-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dictator^
veterán
válasz Dictator^ #20228 üzenetére
Opera : Configba reseteltem mindent a Fontsnál, de mivel nem volt változás elvből, így semmi nem változott.
Töröltem minden cachet, cookie-t, meg amit el lehet képzelni.. semmi nem változott.Ötlet?
[ Szerkesztve ]
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
LonGleY
veterán
válasz Dictator^ #20231 üzenetére
Pedig valami mégiscsak szétcseszhette akkor az alap fontokat.
Próbáld ezt: How to restore Windows 7 default fonts
start menü > fonts + enter > Font settings > Restore default font settings
De ilyet is írnak: I found another solution. Microsoft PowerPoint Viewer 2007 installs the same font set as Windows 7 has. So, I installed the Viewer and the fonts are now back to normal.
[ Szerkesztve ]
-
buke
tag
válasz Dictator^ #21690 üzenetére
Dictator^ : Nem minden videó, nem tudom eldönteni kb. 50% és enyhe javulást látok december vége óta,azaz kevesebb végzi megállással.
Lényeges a tünetekhez:
1.legtöbbször megáll a kép és úgy is marad fekete képernyőt nem igen láttam. Hang megy tovább vagy az is leáll.
2.Néhányszor a videó indulásnál megjelenik egy kétsoros szöveg, amit képtelenség olyan gyorsan elolvasni,de valami ilyen szöveg: A böngésződ jelenleg nem alkalmas semmilyen ....... és valami html5 szöveg
3.Ahogy viszem az egeret a többi videó megnyitásához a miniatűr kép jobb felső sarkában mindegyiknél error vörössel felirat van, legalul középen pedig connection failed. Ezeket indítva vagy mennek vagy megállnak pár másodperc után.
Egyenlőre más megoldásokat használok videózáshoz.Továbbra is várom a segítő szándékú információkat!
[ Szerkesztve ]
-
buke
tag
válasz Dictator^ #21692 üzenetére
Dictator^:
nvidia GT 630 üzemel nálam elég jól viszi az ORTS-t,MSTS-t,Orbitert,Space engine-t , az FSX -et már nem annyira. December előtt minden jól működött ,csak valami vágott kép jelent meg az Operán.Aztán ez is rendbejött.
Egy érdekességet lehet,hogy kihagytam a régi telepítésű xp-n a "Régi" 12-es opera is ezt kezdte csinálni december vége felé. A Crhome -on ellenőrizve akkor is minden jól ment kivétel nélkül, ezért nem értem mi ez.
-
AtHoS
nagyúr
válasz Dictator^ #21732 üzenetére
Ezt próbáltad már? YouTube Center
Szerk.:
haromegesz14
De, oldalon jobbklikk és periodikus frissítés almenüben állítgathatsz. Persze O15+ -ban nem igen van ilyen funkció[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
brd
nagyúr
-
AtHoS
nagyúr
válasz Dictator^ #21744 üzenetére
Na utánajártam tüzetesen a reklámblokkolásnak.
Lekapcsoltam ghostery-t, hogy ne kavarjon be illetve lekapcsoltam az Adblock-ot is.Ebben az esetben minden videónál a 10. másodperc magasságában bedob alulra egy reklámot.
Szóval mégsem a youtube kieg szedi ki nálam.AdBlock engedélyezését követően nincs egyetlen reklám sem.
Ezt a verzát használom [link]
Ezek vannak engedélyezve:
- AdBlock egyéni szűrők (ajánlott)
- EasyList (ajánlott)
- Magyar szűrők (ajánlott)semmi egyéb egyéni matatást nem végeztem benne
-
LonGleY
veterán
válasz Dictator^ #21823 üzenetére
Vagy erre jó, ha Chrome is van a gépen, és az összetettebb oldalak abban nyithatók. Igazából az Opera 18-19 nagy előnye, hogy nem kell azon aggódni, hogy vajom most betölt-e az oldalam vagy sem. Ez felszabadító érzés a 12 után.
Ettől a nem gyere be kifejezéstől a szőr áll a hátamon... Leírni még rosszabb.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
Topikgazda
válasz Dictator^ #21821 üzenetére
Az Opera 12 teljesen dinamikus oldalakkal eléggé gyenge teljesítményt nyújt, ha rengeteg görgetés is kapcsolódik hozzá, akkor főleg. A Facebook és a Twitter ilyen, de Gmailben sem egy villám.
Ha az Opera 17 nem jött be, akkor az Opera 19 sem fog, alig fejlődött valamit a felhasználói felülete. Én a helyedben azt a megoldást alkalmaznám, hogy napi használatban menne az Opera 12, de a Facebook linkeket egy mellé telepített Opera 19-ben nyitnám meg.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
LonGleY
veterán
válasz Dictator^ #21825 üzenetére
Jah, igazából ezt akartam leírni, mint dqdb, hogy a második böngésződ nyugodtan lehet a 19, mert független a 12-től, így magad is tudod tesztelgetni.
Pros:
- a motor sebessége
- mappázható speed dial
- stash (amúgy sem voltam nagy könyvjelzőhasználó)
- a 18-as kapcsán én állítom, hogy stabilabb, mint a valaha megjelent összes Presto-s; a 19-esről még nincs kialakult véleményemCons:
- skinnelhetőség hiánya (a 12 így nézett ki nálam)
- a gesture-ök beállíthatatlansága (emiatt most StrokeIt külső programmal oldom meg ezt a fajta irányítást)
- a címsorból nem tudod az asztalra vagy mappákba a linket url-ként kihúzni, csak az oldalon belülről (:] ...)
- a szokásos könyvjelzők hiánya
- szokták kifogásolni a jelszókezelő használatát is, de én LastPass-ozok
- a letöltéseknél nincs temp mappázás (tehát ki kell választani, hogy hova rakja a fájlt, és csak aztán lehet duplaklikkel nyitni a letöltések sarokból a fájlt)Más különbség esetemben nem zavar vizet.
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
válasz Dictator^ #21827 üzenetére
A töltést át lehet tenni lentre, felugró részként, mint a régi operába?
Nem.Illetve a Speed dialnak a méretét lehet csökkenteni?
Lehet, ctrl+scroll, ahogy minden weboldalon. Az oszlopok állíthatóságát lásd dqdb leírása szerint. :]A letöltéseket képes folytatni?
Nem igazán. (A Free Download Manager Lite igen.)[ Szerkesztve ]
-
dqdb
Topikgazda
válasz Dictator^ #21827 üzenetére
A töltést át lehet tenni lentre, felugró részként, mint a régi operába?
Nem.Illetve a Speed dialnak a méretét lehet csökkenteni?
Ctrl+F12 Tab ↑ ↑ ↓ ↓ ← → ← → B A, ezután a beállításokban az indexkép generált méretét és az oszlopok maximális számát (lehet, hogy ez Opera 20 feature lesz, már összefolynak a részletek). Amúgy a Ctrl+görgő segítségével tudod nagyítani a speed dialt (ez tutira működik).A letöltéseket képes folytatni? A 12-es és elődjei is képesek voltak, viszont néha (90%-ban ) kiakadtak, és csak error download üzenetet dobáltak.
opera://flags/#enable-download-resumption bekapcsolod, újraindítod az Operát, aztán vagy megy, vagy nem. Nekem nem ment olyan oldalon, ami garantáltan tudja ennek a szerveroldalát.Egyből betöltötte a régi operából lévő speed dialt, de kb 5x5-os táblázatba rendezte.
Örülj neki, sokaknak nem megy az upgrade ezen része.Pros: mennek az agyonscriptelt oldalak, kevés kompatibilitási probléma
Cons: univerzum - a Pros halmaz[ Szerkesztve ]
-
dqdb
Topikgazda
válasz Dictator^ #22359 üzenetére
A hivatalos megoldás: nem a linkre kattintasz, hanem fölé kissé, és úgy húzod lefelé-jobbra az egeret. Ha a kijelölni kívánt link felett is link van, akkor IJ.
A hivatalos álláspont: jó ez így, ahogyan van.
Orlin: Közben nézem kint van a friss Dev,de semmi extra
Az alapján, hogy a O20 átment stabilba, már nem lehetett újdonságot várni, mert a O21-ből hamarosan next lesz, ilyenkor már nem jön új feature, csak bugfix. Az O21 nagy újdonsága az Aura felület lesz, amiből senki sem fog észrevenni semmit sem, de a Chromium alapok miatt kényszerpályára kerültek, és a Google lépése miatt nekik is lépniük kellett.Gondolom ez is kb 10 perces munka lenne a fejlesztőknek!
A felhasználók között valamiért nagyon népszerű ez a 10 perces elmélet, ami eléggé nagy tévedés. Az érdemi munka ebben az esetben annyiból állna, hogy hozzányúlnak a beállítások ablakhoz (bekerül egy új beállítás), a speed dial beállításait felolvasó scripthez (az új beállítást kiolvassa) és a speed dial forrásához (használja a beállítást). Ezt én az Opera HTML+JS alapokon megírt részét valamennyire ismerve körülbelül 1 óra alatt tudnám megoldani (meg is fogom hamarosan, ha folytatom a patchelős program fejlesztését, ez az egyik feature lesz). Mivel az Opera többnyelvű, ezért a beállításhoz tartozó szöveget az összes nyelvi fájlba bele kell tenni, az összes súgót végig kell frissíteni, majd a végén többféle operációs rendszeren, többféle DPI beállítással, többféle ablakmérettel kipróbálni mindenféle tesztesetet, végig mindent dokumentálva. És így lesz az 1 órás munkából több ember rengeteg órás munkája, aminek az átfutási ideje napokban mérhető. Én majd megtehetem, hogy az 1 órás fejlesztés után 2 perces teszttel kiadom a programot, maximum az a pár felhasználó szól, hogy nála valami nem jó. Az Opera nem teheti meg.Ettől függetlenül ennek a beállításnak illett volna már az első O15 buildbe bekerülnie, és szégyen, hogy még most sincsen készen.
-
dqdb
Topikgazda
válasz Dictator^ #22361 üzenetére
A piros területen kattintva és az egeret jobbra húzva ki lehet jelölni a szám címét a találati listában. Ne várjál mostanában lépést ez ügyben, ez szerintük csak user error, minek akarsz te olyat tenni, hiszen az felesleges, minden jó úgy, ahogyan most van.
Ez a drag and drop miatt van így, hiszen sokkal gyakoribb, hogy az ember drag and drop segítségével dobál dolgokat egy weboldalon belül, minthogy kijelöljön valamit (irónia off). Opera 12-ben tökéletes az implementáció, de a mostanihoz képest még Firefoxban is értelmesen van megoldva, ott a Ctrl-t nyomva tartva legalább ki lehet jelölni egy link szövegét.
-
mexel
veterán
válasz Dictator^ #22361 üzenetére
Ez a kijelölés-másolás nem csak a youtubnál gond, sok helyen macerás. Ez például nagyon idegesít engem, van pár ilyen alap dolog ami nem működik ebben az operában. Azt nem értem, ha csinálnak valamit ami alapból jó lenne (ez nem csak az operával van így) akkor mindig vannak dolgok amik nem működnek normálisan, mintha a fejlesztők nem próbálnák ki, vagy nem használnák a saját dolgaikat. Ezt soha nem értem. Miért nem lehet egyszer legalább egy olyan program ami logikus, és az alap dolgokat egyszerűen és hibátlanul kezeli? Utálom amikor beépítenek valamibe 100 új dolgot ami csiribiri és túlmutata az adott program funkcióin, de az alap funkciók alig használhatóak. Próbálom szeretni az új operát és nagyrészt sikerül is (már ezt ajánlgatom másoknak is) de igen sok dologgal még nagyon felbosszant.
Nekem kb 10 apró kis funkció kellene hogy böngészőként tökéletes kegyen ( ezekbe nem tartoznak bele különböző levelező megegyéb funkciók, de böngészéshez elengedhetetlen opciók igen)
Ahogy viszont olvasom itt a fejlesztők reakcióit, nincsenek illúzióim hogy bármit is megkapok olyasmiből mint pl megnyitott fül újrahsznosításának kikapcsolása, fájlok letöltésének alapértelmezett beállításai, stb.
Na mindegy, már megint elragadtattam magam -
dqdb
Topikgazda
válasz Dictator^ #24097 üzenetére
Teljesen esélytelen.
A régi Operában is csak azért volt, mert 15 évvel ezelőtt az MDI megoldás volt
a divatosaz elterjedt UI koncepció egyszerre több dokumentummal dolgozó alkalmazásoknál, és benne maradt, mint feature. Ma már ezt az mSDI (több különálló ablak ugyanabból az alkalmazásból) és TDI (fülek) elgondolás szinte mindenhol leváltotta. Jó példa erre az Office, amelyik valaha az MDI első képviselői között volt, és már hosszú évek óta visszaállt mSDI-re.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
utas666
tag
válasz Dictator^ #24099 üzenetére
Ilyen mozaik elrendezés lehet esetleg (Fireffox kiegészítővel tudja és nem MDI). Cascade-nak úgy is inkább sok ablaknál van értelem, vagy nem is tudom, ott az alt+tab / ctrl+tab is. Én igazából cascadot nem nagyon használok, inkább ez a side by side és ennek több ablakos verziói mozaikban ami praktikus.
dqdb:
Az a baj a két ablakkal, hogy az ablak többi része is 2x lesz kirajzolva, ami feleslegesen foglalja a helyet. -
dqdb
Topikgazda
válasz Dictator^ #25075 üzenetére
Valószínűleg az autofill jegyezte meg a felhasználónevet. Két lehetőséged van:
1. Ctrl+Shift+Del és törlöd az autofill elemeket, de ekkor alaposan nézd meg a beállításokat, nehogy mást is törölj. és ekkor a többi autofill bejegyzés is repül
2. megnyitod a kérdéses oldalt, Ctrl+Shift+I, a nagyító ikonra kattintasz, majd a felhasználói nevet tartalmazó mezőre. Megnézed, hogy az adott <input> taghez milyen id vagy name attribútum tartozik. Ezt megjegyzed, és kilépsz az Operából. Ezután valamilyen SQLite editorban (a FAR Manager például tartalmaz ilyet) megnyitod a profilod alatt található Web Data fájlt. azon belül az autofill táblát. Megkeresed benne azt a sort, ahol a name oszlop értéke az oldalból kitúrt azonosító, a value oszlopé a felhasználónév, és törlöd azt a sort
Nem nehéz megtippelni, hogy nem ilyen két választási lehetőséget vártál
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
Topikgazda
válasz Dictator^ #25288 üzenetére
Megnyomtad a Nyelv használata a helyesírás-ellenőrzéshez gombot is? Opera 32-ben jól működött (és a stabilban most is jól működik) az ellenőrzés, a fejlesztői O33-ban elrontották (minden Opera induláskor kézzel kell engedélyezni az ellenőrzést), de ez a hiba az élesbe remélhetőleg nem fog továbbmenni.
Ndruu: aha, ezek NPAPI plugint használó oldalak, amely felület támogatását hamarosan megszüntetik, ahogyan Chrome-ban már meg is szűnt. Az általad említett pluginek készítőinek ~3 év kevés volt a PPAPI változat létrehozására, és az ezeket használó weboldalaknak is a váltásra. Aztán most így jártak (az említett workaround már nem működik Chrome-ban és Operában se sokáig már).
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
Topikgazda
válasz Dictator^ #25292 üzenetére
Törölj minden szótárat, lépj ki az Operából, és győződj meg róla, hogy a profilod alatt a dictionaries mappában csak a dictionaries.xml fájl legyen. Ha van más is, akkor töröld azokat (hu.zip néven fut a magyar szótár). Ezután nézz bele a Preferences fájlba, ott keress rá a spellcheck szóra, itt sem szabad elvileg szótárnak szerepelnie (de óvatosan ennek bármilyen módosításával). Indítsd újra az Operát, és add hozzá ismét a magyar szótárt.
Ha ez sem segít, akkor a parajelenségek kezelésére való egyenmegoldás következik: töröld a mostani profilodat.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
Topikgazda
válasz Dictator^ #25297 üzenetére
Király. Ez inkább egy soha ki nem derülő parajelenség lesz, elképzelhető, hogy a fájl sérült meg valahogyan.
Windows 10 alatt a ronda UI elemek jelentkeztek, mint más Windowson nem létező hiba, azok Opera 34-ben fognak visszaállni a jól megszokott kinézetükre.
-
AtHoS
nagyúr
válasz Dictator^ #25340 üzenetére
Erre gondolsz?
ALT+P -> Keresőmotorok kezelése...
De nem egyszerűbb így? Megnyitod a youtube oldalt, jobbklikkelsz a keresőmezőben, kiválasztod a megjelenő panelen a Keresőmotor készítése... sort, a megjelenő felugróban beállítod a neked tetsző kulcsszót, esetleg átírod a nevet is, majd kattintasz a Létrehoz gombon. Ekkor bekerül az általad ide korábban bemásolt tartalommal a keresők közé
Ez működik minden oldalon, ahol van dedikált keresőmező
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz Dictator^ #25480 üzenetére
Egyértelmű, hogy te tudod miről is írsz, de olyan érdekes a fogalmazásod, hogy a történet felét oda kell képzelni, így csak saccolom, mi is lehet a problémád.
Legalábbis gyorsan megpróbáltam reprodukálni: elindítottam egy yt vidit alapértelmezett alaplapi hangkarival asztali hangszórón, majd átváltottam az alapértelmezett hangeszközt VGA HDMI kimenetére, de a lejátszás maradt az asztali hangszórón. Váltottam még pár vidit, de a lejátszás maradt a hangszórón. Új fülön megnyitva ugyanazt a videót viszont a lejátszás átkerült a VGA HDMI-n keresztül az erősítőre
Szóval ha jól értelmezem a problémád elegendő új fület nyitni és az már az új alapértelmezett hangeszközön fog megszólalni
-
dqdb
Topikgazda
válasz Dictator^ #25482 üzenetére
Mitől lehet ez amúgy?
Miért jó a workaround: minden fül új folyamat lesz, és az új folyamat már az újonnan kiválasztott hangeszközt kapja meg a rendszertől, mint alapértelmezett.Miért most: bár még a felületre ebben a verzióban nincsen kivezetve, Opera 34-ben flaggel bekapcsolható az a feature, aminek hatására jelzi az Opera, hogy melyik fül hangoskodik éppen, és az ikonra kattintva egy kattintással el is némítható:
a jobb oldali változat lesz elérhető az Opera 35-benNos, ennek az implementációját rontották el kissé a nem várt mellékhatással, jelentsd be náluk hibaként.
-
pc360
addikt
-
dqdb
Topikgazda
válasz Dictator^ #25989 üzenetére
Nincsen.
elméleti maximum != gyakorlati maximum != egyetlen kapcsolaton mérhető gyakorlati maximum
A második és harmadik tétel közötti különbség az egyre gyorsabb előfizetésekkel egyre jelentősebben el fog térni. Van az a határ, ami felett egyetlen TCP kapcsolattal esélyed sincsen a teljes sávszélességet kihasználni.
Az elméleti maximumot a szolgáltató a közted és közte lévő kapcsolatra adja meg. Ezután sebességcsökkentő tényező lehet még a te szolgáltatód és a szerver szolgáltatója közötti kapcsolati sebesség, ami függhet a szerver helyétől (külföldre sokszor kisebb a szolgáltató sávszélessége), a köztes hálózat leterheltségétől. Ezután a szerver szolgáltatója és a szerver közötti kapcsolat sebessége függ a szerver üzemeltetője által vásárolt sávszélességtől, a kapcsolat leterheltségétől, a szerver leterheltségétől, valamint olyan policy beállításoktól, hogy egy adott TCP kapcsolatnak (vagy akár egy adott kliens IP-nek) a rendelkezésre állóból legfeljebb mekkora sávszélességet adnak (hogy ne 1-2 felhasználó égesse el a teljes sávszélességet).
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
Topikgazda
válasz Dictator^ #25992 üzenetére
Speedtestet nézzetek, ott nem egy random túloldali szerver és az arrafelé vezető út a korlátozó tényező, hanem "csak" a szolgáltató hálózata és előtte a lakáson belüli hálózat (router típusa, wifin keresztül vagy vezetékes a kapcsolat a routerrel, régebbi gép esetén a teljesítménye is lehet korlátozó tényező, valamint a rajta futó védelmi szoftverek is korlátozhatják a sávszélességet).
-
dqdb
Topikgazda
válasz Dictator^ #26061 üzenetére
Azok csak attól vannak veszélyben, hogy Windows reinstall előtt elfelejted dekódolni őket.
Az Opera idióta módon olyan API hívással titkosítja ezeket, amelyek adott Windows telepítés adott felhasználójával képes csak dekódolni. Így hiába van egy a hordozható Operád, a jelszavak nem hordozhatóak másik gépre, és ugyanazon gépen az újratelepítés is dekódolhatatlanná teszi a jelszavakat. A probléma kézenfekvő megoldás a szinkronizálás lenne, de ugyebár ...
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz Dictator^ #26221 üzenetére
Régebben volt olyan probléma, hogy "beakadt" a GPU gyorsítás miatt a VGA órajel és nem kapcsolt fel magasabb terhelés igény esetén sem (AMD). Szóval egy driver frissítés esetleg megoldhatja a problémád
Legfrissebb Crimsonnal nincs gond D3 alatt
Új hozzászólás Aktív témák
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- PC játékok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - Ryzenhez! Baromi olcsón!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest