- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Windows 11
- DIGI internet
- Adobe Photoshop
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenMediaVault
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Mikrotik routerek
- Milyen program, ami...?
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
Új hozzászólás Aktív témák
-
mezis
félisten
válasz Teasüti #9047 üzenetére
Írtam volt, hogy a modem típusát kérdezték. Olvastad ?
"A szolgáltató az ADSL modem típusát kérdezte"
Heh?? Mit csinálnak...?
Ez új. Szvsz semmit. Minden szabványba van foglalva. Csak a hálózatot tudják ellenőrizni, a technológia az adott.
És mégis mit lehet állítani? És egy routerhez?? Modemhez talán a vonali kapcsolaton... De routerhez?!mezis
-
fatal`
titán
válasz Teasüti #8997 üzenetére
Ilyen nincs, hogy csak a routernek ad címet, meghülyül a hálózat, ha két DHCP server van, valahol kapcsold ki. Vagy a szerver is a routertől kapjon IP címet, vagy mindenki a szervertől.
Szerk.: értelemszerűen van net akkor, mivel a másik DHCP kiszolgálót kikötötted a hálózatról.
Persze más probléma is lehet a háttérben, de ez így biztos, hogy nem jó, egyszerre, egy hálózaton csak egy DHCP szerver lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Boolash
aktív tag
-
gurgo
tag
válasz Teasüti #5310 üzenetére
"A gépben 2 kari volt, de bridge módban csak egyetlen ip címe volt a gépnek, nem kettő.
Ezt kellett belőni átjárónak.
Amúgy beraktad X gépet átjárónak már? "Próbálkoztam vele de ahogy már kifejtettem, mivel ethernet szinten épül fel a pppoe kapcsolat, az alapértelmezett átjáró (mint az hogy egyáltalán engedélyezve legyen az IP protokoll a hálózaton) nem számít, egy jól működő dsl modemes kapcsolatnál akármilyen hülyeségre is lehet állítani az ip konfigot, ugyanúgy menni fog.
"Ha a modemet meg el tudod érni Y-ról, mégha olybá tűnik is, h X szarul van konfigurálva, akkor is ménem próbálod Y-ról tárcsázni a netet?
(vagy volt már ez egyszer egy korábbi post-ban? )"Valóban nem írtam egyszer sem, de minden változtatás után próbálkoztam a tárcsázással. Folyamatosan "a távoli gép nem válaszol" és "a vonal foglalt" hibát kaptam. Az utóbbi nem tudom mit takar, de véletlenszerűen váltakozott a két üzenet.
Tovább keresgéltem a neten, míg nem találtam egy olyan parancsot (ha jól emlékszem a szintaxisra) hogy "netsh bridge show adapter". Ez kiírja a hídhoz tartozó hálókarikat és a kompatibilitási módjuk állapotát (enabled/disabled). Na kipróbáltam az összes variációt a két kártyára, és mindkettőre engedélyezve a kompatibilitást vagy legalább a lan karira, IP szinten szuperül menni kezdett a dolog: ping, rdp, file sharing, stb eddig semmi sem ment ahogy létrejött a híd, és csak a híd megszüntetése után mentek eddig újból. Csak persze a pppoe volt használhatatlan továbbra is. Böngészve tovább olyasmit hámoztam ki, hogy ez a kompatibilis mód arra jó, hogy néhány nic nem tud olyan ethernet frame-et (tovább) küldeni, ami nem az ő mac-addressével rendelkekezik a küldő mezőben. Mert ugye ha Y küld egy keretet, akkor X-nek tovább kéne küldeni másik nic-ről. De az meg nem tud olyat küldeni aminek a feladója nem ő, ezért átírja a saját mac-jére a feladó mezőt. Ekkor viszont a modem hiába kapja meg a kapcsolathívó keretet amit Y küldött, ő azt hiszi X küldte mer az ő mac-je szerepel ott, oda válaszol is neki, de X ekkor már nem tudja mit csináljon a válasszal (az eredeti feladó elveszett, nincs lehetőség számontartani) így X eldobja a modem válaszát. IP szinten viszont megy korrektül mert ott babrálhatnak a gépek a mac címekkel, az IP cím azonosítja őket és azt nem is kell megváltoztatni, így IP szinten minden célba ér.
A fenti igazából nincs teljesen alátámasztva, kellett volna egy ethernet-frame sniffinget csinálnom, hogy tényleg lássam hol akad el a kommunikáció, de mivel mindent leírás szerint csináltam, és a híd tényleg működött ahogy "általában" kell neki, csak épp a pppoe nem ment, ezért szinte biztos vagyok benne hogy azért nem megy a dolog mert csak komp. módban tudnak a hálókarik bridge-et játszani, ami meg ellehetetleníti a pppoe kapcsolatot két külön szegmensen át, ezért meguntam és keresek vmi körüljárást...
Azért köszönöm hogy eddig is beszéltünk a témáról
-
gurgo
tag
válasz Teasüti #5296 üzenetére
Gépedben lévő két karinak (X gép) ugyanazt az ip-t adtad??
Az nem lesz jó.
Nem kézzel külön-külön adtam meg ugyanazt az ip-t természetesen.
Ezt a cikket csak most találtam, de én is így jártam el, azzal a különbséggel, hogy a híd ip-címének 192.168.1.2-őt adtam, mivel az adsl modem 1.1 címen reagál pingre. (De meg fogom próbálni 1.1-el is, adsl-nek így is mennie kell, sokat nem vesztek vele.)
[link]
Szóval így elvileg mennie kéne, de valami gubanc miatt maga a híd nem funkciónál egyáltalán, pontosabban a 192.168.1.2 címről semmilyen választ nem kapok (wifin át) a 192.168.1.3 címmel konfigurált második gépen, se visszirányban. Viszont modem felé rendben van. (Itt szerintem én szúrtam el nagyon valamit. Keresem majd az okát...)(De itt állandóan IP-címekről beszélünk, újból megjegyzem - ha jól tájékozódtam - teljesen tökmindegy milyen ip-t adok meg akármelyik gépen, egy bridge nem is tudja értelmezni az ip címeket, ez router funkció, a bridge mac address szerint osztályoz. Vagyis ha úgy műkődne ez a windowsos "MAC bridge minport" ahogy egy bridge, akkor a jó hálókarik kiválasztása után már mennie kéne a dolognak...)
-
gurgo
tag
válasz Teasüti #5292 üzenetére
Próba alapján sajnos nem
De valami komolyabb gáz lehet mert miután hídba kerül a két kártya X-en és beállítom közös ip-nek a 192.168.1.2, Y gépen pedig 1.3-at, nem tudom pingelni sem X-et. Nemhogy a modemet (1.1-re válaszol X-ről). (Egyébként a betárcsázás IP konfigurációtól független dolog de azért jó lenne elérni Y-ról X-et is pl egy távasztallal )(ADSL-nél tárcsázás: igazság szerint a "hívó" gép bedob a hálózataiba egy PPPOE felderÍtő keretet, (nem csomagot, ip cím nélkül megy adatkapcsolati szinten) majd a modem válaszol és csak mac-address-eken keresztül társalognak. Szal nálam Y gép által küldött frame-eket kéne átjátszania X-nek. De miután X-en semmi ilyen szolgáltatás nem fut ami a PPPOE frame-eket feldolgozná, tovább küldené, ezér eldobja őket. Bár egy bridge-nek pont ez lenne a lényege, de most vhogy rosszul működik. Csak okoskodok, ennyire nem vágom a témát...)
-
localhost
Közösségépítő
válasz Teasüti #5283 üzenetére
1. nem biztos, hogy tárcsázni kell, azt csak ADSL-nél szokás.
2. Ahogy én kiveszem az Ő két gépe router nélkül csak peer2peer kapcsolatban (adhoc mód és nem infrastructure módban van), tehát az általad jabvasolt megoldás biztosan nem jó.
3. Én nem mi a helyes megoldás, de agyalok rajta, ráadásul nem értem, hogy ez így mire jó ez az egész. Nem értem mi a cél! (a feladatot értem, csak azt nem, értem, hogy amit el akarunk érni azt miért és miért így ?)
4. Win 2k3-as oprendszert sem értem a két gépen, de nem az a feladat, hogy kritizáljam, innen nézve ez egy logikátlan hálózat, bár biztosan megvan az oka, hogy miért így megy.[ Szerkesztve ]
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
Narancs
őstag
válasz Teasüti #5265 üzenetére
Köszi, de kifejtenéd kicsit bővebben?
QoS: Use this section to configure D-Link's QoS Engine. This QoS Engine improves your VoIP voice quality or streaming by ensuring that your VoIP or streaming traffic is prioritized over other network traffic, such as FTP or Web. For best performance, please tick the "lag eliminated" option to automatically set the priority for your applications.Múltkor uyganezt javasoltátok, és a múltkor sem működött. Mert QoS-sel nem lehet sávszélességet korlátozni. Nálam csak be lehet kapcsolni, meg ki lehet kapcsolni. Állítgatni, trükközni nem tudok vele sajnos.
[ Szerkesztve ]
Beauty is pain
-
doddencs
senior tag
válasz Teasüti #5220 üzenetére
Nahh, már odáig eljutottam, hogy megvan az IP.. a 192.168.1.1 volt a nyerő
Már csak az gond, szerintem ez a gép képtelen resetelni, vagy 2 percig nyomtam egy ceruzával a reset gombját, de ahogy az IP-re próbálok lépni, kéri a felhasználó nevet valamint a jelszót
Vmit kitalálok, vagy remélem unokatesómék még tudják mi volt ezen a felhasználónevük ...
[ Szerkesztve ]
-
localhost
Közösségépítő
válasz Teasüti #5218 üzenetére
"Nem kell látnia semminek sem a routert! Elviekben épp az a lényege, h transzparens legyen a kapcsolatban."
Nem igaz, éppen ellenkezőleg!¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
doddencs
senior tag
válasz Teasüti #5216 üzenetére
Ha nem is html-t kap le, de adobe reader nem tudja megnyitni.
De nem tudom, a hálózati kapcsolatoknál a routert is látni kellene?
A routert úgy kötöttem össze, h. egyszer a Chello által kapott modemet összekapcsoltam a router WAN bemenetével, majd egy másikat (4 bemenet van, 1-4 számozva) a számítógéppel.
És a hálózati kapcsolatoknál csak az alap modemet látom, ún. Marvell Yukon Gigabit Ethernet 10/100/1000Base-T Adapter, Copper RJ-45 (meg van egy 1394 kapcsolat, vagy mifene, de az lényegtelen, mindig volt, s se Ip, se semmi nincs rajta..)
A böngészőben amúgy csak a routert kellene beállítani, elvileg oldalakat be kellene hoznia, nem?
thx
doddencs
Új hozzászólás Aktív témák
- War Thunder - MMO Combat Game
- Gumi és felni topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Magisk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A15 FA507 (FA507NUR-LP005), Mecha szürke, 3 év garancia
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
- Különleges ITX PC (5800X3D 64GB 1TB RTX4060 LP) - Portal Companion Cube
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest