Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Meridian

  aktív tag

  válasz hallador #11 üzenetére

  Az indulás is egy lobbi volt... 2003-as cikk.
  https://www.origo.hu/techbazis/20030529linuxra.html

  Autógyár? Majdnem ráhibáztál.

  "magyar tulajdonú cégeknél érezhető a káosz, ahol a legtöbb esetben az olyan szavak mint az ITIL, vagy a CMDB, vagy a Ticketing rendszer"

  Káosz egyáltalán nincs, viszont van helyette az, hogy erre nem adunk pénzt. ITIL az nincs, nem is lesz sohasem (ilyenre nem baszunk ki pénzt felkiáltással) CMDB-t nem tudom mi, de ticketing az van, és az is egy hulladék, RT (request tracker) alapú, ami szintén "opensource". Le lesz cserélve hamarosan egy normálisra - de ez már fizetős, és nem annyira olcsó amúgy...

  Openoffice meg egyszerűen nem működik. Itt az irodisták egy tucatnyi makrót használnak, amit a programfejlesztők írtak kifejezetten baszott nagy adathalmazok és excel táblák konvertálására, információk kigyűjtésére, adatok kigyűjtésére. Ehhez kell az MS office és a makrózások lehetőségei. Másrészt amikor valami hivatal küld egy word doksit, vagy prezentációt, az nem feltétlenül jelenik meg jól openoffice alatt (sőt szarul inkább), míg ms office alatt nincs ilyen gond. Levelezés, hát itt nem azon a szinten használnják amit a roundcube, vagy gmail és tsai tudnak nyújtani. Ehhez kellene az exchange, ami nem lett, lett helyette szerencsére o365. Az átállás egy horrorsztori, de egyszer majdcsak vége lesz. Addig meg van kihívás napi szinten ezerrel. Adatbázis vicces, de mysql. Azért vicces, mert kurva profik a programozók, így nem omlott össze a napi 100K+ tranzakció alatt még. Sőt egész jól teljesít! Bár igaz, működési anomáliák egyre gyakrabban vannak.

  [ Szerkesztve ]

  http://www.taxierden.hu

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés