- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
600 Mbps-os tempót ígér 2,4 GHz-en az ASUS RT-N18U High Power routere
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pete55555
addikt
válasz gippazoid #6869 üzenetére
Hali!
Nos, megvettem ma ezt a kis csodát
Az előzővel nem néztem meg amit mondtál, viszont ezzel igen, egyezik a két IP.
Egyelőre nagyon nem folytam bele, még FW-t sem frissítettem, bár egyből szólt, hogy van friss FW, viszont lehet én tomatot raknék rá.
Holnap ha lesz időm akkor foglalkozom a témával, majd nyavajgok itt ha gondom vanUi: Egyelőre ilyen a DIGI 200/100-as nettel:
(Érdekes módon több a ping mint az előző DIR-615 routerrel, illetve speedtest.net-en a feltöltés mindig csak 70-80 között van...)...Szeretem leracsniztatni...
-
titán
-
titán
-
WestBam
senior tag
Mióta szabin vagyok engem viszont szétvág az ideg.
Nyilván lenvo thinkpad a gépem, de vásárláskor nem volt a leírásban, hogy ezzel szívni fogok. Most nem napi 1-2-3 alkalommal, hanem óránként akár többször is dobálja a hálózatot 1-1 percre. Érdekes mód mikor elutazom és viszem a laptopot más wifin nem csinál ilyet, a telefonok nem csinálnak ilyet, az asztali gép és a másik laptop nem csinál ilyet itthon sem, minden stabil.
Van infó arról, hogy egy RT-AC1200G plus fog-e működni gyári állapotában mindennel, többek közt a jó öreg T500-asommal is megfelelően?
Egyébként az a fura, hogy a laptopba dugtam egy tp-link sticket és azzal is dobálta időnként. Az asztali pc-ben pci-os tp link van azzal nem csinált ilyet. Valami titkos ősi ellentét lehet a két gyártó közt, csak én nem tudok róla?⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
zAcsKO
tag
válasz Gubek-Einste #6895 üzenetére
Kiderült, hogy a UPC Technicolor nevű vacka volt a ludas, mert direktbe sem ment rendesen a net. Futottam egy pár kört a UPC-nél, de ők nem akarták beismerni, hogy hibás az eszköz, szerelőt meg 1 hét múlva ígértek. Persze attól sem vártam volna sokat, mert hívtam már ki őket régebben is, és akkor se cserélték ráfogták a hálózati jelszintre a kábelekre stb.
A vége most az lett, hogy "éltem a lehetőséggel", és megvettem 5eFt-ért a UPC szuperlegújabb csoda routerét (fehér színű, márka nem látszik), mert nem akartam a Technikolort újra hazavinni. Hazavittem rádugtam, láss csodát hasít az internet, semmi szakadás, az Asus-t még be se kötöttem, mert erős a wifi, működik minden eszköz, sokkal gyorsabb lett minden.
Majd később megnézem az Asus-t is rádugom. -
titán
-
titán
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
stomi78
tag
válasz Gubek-Einste #6885 üzenetére
Minden Firmware -rel előfordul ez a leszakadós jelenség vagy csak a gyárival ?
-
zAcsKO
tag
válasz Gubek-Einste #6885 üzenetére
szia, köszi a gyors választ. 3.0.0.4.376_3754 ezt most frissitem (3.0.0.4.378_9545-ra), ill kellett egy factory reset mert képtelen voltam belépni a routerbe.
A másik infót hol tudom megnézni?[ Szerkesztve ]
-
félisten
Nem Windows 10-es wifi-klienst használsz véletlenül?
Nálam is jelentkezett ugyanis az Általad leírt leszakadós probléma, és az lett gyanús, hogy kísérteties volt az egybeesés a Win10 kényszerített frissítésével. Mint kiderült, a Microsoft szépen felülírta a notebookok wifidriverét, és ezért szakadozott a hálózat. A régi gyártói driver visszarakása megoldotta a problémát, most ismét stabil a wifi.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
titán
-
zAcsKO
tag
Sziasztok.
Kb 1 éve van egy ilyen routerem, kétféle probléma szokott lenni ,az egyik, hogy a wifi kapcsolat rendszeresen megszakad (1-2 óránként) pár percre aztán megy tovább (a tálcán a wifi ikon jelzi, hogy nincs kapcsolat). Ez így van a kezdetek óta, sőt ugyanez volt a régi Asus routeremnél is, csak akkkor még azt hittem az a hibás, de ezzel is ugyanaz a probléma.
A másik probléma, hogy látszólag nem szakad meg a wifi, de az internet teljesen meghal és ez már hosszabb időre történik, akár 1-2 óráig is eltarthat ,de van, hogy csak pár perc. Egy újrainditás mindkért problémát megoldja átmenetileg.Kábelen használva a fenti problémák nem jelentkeznek, csak wifin.
UPC kábelen jön a net. Az elmúlt 1 évben volt költözés másik városba, UPC modem csere és még laptopom is cserélődőtt de a probléma továbbra is ugyanaz, így gyanús, hogy a routerrel van valami, beállítás vagy bármi.
Gyári állapotban van, nem volt fw csere.
Wifi analyzer szerint csak a upc modem wifi jele van még ezen kívül.
Hol kezdjem a probléma okának keresését? -
Khaosz55
addikt
Nos behúztam egy UTP kábelt WD Live media playerhez.
Az a helyzet, hogy az router és a medi player nem szeretik egymás. Kábelen keresztül is egy idő után megszakad a kapcsolat és leáll a film. Ez a probléma nem merül fel ha tv belső lejátszóját használom. Mind a 2 TV esetében tökéletesen megy a belső lejátszóval.
Most USB 2-e van kötve a HDD szóval szerintem a mediaplayerrel lesz bibi. Beelink M18-as medi lejátszóm még nem érkezett meg kíváncsi leszek ha megjön lesz-e probléma.
-
titán
-
IG55
senior tag
Nincs valami alapfokozatú fejtágító a router képességeivel kapcsolatban (meg úgy általánosságban a hálózatokról)? Mi mire való, mire lehet használni a feature-eit? Lehet angol is.
-
MODERÁTOR
-
Frenky89
addikt
válasz Gubek-Einste #6876 üzenetére
FW: 1.28.0000 -132 K26ARM USB AIO-64K by Shibby
Kernel: 2.6.36.4brcmarm
BCM Wireless Driver: 6.37.14.86 (r456083) -
tgeeb92
tag
válasz Intruder2k5 #6875 üzenetére
Rendben, köszönöm a segitséget!
-
titán
-
MODERÁTOR
válasz tgeeb92 #6874 üzenetére
AUTO-n van, és jelenleg is 13-mas csatornán, ami nem szerencsés, mivel vannak eszközök amik ezt nem képesek kezelni. Ha pont ilyennel próbálkozol, akkor nem látszik a WiFi hálózatod.
Javaslom állíts fixre, valahova 1-11 közé, a környezeti viszonyoknak megfelelően (szomszédokkal ne zavarjátok egymást, ha lehet).
-
tgeeb92
tag
válasz Intruder2k5 #6872 üzenetére
-
Frenky89
addikt
Szerintetek az miért lehet, hogy 1.28-as Shibby-féle Tomato-val nem hajlandó a router csatlakozni titkosítást (WPA2-PSK) használó Android-os portable hotspot-hoz, miközben titkosítás nélkülihez meg minden további nélkül kapcsolódik?
-
MODERÁTOR
-
tgeeb92
tag
Nekem valamiért mostanában nem mindig mutatja a wifit ez a router! Se a mobiloknak, se a laptopomnak...
Lan kábelen tökéletes! De viszont egy idő után látja ha ki-be húzom a routert!
Ez mitől van? Korábban nem volt ilyen! 380.63_HGG-FINAL FW van rajta![ Szerkesztve ]
-
jolti05
őstag
válasz MaCS_70 #6859 üzenetére
Megtettem már korábban (és úgy látom, jelenleg így ez a beállítás él), azzal a valószínűleg rosszul lefordított opcióval (Csak Felhasználónév- / Jelszó-hitelesítés > Igen / Nem), kér a kliens felhasználónevet ("OpenVPN credentials required but none provided") a megfelelő fájl exportálását követően, és ugyanúgy nem tudtam csatlakozni a szerverhez.
Felhasználónév megadását követően már próbálkozik, de nem csatlakozik, végül időtúllépés történik.A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
gippazoid
senior tag
válasz Pete55555 #6866 üzenetére
Szia!
Először mondjuk nézd meg, hogy a jelenlegi router szerint mi az ő IP címe amit a DIGI-től kap és hasonlítsd össze azzal amit pl. a whatismyipaddress.com oldal mutat.
Ha a kettő nem egyezik akkor hívd fel az ügyfélszolgálatot hogy kapcsolják ki a WAN IP NAT-olást.
72 órán belülre vállalják de lehet hogy pár órán belül kész.
Ha a két IP azonos akkor megcsinálták.Így már működni fog az hogy a router-re csatolt HDD tartalmát az interneten bárhonnan eléred.
Gippazoid Novelties Inc.
-
titán
-
Pete55555
addikt
Sziasztok!
A napokban meg fogom venni ezt a routert. Van valami összefoglaló "how-to" avagy első lépések?
Gondolkodom, hogy próbáljam ki gyári FW-vel, vagy már egyből indítsak tomato-val? Routerek/hálózat terén nincs sok tapasztalatom, de azért egy win újratelepítés nem adja fel...A cél a jövőben 1-2 Tb HDD-re torrentezés (persze nem 5000 torrenttel egyfolytában) - a digi 200/100 net kihasználása, esetleg majd a később beszerzendő okosTV-vel filmek nézése a HDD-ről.
...Szeretem leracsniztatni...
-
-
Khaosz55
addikt
válasz Intruder2k5 #6863 üzenetére
3.0.0.4.378_9545 verzió van fenn.
USB-re kötött vinyót akarok media szerverként használni.
Lanon 3 eszköz van rákötve PC, TV, Mediaplayer. A többi meg wifin megy.Működik, de néha van HDD dropp, vagy media szerver dropp. Most USB2-n van a vinyó mert volt róla szó, hogy USB3-on nem stabil bár szerintem ez nem így van. Nekem mindegyiken volt dropp. Néha adatátvitelben is van.
-
MODERÁTOR
-
Khaosz55
addikt
válasz Intruder2k5 #6861 üzenetére
Hát ez így már nem annyira jó akkor csak az ext4 jöhet szóba más file rendszer nem jó ?
?[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Khaosz55 #6860 üzenetére
A routerről megosztva minden látni fogja, de ha közvetlenül a gépre csatlakoztatod, akkor nem feltétlenül, vagy Linux kell hozzá, vagy pedig egy alkalmazást kell telepíts Windows alá, ami kezeli az ext filerendszert. Közvetlenül Windows-ból nem tudsz létrehozni és formázni ilyen partíciót, de például a Partition Wizard Free Edition már képes rá.
-
Khaosz55
addikt
Mivel nem nagyon értek az ext4 formáshoz ezért azt akarom megkérdezni, ha erre formázom akkor a mindegyik PC látni fogja ettől a HDD-t mármint ha rádugom? Ja jól olvasom a Win alatt meg sem lehet ext4-re formázni ? Mármint kell hozzá progi..
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Hát, az nem sok, így viszont nincs több tippem, hogy mitől szakadhat a kapcsolat.
Amikor megszakad, akkor a router admin felületét sem éred el, vagy csak net nincs? Esetleg próbálj meg olyankor IP címet pingelni, mondjuk a 8.8.8.8-at, hogy kapsz-e választ. Ha ez megy, akkor lehet csak DNS probléma van, ha nem, akkor tényleg szakad a kapcsolat.
-
gippazoid
senior tag
válasz Khaosz55 #6854 üzenetére
Az volt a gond, hogy látta az NTFS-re formázott HDD-t (WD MyPassport USB3.0) de nem mount-olta.
A router log-ja szerint utf-8 kódolási probléma, a file nevek kis-nagybetű érzékenyek lehetnek.
(És akkor mi van? Win2008 szervereken ez előfordul még sem dől össze a világ.)
Nem mount-olta fel.
Formáztam a Win alatt, formáztam a WD saját progijával, de semmi eredmény. USB 2.0-n sem csinált vele semmit, míg pendrive-val simán működött.Ubuntu Linux van feltelepítve virtualbox alá és azzal formatáltam a HDD-t.
Van a Chip magazinnak is egy évekkel ezelőtt kiadott boot-olható recovery DVD-je ISO image formában, ha azt kiírod egy DVD-re még jól jöhet ha a Win összeborul. Az is Ubuntu-t tölt be de nem olyan qrva lassú mint a legfrissebb verzió. Az is használható erre de gondolom sok progival meg lehet még csinálni.Gippazoid Novelties Inc.
-
Khaosz55
addikt
válasz gippazoid #6851 üzenetére
pontosan neked mi volt a gondod ? Nekem még NFTS-re van formázva. EXT4-et lehet win10- formázni ?
1. Nekem a következő, néha eldobja a HDD-t.
2. A medi playerem állandóan megszakítja a kapcsolatot a routerre kötött vinyóval. Érdekes, hogy PC-n megosztott file-ok esetében nincs ilyen probléma.Most az lesz, hogy a Mediaplayer kap kábelt és a vinyó az ext4 formázást. Na kíváncsi leszek. Ha ezek után sem megy feladom a mediaszervert pedig ezért vettem ezt a routert.
-
gippazoid
senior tag
Ismét sziasztok!
Amikor kerestem a megoldást a korábbi problémákra, azt olvastam valamelyik fórumon, hogy valamilyen technikai korlátozás van a sebességben, hiába gigabites a router és a hálókártya a gépben, 250 mbit/sec a maximum.
Ez pontosan mi lehet? Már nem emlékszem a részletekre mert nem ez volt a fő probléma, de megmaradt bennem hogy van ilyen. Mikor megnéztem, milyen gyorsan tudok a router-hez csatolt HDD-re másolni (gigabit LAN és USB 3.0) akkor érdekes módon pont 250 mbit/sec-re jött ki az érték.
Ezért érdekelne, mi lehet ez a korlát.
Gippazoid Novelties Inc.
-
gippazoid
senior tag
Sziasztok!
A HDD mount-olási gondokat az ext4-re formázás azonnal megoldotta.
Gippazoid Novelties Inc.
-
gippazoid
senior tag
Szia!
Nekem is előfordult ez 2x. Nekem 380-as firmware van fent ha jól emlékszem.
Command ablakban kiadott ipconfig /release és ipconfig /renew azonnal megoldotta.
Azt írta itt valaki nekem, hogy volt egy Win10 frissítés, ami után ez jelentkezett.Wifi-n nekem is minden működött közben, csak LAN-on nem volt elérhető a router sem, nem hogy az internet.
ipconfig /all kiadásakor látszott, hogy 169.254.x.x IP-je lett a hálókártyának, ami ugye a Microsoft tulajdonában lévő IP amit alapból beállít amikor nincs IP.
Gippazoid Novelties Inc.
-
Ala
tag
Sziasztok!
Két ilyen routerem is van két külön helyen, és mindegyiken a legfrissebb az az a 3.0.0.4.378_9545-ős FW. Mind a két helyen ugyan az a hiba jött elő:vezetéken keresztül nem lehet sem a netet, sem hálózati meghajtót( nah jó ez csak az egyik helyen van), sem a routert elérni, és a kiosztott ip címek sem mindig vannak tartományban. Ha a számítógépeken -attól függetlenül, hogy a routerben van-e fix ip beállítva- windowsba fix ip-t állítok, akkor minden helyreáll, ha visszaállítom DHCP-re, ugyan ott vagyok.
Ezzel szemben wifi-n keresztül minden rendben van.Mi lehet a probléma?
Mire végeztem az írni valómmal, és a Fix ip-s géppel is eljátszottam, hogy ip-t állítottam be neki, ami szándékosan nem a lefixált ip volt, magára talált az egész hálózta.
Hozzátenném, hogy olyan gépről, aminek az ip címe nem volt fixálva a routerben jojózhattam ezzel össze vissza nem változott semmi sem.Találkozott már valaki ilyennel? Most komolyan mi lehet a baj? Ahol helyreállt magától minden, ott még ki sem kapcsoltam a routert ...
[ Szerkesztve ]
-
zakoss
tag
válasz Intruder2k5 #6846 üzenetére
Maximum Connections-ban: 15972 amit nem állítottam ez volt a Default.
count current-nál pedig: változva de 200-250 között írja az értékeket, úgy hogy ha kikapcsolom a bittorrentet (transmission). Ha Bittorrent megy akkor változik 300-600 között.[ Szerkesztve ]
-
gabro0
őstag
Hggomes-ről van valmi hír, sikerült-e új az rendszert beállítania? (note.txt-ben olvatam, hogy egy ideig nem lesz új build, amíg nem tudja megjavítani a gépét)
-
MODERÁTOR
A 132-es stabil, azt szerintem ne cseréld le.
Az Advanced -> Conntrack/Netfilter oldalon felül, a Connections rész alatt ha rányomsz a [ count current... ] feliratra, hány aktív kapcsolatot számol a router? Illetve mellette a Maximum Connections mezőben mennyi a beállított limit?
-
zakoss
tag
válasz Intruder2k5 #6843 üzenetére
1) a router 220V-os tápjára gondoltam. Használt verzióm: Tomato Firmware 1.28.0000 -132 K26ARM USB AIO-64K. Lehet ki kellene próbáljak egy másik verziót?..
2) Tudomásom szerint nem fut torrent rajta, de ezt leellenőrzöm, amúgy egy közönséges laptop a korlátozni kívánt eszközöm.
-
jolti05
őstag
válasz MaCS_70 #6519 üzenetére
A DDNS működik, legalábbis a router felületén található egy link, ahol le lehet tesztelni, és ott feloldja a DNS-t.
A kliens oldalról ennyit tudok ide tenni.
Az exportált profil importálható, majd kéri a szoftver a megfelelő credentialt.A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
MODERÁTOR
Szia!
1.) Milyen adaptert? A router 220V-os tápjára gondolsz? Vagy a kliens WiFi adapterére?
2.) Semmi esetre sem normális, én nem is tapasztaltam ilyet, amikor használtam ezt a funkciót, igaz az már sok verzióval régebben volt. A korlátozott kliensen véletlenül nem torrent fut? Nem lehet, hogy a limitált sebesség miatt a kliens újabb és újabb kapcsolatokat nyit meg, mert a beállítása szerint van még bőven szabad sávszél kapacitás, és ezzel elhasználja a lehetséges nyitott kapcsolatokat maximális számban?
[ Szerkesztve ]
-
zakoss
tag
Sziasztok,
1) Az miért lehet, hogy ha a tomatoban nyomok egy restart funkciót, akkor a reboot után a wifi hálózat nem akar megjelenni, csak hogy ha manuálisan kihúzom az adaptert és visszadugom?
2) Ha használom a Bandwith Limitert egy adott gépre vagy IP-re, akkor az életszerű hogy eldobja az összes kapcsolatot, még annál a gépnél is aki nincs korlátozva? És utána vagy nincs netem, tehát manuálisan újra kell indítanom, vagy egy jó 10perc után vissza jön, amit nem mindig tesz meg.
[ Szerkesztve ]
-
Dufresne
addikt
válasz Gubek-Einste #6751 üzenetére
NVRAM törlés és újra konfigurálás megoldotta.
Most már minden tud csatlakozni hozzá WPA2-vel is.Más: tud valaki segíteni, hogy hogyan kell az advancedtomato rendszeren az OpenVPN servert beállítani és egy az iOS-hez megfelelő file-t létrehozni a csatlakozáshoz?
-
sebgutkopf
őstag
válasz Gubek-Einste #6825 üzenetére
A tv-re nyilván lehet wifi direkttel csatlakozni, de a telefonokon csak akkor aktíva direkt, amikor egymásnak küldünk valamit, utána kikapcsoljuk.
Karácsonyt mindenesetre nem fogom végigszívni a routerrel, így vettem egy AC68U-t. Azzal minden rendben 2,4 és 5 ghz-en is.
Ez alapján valami tényleg nem stimmal a n18u-val. Még ennyit megteszek, hogy kölcsönadom a routert egy barátomnak, hogy próbálja ő is ki egy pár napig, akkor nyilván lesz egy factory reset, ha nála is lassú akkor viszem gariba vissza. Nincs hozzá több idegrendszerem. -
VeryByte
őstag
válasz MaCS_70 #6832 üzenetére
Használj rá külső megoldást, pl. safeincloud (szeretem, mert android-os eszközön tud ujjlenyomattal azonosítani), lastpass (tud kétfaktoros azonosítást)!
Ezeknél csak egy jelszót (a mester jelszót) jegyzed meg, a többit kitölti, ha elmentetted. Vannak browser pluginok természetesen ezekhez.A router jelszavaidat pedig az oldalak kialakítása miatt nem jegyzik meg - direkt ez volt a céljuk.
"What is the most important thing in a woman?" - "The soul."
-
-
félisten
Közvetve routerprobléma:
A Chrome nekem sem az N18, sem az AC87 belépési adatait nem hajlandó megjegyezni, azaz a felhasználónév/jelszó-párost mindig meg kell adnom.
A routerek a megjegyzési feketelistán nem szerepelnek, mégsem ajánlja fel a mezők tartalmának megjegyzését.
Van erre megoldás?
Köszönettel: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
xXxian
senior tag
Sziasztok, beidézem ide is, hátha valaki tudja az okosságot.
Lécci mondjatok valamit mert tökön döföm magam.
UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 & Asus RT-N18U.
Nyomtatót érzékeli 2.0 porton. HDD-t kétfélét (WD, Samsung, mindegyik NTFS) próbáltam, 2.0 és 3.0 porton is. "Látja" a router hogy ott a HDD, mert kiírja a típusát. Mégis a státusz "leválasztva". AI Disk varázsló el sem indul, mert ott meg azt írja "Nincs észlelhető USB lemez".
Kicsit tudathasadásos a helyzet. Hogy azonosítja mi van rádugva, majd egy másik menüben miért mondja hogy nincs rádugva semmi???
Köszi előre is,
XEladó ASUS RT-N53 Router (9k)
-
titán
válasz sebgutkopf #6824 üzenetére
Meg kellene nézni, hogy a wifi-s eszközök közül melyiken van bekapcsolva a wifi direct funkció.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
sebgutkopf
őstag
válasz Gubek-Einste #6823 üzenetére
WiFi-n van 3 mobiltelefon (samsung mind), egy philips tv, és egy himedia androidos media lejátszó a max terhelés.
LAN kábelen pedig egy asztali pc és egy noti van rajta.De a gond akkor is fennáll, amikor csak 1 eszköz csatlakozik a wifi-re, korábban akár a teljes terhelés se okozott gondot, ezért is szembetűnő a lassulás.
Ja igen a két vezetéken lógó eszközt nem érinti a probléma azok net elérésével és sebességével most sincs gond csak a wifi-re csatlakozók bármilyen összeállításban. -
titán
válasz sebgutkopf #6822 üzenetére
Milyen kliens eszközök használják nálad a netet?
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
-
titán
Ehhez segítségek kérnék.
Nézd meg, hogy milyen IP címet oszt az ONT, ennek az utolsó előtti tagjához igazodva állítsd be az Asus LAN IP címét, majd mehet az AP módba állítás.Ha routerként használnám, az miben lenne másabb, mintha AP-ként?
Teljes értékűen funkcionálna az Asus, minden router feladatot ő látna el, az ONT csak "modem" lenne a rendszerben.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Khaosz55
addikt
Átraktam USB2-re a HDD-t. Kipróbálom. USB2-n kb mennyivel lassabb mint USB3-on.
Azért szeretném az USB3-at mert mi van ha egyszerre 2 eszközt kell kiszolgálnia vinkónak pl 2 TV-t filmmel 1080P. Az bírja USB2-ön vagy USB3 kell hozzá vagy egyik sem bírja ?
-
IG55
senior tag
válasz Gubek-Einste #6815 üzenetére
Azt hiszem AP módban akarom? A wifit akarom használni róla.
"LAN IP cím legyen az ONT tartományában"
Ehhez segítségek kérnék.
Ha routerként használnám, az miben lenne másabb, mintha AP-ként?
-
sebgutkopf
őstag
válasz Gubek-Einste #6812 üzenetére
-
titán
Mit szeretnél végül is? Router-ként használni az eszközt vagy AP módba tenni?
Első esetben az ONT-n kell kikapcsolni a DHCP-t, leírás a T-s topikban.
Második esetben a LAN IP cím legyen az ONT tartományában és az Adminisztráció/Üzemmód menüpont alatt állítsd be az AP módot.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
IG55
senior tag
Üdv!
Telekom modemhez patch kábellel csatlakoztatva szeretném wifi routerként használni. Egy neten talált leírás alapján a DHCP-t kikapcsoltam és az IP-t átállítottam, hogy ne ütközzön a modemével. A gondom az, hogy ha összedugtam a modemmel, akkor nem érem el többé a routert a böngészőből. Illetve, ha összedugom a PC-vel, akkor már onnan sem. Gondolom kéne egy resetet nyomnom neki, hogy újból hozzáférjek.
Hogyan kéne beállítanom, hogy a modemmel összekötve is könnyedén el tudjam érni böngészőből?
-
titán
válasz sebgutkopf #6811 üzenetére
Mutass egy képet a helyi wifi helyzetről, abból talán okosabbak lennénk.
-
sebgutkopf
őstag
válasz WestBam #6809 üzenetére
Vannak led lámpáim, de azokat már korábban telepítettem.
Elkezdtem nézegetni egy wifi analizátorral (jobb híján telefonról), hogy mi van az éterben. Persze nagyon sok a wifi hálózat, így elkezdtem auto-ról kézzel kiválasztani a csatornát, mert volt az enyémmel egyező csatornán más router is. Egy darabig jó volt aztán újra elkezdett lassú lenni.
Illetve egy érthetetlen jelenséget láttam. Ha ugrasztottam a csatorna számát, egy bizonyos másik router rövid időn belül követi az enyémet. Ezt nem értem, lopná a wifi-met, vagy direkt zavarja? Mit lehet ez ellen tenni? -
WestBam
senior tag
válasz sebgutkopf #6808 üzenetére
Furcsa kérdés, de izzókat a lakásban nem cseréltél? Ezek az új LED-es lámpák be tudnak mindenbe zavarni, még akár a wifi jelbe is. Érdemes lenne insider progival ránézni a környezetedben nem telítődött-e az általad is használt csatorna.
⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
sebgutkopf
őstag
Sziasztok!
Rég jártam a topicban lévén eddig minden rendben volt nevezett routerrel. Pár napja viszont azt műveli, hogy a wi-fi egyszerűen belassult és a fiam panaszkodik, hogy a szobájában a router jelét ugyan látja még, de nem tud rá csatlakozni.
A vezetékes rész gond nélkül változatlan sebességgel működik, tehát nem net hiba. Azt is megnéztem, hogy telefonon ftp szervert futtatva az asztali gép és a telefon közötti átviteli sebesség a korábbi értékek töredékére esett vissza, nem éri el az 1MB/s-ot, ami nevetségesen kevés, tehát a csak belső adatforgalom is lassú.
A router beállításain hónapok óta nem változtattam semmit, fw-ből a legújabb gyári van rajta, de azt is hónapokkal ezelőtt tettem fel.Valami ötlet, hogy mi okozhatja, vagy egy bizony gari?
-
poki198q
tag
válasz cellpeti #6806 üzenetére
Szia.
Esetleg az megoldás lehet, hogy a gyári 18 wattos (12V/1.5A) -os tápot cseréld le nagyobb teljesítményűre.
Nekem az megoldotta, jelen pillanatban egy 12V/2.5A -os tápról üzemel, 1db 500 Gb- os vinyó van a 2.0 -ás usb-n, és egy 1Tb-os a 3-as usb portokon, húzott soc -al, és 1 éve teszi a dolgát.
Tomato fut a vason.[ Szerkesztve ]
-
cellpeti
nagyúr
olvasgtom itt a HDD-s megoldásokat...nekem USB 3.0án van egy 1TB Maxell HDD(igaz még csak 2 hete van meg), de egyelőre nem csinált nekem "leszakadást."
Tigris, tigris, csóvafény...
-
rggabi
csendes tag
Sziasztok!
Mac OS kérésem lenne, nem tudok létrehozni mappákat finder-en belül, Samba server bekapcsolva, hozzáférési jogosultságok megfelelőek, Windows alatt Total commanderen tökéletesen megy, Mac alatt viszont csak bejárni tudom a mappákat, de valamikor azt sem.
Hozzáadtam már "Kapcsolódás a szerverhez" funkcióval (ftp://x.x.x.x), és az automatikusan felismert megosztási ikonon keresztül is.Találkozott már valaki ilyen jelenséggel?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- E-Book Off topic
- Viccrovat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Milyen széket vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Digi és a követeléskezelő házassága... (újra nincs netünk)
- Gitáros topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest