Új hozzászólás Aktív témák
-
DodyG
csendes tag
(#121) Csakénvagyok válasza DodyG (#119) üzenetére
Új
Válasz
Privát
2009-05-31 10:55:20(#120) Penge_4 válasza DodyG (#119) üzenetére
Új
Válasz
Privát
2009-05-31 09:10:26sziasztok!
bocs, h csaak most
, de jobb későn, mint soha!
1: rendszergizda erősen külföld/i/, lévén h mert. tehát teljesen kinti, így nem lehet semmit kezdeni ezen a vonalon...
2: azóta, mióta az említett hsz-em készült, kipróbáltam minden böngiből a legújabbat, és nem változott:
Opera: nem másolja Excel-be az egyesített cellákat, így nem másolja term a formátumokat sem.
FF: egyesített cella nem megy, de ha egymás melletti cella
/tehát az egyil a dátum : blabla, a mellette lévőben a feladó :blabla/
megy, az egyesített cella, és a formátumok, sajna, még mindíg nem, ami végül is nem nagy baj... de jó lenne, ha menne!
ezek a Lemuria nevű játékra vonatkoznak /ami, sajna, az utóbbi időben szintén kissé... khm... akadozó fejlesztéssel bír, de akk is a nekemkedvencjáték!/
3: FF, iwiw-tools: igen, szuper, sőt! bár a mosti látvány... hát, nagyon kezd "fészbukosodni", amit am sem szeretek... sőt /csak h ne ismételjem magam...;_D/
így tehát összefoglalandó a dolgokat maradtam teljesen az egy éves felállásnál, azzal a kitétellel, h minden böngészőből a legújabb van, a sorrend és az okok sajna megmaradtak...
és most, ha vki naon ért a gépekhez, lesz szíves megnézni a nemtomméghovaírandó
hsz-emet?!
/bocsi, ezt a felszúlítást ne vegyétek mellre, de annyira ideges vagyok, h kb ha lenne itt egy "makivarám", hát tuti, h ma kiverném a betonból...
na, de majd ott elmesélem!sziasztok, köszi mindenkinek a figyelmét, és ha már idekeveredtem, akk már megragadom az alkalmat, h mindenkinek kellemes, áldott karácsonyt és békés, boldog új esztendőt kívánjak!
Dody
[ Módosította: Ndruu ]
ÉN vagyok... :)
-
DodyG
csendes tag
szia, és sziasztok!
bocs, csak jelezném, és mindenkinek!
h a játék maga az teljesen jó, nem azzal van a baj, ha nagyon hivatalos akarnék lenni, akk úgy fogalmaznék: "A hiba az ön készülékében van!", vagyis itt, bent, a PCvel.
a játék teljes neve: Lemuria /csak h teljes nevén is fusson, a reklamáció miatt../ a www.lemuria.hu címen érhető el. itt most ódákat zenghetnék róla, mint a játékok LEG-jéről, hiába nem grafikus felületű, de baromi agytekergető!
de nem ez volt a lényeg: a lényeg az volt, h nekem főleg otthon, a mobil internet miatt lényeg a böngi sebessége, idebent a cégnél pedig azért, mert itt nem a céges gépen szoktam már netezni, hoztam be sajátot, ami, ugye, érthetően nem a legújabb, hanem úgy kb 600MHz-es proci, 128+256MB RAM-mal.
tehát nem egy villám..
de a céges gép az, ami állandóan, még ha épp nem is csinálok semmit rajta, újraindulgat, és nem is szól6ok bele, mert külföldies rendszergarázdálkodók vannak, és a gép maga echte német nyelven kommunikál.. szal nem.na, vissza a gépre: kipróbáltam közben a Chrome-ot is, háááát..
aki az én gépemmel sebességbajnoknak vélné, az vesztett! lassú. nem kicsit...
eddig az Opera a leggyorsabb, bár a vki által említett Opera Turbo-t nem próbáltam még ki, de ha nem felejtem el, akk a jövő héten, ha lesz rá érkezésem, megkeresem vhol..a másik, ami a sebesség miatti keresgélésre hajt, az, h van egy lapitopim, ami úgy nagyjából 233MMX-es, 96MB RAM-mal, XP-vel. szal erre se célszerű egy lassú cuccost feltenni, vagyis erre is olyan kell, ami a sebességével tűnik ki, és a minnél kisebb erőforrás-igényével.
a Crazy Browser azért is nyerő, mert ugyan mintegy 2003-4-5-6-os böngi, de a leggyorsabb min2 gépemen. bár azért a régi Opera, a 9.62-es talán veri... ellenben, mivel az emlegetett extraszuper játékban mentegetek némi nekem fontos cuccost, sajna, IE-alapú böngi kell, ui csak ezek kezelik le rendesen a játékban lévő osszevont cellákat és kereteiket.tehát ami nekem kell, annak mind oka van, nem csak valami miatt /kvázi öncélúan/ csöppenek el..
ha vadiúj, gigabigamega RAM-os, 4magos procis gépem lenne, új, ezt kihasználó oprendszerrel, akk psze nekem is mindegy lenne, akk nézhetném én is csak a biztonságot, csak a kompatibilitást, csak ezt, csak azt, vagy akár ezek összességét, de sajna az említett 2 kritérium nálam sokkal fontosabb!)
remélem, visszajövök még, és megírom, az emlegetett OperaTurbóval mire jutottam!
psze ha kapnék egy linket, azt nagyon megköszönném! előre is köszi, mindenkinek további csakis jókat, sok sikert:Dody
Nem kell minden sor végére smiley...
[ Módosította: Ndruu ]
-
Örülnék neki ha az IE6 és IE8 helyzete megcserélődne...
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
ArchElf
addikt
Csak egy kis párhuzam. Engem legalább is eléggé idegesít, hogy ha egy IE vel kapcsolatos topic felkerül, rögtön write-only üzemmódba kapcsol, és osztja az ... hogy milyen hülye az összes egybites user, akivel simán meg lehet etetni hogy a FF jobb, mint az IE és amúgy is magyarországon csak azért vezet a FF (vagy korábban az, hogy azért olyan magas a FF használók aránya), mert itt mindenki birka. Amiben ugye van egy kis önellentmondás - mert hogy lehetne birkább birka az ember annál, aki még a fáradtságot sem veszi, hogy a beépített-alapértelmezett böngésző helyett bármi mást használjon...
Sajnálom hogy moonman kollégáról - akivel egyébként más (akár/főleg MS témakörben) szakmai kérdésekben egyetértek, talán a névhasonlóság hatására - mindig a méltán elhíresült Hold fórumtárs jut az eszembe...
AE
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
ArchElf
addikt
Hogy reagáljak kicsit moonman eredeti kérdésére: én is tudatos IE használó vagyok (van egy IE Toolbar addon a FF-hoz, és amelyik oldal nem megy renddesen FF3-al, az menjen az IE toolbarral)... Ja és leírom 100x-ra: nem vagyok MS ellenes, de a lassúság
Másrészt moonman ... hold. már ha mond ez még valakinek valamit
AE
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
roti86
őstag
Én kb 2006 ősztől használom a Firefox-ot és meg vagyok vele elégedve. Igaz lassabban tölt be mint az IE, de utána nincs megállás.
Mellesleg az IE8-at is használom, de valahogy a Tűzróka jobban tetszik, jobban testreszabható. -
VladimirR
nagyúr
ez a kerdes is mokas kicsit, annak fenyeben, hogy bevallottan csak trollkodni jarsz a forumra
amugy amint jelet adod annak, hogy tobb agyad van, mint egy lepkefingnak, felhagyok a szekalasoddal, de amig olyanokat sutsz el, mint pl a mai szabad verenyes gyongyszem, sok jora ne szamits
[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
válasz
VladimirR #219 üzenetére
"kozben hitni az iget, hogy a google[...]mennyire fasza"
Miért, ha azt mondanám, hogy csúnya gonosz Google, az mennyiben változtatna bármin is? Ha már ilyen sz.r világ van, próbálok legalább optimistán gondolkodni és azt nézni, - ahogyan már kifejtettem, - hogy a Google számomra jobban megfelel és korrektebbnek tartom, mint az MS-t.
De fejtsd már ki (akár privátban), hogy mi köze a kettőnek egymáshoz. Tervezni kell a jövőt, de egyúttal a jelenben is kell gondolkodni.
-
VladimirR
nagyúr
válasz
#06658560 #218 üzenetére
a legjobb az egeszben az, hopgy ott figyel az alairasaban az az osszeeskuveselmeletes szar, kozben hitni az iget, hogy a google (aki amugy hozzafer a levelezesehez, a dokumentumjaihoz - legyenek azok web-en, vagy a sajat gepen -, a szemelyes kapcsolataihoz, a bongeszesi szokasaihoz, ismeri az erdeklodesi koret, a kereseseit) mennyire fasza
-
joey04
titán
Helyes!
-
bobsys
veterán
azert igy munkaba menet elott benezni ide kesz feludules
penge_4 teged nem fog semmi
gondolom a sok hulyeseget forumokrol veszed mert ennyi baromsagot egyedul nem lehet osszehordani
jobb lenne ha atmennel sg-re ott minden wines topic ugy kezdodik hogy mocskos ms, windows hazatelefonal, gugli az isten mert ingyenes (lofaszt amugy, szerinted amit a reklamokert kifizetnek a cegek azt a koltseget mibe epitik bele?)Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
Penge_4
veterán
válasz
Dare2Live #211 üzenetére
Egyébként elgondolkozik az ember, hogy egyesek itt, akik a a szerzői jogvédők oldalán olyan bőszen harcolnak az ilyen témájú topicokban, képesek a szerző engedélye nélkül mondatokat a kontextusból kiragadva aláírásként felhasználni és még jogdíjat sem fizetnek minden egyes elküldött hozzászólás után. Akkor most hogyisvanez?
-
Dare2Live
félisten
-
Penge_4
veterán
válasz
#06658560 #206 üzenetére
Bizony téged elemeznek ki, a levelezési és egyéb szokásaidat. olyan szinten is, hogy ha nem vagy gugli felhasználó, akkor is nézegetnek.
Már te is ezzel a paranoid becsípődéssel jössz?. Egy automata bot elemezget. Mégegyszer elismételem lassan: egy a u t o m a t a b o t elemezget. Nem Kaliforniában a Google dolgozói, de még csak nem is a kici kínaiak. Egy automata script, ami szótöredékek alapján dob hirdetést, ezért tud a Gmail is olyan hülyeségeket írni, hogy amikor valaki például a vérplazmáról beszélget, plazmaTV hirdetéseket dobál.
2: Két script van a filterlistámban, a Gmail-en kívül nem látok sehol semmilyen Google hirdetést.
Miért éri meg a cégeknek a guglinál hirdetni? - Azért mert a sok zombi amerikai (ez alatt értsd a pénzesebb országok lakóit) rákattint és vásárol, mert hatnak rá a reklámok szinte már kényszeresen. És ezzel a hirdetési formával sokkal hatékonyabban dolgoznak, mint ha plazmaTV-t keresve tamponreklámokat lát az ember.
Nem, hanem mert profilt tudnak kialakítani a flehasználókról, s így célzottan tudnak hirdetni, nagyobb hatékonysággal, mintha csak bele a vkavilágba sózrnák a marketingdollárt.
1: Ha valaki telibesz.ja a reklámokat, azzal nem tudnak mit kezdeni, akkor ő jól jár, mert profi szolgáltatásokat kap ingyen, cserébe érdektelen információkkal szolgál.
2: Ha valaki átlagos user, aki néha foglalkozik a reklámokkal, annak szintén jó, mert (vegyük, hogy nem teljesen hülye az illető) tudja nagyjából az árakat és ha kap egy olyan hirdetést ahol jó áron kap minőségi terméket, akkor örül neki.Tehát amikor azt mondtam, hogy ha belőlem pénzt csinál a Google, akkor varázsló, azt komolyan gondoltam.
Visszatérve még egy utolsó szóra a Java-s megjegyzésedhez: Azért, mert a SUN aljas, attól ha más cégek is ugyanezt a hozzáállást követik, akkor mennyivel lesz etikusabb, attól függően, vagy függetlenül, hogy már előtte bizonyos cég ugyanezzel az üzletpolitikával dolgozik?
szerk: Sőt, fokozom, a levélben ausztriai repülési akció van, oldalt minő meglepetés, osztrák, tiroli, dél-tiroli ajánlatokat olvashatok...
Kanári sziegetki akció- egyből odavalósi ajánlatokat kaptam.Bár nekem lenne ennyi gondom, hogy melyik szigetre utazzak.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
#06658560 #206 üzenetére
Germanwings hírlevél mellé hotelek, air berlin és egyéb légitársasági hirdetések kerültek. Vajon ezkeet csak kitalálja, vagy valami alapján profilt készített, esetleg a levél tartalma szerint dobja fel? Sőt, fokozom, a levélben ausztriai repülési akció van, oldalt minő meglepetés, osztrák, tiroli, dél-tiroli ajánlatokat olvashatok...
Kanári sziegetki akció- egyből odavalósi ajánlatokat kaptam.
Tensi hírlvél, magyar ajánlatok bombáznak.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Szeirnted mi alapján jelennek meg célzott hirdetések a gugli hirdetési elemeiben? Hasraütésből? Vagy miből? Bizony téged elemeznek ki, a levelezési és egyéb szokásaidat. olyan szinten is, hogy ha nem vagy gugli felhasználó, akkor is nézegetnek. Pl Prohardveren én rendre német hirdetéseket látok, a gugli hirdetési blokkjában, nem magyart. Vajon ezt pusztán véletlenül dobja, vagy valami alapján tudatosan?
Miért éri meg a cégeknek a guglinál hirdetni? A hirdetési bevétel miért tud megjelenni? A jó kereső miatt(kurvaszar lett mostanában) A levelezőrendszer maitt? A Docs miatt? Nem, hanem mert profilt tudnak kialakítani a flehasználókról, s így célzottan tudnak hirdetni, nagyobb hatékonysággal, mintha csak bele a vkavilágba sózrnák a marketingdollárt.Neked mi a bizalmas infó? Egy névnapi köszöntő már az? Egy hirlevél? Pl az óramutatótól kapok leveleket rendszeresen. gmailes címemre. most direkt megnéztem, a levél meleltt ott virít egy Breitling hirdetés, s minő évletlen, a levélben is Breitling téma van.
[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
válasz
#06658560 #203 üzenetére
kérdés: gugli kiből csinál pénzt?
Már leírtam, olvasd el újra. Az AdSense-ből van a bevételük 90%-a. A hirdetőkből és a cégekből, akik előfizetnek Google Apps-re. De nem engem akar lehúzni.
mi biztosítja, hogy a rendszerükből kitörlődsz midnen mértékben, amint eltűntél a levrendszerből egy delete-tel?
Egyszer egy policy, akárcsak az MS-nél, de a jogi baromságokban nem bízok, azt úgy forgatják, ahogy nekik jó.
De ha belőlem, illetve a levelezésem tartalmából, vagy a netezési szokásaim elemezgetéséből pénzt csinál, akkor varázsló.
Aki meg bizalmas infókat közöl, az ne ott tegye, de ez minden másra igaz. Aki meg a hidegfúziót dolgozza ki, az szintén ne Google Docs-ba, vagy MS Office-ba írja le a képleteket, hanem vonuljon el minden elektronikus berendezéstől egy kis erdei házba, aztán ott papírral meg ceruzával, abszolút biztonság nincs. -
törölt tag
kérdés: gugli kiből csinál pénzt?
Kérdés2: ha nem vagy megelégedve pl gugli levelzőrendszerével, mi biztosítja, hogy a rendszerükből kitörlődsz midnen mértékben, amint eltűntél a levrendszerből egy delete-tel?
milyen az ms hozzáállás? Milyen a gugli hozzááálás? Milyen a yahoo hozzáállás? Az aol hozzáálás? a sun hozzááállás? A MS hozzááállás? -
moonman
titán
googlegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegoogle
googlegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegoogle!!!!!!!most kb. ugyanolyan értelmeset írtam, mint te, és még kevesebb karakterbe is belefért.
(azt egyébként ugye tudod, hogy nem Google-t használ a "legtöbb" ember?)
[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
válasz
VladimirR #198 üzenetére
Ahogy már mondtam, az élet nem 1-esekből és 0-kból áll. Mivel monetáris rendszerben élünk értelemszerűen minden és mindenki profitorientált, aki nem akar éhen halni.
De a mérték nem mindegy. Avagy, hogy eladja az anyját 2 fillérért, vagy gondol a felhasználókra is, még ha csak a közös érdekek miatt is.
A másik, hogy a fenntartásához szükséges profitot hol termeli ki. Azokból, akik reklámozni akarnak, illetve a cégekből, vagy a szerencsétlen felhasználókból.
A harmadik pedig, hogy mennyire, illetve milyen stratégiával nyeri meg a felhasználókat. Aljas módon, mint valamelyik korábbi cikkben az Intel is, aki lefizette a viszonteladókat, vagy a már eddig elért befolyását kiterjesztve zárt forráskódú, licenszelt dolgokkal, mint a Microsoft és a lehető legkisebb támogatást nyújtva, illetve nyitva a szabványok és a szabványos formátumok felé, vagy korrekt módon, mint a Google, amit azért használja a legtöbb ember, mert jobb szolgáltatásokat nyújt a konkurenciánál. Igen, valóban sok pénze van, többet tud invesztálni különböző szolgáltatások és szerverparkok fejlesztésébe, mint egy kis cég. De gyakorlatilag mindent megad ahhoz, hogy ha nem vagy megelégedve vele, akkor egyszerűen átirányíthasd, illetve átfetchelhesd a Gmail-ből Hotmail-be a leveleket, vagy Yahoo-t használj Google helyett, vagy kiexportáld Google Readerből a feedlistákat, illetve Google Bookmarksból a könyvjelzőidet, esetleg Docs-ból többféle formátumban a dokumentumaidat.Elismerem, hülyeséget mondtam, profitorientált ma minden. De számomra akkor is van különbség közöttük a hozzáállásukban.
-
törölt tag
1 olvas
2 értelmez
3 goto 1Ezt ajánlom oskat gyakorolni, mert a jelek szerint nem megy. Plugin FF-ben, ott a java quick starter akármi. És nem eltávolítható plugin, nem is blokkolható. ellenben az általad emlegetett .Net pluginnel szemben. Mellékesen leszarom, hogy ott van, amennyit hazsnálom a FF-t nem hat meg. Csak megnéztem már a korábbi kérdés nélkül tolja 3rd party cuccban magát témánál nálam mik virítanak, ezt találtam. Köcsög módon élősködik, és tényleg nem kérdezett fenn akarom-e tudni. S semmiképp sem szedhető le. A Babbelfish plugint most feltettem, az le is szedhető egy mozdulattal. nos, akkor továbbra is MS a szar mocskos genyó cég, midnen más meg teljesen jófej humanitárius aszkéta emberek által vitt kalkuttai Szent Teréz által üzemeltett gittegylet?
Vladimir: szért a free termékek között is két variáció van, a hálószobában egyedül fejlesztett, meg a nagy cégek által fejlesztett, akik valami módon más doglaiból akarnak pénzt csinálni, pl support.
[ Szerkesztve ]
-
VladimirR
nagyúr
verd mar bele a kicsi fejecskedbe - meg ha nehezedre esik is (lathatoan igy van, hisz tobbszor leirtuk) -, hogy a mozilla, meg az opera, meg a google, meg az osszes favoritod magasrol szarik bele a vilagbekebe, meg abba, hogy neked akkor orgazmusod van attol, hogy ki melyik szabvanyt tamogatja, illetve melyik kedvenced renderel 3 pikosekundummal gyorsabban egy ures teglalapot, hogy meg a harmadik szomszed is hallja
semmivel sem erdekelhetne oket kevesbe rendezett registry-d, az attekintheto plugin listad es a konnyeden eltavolithato szoftvereid, plugin-jeid
hidegen hagyja oket, hogy azert allsz at az o szoftverukre, mert az jobb, mint a konkurenciaje, vagy azert, mert eleg hulye vagy ahhoz, hogy elhidd, amit hazudnak
nem erdekli oket az sem, hogy szerinted lehetne-e jobb a termekuk, amig nem erzik magukat veszelyeztetve a konkurencia altal
mindegyik profitorientalt, a ket szep szemedert semmit nem fognak csinalni
a plusz poen az egeszben az, hogy ezeket a programokat mind mind egy profitorientalt ceg os-ere teszed fel (meg az osszes tobbi, itt le nem irt kereskedelmi szoftvert, amit lopsz)vannak persze tenylegesen free szoftver-ek, de erosen ketlem, hogy ezeket surun hasznalad, s ha hasznalsz is ilyet, nem a mogotte levo filozofia miatt teszed (az, hogy "buzi ms" nem filozofia)
tenyleg kellene mar egy "lofosom a bokamat a rohogestol" szmajli
-
Penge_4
veterán
válasz
#06658560 #193 üzenetére
És nem javát írtam, hanem java quick start akármit. Azt nem lehet még blokkolni sem, sehogy.
Oké, akkor
1: Mi köze van annak a böngészőhöz? Az a Java Runtime indulását gyorsítja. Az updater pedig frissítést keres.
2: Még registryben sem kell turkálnod Control Panel->Java->Advanced->Miscellaneous->Java Quick Starter (pipa ki) -
törölt tag
Alapból operát használok, csak most megnéztem már a gépen levő FF-ben benne van-e. nicns. És nem javát írtam, hanem java quick start akármit. Azt nem lehet még blokkolni sem, sehogy.
Hogymondjam?
1 olvas
2 értelmez
3goto1"Nem szemetelem tele mindenféle profitorientált cég szoftvereivel a gépemet"
mondd, az opera miből él, fizeti a programozóit, Tudsz mutatni egyetlen IT céget, amelyik nem profitorientált?[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
arra is kíváncsi lennék, ha minden egyes plugin, dll és csellentyű telepítése előtt kérdést tenne fel, vajon hány firefoxos zseni állt volna neki köpködni...
Jajj, ne gyere már megint ezzel a hülyeségeddel. Nyilván Win98-at is azért nem telepített Gizike, XP-t pedig igen, mert a 98 megkérdezte, hogy milyen komponensek kellenek és ez megzavarta őt.
Tudod ezért van külön normál és custom telepítési metódus.de ha belebotlasz egy olyan webalkalmazásba, aminek kéne, akkor nem szarja össze magát a böngésző, hanem működik.
Vagy összeomlik, vagy egy plusz biztonsági rést képez, vagy FF esetén még más addonokkal is összeakadhat. Egyébként de jó lenne, ha működne, írj már egy olyan oldalt, ami használja ezt a plugint, kipróbálom már Operában, ha már a Live.com sem megy normálisan, de még a Microsoft súgónál is plusz egyet kell kattintani, mert amúgy jó az oldal, de sír, hogy nem támogatott a böngészőm. Fájna egy jól látható feliratot megjeleníteni (mint a Google csinálta korábban a Docs-ban), helyette az orrom alá dörgöli, hogy használjak IE-t.
ez valóban aljas húzás, beismerem.
Flash Plugint nyilván azért telepítesz, hogy legyen flash pluginod. Java-t, aki nem abban fejleszt szintén általában azért. De Framework-öt (aki szintén nem abban fejleszt) általában azért, hogy menjenek a Live-os cuccok, meg az ebben írt többi szoftver.
a piaci részesedés sosem lesz természetes, a user pedig sosem lesz tudatos, úgyhogy ez a kérdés megmarad a filozófusoknak.
Nem mondtam még, hogy részben hobbifilozófus is vagyok?
-
Penge_4
veterán
válasz
#06658560 #182 üzenetére
Akkor most én hülye vagyok?
Ha eddig nem anyáztál még olyan programra (ami nálad nem működött) de másnál igen, akkor mondjuk úgy, hogy téged nem érint a dolog.
ellenben a real playerrel és a java quick starterrel, amelyek nem eltávolíthatóak
Real Player nálam nincs is fent, az Opera felajánlja ilyenkor a letöltést (akárcsak a quick time-nál) és utána lejátszom KMPlayerrel. Nem szemetelem tele mindenféle profitorientált cég szoftvereivel a gépemet.
a java nem is blokkolható.
Akkor az a kis checkbox dísznek van (igen, a Firefoxban is), ahol ki illetve bepipálod?
Egyébként érdemes átnézni a Pluginokat. Operában opera:plugins Firefoxban pedig about:plugins. Amúgy én is megfigyeltem már mik vannak "véletlenül", amiket nem hagytam jóvá.
Microsoft® DRM, Windows Presentation Foundation, hoppácsak, tévedtem mégiscsak belebarmolt az Operába is a Framework. Jó, hogy külön menüpontot nem hozott létre.
Operában c:\Program Files\Opera\defaults\plugin-ignore.ini-be beleszerkeszted, ami nem kell és nem tölti be, FF-ban nem tudom.
-
moonman
titán
arra is kíváncsi lennék, ha minden egyes plugin, dll és csellentyű telepítése előtt kérdést tenne fel, vajon hány firefoxos zseni állt volna neki köpködni...
userek kérték, bekerült. opcionális komponens, ha nem használod semmire, észre sem veszed, hogy ott van. de ha belebotlasz egy olyan webalkalmazásba, aminek kéne, akkor nem szarja össze magát a böngésző, hanem működik. ez valóban aljas húzás, beismerem.
-
-
leviske
veterán
Ha adatvédelmi szempontból indulunk ki, akkor egyértelmű, hogy a Chrome kilőve, de
én igyekeztem esetében a felhasználói beszámolókból kiindulni, mivel átlagban elég sokan dicsérik.Biztonsági szempontból nem vagyok járatos, ezért azzal kapcsolatban nem nagyon akarok okoskodni, elfogadom a véleményed.
Azt hiszem, hogy abban viszont akkor egyetértünk, hogy az IE általános 60% körüli részesedése nem "természetes", így felesleges bármelyik tábort megítélni.
*Elnézést: Nem vagyok az IE ellen, de vajon annak a felhasználói táborát hány tudatos felhasználó használja >>> gazdagítja ?
-
Penge_4
veterán
szedd le a .NET Framework-öt, el fog tűnni. tudod, ami disabled, az nem töltődik be.
Éppen ez az. Belemászik egy third-party böngészőbe és azon keresztül ingyen népszerűsíti a saját szolgáltatását, de eltávolítani csak a .NET keretrendszerrel együtt lehet, amit sok szoftver igényel. Mint mondtam, ez zavar, ha megkérdezi, hogy belemászhat-e a Firefoxba, akkor oké, de hadd döntsem már el én. És legyen egyszerűen eltávolítható mindenféle sallangoktól mentesen.
istenembazmeg, te tényleg nem vagy normális. szerinted...... áh hagyjuk.
Mostmár mondjad, ha belekezdtél. Érdekelne az álláspontod, hogy szerinted mindez kinek az érdeke az MS-en kívül? Nyilván a FF-nak is, annyiból, hogy a .NET-es dolgok menni fognak vele, de kicsit gyanús ez a csendes integráció. A Mozillát ismerve mindenhol ezt hangoztatná, hogy hú ennyivel is jobb lett a róka.
ezesetben alternatív megoldásként nem akarsz átszokni mondjuk az sg.hu-ra?
Nem, arrafelé sok a troll, meg itt a fórumstruktúra is sokkal jobb.
De nem tudom mi bajod van, ha már valakinek eltérő véleménye van, mint a tiéd (esetleg bírálja a nagyrabecsült Microsoftot), akkor csak ő lehet a hülye. A Winportálon még tudtál normálisan válaszolni, meg nem kötekedtél állandóan. -
moonman
titán
"az Uninstall gomb szürke, csak a Disable használható."
szedd le a .NET Framework-öt, el fog tűnni. tudod, ami disabled, az nem töltődik be."Statisztikahamisításról és csúszópénzről még nem hallottál? Kinek is az érdeke a .NET-hez kapcsolódó hülyeségeket terjeszteni?"
istenembazmeg, te tényleg nem vagy normális. szerinted...... áh hagyjuk."trójai módjára nyomja bele az MS"
monnyad csak monnyad, tisztul az agyad..."Jelenleg számomra még kevesebb szívás van a Winnel, mint a Linux-szal."
ezesetben alternatív megoldásként nem akarsz átszokni mondjuk az sg.hu-ra? szerintem sokan megköszönnék. -
Penge_4
veterán
áttették az egészet current userbe, így mindenki letilthatja magának.
Letiltani. De attól még ott éktelenkedik, mert az Uninstall gomb szürke, csak a Disable használható.
mellesleg nyilván azért tették bele felhasználói nyomásra, mert annyira utálja mindenki, hogy pont szabadulni akar tőle.
Statisztikahamisításról és csúszópénzről még nem hallottál? Kinek is az érdeke a .NET-hez kapcsolódó hülyeségeket terjeszteni?
múltkor épp Penge elvtárs kifogásolta, hogy Firefox-hoz nincs .NET FW plugin
Visszakeressem neked? Azt mondtam, hogy van Firefoxhoz, és Operához nincs, ahogy a Silverlight is bugzik még a tizesben is. Mindezt a támogatás kapcsán, nem azért, mert én személy szerint használnám. Mivel nem használok Firefox-ot, így azt az apróságot nem tudtam, hogy trójai módjára nyomja bele az MS, azt hittem opcionális, mint úgy normálisan. Úgy látszik rég perelték őket, kezdenek megint elkanászodni...
ha egyszer szájtépés helyett valóban átállna Linuxra
Mint már ezerszer leírtam, nem vagyok mazochista. Jelenleg számomra még kevesebb szívás van a Winnel, mint a Linux-szal. Amíg nem billen át a mérleg nyelve, addig nem fogok csak azért átállni, mert nem kedvelem az MS-t. Egyébként meg pont te beszélsz, aki ugyanilyen (ha nem nagyobb) Google ellenes fanatikus vagy?
-
dark100
aktív tag
??? Ennek mi koze ahhoz amit mondtam. Nem mondtam hogy belenyultak az FF-ba. Aztan semmi problemam azzal, ha valakinek kell egy ilyen, es felrakja maganak. A rendszergazdai ize is hidegen hagy. A problema ott van amit lirtam az utso hsz-omban. Es nem fogom elismetelni.
Ingyenes software == A mezeskalacs haziko a Jancsi es Juliskaban. Es != szabad software
-
moonman
titán
ez egy rendszerszintű .NET plugin, ami a sok felhasználói kérésre elérhető lett Firefox alá is. az első verzió viszont nem volt eltávolítható csak rendszergazda jogosultsággal, ezért áttették az egészet current userbe, így mindenki letilthatja magának.
senki nem "nyúlt bele" a Firefoxba, ez egy beépített .NET Framework feature, amit a Firefox (felhasználó) igénybe vehet, ha akar. mellesleg nyilván azért tették bele felhasználói nyomásra, mert annyira utálja mindenki, hogy pont szabadulni akar tőle.
múltkor épp Penge elvtárs kifogásolta, hogy Firefox-hoz nincs .NET FW plugin, közben kiderült, hogy van, erre most azért veri a nyálát. szerintem valóban azzal járna jobban - és mi is - ha egyszer szájtépés helyett valóban átállna Linuxra és onnantól a Linux-topicban rontaná a levegőt.
-
moonman
titán
"Nem vagyok az IE ellen, de vajon annak a felhasználói táborát hány tudatos felhasználó használja?"
nem tudom, hanyadszor írom le, hogy erre én is kíváncsi lennék.
"ha tudatos felhasználókból állna a statisztika, akkor jó eséllyel a IE7/IE6 nem lenne mérhető, az IE8-nak lenne egy 20-25%-os részesedése, a FF3.x-nek lenne egy 30-35%-os halmaza és a régebbi verziók ebből sem lennének mérhetők, az Operának lenne egy 15-20%-os részesedése és a Google Chrome szerzett volna meg magának 10-15%-ot, a Safari 4 pedig 5-10% körül tartana jelenleg. De ez csak spekuláció..."
méghozzá meglehetősen felületes spekuláció. ha valóban tudatos a user, akkor tisztában van a biztonsági, kompatibilitási és adatvédelmi dolgokkal is, így az IE-t kicsit magasabbra, a Chrome-ot meg sokkal alacsonyabbra saccolnám. ez persze kizárja az érzelemtől vezérelt döntéseket, mert jelenleg többnyire ez befolyásol mindenkit.
-
dark100
aktív tag
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/t71a733d(VS.80).aspx
Olvasd el toluk. Egyet kattintasz azt valami tortenik. Gondolom. Engem oszinten szolva nem is izgat, ugyhogy kerdezd Moont.
A dologban az a fura, hogy szo nelkul telepiti egy 3rd party szoftverbe, es a usernek kell(ene) tudni rola hogy ez megtortent, es maganak gondoskodnia az eltavolitasarol ha nem keri. Holott ennek teljesen forditottjanak kene lennie, tehat pl felajanlani, hogy tisztelet luzer, itt van egy vacak amit be akarok tenni a foxodba, mit szolasz hozza.
Ingyenes software == A mezeskalacs haziko a Jancsi es Juliskaban. Es != szabad software
-
leviske
veterán
Nem vagyok az IE ellen, de vajon annak a felhasználói táborát hány tudatos felhasználó használja? Már csak abból kiindulva, hogy az IE6-nak még mindig relatíve nagy a részesedése, ahhoz képest is, hogy a MS az XP-be is betolta az IE7-et frissítésként és rémlik, hogy ebből az IE8 sem maradt ki.
Szvsz, ha tudatos felhasználókból állna a statisztika, akkor jó eséllyel a IE7/IE6 nem lenne mérhető, az IE8-nak lenne egy 20-25%-os részesedése, a FF3.x-nek lenne egy 30-35%-os halmaza és a régebbi verziók ebből sem lennének mérhetők, az Operának lenne egy 15-20%-os részesedése és a Google Chrome szerzett volna meg magának 10-15%-ot, a Safari 4 pedig 5-10% körül tartana jelenleg. De ez csak spekuláció...
Mivel úgyis nem tudatos cselekvés Firefoc-ot használni és ugyan úgy nem tudatos IE-t fennhagyni a rendszeren, ezért szerintem érdemes abban maradni mindenkinek, hogy ez az állás. Ha tudatos cselekvés, hanem, a Firefox vezet... Ennyi.
Megjegyzem, azért minimális tudatosságot kell mutatnia annak, hogy a magyar felhasználók 50%-a hajlandó lecserélni azt a böngészőt, amit a Windows a képükbe nyom. És ezt nem hiszem, hogy lehet egyszerű "trendnek" nevezni... Használtam hosszú időn keresztül IE8-at, de a Firefox-ot testreszabhatóbbnak érzem és ebben nincs semmi "IE6 feeling".
-
Penge_4
veterán
Mit képzelnek ezek a ****-k magukról??? Milyen alapon nyúlnak bele szó nélkül egy third-party szoftverbe? Ha már a saját hulladékaikon keresztül nem tudják valamely termékükkel szabályozni a piacot, akkor a népszerű third-party szoftverekbe nyúlnak bele? Ráadásul registryben kell kotorászni, hogy eltávolíthasd. Remélem bukik a Win7 is és hamarosan lenyomja őket a Linux. Elmennek a....!
Szerencsére az Opera még nem érte el azt a piaci részesedést, hogy azt is szétbarmolják...
-
dark100
aktív tag
http://blogs.msdn.com/brada/archive/2009/02/27/uninstalling-the-clickonce-support-for-firefox.aspx
Ezt olvastatok? Az MS elkezdte sajat sz*rjat exportalni az FF-be. Erdekes, hogy pont EZT a featuret kellett raeroltetni a nepre. Csondben, rejtett utakon, hatha senki sem veszi eszre.
-
Penge_4
veterán
válasz
Fecogame #164 üzenetére
Nem egészen. Az IE egyeduralmának akkor lesz vége, amikor globálisan is győz a Firefox, nem csak Magyarországon (elég ugye csak arra gondolni, hogy az Opera is piacvezető Oroszországban, ami egy sokkal nagyobb ország a mienknél, mégsem megy vele sokra, egy csomó oldalon azért nem támogatják, mert 1%-okkal dobálóznak).
-
Dare2Live
félisten
válasz
janos1988 #144 üzenetére
nézd meg az aláírásom..... és választ kapsz kérdésedre.
FF népszerüsége csak azért ilyen mert hülyék vagyunk, ha okosak lennénk IEt használnánk....
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Juhúúú, végre! Vége az IE egyeduralmának
Logitech G203, RBG-s egér mindössze 7k-ért ---> https://hardverapro.hu/apro/logitech_g203_slch/hsz_1-50.html
-
törölt tag
Az érdekes: 2007 augusztus 13-án kezdtem a cégnél dolgozni, és amíg ott voltam, gépet kb novemberben kaptam, teljesen új vasat, IE6-tal, soha egyetlen alkalommal nem kaptam üzenetet 2009.február 28-ig, hogy frissítsem le az explorert. Lehet a későbbi időpont miatt nem kaptam a frissítések között?
-
-
GegeWarrior
senior tag
Régen én is Explorert használtam, de az új gépemen már Mozillát
És azóta nem is értem, hogy használhattam valaha explorert
GRAT FIREFOX
REKVIESZKÁT IN PÁCSE!
-
Penge_4
veterán
Köszi, de nem károsítom meg szegény kiskereskedőt, a végén még a minimálbéren élő pénztárossal fizettetnék ki.
Meg nem akarom, hogy Ballmer bácsi feje vigyorogjon vissza a hologramról.
A letöltés pedig nem lopás, hanem másolás, és különben sem törvénytelen, mert nem anyagi haszonszerzésre irányul. De majd ügyelek rá, hogy még véletlenül se Starter legyen, mert abban még hátteret sem lehet cserélni.
Egyébként Movie Makerre éppen van alternatíva Linuxra is. Ráadásul sokkal profibb cuccok.
-
janos1988
addikt
https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D
-
Őőő, nem tudok linkelni most hirtelen, de kedden ha a melóban marad időm, akkor csinálok egyet. Addigra megnézem, hogy pontosan milyen követelményei vannak.
Én is most hallottam csak Moonman-től a WMV HD-ről, és azóta olvastam utána.
Eddig csak úgy ismertem, mint VC-1, és annak beállítási lehetőségei.
A .wmv-t, mint konténert felületesen ismerve nem látok okot arra, hogy probléma legyen a tekerés. De erről majd megkérdezem a kollegámat, ő a windows media formátumok szakértője.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Penge_4
veterán
Köszi a kiegészítést. Ennyire nem merültem bele, csak úgy próbálgattuk, hogy WMV7, WMV8, WMV9 különböző méretekben és felbontásokban, különböző lejátszókkal.
"Egyfoma beállítások esetén minden tekintetben 99%-ig megegyezig a két eljárás által adott eredmény."
Számomra ennyi a lényeg. Tehát technikailag hasonlók, csak annyi a különbség, hogy az x264 az opensource. A licenszekkel viszont a WMV nem tudom hogy áll.
Amúgy tudnál linkelni egy ilyen WMV HD VC-1-et? Csak azért, hogy megnézzem, ebben normálisan működik-e a time stretching.
-
Ha megengeded, pontosítanék:
A WMV HD a VC-1 tömörítési eljárásnak egy spéci változata kis proci terhelésre optimalizálva. Nem minden HD felbontású WMV fájl a "WMV HD" ajánlás szerint készül!!
Ami viszont igen, az kevesebb procit eszik, mint a h264, de annyival nagyobb a file méret azonos minőség mellett, vagy annyival rosszabb a kép azonos fájlméretnél.
Ez azért van, mert a VC-1 lefelé (roszabb tömörítési arány, de kevesebb CPU) skálázódik jobban, a h264 pedig felfelé (jobb tömörítési arány, több CPU). Ez persze mind beállítástól függ, és jókora átfedés van a két eljárás között, hiszen azonos elven működnek. Egyfoma beállítások esetén minden tekintetben 99%-ig megegyezig a két eljárás által adott eredmény.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
moonman
titán
válasz
#40553216 #137 üzenetére
mivel már kicsit elvesztettem a fonalat, hogy mit is kéne bizonyítani, hogy feljön-e vagy sem, vagy hogy automatikus-e vagy sem
mindenesetre a tények összegezve: bekapcsolt automatikus frissítéssel vagy kézi Windows Update-tel is feljön, a telepítést viszont kézzel nyugtázni kell, sőt akár örökre le is lehet tiltani.
-
Penge_4
veterán
nem hibáról van szó, hanem belassulásról. hibánál minden értelmes böngésző szól.
Hát bocsi, de JavaScriptnél még nem lassult be az Opera, kivéve grafikus teszteket, de azoknak pont ez a célja.
jesszusúristen! szerintem most hagyjuk ezt a témát.
Miért? Videóra ott az Ogg, csilivili menükre pedig ott a JS és amiket majd még a HTML5 fog hozni. Mondd már meg, hogy ezeken kívül milyen funkcionális haszna van a Silverlight-nak.
kár, hogy a WMV HD sokkal kevesebb erőforrással beéri, mint az überszuper H.264. az ogg meg biztos jó, csak senki nem használja.
Nyilván rossz a szemem, akárcsak ismerőseimnek, akik mind megerősítették, hogy képminőségben ugyanolyan jó (nem is a monitor felbontása volt a probléma, mert haveromnál direkt megnéztük még Sony Bravia-n is), mint a WMV vagy az XviD, méretben kisebb, vagy méretben ugyanakkora és képminőségben jobb.
Ehhez már csak azt az apróságot jegyzem meg, hogy a WMV-nél a tekerés elég problémás. És a time stretchingnél meg 200% fölött szétcsúszik a kép és hangsáv. Sokban egyáltalán nem is működik a Time Stretching (KMPlayer, GOM Player, MPC HQ és VLC), meglepő módon a legnormálisabban WMP-ben működött, mármint ami a tekerés részét illeti, mert abban viszont nincs time stretching.floatr: Jó biztonságos távolból követi a többieket, akik alakítják a szabványokat, bár végülis egy komoly, megfontolt és profi böngésző nem hebrencskedik.
Egyébként mi az akadálya, hogy az IE ne lóléptekben fejlődjön, hanem időközben kiadjon mondjuk egy 8.1-es verziót a WU kereteiben, amely teljesen kompatibilis a 8.0-val, csak mondjuk már van benne némi HTML5 support? Akár opcionális frissítésként is küldhetné, mielőtt az lenne a kifogás, hogy a cégek meg a tömeges frissítés mekkora óriási felelősség és hibalehetőség.
-
floatr
veterán
"kérdezz meg 100-at, 10-ből 9 azt fogja mondani, hogy "merazieszar"" -- exploder júzerek meg nem a kék internetet indítják el
"namégegyszer: a html5 nem szabvány" --
valóban, ezért is használják a "szabványkövető" kifejezést. Jó biztonságos távolból követi a többieket, akik alakítják a szabványokat, bár végülis egy komoly, megfontolt és profi böngésző nem hebrencskedik. Ironikus módon azonban pont a canvas az, amit az exploder egy flash bridge segítségével tud megjeleníteni. Egyedül már csak tán a lynx nem támogatja még -- érthető módon
-
A WMV HD alatt a VC-1-et érted? Mert az azonos beállítások között hajszál pontosan annyit eszik (betömörítés és lejátszást is beleszámítva), mint a h264.
Nagyon hasonló eljárás a kettő.
Ha nem a VC-1-ről van szó, akkor meg a kisebb erőforrásigény a gyengébb minőségnek (kb. h263) köszönhető. Persze, ez függ a beállításoktól is, de a VC-1 elötti WMV tömörítési eljárásokat a h263-hoz (divx, xvid) szokták hasonlítani mindent összevetve.
Elég sokat teszteltük ex-melóhelyen.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
moonman
titán
"Képzeld el, az Opera már nem egyszer szólt, amikor egy-egy hibásan megírt scriptes oldalba futottam."
nem hibáról van szó, hanem belassulásról. hibánál minden értelmes böngésző szól. tudom, a csodaOpera nem lassul be."Te meg fikázod a Firefoxot, sőt még a FF usereket is általánosítod, mint hülye tudatlan barmok, akik mé' nem használnak IE-t. Tudod, stílus a "stílus" ellen."
kérdezz meg 100-at, 10-ből 9 azt fogja mondani, hogy "merazieszar"."Szabványkövetésben az IE van a leghátul."
namégegyszer: a html5 nem szabvány."Azon kívül valóban nem, hogy mindre van szabványos, nyílt és kevésbé erőforrászabáló alternatíva."
meséld már el kérlek nekem, hogy Silverlight-ra például milyen nyílt, szabványos(!!) és kevésbé erőforrászabáló alternatíva létezik?"Silerlight (kis L-lel) mióta erőforrászabáló?
A JavaScripttől jobban."
jesszusúristen!szerintem most hagyjuk ezt a témát.
"QuickTime, WMV normális tömörítéssel mióta erőforrászabáló?
Ogg Vorbis-tól és x264-től jobban."
kár, hogy a WMV HD sokkal kevesebb erőforrással beéri, mint az überszuper H.264. az ogg meg biztos jó, csak senki nem használja. -
Penge_4
veterán
a többi csodaböngésző erre miért nem képes?
Képzeld el, az Opera már nem egyszer szólt, amikor egy-egy hibásan megírt scriptes oldalba futottam. Egyszer még a Firefox is (már az 1.5-nél), azóta nem használtam huzamosabb ideig. De valahogy sem a Sunspidernél, sem a V8-nál, sem a Dromaeo-nál nem szólt még, gondolom van annyira intelligens, hogy felfogja: ezek tesztek. Csodálom, hogy az Acid3-nál nem szól.
ennyi eszed van egyébként, meglátsz egy üzenetet és már indítod is a fikagépet.
Te meg fikázod a Firefoxot, sőt még a FF usereket is általánosítod, mint hülye tudatlan barmok, akik mé' nem használnak IE-t. Tudod, stílus a "stílus" ellen.
a html5 még mindig nem szabvány.
Attól, hogy még nincs teljesen kész, miért kell a nagy Microsoftnak mindig leghátul kullognia? A legutolsó noname böngésző is támogatja már elég jól, egyedül az IE nem. Szabványkövetésben az IE van a leghátul.
egy kalap alá vettél olyan technológiákat, amiknek semmi közük egymáshoz.
Azon kívül valóban nem, hogy mindre van szabványos, nyílt és kevésbé erőforrászabáló alternatíva. Annyi közös még bennük, hogy elég sok oldalon találkozik velük az ember (kivéve talán még egyenlőre a SL-ot).
Silerlight (kis L-lel) mióta erőforrászabáló?
A JavaScripttől jobban. Hidd el, tudom itt van a sidebaron az All CPU Meter, biztos hazudik, ahogy a Process Explorer (ami MS-től eredeztethető) is.
QuickTime, WMV normális tömörítéssel mióta erőforrászabáló?
Ogg Vorbis-tól és x264-től jobban. És akkor a minőségről és a többiről (opensource) még nem is beszéltem. Plusz ha benne lesz a HTML5 szabványban, akkor hülye pluginek sem kellenek hozzá. A QuickTime a legtrógerebb mind közül, náluk fizetni kéne a teljes képernyőért.
-
moonman
titán
"például IE8 a Sunspideren behal, a túl lassúak a scriptek és lehet, hogy lefagyott a böngésző szöveggel"
nem "hal be", te észlény, hanem figyelmezteti a felhasználót, hogy a lap működése a szokásosnál lassabb lehet, mert szarásig van szkriptekkel, így ne lepődjön meg. a többi csodaböngésző erre miért nem képes?ennyi eszed van egyébként, meglátsz egy üzenetet és már indítod is a fikagépet.
"az IE8 meg túl "szabványos" az ilyesmihez: "Sorry, this demo requires a web browser which supports HTML5 canvas!" "
a html5 még mindig nem szabvány."ennyi erőforrászabáló cucc van (Flash, Java, SilverLight, QuickTime, WMV videók...stb)"
megint rettentő szakértelemről tettél tanúbizonyságot, egy kalap alá vettél olyan technológiákat, amiknek semmi közük egymáshoz. Silerlight (kis L-lel) mióta erőforrászabáló? QuickTime, WMV normális tömörítéssel mióta erőforrászabáló?komolyan fájdalmas vagy.
[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
FYI pl ilyen jellegű alkalmazásokkal vagyunk "kevesebbek" (chrome, sarafi, esetleg ff 3.5 és opera 10 használható)
Opera 9.64 és 10-essel ugyanolyan sebességű, mint FF 3.5-tel. Amikor kinyúlnak a kockából azok az izék, akkor elkezd akadozni kb azonos sebességgel mindhárom. Operában pedig most lesz majd új JS motor a Presto 2.3-ban (remélem a 10-es véglegesbe bekerül, ha nem, akkor nagyon utálni fogom Tetzchner-t
).
A Chrome 3.0 nagyon gyorsan, akadásmentesen futtatja, az IE8 meg túl "szabványos" az ilyesmihez: "Sorry, this demo requires a web browser which supports HTML5 canvas!"
A farokverést nem arra értettem, (ha figyelted korábban is mindig írtam, hogy fontos, főleg a JS), hanem amikor (jellemzően a FF és a Safari fanok) elkezdik verni magukat, hogy 0.3 századdal gyorsabb, mint a Chrome, mintha az lenne most az ősellenség.
Ha nagyobb a különbség (például IE8 a Sunspideren behal, a túl lassúak a scriptek és lehet, hogy lefagyott a böngésző szöveggel), akkor már érezhetően lassabb is a JS feldolgozás, de századmásodpercekre nem adok különösebben. Sokkal több időt spórolok egy olyan böngészővel, ami tele van a böngészést kényelmesebbé tévő fícsörökkel, mint például az Opera, vagy másoknak egy jó addonokkal felturbózott Firefox.
Egyébként azt még mindig tartom, hogy amíg ennyi invalid fos oldal van a neten és amíg ennyi erőforrászabáló cucc van (Flash, Java, SilverLight, QuickTime, WMV videók...stb), addig ez vihar egy pohár vízben, ami nem ezen fog múlni, hogy pár user mit puffog valamelyik fórumon. Ott a HTML5, hoz majd egy csomó újítást, de amíg a Microsoft bácsi nem támogatja, addig maximum pár geek fogja megvalósítani az innovációkat a saját oldalán, de tömeges elterjedésre nem igazán lehet majd számítani.
-
floatr
veterán
FYI pl ilyen jellegű alkalmazásokkal vagyunk "kevesebbek" (chrome, sarafi, esetleg ff 3.5 és opera 10 használható), csak mert páran nyál- és farokverésnek tartják a script motor sebességét, mivel az össztevékenységük abban merül ki h távszabályozzák a böngit, meg néha újságoznak-fórumoznak.
Simon mondja "farokverés", és most mindenki mondja...
-
vPhis
tag
szegény Opera. pedig nagyon jó
-
-
Penge_4
veterán
válasz
Csakénvagyok #121 üzenetére
a Chrome és a Safari 4es simán leveri.
Az a baj, hogy az Opera 9.6/10 és a FF 3.0/3.5 is. Mondjuk aki a benchmarkoktól csöppen el, annak egészségére.
Az FFnek a kiegészítői az erősségei, az IEnek pedig a biztonság.
Az IE-nél kiemelném még a központi menedzsmentet és a weboldalakkal való kompatibilitást. Ezt a biztonság-os mondatot azért társaságban óvatosan mondd ki.
nem tudom milyen rendszergazdáitok vannak, de javasolok nekik egy megoldást.
Linuxot egy ilyennek? Új értelmet nyerne a kernel panic.
-
Csakénvagyok
őstag
sokat olvastam az IE ilyen retek, olyan szutyok címmel mindenféle véleményt, cikket
Az IE nem retek, legalábbis a 7es nem az, de vannak nála jobbak is. Gyorsaságban a Chrome és a Safari 4es simán leveri. Az FFnek a kiegészítői az erősségei, az IEnek pedig a biztonság.Azt hogy az FF összeomoljon, velem nem történt meg egyszer sem, nem tudom milyen rendszergazdáitok vannak, de javasolok nekik egy megoldást
.
-
Penge_4
veterán
de nekem eddig csak azért nem tetszik, mert a cégnél bent nagyon soxor összeomlik.
Bugos a rendszergazda. Cserére szorul...
azért, mert játszom egy Lemu*** nevű netes stratjátékkal, ahol a kereteket, és az összevont cellákat sajna a FF nem tudja rendesen menteni, és az Opera SEM tudja rendesen menteni...
Nem tudtam ennyiből kideríteni, hogy mire gondolsz, nem ismerem. (egyébként nem vicces, hogy miközben az ember arcába villognak minden oldalon a flash bannerek egy hozzászólásban a legtöbben félnek konkrét nevet említeni, nehogy bujtatott reklámnak minősüljön? +1 pont a Dr. Akula féle marketingelméletnek.
) Biztos van egy webcím alul, írj a webmesternek. Elsősorban a Firefox-ot kifogásold (azzal talán foglalkoznak, ha Operát említesz, akkor legtöbbször válaszra sem méltatnak) és talán az FF optimalizáció megoldja az Opera problémát is.
Egyébként magyar nyelvű játék? Mert akkor akár mehet a szégyenfalra is.a FF-nak pedig az iwiw tools kiegje nagggggyon!! tetszik, szal csak és CSAKIS ezért az egyért használom.
Nem használok iwiw-et, úgyhogy nem tudom működik-e, (jobbklikk az Install gombon->Mentés másként) de userscripteket Operában is használhatsz.
és villámgyors, az összes többinél kevesebb netforgalmat generál... mert nekem ez is nagyon fontos tényező...
Próbáltad már az Opera Turbo-t? A Crazy Browser ha jól látom a screenshotokon még IE6-on alapul, ami sebesség és biztonság terén nem a legszerencsésebb.
-
DodyG
csendes tag
sziasztok!
bocs, gondoltam, már csak bereggelek ide is..
amúgy akármikor írok ide, tőlem sok jót ne várjatok..merthogy a véleményemet közölném, mivel ahogy látom, szinte csak olyanok vannak, amik istenítik a FF-t..
én használok elvileg minden böngit, bár a króm'-ot még nem próbáltam. és, ha az igazságra vagytok kíváncsiak, legalábbis amit én tapasztalok, az az, h minden böngészőnek, legalábbis, ismét csak hangsúlyoznám, szerintem, megvannak a saját jó és rossz tulajdonságai.
sokat olvastam az IE ilyen retek, olyan szutyok címmel mindenféle véleményt, cikket, de nekem eddig csak azért nem tetszik, mert a cégnél bent nagyon soxor összeomlik.
de erre nem tudok mit mondani, mert pl a FF is nemkevésszer csinált hasonlót, így inkább az állandóan szó nélkül felpörögaventiújraindulagép című sikítozást hibáztatom... hiába külföldi rendszergarázdák csinálják, attól még idegesítő... "nem kicsit. nagyon.", hogy egy híres-híhedt mondást idézzek....))
szóval az én szerény/telen
/ véleményem az, hogy ha tudná azt, amit az IE, és gyors lenne, mint az Opera, akkor nekem is a legkedvencemmebb
böngészőm lenne...
miért?
azért, mert játszom egy Lemu*** nevű netes stratjátékkal, ahol a kereteket, és az összevont cellákat sajna a FF nem tudja rendesen menteni, és az Opera SEM tudja rendesen menteni...
ellenben az Opera gyorsindítója tetszik, a gyorsasága is tetszik.
a FF-nak pedig az iwiw tools kiegje nagggggyon!! tetszik, szal csak és CSAKIS ezért az egyért használom.a többi miatt, főleg hogy sokkal lassabb az Operánál, nem tetszik, és csak akkor fogom ezt használni ketteskének, vagyis akkor előzi majd be az Operát, ha gyors lesz.
addig marad ugyan a mindennapos iwiw-ezés FF-al, de az összes többi mindenre nem tudom sajna használni.a netem egyébként otthon Vodás, vagyis mobil, és az még főleg lassít rajta....
de azért alapböngészőnek a Crazy Browser van betéve, ami kicsi, IE-alapú, és villámgyors, az összes többinél kevesebb netforgalmat generál... mert nekem ez is nagyon fontos tényező...
sziasztok, köszi hogy itt lehettem, mindenkinek csakis a legjobbakat, sok sikert is psze:
Dody
)
[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
Viszont mennyivel jobb ha registryben kell matatni vagy group policyt kell állítani egy alapvető dolog konfigurálásához is, mint a sokat fikázott linuxos konfig fájl túrás
Duplaklikk -> Enable vagy Disable -> Ok és ennyi. Itt egy full grafikus felületet kapsz, ahol igazán nem tudsz elqrni semmit, mellette egy elég részletes leírás, hogy mit okoz a funkció és felhívja a figyelmedet az esetleges függőségekre, ellenben egy szöveges fájlban annál inkább. Egy véletlen leütött szóköz is furcsa dolgokat okozhat. Ráadásul guglizhatsz információ után, hogy mit kell beírni, mert egy DWORD értéket nem igazán fog kiszopni senki a kisujjából, de egy jól dokumentált menedzselhető beállítási felületen el tudja dönteni, hogy az adott funkció mit okoz és kell-e neki.
látszik, hogy a céges felhasználókra koncentráltak
De persze a Group Policy azért nem kerül bele a Home verziókba, mert "nincs szüksége a usernek rá", nem pedig azért, hogy vedd meg a drágábbat, paraszt, aki konfigolgatni is szeretnéd a gépedet.
Nem mintha az a plusz GPO zavart okozna az egybites userbe, biztos véletlenül fogja beütni a futtatásba a gpedit.msc, vagy services.msc vagy secpol.msc billentyűkombinációkat, hogy "megzavarja" szegényt a sok beállítás.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Hmm egyre több dolgot látok, hogy meg lehet oldani ie-ben / windowsban.
Viszont mennyivel jobb ha registryben kell matatni vagy group policyt kell állítani egy alapvető dolog konfigurálásához is, mint a sokat fikázott linuxos konfig fájl túrás
Másrészt az is vicces, hogy userenként nem lehet állítani... látszik, hogy a céges felhasználókra koncentráltak, hogy központilag lehessen testre szabni minden gépen/useren egyformára a rendszert. (group policy... persze van ami userenként is megy registry hackkel)
FF a felhasználóknak készült, IE a cégeknek.
-
Narxis
nagyúr
Miért zavar téged ha ez egy hír formájában megjelenik az itcafe-n? IE ott van minden Windows-os gépen, ami úgy cirka 90 valahány százalékot jelent.
Igen tudom, hogy zavar különben nem írnál ilyen magvas hozzászólásokat, hogy "agymosott" ország. Ne haragudj de néha azt hiszem te sem vagy különb az MS-fóbiás trolloktól, ugyanolyan vagy csak mást fikázol.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Polesz
addikt
Inkább azt mondanám, hogy a Firefox megnyert egy csatát, de a háború folytatódik a felhasználók legnagyobb örömére
Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. Gyakorlatilag van.
-
moonman
titán
nem használok, virtuális gépen van, hogy kipróbálhassak bizonyos dolgokat.
"Nem, csak ha valaminek nem az a rendeltetésszerű használata, de arra is jó, akkor azt nem jokerfícsörként fogjuk felhozni és ha hibát említek, akkor "nem arra való", ha hiányosságot akkor pedig "itt van ez"."
már előttem is említették, de leírom mégegyszer: a Microsoft valószínűleg soha nem fog gyárilag reklámblokkolót építeni a böngészőjébe. ettől még használható arra is, ez pedig jó. az, hogy ebbe bele tudsz kötni, a saját lelki problémád."Bezzeg a "bugróka" és az Opera meg tudta csinálni, hogy ha lefagy (tehát nem rendeltetésszerűen áll le a böngésző), akkor nem nyitja meg újra, hanem feldob egy ablakot, hogy biztos, hogy meg akarod-e nyitni a tabokat újra."
most, hogy mondod, IE is bedob egy lapot a harmadik próbálkozás után, hogy ezzel a weboldallal valószínűleg gond van, ezért nem töltöm be. ettől még nincs ilyen lehetőség, sorry."De legalább nem kell ezért a maradék 99 alkalommal kattintgatnod újra és újra, mikor megnyitod a böngészőt."
még senkiről nem hallottam, aki egy kattintásba belehalt volna, de mi van, ha sosem zárom be a böngészőt?"Most Win7-ből az intézőablakos megnyitást szedték ki "nehogy lefagyjon"."
a mit?"Kilőttem mindet a Flash kivételével és mostmár normálisan nyílnak a tabok."
na, akkor egyesével vissza és előbb-utóbb lebukik a bűnös. -
Kraptor
őstag
Hát én egy dolog miatt szeretem az FF-t...bármilyen szemét pornó oldalt nézhetek vele és minden ártalmat blokkol Kasperskyvel egyetemben, míg IEvel ez nem volt elmondható (IE 8-at nem próbáltam)
-
moonman
titán
nem használok, virtuális gépen van, hogy kipróbálhassak bizonyos dolgokat.
"Nem, csak ha valaminek nem az a rendeltetésszerű használata, de arra is jó, akkor azt nem jokerfícsörként fogjuk felhozni és ha hibát említek, akkor "nem arra való", ha hiányosságot akkor pedig "itt van ez"."
már előttem is említették, de leírom mégegyszer: a Microsoft valószínűleg soha nem fog gyárilag reklámblokkolót építeni a böngészőjébe. ettől még használható arra is, ez pedig jó. az, hogy ebbe bele tudsz kötni, a saját lelki problémád."Bezzeg a "bugróka" és az Opera meg tudta csinálni, hogy ha lefagy (tehát nem rendeltetésszerűen áll le a böngésző), akkor nem nyitja meg újra, hanem feldob egy ablakot, hogy biztos, hogy meg akarod-e nyitni a tabokat újra."
most, hogy mondod, IE is bedob egy lapot a harmadik próbálkozás után, hogy ezzel a weboldallal valószínűleg gond van, ezért nem töltöm be. ettől még nincs ilyen lehetőség, sorry."De legalább nem kell ezért a maradék 99 alkalommal kattintgatnod újra és újra, mikor megnyitod a böngészőt."
még senkiről nem hallottam, aki egy kattintásba belehalt volna, de mi van, ha sosem zárom be a böngészőt?"Most Win7-ből az intézőablakos megnyitást szedték ki "nehogy lefagyjon"."
a mit?"Kilőttem mindet a Flash kivételével és mostmár normálisan nyílnak a tabok."
na, akkor egyesével vissza és előbb-utóbb lebukik a bűnös. -
Penge_4
veterán
ahhoz képest Firefoxban és Chrome-ban is hibásan jelenik meg
Jéé, használsz Chrome-ot? Bátrabb vagy, mint gondoltam.
Egyébként nálam ugyanúgy jelenik meg Chrome-ban (3.0, de a 2.0-ban is úgy jelent meg) és Firefox 3.5-ben is, mint Operában, tehát rendesen, nem szétcsúszva.
mivel használható arra is. komolyan, neked még a szar is ízetlen.
Nem, csak ha valaminek nem az a rendeltetésszerű használata, de arra is jó, akkor azt nem jokerfícsörként fogjuk felhozni és ha hibát említek, akkor "nem arra való", ha hiányosságot akkor pedig "itt van ez".
ilyen lehetőség nincs. (ha belegondolsz, nincs is sok értelme, ha egy folyton lefagyó oldal miatt indulna újra, így végtelen körbe szorulna.)
Bezzeg a "bugróka" és az Opera meg tudta csinálni, hogy ha lefagy (tehát nem rendeltetésszerűen áll le a böngésző), akkor nem nyitja meg újra, hanem feldob egy ablakot, hogy biztos, hogy meg akarod-e nyitni a tabokat újra. FF-ben még egyenként ki is veheted a pipát a nem kívánt tabok elől. De legalább nem kell ezért a maradék 99 alkalommal kattintgatnod újra és újra, mikor megnyitod a böngészőt.
De ez az MS-nek komoly fejtörést okoz. XP-ben elrejtették a fájlkiterjesztéseket, aztán Vistában már (5 év múlva) rájöttek, hogy mennyivel egyszerűbb, ha átnevezésnél nem jelöli ki és probléma megoldva. Most Win7-ből az intézőablakos megnyitást szedték ki "nehogy lefagyjon". Nem baj, majd Win8-ban erre is találnak egy egyszerűbb megoldást.
valamelyik add-on lassan inicializálódik. Java és hasonlók jellemzően.
Kilőttem mindet a Flash kivételével és mostmár normálisan nyílnak a tabok.
-
moonman
titán
"A warning csak figyelmeztetés, nem hiba."
ahhoz képest Firefoxban és Chrome-ban is hibásan jelenik meg."ha korlátozott felhasználóval beírom a futtatásba, hogy "regedit" visszadob, hogy nincs hozzá jogosultságom"
nem tudom, milyen Windows-od van, de természetesen elindul a regedit."megváltozott volna XP óta, mert abban még így volt."
nem volt."az InPrivate Filter nem reklámblokkoló.
Így baromi könnyű érvelni."
ez nem érv, baszod, ez tény."Ha azt mondom, hogy az IE8-ban nincs reklámblokkoló és milyen gáz ez így 2009-ben, akkor felhozod az InPrivate filtering-et, mint alternatívát."
mivel használható arra is. komolyan, neked még a szar is ízetlen."Maradjunk annyiban, hogy sufnituning megoldás, de annak meg túl buta."
maradjunk annyiban, hogy még mindig nem érted."erre van registry-s megoldás is?"
próbáltam nem registry-s megoldást mutatni, mert tudom, hogy arra harapsz, erre tessék.Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Internet Explorer\InfoDelivery\Restrictions]
"NoSearchBox"=dword:00000001"Egyébként arra tudsz valamit, hogy mindig nyissa meg a korábban megnyitott tabokat automatikusan és ne kelljen a Reopen Last Browsing Session-ra kattintani?"
ilyen lehetőség nincs. (ha belegondolsz, nincs is sok értelme, ha egy folyton lefagyó oldal miatt indulna újra, így végtelen körbe szorulna.)"Amikor megnyomom a Ctrl+T-t kb fél másodpercig "Connecting..."-et ír, majd átvált az új tabra."
valamelyik add-on lassan inicializálódik. Java és hasonlók jellemzően."Az IE-nél ugyanazt a hibát követték el, mint az XP-nél. Túl sokáig halogatták a következő verziót."
teljesen mindegy, másfél éven belül két fő verzió is kijött, de továbbra is szapulja mindenki, pedig eszméletlen nagyot ugrott minőségileg az IE6-hoz képest. -
Penge_4
veterán
ezen az oldalon csak 21 css hiba van
Tudsz olvasni? Congratulations! No Error Found. A warning csak figyelmeztetés, nem hiba.
current userben? mióta nem?
Azóta, mióta ha korlátozott felhasználóval beírom a futtatásba, hogy "regedit" visszadob, hogy nincs hozzá jogosultságom. Vagy ez megváltozott volna XP óta, mert abban még így volt. Tudom, hogy a csoportházirendben meg lehet adni a jogosultságokat, de a rendszergazdák 90%-a a defaulton hagyja az egészet, így nincs hozzáférésed a registryben kotorászni.
mégegyszer: az InPrivate Filter nem reklámblokkoló.
Így baromi könnyű érvelni. Ha azt mondom, hogy az IE8-ban nincs reklámblokkoló és milyen gáz ez így 2009-ben, akkor felhozod az InPrivate filtering-et, mint alternatívát. Ha azt mondom, hogy ez egy fos a normális AdBlock megoldásokhoz képest, akkor pedig azzal védekezel, hogy ez igazából nem is reklámblokkoló.
Maradjunk annyiban, hogy sufnituning megoldás, de annak meg túl buta."Testreszabhatóság:
Köszi. Egyébként erre van registry-s megoldás is? Csak mert "a home júzereknek tök felesleges a Group Policy" by moonman & bobsys
Egyébként ezért szeretem, mert most is egy csomó új dolgot találtam. A menüket, eszköztárgombokat, meg mindent tök jól testre lehet szabni. Jó cucc ez a GPO.Egyébként arra tudsz valamit, hogy mindig nyissa meg a korábban megnyitott tabokat automatikusan és ne kelljen a Reopen Last Browsing Session-ra kattintani? Arra már rájöttem, hogy a Turn off Reopen Last Browsing Session nem erre való, mert az csak a funkciót engedélyezi, illetve letiltja.
pedig pont gyorsabban kéne, mert egy-két processzel mindig több fut, ugyanis előre tölti őket.
Hát az IE7-től gyorsabban nyitja, de például a szintén többprocesszes Chrome-tól lassabban. Amikor megnyomom a Ctrl+T-t kb fél másodpercig "Connecting..."-et ír, majd átvált az új tabra. Még a New Tab page-et is kikapcsoltam, hogy csak sima about:blank legyen, de ez sem segített.
egy szóval sem mondtam, hogy válts. annyit mondtam, hogy az emberek általában alulbecsülik és egyáltalán nem ismerik az IE-t.
Ha valami elterjed a közhiedelemben, azt már nehéz onnantól semmissé tenni. Ezért tud még mindig erre a kampányra építkezni a Mozilla. Az IE-nél ugyanazt a hibát követték el, mint az XP-nél. Túl sokáig halogatták a következő verziót.
-
Hát, nem sokat tudok a SharePiont-ról, de ahogy most rákerestem, azt látom, hogy sajna nem lett volna megoldás, mert egyrészt nincs a cégnél Windows szerver, másrészt IE se nagyon van, csak a titkárnő gépén, és egy szál DTP-s gépen, az is csak a Corel miatt (grafikai cég, Apple és Linuxos gépekkel).
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
Új hozzászólás Aktív témák
it A magyarok több mint fele a Mozilla böngészőjét használja, derül ki a statisztikákból. Sem a Chrome, sem az Internet Explorer 8 nem vett lendületet.
- Az OpenAI nem kér Musk 97,4 milliárd dolláros vételi ajánlatából
- Háztartási gépek
- Politika
- Vicces képek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nyomtató topik
- Még mindig rengetek Socket AM4-es CPU-t ad el az AMD
- Fujifilm X
- Ilyen konfigurációban érkezik a Xiaomi 15
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest