- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
600 Mbps-os tempót ígér 2,4 GHz-en az ASUS RT-N18U High Power routere
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz Gubek-Einste #7799 üzenetére
Nem abban van direkt kérdeztem t-home os arcot hogy az mire jó de nem tudta megmondani (PPPoE Passthrough).
RT-N18U az elsődleges. -
titán
válasz ImpersonatoR #7798 üzenetére
Speedport 2i PPPoE Passthrough módban van?
Milyen eszköz van az elsődleges kapcsolatra?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
addikt
Próbálom beállítani ezt a kettős wan t de eddig ne nagyon akar működni.
Elődleges wan egy optikai rt-n18u val
Másodlagos egy T-home os ZTE speedport 2i (adsl)
IP cím ütközést irt DHCP mindkettőn aktiválva van.Gondolom valamit at kene meg allitani csak nem sikerul rajonnom hogy mit.
-
Pete55555
addikt
válasz Pete55555 #7787 üzenetére
Bittorrent kliens/basic settings-nél megadtam download directory-nak az mnt/s/downloads mappát.
Erre létrehozott magának egy s/downloads mappát, annak ellenére, hogy az S könyvtárban már volt egy (kisbetű nagybetű, úgy látom akkor ez is számít...)Közben valami oknál fogva megjelent a - mostmár két - s mappa mellett az elkezdett torrent - tehát gondolom az "mnt" az a gyökér lenne.
Ettől függetlenül a torrent még mindig connection fail-t dob ki, illetve a samba szerver valami érdekes oknál fogva megszűnt üzemelni.
Tudna nekem valamikor valaki segíteni? Akár távsegítséggel...
Szerk: Közben a netem is elment... szegény embert az ág is húzza...
Szerk2: Megvan miért ment el a netem: Megint IP-t váltott ez a buzi szolgáltató. Most megint nem jön be már az FTP sem.
odrif fórumtárs segítségével regisztráltam magamnak egy DDNS címet no-ip oldalon, innen kellene egy kis help, hogy hogyan tovább?Oké, ez is megvan, DDNS hozzáadva, innen akkor már ez nem fog változni elvileg.
Samba-val, és torrenttel kapcsolatban kellene még egy kis help...
[ Szerkesztve ]
...Szeretem leracsniztatni...
-
MODERÁTOR
A samba portjait nem szabad megnyitni az internet felé, mert rövid időn belül feltörik, még ha jelszóval védett is a megosztás, ez a protokoll LAN-ra van kitalálva. FTP-ről úgy hallottam van 1-2 lejátszó, ami "on the fly" le tudja játszani a tartalmakat, tehát nem akarja előtte az egész file-t letölteni, de általában az FTP nem média stream-elésre való.
Beállításban ezekkel tudok segíteni:
OpenVPN szerver beállítása statikus kulccsal
OpenVPN beállítása iOS és Android eszközökhöz
VPN beállítása mobiltelefonraIdőközben már az OpenVPN is beállítható név / jelszó hitelesítéssel, de sosem próbáltam, és leírást sem tudok linkelni hozzá.
Illetve neten is van még egy halom tutorial. tomato vpn server setup
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Intruder2k5 #7792 üzenetére
Tehát mindenképp VPN kapcsolat kell ahhoz hogyha nem otthon vagyok és a HDD-ről akarok filmet, sorozatot nézni?
Hogyan kell a VPN kapcsolatot beállítani?20 éve a Prohardveren
-
MODERÁTOR
-
[BiG]
csendes tag
Sziasztok!
A Tomato Firm-re van esetleg olyan kattinthatós teszt oldal mint a gyári Firm-hez az ASUS-nál?
Köszönöm!
[BiG] -
félisten
válasz Intruder2k5 #7779 üzenetére
"Legfeljebb az USB and NAS -> USB Support oldalon töröld az rc.unslung file-ra való hivatkozást, hogy ne akarja elindítani."
Nagyon ciki, hogy nem tudom, ezt hol keressem?
Köszönettel: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Pete55555
addikt
válasz Pete55555 #7784 üzenetére
Próbálkozom a torrenttel - engedélyeztem, elkezdte tölteni, viszont a letöltésre /mnt maradt megadva, ez betelt, és most azt írja ki a transmission web interface, hogy "connection failed"
Mit lehet ezzel tenni? Mi is pontosan ez a /mnt? Hogyan tudom megadni, hogy hova mentse a torrenteket? Van ehhez valami leírás?...Szeretem leracsniztatni...
-
Roland-87
aktív tag
válasz Intruder2k5 #7785 üzenetére
Az úgy szép. Időközben megy a teszt továbbra is ezerrel és mindig jó. Egyedül ami hiányzik az a 4G modem támogatás feladatátviteles multiwannal de hát mindent ne akarjon az ember egyszerre Sajnos a drága netszolgáltatómnál olyan probléma van hogy ha elmegy az áram egy pillanatra akkor leáll a fejállomás, kábel-tv és internet se lesz egészen addig ameddig valaki ki nem jön újraindítani, a gond csak az hogy van nap amikor 3szor is van egy pillanatnyi áramszünet, vplt már emiatt egész napos internet hiányom... Ilyenkor jól jönne a 4G tartalék rádugás hogy a család ne sírjon na meg úgy is korlátlan a mobilnet
-
MODERÁTOR
válasz Roland-87 #7783 üzenetére
Stabilitás? A két Tomato-s routerem így áll most...
ASUS RT-N18U, és az AP-ként működő ASUS RT-N12 D1
-
Roland-87
aktív tag
válasz Gubek-Einste #7777 üzenetére
Időközben beindult az UPNP is de azt olvasgatom van vele gond szóval ha nem lesz stabil átállok kézi vezérlésre mert egyéb téren nagyságrendekkel jobb mint a gyári. Ez az eddigi legjobban működő QoS amit használtam (lekopogom remélem így is marad) a Wifi 100mW kimenőre állítva gyakorlatilag a duplája lett az eddiginek, a sebesség sem romlott sokat ettől a mérések alapján, nagyon tetszik a kliensenkénti sebességszabályozás is illetve a grafikonon követhető sávszélesség és adatátvitel követése. És végre nincs a letöltés közben eddig előfordult oldalbetöltési hiba sem illetve javultak a pingek is, torrent nélkül 1000pingből 1-2 veszik el (ez sajnos a netszolgáltatóm sajátossága, mindig is ennyi volt) torrent alatt ez perpill 3-4re emelkedik (gyárival ez volt 20-30 is nem ritkán) masszív letöltés mellett is képes 25 alatt tartani a pinget ami megint csak tetszik. Innentől már csak abban reménykedek hogy a Wifi is stabil lesz illetve maga az eszköz is hosszabb távon akár 1 hónapig is menjen újraindítás nélkül de ez majd kiderül.
-
MODERÁTOR
-
IG55
senior tag
válasz Gubek-Einste #7776 üzenetére
Ha HGW-n a DMZ-be beírtam az Asus WAN IP-jét, akkor nincs router módban? Vagy mástól függ? Amúgy hova kell beírnom ezt a 3001-es port számot?
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz MaCS_70 #7766 üzenetére
Különösképpen nem kell foglalkozni vele, nyugodtan törölheted, és kész. Nem integrálódik a rendszerbe, nem fog leállni a boot folyamat hiányzó file-ok miatt, meg ilyesmi...Legfeljebb az USB and NAS -> USB Support oldalon töröld az rc.unslung file-ra való hivatkozást, hogy ne akarja elindítani.
-
Pete55555
addikt
Sziasztok - újra!
Még egy kis segítséget szeretnék kérni. Jelenleg ott tartok, hogy működik, és f*sza minden, kivéve a samba.
A jelen helyzet:Itt gyanítom létre kellene hoznom egy megosztást, amit majd a net use... paranccsal hozzáadok az intézőhöz.
Mit hozzak létre? A HDD-n van egy S mappa, abba van több almappa, filmek sorozatok, stb... az S mappát szeretném megosztani....Szeretem leracsniztatni...
-
titán
-
titán
-
félisten
válasz Shadowfax #7772 üzenetére
Nálunk van egy igencsak intenzíven használt N18 (kamasz srácok, állandó torrent, közben Youtube, Spotify, Facebook, ami belefér, stb.) a mindenkori friss gyári FW-rel, de még sosem tapasztaltak wifiinstabilitást.
MaCS
-
Roland-87
aktív tag
Na ha már azt hinném minden jó akkor kiderül hogy az UPNP nem működik a tomatoban, tele van a net ilyen hibával, erre van megoldás? Nekem fontos lenne hogy működjön... nincs kedvem portokat nyitni mindenkinek folyamatosan...
-
Roland-87
aktív tag
-
IG55
senior tag
HGW csere után valami történt a NAT-ommal. Elvileg visszaállítottam a korábbi HGW beállításait, az Asus router meg maradt úgy, ahogy volt. Egy játék azt írja, hogy "root manually the UDP port 3001 of your router to your PC". Ezt a routeren, vagy a HGW-n kéne megcsinálni, és egyébként ott hol?
Köszi! -
Roland-87
aktív tag
válasz mobilizmo #7768 üzenetére
Azért tartom furának azt hogy gyenge hozzá mert papíron erősebb mint a 1043 volt (720 vs 800mhz 64mb vs 256mb ram) és ott tökéletesen működött minden, kiszolgált egyidőben akár 8-10 eszközt a torrent közben végig maxon töltött ha elindítottam egy videót akár fullhd60fps-ben akkor azonnal látni lehetett ahogy a torrentet visszafogja és a videó is akadás nélkül ment, a böngészés is olyan volt mint bármikor, ennél meg eddig ez nem akar összejönni az erősebb hardver ellenére sem, most megint csinálja a félig betöltő oldalakat, akkor jön elő ha hazaér a család és még 3 4 gép kezd el lógni rajta, már ennyit se bír el. Felteszem rá a tomatot ma délután aztán meglátjuk mi lesz azzal...
-
mobilizmo
addikt
válasz Roland-87 #7767 üzenetére
Egyszerűbb lesz az életed, ha arra használod a router-t amire alapvetően készült. Vagyis például torrentezésre nem, egyszerűen gyenge hozzá. Próbálkozhatsz a QoS-al, de valahol mindig engedményeket kell majd tenned. Vegyél, vagy építs magadnak egy NAS-t (pl. Raspberry-ből), sokkal használhatóbb úgy a rendszer.
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
Roland-87
aktív tag
válasz Multibit #7765 üzenetére
Hát TP-Nél az az User error ha gyári firmmel akarod használni, az is onnantól lett jó hogy ment rá az openwrt amivel viszont jó lett leszámítva a wifit mert az sosem volt benne túl jó, ennél nagyságrendekkel jobb a wifi mindenhol jobb a térerő és a sebesség is a QoS belövése meg mindig hajhullással járó tevékenység ezek szerint hiába hiszem azt hogy könnyen megy
-
félisten
Entware van telepítve az USB-s tárolóra, de már nincs rá szükség.
Mi az eltávolításának/törlésének/uninstallálásának a korrekt menete?Köszönettel: MaCS
-
Roland-87
aktív tag
Úgy fest mégis a DNS szórakozott mert ma reggel már torrent nélkül is elkezdte az oldalbetöltési hibákat dobálni már akkor is ha ment a Youtube, beállítottam a google DNS-t egyelőre csak a Laptopon belül azóta megint minden beugrik azonnal, most tesztelem masszív letöltés mellett, eddig így is jó, már csak a feltöltés korlátozására kellene rájönni, a végén csak összehozom gyárival is a stabilitást aztán magamat ismerve úgy is ki fogom próbálni az alternatív megoldásokat.
-
cyber86
őstag
Megy a fejlesztés ezerrel ahogy látom.
CHANGES:
=======380.66: (UNDER DEVELOPMENT)
- NEW: IPSEC support.
380.65.3: (UNDER DEVELOPMENT)
- CHANGED: MTU/MRU maximum value.
- FIXED: Kernel CVE-2017-6074 vulnerability. (ARM & MIPS builds)
- FIXED: Minor issues.
- FIXED: Traffic Analyzer on RT-AC68U model.
- FIXED: Wireless Regulation Mode.
- UPDATED: Curl to 7.53.1 version.
- UPDATED: Nano Editor to 2.7.5 version.380.65.2: (20 FEV 17)
- FIXED: Samba service not working on RT-AC3100, RT-AC88U and RT-AC5300 models.
- FIXED: Typo on config file, resulting in uPNP service malfunction. -
titán
-
Pete55555
addikt
-
v1rus
tag
válasz Gubek-Einste #7756 üzenetére
Igazad van, a benne lévő mappák tényleg üresek. Viszont így kissé megtévesztő, akár ki is lehetne venni ha hasztalan.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Gubek-Einste #7757 üzenetére
Amúgy a fenti kapott 188.-al kezdődő IP cím nem NAT-olt véletlen?
Ha megpingeled akkor működik rendesen?[ Szerkesztve ]
20 éve a Prohardveren
-
titán
-
titán
-
Pete55555
addikt
Mármint a beállított FTP-t töröltem intézőből, és hozzáadtam az "új" IP szerint.
Előszor alapból rossz IP-t adtam meg neki, tegnap azért nem volt jó. Ma megnéztem, és az IP Addressnél ez volt: 78.131.54.222 Szépen beírtam böngészőbe ftp://78.131.54.222 - és ment is, jelszót megadtam fasza.
Hozzáadtam hálózati helyként, fel is ment ré egy évad sorozat.
Raknám fel a másikat, erre semmi. Mondom Wtf. Megnézem, és a fenti kép fogadott - nem az volt az IP, mint amire beállítottam az FTP-t. Nem tudom pontosan ez hogy lehet, dinamikus IP cím?Egyelőre most ez így megy, csak a Samba-t nem sikerült mág összehoznom...
Köszi amúgy a segítséget, tudom nehéz eset vagyok
[ Szerkesztve ]
-
Pete55555
addikt
válasz Pete55555 #7748 üzenetére
Na, az FTP már összejött, intézőbe be is raktam, f@sza! - én voltam a balfék, rossz IP címmel próbálkoztam -.-DLNA is megy, pipa.
Viszont a Samba még nem. Elvileg win-nek látnia kéne, ha engedélyezem.
Gyári szofttal Futtatásba kellett beírni egy parancsot, és utána látszott. Most?Szerk: Mégsem megy Megváltozott az IP cím. Ez mi a ffffff???
Feladom lassan, és megy vissza a gyári szoft, mi történik itt?
Az előbb még a "Previous WAN IP volt az IP address". Mi történt 3 perc alatt??Szerk2: Átírtam az IP-t, így most megint oké, remélem nem változik...
[ Szerkesztve ]
-
v1rus
tag
válasz Gubek-Einste #7749 üzenetére
A fénykép linkje, vagy a fényképen megjelölt link? Egyébként a nyitó hsz-ben ott a HGG linkje, az volt a fényképen bekeretezve.
-
titán
-
Pete55555
addikt
Ez alapján frissítettem a szoftvert, viszont az FTP/samba részt nem látom. Azt vettem észre, ha unmountolom a winyót, akkor látja, hogy ~920 Gb-s a winyó, ha mountolom lecsökken 870-re a teljes méret - kb 50 Gb adatot raktam fel rá. Úgyhogy most újraformat ext4 - aztán próba 2.
A Sambát és az FTP-t fájlszonten látja a Windows, a DLNA pedig ugye médialejátszóként jelenik meg.
Intéző: \\IP az SMB, plusz böngésző ftp://IP az FTP-hez az elérés.
MaCSItt jól értelmezem, hogy intézőben ftp://-saját IP cím- kellene, illetve hálózati hely hozzáadásánál is ezt kell megadni - de nem látja.
[ Szerkesztve ]
-
Roland-87
aktív tag
És az lehet hogy csak torrent közben nem töltenek be a képek a DNS miatt? Ha nem töltök minden oké de ha töltök akkor hiányosak az oldalbetöltések viszont ha kilövök a QoS-t akkor meg jó csak éppen egy videót nem lehet végignézni rendesen mert akadozik, a torrent visszavételét a 21. században már el akarom felejteni, a TP-Link 1043NDV2.1 tökéletesen tudta a QoS-t Openwrt-vel. Na mindegy holnap felmegy a HGG aztán ha ott is akad akkor csere... kicsit se vagyok ideg hogy veszek egy 23 ezres routert ami kb. annyit tud mint egy 5 ezres Tp-link
-
v1rus
tag
válasz Gubek-Einste #7742 üzenetére
Biztos, hogy kell még ez a linkkéregetés a fórumtárstól? http://prntscr.com/eegok7
[ Szerkesztve ]
-
Roland-87
aktív tag
Na korai volt az öröm, ezzel meg azt csinálja hogy letöltés közben az oldalak félig töltődnek be, facebooknál pl. a képek nem jelennek meg más oldalak meg egyszerűen hiányosak lesznek, én azon vagyok hogy visszaviszem a fenébe és veszek valami komolyabb cuccot amivel nincs szívás csak már nem tudom létezik-e ilyen router a világon. Érdemes lenne rászánni egy komolyabb összeget és építeni valamit? mikrotik esetleg? Unom már a folyamatos szívást, a TP-Link wifibe szar ez meg eddig nagyjából minden téren az
-
Roland-87
aktív tag
válasz Shadowfax #7735 üzenetére
Nekem a gyári frissítése megoldotta a stabilitási gondot azóta a wifi stabil és a QoS is működik meglepően jól de csak a letöltési irányban, ráadásul a letöltést a feltöltéshez kell beírni mert össze van cserélve a kettő
A letöltéshez(valójában feltöltés) mindegy mit adok meg mert semmilyen hatással nincs, ott nincs is QoS szóval egy komolyabb feltöltéskor megugranak a pingek de nem ritkán lagol is egy-egy másodpercet a net (100/10 kábelnet van) szóval ez még mindig nem az igazi így. Nem tettem még Tomatot rá mert én jobban hajlok a HGG felé feltéve ha kapok hozzá letöltő linket meg kellően utána olvastam. -
Shadowfax
addikt
válasz Gubek-Einste #7738 üzenetére
Ok, köszi.
-
titán
-
Shadowfax
addikt
válasz Gubek-Einste #7736 üzenetére
A log file-ban se lesz látható, hogy volt mókolva? (Bocs, ha hülyeségeket kérdezek, nem értek hozzá.)
-
titán
-
Shadowfax
addikt
válasz Roland-87 #7712 üzenetére
Szia!
Én is pár napja vettem ezt a routert és ugyanígy szenvedek vele: wifiről ledobálja az eszközöket, aztán magától visszacsatlakozik. Elég idegesítő. Visszatettem ideiglenesen a régi routert, azzal atomstabil, szóval én is hajlok rá, hogy a gyári fw-t lecserélem. (Garivesztés rulz!)
Ha esetleg közben Te már ráraktad a tomato-t, légyszí' írd meg itt a topikban, hogy mik a tapasztalataid. Előre is köszi! -
titán
-
gulac12
tag
A routeren 3.0.0.4.378_9545 firmware verzió van. Változó időközönként, néhány óra üzemidő eltelte után a wireless lelassul, a Diginet 100 (speedtest szerinti 50/50 Mbps) sebessége nagymértékben (kb 10/10 Mbps-re) visszaesik. Újraindítást követően egy bizonyos ideig minden rendben megy. Egy ideje a Hálózati térkép menüben megjelent egy sárga felkiáltójel, amelyre kattintva a következő üzenet jelenik meg: Új firmware frissítés érhető el a routerhez. Kérjük frissítsen, hogy növelje a rendszer stabilitását, új funkciók eléréséhez és a biztonsági kockázatok elkerüléséhez. A Frissítés most sárga színű feliratra kattintva lehetne elindítani a frissítést. Szeretném megkérdezni, hogy el lehet-e (és érdemes-e) indítani innen is a frissítést és kell-e előtte és utána NVRAM törlés. Várható-e, hogy a firmware frissítés megoldja a problémát? (Korábban egy SMCWBR14S-N2 router volt üzemben, soha nem volt vele ilyen probléma, csak a Diginet 100 teljes sebességét nem tudta produkálni, ezért le kellett cserélni.)
-
Pete55555
addikt
Ezeken a beállításokon megyek végig, de a hálózatnál nem látszik a router... Mit b*szok el?...
-
Pete55555
addikt
válasz MaCS_70 #7728 üzenetére
DLNA már megjelent, a TV is látja, csak nem lát minden mappát, nyilván jogosultságot kellene adni...
Viszont FTP-t/samba-t sehogy nem sikerül beállítani - illetve win nem látja, próbáltam úgy ahogy írtad, de nem ment. Mondjuk wifin laptopról próbálom, lehet wifin nem megy?Shibby féle tomato van már a routeren.
-
félisten
válasz Pete55555 #7727 üzenetére
A servers' centerben vannak a beállításaik, felhasználó és jogosultságbeállítások kellenek.
A Sambát és az FTP-t fájlszonten látja a Windows, a DLNA pedig ugye médialejátszóként jelenik meg.
Intéző: \\IP az SMB, plusz böngésző ftp://IP az FTP-hez az elérés.
MaCS
-
Pete55555
addikt
Na, felmásoltam pár file-t csatlakoztattam a routerre. DLNA/FTP/Samba-t hogy lehet beállítani? Erre még nem jöttem rá teljesen - illetve az is kéne, hogy win alól ezeket hogy tudom láthatóvá tenni?
Elég ha egy tutorialt linkeltek, csak így most nem találok a neten értelmes leírást.
-
titán
-
Pete55555
addikt
válasz Gubek-Einste #7720 üzenetére
Köszi - közben utána jártam mire kell formázni, meg bele is raktam a keretbe, elkezdtem úgy - nem bírtam várni
Viszont amúgy is lehet a keretben csináltam volna, nem akartam a desktop gépbe berakni, mert van egy szintén WD 1 terás a gépben, nehogy véletlen azt formázzam. Így hozzádugtam egy laptophoz, és azzal csinálom minitools partition wizarddal. Jó lassú, de mostmár mindegyAz jó, hogy lehet előtte is felmásolni rá cuccokat, így azért bízom benne, hogy gyorsabb lesz.
-
titán
-
Pete55555
addikt
Sziasztok!
Megjött a külső HDD, és lenne pár kérdésem. Ez konkrátan egy Sharkoon típus, ami fórumtársnál jól ment a routerrel.
Kérdés: A HDD-t milyen formátumra kell/érdemes formázni? Formázzam le előre (keretbe rakás előtt) vagy rakjam bele a keretbe, és úgy?Szerk: Mégegy kérdés: Adatokat tehetek rá, vagy csak majd ha a routerhez csatlakoztatom, akkor tudok rárakni?
[ Szerkesztve ]
-
v1rus
tag
válasz Intruder2k5 #7716 üzenetére
Köszi, akkor ez letudva
-
MODERÁTOR
-
v1rus
tag
Feltettem a legújabb HGG-t kíváncsiságból. A gyári legújabb FW-nél sajnos weben nem engedi frissíteni a HGG FW-vel, azt írja nagyjából, hogy minőség szempontjából nem engednek fel más FW-t csak a gyárit. Sebaj, tftp-vel megkínáltam recovery módban, úgy megette szépen és indult is ahogy kell.
Viszont kell ugye NVRAM törlést csinálni, nos én a webes felületen az Administration->Restore/Save/Upload Setting alatt a Factory default Restore gombjára mentem és resetelte is a beállításokat látszólag, a kérdésem csak annyi ezzel kapcsolatban, hogy ez egyenlő-e az nvram erase paranccsal, amit konzolban adnék ki (csak hogy biztosra menjek, és később ne okozzon anomáliát)? Köszi.
-
őstag
Van arra lehetőség, hogy a router-hez csatlakoztatott külső HDD-n lévő filmeket, és egyéb tartalmakat Streamelve elérjem külföldről, németből?
Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
Roland-87
aktív tag
Csatlakoztam a felhasználók táborához egy ilyen routerrel én is, eddig gyári firmmel tesztelem 3 napja, a tapasztalatok vegyesek de azt is mondhatnám hogy nem vagyok túlzottan megelégedve, frissítettem is már a gyári fw-t de nem javult a helyzet túl sokat, a wifin lógó eszközök időnként elvesztik a kapcsolatot aztán pár perc elteltével újból helyrejön de ez elég idegesítő jelenség, pedig van szabad csatorna meg ugyanazon van ahol a TP-Link is volt előtte. A másik pedig az hogy komolyabb terhelésnél hajlamos labilissé válni a netkapcsolat, konkrétan ha a torrent tölt lefelé maxon akkor a csomagvesztések megugranak és a pingek is, az oldalak nehezen töltődnek be ez QoS esetében se változik sokat, a TP-nél QoS nélkül is jobb volt a helyzet terheléssel, ott 1000pingből 1-5 veszett el az átlag ping idő pedig 20 alatt maradt ekkor is, letöltéskor itt 30-40 is simán elveszik és a válaszidő is jóval magasabb 35-60ms között van végig, feltöltéskor pedig 300-400ms is (TP-linknél 100-120ms volt max) Úgy érzem ebből vagy HGG vagy Tomato lesz csak még nem tudom melyiket lenne érdemes rátenni, tetszik ez a multiwan dolog a gyáriban és szépen működik is, tomatonál meg ezt nem ajánlják, hgg-t meg még nem tudom hogy van ráadásul úgy kell elkérni ezért hajlok a tomato felé de ott meg nem tudom mennyi funkció hiányzik a gyárihoz képest de olvasgatok aztán majd elválik melyik lesz rátéve.
-
titán
-
GEPESZ66
veterán
válasz Gubek-Einste #7709 üzenetére
Szia!
Vidéken lakom, családi házban, tehát nem zsúvolt a tér wifi jelekben.
Automatán hagyjam a csatornaválasztást, ill. 20MHz,40Mhz, vagy 20/40MHz legyen beállítva? -
titán
-
GEPESZ66
veterán
Az ASUS honlapjáról letöltöttem a most megjelent ,legfrisebb szoftvert.
A router menüjébe belépve felfrissítem majd.
Ilyenkor szoktatok csinálni NVRAM törlést? -
Peathee
senior tag
válasz Gubek-Einste #7706 üzenetére
Megoldódott.
Az volt a trükk, hogy a Helyi port mezőt üresen kell hagyni, a Port tartomány legyen a 20,21
-
titán
válasz Peathee #7705 üzenetére
Eddig:
- kapott fix belső IP-t
- kapott ddns-nek egy valami.synology.me címet.
A LAN/DHCP Server alatt kapta a fix-ált IP címet?
Beállíthatnál a router-ben is egy DDNS-t a WAN/DDNS alatt, pl. No-IPSpeciális beállítások / WAN / Port továbbítás lapon vagyok. De mit írjak ezekhez:
Szolgáltatásnév: Synology például
Source target:
Port tartomány
Helyi IP: 192.168.1.* Ami adtam neki gondolom
Helyi Port:
Protokoll: TCP
Így kellene beállítani:Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Peathee
senior tag
Sziasztok,
Segítsetek légy szíves Port forwarding-ban.
Adott egy Synology DS216play, azt akarom kívűlről FTP-n elérni.
Eddig:
- kapott fix belső IP-t
- kapott ddns-nek egy valami.synology.me címet.Hogyan tovább?
a router Firmware száma 3.0.0.4.380_7266 (legújabb elvileg)
Speciális beállítások / WAN / Port továbbítás lapon vagyok. De mit írjak ezekhez:
Szolgáltatásnév: Synology például
Source target:
Port tartomány
Helyi IP: 192.168.1.* Ami adtam neki gondolom
Helyi Port:
Protokoll: TCPKöszi szépen!
-
v1rus
tag
válasz Gubek-Einste #7703 üzenetére
Igen, kb ez a legegyszerűbb mód, ebben igazad van, csak hát az még +1 eszköz, ami nem pénztárcabarát, nem is igazán fér el még1 eszköz ott. Szóval marad ez a 2 LAN-os megoldás egyelőre. Portnyitogatás meg hasonlók úgysem olyan lényegesek most nekem.
-
titán
-
v1rus
tag
válasz Gubek-Einste #7701 üzenetére
Mert így az összes saját LAN-omon lévő eszközt tudom a routerben beállított távoli VPN szerverre csatlakoztatni. És mivel a két router a ház két szélső sarkában van két külön emeleten, így a wifi miatt kell a 2 router a vezetékes net mellé, különben a szobámban már nincs wifi. Így jön össze hogy 2 router kell és külön LAN-ban. Persze az lenne a legjobb, ha a szolgáltatós router tudna VPN-t és akkor abban lenne belőve, és a fenti is lehetne AP módban. Vagy ha a szolgáltatós helyére tehetném azt, ami tud VPN-t, de azt nem tehetem oda mert kell az IPTV miatt a szolgáltatói router oda lentre. Nem tudom érhető-e, sajnos túl sok kritérium van, és trükközni kell
-
titán
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- One mobilszolgáltatások
- Jelszókezelők
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Számítási kapacitásban és hardverben gazdag 2025-öt kíván a PROHARDVER!
- (nem csak) AMD FX / Ryzen tulajok OFF topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest