- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
600 Mbps-os tempót ígér 2,4 GHz-en az ASUS RT-N18U High Power routere
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz PainKiller13 #1299 üzenetére
Szia!
Nem képzelhető el, de nem is 1.24, hanem hanem 124 volt amit feltettél, és láthatóan jelenleg is az van rajta.
PPPoE vagy DHCP net?
[ Szerkesztve ]
-
PainKiller13
őstag
Sziasztok.
Van egy ilyen routerem Tomato-val, ami idáig nagyon jól ment. Én azthiszem, hogy az 1.24-et tettem rá januárban, azóta nem bántottam, elképzelhető, hogy magát frissítette?
Most ezt írja: Tomato Firmware 1.28.0000 -124 K26ARM USB AIO-64K
Lényeg, hogy ma már háromszor eldobta a netet, és nem is hozta vissza, csak restarttal, ilyet eddig nem csinált. Kipróbáltam, hogy csak a modemet indítom újra, ettől nem jött helyre, csak ha a routert indítottam újra, tehát ennek van vmi gondja. Van valakinek ötlete?
-
M3kk
őstag
Egesz nap ezzel a routerrel butykoltem szinte. Sikerult beloni a VPN et, stb. Hogy tudok allandora hagyni egy ipconfig sort? Illetve kettot? Kellene a VPN hez..
ipconfig -I FORWARD -i tun+ -j ACCEPT illetve ipconfig -I FORWARD -o tun+ -j ACCEPT ezekre lenne szuksegem.. Ahogy eszrevettem egy mappat/fajlot sem tard meg restart utan.. Probalgattam az etc be, a rootba, mindenhonnan kitorli restart utan.
378.51.1_HGG-FINAL et hasznalok.
. . : http://mekk.homeip.net/ : . . : http://www.hwbot.org/user.do?userId=5288 : .. "well this is a nice way to cool the hardware, but... but.. how you can play games if you need one hand to poor LN2?"
-
Saua
tag
A gyári firmware-al be lehet állítani, hogy a routerre bejelentkező jelszó más legyen mint az FTP adminisztrátor jogú felhasználó jelszava? Startból a két admin ugyanaz.
[ Szerkesztve ]
-
SharpSA
veterán
válasz SharpSA #1292 üzenetére
Most látom, hogy nem 75 fok az, hanem 48.
Adminisztráció - Performance tuning - Current Temperatures: 48 °C - disabled - 75 °C
Tools - Sysinfo - Temperatures 2.4 GHz: 48°C - CPU: 75°CNem tudom mi az a 75...
[ Szerkesztve ]
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
Saua
tag
A gyári firmware-al megoldható, hogy az FTP szerverben ne legyen admin nevü felhasználó?
-
Captor
tag
A távoli torrenthez elég a Download Master Általános beállításában a WAN-hálózatot ON-ra állítani.
http://192.168.1.1:8081/downloadmaster/Setting_General.asp -
kymco
veterán
Hupszzz.. most nem tudom elérni a routert a https://192.168.1.1:8443 címmel sem, de a többivel sem...
Mivel lehetne megszólítani?Újraindítottam a routert.... megoldódott...
[ Szerkesztve ]
www.refujvaros.hu
-
kymco
veterán
válasz Intruder2k5 #1285 üzenetére
Ezt is köszi, kipróbálom... Ha itt a hitelesítést átírom https-re, akkor https-en keresztül lehet csak majd a beállításokat kezelni a lan-on belül és a wan-on keresztül is?
.
.
.
Közben beállítottam, és igen...[ Szerkesztve ]
www.refujvaros.hu
-
MODERÁTOR
-
kymco
veterán
válasz Intruder2k5 #1283 üzenetére
Köszi, megtaláltam. de ekkor ilyen web címen fogom elérni?
www.refujvaros.hu
-
MODERÁTOR
-
kymco
veterán
Hol lehet beaállítani, hogy WAN-on keresztül is elérjem a router beállításait? Esetleg elindíthassak egy torrentes letöltést távolról?
[ Szerkesztve ]
www.refujvaros.hu
-
M3kk
őstag
Hello,
hozza jutottam egy ilyen routerhez, es lenne par kerdesem:
- a legelso gyari FW el megy a wifi boost, telnetbol parancssorral felhuzni 28.5 re, ugyanez megy az utolso merlin/tomatoval is?
- milyen alternativ FWk vannak hozza, es szerintetek melyik a "jobb".
- CPU/RAM tuningot sshbol, ahogy fent leirtak azzal az egy-egy parancssorral kell?Koszonom.
. . : http://mekk.homeip.net/ : . . : http://www.hwbot.org/user.do?userId=5288 : .. "well this is a nice way to cool the hardware, but... but.. how you can play games if you need one hand to poor LN2?"
-
kymco
veterán
Nem a port továbbítást állítottam be, hogy pontosan hol is van, most nem tudom, mert nem vagyok otthon. Arra emlékszem, hogy az FTP szerveres beállításoknál volt. De ez nálad be kell hogy állítva legyen, különben nem tudnád kintről látni.
A tesztelés még hátra van, nem akartam a céges neten lehúzni FTP-n 1,5 GB-os filmet...www.refujvaros.hu
-
Saua
tag
Ott ahol megjelenik a sajátnév.asuscomm.com,első nap volt egy sárga felkiátójel az eltűnt.
De még most sem tökéletes, például feltöltök filmeket (ugyanolyan formátumuak), van amit enged lejátszani az interneten keresztül van amit nem, van hogy egyáltalán mem lehet lejátszani a filmeket de letölteni igen.....úgyhogy használni használom de legalábbis nálam nem tökéletes.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Intruder2k5 #1269 üzenetére
Köszönöm! Túl egyszerű volt ahhoz, hogy magamtól rájöjjek...
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Saua
tag
Meg lehet azt oldani, ha belép valaki a megadott névvel és jelszóval FTP-n keresztül akkor csak a saját mappáját lássa?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
félisten
Az ASUS DDNS-e mindenképpen végtelen számsorból álló, megjegyezhetetlen egyedi azonosítót ad, vagy van lehetőség valami emberi név választására is?
Köszönettel: MaCS
-
Saua
tag
Ma beindult az ftp szerver..... fogalmam sincs tegnap miért nem akart működni.
DE a távoli eléréssel csak vannak apró problémák, internet explorer-el és firefox-al csak úgy tudom elérni ha a keresőbe így írom be:ftp://felhasználónév:jelszó@ftpszerver
Valamit nem lehetne beállítani a routeren, hogy egyszerűen az ftp://ftpszerver vagy esetleg az ftp://ftpszerver:2021 -es címen lehessen elérni.
Például androidos telefonon a Chrome böngészővel símán az az ftp://ftpszerver címmel elérhető.
Tehát vahogy be lehetne állítani, hogy mindenféle böngészővel egyformán működjön?[ Szerkesztve ]
-
Charx
senior tag
Sziasztok!
Ha a beállításokban az Adminisztráció / Rendszer / Időzóna beállítom hogy a jelenlegi időzóna GTM +1, az rendben van, de most rosszul méri az időt! Eltévedt, egy órával többet mutat! Szeretném beállítani a nyári/téli időszámítás kézi beállítását:
nyári : 3. hónap 4. hét de melyik nap? Mert vasárnap lenne, de 0-6 ig van lehetőség, itt most a 0 a vasárnap mint pl. angolban, vagy a 6. nap?
Ha tudna segíteni valaki, előre is köszi! -
Saua
tag
-
MODERÁTOR
-
Saua
tag
ASUS DDNS probléma
Routert újraindítottam, nem változott semmi. Kipróbáltam Total Commanderrel is, azzal sem sikerül kapcsolódni az FTP szerverhez, kapcsolathívási hibát ír ki.
-
geogabcsi
tag
Sziasztok! Most próbáltam ki egy új ASUS RT-M18U-t, semmit nem állítottam. NAS-ról Notira, Gigabit-en CAT6 kábellel 6MB/s volt Cisco EPC3925-ön ugyanebben a felállásban 40MB/s a sebesség Ki érti ezt? Módosított Firmwire-t nem akartam felrakni
-
Saua
tag
válasz kisbalazs83 #1258 üzenetére
Egy androidos telefonról probálom, ezt tudom lecsatlakoztatni a wifi-ről és a mobilinternten keresztül próbálok kapcsolódni.
[ Szerkesztve ]
-
Saua
tag
válasz kisbalazs83 #1256 üzenetére
igen, pontosan így írtam be
-
-
Saua
tag
válasz kisbalazs83 #1252 üzenetére
engedélyeztem a porttovábbítást
de csak nem akar működni. Nem baj, hogy a porttovábbítási listába nem került be semmi?
-
Saua
tag
válasz kisbalazs83 #1252 üzenetére
Hoppá, ilyen porttovábbítást nem is engedélyeztem...azonnal kipróbálom.
[ Szerkesztve ]
-
Saua
tag
Sziasztok,
Gyári firmware-t használok és a beépített FTP szervert szeretném elérni távolról az ASUS DDNS szolgáltatás segítségével.
Az internet explorerbe beírom az ftp hivatkozást: ftp://sajátnév.asuscomm.com , sajnos nem tud kapcsolódni. Helyi hálózaton nincs semmi gond.Valamit még kellene állítgatni?
-
ChoSimba
tag
válasz Intruder2k5 #1241 üzenetére
Köszi, ezt ismerem, de körülményesebb mint szeretném.
Eddig egy androidos wol app-ból ment 1 klikkre, ahhoz képest ez tortúra
És még az admin felületet is ki kellene nyitni wan felé, amit nem szeretnék. -
MODERÁTOR
-
sittes79
addikt
válasz Intruder2k5 #1247 üzenetére
Megcsináltam, érdekes, mert letöltöttem egy androidos alkalmazást, ami mutatja a környék wifi csatornáit, az enyém 6-oson volt ahogy sok másik is, most átettem 2-re egyből jobb jelet mutat hmm
A másik, hogy a router wifi beállításában van egy ilyen "b/g protection", ez legyen bepipálva?
-
MODERÁTOR
És első körben próbáld meg 20MHz-re állítani a WiFI-t, mert vannak olyan csak 20MHz-et ismerő eszközök, amik nem nagyon mennek stabilan 40MHz-en.
-
sittes79
addikt
válasz Intruder2k5 #1245 üzenetére
Ok, köszi megpróbálom, laptopon volt driver frissítés, de nem változott semmi, megpróbálom a csatornát belőni.
-
MODERÁTOR
-
sittes79
addikt
Sziasztok,
Van egy ilyen routerem és a dell latitude E5440-es laptopom mostanában elkezdte eldobálni a wifi-t illetve limitedet ír ki, a többi készülékkel rendben van (tablet, okostelefonok). Laptop a gáz vagy a router szerintetek?
-
MODERÁTOR
válasz ChoSimba #1239 üzenetére
Szia!
Network Tools -> Wake On LAN
http://demoui.asus.com:8080/Main_WOL_Content.asp
Beállítod az admin felület távoli elérését, DDNS-t, és már megy is távolról a WOL.
[ Szerkesztve ]
-
bala6120
senior tag
Merlin-HGG alatt is szépen megy a torrent? Gyárihoz képest csak előnye van ennek a firmwarenek? Kicsit keveslem gyári alatt a Wi-Fi jel erősségét.
Köszönöm!
Üdv!
-
ChoSimba
tag
Sziasztok, megoldható gyári FW-vel a WoL WAN felől ? Ahogy utánaolvasgattam, nem nagyon. Van esetleg ellenvélemény ?
-
xAcidx
tag
Sziasztok!
Jelenleg egy AC56U routerrel rendelkezem. Azért ide írok, mert forgalmasabb mint a saját témája:
Aki ért a Merlin fw-hez (partíciónálás, mountolás, entware telepítés) az kérem dobjon meg egy pü-vel.
-
Captor
tag
válasz kisbalazs83 #1229 üzenetére
Ha kiválasztom a 14-es csatornát, akkor sem vált rá, hanem valószínű "Auto"-ra, mert nekem 11-es csatornára vált az előzőleg beállított 13-ról.
RT-N18U_3.0.0.4_378.50.6_HGG-FINALEzt kijavíthatták az újabban?
-
zambozoli
aktív tag
válasz kisbalazs83 #1226 üzenetére
DDNS-ben még mindig nincs Custom link? nem akarnék DNS szolgáltatót váltani.
Üdv:ZZ
-
Saua
tag
válasz kisbalazs83 #1225 üzenetére
Ezzel a Merlin-HGG firmwareval úgy tudom elő lehet csalogatni a 14-es csatornát is. Ha igen akkor az nem lehetne megoldás Maarki problémájára?
Tényleg azt hogy lehetne megnézni, hogy egy kliens tudja-e a 14-es csatornát? -
Mucsi14
tag
válasz kisbalazs83 #1226 üzenetére
-
kisbalazs83
aktív tag
Elérhető a
3.0.0.4_378.50.7_HGG-FINALCHANGES:
- NEW: NAT loopback option available on WebUI firewall tab.
- CHANGED: Samba 3.6.25 version update. (CVE-2015-0240 fix)
- CHANGED: WebUI Merlin icon and webpage url link replacement.
- CHANGED: Url link replacement on WebUI FW upgrade tab.
- CHANGED: p910nd 0.97 version update.Mostani verzióba belekerült a letöltő link a Firmware frissítés részhez, ahonnan le lehet tölteni mindig a legfrissebb verziót.
[ Szerkesztve ]
65JZ1000, 65PUS7506, 55OLED754, FTXF42D
-
MODERÁTOR
-
Maarki
aktív tag
válasz Intruder2k5 #1217 üzenetére
Hát még mindig nem az igazi :S de már wowban nem laggolnak már csak a bf4-és dota az ami szaggat mint állat :S szóval mit lehet még állítani ?
-
MODERÁTOR
válasz kisbalazs83 #1221 üzenetére
Szia!
Érdekes jelenség, de az is lehet, hogy ez valami egyedi probléma nálad. Hogy őszinte legyek én meg nem is használok WiFi-t, de ha használnák is, itt nem nagyon van más hálózat, legfeljebb ha nagyon kutatok utána, körbe járva a házban, itt-ott feltűnik egy szomszéd jel, de nagyon gyengén.
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz Intruder2k5 #1215 üzenetére
Szia!
Én az inSSIDer2-őt szoktam használni. Érdekes, hogy a két verzió nem ugyanannyi hálózatot "mutat" és az inSSIDer3 nem jól jelzi a csatornát se nálam. 5+1 a helyes. Nem is értem honnan veszi, hogy 5+9.[ Szerkesztve ]
-
Maarki
aktív tag
válasz Intruder2k5 #1217 üzenetére
Rendben kipróbálom és igen észrevettem, hogy benéztem alul
-
Maarki
aktív tag
válasz kisbalazs83 #1218 üzenetére
Rendben köszönöm !
Megpróbálom így ha nem jó úgy is jelentkezem.
-
kisbalazs83
aktív tag
Próbáld a 13-as csatornát. Ha csak N-es eszközök csatlakoznak, akkor állítsd be így:
A gyárira épülő Merlin-HGG FW-vel is tehetsz egy próbát: (#1177) Kuter
Gyári felületről feltölthető. Utána egy Gyári alapbeállítás visszaállítása szükséges.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Rendes tőled, hogy felül kisatíroztad a saját SSID-t, alul meg ott hagytad, de ez most részletkérdés!
Lényeg az, mint ahogy azt sejteni is lehetett, van szomszédos WiFi bőségesen, és sajnos meglehetősen erősek is, a mérés helyszínén még erősebb is, mint a sajátod. Első körben megpróbálnám a 13-mas csatornát használni, remélhetőleg minden eszközöd ismeri, és talán stabilabb lesz.
-
Maarki
aktív tag
válasz Intruder2k5 #1215 üzenetére
meg van a progi de nem értek hozzá ezért küldök képet
mit kell látni és mi az amit nem látunk rajta és kellene.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Maarki
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, valami nem kerek a routerel 4 notebook van a családban és ha nem közvetlen mellette van akkor laggol minden játék a jel erősség az full ezért nem értem mik azok a hatalmas laggok :S 2 dell 1 lenovo és 1 mac szóval küldön márka szóval nem gép hiba akkor mi lehet mi nicns jól belőve már a torrentet is le állítottam akkor se segít viszont utpn minden jó.
Jah gyári cuc can rajta segítségeteket előre is köszönöm.
Üdv: Maarki
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz kisbalazs83 #1212 üzenetére
Mármint a Gyári alapbeállítás visszaállítására gondoltam és persze ha azt nem csinálod, akkor megmaradnak a beállítások is frissítés után.
Kicsit szétszórt vagyok ma.65JZ1000, 65PUS7506, 55OLED754, FTXF42D
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz MaCS_70 #1211 üzenetére
Szia!
Nem kell, csak ajánlott. Szerintem amíg nincs gond frissítés után, addig felesleges. Próbáld ki. Én 3 verzió óta csak simán frissítettem, élnek a változások és nincs semmi baj vele. Gyáriról frissítve persze azért kell.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Köszönöm -- tehát a Merlinnél akár a legkisebb, sokadik pont utáni frissítés után sem tudom visszatenni a mentést?
Ez nálam azért gond, mert kismillió MAC addresst és IP-címet visszaírogatni a listára nem túl vonzó lehetőség -- úgyhogy ezzel nálam kb. bukott is ez a Merlin-ügy.Üdv: MaCS
-
SharpSA
veterán
válasz kisbalazs83 #1209 üzenetére
Köszönöm! Ezt a weboldalt nemrég találtam meg, csak nem ezt a lapját. El is mentettem.
-
kymco
veterán
válasz SharpSA #1206 üzenetére
Én jelenleg egy kérdésedre tudok válaszolni: a wifi hatótávolságának növelésére jó a merlin. Linkje 20 hozzászóláson belül van. Azt olvastam itt róla, hogy a legfrissebb gyári fw-re épül. A tomato a másik, én vakon a merlint választottam. Vsz ez hasonlít jobban a gyárira.
www.refujvaros.hu
-
SharpSA
veterán
-
kymco
veterán
válasz SharpSA #1202 üzenetére
A holra ott vannak a linkek, amiket a fórumtársak adnak. A telepítést ugyanúgy csináltam, mint a gyárit. A merlin hasonlóan néz ki, mint a gyári, tud magyarul, a menüben barangolva a funkciók beazonosíthatók.
Én is most tanulgatom, nézegetem a change logokat, nézegetem a korábbi hozzászólásokat, meg probálgatom a funkciókat. Ja, és kérdezek...időnként talán hülyeségeket is... de felvállalom.www.refujvaros.hu
-
PainKiller13
őstag
válasz Intruder2k5 #1192 üzenetére
Lehet az ADSL miatt van ez, nem sűrűn, tényleg ritkán, olyankor modem + router áramtalanítás után jön vissza. Ez kb 1-2 hetente van.
-
SharpSA
veterán
LAN-on keresztül miért csak kb. 11-12000 kbyte/mp a másolási sebesség oda-vissza? Hol lehet ezt állítani? A Forgalomkezelőben a Smart QoS off-on van.
kymco
Van valahol ezekről az egyéb firmware-ekről valami összefoglaló? Azaz hol található, hogy néz ki, hogy kell telepíteni, stb.[ Szerkesztve ]
-
kymco
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Ingatlanos topic!
- Óra topik
- nVidia tulajok OFF topikja
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Hardcore café
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- PlayStation 5 Pro + Vertical Stand
- Kukirin G2 Master (max sebesség: 60km/h)
- ZOTAC GeForce GTX 1070 Ti AMP Edition 8GB
- Xiaomi Mi Band 5 6 és 7 új fekete szilikon szíj
- Xiaomi Mi Band 5 6 és 7 Super Mario mintás szilikon szíj
- Eladó Gaming PC i5-8500, 16GB RAM, R9 380, 1TB HDD - Kiváló Teljesítmény!
- ASUS TUF GAMING LAPTOP 144Hz 1660Ti 16Gb/1Tb ssd
- TUF Gaming VG28UQL1A HDMI 2.1 Gaming Monitor 28 4K UHD (3840 x 2160), Fast IPS, 144 Hz, 1 ms GTG,
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest