Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Depression
veterán
Én sajnálom, hogy ennyire patent troll barát lett az amerikai jogrendszer. (azért az amerikait, mert oda terveznek minden tech kütyüt)
Ezen már csak az fog változtatni, amikor Kína átveszi a legnagyobb piac címet.Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
dabadab
titán
A szabadalmak alapvetően nem ötletekről, hanem implementációkról szólnak, ott meg egy szakmabeli azért elég jól meg tudja különböztetni a triviálist a valódi újdonságtól (és konkrétan így van definiálva az újdonság követelménye az amerikai rendszerben - az más kérdés, hogy a gyakorlatban ez egyáltalán nem működik).
DRM is theft
-
Hohocali
aktív tag
"A szabadalom akkor gond, ha olyan dolgokról szól, amit egy 10 éves gyerek is kitalál magától."
Ezzel az a baj, hogy a legtöbb egyszerű dolgot a legtöbb ember nem képes kitalálni, de mikor elmondják neki, akkor jön a "hát persze, ezt én is kitaláltam volna" duma.
"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
senior tag
Hát igazán ezen nem is lepődtem meg...
essexboy
-
rainmen
aktív tag
A lényeg csak nekem tűnt fel? Két jogász kellett ahhoz, hogy tisztán látható legyen (?) a szabadalmi rendszer. Akkor mennyi esélye van erre egy átlagembernek?
-
-
ChipKng
aktív tag
Viszont erosen visszaveti az innovaciot az ilyen szabadalmi zsarolas.
Akinek nincs kelloen nagy cege az mar nem talalhat fel semmit mert valamelyik resze biztosan serteni fog valamilyen szabadalmat, mert annyi minden szirszart bejegyeztek mar. Es ezzel van a problema, hogy a tul evidens dolgokat is be lehet jegyezni.Kedvencem (nem SW, de szabadalom) egy diszes papirba csomagolt kodarab amire a heliumos lufikat kotve az asztalon maradnak. Kinaban gyartottak es a vonalkod alatt ott figyel : PROTECTED BY U.S. PATENTS #6,523,798 and #6,688,939
2B OR NOT 2B that is FF
-
Pikari
addikt
Az usa jogrendszere engem valami 1500 évvel ezelőtti haldokló diktatúrára emlékeztet. Az usában és az egész világon gyűrűző múlt évezredbeli szabadalmi rendszer pedig a keletindiai társaság monopóliumára, és egy megfolytott 13 éves maláj kurva utolsó gargalizálásával kifolyó nyálcseppre emlékeztet. Az imperializmusnak buknia kell, a világ problémáira a megoldást kizárólag a közvetlen demokrácia jelenti. Azt a birdalmat 1500 évvel ezelőtt mi öltük meg: mi, a gondolkodó emberek. Ez a világ a mienk: az emberek világa.
[ Szerkesztve ]
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Solten
őstag
Szoval a Microsoft nagy Android fan lett...
Saor Alba
-
hoffman_
nagyúr
Mondta valaki, hogy az óriáscégek nem rablók? Attól még nem undorító. Csúnya dolog, de vagy farkas, vagy bárány, máshogy nem működik.
bambano:
Amennyiben te találtad fel a ventillálás lévn oxigénhez jutást, úgy lelked rajta, csináld.
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
bambano
titán
oké, akkor szabadalmaztatom a ventillálás útján oxigénhez jutást. vagy fizetsz vagy meggebedsz.
de. amit az usákok a szabadalmi rendszerükkel csinálnak (pláne a friss módosításuk), az az undorító dolgok csimborasszója.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
hoffman_
nagyúr
Szerintem nem undorító. Így kell ezt csinálni. Ez nem önzetlenségi alapon működő segély és szeretetszolgálat.
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Blyan
félisten
Ez csak egy szófordulat volt, arra utalok, hogy minden MS próbálkozást a Google-nak róhattak volna fel a gyártók, hivatkozva arra, hogy az ingyenes terméke erősen sért bizonyos szabadalmakat.
Ha a MS-nak nem lenne igaza, se a HTC, se Samsung nem ment volna bele a licenc fizetésbe, az meg már a Google szempontjából közröhely, hogy az ő bizniszükön valaki hülyére keresi magát, gyakorlatilag úgy, hogy csak ül a fotelében.
[ Szerkesztve ]
The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
Blyan
félisten
Nekem csak az a fura, hogy még egy droidos gyártó sem fordult a Google-hoz, mondván, öcsém, aszondtad ingyé' van, erre kiderült, hogy lopott az áru.
The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
bambano
titán
azoknál a technológiáknál, amikbe tényleg dollármilliókat fektetett valaki és tényleg olyanok is, nem látom problémásnak a szabadalmakat. A szabadalom akkor gond, ha olyan dolgokról szól, amit egy 10 éves gyerek is kitalál magától.
-
Erasmus
őstag
itt sztem arról van szó, hogy ha mindent pert buknak a google partnerei (többek között az oracle és az apple ellenében), és mindenkinek fizetniük kell, aki csak bejelentkezik náluk szabadalmi ügyekben, ennyi is lehet a jogdíj vége.
vajon a nem androidos telók után mennyi a jellemző licencdíj (amit pl. az olyan alaptechnológiákat egykor kifejlesztő cégek kapnak, mint a nokia)?
[ Szerkesztve ]
-
Narxis
nagyúr
válasz attila9988 #24 üzenetére
Ez sajnos sehogy nem kapcsolódik ide és ha egyre gondolunk akkor még nem is értek egyet.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
leslieke
Jómunkásember
4-5 dollár? Itt egészen más számokról beszélnek: [link]
"Elemzők szerint hosszabb távon minden egyes Android modell után 40-60 dollárnyi licencdíjat kell még megfizetni, mely révén az alsó szegmensből teljesen eltűnhetnek a Google megoldásai"
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
Depression
veterán
Szerintem meg a gugli nyugodtan bepróbálkozhatna ugyanazzal, mint amit az apple művelt a fair use akármicsodával. Szóval a ms-nak semmi (nem sok) esélye nem lenne kitiltani az androidos kütyüket.
[ Szerkesztve ]
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
=Mentor=
őstag
Abba lehet hagyni nyugodtan a tollkordást, szerintem a gyártók még viszonylag olcsón megúszták egy pereskedés jóval többe kerülne, nem beszélve az esetleg készülék betiltásokról. Ez a 4-5 dollár meg nem pénz egy több tízezres/százezres mobil árára vetítve.
-
Depression
veterán
Ezek a licensz díjak nem annyira számottevőek a vásárlók részére. Ez az összeg pl. belefér abba a sávba, amit a 990Ft végű összegre kerekít az eladó. Főleg a nyugatabbi piacon meg teljesen mindegy, mert előfizuval az olcsó androidos telefont úgyis ingyen kapja meg a vevő, a drágábbaknál meg nem tétel.
Ez inkább az androidos eszközöket gyártó cégeket viselheti meg.
Láttuk a wp7-es mobilokon, hogy felére is képes lecsökkenni az ára, ha nincs rá kellő kereslet.
A memória árak is voltak már a béka feneke alatt, rambus ide vagy oda.Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
Blyan
félisten
Főleg arra alapozom, hogy a Google egyik fő bevételi forrása a hirdetések (amely mindenhol jelen van az ökoszisztémájában telefon, kereső, webalkalmazások garmadája - hiszen minden szolgáltatást ingyen és bérmentve ad) utáni lóvé.
[ Szerkesztve ]
-
Cathulhu
addikt
Miert nekem kellene megcafolni? Csak furcsalnam ha nem igy lenne, erdeklodtem, es alatamasztottam miert erzem igy. De nezzuk forditva, te is csak spkulaciokra alapozva indokolsz, akkor cafold meg az en allitasomat (ami nem allitas, csak kivancsisag)
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
Blyan
félisten
várjááá má, miért lenne speciális? Most a Marketet nézzük, a-z-ig. Összességében a reklámok több bevételt hoznak a Googlenak, mint a benne lévő fizetős appok megvásárlása. EZ az állítás és ezt kellene megcáfolni.
Senki nem mondta, hogy nincs nagy lóvéja a Google-nak a fizetős appok bevételéből.
[ Szerkesztve ]
-
Cathulhu
addikt
Az angry birds kivetel az osszes szabaly alol, napi millios letoltesekkel es a tobb tizmillios aktiv bazissal. Igen, az mar boven eleg ahhoz, hogy megelj. Ha viszont nem vagy kepes millios letolteseket kihozni, akkor sokkal jobban jarsz egy rendesen belott arral, mint a reklamokkal. Es ha belegondolunk mennyi fizetos appot adnak el nap mint nap a marketen, akkor konnyu belatni, hogy az a haszon irgalmatlan nagy a guglinak.
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
FTeR
addikt
válasz horrorshoes #10 üzenetére
ms is rengeteg licenszdíjat fizet másoknak. mostani szituban csak az az új, hogy ezeket a díjakat a G-nek kellene megfizetni, csak akkor nem lenne "ingyenes" az android.
-
Blyan
félisten
Nézd, elég csak abból kiindulni, hogy a Angry Birds Androidon (is) totális nyereség lett, miközben tök ingyenes (csak a reklámok tartják el a droidon), a többi platformmal ellentétben. EZ már önmagában nem azt mutatja, hogy igaz lenne amit állítasz.
(#29) FTeR
Úgy van, ahogy mondod. A G a gyártókkal fizetteti ki azt, amit neki kellene, de akkor nem adhatná ingyen az Androidot.[ Szerkesztve ]
-
Cathulhu
addikt
Az a baj az 50 cent az irrealisan sok, a reklammegjelenesert 0 cent jar, az admob kattintasok utan fizet csak, 3-8 centet (nem tudom maganak mennyit tart meg). Ha egyetlen ember megveszi 1 dollarert mar tobbet er mintha 100-an letoltottek volna
-
Blyan
félisten
Ezt értem, de azt hittem arra adsz valami kimutatást, hogy appok eladása nagyobb bevételt hoz, mint a hírdetés.
Mondok egy példát, megvesznek a Marketen egy 10 dolláros (azért ebből nincs olyan sok, asszem) appot 50000 példányban = azaz 500000usd -ból 150000 usd üti a G markát. Vegyünk egy ingyenes, de reklámokkal tűzdelt appot, 50000 darabot letöltenek, használják napi szinten 2-3 alkalommal és legyen belőle 50cent egy reklámmegjelenés.Tök fiktív adatokat használtam, de lényeg érzékelhető, melyikből lehet több bevétel?
[ Szerkesztve ]
-
Zeratul
addikt
Hm a Rambus neve mond valamit?
-
Cathulhu
addikt
De arrol miert nincs szo, hogy a market beveteleibol mekkora haszna van a guglinak? brutalis osszeg lehet, szerintem joval nagyobb, mint ami a reklamokbol befolyik.
[ Szerkesztve ]
-
Móci
addikt
Ez az igazi üzlet, nem állandóan fejleszteni, vagy telefont készíteni/kiadni.
"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
shteer
titán
van, de én pl nem szivesen adnám ingyen azt a technológiát amibe adott esetben dollármilliókat is fektettem... minimálisra kell szorítani az összeget inkább és fizetni
szerintem jónak tűnik..
-
VIC20
őstag
Van, persze. De mire letelik, addigra már rég elfelejtették azt a technológiát.
-
horrorshoes
csendes tag
Nem semmi, hogy a picipuha még mások bizniszéről is lehúzza a hasznot. Ezt a szabadalmi rendszert már komolyan át kéne gondolni, mert kabaréba illő, ami megy körülötte, a bődületes licencdíjaktól kezdve a pereskedésekig.
Technológiában nincs olyan szabály, mint a gyógyszeriparban, hogy x év után lejár a szabadalom és szabadon másolható lesz, mint a generikus gyógyszerek esetében?
Valahogy gátat kéne szabni ennek a féktelen nyerészkedésnek, rossz belegondolni, hogy veszek egy androidos telefont, aztán még azzal is a Bill Gates zsebét tömöm...i freak you freaky freaker
-
bambano
titán
hol van már a szóvivőm, nekem kell dolgozni?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Igazából nem tudom ténylegesen mi van a háttérben, lehet jogos, az is lehet csak játszanak a törvénnyel.
"We reinvent law!"
(#7) avman: moonman véleménye engem is érdekelne, igen naprakész az MS-t érintő kérdésekben.
[ Szerkesztve ]
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
wetomi
aktív tag
Gusztustalan.
-
leslieke
Jómunkásember
Ezek a licenc díjak egyszer megjelennek a telefonok áraiban is...
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
Polllen
nagyúr
Úgy tűnik a kevésbé rámenős viselkedés is tud jövedelmező lenni...
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
Új hozzászólás Aktív témák
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Gumi és felni topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Teljesítményvesztést okoz az új NVIDIA App
- Samsung LCD és LED TV-k
- Elite: Dangerous
- Xbox tulajok OFF topicja