Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
- Meddig lesz még Vodafone ?
- 4ig.Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
a Vodafone a még maradtak közül az egyetlen, amelyik lényegében eladó volt... amelyiknek a tulajdonosai nem zárkóztak el, mert nem kellett ellehetetleníteni (ellentétben a DIGI-vel), az örök harmadik. 1999-ben nekem a Vodafone volt az első mobilszolgáltatóm. Olyan hátrányból indult, hogy törvényileg kellett szabályozni, hogy az akkori Westel, és Pannon GSM kötelezően rendelkezésre bocsájtsa ellentételezés fejében a tornyait, mert akkor még működött rendesen a piaci versenyszabályozás. Az elmúlt 23 évben viszont, nem sikerült előznie a másik kettőt, pedig azok még nevet is váltottak, és a Vodafone felvásárolta a UPC-t is, hátha... nem jött be.
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
őstag
Egy csöppet túlzol, hogy 10 milliárd forint neked 1 óra működési költség. Egy nap akkor 240 milliárd, egy hónapban meg pont annyi, mint a fenti tranzakció. Egy évben pedig 9000 milliárd forint? Ugye jól értem? Tehát a te ambulanciád elviszi az egész évi magyar költségvetési bevétel harmadát?
Nem is erre értettem egyébként, hanem mondjuk a vizes blokkok, a gyermek osztályok , szigetelés, ablakcsere, stb, rendbetételére. -
nagyúr
az utolsó bekezdést megerősítem. de facto úgy néz ki a dolog, hogy jön a papíros ember, hogy akkor ő lehallgatna. a papírt és az embert ellenőrízzük, hogy az-e, aminek látszik, és tényleg az-e, akinek mondja magát. aztán bemegy a hivatali helyiségbe, és becsukja az ajtót. és kijön. és semmi mást nem tud a szolgáltató ezen kívül. és ez mindig is így zajlott, sosem volt afölött szolgáltatói kontroll, hogy csak ahhoz férjen hozzá, amire a papírja feljogosítja.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
fila
senior tag
Uh ez kemény, 1,74 milliárd dollárért megvenni a magyar Vodafone-t
Akkor minimum ennyivel nő meg az állam adósság ugye? Mer gondolom hitelt kell felvenni rá, külföldről ugye? De nem ez a két cég veszi fel ugye, hanem valamelyik állami/vagy lölő zrt bank ugye? Nekik sincs ennyi saját lövettájuk ugye, hogy ne kelljen hitelt felvenni valakitől ugye?
Röhög a brit Vodafone ugye? Talált egy hülye vevőt ugye?
OxG!
5% kedvezmény kód minden rendelésre. iherb.com: ZCD546
-
Soulfly842
addikt
válasz Derrewyn #336 üzenetére
Ez most csak egy látens ráolvasás.
rengeteget költöttek most rendszermigrációra, rendszerintegrációra ügyfélszolgálatok átalakítására, struktúra átalakításra (akár informatikai, fizikai, stb). Ezeknek jelentős csak a UPC migrációból eredő ktg-k, extra kiadások, amivel számoltak.
Az ettől letisztított kép valószínűleg lényegesen kedvezőbb. Erre viszont nincs valós rálátásunk.
-
Derrewyn
senior tag
A baj az, hogy a Vodafone nem hoz 98 milliárdot:
Veszteséget könyvelhetett el a Vodafone
Illetve ha már 98 milliárd szóba került, amit azt EBITDA-ként emlegetnek, de valójában nem az. Ez az összeg az összeolvadás utáni kalkulált jövedelmezőség, vagyis egy becsült összeg, az meg bármit elbír.
Nincs értelme a magyar Vodafone-t felvásárolni, ha csak a számokat nézzük
[ Szerkesztve ]
-
Soulfly842
addikt
Az utolsó bekezdéshez.
Az egyik telekommunikációs cégnél dolgoztam, amikor jött egy hívás. hívószám kijelezve, de nem elmentett kontakt, gondoltam lecheckolom ki az, főrendszer nem találja. Wtf? Háttérrendszer: Nemzeti titkosszolgálat (vagy nemzetbiztonsági szakszolgálat volt talán...? (sok évvel ezelőtti történet, a megnevezés mindegy, a lényeg ua) - szigorúan csak azért checkoltam, hogy nem-e egy korábbi ügyfélkapcsolatom, valamilyen folyamatban lévő ügy miatt). Felveszem: Halló tessék xyx.
- Jajj, bocsánat nem téged akartalak hívni
- 'utalást tettem arra, hogy ismerjük egymást? - valamilyen frappáns szófordulattal'
- Ööö (valószínűleg rájött, hogy tudom honnan telefonált)... Kollégák vagyunk, vagyis mégse és mégis, emiatt benne voltam a telefon névjegyzékében, de most tévesen hívtalak.Megértettem, semmi gond, elköszöntünk egymástól és szép napot kívántam.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
egy hsz-ben összefoglalom, amit erről az egészről meg erről a rakás értelmetlen hozzászólásról gondolok.
1. a távközlésben 7 év megtérüléssel számoltunk akkor, amikor upc-s dolgozó voltam. tehát ha valami évi 98 milliárdot hoz, azt 715 milliárdért megvenni viszonylag piaci ár.
2. az önmagában nem lenne egy ostoba dolog, hogy az állam megvesz szűkös erőforrásokon alapuló közműveket. amitől ez nálunk veszélyes, hogy az állam már megvett egy rakás közművet, és gyakorlatilag mindenhol kontraszelektált retardáltak kerültek hatalomra és gyakorlatilag mindenhol bedőlt az egész a fenébe.
3. a másik probléma, hogy itt csak papíron az állam az, aki megveszi. ez majd kézen-közön eltűnik és elveszíti közpénz jellegét. akkor meg nem teljesen mindegy, hogy Andreáné a tulaj vagy T.Z? hint: de
4. még mindig nem értem, hogy hogyan merülhet fel bárkiben is, hogy nincs cenzúra a neten. te még nem láttál olyat? az a nagyságrendileg másfél millió weboldal, amit tiltanak a szolgáltatók, az nem cenzúra? 2013. óta korlátozzák a netet. soha nem fogod megtudni, hogy a tiltott weboldalak között van-e, ami neked kellett volna.
5. mikor máskor venné meg az állam ezt a céget, mint amikor egy rakás extraprofitadóval, ingyen kikényszerített internettel és más hülyeségekkel a hivatalos profitvárakozásokat a padlóra küldik? ha nem azt érezném, hogy ez a tranzakció velem is személyesen kib-szik, azt mondanám, hogy tökéletes az időzítés. a fidesz gazdasági tanácsadói nem hülyék, hanem gerinctelenek.
6. nyugati meg egyéb cégek: a távközlésben az értéket a szűkös erőforráshoz való hozzáférés jelenti. mobilnál a frekvencia, vezetékesnél az engedélyes vezeték-nyomvonal. a többi nem sokat ér. ha kizavarnak egy céget az országból, az nem fogja felszedni az alépítményeit. a központi berendezéseit elviheti (minek tenné...), de az oszlop, a kábelalagút, a behúzott cső az marad. és aki ezt átveszi, az komoly gazdasági előnnyel indul. a digi nem véletlenül tudott viszonylag alacsony díjak mellett is terjeszkedni, mert ők meglévő helyre, a közműalagutakba húzták a kábelüket. (pro tipp: ha esetleg télen lesz hó és érdekel a kérdés, majd nézz szét paneles lakótelepeken. látni fogsz egy felszáradt csíkot a hóban. az alatt van a távfűtésre is használt közműalagút).szerk: lemaradt a lehallgatás.
minden szolgáltatónál kötelezően van lehallgatásra alkalmas helyiség és hardver. a szolgáltató köteles biztosítani. lásd: elektronikus hírközlési törvény. a nagyobb szolgáltatókat ezen keresztül hallgatják le, a kicsiket meg a nagyokon keresztül. és de, van olyan, hogy teljes forgalmat lehallgatnak. miután a lehallgatást nem tudja a szolgáltató felügyelni, így senki nem tudja, hogy kit és milyen alapon hallgatnak le. hogy éppen zajlik egy törvényes, bíró által elrendelt lehallgatás, mellette meg pár másik balkézről, sose fog kiderülni.[ Szerkesztve ]
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Jürgenmüller
kezdő
válasz Meridian #323 üzenetére
Én bármikor mehetnék oda nincs diplomám, sokszor megkerestek, hogy na nem jönnél? Isten ments, kinek kell a NER-es fejetlenség? De soha nem mennék oda. De ma már a NER-es cégekhez sem. Sajnos sok olyan embert ismerek akik oda mentek, szaktudás nem szükséges, mert azt majd mint alvállalkozó megoldják a tényleg jó cégek, akiknél van megfelelő szürke állomány. Nem véletlenül kellett a számlagyár.
A 4iG-nél olyan embereket neveznek ki architect-k, aki még előtte egy másik cégnél egy sima üzemeltető volt. Komolytalan.
A másik, hogy alapvető dolgokat nem értenek.
Juniorként sem mennék ilyen céghez dolgozni, mert nem feltétlenül az az első, ami egy rendes integrátornál.
Nagyan egyszerűen megfogalmazta egy kollégám, aki elment oda, és el is ment onnan, ehhez gyomor kell.
Van aki eladó, meg van aki nem. -
madrac
senior tag
Ez a telefonvonalaknál is így volt már a kezdetektől fogva. Ugyanakkor az is naivitás, hogy csak a titkosszolgálatokon keresztül akarnak itt embereket megfigyelni és nem állnak sorba a kormánypárthoz kötődő emberek, csoportok akik szívesen használnának további eszközöket. Minél inkább repedezik a rezsim rendszere, annál nagyobb kontrollra van szükség. Minél kevesebb köze van egy eszköznek az államhoz, hivatalos szervekhez, annál jobb... Azért aki követi a napi eseményeket az tudja, hogy gátlástalanságban nem ismernek határokat, és ha rendelkezésre áll egy lehetőség egy ilyen alapvető célra, azt ki is fogják használni. Az ilyen kommunikációs cégek felvásárlása remek lehetőség a paletta bővítésére. Iszonyat nagy naivitásra és butaságra vall, ha valaki jóhiszeműséget feltételez amögött, hogy pláne a jelenlegi katasztrófális helyzetben az ország és a nép érdekeit szolgálja egy ilyen kivásárlás, miközben másik oldalról a népet sanyargatják és pont arra hivatkoznak, hogy ebben a nehéz gazdasági helyzetben amit amúgy ők idéztek elő, nem tudnak adni senkinek, sőt még el is vesznek. 2 céljuk maradt. Minél több közvagyon átjátszani magán tulajdonba, úgy hogy egyáltalán vagy csak nagyon nehezen lehessen később bármikor visszacsinálni, a másik pedig a hatalom bármilyen eszközzel való megtartása. Ez már a rövidtávú túlélésükről szól, nagyon úgy néz ki.
[ Szerkesztve ]
-
BaJaZo
aktív tag
Nem értem mi ez a nagy felfordulás itt. Hosszú évek óta tudni lehet, hogy az ország első emberének nagyon fáj a foga egy nagy nemzeti telekommunikációs cégre. Végül ezt is összegründolták. Mi ebben a meglepő? Stadionja, bankja, bányája, kisvasútja, repülőgépe, stb. már van, mostantól ez is kipipálva.
(Fudan)egyetem folyamatban. ( Akarom mondani kinai kémközpont... Tévedés ne essék, nem saját maguknak fognak kémkedni a kinaiak, azt budapesti campus nélkül is meg tudták oldani eddig is, hanem az ország első emberének, aki mindenkiről mindent tudni akar.) Na ezért fizetjük mi, az elvben kinai egyetem épitési költségeit... Más értelmes magyarázat nincs. -
Gargouille
őstag
Azt hiszem kezdem érteni miért van kikapcsolva a kommentekés a 4ig cikkek alatt.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
lócitrom
őstag
és az a durva, hogy az MDF tényleg az volt és hogy az is milyen rég volt egyáltalán aktív párt...
Stop Destroying Videogames >>> https://eci.ec.europa.eu/045/public/#/screen/home - „the cake is a lie” - mi band 4 fordítás: https://bit.ly/miband4hu - mi band 5 fordítás: https://bit.ly/miband5hu - mi band 6 fordítás: https://bit.ly/miband6hu
-
mrlujoak
veterán
Egész egyszerűen gyalázat ami ebben az országban folyik.
...és kb sehova nem tudok elmenni, mivel már mindenben van érdekeltsége a kormánynak.
Az a pénz, amit ebbe ölnek mehetne sok minden másra.
Gyomorforgató.Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz Meridian #318 üzenetére
Sosem dolgoznék olyan cégnek ahol nincs elvárt minőség mert az ügyfélnek nincs is igazán szüksége a megrendelt dologra, vagy ha van is, nem probléma ha használhatatlan hiszen nem fognak reklamálni miatta. A papírok nekik pont azért kellenek, hogy bebizonyíthassák papíron hogy alkalmasak. Valódi szakemberre nem igazán van szükségük pár kivételével, hiszen nem a szabadpiacon dolgoznak, versenyezve másokkal a megrendelésekért. Egy valódi szakembernek a 4ig olyan mintha egy focista elásná magát valahol egy közel-keleti országban, ahol pénz van, de követelmény nincs.
[ Szerkesztve ]
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Meridian
senior tag
"Ellenben az irány nagyon ismerős keletről, ld. Rostelecom"
Miért csak kelettel példázódtok? A minap volt itt errefele egy hír, USA-ban egy faszi megunta azt hogy egyik szolgáltató sem hajlandó normális netet biztosítani (vagy marha drágán csak), ezért maga vett fel Kickstarter kampányt plusz állami támogatást és kiépítette a saját szolgáltatását - de most figyelj! Olyan havidíjakkal amiért te azonnal az asztalt verve lázadnál... persze ott ezt meg tudják fizetni, és mivel eddig semmi nem volt, most meg majd jó kis optika lesz, összesen 650 végponttal, az már nem semmi , de nyilván 600-as ügyfélszámmal így nem tud olcsó lenni a dolog. Inkább az a lényeg: így lesz valami. De a "kapitalistáknál" sem megy minden rendben amúgy, ne hidd ezt.
-
Tigerclaw
nagyúr
Igen, hirtelen kaptak volna pár bírságot mint a Digi, es arra hivatkozva kizárták volna őket az összes jövőbeni frekvencia tenderből, ami miatt lehúzhatták volna a redőnyt. Hungarisztánban ez a "business as usual".
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Meridian
senior tag
válasz Jürgenmüller #146 üzenetére
"A 4iG-re ebből melyik igaz"
Pl: csak mérnököket alkalmaznak... én próbáltam junior szoftverfejlesztőnek menni oda, de mivel nem volt minimum BSc-s diplomám és felsőfokú angol nyelvtudásom, simán elhajtottak... nem olyan hulladék cég ez mint sokan azt gondolják, de persze, igen, erősen NER közeli és NER alapú az irányítás.
-
Meridian
senior tag
válasz bertapet11 #137 üzenetére
"Érthető, hogy az anyacég eladja a céget, amelyik 20 éve örök harmadik a magyar piacon"
Én úgy tudom közben feljött már a 2-ik helyre. Az UPC akvizíció nagyot lökött a szekéren.
-
Tigerclaw
nagyúr
Ez pont olyan amik az átkosban történtek egy bizonyos időszakban. Bástya elvtárs azt hitte talán hogy az OMSZ kontrollálja az időjárást is és 100%-os az előrejelzés lokális viszonylatban? Már csak az maradt ki a hírből, hogy ők brüsszel és soros pénzelte ellenforradalmárok, nem beszélve az állítólagos LMBTQ kapcsolataikról. Hol marad ilyenkor Bayer Zsolt? Nincs szolgálatban?
-
őstag
715 ezer millió forint.
Ebből 71 kórház és rendelő kaphatna fejenként 10 ezer millió forintot...
Már régóta a milliárdokat így kellene leírni, mert a magyarok nagy részének felfoghatatlan a milliárdos összeg. Megkockáztatom, azt sem tudja a milliárd mennyi millió forint.A Vodafone éves nyeresége 15 milliárd, tehát a vételárat olyan 47 év múlva hozza vissza?
-
lócitrom
őstag
nem tudom ki az a sokunk, de vélhetően nem is fórumtagok, ha fogalmuk sincs arról, amit folyton feltételezésként állítasz be. többség figyeli a történéseket, ez nem egy nlc poszt alatti kommentszekció.
ismert, hogy hitelt vesznek fel. az a hitel meg a tuggyukki banktól van. akárhogy is manírozzák végeredményben nem az iparágban igásként dolgozó tapasztalt magánszemélyek veszik meg és nem befektetőknek köszönhető a vásárlás. itt semmilyen feltételes módra nem kell apellálni. SEMMI esély sincs arra, hogy ez a felvásárlás ne menjen végbe. más pénzével mindig jó játszani. a vodafone meg nem fogja megkérdezni honnét van. én azt is leszarom, ha fideszes vagy. de a ~30 kommenteden átívelő álnaivitás nevetséges. a kormány nem hoz létre szatellitcégeket meg céghálókat ok nélkül.
Stop Destroying Videogames >>> https://eci.ec.europa.eu/045/public/#/screen/home - „the cake is a lie” - mi band 4 fordítás: https://bit.ly/miband4hu - mi band 5 fordítás: https://bit.ly/miband5hu - mi band 6 fordítás: https://bit.ly/miband6hu
-
szaszyka
senior tag
válasz #76055552 #309 üzenetére
Jajj, arról a valamiről ne is beszéljünk!!! A napokban olvastam róla, fel nem foghatom, ilyen elme hogy jöhetett létre, és még hatalomra is került... De ez már nagyon off!
Borzasztó, hogy magyarázni kell a bizonyítványt az értetleneknek, és még szinte tapsolnak is hozzá, hogy a fejükre növesztenek egy haveri kört, akik einstandolják az egész országot...Lenovo Thinkpad X220 :D
-
szaszyka
senior tag
Végigolvasva ezt a 300 kommentet... Lehet jobban jártunk volna, ha trianonban teljesen szétszabdalják ezt a földet, és szétosztják a románok, csehek, jugoszlávok közt. Hihetetlen srácok, ami itt folyik, itt is, és az országban is...
Lenovo Thinkpad X220 :D
-
A szénerőmű, meg egy halom korábbi példa alapján várhatóan baráti cégeknek "privatizálják", mélyen ár alatt... Mondjuk a 700 mrdFt részt eladják 150 mrd-ért, mert az üzemeltetés miegymás, akármi, de már meg sem kell indokolniuk. Majd
Lölőéka vevő feldarabolja, megszabdalja, eladja az értékesíthetőt, a maradékra csődvédelmet kér, vagy akármi. Viktor Urunk nem hagyhatja a népet 4-5-8- akárhány G nélkül, ezért -a mi érdekünkben- visszavásárolják, a kibelezett, kicsontozott hullát, nem is lesz drága, csak 300 mrd, ami az eredeti ár fele, mindenki boldog...
Nah, ez a baj. Ezt nem a népjólét miatt, hanem a saját jólétük miatt veszik meg.Az a baj, h uralkodóink a saját és barátaik jólétéért eladják a még meg nem született unokáink szerveit is, most.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
DS39
nagyúr
válasz Soulfly842 #304 üzenetére
Nem kell, mert nemzetbiztonsági érdek ez is.
-
dolon75
senior tag
ha igy van, akkor ez egy egyszerű kivasarlas, es ha jó az ar, akkor érthető, hogy a részvényesek miért bólintottak rá.
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy tényleg lesz-e az eladásából bármi, és ha igen, mit fognak a Vodások tapasztalni.
Pa-kah! Pakah-pakah Pa-kah! Bokata-Bokata Pa-kah! Pakah-pakah
-
Soulfly842
addikt
Olyan izgatott vagyok, hogy a GVH jóváhagyja-e, hogy ez a 49% állam, 51% 4iG összejöjjön
vagy, hogy a frekvencia tendereken sikerül-e valahogy nyerniük a jövőben.. ?!?
4 napja kilőttek a 4iG részvények a 'csába, hogy:
1, nem vagyok annyira tűzközeli, hogy előre kapjak fülest
2, Nincsennek milliárdjaim, amivel nyerészkedhettem volna[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Mert megkereste őket valaki, és a piaci értékhez képest kétszeres árat ígért. (Már ha hinni lehet a sajtónak.)
[ Szerkesztve ]
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
Jürgenmüller
kezdő
válasz Miklós315 #300 üzenetére
Meg 800 000 Magyar elment külföldre, de szerencsére Te otthon maradtál erősítani alibaba neres csapatát....
A Ft is csak magától ment fel, miközben a korona, meg a zloty csak kicsit.
Szereted te ha nyúzzák a népet, mint vitya is szereti.
vitya akkora magyar, hogy 20-adikén elment nyaralni Horvátországba, de akkor suttyó, hogy nem a Balatonhoz, vagy ha már akkora magyar Erdélybe.Szóval szerinted ezek mind ilyen fikciók, nem jelent meg a vadpajtásokon.
-
dolon75
senior tag
szerintem ez nem OFF, mivel erről szól a cikk, mármint az eladásról.
Ha kaptak volna valami "ajánlatot", akkor nem lenne kevesebb az ár vajon? Hogy akár az államnak ne is legyen tulajdona benne?
szerk.
És ha feltesszük, hogy volt ilyen, amit a vezetőség a nem magyar tulajdonosi kör elé tárt, akkor azzal már nem lenne tele a sajtó vajon?[ Szerkesztve ]
Pa-kah! Pakah-pakah Pa-kah! Bokata-Bokata Pa-kah! Pakah-pakah
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest