Új hozzászólás Aktív témák
-
sss
őstag
Linksys router - cross kábel - switch - patch kábel - gép. Így ok.
De ha a switch-et elviszem a másik szobába ahova kellene rakni:
Linksys router - patch kábel + toldó +cross kábel - switch - patch kábel - gép. Így csak villognak a ledek a switch-en, de háló nincs.
Linksys router - patch kábel - switch - patch kábel - gép. Így világítanak a megfelelő ledek, de így sem tudom pingelni gépről a routert.szerk: a 2 router közé kell a switch jelet erősíteni... de lehet h a router meg a switch közé is kellene még 1 switch...
Ezt a sebbeségállítást meg holnap megnézem.
-
segi67
csendes tag
Abban szeretném a segítségeteket kérni hogy hogyan lehet a windows 7 megcsinálni hogy az xp-s gépek is lássák a helyi hálón a gépemet??
Egyáltalán meg lehet csinálni hogy a kétféle oprendszer lássa egymást hálón?? -
sss
őstag
válasz
dr.bubo #8042 üzenetére
Így van ahogy mondod. Router - 70m-es kábel - gép így ok. Router - 70m-es kábel - másik router így nem jó. Viszont minden beállítás rendben van, mert amikor egy szobán belül kötöttem össze őket akkor tökéletes volt, külső router dhcp-vel osztotta az ip-t a belső routernek, a belső routerhez vezetékesen és vezeték nélkül is tudtam a gépekkel csatlakozni volt net meg minden. Ugye semmit sem állítottam át csak a routerek közé egy hosszabb kábel került, (amit ugye teszteltem előtte meg router + gép között jó volt) úgy meg a belső router nem kapott ip-t. Ezért gondoltam, hogy egy switc-et teszek a rendszerbe, hogy erősítse a jelet.
-
dr.bubo
őstag
Eddig az 1 router +gép volt össze kötve a hosszú utpvel, és igy müködött?
Router-router pedig nem?
Ha az 1-s router lan portját a 2-s router wan portjával kötöd össze, akkor:
2--s router: internet csatlakozás tipusa dynamic(automatic) ip, dhcp bekapcsolva
A router ip cimét, a 192.168.1.1-t, ha mind kettőnél ugyan az, meg kell változtatni.1-s router router lan portja a 2-s router lan portjával összekötve.
2-s routerben a dhcp-t ki kell kapcsolni.Szerintem a patch kábellel müködnie kéne, ha switchet iktatsz be akkor is.
-
mikado
tag
A "B"-s bekötésnek jónak kell lennie
Viszont az SMC nem hangzik jól... -
sss
őstag
Hi,
a szitu: össze akarok kötni 2 routert, egy kb 70m-es kábellel. Úgy néz ki a túl nagy távolság miatt a belső router nem kap ip-t (rövidebb kábellel működött), ezért egy switch-et akarok a rendszerbe tenni, hogy erősítse a jelet a 2 router közt. Így próbáltam: router1 - patch kábel - switch - patch kábel - router2. De így nem jó. A belső router/gép nem kap vmiért ip-t. Ötlet? -
ATI
senior tag
Csak fejben gondoltam át, nem próbáltam ki. sztem valahogy így kellene kinéznie a hálózatodnak:
Vagyis, a router a 192.168.1.x vlan-on oszt ip-t, a Wifi router pedig a 192.168.2.x-en. A wifi router WAN portjának be kellene beállítani egy 192.168.1.x-es ip-t, s valszeg a Wifi routeren logó laptopnak a Routert kell megadni default gateway-nek.
De az is lehet, hogy hülyeség amit mondok
Csak saját felelősségre konfigolj
-
-
válasz
Dyingsoul #8028 üzenetére
A resettel a jelszó nem állítódik vissza tudtommal.Emiatt sokan bajlódtak.
Próbálj ki másik torrent programot is.utorrent?Egész hétvégén még eddig semmiféle segítséget nem kaptam, nem ezt szoktam meg a PH-tól...
Hát sajnálom,de itt sem mindenttudó emberek vannak,akik mindenhez értenek és minden egyes másodpercben a te bajodra keresik a választ.El kell fogadni,hogy ez egy hely ahol segíthetnek neked,úgy hogy a hátsóját sem kell megmozdítani az embernek és ráadásul ingyen.Így lapulnék a helyedben.
-
mikado
tag
-
_ak_
addikt
Igen T-s pirelli öszvért kaptam, de routerként inkább a wrt54gl-t használnám több okból is. Elviekben több helyen olvastam, h sikerült mögé kötni, de úgy tűnik az én tudásom nem elegendő ehhez, nem jöttem rá a nyitjára.
Eljutottam addig, h a pirelliben fix ipre raktam a linsys-t és DMZ-t állítottam be rá, de továbbra sem tudok kimenni a netre a linksysen keresztül.
-
foppa
tag
Sziasztok!
A problémám a következő: adott egy gép amiben van 2 hálókártya. Azt szeretném megoldani, hogy ezen a gépen keresztül fel tudjak csatlakoztatni a netre egy külső eszközt( PS3 vagy TV)! Ez megoldható valahogy? Csak azért kérdezem, mert nekem nem igazán sikerült beállítani! -
quigon
tag
Hello!
Adott 1 internet kapcsolat ezekkel a parameterkkel
andbreite (Senden/Empfangen): [kbps/kbps]: 773 / 8.231.Win xp-vel a speedtest.net oldalon a letoltes 4.24Mb/s.A Win7-tel pedig 7.7Mb/s.Probakeppen letoltottem az ati win7-es driveret xp-vel is(opera9.6 mindket gepen),a sebesseg 312.1KB/s,ugyanez a driver win7 alatt 8??KB/s.
Vajon mitol lehet ekkora elteres a ket win kozott,lehet valamit tenni a xp-vel,hogy javuljon a letoltes?A masik kerdesem:win xp altt a cs laggol neha,win7 alatt soha.Rate beällitas ugyan az.Vajon miert?
Valaszaitokat elore is koszonom! -
HodyDEATH
tag
Üdv...
olyan problémám lenne, hogy netet szeretnék megosztani két gép között..
nagy nehezen sikerült összekötnöm a két gépet meg isemrik egymást megosztott fájlokat is megtudom nyitni és tudok egyikről a másikra másolni
a megoldás az kábelel van, hogy az 1es gépbe két lan kártya van és az egyik a modembe megy a másik pedig a 2gépbe.viszont a 2. gépen hiába nyitom meg a firefoxot nem kapcsolódik a netre..
fontos lenne.
előre is köszönöm
-
Veron
addikt
igen, bocs ezt nem mondtam. egy kb. 5 éves darabról van szó. én is valami ilyen router-hálókártya ellentétre gondoltam. milyen beállítás teszi ezt lehetővé? mert most hirtelen nem tudom mit kellene ehhez átállítgatni.
(csak az a baj ezzel a megoldással, hogy egy másik hálókártyával is néztem, és azzal sem volt jó. de tény, hogy ez is egy jó régi darab volt.) -
Dyingsoul
veterán
Hali!
Egyszerre több dologra is keresem a választ, szóval kezdem szépen, sorban:
1: Itthon nem tudok torrentezni, mert valahogy blokkolva van. Legújabb Bitcometet tettem fel, de bal alsó sarokban irja, hogy "Blokkolva: <ip>".2: Első problémám kapcsán beléptem volna a router beállításokba, Nanostation5 a router vagy vevő vagy mi a hóhér. Utána google-ztam, hogy mi a jelszó, az UBNT-t nem fogadja el se kis/nagybetüs formában sem. Gondolom van rá mód, hogy resetáljam a jelszót, ehhez kellene help. VAGY Mivel valaki megváltoztatta a jelszót, ezen a gépemen már használta is a jelszót a routerbe belépéshez, az lenne a legjobb, ha valahogy ki lehetne olvasni a már begépelt, uj jelszót a gépről.
Sztem az első problémát nem tudjuk megoldani amíg be nem lépek ebbe a nyavalyás nanostationba. Amíg várom itt a segítséget, google-zgatok, hátha találok vmi okosat.
-
Veron
addikt
Hi!
Auton vannak, azaz a IP-t a router osztja ki DHCP-vel, ahogy a DNS-t is az tárolja, mivel az tárcsáz. az átjáróra természetesen be van állítva a router IP-ja. Ugyanezekkel a beállításokkal működik a másik gép, valamint Wifivel egy laptop, de ez a gép nem megy. csak akkor, ha a router kiiktatva használom.
már másik hálókártyával, és másik kábellel is próbáltam, de úgy sem jó. -
Veron
addikt
Hi!
gondolom akkor T-s cumód van. A pirelli egy router, ha az van, akkor mire kellene a linksys?
vagy ha ennyire szíveden viseled a sorsát, akkor a pirelli után szerintem gond nélkül berakhatod a hálózatba. ekkor ugye megkérdőjeleződik a létjogosultsága.
de azt nem merném biztosan állítani, hogy helyette is megállja a helyét. nem tudom milyen gyári beállításokkal érkezik a pirelli, mert az IPTV streamet gond nélkül forwardolnia kell az STB-hez. szerintem oda nem jó.üdv,
Veron -
_ak_
addikt
Üdv!
Előfizettünk IPTV-re és a jelenlegi dlink modemet leváltotta a pirelli HGW. Ezzel nem is lenne baj, de abba már nem gondoltam bele, h bizony mi lesz a sorsa a linksys wrt54gl routeremnek.
Kérdésem, h megoldható-e valahogy, h netet továbbra is a linksys router szűrje/ossza meg?
-
likol
csendes tag
Sziasztok!
Nagy gondban vagyok.
Adva van egy laptop és egy asztali gép mind a kettővel wifin netezek,
Az asztali gépen volt egy alaplap csere, ugyan azt a rendszert telepítettem, ugyan azt a wifis kártyát raktam bele ugyan úgy állitottam be mint alaplap csere előtt volt, de valamiért szarakodik 5-10 percenként megszakitja a netet. -
Veron
addikt
nekem is lenne egy kérdésem, mert tovább eszkalálódott a már itt is felvetett problémám. új fejlemények vannak, megpróbálom összefoglalni.
a hálózaton egy D-Link wifi router, meg két PC, köztük fali UTP, valamint ADSL kapcsolat. az egyik gép hibátlanul működik a router után kötve, a másik meg nem. a "rossz" gép egyszerűen nem képes együttműködni a routerrel. DE! ha a routert kiiktatjuk a rendszerből, és közvetlenül a "rossz" gép tárcsáz be a router helyett, akkor meg működik, és tudok kapcsolódni az Internetre. a történethez tartozik még, hogy ez egy 4-5 éves PC, legalább ugyanennyi idős hálókártyával.
kérdés: mitől lehet az, hogy CSAK direktbe a modem után kötve működik a net, a router beiktatásával egyszerűen nem megy. holott a "jó" gép pedig a routerrel is szépen csatlakozik.
help me pls! -
n00n
őstag
válasz
dr.bubo #8001 üzenetére
Csak a laptop és a Wifi Router között van vezeték nélküli összeköttetés. Szóval a Wifi Router és a Router vezetékkel van összekötve.
A második variációt kipróbálom. Szóval a Routerből jövő kábelt a Wifi Router egyik Lan portjába dugjam és ne a WANba, aztán tiltsam le a DHCP-t benne? Ez eddig oké, gondolom a router kap IP-t, de a laptop is fog?
-
dr.bubo
őstag
A wifi router ip cimét változtasd meg.
A wifi router, hogy csatlakozik a másik routerhez? Kábellel vagy vez.nélkül?
A routerből jövökábel a wifi router wan portjába kösd. internet csat: tipusa dynamikus ip.
dhcp bekapcsolva.
Másik lehetőség wifirouterben a dhcp kikapcsolva és a másik routerrell a lan portjával összekötni. Igy a laptopnak is a sima router oszt majd ip-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest