-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
drpele
senior tag
Amivel az Opera többet tud, az gyakorlatilag az egészoldalas zoomolás (ez mobiltelefonoknál meg gyengénlátóknak hasznos lehet, egyébként szerintem nem sok vizet zavar)
A monitorom nem mobilkijelző, ráadásul a szemem is jó de számomra mégis igen fontos a zoomolás, mert 1280*1024-ben használom a 17''-os TFT-met és így az oldalak többsége nagyon kicsi.
Anno megpróbáltam az egészoldalas zoomolást Firefox alatt egy pluginnal (már nem emléxem a nevére) de teljesen szétestek tőle a weblapok...
Azt azért meg kell mondjam nekem is eléggé szimpatikus a Firefox, csakhát...
[Szerkesztve]"Mily különös a mi helyzetünk, a Föld gyermekeié. Csak rövid látogatásra van itt mindenki. Nem tudja miért, de néha azt hiszi, hogy sejti." - Albert Einstein
-
tildy
nagyúr
Érted minek plugin, ha vaami alapból tudja...
Nem is tudom már mivel volt gondja, de ekét napig nagyon ajnározta , hogy miylen jó, (még viccelődtem is vele, hogy jó akkor használjon azt de engem emg se próbáljon áttéríteni) , két nap után kezdődtek az olyan dolgok, hogy ááá mennyivel jobb az opera.
A reklámcsík meg soxor tök hasznos. most épp ezt adta ki nekem: Angolul tanulni könnyű! PE nyelviskola
[Szerkesztve]"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Rufusz
tag
Sztem nincs még 1 ennyire ''testreszabható'' browser, mint az opera. Az h olyan dolgokat is tud amit nem használok, nem igazán zavar, mert úgy alakítom ahogy akarom (pl. kb 10 ikont le is szedtem), így csak azt látom ami nekem szükséges.
A mailkliense pedig nekem nagyon bejön, ilyen könnyen mással nem hiszem h hozzájutnék a mailjeimhez, de alapból asszem nem is látszik a mail, szal nemtom miért zavar
A reklámcsíkkal teljesen 1etértek, de úgy hiszem a közeljövőben lesz megoldás a problémára (és nem a harmincakárhány $-osra gondolok )''Az élet olyan mint egy motorkerékpár, be kell rúgni,aztán megy magától''
-
LukE
veterán
az tuti, hogy FF-ra ra kellene szanni az idot, ha nincs opera akkor en _már_ inkabb IE-t hasznalok...
Vannak benne olyan dolgok, amit nem hasznal mindenki, de a mail es RSS klienst hasznalom, ugyan nem csetelek valami gyakran, de arra a nehany alkalomra eleg az opera cset kliense boven eleg.
Viszont ha nekiallok bongeszni, akkor ritkan allok meg 10 ablaknal, szoval elonyos, hogy birja az ilyen allatsagokat
modd3r-> Te is? Akkor mar legalabb 4-en a radikalnal''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
LukE
veterán
bááz, le akarom szedni a FF-ot, hogy megnezzem kozelebbrol is, katt downloadra, es opera szetfagy Ilyet se lattam meg. Mar csak az erdekel, hogy melyik ceg miatt
(egyebkent ''ritkan allok meg 10 lapnal'' legutobbi allatsagom ~50+10+14 tab volt az a vicc benne, hogy ezek kozul csak 3-4 volt ott felejtett, felesleges oldal. Meg benne van nehany evnyi levelezesem, es hasonlok.
A jelenlegit 7.0 ota csak felulirom az ujabb verziokkal, volt kozben 3-4 win rerainstall, es mar kezd hulyesegeket csinalni (getright pluginja szinte mindent el akart kapni, alig birtam visszakalapalni), ugyhogy itt volt az ideje a 8-nak
na megprobalom ujra leszedni a FF-ot.''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
tildy
nagyúr
-
LukE
veterán
egy idealis vilagban valszeg mukodne is elsore, de polo a PH! keresojet nem sikerult klikk&pléj beallitani. Kereses helyett csak a ''http://prohardver.hu/rios3_redir.php?act=search''-et jegyezte meg. Persze utolag meg lehet szerkesztgetni, de akkor mar kb. ugyan ott vagyunk...
Lassunk egy gúglt: 50 talalat/lapot megjegyezte, de hogy gorogul keressen, vagy az also blokkban talalhato opciokat mar nem. Szerkesztgetessel persze ezt is meg lehet csinalni tokeletesre...
(latom a searchplugins konyvtarat, meg hogy azzal is lehet erdekes dolgokat csinalni)
Kozel sem tokeletes
(most nem szedek elo egy hmm, sacc/kb nehany evvel ezelotti operat, hogy megnezzem, hogy megis miota van ez benne ez a lehetoseg. Mozilla/FF oldalon szinten nem tudom.)''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
LukE
veterán
nem mondtad, de elegge hitterites kinezete van nemely hozzaszolasodnak (no offenz )
Nem pont a FF kiterjesztesekre gondoltam, hanem ugy altalaban barmihez kiegeszitok (legyen az extension, plugin, bookmarklet, akarmi) vadaszatara nincs sok kedvem. Operahoz sem igazan keresgeltem, ha eppen eszembe jutott valami, azt megcsinaltam/megkerestem, de alapvetoen hasznalom, pofozgatom/bovitgetem. Es ugy alt. nekem eleg jo az opera ahogy van. (es haszanlom eleg sok beepitett funkciojat)
De ez mar elegge off, szoval tavabbiakat szerintem max mailban''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
LukE
veterán
máuz gesztúrák mire vannak?
kozepso gombon nekem az open in background van. Meg a kozepso gombra bejon fol-le mozgas, ha eppen lusta vagyok gorgetni.
''workaround'': customize, main bar-t be, huzd at arra ami kell, es kapcsold ki az address bar-t.
...Rájöttem, hogy hogy akarod, de eltartott egy darabig.
Igazság szerint már gondolkodtam rajta, hogy kikapcsolom a fülek megjelenítését ahogy van, mert úgyis jobbgomb-nyomvatart+görgetés-sel váltok oldalt. Meg úgyis mindíg teli van, úgyhogy legtöbbször csak az oldalak ikonja látszik (1280-ban )''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
Nimrod
addikt
Meg is találtam.
Bővebben: link -
LukE
veterán
ödön netbankja, MSDN (probald ki, eleg viccesen nez ki, ha Operanak identifikalja magat a browser. Ha proxy-val atiratod a header-ben browserID-t, akkor IE alatt is csak ugyan az a sz*r latszik.). Meg masnak is hasznos lehet.
Gmail Opera 8.beta-val neha nekem bevadult(minden proc idot megevett), de egy ablak kiloves+alt-ctrl-z megoldotta. 8.01-el meg nem volt ilyen gondom.
lol, ez az orias kep kb. olyan, mint az input type=crash volt.''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
tonyo2
tag
Igen, ott is be van állítva a Thunderbird. Az opera látja hogy a Thunderbird a kliens progim,mert ha kiválasztom az alapértelmezett kliens használatát, alatta automatikusan kiírja szürkével hogy Mozilla Thunderbird.
[Szerkesztve]A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz elő.
-
LukE
veterán
Bővebben: link
(bar lehet, hogy ujabb build, de /pillanat eleg almosnak tunik az opera download oldala). Na, csak megindult egy masik mirrorrol, mas a merete, mindjart meglassuk.''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
battisti
tag
-
battisti
tag
Hát, passz, ez igaziból sosem érdekelt, a szemem simán átugorja, bár ezek az újabb fajta villózós szarok már határozottan idegesítenek. (Ráadásul én még az elején beállítottam az operát, lezippeltem, azóta mindig csak rátelepítem az újat (azt is ritkán, 9.01-re is csak azért cseréltem a 8.25-öt, mert a szörcs végre testreszabható, azelőtt meg 7.54 volt), így mindig megmaradt minden beállítás, ahogy nekem jó volt.)
Nekem a flash csak eszi a memót, a procit nem pörgeti fel, és ez is csak most, a 9.01-nél merült fel, azon belül is csak a népszabadság oldalán, de nálam az ilyennel csak azt érik el, hogy nem megyek oda túl gyakran.
Mivel a macromedia egy plugin, ha mást nem, uninstallhatod, de akkor ugye egyetlen flashes oldal sem tölt be. De lehet, hogy csak valamivel nem köszön össze, nem próbáltál mondjuk újabb flashplayert feltelepíteni?
kieg. Meg persze amit unokatesó írt
[Szerkesztve]batt
-
battisti
tag
én tűzfallal irtottam az ilyesmit, az úgyis van alapból
viszont a content blockingot az indexen pl. szerkesztgetni kellene, mert mindig más azonosítóval jön, szóval ott nem nagyon akar működni, a népszabin viszont azt a hatalmas flasht elsőre kinyírta még az origóval fogok elszórakozni a freemail miatt.
Kicsit tényleg ellustított, hogy az operát már évek óta mindig a rég meglévő beállításokkal használtam, de most jól körülnézek benne, hogy milyen új fícsörök vannak. Pl. lehet, hogy a freemailt is beállítom, legalább le tudnám hívni opera mailben, meg hasonlók.batt
-
karaj
csendes tag
Filterlistát már Opera 6-ban is meg lehetett adni, nekem már akkor se voltak reklámok benne, amikor a Firefox még csak kósza ötlet volt a levegőben. Tény, hogy az AdBlock egyszerűbb, de a lehetőség akkor is megvolt. Kb. kétszer frissítettem a tiltólistát pár év alatt, szóval nem egy nagy dolog.
Ismerd meg az Operát! http://magyaropera.blog.hu/
-
battisti
tag
nálam mindhárom böngésző fent van, mert néha nekem is weblapokat kell ellenőriznem, mégis az operát találom legfelhasználóbarátabbnak és az én konfigomon (konfigjaimon) eddig a leggyorsabbnak kis. Szerintem ne indítsunk itt róka-opera háborút, mert eljutunk a tyúk-tojás kérdéshez, de remélem, abban egyetértünk, hogy az explorer a legbutább mind közül
*.adverticum.* szűrőt gyártottam először, addig eljutottam magamtól is. a sher.*-gal gyk. mindent kizárt, az origon is - már csak ezeket a képernyőre tapadósokat kellene kiirtanom.
[Szerkesztve]batt
-
cousin333
addikt
Tudom, szoktam használni FF-et is, nagyjából képben vagyok. Amiket írtál, azok egy jó része FF2 feature, ami emlékeim szerint a cikk készültekor még nem is volt végleges. Az Opera nagy részét már azelőtt tudta, hogy az FF egyáltalán megjelent. Elismerem, hogy nagyon jó az FF, bár más filozófia. Pechjére az Operát találtam meg először (pontosabban akkor még nem volt FF), és van annyira ''kézreálló'', hogy mindig visszatérek hozzá. Mivel ezt használom, ennek a funkcióiról írok. Akik kipróbálják az Operát, vélhetőleg főképp IE-ről térnek át, illetve néhány régebbi (vagy friss) Opera user is rácsodálkozhat 1-2 funkcióra. Az esetleges FF dezertőrök figyelmét meg rá akartam irányítani olyan funkciókra, amik benne vannak az Operában is, csak némileg másképpen (például oldalon belüli gyorskeresés).
Működik a *.adverticum.*, írtam is, csak eddig az egyszerűsítésig el kell jutni . Szótöredékre nem tudom, reagál-e, még nem próbáltam.
Whitelist: az Opera egy urlfilter.ini fájlt csinál a profile mappába, amiben van include és exclude rész, amit nevezhetsz akár fehér, illletve fekete listának is...
[Szerkesztve]"We spared no expense"
-
battisti
tag
-
h_143570
addikt
Az activex gondok nagyresze megoldhato a meadco neptun pluginjaval es a bongeszo azonsito megvaltoztatasaval /meg a windows update azert nem fut, de a creative auto-updatje mar igen/. Ez az uj design a tv2 esetben inkabb flash hibanak tunik, amivel az opera meg hadilabon all, de lelgalabb mar nem fagy tole a bongeszo.
[link] -
kymco
veterán
Az engem is meglepett, hogy a vadiúj IE labdába sem rúg....
Mi lesz akkor egy év múlva?
Próbáltam keresgetni a neten is a tesztet, mert utálok gépelni, de nem találtam....
Lehet, hogy valaki ügyesebb lesz nálam.
Sajnos nem derült ki számomra, hogy a FF milyen kiszerelésben érkezett a tesztre...www.refujvaros.hu
-
cousin333
addikt
1. Szerintem az átlag usernek nagyon fontos, hogy az alap telepítés mire képes. Ez nem von le az FF ext-ek képességeiből, csak árnyal a képen. Az meg nyilvánvalónak tűnik, hogy ez nem egy világverő cikk...
2. Az, hogy az FF nyílt forráskódja nyitott, nem jelenti azt, hogy kevésbé tolerálhatóak a biztonsági hibái. Annál is inkább, mert az open-source fan-ok egyik fő érve, hogy sokan nézik a hibákat, és gyorsan javítanak (ami általában igaz is).
3. Ahogy mondtad, nem sokkal nyert ebben az összevetésben az Opera. Nyilván ez a győzelem nem teszi egyértelműen jobbá az Operát az FF-nél. Ugyanakkor egy viszonylag olvasott újságban az, hogy megveri a két ''top'' böngészőt, remek reklám az Operának, ami kisebb támogatást és hype-ot kap, mint a másik kettő. Sokan talán nem is hallottak róla..."We spared no expense"
-
cousin333
addikt
Először is: rossz helyen van - szerinted. Szerintem ez így logikusabb .
Erre voltak megoldások. Amit én ismerek, az egy nem használt eszköztár felhasználása. Ezt ki kell tisztítani, majd ide áthelyezni az URL sávot. Ami még nem tetszik, azt meg össze-vissza lehet rendezgetni.
Itt van egy előre gyártott elrendezés: [link]
[Szerkesztve]"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
1. És az FF felhasználók közül (főleg az IE-ről ''megtértek közül'') hányan használnak hozzád hasonlóan több tucat kiterjesztéssel és beállításokkal személyre szabott böngészőt? És hányan vannak, akiknek egyetlen egy kiterjesztés sincs fenn, és úgy használják, a böngészőt, ahogy feltelepült? Függetlenül attól, hogy mi a lényege...
2. Így már részletesebb .
3. Hype: [link]. Azért a hype több egy szépen hangzó szlogennél (ami persze lehet túlzó is). Hanem ez az egész trendy feeling. Akkor vagy cool, ha FF-ed van. Nem azért, mert sokat tud, vagy mert kihasználod (lásd 1.), hanem csak a használata okán. A szájhagyomány mellett meg azért vannak ''nyomulós'' oldalak (pl. az IE ellenes site-ok), meg fizetett újsághírdetések, meg ''független'' honlapszerkesztők, amik valami mindenek felett álló csodaszerként reklámozzák. Na meg persze óóóópenszórsz, érted, óóóópenszóórsz . Ettől függetlenül nagyon jó böngészőnek tartom a Firefox-ot. Csak azt mondom, hogy az Opera messze nem kap ekkora publicitást és ''hátszelet''. No flame..."We spared no expense"
-
cousin333
addikt
Hoppá, azt hittem, nincs is... All-In-One Sidebar-t ismerem, elég jó.
Ami az előzőt illeti, annyira nem értek a skinekhez. Nézted amúgy, hogy mit szeretne állítani? A nyil az nem egy gomb, csak egy designelem. A színváltás meg akor van, ha fölé mész a kurzorral. Általános színsémát lehet állítani, de ezt nem hiszem, csak skin-ből. Van példád, hogy hogy megy ez FF-ben (mondjuk a felhasználói fájlokkal)?"We spared no expense"
-
Akheron
senior tag
Kiterjesztésből/bővítményből nem volt sok felpakolva. Egy Firefox-os topicban Kalandor azt írta, hogy neki az FTP-s bővítmény okozott ilyen problémát; megnéztem, de nekem azt eltávolítva is megmaradt. Nem mindig jött elő amúgy; csak néha-néha, és bizonyos webhelyek esetében. Bár őszintén megmondom, nem vizsgálódtam sokat a témában, látva, hogy az Opera kevesebb memóriát is használ, és csúnyábbnak sem kell lennie. (Safe Mode-ban és új profillal sem próbáltam.)
"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah
-
cousin333
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest