- Hamarosan kiderül, hogy a Trump-kormány szétdarabolja-e a Metát
- Nem kaphat a mellette lévő atomerőműből több áramot az Amazon adatközpont
- A Microsoft beszállt a világ legnagyobb karbonmentesítő projektjébe
- Így tréningezi az AI-modelleket az EU-ban a Meta
- 500 milliárd dollárnyi AI-szervert gyárt le az USA-ban az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
SuperFly #141 üzenetére
Pontosan azért jön ki a konklúzió "nevetségesre", mert ennyire hülye példát összekaparni tényleg nem kis munka lehetett.
Önmagában az egységes csati miatt a családban úgy 40 kábel legalább nem létezne. Ezért nagyon borzalmas az izzós példa, mert ahova izzó kell, oda izzó kell. Csak valamiért megint védeni kell xy céget. Érteném bakker miért...
-
törölt tag
válasz
SuperFly #141 üzenetére
Előfordulhat, hogy sok egyfajta csatlakozóval szerelt készülék van egy háztartásban.
Mindenkinek telefon, pár tablet, bt headset*, stb.... Jellemzően micro jelenleg.
A legtöbbhöz jár töltő, de ha valamelyik töltő behal, akkor lehet nem rohansz azonnal újat venni, hanem mondjuk a tabletet, és a headsetet felváltva töltöd, és az onnan felszabadult töltőt használod a telefonodhoz. Mert otthon keveset használod a bt fülest, melóban meg nem haszálod az otthoni tabletet....
Bele sem gondolsz a környezetvédelembe, csak beosztod az erőforrásaid.De mondjuk a multiknál káván megkarcolt tévé bedarálásánál mindenképpen környezetbarátabb leszel.
És ezt úgy írom, hogy nem zöld vagyok, csak realista.
Szerk.:* Az utolsó 6 BT headsethez csak kábelt kaptam, töltőfejet nem, mert az amihez használod, vagy tud usb-t, vagy a töltője tud usb-t....
-
dabadab
titán
válasz
SuperFly #125 üzenetére
"De ha kötelezővé tennék az EU-ban a mindkét oldalán type-C kábeleket"
De nem teszik kötelezővé, szó se volt erről.
Tényleg, láthatóan teljesen fogalmatlanul beleugrottál valamibe megmagyarázni a dolgokat és most kapkodsz mindenhová, hogy azért valamiben mégiscsak neked legyen igazad.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
SuperFly #125 üzenetére
"mennyi mostani standard töltőfej menne kukába? Ennek az érmének is két oldala van."
Ugyanannyi, mintha minden maradna ugyanígy?
Idővel az emberek úgyis lecserélik a töltőt/telefont, gyorsabbra korszerűbbre..
Itt végül is csak annyit nyernénk, hogy vészhelyzetben valóban bárki töltőjét tudnánk használni, illetve minden mindennel kompatibilis lenne, meg kikopna évek alatt a köznyelvből, hogy
"Van valakinek egy iphone töltője? Ja neked csak androidos van" -
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
válasz
SuperFly #115 üzenetére
Nem, ez nem a sapka esete, ez annak az esete, amikor... inkább visszatöröltem, nehogy dübörögjön itt nekem a személyeskedés moderáció.
Mutassam meg neked hány vége van egy tetves adat/töltőkábelnek? Segítek: 2 darab. És most nem az a gond, hogy mi van a telefon felőli végén, hanem, hogy mi van a másik végén. Így talán sikerült megérteni a pendrive problémát is. Legalábbis remélem.
Giovan!: Valami hasonló a Right to Repair témában is érekelne. Fú apám. Ott is úgy meg van magyarázva, hogy igazándiból még a javíthatatlan és kukázott cuccokkal teszünk jót a környezetnek, hogy csak csettingettem.
-
Tikakukac
titán
válasz
SuperFly #109 üzenetére
Ezer módon meg lehetett volna írni egy ilyen közleményt, de nem. Itt még mindig innováció van bzdmeg. Az van. Mikor 2.0-n hasít a lájtning és raktak mögé akkora tárhelyeket, hogy gyökereztem a földbe.
Ragaszkodjanak a hülyeségeikhez, de akkor nekem indokolják is meg rendesen. A kamu és hülyeség az nem indok.
-
-
tomazin
veterán
Tehat szerinted az egy valid valasz amit adtak es minden rendben van?
Temahoz: komolyan nem ertem miert kell ezekkel a cegekkel finomkodni. Adni kell egy vallalhato hataridot es onnantol bunti. Nem egyszeri, hanem napi. Es nagy. Ha a bunti nagyobb mint a profitjuk ebbol a plusz beveteli forrasbol akkor lecserelik.
Es igen, innentol nem kell toltot mellekelni, mert jo lesz a regi.
De ahogy irtak ezzel parhuzamosan a laptopos dc-re is egy kotelezo szabvany.A hoborgoknek: igen, a zacsko ado sem tetszett sok embernek, mert jajj nehogy mar nekem kelljen vinni egy taskat, azt meg leszrom, h megfulladunk a szemetbe. Igen, kicsit kellemetlen lenne ez is, de cserebe nem lenne annyi szemet termelve, mert kulon penzt kellene adni az ujert, ergo meggondolna az emberek nagy resze, h tenyleg van-e ra szukseg.
-
Juhaszatti
addikt
A PET palackok elterjedése előtt is volt Coca-Cola.
Sőt, általában a sört sem műanyagban árulják, pedig azt is szállítják, tárolják, stb.
Legfeljebb nem lenne kólából sem 2 literes kiszerelés, ahogy üveges sörből sincs. Nem hiszem, hogy ez olyan nagy baj lenne.Egyébként már az is óriási előrelépés lenne, ha a németekhez hasonlóan, mindenhol máshol is betétdíjasak lennének a műanyag flakonok. Ott minden palack visszaváltható.
Biztosan kevesebb műanyag hulladék lenne már ezzel a lépéssel is. -
Hobbbyt
őstag
"Saját (jól működő) szabvány ezek szerint egyenlő lenne az ipari hulladékkal?"
Igen, pontosan. Szabványról nehezen beszélhetünk, hisz csak ők használhatják és meg sem engedték másnak. A felhasználóknak hátrányt, az Applenek anyagi előnyt biztosít. A micro USB-vel szemben legalább volt 1 előnye (a felcserélhetőség) de az USB-C vel szemben minden szempontból alulmarad (adatátvitel, teljesítményátvitel, népszerűség..).
Új hozzászólás Aktív témák
it Az EU többek között az e-szemét csökkentésével érvel mellette. Az Apple is az e-szeméttel – de ellene.
- CORSAIR RGB LED Lighting PRO INGYEN FOXPOST
- Cooler Master MasterLiquid PL360 Flux 360mm white INGYEN FOXPOST
- Cooler Master MasterLiquid PL360 Flux 360mm black INGYEN FOXPOST
- Cooler Master Hyper 622 Halo White Edition (Alkatrész/Hiányos) INGYEN FOXPOST
- be quiet! Pure Rock 2 FX 120mm ARGB INGYEN FOXPOST
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB Nvme SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro XL - Hazel - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest