Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
"Az USB (Universal Serial Bus) is SOROS portnak készült"
Továbbra is az.
"ez mára már inkább vicc kategória hogy az USB-C elérte a régi 25 évvel ezelőtti XT gépek PÁRHUZAMOS (LPT) portjának vezetékszámát...
"
Miért lenne vicc?
(#115) SuperFly: "Azokon a bizonyos új laptopokon, ha nem tévedek, pont, hogy type-C csatlakozók vannak"
A probléma pont az, hogy nem csatlakozók, hanem összesen egyetlen egy USB-C port, ami egyben töltőportként is szolgál. Agybaj.
-
dabadab
titán
"Nem pont ugyanilyen ígérgetés volt ~12 éve is..? Hogy mennyivel jobb lesz ha mindenki áttér usb töltöre? Nem lett jobb"
Bocs, de szerinted itt nincs senki, aki ne emlékezne azokra az időkre?
Persze, hogy jobb lett, ezt a teljesen nyilvánvaló tényt nem kellene elhazudni csak azért, mert itt fanboykodsz.
-
törölt tag
Ha minőségi az alapanyag, és a gyártás, akkor a micro usb-vel, type-c-vel sincs baj, ha gagyi, akkor dc is simán tönkre fog menni.
Egy időben a kínai tableteken ilyen dc csati volt, a micro csak adatra volt rajtuk. És igen, ott is előfordult a töltőcsatlakozó kopása, sérülése, lötyögése. -
-
Juhaszatti
addikt
A cikk a Type-C-ről szól (a lighting mellett), hiszen az lenne az egységesített csatlakozó. A Micro USB-t felejtsük el. A Type-C gyorsabb, ergonomikusabb, és masszívabb is.
4,5 éve van a piacon, ennyi ideje lehet vele tapasztalat jelenleg.Szerencsére elég ritka hogy valaki napi 4x dugja be. Igaz hogy nem túl vaskosak az akksik manapság, de egy napot általában kihúznak, a napi 1 töltés általánosabb.
És a minden egyes nap 2x adatmozgatás sem túl életszerű, így az elméleti élettartam azért több, mint 7 év (hosszabb idő alatt jönne össze a 10.000).
A gyakorlatban még nem lehet tudni, hiszen nem is létezik ennyi ideje a csatlakozó.[ Szerkesztve ]
-
Juhaszatti
addikt
Type-C-ről van szó, nem Micro USB-ről. A Type-C a tartósabb "csati".
Egyébként meg fent írtad, hogy 10.000 alkalom után elkopik a Micro USB. Az azt jelentené hogy még úgy is több mint 27(!) évig bírná, ha minden nap töltenéd a telefont. Nincs olyan ember a Földön, aki ennyi ideig használja.
Persze biztos vagyok benne hogy nem bírná ennyi ideig, de még egyetlen telefonomban sem adta meg magát se Micro USB, se Type-C.
-
Lenry
félisten
na akkor negyedszerre is: az általad tartósnak titulált csatlakozókat évente néhányszor húzzák ki. mi bizonyítja, hogy tartós? az hogy nem megy tönkre ha nem nyúlsz hozzá soha? vao.
gondolom a microUSB is pont ilyen tartós volna, ha egyszer bedugnád, aztán többé nem húzod ki[ Szerkesztve ]
-
Namelesske
addikt
A dell töltőn nem is megy több GB adat percenként. Az USB univerzális mindenre jó re semmire se igazán, a din jack meg csak tölteni de azt nagyon.
Nekem volt Nokia E51, mini USB +2.5mm Nokia töltő csatlakozó. 3 évesen lógott, semmivel se volt tartósabb mint az azt követő Micro USB Samsung Galaxy.
[ Szerkesztve ]
-
Namelesske
addikt
Hát én speciel évente 3 szor szoktam kihúzni a routert vagy a modemet. A telefont meg naponta 5 ször. Nem összemérhető a két felhasználás, talán a laptopokon található jack ami a legközelebb áll hozzá, és bizony azok is ki tudnak kopni 5 év alatt mint az USB. Csak sokkal nehezebben lesz kontaktos.
-
DarkChild
senior tag
"Durva mechanikai használat"...?
Szerintem ezeket az alapvetően konzumer piacra szánt eszközöket nem arra tervezik, hogy a felhasználó kilós kalapáccsal üsse le a készülékről a csatlakozót.
Én egy határozott, egyenes vonalú rántással szoktam leválasztani a csatlakozót a mobilról, és még soha, egyetlenegy micro-B vagy USB-C-s konnektor sem ment nálam tönkre - még csak meg sem nagyon lazultak a több éves használat során.
Új hozzászólás Aktív témák
it Az EU többek között az e-szemét csökkentésével érvel mellette. Az Apple is az e-szeméttel – de ellene.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Sweet.tv - internetes TV
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Brave
- No Man's Sky (PS4,PC, Xbox One)
- Trollok komolyan
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hegesztés topic
- További aktív témák...
- Yongnuo 85mm 1.8 (legújabb modell) - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Yoga Gen1 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Meike 55mm 1.8 Pro objektív - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i7-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1165G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest