Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
sziada5925
aktív tag
-
sziada5925
aktív tag
Nekem egyébként régebben az F-secure játszotta el ugyanezt, minden lehetőséget kipróbáltam, de nem akart menni a hálózat. A tűzfal részében állítottam be egy dolgot, azóta megy. Szóval lehet, hogy Neked is ilyen gondod lesz. Bár a NIS rendelkezik valami hálózatfelismerő résszel ha jól tudom...
Üdv: Ádám
-
sziada5925
aktív tag
-
sziada5925
aktív tag
válasz egykori #12355 üzenetére
Routerre van mind a 3 gép csatlakoztatva? Próbáld ki először, hogy a Te géped és a másik xp-s géped csatlakoztatod csak, utána a Vistásat. Teszt erejéig letörölheted az eszközkezelőben a hálókártyát, aztán újraindításkor majd felismeri, hátha megoldja a dolgot.
-
sziada5925
aktív tag
Sziasztok
Nemrég vásároltam egy TP-Link TL-WR1043ND routert. Gondoltam kipróbálom az usb port nyújtotta lehetőségeket és beledugok egy pendrive-ot. Fel is ismeri, beállítottam a nevét is, és elvileg a hálózaton a router ip címe után beírva a pendrive "nevét" el kellene, hogy érjem. De nem sikerül egyelőre sehogy sem. Valamit rosszul csinálok?Üdv: Ádám
-
sziada5925
aktív tag
-
sziada5925
aktív tag
válasz adriankoooo #11510 üzenetére
A második routeren kapcsold ki a DHCP-t és kösd össze az első routerrel, ezután menni fog.
-
-
sziada5925
aktív tag
válasz lipi1976 #10890 üzenetére
Üdv!
Az xp-s tűzfalon kívül nincs más tűzfal bekapcsolva?
Ha jól értem közvetlenül van egy UTP kábellel összekötve a két gép, nézd meg, hogy CROSSLINK kábeled van-e biztosan, mondjuk írtad, hogy az előző XP-vel jól működött.
Állíts be IP címeket mind a két gépen pl 192.168.0.101 és 192.168.0.102. Átjárónak add meg a 192.168.0.1-et.Üdv: Ádám
-
sziada5925
aktív tag
válasz nosferat9 #3750 üzenetére
Szia!
Nekem is volt Vistán ilyen problémám, hogy dugjam be a kábelt, erre azt csináltam hogy letöröltem a már felismert hálókártyát, újraindítás és működött. Ha netezni tudsz vele akkor tényleg valószínű, hogy nem kábelhiba. Vistán kell lenni fájlmegosztásnak, amit valóban be kell kapcsolni, a hálózat beállítás varázsló vagy nem tudom már milyen néven fut Vistán megoldja ezt is. Utána már működött a hálózatom, de sokszor nem látta egymást a két gép Vista és Xp között és ez néha idegesítőnek tűnt. Xp alatt is azt írja, hogy egy hálózati kábel nincs bedugva, vagy csak Vista alatt?Üdv: Ádám
-
sziada5925
aktív tag
válasz MakkeR^ #3565 üzenetére
Szia!
Routered nincsen? Én úgy tudom, hogy ha sima modemem van akkor 'telepíteni' kell a netet, vagyis a windowson belül kell beállítani. És amit Te írsz, hogy telepítés után egyből van neted azt meg tudomásom szerint egy router beállítása után lehetséges. Nekem D-Link DSL 360T modemem és D-Link routerem van, Vistán nincs vele gondom. Azt jelzi a Vista, hogy a kábel nincs csatlakoztatva?Üdv: Ádám
-
sziada5925
aktív tag
Szia!
2 xp-s gépről van szó?
nekem is így volt egy ideig, vagy 2 hálókártyával az egyik gépben, vagy pedig switch-el. Amelyik gép közvetlenül csatlakozik azon megosztod a kapcsolatot+ hálózat beállítása varázsló. Nekem így működött, de meguntam és vettem egy routert, okos találmány
szerk.: azt hiszem hogy crosslink kábel kell hozzá, de ebben nem vagyok biztos. De biztos lesz egy hozzá értő a fórumon aki segíteni tud a részletekben is[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- OLED TV topic
- JavaScript topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Bemutatkozott a Redmi Turbo 4
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest