Hirdetés
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Mikrotik routerek
- OpenMediaVault
- Bittorrent topik
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Sérthette a magánszférát a Siri, 95 millió dollárban egyezett ki az Apple
- Vírusirtó topic
- Max
-
IT café
600 Mbps-os tempót ígér 2,4 GHz-en az ASUS RT-N18U High Power routere
Új hozzászólás Aktív témák
-
[BiG]
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék. (Firmware:380.65.3_HGG-FINAL)
Hol tudom kideríteni, hogy egy eszköz melyik wifi-n keresztül csatlakozik a hálózathoz? (van vendéghálózatom)
Ha az ASUS mobil app-on keresztül tiltom egy eszköz net hozzáférését, akkor azt lehet valahogy az admin felületen oldani? A device listában mutatja, hogy korlátozott a net az eszközre, de semmi mást nem vélek felfedezni. Egyáltalán milyen tiltás történik ilyenkor? Jelen példa szerint egy okos konnektor csatlakozik a wifi-re, aminek tiltom a net hozzáférését ezzel a módszerrel, de a tiltás után is kommunikál a felhő szolgáltatásával.Köszönöm!
BiG -
gezatata
aktív tag
sziasztok!
menyire biztonságos a vendég hálózat engedélyezése/nyitása.Háziorvos vagyok. Gondoltam a várakozó pácienseimnek biztosítok WiFi-t vendéghálózatról.
De nem szeretném ha valaki unalmában meghekkelne.Firmware verzió:3.0.0.4.382_18991 gyári van fent. Ebben a vendéghálózatnál van egy olyan lehetőség, hogy Intranet Engedélyezve, nálam ezt állítsam át Letiltás-ra ugye?
Egy hóember kérdezi a másiktól: Szerinted ki készített minket? Válaszul a másik: Senki. █ Az Isten szeretet, és aki kitart a szeretetben, az az Istenben marad, s az Isten is benne marad.
-
MODERÁTOR
válasz likeaRAINBOW #9797 üzenetére
Nem lehet, a recovery mód mindig elérhető marad, akárhogyan is lesz.
-
likeaRAINBOW
senior tag
válasz Intruder2k5 #9796 üzenetére
Köszi, remélhetőleg nem lesz baj
-
MODERÁTOR
válasz likeaRAINBOW #9795 üzenetére
Ha felmegy akkor egész nyugodtan, ha nem, akkor marad a recovery mód. Nem minden verzió engedi feltenni a gyárit. Figyelni arra kell, hogy ha felment a gyári, akkor nyomj neki egy reset-et.
-
likeaRAINBOW
senior tag
srácok, ha Tomato-ról visszaváltanék asus gyári FW-re mire kell,érdemes figyelni? Feltehetem Tomato alól a gyári FW-t?
-
limpi
aktív tag
Köszi a válaszokat!
Az tök jó, hogy egyelőre nincs gond vele.
Békés Karácsonyi Ünnepeket!<:v)
-
fudi2002
veterán
Boldog karácsonyt Urak!
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
Jackx
tag
válasz Gubek-Einste #9789 üzenetére
Nincs sebesség csökkenés. Nálam is szuperül teljesít!
-
lajos75
senior tag
válasz Gubek-Einste #9789 üzenetére
Nincs [link]
Viszont nálam olyan gond van egy ideje, hogy ha mobilon megnyitom a Gmail-t és kézzel frissíteném akkor nem frissít
Más Wifin és mobilneten nincs ilyen gond, de ezt már az előző Firmware (3.0.0.4.380_7378) is csinálta
Valami ötlet mi lehet a gond
-
titán
Sebesség csökkenés sincsen?
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
limpi
aktív tag
Próbálta már valaki a legújabb gyári v3.0.0.4.382.18991 FW-t?
Tudja valaki ténylegesen mi változott?
Csak mert az ASUS ugyanazt másolta a "Security fixed" részbe, mint az előző 3.0.0.4.382.18495 verziónál, a "New features" részt meg lehagyta. Az újdonság tehát, hogy még sincsenek az új fícsörök?Én egyébként egyelőre még mindig a v3.0.0.4.380_7378-at használom, ennek a hálózati része abszolút stabil (már 211 napja fut gond nélkül a router, csak a Download Master v3.1.0.102-t kell kb. hetente újraindítanom rajta, annál a v3.1.0.100 volt nálam az utolsó valóban stabil verzió, de arra nem lehet könnyen visszaállni sajna)...
Van ennél újabb hasonlóan stabil verzió?
Az előző verzióban beharangozott HDD Hibernation funkció rendben működik? Ez ugye csak opcionális, tehát kikapcsolható?[ Szerkesztve ]
<:v)
-
cyber86
őstag
válasz Gubek-Einste #9785 üzenetére
Ez jó kérdés
-
titán
-
cyber86
őstag
válasz Gubek-Einste #9782 üzenetére
Elsőnek mindig a 32-bites részbe található valamiért az új fw.
-
devil2k
tag
-
titán
-
cyber86
őstag
Új gyári fw:
2017/12/22 31.39 MBytes
ASUS RT-N18U Firmware version 3.0.0.4.382.18991
Security fixed
- Fixed KRACK vulnerability
- Fixed CVE-2017-14491: DNS - 2 byte heap based overflow
- Fixed CVE-2017-14492: DHCP - heap based overflow
- Fixed CVE-2017-14493: DHCP - stack based overflow
- Fixed CVE-2017-14494: DHCP - info leak
- Fixed CVE-2017-14495: DNS - OOM DoS
- Fixed CVE-2017-14496: DNS - DoS Integer underflow
- Fixed CVE-2017-13704 : Bug collision
- Fixed predictable session tokens, logged user IP validation, Logged-in information disclosure (special thanks for Blazej Adamczyk contribution)szerk: lassan jöhetne már hgg is már ha lesz egyáltalán
[ Szerkesztve ]
-
titán
-
Cadal
őstag
Oké, közben kb. rájöttem. Valami Samba server-nél kellett egy mappát létrehozni. Meg is jelent, működik is.
De, a "tárhelynek" tehát nem torrentezésre használt adathordozót mire érdemes formázni, ha esetenként nagy mérteű fájlok is lesznek rajta tárolva? Most NTFS-re formáztam. Ha az mondjátok (mert rákeresem a topikban és álltalában) ext 3/4 -re kell formázni, akkor azt is mondjátok már meg, hogy azt windows alól hogyan tudom megtenni egy adathordozónál, ahol csak NTFS és exFAT jelenik meg??
-
Cadal
őstag
Hello, Ennél a routernél arra van lehetőség, hogy az első usb.-aljaztba dugott adathordozót (64GB-os SDXC kártya adapterrel) valahogy hálózaton keresztül elérhető tárhelyként használjam? (pl: gépről odamásolok egy filmet majd TV-ről csak betallózom és már megy is a lejátszás)? (Elegem van már a gép és tv-közti pendrive hurcolászásból. )
-
MODERÁTOR
Hogy kap-e elég áramot ez egy nagyon jó kérdés.
Több mint egy éve vettem a Router-t és akkor először rögtön az USB 3.0-ra dugtam a HDD-t.
Ott folyton leszakadt, így Intruder2k5 fórumtárs segítségével (akinek ezúton is mindent köszönök!) oda jutottunk hogy USB 2.0 mert lehet táp ellátási gondjai vannak és ez az USB port közelebb van a router tápjához.
Azóta így is áll a dolog, és nagyon ritkán volt csak ilyen leszakadás.
De mostanában egyre sűrűbben.Firmware ver.:
Tomato Firmware 1.28.0000 -132 K26ARM USB AIO-64K[ Szerkesztve ]
20 éve a Prohardveren
-
félisten
Megnézed böngészőből, hogy egy Whatismyip-jellegű szolgáltatás által mutatott IP-cím megegyezik-e azzal, amit a router főoldalán WAN-címként látsz. Ha igen, akkor a szolgáltatói eszközön NAT nélkül átjön az IP-cím.
Ha a router oldalán 10-zel kezdődő WAN-címet látsz, az eleve NAT-olást jelent, mivel a 10-es tartomány belső hálózatokra van fenntartva, a Digi eszközei tudtommal ezt osztják.MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
jimmy5
aktív tag
Sziasztok
Hogyan tudom ellenőrizni hogy a
Digi átállította BRIDGE módba a szolgáltatói routert ???Köszi előre is.
Poco F2 Pro 8GB/256Gb ł Intel I5-4690 ł Asrock H97 Fatal1ty Performance ł FSP Raider S 550W ł Gigabyte R9 280X 3GB GDDR5 WF3 Rev2.0
-
tjsz
senior tag
válasz likeaRAINBOW #9764 üzenetére
Szia!
Ha jól értem, akkor mediabox-odnak van LAN csatlakozója és wifi-je is?
-
MODERÁTOR
Szia!
Ez olyan, mint ha nem lenne bridge-elve a wireless lan és az ethernet hálózat rész. Az Advanced -> Virtual Wireless menüben az Overview fül alatt látható elsődleges AP bridge-elve van a br0 interfésszel?
Próbáltam, én tudok pingelni vezetékes eszközről vezeték nélkülit.
(#9765) OK.
[ Szerkesztve ]
-
likeaRAINBOW
senior tag
Tárgytalan, egyszercsak megjavult
-
likeaRAINBOW
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. A Tomato Firmware 1.28.0000 -140 K26ARM USB AIO-64K FW-el használom jelenleg az eszközt, és olyan problémába ütköztem, hogy a WiFire csatlakozott eszközt nem érem el SSH-n, nem tudom pingelni sem. Ez egy médiabox amúgy. A dolog azért furcsa, mert vezetékes hálóról minden rendben működik, Wifire felcsatlakozva asztali gépről nem érem el, de telefonról igen. Ugyanez visszafelé is, mediaboxról telefont tudom pingelni, az asztali gépet nem. A csavar ott van, hogy telefonról viszont tudom pingelni az asztali gépet, és asztaliról is a telefont. Router oldalon, vagy médiaboxon kellene valamit állítani, hogy wifiről is elérjem?
Routeren mit érdemes beállítani, megnézni?
Köszönöm segítségetek
-
ricsir
csendes tag
Szia, köszi a leírást, de sajnos nem akar működni.
Telekomos internet, modemmel (DCM704, 192.168.0.1) itt a DHCP ki van kapcsolva és erre van rákötve egy Asus RTN18u (192.168.1.1) típusú router és ez osztja ki az ip címeket.
A szolgáltatótól ezeket kapom meg:
A lépéseket megcsináltam:
1. Ahogy leírásban írtad, választottam egy IP címet 192.168.0.210.
2. Router-be be is írtam.
3. Router IP tartománya, 192.168.1.2- 192.168.1.254.
4.A modem dmz-jébe beírtam az ip-t 192.168.0.210Hibanapló:
[link]Mi lehet a próbléma?
Előre is köszi a segítséget[ Szerkesztve ]
-
mouzrr
őstag
Köszönöm szépen mindenkinek a tippeket és a segítséget
-
tjsz
senior tag
Szia!
Van 1 másik megoldás is (nem kell könyörögni a szolgáltatónak): nézd meg, hogy a szolgáltatói eszközben van-e DMZ beállítási lehetőség. Ha igen, akkor
1. válassz egy tetszőleges IP címet a szolgáltatói eszköz belső IP tartományából, legyen pl. 192.168.1.254
2. a saját router-ed WAN oldalára fix-en állítsd be ezt az IP címet, DNS-nek és def. gateway-nek pedig a szolgáltatói eszköz IP címét írd be
3. a saját router-ed LAN oldalán pedig egy másik IP tartományt használj, pl. 192.168.2.1 - 255
4. a szolgáltatói eszköz DMZ-jébe rakd bele a saját router WAN oldalára választott IP címet (jelen példánál maradva 192.168.1.254)Ezzel azt éred el, hogy minden, a szolgáltatói eszköznek szóló adatcsomagot automatikusan megkap a saját router-ed és utána a te beállításaidnak megfelelően kezelni tudja azt. Nem kell bajmolódni a dupla NAT-al, ami ráadásul nem is minden esetben megy.
Üdv: Szabi
[ Szerkesztve ]
-
titán
Azt jelenti, hogy a szolgáltatói eszköz is router-ként működik így dupla NAT van a rendszerben.
Kikapcsolják a saját eszközükben a router funkciókat így az már csak modemként működik tovább.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
mouzrr
őstag
Néztem a szolgáltatói eszköz beállításait de csak wireless bridginget találtam, ami gondolom nem ugyan az. Szóval mindenképp be kell telefonálni és kérni ezt a bridge módot? Ez tulajdonképpen mit jelent? Belülről csak átállítanak valamit? Köszönöm az eddigi segítséget is!
-
Jackx
tag
Nekem úgy van kitöltve ahogy fent leírták, a Port tartomány és a Helyi port azonos, bár én BOTH-ra állítottam. Ez alapján működnie kell, ha nincs a router előtt más eszköz, illetve nem vagy natolva.
Ne az alapján teszteld, hogy mennyit töltesz vissza. Fusson a torrent kliens, és pl. [itt] teszteld adott portot nyitva van-e. Nálam van hogy egy teljes nap alatt nem seedelek 10 giga fölé, máskor meg 5-10 óra alatt felmegy 40 giga.
Szerk.:
Most olvastam, hogy szolgáltatói eszközöd is van. Hát itt a probléma. Ha az nincs bridge üzemmódban, akkor kvázi neked a szolgáltatói eszközöd router módban van, és emögé van kötve az asus szintén router módban. Így persze hogy nem megy a port forwarding. Célszerű a szolgáltatót felhívni és bridge módba tenni az eszközt, utána az asus lesz a fő router, és onnantól minden oké lesz
[ Szerkesztve ]
-
mouzrr
őstag
Kipróbáltam így a port engedélyezését, de amúgy így sem jó.
Amúgy gyári beállítások mellett simán megy vissza a torrent ha új torrentet szedek le, viszont ami már régebbi ott nem tölt fel, hiába szedik rengetegen. A gyári telekomos modemnél viszont rengeteget vissza tudtam tölteni ilyen torrenteknél is. Valahogy tudnék ezen változtatni? Előre is köszönöm. -
cyber86
őstag
Elvileg nincs engedélyezve. Akkor azt mondod, hogy elvileg a helyi port nálam üresen volt ezért nem lett volna szabad megnyitnia a portot?
-
htc07
addikt
válasz cyber86 #9748 üzenetére
szia,
az első port oszlop a kintről jövő portszám, a második oszlopban pedig a belső gép portszámát adod meg.
ha például fut egy ftp szerver a saját gépeden a 37582-es porton, de azt szeretnéd, hogy kívülről a 21-es porton lehessen elérni, akkor az első oszlopba írod a 21-es portot, a másodikba pedig a 37582-t, így a kívülről 21-es portra jövő forgalmat átforgatja a helyi pc 37582-es portjára.
remélem érthetően sikerült leírni.
röviden: jó úgy, ahogy neked most be van állítva a képen (de ha eddig működött, akkor szerintem engedélyezve van nálad az upnp).
[ Szerkesztve ]
-
cyber86
őstag
Sziasztok. Port nyitásnál így kéne kinéznie? Mert idáig csak a port tartomány volt kitöltve csak most látom pár hozzászólással feljebb, hogy a helyi tartomány is ki van töltve és az volna a kérdésem, hogy mind a 2 mező kitöltése lényeges vagy csak a tartomány?
-
Jackx
tag
Fura, most meg szinte tökéletesen fut Csak fel kellett hoznom a témát...
Jó, mondjuk annyi változás történt, hogy most már mind a két gépen windows 10 pro van, mert felfrissítettem, de amikor pingeltem a routert, akkor ugye nem kommunikált a két gép egymással, szóval én nem értem. Most nincsenek ilyen lagg spikeok, ping felugrások. Egyszer volt egy durvább, de az kb fél percig tartott.Valami ötlet mitől lehet/lehetett?
-
Jackx
tag
válasz Gubek-Einste #9739 üzenetére
Köszönöm a tippet, valóban a böngésző bénázott. Chrome-al volt a bibi, de firefoxal nem jött el a kijelentkezés.
A másik. Igen, angol betűk és számok, a csatorna látszik majd a képen, illetve a kliens egy Acer Asperie E 15, amiben qualcomm atheros ar956x wireless network adapter van. A router a 2. szinten van, a kliens pedig a 0. szinten. Közvetlenül a routerrel egy oszlopban találhatóak.
Tudom, írtad/írtátok hogy ilyen esetekben ne várja sokat, de a régi cisco belső antennás wifije is kb. ugyan ezt hozta a home streamet illetően, ezért zavaró, hogy ezzel a routerrel ez nem jobb. A sebességgel semmi probléma, ezért próbáltam a laptopon optimalizálni, mert ahogy néztem, a ping ugrik meg időnként a routerrel szemben. Végig ilyen 2-4 között van, és ilyen fél percenként felugrik 100-200 ra. Van hogy 1-2 percig semmi.Itt a kép
-
mouzrr
őstag
Visszatettem 2-vel régebbi firmwaret és megszűnt a gondom.
Más:
Mitől lehet az, hogy a szolgáltatóm routerjén megy a seedelés torrent kliensen, viszont az Asusra csatlakozva nem hajlandó felfelé tölteni? (csak a torrentben, viszont a sebességekkel nincs gondom sehol máshol).
Nincs semmi átállítva gyári értékekről.Szerk
Most néztem előttem lévő 2 hozzászólást: a feltöltéssel nem lenne gondom ha valamit meg akarok osztani, viszont magától nem kezd visszatölteni ha bekapcsolódok. Majd kipróbálom én is az említett módszert felettem.[ Szerkesztve ]
-
htc07
addikt
válasz geprombolo #9741 üzenetére
ha statikus címe van a srácoknak, azt az első oszlopba beírhatod (újra létre kell hozni az összes szabályt egyesével, külön mindegyik IP címmel), így téged nem fog sújtani.
(#9742) jimmy5
WAN -> port forwarding ->
portnak az utorrent portját, címnek a saját lan címed (192.168.x.x)
kevésbé biztonságos de kevésbé macerás az UPNP engedélyezése, egyből a WAN főoldalán - így minden alkalmazás kérhet és kap portot befelé is.
[ Szerkesztve ]
-
jimmy5
aktív tag
Sziasztok !
Hogyan tudok portot nyitni a routeren(Hgg) egy torrent programnak ami laptopon fut(qbitorrent) ?
Letöltés muxik, de a seed nem akar vissza felé menni .
A NATbol már ki vett a Digi.Előre is köszi.
Poco F2 Pro 8GB/256Gb ł Intel I5-4690 ł Asrock H97 Fatal1ty Performance ł FSP Raider S 550W ł Gigabyte R9 280X 3GB GDDR5 WF3 Rev2.0
-
geprombolo
őstag
Köszi a képes segítséget, sikerült a srácoknál vérben forgó szemeket kiváltsak . Most az a gond, hogy szűrögetnem kell még a dolgot, mert a Steam is, meg a Neverwinter is használ ezekből a portokból és nem csatlakoznak/patchelnek. De a lényeg meg van, nincs LOL!
Köszi mindenkinek!cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
titán
-
titán
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) van használva az eszközök?
Ezek közül kellene az egyikkel csinálni egy mérést a helyi viszonyokról és képernyőmentés berakni a 2,4 GHz-s csatorna képről.
SSID/jelszó csak angol abc betűi és/vagy számok?
A wifi csatorna 1 és 11 közötti?
Milyen kliens eszközzel/adapterrel használod?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Jackx
tag
Újabb dolgot találtam, amit furcsálok
Bejelentkezek a router felületére, gyári legfrissebb fw van rajta, és amikor a Hálózati térkép menüponton belül a 2.4 GHz gomb mellett kattintok az Állapotra, ahol mutatná mennyire pörög a proci és mennyit használ a memória, akkor egyszerűen meghal a felület, és kijelentkeztet engem. Akárhányszor csinálom meg, újra és újra produkálja a hibát.Rendszernaplóba csak ennyi kerül:
Dec 18 08:48:03 watchdog: restart httpd
Dec 18 08:48:03 rc_service: watchdog 218:notify_rc stop_httpd
Dec 18 08:48:03 rc_service: watchdog 218:notify_rc start_httpd
Dec 18 08:48:03 rc_service: waitting "stop_httpd" via watchdog ...
Dec 18 08:48:04 RT-N18U: start httpd - SSL
Dec 18 08:48:04 RT-N18U: start httpd -
kozmy
őstag
válasz Gubek-Einste #9735 üzenetére
Köszönöm az infót.
Asus ROG STRIX B650-A GAMING/Ryze7 7800X3D/MSI RTX480 Kigston 32gb
-
Jackx
tag
Kérdésem volna. Wifivel is csatlakozom a routerhez, és az érdekel, hogy normális-e, hogy a kliensem Tx Rate (Mbps) 150 folyamatosan, viszont az Rx Rate (Mbps) 110-130 között ingadozik? Van amikor felmegy 150-re is. Esetleg ez laptop probléma volna?
Fontos volna, mert játékok home stream funkcióját szeretném kihasználni, de eléggé ingadozik a kapcsolat. Tudom nem wifin kéne ilyet, de ha 80 megabit/sec-et tud, akkor nehogymár az 5-10 megabit/sec adatátvitel akadozzon...
-
titán
-
-
jimmy5
aktív tag
válasz Gubek-Einste #9731 üzenetére
Fel kell hívjam az ügyfélszolgálatot
és kérném kell hogy vegyenek ki NATbol ?
Azt vettem észre mostanság hogy a torrent soha vagy alig tölt vissza felé.
Ez lehet emiatt ?Köszi
[ Szerkesztve ]
-
kozmy
őstag
A router alaphelyzetbe álkításához elég a reset gombot nyomni vagy a WPS+ ki/be kapcs kombót kell alkalmazni ahogy az összefoglaloban le van írva? Nem fw csere volt rajta, csak most fogok hozzájutni egy ilyen routerhez, használtan.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Bridge: Nem az Asus-ban van megadva a PPPoE user/pass, a szolgáltatói eszköz is router-ként működik így dupla NAT van a hálózatban ami bonyolítja a port forward-ot igényló tevékenységeket.
NAT: A szolgáltató egy publikus IP cím mögé tesz több tucat/száz előfizetőt így ha valaki miatt az adott publikus IP cím bannolva lesz valahol akkor mindenkire kihatással lesz ez. Port forward-ot igénylő tevékenységek nem végezhetőek NAT-olt IP cím mögül.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
titán
válasz geprombolo #9725 üzenetére
Script-ekkel elég sok mindent meg lehet csinálni + vannak kész csomagok is rá.
-
félisten
Mármint az a kérdés, hogy honnét látod, hogy még mindig NAT-old P-címet kapsz?
Egyszerű megoldás az, ha megnézed, hogy a router admin-felülete milyen IP-címet jelez WAN-oldalon, illetve, hogy a router hálózatában egy PC, telefon, akármi mit dob egy WhatIsMyIP jellegű lekérdezésre. Ha a kettő azonos, akkor nem NAT-old a hálózatod, ha különbözőek (a routeren jellemzően 10.xxx.xxx.xxx, esetleg 192.168.xxx.xxx), akkor bizony NAT-olt.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
jimmy5
aktív tag
Sziasztok !
Olvasgatom a topicot és látom hogy a
Digivel rendelkezők sokszor írják hogy ki kell vetetni NAT-bol és bridge módba kell rakatni. Mindezt a Digivel.
Nekem 1GBites Digim van.
ZTE ZXA10 F625A típusú ONT van. Plussz az Asus utána.
Miben nyilvánul meg ha a fenti beállításokat a Digi nem csinálta meg ?Előre is köszi.
-
htc07
addikt
-
vittorio7
őstag
válasz Gubek-Einste #9709 üzenetére
Szia!
Igazad van, keverem... Nem tudom mi van velem. Köszi a segítséget.
-
geprombolo
őstag
válasz Gubek-Einste #9718 üzenetére
Tomato-val mit lehet még elkövetni ennek érdekében? Kíváncsivá tettél
cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
geprombolo
őstag
A putty meg SSH nekem kínai, a manuális beállításom a tűzfal/hálózati szolgáltatás szűrő menüpontban így néz ki:
Esetleg hiányzik róla valami? Be kellene állítanom a srácok gépének a MAC címét valamelyik oszlopban, vagy mit tegyek?
A gép tűzfala nem rossz ötlet, végső megoldásnak lehet, hogy bevetem. Még holnap, ha addigra nem jutok semmire a routerben.cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
gabro0
őstag
válasz geprombolo #9717 üzenetére
Próbáld ki ezeket: [link]
Szerk.: htc07 megelőzött (nem ártott volna frissíteni a lapot), az már kész megoldás
[ Szerkesztve ]
-
kozmy
őstag
válasz Gubek-Einste #9721 üzenetére
Akkor jó, köszönöm. 13 kékhasuért sikerült szereznem egy garisat innen a hp-ról.
-
titán
-
htc07
addikt
A neten amit találtam port range-k alapján, próbáld ki ezt:
putty-val SSH v. telnet-en belépsz, és kiadod ezeket:
iptables -A OUTPUT -p udp --match multiport --dports 5000:5500 -j DROP
iptables -A OUTPUT -p tcp --match multiport --dports 8393:8400 -j DROP
iptables -A OUTPUT -p tcp 2099 -j DROP
iptables -A OUTPUT -p tcp 5222 -j DROP
iptables -A OUTPUT -p tcp 5223 -j DROPújra engedélyezni, DROP helyett ACCEPT ugyanezekkel a parancsokkal.
de ezt egy sima vpn kapcsolattal meg tudják kerülni - kliens pc-n tiltani a tűzfalon a lol.exe internetes hozzáférését az ultimate solution, ha már nem értenek a szép szóból, esetleg egyéb parental control szoftverek.
vagy egy saller.[ Szerkesztve ]
-
kozmy
őstag
válasz Gubek-Einste #9713 üzenetére
Az utolsó kiadott fw bugos, ez igaz? Nem ajánlatos feltenni?
-
titán
Gyári firmware-rel ennél többet nem tudsz megtenni, Tomato-t kellene feltenni ha többet szeretnél.
-
geprombolo
őstag
válasz Gubek-Einste #9716 üzenetére
Köszi, az időszakok már megvannak, MAC cím alapján szűrve, de engem konkrétan a totálkockulás idegesít, amit levernek a LOL-lal, már nem látnak-hallanak tőle, tiszta zombik. Ezért szeretném konkrétan a játék által használt portokat tiltani, de a LAN-WAN tiltás úgy látszik nem érvényes a wifire, mert most is azt tolják.
Legyen nekik elég a jutyub meg a netezés, totál begőzöltek már a LOL-tól, szellőzzön ki a fejük!cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
titán
válasz geprombolo #9715 üzenetére
Rendelj a gépükhöz MAC alapján fix-ált IP címet, ha még nem így lenne, majd a szülői felügyelet alatt állítsd be az engedélyezett/tiltott időszakokat.
-
geprombolo
őstag
Sziasztok!
Jönnek az ünnepek és nem szeretném, ha a fiaim egész idő alatt a LOL-t tolnák. A kérdésem, hogy hogyan tudnám a portokat letiltani, hogy ne bírjanak játszani? Próbálkoztam a router (RT-N18U) tűzfalát belőni, de még mindig vígan tolják a gamét. Wifiznek, így lehet, hogy a LAN-WAN tiltás rájuk nem érvényes, de akkor a wifi portokat hol tudom tiltani? Teljesen függőek már a játéktól, ha nem tolhatják, sík idegek. Kérlek segítsetek, alap dolgokkal még elvagyok, de ez már meghaladja a tudásomat.cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
kozmy
őstag
válasz Gubek-Einste #9713 üzenetére
Egyedül a fiam almás telója AC-s amugy semi nás. A mosteni router, el kezdett vacakolni, naponta töbször ujra kell indítani,mert elmegy a net wifin meg kábelen is. Már fw csereberével sem tudtam ezt a hibát meg oldani.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Már csak a net sebesség okán is érdemes lenne megejteni a cserét de panelba ideálisabb tud lenni egy dual band router használata, feltéve, hogy van dual band kliens eszköz is használatban.
-
kozmy
őstag
válasz Gubek-Einste #9711 üzenetére
Ezt váltanám le tp-link tl-wr841n 100 /100 digim van panelba lakom és 53nm szeretnék vele lefedni
[ Szerkesztve ]
-
titán
-
kozmy
őstag
Üdv!
Ajánlott vétel egy ilyen router általános felhasználásra? 2db vezetékes pc meg 3-4 mobil menne rajta.Asus ROG STRIX B650-A GAMING/Ryze7 7800X3D/MSI RTX480 Kigston 32gb
-
titán
-
ZephX
senior tag
válasz Gubek-Einste #9703 üzenetére
Hát én megpróbáltam ahogy illik, de azt írta ki, hogy nem tudja meg csinálni. Elvileg nem tudott neki IP-t generálni és emiatt nem megy így közvetlenül kábellel. Ez érdekes..
-
titán
válasz anacksunamun #9705 üzenetére
Nem az kell, kell lennie egy kimondottan PPPoE user/pass párosnak amelyet majd a router WAN beállításainál kell megadni.
-
anacksunamun
csendes újonc
válasz Gubek-Einste #9704 üzenetére
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de ezeket az infokat honnan lehetne kihámozni? ZTE device information alatt van egy password, de nem tudom, hogy ez-e az, +username-t nem találom, hacsak nem a user/digi páros kell, mint a router kezelőfelületére való bejelentkezéskor.
-
titán
válasz anacksunamun #9700 üzenetére
PPPoE user/pass kell csak bridge módban megadnod a WAN beállításoknál.
-
titán
-
htc07
addikt
válasz vittorio7 #9701 üzenetére
nem biztos hogy menni fog így, de chrome-ban jobb katt az username beviteli mezőjén, inspect element (vizsgálat), és a kijelölt részben a maxlength értékét írd át 20-ról , 21-re (vagy többre ha hosszabb a felhasználóneved), utána elvileg odafér a hiányzó karakter amíg belépsz.
[ Szerkesztve ]
-
vittorio7
őstag
Sziasztok!
Valamit elállítottam a routeren, amikor az iPV6-ot akartam beállítani. És most nem tudok belépni a router menüjébe. Nem tudom végigírni az email címemet, a .hu-ból csak a .h-t engedi beírni. Ezért belépni sem tudok. Mit kell tennem?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Sony alpha 7C II ezüst váz, plusz FE 1.4/50 GM objektív
- iPad Pro 13" M4 - 2024, Cellular, WiFi 256GB, Apple garancia, ezüst, doboz
- iPad Air 13" M2 - 2024, Cellular, WiFi, Apple garancia, szürke, doboz
- SteelSeries Apex 7 TKL (Red Switch) UK
- 30th Anniversary Playstation Dualsense controller - garanciális
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest