- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- DIGI internet
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Facebook és Messenger
- JavaScript topic
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Windows 11
- Adobe Photoshop
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenMediaVault
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabee.
nagyúr
-
Csabee.
nagyúr
válasz Csekaone #9548 üzenetére
Próbáld meg azt hogy kihúzod a hálókártyából a lan kábelt, hogy akkor is ég-e! Szerintem a hálókártyád figyelő állásba van mikor kivan kapcsolva a gép De ha nem a kábelt húzod ki, kipróbálhatod azt is hogy a gépből a 220as kábelt kihúzod, és tutira nem fog világítani a routeren a led
Üdv: Csabee.
-
Csabee.
nagyúr
Lekopogom, eddig az SMC fw upgdate-el jónak tűnik a router!
-
Csabee.
nagyúr
Smc routernél hol tudom megnézni a Firmware verziót?
-
Csabee.
nagyúr
válasz wikings2 #9502 üzenetére
A 100Mbit az a hálókártyádra utal hogy azt bírja!
8mbit-es előfizetésed van amiből kb 4mbit-et kapsz ahogy látom!
A szakadozások, azok oka lehet a router is, és a modemed is! Próbáld meg azt hogy router nélkül játszol, és hogy úgy is megszakad-e, ha nem akkor a rouerben kell keresni a hibát! ha meg úgy is megszakad akkora szolgáltatónál!Üdv: Csabee.
-
Csabee.
nagyúr
Beállítottam a challet igazándiból nem az volt a gondom hogy a wifi nem ment, hanem maga az egész router, most mind a 3 routert átkonfiguráltam és működik minden jelenleg Kíváncsi vagyok meddig marad így Van egy linksys egy dlink és egy smc rotuer!
SMC bootol be leglasabban!Üdv: Csabee.
-
Csabee.
nagyúr
Azt nem tudom hogy a wifin valójában mennyi szokott lenni itthon a 10mbit-et hozza a wifi! de néztem havernál ott a 35mbit-et hozta wifin keresztül! most a 54mbit hogy valójában mennyit bír, én azt nem tudom! De mindenképp kell vennie 100Mbit-es wifis routert!
-
Csabee.
nagyúr
Srácok van egy problémám!
Van itthon egy Routerem, ami elosztja az internetet! Van még egy wifi router, ami szintén tovább osztja, és vezetéknélkül is megy flottul!
Viszont vettem még 1 wifi routert, amit ha bedugok akkor az a jelenség van hogy egyszerre csak az egyik wifi router megy Mi lehet a megoldás?Üdv: Csabee.
-
Csabee.
nagyúr
Az normális hogy ping index.hu -t -t beírtam cmd parancssorba, azaz végig pingelte az index-et és elég sokszor nem érkezett választ!
D-lnk router csinálta ezt, de közben az internet meg ment! Mi lehet a hiba oka?
-
Csabee.
nagyúr
válasz dr.bubo #9305 üzenetére
Bocs.. azt a sort figyelmen kívül hagytam!
Portforwarding kell neked! A játék readme-be le van írva hogy melyik portot használja! Azokat engedd ki!
De tűzfal is letilthatja egyébként ezeket.. (lan-on belül meg szvsz nem kell portforwarding! ) de nem árt ha megcsinálod!
-
Csabee.
nagyúr
válasz jahatpersze #9159 üzenetére
Szerintem nem fog sikerülni.. bár a Koliba nem vágom mért korlátozzák...
-
Csabee.
nagyúr
válasz Orb1337 #9028 üzenetére
Nem tiltja! rosszul lett konfogurálva a router! de ha a szolgáltatót felhívjátok és jó szívű akkor segít hogy melyik beállítás kell a routerbe! de azthiszem bekell írni az extrenetnél a felhnevet meg jelszót is. azt hiszem PPPOe kell beállítani a routeren.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Csabee.
nagyúr
válasz robotkutya #8607 üzenetére
nah akkor jó! a wifid meg tényleg leterhelte a routert és azér nem volt meg a sávszél.ahogy DBob is mondta
[ Szerkesztve ]
-
Csabee.
nagyúr
válasz robotkutya #8604 üzenetére
nah mi volt a megoldás? melyik része segített? örülök hogy megy!
-
Csabee.
nagyúr
válasz robotkutya #8601 üzenetére
rendben, igazából nem tudom milyen a wifid 54mbit-es gondolom azt ha elosztjuk 8al akkor 6,75Mbit jön ki matematikailag.. tehát valójában 4-5mb/s al kéne a wifin is mennie az adatanak ha jó a jelerősség!
-
Csabee.
nagyúr
válasz robotkutya #8599 üzenetére
1mb/s az nem jó.. próbáld meg feltetnni a hard disk sentinelt az kiírja ha régi ide kábellel van bekötve a hdd-d(ha nem sata-s a hdd) és akkor egy új több eres kábelre kell kicserélned! az xp ide vagy ahci módban telepítetted? mert az sem mindegy!
[ Szerkesztve ]
-
Csabee.
nagyúr
válasz robotkutya #8597 üzenetére
mind a két gépen sajátgép jobb klikk tulajdonságok, és rakd egy munkacsoportba mind2 gépet (pl: MSHOME) vagy (workgroup) de bármi más, csak egyező legyen és ékezet nélkül!
Ezt követően mind a 2 gépen megosztasz egy fájlt és ezzel engedélyezed a fájlmegosztást is..Crisslink kábellel így tuti látják egymást!
Routeren keresztül: 1mb/s a max másolási sebesség a két gép között! ez a maximum! tehát a dvd dúrván 10-15perc ezen nincs semmi meglepő! Ha ettől lasabb akkro az átviteli közeg, azaz a wifi jelerőségge okozhatja!
-
Csabee.
nagyúr
igen ez eléggé érdekes, főleg hogy új oprendszereket is raksz! a netmeter.eu-n milyen a ping értéked? nem lehet hogy a neted laggol? illetve még egy Linksys vagy egy Dlink routert kérj kölcsön azok azértm ár nevesebb/jobb márkák, ha azzal is ezt csinálják akkor nincs ötletem! de a linksys nekem bevált és sokaknak, mindenhova azt rakom ki!
-
-
Csabee.
nagyúr
próbáld meg úgy hogy lereseteled a routered!
Nézd meg hogy ha direktbe betudog a gépedbe a kábelt akkro van-e net !
ha van akkor a következőt tedd: routerbe simán dinamikusra állítod az ipt ( azt hiszem ezt használja a chello) ezt követően klónozod a gépet mac adress címét! elmented! aztán a routert kihúzod, 1percre rá visszadogudo és kell lennie net! (ha előtte a gépen is volt direktbe)
mert neked csak mac adress klónozás szükséges! ezt követően ha van net utána állítsd a dhcp-t! ne csinálj mindent egyszere mert több buktatója lehet! tehát először jussunk el odáig hogy a routeren keresztül van net! utána meg jöhet a többi!
-
Csabee.
nagyúr
válasz jahatpersze #8482 üzenetére
Ha egyiknél sem világít akkor a kábel a hibás.. lehet szakadás van. Máskor már használtad azt a kábelt? mind2 gépen nem lehet hibás szerintem ugyan úgy a hálókártya.. ezért gondolom hogy kábelt kéne cserélned!
-
Csabee.
nagyúr
válasz jahatpersze #8480 üzenetére
8csatis? nem eres? 8csatlakozó sztem csak nyelvbotlás lehetett...
igazándiból a sajátgép jobb klikk tulajdonságok, és mind a 2 gépet hozd egy munkacsoportba, utána restartolj egyet! látniuk kell egymást!
ja és ha a kábelt bedugod akkor világítania kell a port mellett egy kis lednek is!
-
Csabee.
nagyúr
válasz jahatpersze #8478 üzenetére
Egyenes kábellel működik? mihez akarsz kereszt kábelt használni? mibe van bedugva?
ha modemből kereszt kábellel kötöd a gépbe akkor nem lesz jó, ahhoz egyenes kábel kell. switch-ek képesek megfordítani a kereszt kábelt egyenessé. És a jobb routerek is!
-
Csabee.
nagyúr
nem tudtam meg.. de megint szar valami :S megint nem osztotta ki a címet.. még mindig szívok!
egy routerre van rádugva a másik wifi-s router! tehát van egy sima linksys meg egy wifi-s dlink! és kell a két router.. mert kölünben nem lenne jel.. tehát az nem megoldás hogy használjak 1 routert! de a poén az hogy eddig minden tökéletesen ment, most meg szivat :S egyszerűen nem oszt mindig ip-t a hp notebooknak.
-
Csabee.
nagyúr
Üdvözletem!
Van egy nagyon nagy problémám!
Otthon már közel 3éve működik a hálózat. Következőkből áll: Van egy router, ár rá csatlakozott 4gép! Ezt követően vettünk egy wifi routert! a Wifi routernek azt a szerepet szántam hogy megosztja a hálózatot wirelessen.. ez minden szép és jó!
Namármost, iphone, pda, notebookok szépen kapják a wifin az internetet!
DE sajnos az egyik HP notebook, nem kap ip címet! legalábbis 90%ban nem kap, csak hülye windowsos ip címet, aminek foggalmam nincs mi lehet az oka!Igen DHCP-vel vannak kiosztva a címek, és beállítottam hogy 15ip-t oszzon ki! Ez a bizonyos hp notebook általában a .103as címet kapja, vagyis eddig nagyrészt azt kapta! de most valamiért nem akarja megkapni a címet!!! Mitől lehet ez? DLINK routerem van!
Elvileg lehet MAC cím szerint statikusan kiosztani ip címet, de az valamiért nem működik, legalábbis a HPnotebook mac címét hozzáadtam hogy fixen a 103as ip-t kapja, de ettől függetlenül látja a a WIFIt hogy nagyon jó a jelerősség, fel is csatlakozik rá, de mégis más címet kap.... nah várom a tanácsokat!Routerből a wifi routerbe az 1es portba megy a kábel(gondolom nem a wan ba kéne dugnom) mert sima elosztóként működik a router..
Fontos lenne , mert idegesítő a probléma.
-
Csabee.
nagyúr
-
Csabee.
nagyúr
válasz Pityke78 #8405 üzenetére
itt is lehet hogy hamarabb választ adnak: Milyen program ami.......?
-
Csabee.
nagyúr
válasz oldbrother #8383 üzenetére
érdekes jelenség, örülök hogy megoldódott, eszembe nem jutott volna... igaz kódot változtattam volna ! és írtam is hogy rakd át wpa psk-ra de lényeg hogy most már megY!
-
Csabee.
nagyúr
válasz oldbrother #8376 üzenetére
futtatás cmd ipconfig -all!
írd be a kívánt címet a tcp/ip beállításoknál és az ipconfignál amit kiír átjárót azt írd be az átjáróhoz, és dns-hez azt vagy azokat a címeket amit kiír!
Így mennie kell!ping-elni tudsz weblapokat?
-
Csabee.
nagyúr
válasz oldbrother #8371 üzenetére
resetelt a routeredet esetleg, dhcp-ztesd , illetve ne csak wep-en próbáld hanem WPA2-PSK-n például, a hozzá adott Odyssey progval keress rá a wifi jelre, és utána a programon belül írd be a wifihez a jelszavadat! .
ha továbbra sem kap ip-t akkor futtatás cmd->> ipconfig release utána ipconfig renew ekkor kér új ip-t . Ha továbbra sem kap akkor meg próbáld meg hogy te adsz neki manuálisan, hogy úgy megy-e a kapcsolat.Eszközekezelőben nincs sárga kérdőjel? működik minden rendesen?
más hálózathoz csatlakoztál már a notival? működött rendesen ? pl menj el egy mekibe, vagy csak a közelébe, egy próba miatt! vagy ha van a közeledben nyílt wifi hálózat akkor ott próbáld ki hogy rákapcsolódik-e, mert ha oda sem megy fel, akkor törölni kell a programot és a drivert, és újra telepíteni (persze itt csak a wifi , és hálózati részre gondolok)
[ Szerkesztve ]
-
Csabee.
nagyúr
válasz C.Brigante #8368 üzenetére
jobb klikk a mappán, properties, és ott a share-nél kiveszed a pipát
-
Csabee.
nagyúr
-
Csabee.
nagyúr
válasz C.Brigante #8363 üzenetére
hm az érdekes amire nincs szükséged megosztás azt vedd le arról a mappáról! ha viszont egy képet beleraksz a megosztott mappába, és a másik gépen frissíted a hálózati listát.. (de amúgy tudtommal automatikusan is megkell jelennie) tehát olyan nincs hogy nem jelenik meg , ha már megvan osztva! két gépet ha meggpingeted látja egymást? adatot tudsz küldeni fogadni?
a megosztott mappára adjál teljes hozzáférést, azt elfelejtettem mondni! (2óra múlva jövök vissza, akkor tudok válaszolni ha van még kérdésed)
-
Csabee.
nagyúr
válasz C.Brigante #8361 üzenetére
nézd meg a másik gépednek a számítógép nevét és azt írd be! jelszó? hm nálam is egyik itthoni gépél ez t cisálja, névnak é na felhasználói fiókot adnám meg! ha a Niki a felhasználóneved akkor a niko felhasználónak próbaként adj egy x kódot!
és ezt követően ha kér felh nevet jelszót beírod hogy Niko és jelszó x.. és akkor ha látja egymást akkor már okés! utána már csak arra kell rájönni hogy ne kérje a kódot!Üdv: Csabee.
-
Csabee.
nagyúr
válasz C.Brigante #8359 üzenetére
igen! mind a két gépen fogod látni! Totalcommandert ajánlom fálj kezelésére! azzal gyorsan tudod hálózaton keresztül is áthúzni a dolgokat egyik helyről a másikra.
-
Csabee.
nagyúr
válasz C.Brigante #8355 üzenetére
igen ennyi! wifivel öszekötve is lehet hálózat!
routernél érdemes levédeni a wifit kóddal, ha wifis a router!
illetve DHCP-t bekapcsolni, ott megadhatod hogy milyen címet osszon ki elsőnek, illetve hogy hány címet tudjon kiosztani dhcp-vel és egyéb hasznos funkciók, de ez az említett kettő egy fontos dolog!ezt követően ha egy munkacsoportba vannak és a megosztást engedélyezed akkor látni fogják egymást hálózatban a gépek.
-
Csabee.
nagyúr
válasz C.Brigante #8353 üzenetére
nem jelent problémát ! egy munkacsoportba hozod őket és egy hálózatba akkor nem lesz gondod.
-
-
-
Csabee.
nagyúr
10hsz-al ezelőtt belinketlem sok sok képet: [link] ugyan az az elérési út.. é itt az ip címet automatikusrol kézire kell raknod
start menü futtatás cmd ipconfig -allkiírja alul az átjárót meg a dns-t és értelme szerüen a dns-eket a dns rublikába írod az átjárót az átjáróhoz, és a géped ipcímét meg fixen kiadod
ha pl az átjáró 192.168.1.1
akkor a maszk 255.255.255.0 lesz
és az ip cím a gépnek: 192.168.1.10 (ez csak egy példa) hogy így is beállíthatod fixen)
és még alulra a dns-t beírodÜdv: Csabee.
-
Csabee.
nagyúr
-
Csabee.
nagyúr
-
Csabee.
nagyúr
válasz jahatpersze #8266 üzenetére
A TCP/IP protokoll beállítása automatikus címzéshez
1. Kattintson a Start menüre, indítsa el a Vezérlőpultot! Ha a Vezérlőpult csak néhány nagy ikont tartalmaz, akkor a jobb oldali menüben kattintson a "Váltás klasszikus nézetre" menüpontra! A Vezérlőpulton kattintson duplán a Hálózati kapcsolatok ikonra!
2. A jobb egérgombbal kattinston a Helyi kapcsolat ikonra, majd a megjelenő menüből válasssza a Tulajdonságok menüpontot!
3. A Tulajdonságok lapon a listában valamint a lejjebb található lehetőségeket kattintással pipálja ki! FIGYELEM! Amennyiben Szomszéd csomagja van és a szomszéddal nem kíván hálózati kapcsolatot létesíteni, a "Microsoft Networks ügyfél" és a "Fájl- és nyomtatómegosztás Microsoft Networkshöz" lehetőségeket NE pipálja ki!4. Az előbbi ablakban kattintson a TCP/IP protokoll lehetőségre, majd a Tulajdonságok gombra! A megjelenő ablakban jelölje ki az IP-cím automatikus kérése és a DNS-kiszolgáló címének automatikus kérése lehetőségeket és kattintson az OK gombra!
[ Szerkesztve ]
-
Csabee.
nagyúr
válasz jahatpersze #8261 üzenetére
a tcp/ip beállításokat rakd automatikusra az ip konfigot is meg a dns-t is lehet hogy nem kéri le az ip-t mer fixre van beállítva.
kábelt amikor bedugod a notiba, villog a hálókari ledje?
-
Csabee.
nagyúr
válasz ForRedGlory #8258 üzenetére
crosslink kábel az a keresztkötésű, az nem egy és ugyan az! neked szerintem krossz kábelre van szükséged, és úgy fog menni. vagy ha van swithc-ed akkor az megfordítja enked a sima egyenes kábelt is.
-
Csabee.
nagyúr
válasz ForRedGlory #8255 üzenetére
az új iPhone -ben is van ilyen funkció! de megtaláltam számodra a megoldást!! : ITT
-
Csabee.
nagyúr
válasz ForRedGlory #8253 üzenetére
a monitort rálehet kötni a kicsi Acer Aspire One-ra is ! de elvileg megoldható a netes problémád is, konkrétan nem tudok rá most megoldást, de utánanézek.. addig lehet valaki megoldja!
-
Csabee.
nagyúr
UPC_nél csak 1 MAC címmel netezhetsz! erre való a routeres megoldás, klónozod a hálókártyád MAC címét, vagy beregeled a Router MAC címét, és akkor 4 gépre kiosztod a neted, vagy ha a routerre rákötsz switchet akkor mégtöbbre.. lényeg hogy egyszerre egy MAC cím kap netet! (legyen az router vagy gép) érdemes lenne routert venned. és ha már veszel routert ne gagyit, hanem D-link vagy Linksys , igaz egy 9000FT tól kezdődnek, de legalább jók!
Új hozzászólás Aktív témák
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- DIGI internet
- Escape from Tarkov
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Nincs több iPhone 14, az iPhone Air-t viszont lassan már gyártják
- Kuponkunyeráló
- Mobil flották
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A15 FA507 (FA507NUR-LP005), Mecha szürke, 3 év garancia
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
- Különleges ITX PC (5800X3D 64GB 1TB RTX4060 LP) - Portal Companion Cube
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest