- Hatalmas hiány lesz a Nintendo Switch 2-ből, rengetegen vinnék
- Vacsora az elnökkel: kilőtt Trump mémcoinja
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Tényleg készül az OpenAI-féle X-rivális
- A konzolok, a GTA VI és az új Switch húzzák előre a játékipart
- Proxmox VE
- Mozilla Thunderbird
- Linux kezdőknek
- Hatalmas hiány lesz a Nintendo Switch 2-ből, rengetegen vinnék
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sladka_pani
senior tag
Én szerettem kimondani az ATi nevet
-
-
LK
addikt
válasz
WonderCSabo #8 üzenetére
Hiába nem hiszed tuti kapott jutalmat az elkövető. Magyar viszonylatban pl.: aki kitalálta hogy az EGIS új logója legyen20 fokkal megdöntve,mert arról ugye a lendületesség jut eszedbe,nem hinnéd el (csodálkoznál rajta) mennyit "kaszáltak" . A cégek tele vannak menedzserekkel,indokolatlanul magas fizetésekért+juttatásokért. Ezek sok esetben jó ismerősök,haverok.
-
Oliverda
félisten
válasz
#06658560 #73 üzenetére
"termékért érdeklődőkben kialakult besorolás miatt."
Igen. Itt jön a képbe a sajtó és a különböző médiumokat amit feljebb említettem.
"Ha milliónyi lenne belőle akkor nem lenne presztízs. Hiába adnák többért."
Persze, de ha én kitalálom a hupilila befőttesüveget és gyártok belőle 100 darabot majd kirakatom a polcokra 10000/db áron attól még a kutya sem fogja megvenni hiába van belőle kevés meg hiába drága meg hiába jó vagy éppen sz@r.
-
törölt tag
Nem az ára miatt presztízstermék. A kereskedelmi forgalomba került mennyiség miatti termékért érdeklődőkben kialakult besorolás miatt. Ha milliónyi lenne belőle akkor nem lenne presztízs. Hiába adnák többért. Nekem nagyon az az érzésem, hogy pont te egyszerűsíted le a fogalom jelentését, meghatározását, kizárólag a műszaki paraméterekre, miközben tudjuk jól, hulladék is lehet presztízstermék.
-
Oliverda
félisten
válasz
#06658560 #69 üzenetére
Ez a presztízs kérdés kissé összetettebb. Bonyolultabb annál mint ahogy azt feljebb leírtad.
"A sajtó pont nem tudja presztízzsé tenni. hiába írja, hogy az, ha a népnek nem az. Lásd pl. a német "prémium" gyártókkal szembe szállni kívánkozó autógyárak. A sajtó már felüket presztízsmárkának titulálja, mégsem az a népnek."
Ez a "nép" meg eléggé nagy általánosítás. Az autók és a mobil ipar pedig merőben máshogy működik mint a jelenlegi diszkrét VGA piac. Nem lehet egyenes párhuzamokat vonni ezek között.
A témánál maradva: az Asus MARS és az Asus ARES például két tipikus presztízs VGA pedig az egyik GeForce a másik Radeon. Az ára és a teljesítménye miatt azok, attól függetlenül, hogy esetleg nem ismeri őket mindegyik tízenéves suttyó láma.
Vagy ha mindenáron az autóknál akarsz maradni akkor a GeForce és a Redeon legyen csak két motorgyártó.
nntomka: mi baj?
-
törölt tag
Mivel te teljesítmény alapján méred a presztízst, így igazad van, viszont már nem akarom n-edszer is leírni neked, nem az határozza meg a dolgot. Vagyis mégsincs igazad.
Stevve: a presztízs egy dolog, az a brandhez kötődik. sokan mindent ez alapján választanak, nem a tudás, vagy igények alapján. Az utóbbiak vannak általában kisebbségben, mivel eleve a többség nem is ért hozzá.
-
Oliverda
félisten
válasz
#06658560 #64 üzenetére
"Iphoneból nincs low-end, de maga a készülék sosem volt a tényleg high-end termék sem, hogy igazi presztízs terméknek lehessen mondani"
Nem vagyok egy iPhone kedvelő de elég ha megnézed az iPhone 4-et és a specifikációit. A szoftveres támogatottságról nem is beszélve.
"Attól, mert van low end valamiből, a másik véglete eladhatja a komplett márkát presztízsnek. Lásd Toyota, amit a Lexus visz el."
Ja, csak itt a 10000 forintos kártya is GeFroce meg a 100000 forintos is. Amennyiben a csúcskategóriás kártyákat GeForce-nak hívnák az összes többit pedig LoForce-nak akkor talán el lehetne mondani hogy a GeForce egy presztízsmárka de így nem.
stevve: Elég ha megnézed ezt a tendenciát. Egyetlen ballépés az nV részéről és máris fordult a kocka. Senkit sem érdekelt hogy a Radeon az nem GeForce. Ebből is látszik hogy a VGA piacon a Radeon és a GeFroce nevek önmagukban nem presztízsmárkák és nagyon valószínű, hogy sosem lesznek azok.
-
ivarg
tag
AMD fun vagyok, de ez egy elhibázott lépés Főleg itt a "felvilágosultabb" Európai részen.
Egy balfasz amerikai számár ez lehet, hogy megkönnyíti a döntést mert ott az a jobb ami jobban néz ki és jobb neve van.
De Európában ez még ennyire nem egyértelmű, mondjuk feleennyire igen, de az mégis csak a fele.
Az AMD sosem lesz az CPU-ban és Brand-ben, ami az ATi GPU-ban és Brand-ben Radeon ide vagy oda Az ATi név kicsit hiányozni fog, bár a sok birkának tökmind1 csakjónézzenki.
Sírni tudnék -
törölt tag
A sajtó pont nem tudja presztízzsé tenni. hiába írja, hogy az, ha a népnek nem az. Lásd pl. a német "prémium" gyártókkal szembe szállni kívánkozó autógyárak. A sajtó már felüket presztízsmárkának titulálja, mégsem az a népnek.
Iphoneból nincs low-end, de maga a készülék sosem volt a tényleg high-end termék sem, hogy igazi presztízs terméknek lehessen mondani, maximum felső kategóriásnak. A népnek mégis presztízs lett.
Attól, mert van low end valamiből, a másik véglete eladhatja a komplett márkát presztízsnek. Lásd Toyota, amit a Lexus visz el. Amúgy meg nem konkrét VGA-ról volt szó, hanem brandről, a kettő pedig nem ugyanaz.
-
-
Quan-Chi
őstag
válasz
Napfénysüti #37 üzenetére
igen a MB Sprinter a kategóriáján belül egy jó darabnak számít , 30-40%al olcsóbb egy hasonló tudású és felépítésű Citroen vagy Peugeot ! szerintem meg kéne tartani az ATI nevet , ugyanis nagyon jól hangzik a hardverpiacon ! akinek van pénze az úgy is intel CPU-t vesz inteles lappal , nagyon perverznek kell lenni ahhoz hogy AMD vga kerüljön bele ! már elvből se vennék full intel konfighoz AMD grafikus karit ...
-
leviske
veterán
És az idézett mondat utána mit írtam? A GTX2 és GTX4 presztízsveszteségvolt, nem is kicsi, de ahhoz nem volt elég, hogy beleivódjon a köztudatba, hogy az ATi a jobb.
(Amúgy meg most jutottak eszembe az átnevezgetések.
)
Mind1, ha nagyon folytatni akarod, írj privátot, ne szemeteljük tovább a topikot, volnának akik értelmes társalgást folytatnának kötögetés helyett.
-
Oliverda
félisten
-
ntomka
nagyúr
Benéztem, hogy hátha egy értelmes beszélgetést olvashatok és bekapcsolódhatok, de látom a megmondóemberek megint bedobták magukat...
-
leviske
veterán
Minden márkának megvan a maga hírneve, az NVIDIA rengeteget rombolt mostanság a sajátján, mégis jól állnak még mindig. Ettől még nem azt írtam, hogy celeronos ubul dönti el, hogy melyik márka elit, csak egyfajta visszajelzés, hogy még celeronos ubul, akinek fingja nincs róla, hogy mi a különbség CPU és HDD között, még az is hallott a márkáról. Gondolom erre gondolt moonman is, mikor felsorolta azokat a gyártókat, akiket felsorolt.
Fogalmam sincs, hogy ha ennyire hülye vagyok, akkor ugyan minek is fárasztod magad mindig velem, miért nem hagysz inkább hülyén meghalni. Úgyis eleget fárasztanak téged mások is, foglalkozz inkább velük.
(#54) stevve: Egy márkát ÉN onnantól tekintek presztízsmárkának, hogy az emberekben egyfajta pozitív előítéletet kelt a neve. A legeslegjobb példa erre az Apple, ahogy moonman is írta. Szóval, de, ahhoz naprakésznek kell lenni, hogy az emberben ne legyen fikarcnyi részrehajlás sem. SZERINTEM.
-
Oliverda
félisten
Már bocs de nehéz elmenni az ilyen szintű ökörségek mellett mint amit általában összehozol. Egyébként ha megfigyeled ezek általában nem csak nekem szúrnak szemet, mint ahogy most sem csak nekem tűnt fel az, hogy baromi nagy hülyeséget írtál.
"Attól, hogy valaki jártas a témában, még nem feltétlen tartja frissen a tudását. Többnyire már az is kellemes meglepetés, ha valaki tudja, hogy mi az, hogy videokártya."
Ja, és pont az ilyen emberek döntik el hogy mi a presztízs márka meg az elit GPU. A szomszéd dezsőke meg két utcával lejjebb a celeronos ubul akinek leesik az álla a dzsíforsz szóra de a radeon-ról még nem is hallott.
-
Aki csak annyira jártas, hogy tudja, mi az a VGA, az nem jártas szerintem. Én is azt mondom, a legtöbb embert nem érinti a változás túlságosan mélyen, így a felhajtás sem túl nagy. Max. a kanadaiak nem örülnek, de ez van.
Nem kell naprakésznek lenni ahhoz, hogy ne legyünk részrehajlóak.
-
leviske
veterán
válasz
WonderCSabo #48 üzenetére
Én is ezen a véleményen vagyok, csak ha már kiemelünk valakit, akkor az NVIDIA inkább kiharcolta magának, mint az Intel.
(#49) Oliverda: Miért állok le veled folyton vitázni, mikor úgyis mindenkinél okosabbnak hiszed magad és meg sem próbálod megérteni, hogy mit próbál a másik kihozni a mondandójából.
Ha úgy fogalmaznék, hogy még egy gyengeelméjű se érthesse félre, Te még abba is belekötnél. Rosszabb vagy mint egy unatkozó vénasszony. És most lehetőleg ragadd ki megint valamelyik mondatrészletet és kezdj el ugrálni rajta, mint egy fogyatékos, úgy kell.
(#50) stevve: Attól, hogy valaki jártas a témában, még nem feltétlen tartja frissen a tudását. Többnyire már az is kellemes meglepetés, ha valaki tudja, hogy mi az, hogy videokártya.
Szerk: A videokártyák PCB-jén viszont már eddig is AMD figyelt. Ha fejlesztésekről volt szó, akkor eddig is AMD volt már megemlítve. Ettől függetlenül a matricák úgy lettek átfaragva, hogy egyáltalán nem lesz radikális a változás, szóval...
(#52) marcias: És aki egy Intel Atom-tól magához nyúl? Vagy egy belépőszintű Dell-től, vagy HP-tól? Egyáltalán nem ez volt itt a téma. Olvass vissza.
-
válasz
WonderCSabo #48 üzenetére
Kb. így vagyok én is. Most két márkanévnél, ahol a partner gyártók döntik el, mi elit és mi nem, nem lehet ilyet felállítani. Ráadásul ennek a mostani névadáshoz (beolvasztáshoz) elég kevés köze van.
(#47) leviske :
Pedig a tényleg jártasak nem így reagálnak.Ez inkább a "blood" típus reakciója. Egy értő úgy reagál, hogy megkérdezi, milyen Radeon és aztán dönti el, hogy "húúú" vagy "ja".
Azért az ATI és az AMD elég más terület,mint az Intel integrált IGP-je. Az AMD-nél is csak a chipset neve AMD, az IGP már ATI volt eddig. Ezekhez már mindenki hozzá van szokva szerintem. Na mindegy, nem akarlak ezzel bosszantani, nem lovagolok rajta tovább.
-
Oliverda
félisten
"....ha egy számítástechnikában nem naprakész embernek mondod, hogy Radeon figyel a gépedben, akkor nem azzal reagál, hogy "hűűűű". Ellenben a GeForce-ok még mindig kiváltják ezt a hatást."
Aha, és ebből egyenesen következik, hogy a GeForce egy presztízs márka és elit GPU a Radeon meg nem az. Ehhez az ismételten csak briliáns konklúzióhoz csak gratulálni tudok.
Akkor ha egy az autós világban nem naprakész embernek azt mondod, hogy Bugatti Veyron-od van és nem úgy reagál, hogy "hűűűű" akkor az azt jelenti, hogy a Bugatti Veyron nem presztízs modell és elit autó. Ellenben mondjuk a BMW már az...
stevve: Az lenne az igazán meglepő ha össze tudnád rakni.
-
leviske
veterán
Akkor kérlek, világosíts fel, hogy a Te dimenziódban hogy állnak a dolgok, mert az én dimenziómban az ATi nem számít luxusmárkának és ha egy számítástechnikában nem naprakész embernek mondod, hogy Radeon figyel a gépedben, akkor nem azzal reagál, hogy "hűűűű". Ellenben a GeForce-ok még mindig kiváltják ezt a hatást.
(#46) stevve: Ha visszaolvasol, azt hiszem ki lehet venni, hogy mire reagáltam. Az 1000 név, de egy céget a VW hasonlatra írtam, miután ott is az a helyzet, hogy a VW kezében van mittomén' hány brand (Audi, Lomborghini, Seat, Skoda). Szóval ebből a szempontból értettem, hogy sokan miért várták volna el, hogy az AMD a VW-hez hasonlóan megtartsa az ATi márkanevet, a gond annyi, hogy az AMD és az ATi hasonló kategóriában neveznek, így értelme nem sok lett volna, ha megtartják.
Az meg nem lehet indok, hogy az AMD nevéhez még nem szokott hozzá a közönség, ha GPU-ról van szó. Az Intel is igyekszik beszállni, az Ő nevéhez sem lehet jobban hozzászokva a nép, ha GPU-ról van szó. Nem mellesleg a Llano elnevezésénél kissé bajos lett volna, hogy hogy is kommunikálják le a dolgot, hogy ATi is meg AMD is.
-
Nem hatalmas prémium márka, az igaz (bár max. a gyártókra lehetne alkalmazni, hogy mi számít prémiumnak, nem az ATI névre), de azért egy olyan névbe olvasztják be, ami eddig nagyon mást jelentett, mint az ATI. Az AMD-t eddig a CPU-kkal azonosítottuk, most ez már VGA-t is fog jelenteni. Ettől miért 1000 név, 1 márka? Meg hogy jön ide a presztízs? Én azért tettem ki a smiley-t, mert nem értem a gondolatmenetet. Az nV mióta nagyobb elit márka (és hol), mint az ATI? Nem tudom összerakni.
-
leviske
veterán
Az Intel felhozásával én sem értek egyet. Az NVIDIA ilyen téren sokkal nagyobb nevet vívott ki magának.
MÁS: Az AMD-ATi párosra tényleg igaz ez a 1000 név, de egy cég dolog, csak az a gond, hogy az ATi pont nem egy presztízs márka, soha nem is volt az. Az NVIDIA addig fogja az elit GPU gyártó nevét viselni desktopon, míg adnak ki erre a piacra terméket.
Szóval azzal az AMD semmit nem veszít, hogy a Radeon név mellől az ATi-t AMD-re cserélni.
(#31) vanhalen: A Sabine bevezetése után csak az elit notebookokon esélyes a Radeon matrica megjelenése, miután alsó kategóriás mobilGPU-k nem lesznek a piacon az AMD részéről. Aki meg 500k környékén vesz notebookot, az valamennyire tisztában lesz vele, hogy mi fán terem az a Radeon.
(#43) Oliverda: Meddig menjünk vissza az időben? Az FX5 széria egy hatalmas bukta volt az életükben, de az óta egyetlen hibát se nagyon vétettek. A GTX2 és GTX4 széria sem volt akkora presztízsveszteség, hogy az ATi túl tudja őket lépni, akármennyire is jobb megoldásokat kínálnak.
(#44) stevve: Nem kell így nézni, nem azt írtam, hogy semmit nem számít ez a név, hanem azt, hogy semmivel nem kiemelkedőbb, mint az AMD neve. Sőt...
-
marcias
őstag
válasz
Napfénysüti #37 üzenetére
Amíg úgy beszélsz róla, hogy 2 személyes, hátsókerekes, 200 lóerős Mercedes, addig igen.
-
DJGABI
addikt
Végül is csak 2 betűt változtatnak meg
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
WonderCSabo #30 üzenetére
Egy Mercedes-Benz Sprinter furgon státusszimbólum?
-
eziskamu
addikt
válasz
Szerintem pont jó az autós hasonlat:
A Jaguár a Ford-dé volt sokáig, Lexust a Toyota gyárt, a Ferrari meg ugye már a FIAT-é. -
marcias
őstag
Szerintem meg nem. Az Intel procik matricái is próbálnak differenciálni, hogy már akkor lásd a különbséget, ha ránézel. Nem véletlen, hogy az Atom, vagy a Celeron matricái egyszerűen, mattak, sima felületűen és csak fehér-kék színből állnak, egy Centrino-s matrica pedig aranyozott, dombornyomott és részletgazdagabb. Újabban még a csillagok számával, és a sarokban látható die-szelet részletességével is rátesznek erre egy lapáttal.
(Ezzel azt akarom mondani, hogy az Intel saját magát sem tartja prémium gyártónak, inkább a Mercedes-hez hasonlítanám, akik gyártanak buszokat, teherautókat és kisautókat, de luxusautókat is)
-
BalaNce87
addikt
Hát ez egy már régen aktuális dolog volt, csak megvárták míg az emberek fejében helyére kerül a dolog.
-
moonman
titán
válasz
persze, ezek a cégek is gyártanak belépőszintű cuccot, de az ember már eleve másképp áll egy AMD procis Acer-hez, mint egy Intel-es Dell-hez.
(aztán közben lehet, hogy előbbi pont jobb.) szóval valamit mégiscsak érnek ezek a nevek.
-
vanhalen
senior tag
Pont az olyan vásárlókat célozza ez a lépés, akik azt sem tudják mi van a gépben. A cél az "összemosás". Ha elégedettek a grafikával (IS) könnyen összemoshatják (Inteles laptop esetén pl.) az AMD-t az Intellel
Az megint más kérdés (szerintem) hogy akár fordítva is elsülhet a dolog és a Radeont nézik Intel-es cuccnak.
-
WonderCSabo
félisten
-
Quan-Chi
őstag
szerintem a névnek igenis nagy értéke van. gondolj csak bele pl autóknál alig van 10 nagy cég de hány féle márkanév van ? 50 vagy még több ?
a legszélsőségesebb példa hogy a VW-en tulajdona a Bugatti és bár a dizájnt nem ők tervezték de műszakilag 100%-osan VW ! egy több mint 1 millió eurós autót senki nem venne meg "népautó" néven , kell mellé egy státusz szimbólum , egy presztizs márka név !igaz hogy a számítás technikában nincsenek ilyen komoly nevek mint Ferrari , Bugatti , Benz stb talán csak az Intel
-
engusz
veterán
Elegáns váltás. A felhasználó szempontjából teljesen mindegy, hogy minek hívják. Gyors és olcsó legyen.
Ez inkább nekik volt fontos, üzleti szempontok miatt. (Végig ezt kommunikálták.)
-
leviske
veterán
Én mondjuk az ATi-t se nagyon mondtam hozzá, mert közel azonosan furán hangzik.
MÁS: Jók lettek az új logók.
Azt pedig jól látom, hogy a CPU és chipset logókat egyszerűen kivágják és lesz helyettük szimplán Vision? Ezt kissé sajnálatosnak tartom, ha így lesz.
(#16) Oliverda: Érdekes, hogy kihagytak egy ekkora ziccert az Intel kedvéért.
(#21) hackeeeee: Nekem még úgy nézett ki a doboza, hogy van rajta egy bszott nagy Phenom logó és a dobozt elforgatva bukkant elő oldalt a Vision és a sima AMD logó.
-
RexpecT
addikt
Szerintem logikus lépés volt.
-
sagesz93
addikt
amd catalyst
fúú de furán hangzik -
hackeeeee
Jómunkásember
Itt egy hír is hozzá. Techpowerup-ról.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
WonderCSabo #14 üzenetére
Csak kicsit...
Amúgymeg ez várható lépés volt az AMD részéről, csak még nem lehetett tudni, hogy mikor következik be.
-
WonderCSabo
félisten
és kezdődik a flém...
-
capulet75
addikt
Namármostannemindegyhogyhijják?Csináljanak jó kártyákat oszt kész.Teccikérteni?
-
GReddy
tag
Pontosan ezért csinálják. Hiszen én is ATI kártyákat használok-istenítek, és nem AMD-t. A cpu-m Intel. Valószínűnek tartom, hogy az AMD-nél valami léhűtő rájött, hogy az ATI tulajok nem AMD-ként, hanem ATI-ként tekintenek a tulajdonukra, és fogalmuk sincsen arról, hogy az imádott 5870-ük tulajdonképpen AMD. Ettől szerintem a CPU-biznisz felvirágzását remélik. Csak az a baj, hogy amíg teljesítménypotenciálban azonos árszinten nem verik az Intelt, addig ez reménytelen... Miért vennék AMD-t, ha ugyanannyiért egy lényegesen erősebb Intelt vehetek? Hát NVidiát is ezért nem veszek!!! (Idióták, iróasztallogikával..) Az utolsó AMD talán a Bartonom volt... (imádtam, és bőven verte a celeront árában.) De azóta összejött a lé a Core i7-re...
Bár egy 12 magos Opteront megnéznék...
-
Ezek után most minden ATi tulaj kap ingyen AMD matricát?
-
RootRulez
félisten
-
LK
addikt
Ezért az felesleges ötletért jó sok pénzt szakít 1-2 léhűtő menedzser.
-
Youri
veterán
Kíváncsi vagyok a Radeon grafikával szerelt Inteles laptopokon hogy fog kinézni az AMD felirat
-
zazahoho
őstag
ez várható volt,amikor megvették
,ez a trend ,szerintem nem jó de nem sokat lehet ellene tenni
-
molnarpeter
nagyúr
Szerintem több értelme lenne, ha pl AMD-ATi névre váltanának. Reklámértéke ennek is lenne (AMD). Bár nem a név a lényeg, hanem a minőségi GPU-k, az peig szerintem megvan.
-
x123456
aktív tag
Ebben nem látom a hírértéket. Hogy csak a nekem legfájóbbat említsem: tudja még valakit, hogy mi az a DEC? Compaq még rémlik? Ma már csak HP létezik, ki tudja meddig...
Volt egy cég, felvásárolták, megszűnt. Ennyi.
Nem is emlékszem, mikor emlegette valaki a Radeonokat Ati-ként.
Új hozzászólás Aktív témák
it Négy évvel a felvásárlás után úgy döntöttek, hogy nincs szükség az ATI brandjére.
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 12 PRO
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 12 Széria
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 11 Pro
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 11 Széria
- ASUS TUF Gaming F17 FX707VV-HX131
- Álomsebesség elérhető áron - Fedezd fel a jövőt!
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Jabra Speak 410 MS - PHS001U 7410-109 és 7410-209 (ELKELT)
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest