- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Linux kezdőknek
- DIGI kábel TV
- Hálózati / IP kamera
- Linux haladóknak
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Max
Új hozzászólás Aktív témák
-
marcyman
aktív tag
Na ezért nem nagyon merek belefogni.
OpenWRT-vel mi a helyzet? Ez valahogy egyszerűbbnek tűnik viszont egy valamin megakadt a szemem:
Installing OpenWrt on TP-Link TL-WR841ND V7.x: (Nekem 7.1-es van)
4. lépés: Warning! in some cases after reboot you don't have web interface (GUI), only telnet and ssh access. You can install GUI, for details see: http://wiki.openwrt.org/doc/howto/luci.essentials, but before install LuCI (GUI) you need to configure your router to have access to internet, for configuration see: http://wiki.openwrt.org/doc/howto/internet.connection
Ez nem valami kecsegtető számomra. Macerás egy kicsit.
[ Szerkesztve ]
-
marcyman
aktív tag
Na de közben kiderült, hogy ez így nem ad elég hatótávolságot, szóval be kell állítanom repeater-ként.
Egy pár kérdésem lenne hozzáértőkhöz:
1. Adott ez a DD-WRT firmware. Ezt ha feltelepítem a routeremre akkor onnan nincs visszaút?
Tehát ha úgy döntök, hogy hát mégsem akarom repeater-ként használni akkor vissza tudom állítani a gyári firmwaret?2. Van rá esély, hogy teljesen elrontom a routert, tehát használhatatlan lesz?
-
marcyman
aktív tag
válasz Gubek-Einste #20260 üzenetére
Köszönöm! Az volt a baj, hogy a Tréhome routerből jövő kábelt a TP-link WAN portjába dugtam.
-
marcyman
aktív tag
Sziasztok!
A következő a helyzet:
Alapvetően van egy T-home "digitális elosztó" amibe megy a telefonkábel (tehát modem is) és onnan jön az internet a TV vevő egység felé (ami egyébként műholdas, de kell egy kis internet a műsorújsághoz).
Ehhez szeretnék csatlakoztatni egy erősebb WLAN routert ami egy TL-WR841N TP-link router.
Konkrétan én úgy csináltam, hogy a t-home routerből húztam egy kábelt a TP-link routerbe és így megpróbáltam beállítani a TP-link routerben az internet kapcsolatot. A probléma az, hogy nincs internetkapcsolat. Beállítottam PPoE kapcsolatnak, felhasználónév+jelszó, és így nem megy.
Rá tudok kapcsolódni de internet elérés nincs.Mit csinálok nagyon rosszul? Valamit át kellene állítani a routerekben, hogy a TP-linkről jöjjön az internet?
Egyáltalán megoldható így?Köszönöm előre is!
-
marcyman
aktív tag
válasz Magnat #20206 üzenetére
Szia,
Végül is azt meg tudnám oldani, hogy egy darabig kábellel kihúzzam, csak az ugye macerásabb (és rondább), mint az utóbbi módszer. Esetleg tudnál nekem írni pár konkrét fajtát (márkát) amivel meg tudnám oldani az első és második esetben leírtakat? (Inkább az olcsóságra törekednék ebben az esetben, mert igazából egy internetes (wifis) rádió menne róla.)
Köszönöm!
-
marcyman
aktív tag
Sziasztok!
A következőt kellene itthon megoldani:
Van nekünk egy T-home internet+tányéros TV kombónk. A T-home adta routerrel van wifink amit a a házon belül lehet fogni. Viszont van a ház földszintjén már nincs jel. A földszintet úgy értsétek, hogy van egy kisebb házunk ami nem konkrétan a 2. emelet alatt van, hanem attól messzebb, tehát 3-4 fal is van a router és a ház között.
Hogyan lehetne a legegyszerűbben, költséghatékonyan felerősíteni a jelet?
Nem nagyon értek hozzá, de ilyesmit olvastam, hogy Acces Point-tal esetleg egy erősebb antennát rákötni?Köszönöm előre is a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Asszociációs játék. :)
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- PlayStation 5
- Hogwarts Legacy teszt
- Trollok komolyan
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T480S, 14" FHD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10, Számla, garancia
- Lenovo Thinkpad X270, 12,5" HD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év gar
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla
- Dell Latitude 7490, 14" FHD Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, 27% áfás számla, 1 év
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest