- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROTRON
addikt
Mint fentebb jeleztem cet5e-re gondolok, sima 5-ös eszembe sem jut, hisz én is látom hogy az nem tudja az igényeim szerinti 2,5-öt.
Tehát az 5e és a 6 vagy 6e(na ezt a nevezés beli dolgot tényleg nem látom át) közti különbség érdekel, hogy ha a hálózat nem lesz 5G-nél erősebb, akkor is van-e kézzel fogható különbség a két szám között? Nem feltétlen sebességre gondolok, a kolléga fentebb azt írja kevesebb macer...mondjuk latency? árnyékolás? vagy bármi?Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Topikgazda
Át kéne állíttatni bridge-be, csak annyit nem akartam szórakozni vele.
Sokkal egyszerűbb ha csak egy router üzemmódú eszköz van a hálózatban, főleg ha az saját eszköz, a szolgáltatói csak működjön modemként.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
Hogy működik? A modem kioszt egy dhcp tartományt, pl. 192.168.200.100 és 192.168.200.244 között. A router létrehoz egy hálózatot 192.168.0.22 és 192.168.0.222 között, a routert eléred pl. 192.168.200.101-en, az eszközt aminek kell a nyitott port, 192.168.0.200-on.
Dupla NAT van nálad így mindkét eszközön meg kell csinálni a port átirányítást!
A szolgáltatói eszköz nem egy modem, hanem egy modem-router kombó eszköz (HGW vagy ONT attól függően, hogy milyen hálózaton vagy)!Milyen típusú a szolgáltatói eszköz?
Csak a saját router csatlakozik a szolgáltatói eszközre vagy más is (ha van IPTV box az nem számít)?Kezdetnek kell egy port forward a saját router-en a 192.168.0.200 IP címre, majd a szolgáltatói eszközön ugyan ezt a portot szintén át kell irányítani a saját router 192.168.200.101 IP címére.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
-
Topikgazda
Melyik verzió van neked? Az AC-s vagy még a régi N-es?
Ha az előbbi akkor a használti utasítás 195. oldalán lévő leírás szerint nem megy?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
MostaPista
tag
Ugy latom, direkt elvezed, hogy szorakozol velem.
Egyetlen egy kozepiskolai konyvet se talaltam, aminek "Router" lenne a cime.
Miert nem vagy kepes akar egyetlen konyv cimet mondani, hogy mire keressek ra?
A router manual megvan, angolul, az meg eltart egy darabig, amig kiderul, mirol szol, annyi biztos, hogy tudjuk, hogyan kell bekapcsolni es beallitani a nevet es jelszot. Eddig ennyi.
Az, hogy hol van a lista, ahol megadhatom, hogy a hazban levo masik gepeket figyelje, hogy be akartak-e lepni, vagy beleptek-e, meg nem derult ki. -
MostaPista
tag
Valami egeszen masrol beszelsz, mint amit kerdeztem.:-(
Tudnal adni egy lirast, ami erthetoen elmondja, hogy mi a kulonbseg a hub, switch, router kozott, melyik mire jo, es hogyan lehet megtalalni es beallitani a routerben a tuzfalat, es mennyiben kulonbozik a win tuzfalatol, ahol csak az on vagy off allithato?
-
MostaPista
tag
En mar ott elakadtam, hogy mi a router es a tuzfal az benne van, vagy egy masik opcio?
Vagyis, ha nevvel es jelszoval belepek a rotuer-ba (?) akkor beleptem a tuzfalba is?A wifi is eleg erthetetlen, arrol volt szo, hogy lesz egy sajat routerunk, es arra lehet wifivel csatlakozni, csak nekunk.
Erre kiderult, hogy a wifi megjelenik a listaban meg akkor is, amikor az utcan setalgat valaki, onnan is be lehet lepni, az elozo router semmit nem rejt el.Azt mondtak, a router olyan, mint egy teglafal, csak az ajton tudsz belepni, es utana latod a kovetkezot, stb.
De a valos kep az, hogy ez nem ugy nez ki, hogy be kell lepned a routerbe, hogy lasd a mi routerunket, hanem azonnal latsz mindent, mintha felulnezetben nezned a falakat.
Akkor meg nem sokat szamit, hany routered van, ha rogton a legbelso szobaban levot latod.
-
MostaPista
tag
Koszonom, de nem igazan ertem.
Miert javasolsz harom routert?
Nekunk csak egy van, odaig eljutottunk, hogy mukodik, de nem vagyunk biztosak abban, hogy mas nem tud belepni, ezt kellene ellenorizni valahogy.
Valamint, ha valakinek lesz problemaja, akkor hogyan tudjuk megnezni, hogy az ido tajt mi tortent, ki volt belepve es mit csinalt? -
tibcsiworld
aktív tag
-
TGWH
őstag
Még annyit, hogy tv-ről távolról trükkös lesz. Van a tv-ben böngésző, de lassú mint a dög. Nem tudom mennyire tech guruk, de tv okosító amin normálisan fut a böngésző, ip címet beírni, jelszót, mappát keresni...
Másik, ha mobilról lövik át a képet tv-re... mobilon fut, tv-n nézed.
Vagy. VLC működik lan-on. Most hogy távolról hogy lehet elérni vele a szervert, az jó kérdés.
Linuxon vannak média szerverek, amik streemelik a tartalmat interneten keresztül a telefonodra.szerk.; Plex nekem rohadtul nem jött be, SD felbontásban esetleg tudta volna, szakadt, akadt, meg ,,
kifutott a tablet a memóriából'', vagy hogy a klasszikust idézzük, ,,nem érte utol a proci a memóriát''.
[ Szerkesztve ]
Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
Topikgazda
Csatlakozva Woodwormhoz:
Próbáltam válaszolni a bejegyzésed általam megválaszolható részére.
Arról sajnos semmit sem árultál el, hogy milyen körülmények között, milyen feltételekkel pontosan mit is szeretnél elérni.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
woodworm
veterán
Milyen eszközöd van jelenleg? Számomra nem tiszta, hogy az n12-est milyen szerepkörben használnád. Szerintem pl. az általad leírt esetben, hogy veszi a jelet és kábelen továbbadja, nem feleződik a sebesség. Hacsak nem a fő router (annak mi a típusa?) és az n12 között lenne egy repeater.
-
MasterMark
titán
Nem csinál külön hálózatot, mesh-hez meg semmi köze.
Hálózati szempontból egy wifi hozzáférési pont az hálózati híd, egy hálózat lesz azzal amit oszt. (De külön wifi.)
Egy ilyen "erősítő", ez egy hozzáférési pont (Access point, AP) wifi kapcsolattal ahhoz amit tovább oszt.
Nagyon fontos, hogy logikailag és fizikailag sem erősítés történik és még csak nem is jelismétlés. Ezek 1-es rétegbeli dolgok lennének, viszont egy wifi AP a 2-es rétegen dolgozik. (Persze komolyabb AP-k belenyúlnak felsőbb rétegekbe, relézik a DHCP-t, szűrik a forgalmat IP szinten, stb.)
Switch Tax
-
Topikgazda
Tulajdonképpen egyik megoldás sem teljesen jó...
Eleve nem erősítő, hanem jelismétlő. Ez felhasználói szempontból azért fontos, mert a rajta átmenő adatfolyam sebessége emiatt megfeleződik.
Külön AP-ként fog működni, tehát úgymond külön wifi-hálózatként látszik (értelmesen beállítva külön SSID-vel). Viszont mivel nem router, külön címzést nem hajt végre, a hálózati címeket nem bántja.
MaCS
[ Szerkesztve ]
-
user12
őstag
Ha wifi extenderről beszélünk, b eállíthatod ugyanarra a névre is, mint a jelenlegi SSID, de attól még nem lesz "seamless roaming", nagyon minimális időre megszakad a kapcsolat, amíg az egyik adóról a másikra regisztrál a kliens.
Ha mesh hálózatot akarsz, akkor venni kell kettes vagy hármas csomagot (pl Tp-Link deco) és azt kell használni a Wifi szórására a jelenlegi eszközöd helyett.
Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
Hegyirabló
veterán
Ami természetesen nem volna meglepő, főleg a Digitől, de a többitől sem.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Hegyirabló
veterán
Megnézem. Digiék szerint nem, de nem ez volna az első dolog, amiben tévednek.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Topikgazda
Kültéri AP-ra gondolsz, ugye?
Egy kertnyi távolság még nagy kert esetén sem tétel. 2,4 GHz-es TP-Linkkel hoztunk már létre kapcsolatot a Balaton két partja között. Szar volt, de működött.
Nézz szét a TP-Linknél, az EAP225outdoor vagy a CPE510 jó lehet -- attól függően, hogy milyen alakú lefedettség kell.
MaCS
-
jerry311
nagyúr
Lehet a switch-ek is kevesek hozzá. Nem tudsz költsön kérni egy ipari 24 portosat? egy olyan nagyon kifutó, nagyon akciós fél misis Cisco pl.
Mesélj, egy 24 portos switch mivel tud többet? Ja megvan, nagyobb rajta az oversubscription, így messzebb van a 24 port a 24G-től, mint az 5 port az 5G-től.
Dugd rá a nast, a boxot, meg a pc-t a modemra közvetlenül,
Ez min változtat, amikor közvetlen kábelen sem működik? A modem switch része majd gyorsít?
-----------------------------
Elő a wiresharkot, aztán lehet nézni, hogy mi történik a hálózaton. mondjuk egy PC-Box kapcsolaton.
Lehet még próbálkozni jumbo frame beállítással, ha támogatja az összes hálózati eszköz.
Lejátszó bufferelés beállításokon változtatva is lehet próbálkozni, már ha van ilyen beállítás.Szvsz, ha a hálózat tudja a névleges sebességet (110-115 MBps), és csak néhány film esetében jelentkezik a probléma, akkor ez lejátszó oldali gond, már csak azért is, mert ritka, hogy 4K filmek 100Mbps fölé mennek, és még ha meg is teszik, akkor is messze vannak az 1G felső korlátjától.
-
MasterMark
titán
Windows alapértelmezetten nem enged üres jelszót. Leírom akkor azt is, hogy ezt hol kell beállítani:
gpedit.msc
Computer Configuration\Windows Settings\Security Settings\Local Policies\Security Options
"Accounts: Limit local account use of blank passwords to console logon only"magyarul:
Számítógép konfigurációja\A Windows beállításai\Biztonsági beállítások\Helyi házirend\Biztonsági beállítások
"Fiókok: Az üres jelszó használatának konzolbejelentkezésekre korlátozása a helyi fiókoknál"Ezt kell kikapcsolni, azaz erre állítani:
Disabled / Letiltva[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
inf3rno
nagyúr
Linuxnál én mountolni szoktam a kliensen, a szerverhez meg kell egy SMB szerver valamelyik gépre. Szerintem pofon egyszerű, de valszeg ez a kliens-szerver téma jóval közelebb áll a gondolkodásmódomhoz mint a legtöbb embernek. Az átlag Windows felhasználó szereti, ha elrejtik előle a technikai részleteket, mint kliens-szerver, protokoll, stb. aztán kb. varázslatnak tűnik az egész, mert senki nem érti hogyan csinálja, csak csinálja.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Így próbáltam, nem működött. Több dolog is bezavarhatott. Az egyik, hogy nincs megadva jelszó a felhasználónak. A másik, hogy az asztalán volt a mappa, amit meg akartam osztani. Utána már nem próbáltam, inkább fellőttem az FTP szervert. Az egész rendszer egyébként eléggé gány. Mármint nekem úgy tűnt, hogy felhasználói fiókot kell regisztrálnom, és annak a felhasználónak a nevében kell belépnem. Linuxnál meg lehet oldani, hogy tök külön kezelje az FTP felhasználóit a rendszer felhasználóitól.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
addikt
hallom, hogy a frissités elrontja a rendszert, de nekem tényleg soha semmi bajom ezzel. igaz a hálózaton én is tartok egy ősöreg nast. arra pakolok fel mindent és ha kell valami minden eszközről el is érem. most biztos nem fogok nekiállni kigooglezni, de biztos meg lehet oldani win-win között is a fájlmásolást.
:)
-
Essejó
veterán
Nem veszek AP-ot, mindennel is lanon csatlakozok , a wifis bohockodás meg marad a telefonoknak. A következö lan kábelt a tv kapja mert hála a sagem 3890v3-nak a tv nem látja a lanon lógo nas-t.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
sziszi-fuszi
senior tag
A kábelt és a wifit kár összehasonlítani. Az előbbi (zavartűrő képessége miatt) mindig verni fogja a rádióst. Rossz (rádiószmogos) környezetben a wifi gyakorlatilag használhatatlanságig lassulhat. Ami pedig az apróságok árát illeti, ez sajnos, vagy nem sajnos, de ilyen. Mindennel így vagyunk. Megveszel bármit, ha kiegészítő kell hozzá, már el is lehet úszni a költségvetéssel.
Mi alá kell írás?
-
humigabi
aktív tag
-
Topikgazda
Az eszközeid leírása segít a bekötési sémához.
Az, hogy wan olyan wifi, amelyiknek a névleges kapcsolati sebessége nagyobb, mint egy feltételezett 1 Gbps-os kábelé, ne tévesszen meg -- a wifinél a két eszköz közötti valós, általában egy adatfolyamos sebesség felét-harmadát tartjuk reálisnak, ezt kell összevetni a szintén adott viszonylatra elérhető kábeles sebességgel.
Természetesen vannak az ideálishoz közelebbi esetek, meg többszörös MIMO kapcsolatok, így ez lehet az adott helyzetben jobb is.
Persze a kábeles sebesség sem egyezik meg pontosan a névlegessel, de 90+%-ban hozz azt.
És persze a topológiára is oda kell figyelni. A sebességnek a hálózat adott pontján kell meglennie, márpedig az átviteli kapacitás sokfelé oszolhat el.
MaCS
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 15 Pro Max 256 GB 100%
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, 12/512 Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- OPPO Reno7 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- MacBook Air m1 2020 100%-os aksi megkímélt, dobozában, kiegészítőkkel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest