- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ha csak egy hálókártya van a gépben, akkor megoldható egy switch-el, hogy ugyan azon kapja az internetet, és ossza is tovább a helyi hálónak?
-
legenda
válasz horuszkutya #12296 üzenetére
jelezni kell az egy netes hálózaton történő kettős/többes használatot a modis témában (link), feljegyzik az adatlapotokra, és utána nincs ilyen gond!
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
válasz horuszkutya #12294 üzenetére
igen, hiszen a fórum motorja nem azokat az ip címeket látja, amiket a router kioszt a munkaállomásoknak, hanem minden munkaállomás esetében azt az egy - azonos - ip címet, amit a router kap a szolgáltatótól!
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Gabás
addikt
válasz horuszkutya #12292 üzenetére
mondhatni, csak ez lehetséges
-
horuszkutya
csendes tag
Sziasztok!
Ha a routerre 2 gép van kötve, akkor az lehetséges hogy az internetre mindkét gép azonos ip címmel lép ki? -
club1
veterán
válasz papaya #12290 üzenetére
Ha tudod pingetni folyamatosan egyik gépet a másikról, akkor nincs a routerednek semmi baja. Ha tudod pingetni, akkor azzal az IP címmel fel is tudod csatolni a megosztott meghajtót/mappát, feltéve, hogy olyan felhasználó számára osztottad meg, akivel fel akarod a meghajtót csatolni. Ennyi, ezen nincs mit ragozni...
-
papaya
senior tag
válasz sziada5925 #12285 üzenetére
xp
-
papaya
senior tag
helló. a következő a problémám. volna nekem egy smc routerem, amin jelenleg két gép van utp-vel csatlakoztatva. Az internet mind2n probléma nélkül megy, viszont egyszerűen nem tudok fájlokat megosztani a gépek között.
Aktuális beállítás:
Mind két gép azonos Csoport névvel, automatikus ip-vel (amit a router oszt), pingelés tökéletes (látja) , viszont a megosztott mappát már nem látom/találom, tűzfalak kikapcsolva (windowsos+ routeres is) , jah és természetesen be van kapcsolva a fájl megosztás is
még mit kellene ellenőriznem????
-
Vazallus
tag
Üdv,
Kaptam egy másik ADSL modemet nemrég mivel az előző meghalt,viszont mikor csatlakoztatom sehogy se akar világítani az ADSL magyarán ami jelezné, hogy van vonal.
Utánanéztem és láttam hogy ez egy Annex-A szabványú ( TP-Link ADSL2+) nekem meg t-online van, ez miatt akkor elvileg nem működik az egész és szereznem kell egy Annex-B modemet?"Mr. Salieri sends his regards"
-
greatcsaba
csendes tag
Köszi a gyors választ, a link csak arra jó egyébként, hogy leellenőrizd, hogy egyezik e a te ip címed, meg minden beállításod a routerben a hálókártyával, szal nem volt nagy segítség. Viszont a port forwarding segített. Aki olyan amatör router beállításban mint én annak leírom, hogy legalább egy helyen legyen meg: beírod keresőbe 192.168.0.1 Behoz egy platformot, nem kell semmi felhasználónév se jelszó, csak login. Utána rámész a fenti füleknél az applications and gamingre. És ott a port range forwardingra kell menni. Beírod a megnyitni kívánt portot 2 szer a startba és az endbe, a protocolt bothra teszed és a saját ip címed beírod, majd pipa az enablere és alul save settings.
-
adyh
tag
Sziasztok!
Olyanban kérném a segítségeteket, hogy távolról szeretném az otthoni gépeket elérni remote desktop segítségével. Ezek a gépek egy routeren vannak. Kaptam egy olyan információt, hogy ebben az esetben be kell regelni pl. a DynDNS.com -ra és akkor ez majd mindig követi az ip címet és így egyszerüen megtalálom mindig.
Ha valaki letudná írni részletesen a folyamatot vagy tud más megoldást akkor azt megköszönném."Az akaraterő megteremti az utat"
-
Tybee21
senior tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne, hogy a házon belül a szomszédos szobába került egy PC, és nem szeretném furkálni a falakat, de internetet szeretnék átjuttatni oda, van olyan wifi router illetve bármilyen más vezeték nélküli megoldás , aminek a jele átviszi a kb. 20 cm vastag blokktégla falat?
Köszi a válaszokat előre is!
Üdv!A pénzért az ember bármire képes, még akár dolgozni is!!! <<<<<<<<<|>>>>>>>>> " - Félig vegetáriánus vagyok. Sohasem eszem húst, miközben alszok! " =)
-
llcoolj
csendes tag
válasz Truman #12269 üzenetére
Oké, de nekem már van egy internet előfizetésem és itt adtak egy vezetékes routert nekem. De akkor hogyan oldjam meg ezt a wifis router dolgot? A meglévő routerben csak 1 kábel hely van, ami ugye a gépembe megy bele. Szal akkor a wifiset hogyan dugom be?
Köszi a választ előre is! -
club1
veterán
válasz greatcsaba #12272 üzenetére
Ezt találtam rá...
-
greatcsaba
csendes tag
sziasztok nekem egy cisco epc3925 routerem van és nem jövök rá, hogy a fenébe kell a portokat kiosztani, hogy például a utorrent ne passzív legyen hanem aktív, mióta ez van nem is tudok utorrenten letölteni. plz help
-
-
chege
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy ha rendelnék egy UPC Fiberpower 60-as netet, akkor azt meg tudnám-e osztani Wifin keresztül egy sima mezei routerrel? Konkrétan egy Linksys wrt54gc-vel.
Igényel valami extra beállítást?Üdv
-
Truman
senior tag
válasz llcoolj #12268 üzenetére
Minden új laptopba már alaptartozék a Wifi adapter. Szóval egyszerűen egy Wifi router -t kell venned és kész. UTP kábel is lesz a router dobozában, szinte minden esetben mellékelik. Szóval azt sem kell külön venni.
[ Szerkesztve ]
Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…
-
llcoolj
csendes tag
válasz link05 #12050 üzenetére
Sziasztok!
Egy nagy problémával fordulok hozzátok!
Remélem tudtok segíteni.
30 Mbit/sec internetem van és eddig ezt csak én használtam egyedül.
De most vettünk egy laptopot is és szeretnénk megosztani ezt a 30Megás netet a két gép között.
Milyen vezetékekre és egyéb dolgokra lesz szükségünk ehhez? És mit és hogyan kell majd csatlakoztatni?
Nagyon köszönöm a segítséget! -
ravebacsi
csendes tag
válasz sziada5925 #12266 üzenetére
Ha el is akarod érni akkor be kéne állítani vagy FTP vagy File Servernek. Sztem file serverrel jobban jársz. Utána meg kell adnod az elérési adatokat.
De vmi kiszolgálónak akkor is be kéne pöttyözni vhol...
-
ravebacsi
csendes tag
válasz sziada5925 #12264 üzenetére
Hülye kérdés 1: File szervernek van FTP-nek állítottad be...?
Hülye kérdés 2: Milyen programból próbáltad elérni..?
-
ravebacsi
csendes tag
válasz sziada5925 #12262 üzenetére
FAT-ra van formázva a pendrive...?
-
sziada5925
aktív tag
Sziasztok
Nemrég vásároltam egy TP-Link TL-WR1043ND routert. Gondoltam kipróbálom az usb port nyújtotta lehetőségeket és beledugok egy pendrive-ot. Fel is ismeri, beállítottam a nevét is, és elvileg a hálózaton a router ip címe után beírva a pendrive "nevét" el kellene, hogy érjem. De nem sikerül egyelőre sehogy sem. Valamit rosszul csinálok?Üdv: Ádám
-
mezis
félisten
válasz SMITHVADŐR #12249 üzenetére
A linux-on el kell indítanod egy "Win hálózatokat látó" sw.-rt (nem jut most eszembe a neve).
Keresd ehhez meg a linuxod "fajtájának" legalkalmasabb fórumot (SuSE, RedHat, Ubuntu,...).mezis
-
mezis
félisten
válasz westcoastog #12257 üzenetére
Erre a legjobb választ pl. az InSSIDer tudna mondani. Persze csak ha installálod.
mezis
-
Typhoon47
senior tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem : S
Problémám, hogy egy 1 seces áramkimaradás miatt a laposom nem látja többé a hálózatom (kábel, közvetlen). Bedugom az utp-t erre elkezd gondolkodni (xp pro) , majd 2 perc után "limited or not connectivity" állapotba dobja a hálózatot, repairre meg megakad az ip megújítás résznél : S. Viszont a 2 szobával arréb lévő laposom meg ugyanúgy faszán müxik a ugyanarról a kábel modemről(padláson)... Ha a fenti gépet rádugom a lenti kábelre ugyanúgy shit, ua.t írja, ezért gondolom , hogy vmi elkúródott a laposon, de h mi? (új rendszer, új driverekkel)
Előre is nagyon szépen köszi, ha valamelyik kolléga tud nekem segíteni, nagyon örülnék"Education is important but big biceps are importanter"
-
westcoastog
veterán
válasz westcoastog #12256 üzenetére
Behoztam magamhoz a gépet, átraktam másik pci-slotba a kártyát és láss csodát működik, lehet a másik szobában nagyon le volt árnyékolva és ezért nem tudott volna csatlakozni?
Majd később viszem vissza a másik szobába és kipróbálom ott is.
Legközelebb próbálkozok minthogy fölöslegesen írjak. -
westcoastog
veterán
Üdv! Volna egy kis gondom, vettünk egy Tp-link wr542g routert hogy wifivel legyen itthon osztva a net, vettünk mellé még egy tp-link wn353gd pci-os kártyát. A hálózat itthon úgy néz ki hogy az én gépemnél van a outer, ami kábellel csatlakozik a gépemhez, van egy laptop a házban, és egy másik gép is amibe van a pci-os kártya véve. A routert be konfigoltam, titkosítás, stb, a laptoppal gond nélkül tudunk csatlakozni a wifire, de a másik géppel egyszerűen lehetetlen, föltelepítettem a karit, azon a gépen is beállítottam hogy hogyan és milyen hálózatra csatlakozzon, látja is a gép a hálózatot, de ha rámegyek hogy csatlakozás, akkor bejön egy ablak hogy csatlakozik, megy a töltőcsík kb 1-2 percet, majd eltűnik és nem történik semmi. Tettem már frissebb drivert is a pci-os karihoz de nem segített, hálózat van, teljesen jó a jel, de nem működik mégsem. Ha a laptopon gond nélkül megy, akkor valami gatter a géppel lehet. Remélem nem túl zavaros, kérem segítsetek.
Ja és a gépen xp sp3 fut.[ Szerkesztve ]
-
q13579
senior tag
Sziasztok. Sajnos tönkrement egy asztali gép itthon, amely igazán csak adatszerverként volt használva. Volt benne két winchester, összesen 300 gb-tal. Na most ennek tartalmát szeretnénk továbbra is elérni, ezért felvetődött az ötlet új megoldásokra.
Kérdezném, hogy mely lenne a legoptimálisabb megoldás szerintetek.
1. Veszek egy WD mybook world-öt, amelyet a wi-fi routerre csatlakoztatom. Ez jónak tűnik, de pl nincs benne semmi extra, csak háttértár. És nem bővíthető.
2. NAS. Ebben viszont nagyon nem vagyok otthon egyelőre. Láttam, hogy már 20-25 körül lehet kapni raidsonin-ot, D-link-et, de nem tudom milyet érdemes. Árban ez lenne a legjobb választás, hiszen ezekbe belerakhatnám a mostani vinyot is, vagy ha eladnám a kettőt és még beledobnék picit, máris meglenne egy 1,5 terás 3,5-ös winchester, amit a NAS-ba belerakva, van egy pöpec hálózati adattáram.
3. Szomolni szeretnék azzal is, hogy a közeljövőben médialejátszót is vennék.
Az adattartalom teljesen otthoni jellegű. Képek, filmek elérése, gyorsan és lehetőleg akadásmentesen wi-fi-n keresztül.
Kérdezném, hogy milyen belépőszintű készülékeket ajánlanátok ehhez?
-
nolika
senior tag
GYORS kérdés: fel lehet húzni UTP fali kábelt a 220-as kábel mellett? Lehet belőle probléma? vagy ez megoldott(elméletben a digit rendszer birja a zajt, de ez mennyire?)
-
laca20!!
csendes tag
Sziasztok!!
Az alábbi lenne a problémám!!
Adott 2 szgép, 1 net!! A netet akarnám osztani a 2 gép között! 2 routerrel is próbálkoztam, minden lehetséges beállítást kipróbáltam, de nem volt igazán jó, hogy menjen peer to peer is online game is, stb stb! Kiiktattam a routert!!2 hálókártya van az egyik gépben, az egyik kártya a dsl modemhez kapcsolódik a másik kártya meg a másik gép hálókarijához! Így osztom most a netet!! Minden szép és jó is, megy is minden!! Egy kis gond van az egésszel!!
Folyton szakad a net!!
Eddig akkor észleltem mikor az egyik gép ment és a másik rá lett indítva, de már most kb bármikor szakít! Mikor olyan kedve van!!
Ha hamachi nevü programot használom akkor meg pláne!!Mi lehet a gond?
Vagy pontosan hogy kell belőni ezt a 2 hálókártyás dolgot?
Thx -
Csabee.
nagyúr
-
SMITHVADŐR
tag
Sziasztok
Nem rég vettem egy routert, és szeretném a két gépem összekötni. Egy laptop volna az egyik, ez wifin keresztül lenne, a másik pedig egy asztali pc, ez pedig ethernet kábelon keresztül csatlakozna a routerhoz. Nos, már netem van mind a két gépen, de nem látják egymást. És a helyzet szépségét tovább fokozza, hogy a laptopon linux 10.04 van, a pc-n meg xpEthernet kábellal már kötöttem össze win 7 et meg xp-t de ez most kifogott rajtam.
Tehát ebbe szeretnék segítséget kérni.
-
butcher eu
senior tag
sziasztok,
lenne egy kérdésem, mi a rosseb kerül 10 m antenahosszabbító kábelen 9188 -Ftba? Amikor egy access point is csak annyi. Valami sima antennakábellel nem helyettesíthető? vagy nem oldható meg 2db 5 méteresből mert úgy fele annyiból jönne ki.
-
Mlnr To'm
tag
Halihó.
Most szereztem be egy d-link dir-615 -ös routert és annyi kérdésem lenne, hogy a qos-t hogy kéne beállítanom?
Annyi opció van, hogy vagy maga a router gondolja ki (hibásan) a feltöltési sebességet, vagy én adom meg neki. Node honnaan tudja hogy melyik adatcsomagot kéne elsőbbséggel kezelnie? Nem kéne valami listának lennie ott?Bocs ha hülye a kérdés hálózatokban nagyon noob vagyok.
Válaszokat előre is köszönöm!
-
XinAgent
tag
Hello!
A problémám a következő:
Adott egy router, 2 gép és egy laptop.
A gépek közül egyik kábellel a másik vezeték nélkül van a hálózaton, mindkettő rendesen működik. A laptop (szintén wifi) viszont hiába "csatlakozik" a hálózathoz (az aktív kliensek között érzi a router), a laptopról a router honlapja nem elérhető, és nem is pingelhető. Némi idő (fél-1 óra) elteltével azonban a laptopon is tökéletesen (11Mps mondjuk csak 54 helyett) megy az internet teljesen magától. A helyzet biztonsági beállítástól független, védtelen hálózatnál ugyanúgy fennáll, mint védettnél (WPA). Külön érdekes hogy a skype néha képes felállni úgy hogy semmi más nem működik.
A megoldás amit el szeretnék érni, hogy a laptopon is azonnal elérhető legyen az internet. Valami ötlet? vagy bármi egyéb infó szükséges?Laptop:ASUS A6U 5135
Router: Edimax BR-6504nÉn különb vagyok mint a többi ember, mert belölem csak egy van a többiből pedig sok.
-
Tosee
őstag
válasz lacka1111 #12238 üzenetére
Szia!
Ez azért van mert nincs beállítva jelszó a windows-ba való bejelentkezéshez! Felhasználónév adott mindkét gépen, gondolom a telepítés során adtál meg nevet! Jelszót pedig nem és ott bukik a mutatvány, hogy be van kapcsolva a megosztás jelszavas védelemmel!
Amennyiben úgy szeretnéd beállítani, hogy csak jelszóval lehessen hozzáférni a megosztott adatokhoz, akkor a vezérlőpult -> felhasználói fiókok menüpont alatt állítsd be a jelszót!
Ha pedig nincs szükséged rá, akkor a hálózati és megosztási központ -> Speciális megosztási beállítások módosítása -> otthoni -> Jelszóval védett megosztás kikapcsolásaszerk: elkéstem...
[ Szerkesztve ]
A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
erdoke
titán
válasz eddhunter #12237 üzenetére
Az én gondom is hasonló, szintén várok tippeket.
A legjobb aláírás a héten
-
lacka1111
tag
Sziasztok!
Mai napon vettem egy laptopot. Wifi-s routerem van, TP-link, egyből tudtam csatlakozni a netre is, tök jóvolt minden. Össze akartam csatlakoztatni az asztali gépet a laptoppal, hogy tudjak róla 1-2 cuccot áthúzni a laptopra. Win7 van mind2 gépen. Hálózati beállításoknál belőttem hogy otthoni hálózat, utána kért jelszót, megadtam. Ezt megcsináltam a laptopon is, ugyanazzal a jelszóval kérte. A hálózat ikonra kattintva látom a gépeket mind2 helyről, de mikor rákattintok felhasználónevet és jelszót kér. Azt gondoltam, az a jelszó kell oda, amit beállítottam még a varázslóba, felhasználónevet meg beírtam 1-et de vmiért kiírja hogy a jelszó rossz vagy a felhasználónév ismeretlen.
Mit kell ilyenkor csinálni? Hol lehet megtudni a felhasználónevet és a jelszót??
köszikeeeLacka
-
eddhunter
tag
Helló!
Nekem van eza bizonyos asztali gép használatával elmegy a net problémám. Miután hálókártyát csaréltem, és egy usb adaptert is vettem, nem oldódott meg a dolog Leesett, hogy valamiféle feszültség gondok vannak, ugyanis, ha a pc semmilyen módon nincs hálóra kötve, csak simán bekapcsolom, egy idő után így is elszáll a net a wifin. Azt tudom, hogy ha nincs is net, a router menüjébe gondnélkül be tudok lépni. Ebből gondolom, hogy a modemmel van vmi, ha azt újra indítom, egy ideig megint jó. Mondjuk amíg a pc nem üzemel a wifi non-stop megy gond nélkül. Még nem tudom, hogy, de valahogy megoldom, csak gondoltam leírom, hátha más se jön rá, csak miután már felesleges időt és pénzt pazarol más hiba keresésére.
Üdv! -
-
dzsambo
tag
válasz Gabenvagyok #12220 üzenetére
Az R1-es hálózatból jövő kábelt ne az R2-es router wan portjába dugd hanem az egyik lan portba és kapcsold ki az ő dhcp szeverét. Igy egy hálózatban lesz az összes gép.
bigiboy30: Vegyél egy Acces Pointot nem kell router, azt is csak AP-ként tudnád használni., esetleg az asztalira tegyél fel egy dhcp szevert.
[ Szerkesztve ]
-
bigiboy30
csendes tag
Nem még nincs meg a router!Usb-s wifi vevőn keresztül yagi antennával fogom a netet.Tiszta sor hogy az erre kapcsolt gépnek be kell lennie kapcsolva állandóan.Milyen router kellene hogy tovább tudjam adni a lakásban a többi wifis egységenk is a netet(másik laptop,mobil telefonok).Gondoltam arra is hogy esetleg megoldható lenne-e hogy a yagit közvetlen a roterre kötném és akkor a laptop saját wifi vevőjével kapnám a netet de nem vagyok benne biztos hogy elég lenne az adás ereje.A külső wifi vevő egy 800mw os egység,és ezzel tudom csak venni.Köszi
-
club1
veterán
válasz bigiboy30 #12230 üzenetére
Attól függ, mit szeretnél. A routered gondolom most használ egy internet csatlakozást. Ezt fel szeretnéd mondani, és csak a wifi-n keresztül vett jelet akarod megosztani? Ha igen, akkor olyan router kell hozzá, amivel tud wifi-t továbbosztani, vagy ha ezt nem tudja a router, akkor kell egy pc, ami mindig be van kapcsolva, azon venni a wifi jelet, és megosztani, ilyenkor a routert csak switch-nek használni.
-
bigiboy30
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni abban hogy egy usb-külső wifi vevőn kapott netet lan kábelen keresztül egy routerbe kötve megoldható lenne-e másik készülékek számára a wifi vétele.
Ha igen akkor milyen lan kábel kell hozzá és milyen routerbeállítások és xp beállítások szükségesek.
Köszi. -
Lendar
csendes tag
Sziasztok ! Abba szeretném a segítségetek kérni, hogy egy laptopot és egy asztali gépet szeretnék összekötni, de amikor összekötöttem őket az internethez használt kábellel (amivel régen sikerült) most nem ismerték fel egymást . Hiába néztem a total commander de egyszerűen nem látta laptop az asztali pc és azt szeretném kérdezni nem létezik valamilyen program, amivel egyszerűbben lehetne tető alá hozni a két gépet vagy esetleg más megoldás ? (Az asztalin és a egyik laptopn XP és a másikon vista )
Esetleg az eredeti elképzelésemben valami hiba csúszott, de rég kötöttem össze két gépet .
Köszönöm a válaszokat ! -
Iroda
csendes tag
update:
a kapcsolódás már megy, csak az internet nem megy át a laptopra, az asztaliról.az ip cím a standard 192.168.10.1 (asztali) és 192.168.10.2 (laptop), maszk ugyanaz (3x255, 128), és a laptop alapértelmezett átjárója az az asztali gép. a laptopon a dns pedig kézzel beírva, az, amit az asztali gép kap. ahányszor én ilyet csináltam, így még mindig működött, itt viszont nem
-
polar
tag
Szia!
tl-wr543g router van nekik, a specben ez áll:
10/100M WAN Portegyébként az a fura, h pl speedtest 4/30mbites netet(fel/le) ír ki ugyan arról a gépről, ahonnan a másolás lassú...
[ Szerkesztve ]
Bárcsak három madár lehetnék és felülről láthatnám, ahogy magam alatt repülök...
-
Iroda
csendes tag
Kérdésem:
adott egy asztali gép win xp 64bit oprendszerrel.
egy laptop win xp 32 bies oprendszerrel.
megpróbáltam ad-hoc wifis módszerrel összekötni őked. elvileg csatlakoznak, gyakorlatilag viszont semmi nem megy át, remote desktoppal, eftp-vel próbálatam csatlakozni a laptopról az asztalira, de semmi válasz.manuális ip, és hálózati maszk van megadva mindkét gépen. maszk ugyan az, ip-nél csak az utolsó számjegy tér el.
szerk.:
a hálózati maszk direkt más, mint amilyen maszkkal hálózaton van az asztali gép(amin a netet kapja)[ Szerkesztve ]
-
polar
tag
Sziasztok!
Egy ismerősöm irodájában ki van nevezve egy számítógép szervernek(windows 7 fut rajta és a többi gépen is, ami max 3-4 db), és ezt szeretnénk elérni windows hálózaton keresztül. A hálózatot sikerült is kiépíteni, a gépek látják egymást. Ez egyetlen probléma, hogy nagyon lassú az elérés. van egy megosztott könyvtár, ahova szeretnének másolni, törölni, illetve esetleg onnan fájlokat megnyitni, de borzalmasan lassú. A másolás kb 0.8 - 1mb/sec-cel megy. Egy egyszerű xls megnyitása is kb 4-5 mp-et vesz igénybe.
Van esetleg valami ötletetek, hogy egyáltalán mit kellene megnézni a beállításoknál, esetleg módosítani, hogy ezt orvosoljuk?Köszönöm előre is.
Bárcsak három madár lehetnék és felülről láthatnám, ahogy magam alatt repülök...
-
Gabenvagyok
csendes tag
válasz Gabenvagyok #12220 üzenetére
még egy infó..
R1 hálózatból nem érem el R2 routert, fordítva viszont igen..
-
Gabenvagyok
csendes tag
üdv.
a helyzetem a következő:
van egy helyi hálózat, routerrel (R1), néhány switchel, R1 DHCP-vel adja a címeket a gépeknek, ossza a netet a többi gépnek, hiba nélkül megy.
van egy másik hálózat, routerrel (R2), néhány switchel. hálózat gond nélkül megy, R2 adja DHCP-vel a címeket a gépeknek. netet úgy varázsoltam erre a hálózatra, hogy R1 egyik portját közvetlen csatlakoztattam R2 WAN portjához. és a netmegosztás meg is történt.
szeretném elérni az R1-es hálózat egy nyomtatóját az R2es hálózatból. (ami a fent vázolt struktúrával nem megy.)
R1 - 192.168.0.x címek..
R2 - 192.168.2.x címek..gondolom a két különböző alhálózat összekapcsolása a cél..
ELŐRE IS KÖSZÖNÖM!
-
dzsambo
tag
Hát nem egészen. Meg lehet csinálni, de elég nehéz, illetve csak egy eszköz tud rá csatakozni.
-
RK
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Használok egy modemet és két számítógépet. A modem össze van kötve az egyik géppel és ugyanabból a gépből megy egy hálózati kábel a másik számítógépbe.
Windows 7-t használok, de minden újraindítás után át kell állítanom a hálózati profilt nyilvánosról otthonira, hogy működjön a két gép közötti kapcsolat vagyis a másik gépen is legyen internet. Ezt a dolgot lelehetne valahogy fixálni, hogy ne kelljen minden indításnál a hibaelhárítóval átállítanom a hálózati profilt nyilvánosból otthonira?Előre is köszönöm, RK
-
RAiN91
őstag
sziasztok
Ha veszek a sz.gépbe egy wifi kártyát, az csak vevő, vagy adóként is tud működni?
Tehát ethernet kábelen jön az alaplapi hálókártyába a net, windowsban megosztom a netet a wifis hálókártyára, ami kiadja a "levegőbe" a netet. Működik így? (mint egy wifi router) -
Killerlaca
senior tag
Sziasztok,
Olyan kérdésem lenne, hogy meg tudom valahogy osztani a netemet a PC és a telefon között egy Linksys USB egységgel?
Sajna a router-nek magának nincs meg az adaptere és gondoltam addig is megpróbálnám így ha lehet.
Windows 7-em van.Köszönöm
Asus Z170 pro Gaming, i7-6700K, GTX 1060 6GB, OCZ 60GB, Corsair 8GB, Sharkoon 500W
-
localhost
Közösségépítő
Kérem, ha választ is vársz, próbálj meg értelmesebben, szabatosabban és egyértelműbben fogalmazni, fárasztó olvasni, ahogyan írsz.
[ Szerkesztve ]
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
ufo2
csendes tag
-
x123456
aktív tag
A Radius felejtős, mert ahhoz kellene egy külön authentikációs szerver (ő a RADIUS).
WPA-PSK-t nézz.
Mondjuk azt az USB-s kütyüd leírásában kellene megnézni, hogy támogat-e mást is, mint WEP-t. (bár ha a WPA-s variációban tudtad pingelni a routert, akkor valami nem stimmel: mert ezesetben élt a wifi kapcsolatod, akkor ott valami egyéb gubanc lehetett)
Új hozzászólás Aktív témák
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Horgász topik
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen NAS-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- 2025 - Melyik játékot várod a legjobban a következő évben?
- Az új Radeonok is a hagyományos tápcsatlakozóra szavaznak
- Konteó topic
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest