-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Predator2
addikt
megjelent a 12.12
merjen az ember próbálkozni vele?
-
Penge_4
veterán
"Az iszonyatos belassulást az orvosolta, amikor oldalon a beépülőket kézi indításúra állítottam át. Sajnos ekkor az oldal használata inkább kínszenvedés lesz a sok felesleges kattintás miatt."
Én meg inkább a jó öreg, "ágyúval verébre" tipikus példájának tartom, hogy az időképen még egy rohadt hóesés/eső animációt is Flash-sel oldanak meg.
-
dqdb
nagyúr
válasz
rétisün #18287 üzenetére
valahogy mintha visszafelé fejlődne ez a jó kis böngésző
Ááá, dehogy, ilyen nem lehetkiterjesztéseket
Ctrl+Shift+Euser JS-eket hol tudom megnézni?
Ha nem tudod, akkor ilyened biztosan nincsenja, ugyanez a verzió asztali gépen (wn7) jó, csak a laptopon (win8 RT) fagy az időképnél. bár az oprendszer miatt sztem nem lehet, mert csak mostanában kezdte el.
Nem a Windows 8 lesz a bűnös valószínűleg, de a Flash hardveres gyorsítása és a videokártya drivere még összeveszhetett, ami az Operában jelentkezik. Keress egy "ártalmatlan" oldalt, ott jobb klikk a Flash-en és Settings.kiss.a: amíg egy újabb változat nem javít valami súlyos biztonsági problémát, addig jó a megoldásod.
-
rétisün
veterán
köszi a tippeket, flash-t frissítettem, az nem oldotta meg, 12.02-est hol találok, az opera oldalán csak a legfrissebb van, az meg annyira nem kéne, valahogy mintha visszafelé fejlődne ez a jó kis böngésző
kiterjesztéseket, user JS-eket hol tudom megnézni? sztem nem használok ilyeneket, de hát időnként más is ideszabadul a géphez, szóval....
ja, ugyanez a verzió asztali gépen (wn7) jó, csak a laptopon (win8 RT) fagy az időképnél. bár az oprendszer miatt sztem nem lehet, mert csak mostanában kezdte el.
-
dqdb
nagyúr
válasz
rétisün #18284 üzenetére
Egy teljesen üres 12.02-vel megnéztem, használható vele az oldal (az előrejelzésnél darabos a görgetés, de nem fagy). Első lépésként frissítsd a Flash-t a legutolsó változatra (itt tudod ellenőrizni), frissítsél legalább 12.02-re (ha 12.11-re még érthető okokból nem akarsz), valamint ha ez nem elég, próbáld ki egy hordozható telepítésben, hogy ott is jelentkezik-e.
Nem tudom, használsz-e kiterjesztéseket. Ha igen, elképzelhető, hogy az egyik okoz problémát. Ugyanez igaz a user JS-ekre, nekem egy sima linkifier bővítmény tette használhatatlanná az Ipon és Aqua oldalát (a Ctrl+F4 megnyomása után még 20-30 másodpercig tartott a fül bezárása).
Amúgy korábban nekem is volt átmenetileg problémám az Időképen, ez a 12.00 snapshotok környékén jelentkezett. Az iszonyatos belassulást az orvosolta, amikor oldalon a beépülőket kézi indításúra állítottam át. Sajnos ekkor az oldal használata inkább kínszenvedés lesz a sok felesleges kattintás miatt. Ennek menete a következő: Ctrl+F12 > Haladó > Tartalom > Webhely beállításainak kezelése > megkeresed az www.idokep.hu-t vagy kézzel felveszed > a megjelenő ablakban Tartalom > Bővítmények engedélyezése csak szükség esetén bekapcsolása. De ez minden, csak nem jó megoldás.
kiss.a: ha linkelsz egy képet az asztalról, az segíthet a probléma megtalálásában. Pár hozzászólással feljebb gyurcio esetében az volt a probléma, hogy az Opera ablaka nem teljes képernyős volt, hanem teljes képernyőnyi méretre volt nagyítva. esetében az ablak maximalizálása volt a megoldás.
Maximalizált ablak esetén Opera menüvel egy sorban vannak a fülek, ablakos megjelenítésnél alatta. A maximalizált ablakok mérete az asztal teljes területét kihasználja (mínusz a taskbar és hasonló speciális ablakok által elfoglalt hely), ablakosnál akkorát, amekkorát te vagy maga a program beállít. Ha neked nem maximalizált Opera kellene, hanem egy annál kisebb ablakos: az Alt+Space segítségével az Opera ablakmenüje jelenik meg, ekkor ott a visszaállítás/átméretezés környékén a billentyűzetről is kicsinyíteni tudod az ablakot, ha annak a jobb alsó sarka kilógna a képernyőről.
-
rétisün
veterán
üdv, 12.01-es operát használok, és újabban fagy, amikor az időképet akarom megnézni. más oldalaknál nem vettem észre, szóval valószínűleg az időképnél lehet valami gond, de kérdés, hogy mi lehet az oka, illetve aki esetleg még használja uezt a verziót, megnézné, nála is fagy-e? kösz!
a frissítés megoldaná vajon?
-
válasz
gyurcio #18278 üzenetére
Tehát akkor nem az Opera aljáról tűnt el az Opera ikonja, hanem a Windows tálcáról.
Ha Windows XP, akkor az Opera parancsikonját húzd rá a tálca gyorsindító részére.
Ha Win 7, akkor indítsd el az Operát, jobb klikk a tálcán (a futó alkalmazáson), "A program rögzítése a tálcán".
Offba teszem, mert ez inkább Windowsos kérdés volt... -
gyurcio
tag
válasz
Sk8erPeter #18277 üzenetére
Alul, ahová be tudom rakni a programokat winben(tálca).
-
gyurcio
tag
Sziasztok! Eltűnt az opera aljáról a gyorsindítás(explorer és chrome alatt ott van), és sehogyan sem tudom visszaállítani, ebben kérném a segítségeteket. Előre is köszi:gy.
-
Penge_4
veterán
válasz
Sk8erPeter #18273 üzenetére
"Egyébként szerintem igenis érdemes "szenvedni" vele, mert egy csomó más lehetőséget is felfedez így az ember."
Például azt, hogy ha INI file variables-t használ az ember sima "Copy" helyett, akkor még a vágólap tartalmát sem írja felül egy-egy keresés.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #18270 üzenetére
Sem nem kötekedő, sem nem neked szólt
de legalább így más is látja, hogy elegendő egy plusz billentyűt lenyomni a kívánt eredményhez és nem kell széttúrni semmilyen fájlt. Ennyi volt a célja a hozzászólásnak
Elnézést, ha a triviális megoldás "ismertetése" nem olyan szóhasználattal és formázással történt, amivel megfeleltem volna "többek" elvárásának.
"Azért ne állítsd már be hülyének, mert ezt a lehetőséget is meg akarta ismerni..."
Már nem azért, de nem kellene ilyeneket belevinned az agresszív mondandódba. Nekem nagyon úgy tűnik, hogy nem hülyéztem le senkit, még ha valahonnan neked mégis ez jött le
Megnéztem a kezdő hsz-t és bizony nem találtam benne .ini fájl matatásra utaló részt. Szóval nem értem miért is lázadsz a kérdésem miatt!
szerk. legyen inkább off, mert nem igazán témába vág
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Penge_4 #18268 üzenetére
Jaja, igazából én sem látom be az ilyen hihetetlen ostoba fejlesztési tempó okát az Operánál. Nem értem, hogy jön náluk a fejlesztési sorrend, de itt egy példa, hogyan gondolhatják végig: "na várjunk csak, figyeljetek, vegyük végig, mik voltak a legnépszerűbb, legtámogatottabb ötletek mostanság, mi az, ami miatt rágják a fülünket a felhasználók már évek óta. Tessék, itt egy húszoldalas dokumentum, nyomtattam mindenkinek egy-egy példányt, az első 3 oldalon a toplista élén lévő 30 legfontosabbnak tartott fícsör van. Tessék, vegyetek belőle egyet. Na, akkor fogjátok meg az első 3 oldalt, tépjétek ki, és dobjátok ki a kukába. Oké, ügyesek vagytok, most égessétek is el. Na, most jöhet a többi. Tépjétek ki a maradék lapokat, és keverjétek össze őket jó alaposan. Most teljesen véletlenszerűen bökjetek rá egy ötletre. Hé, te, neked melyik ötlet jött ki? Aha, az 502., na, az egész érdektelennek tűnik, jól van, jöhet, akkor erre most álljatok rá, fiúk, van rá két hónapotok! De aztán lássam a bugokat, és a felhasználói panaszokat!! Ha a következő release valamiért stabil lesz, akkor ki lesz rugdosva egy pár ember!"
-
Sk8erPeter
nagyúr
Erre a kötekedő hsz.-re tényleg szükség volt?
Szerintem nem. Igényei szerint szerette volna átvariálni a jobbklikkes menüt, ha már lehetőség van rá az Operában, akkor miért ne tehetné?
Egyébként én sem véletlenül "szenvedtem" (szavaiddal élve) a right click menü átvariálásával úgy, hogy számomra legyen kényelmes, és ne kelljen feltétlenül a Ctrl-t vagy Shiftet (nem mindegy) nyomnom egy kijelölés Google-ben, új fülön való keresgélésének szándékával.
Azért ne állítsd már be hülyének, mert ezt a lehetőséget is meg akarta ismerni... -
Penge_4
veterán
válasz
Sk8erPeter #18265 üzenetére
Nem elvárás, de gondolom míg a Dragonfly-t szabadabban fejlesztheti a saját kis fejlesztő csapata, addig ha már bele kell nyúlni az Opera kódjába, ami komolyabb feladat, akkor az egész vezetőség engedélye kell és az a fránya norvég vállalati bürokrácia... Míg a Google alkalmazottak a színes puffokon ülve ötletelnek, addig Operáéknál gondolom vogonokat megszégyenítő módon iktatnak, pecsételnek, aláírnak, Lars Boilsennek elfaxolnak, újra pecsételnek, Thor kalapácsával ráütnek és végül a fejlesztők megkapják a zenge day-t.
Más ötletem tényleg nincs. De ez megmagyarázza, miért van, hogy például abszolút triviális dolgokra is hónapokat, éveket kell várni (látható színű forráskód kijelölés, stb. vagy akár egy padding behúzása vagy benne felejtett régi ikon lecserélése a gyári skinben), ami haladóbb cégeknél (pl. Google) a napi kötelező kreatív tettek része.
-
Predator2
addikt
válasz
Sk8erPeter #18263 üzenetére
most működik
letöltöttem a linket módosítottam az elérési utat és jó is lettaz 1-es pontra miért van szükség? vagy ez valami biztonsági mentés akart lenni?
THX
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Penge_4 #18264 üzenetére
"A több példányos Dragoflyhoz szerintem bele kéne nyúlni az Opera kódjába is."
És ez akkora elvárás?Félre ne értsd, most nem téged támadlak.
Csak az Opera módszereivel van ki a t×köm, mert nem látom a fejlődést.
Egyébként ez a többpéldányos fejlesztőeszköz szerintem a legalapvetőbb dolog, és enélkül nem is nagyon lehet normálisan fejleszteni, legalábbis halál idegesítő, tapasztaltam, fejlesztésre épp emiatt egyáltalán nem is használok Operát. Biztos, hogy ezzel webfejlesztők közül rajtam kívül még nagyon sokan így vannak. Gratulálok az Opera fejlesztőinek, hogy minden eszközt megragadnak, hogy elriasszák maguktól a potenciális felhasználókat.
-
Penge_4
veterán
válasz
Sk8erPeter #18255 üzenetére
"Erről lehet valamit tudni, hogy terveznek-e fejlesztést?"
Nem tudok róla. Jelenleg a profiler kapott egy frissítést. Egyébként annyi előnye van az egésznek, hogy stabil változatban is használhatod az experimental és a cutting-edge ágakat, ha az opera:config-ban átírod az útvonalat. Persze ennek csak akkor látod majd hasznát, ha olyasmit raknak bele, aminek te is hasznát veszed. A több példányos Dragoflyhoz szerintem bele kéne nyúlni az Opera kódjába is.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Predator2 #18260 üzenetére
1.) Ctrl+F12, Advanced, Toolbars: Menu Setup >> Duplicate, Rename
2.) opera:config#UserPrefs|MenuConfiguration, az itt lévő elérési úton lévő fájlt megkeresed, szerkeszted pl. egy Notepad++-szal (vagy a kedvenc egyszerű szövegszerkesztőddel)
Ez alapból UTF-8 kódolású.
3.) A tartalma ez legyen (egyebeket is hozzá lehet még adni):
Opera Preferences version 2.1
; Do not edit this file while Opera is running
; This file is stored in UTF-8 encoding
[INFO]
NAME=Pete standard_menu
[Hotclick Popup Menu]
Item, MI_IDM_DOCCOPY=Copy
Item, "Copy formatted" = Go to page, "javascript:void(document.designMode='on')" & Delay, 300 & Copy & Delay, 300 & Go to page, "javascript:void(document.designMode='off')"
--------------------1
Item, Keresés új fülön Google-lel=Copy & New Page & Go to page, "http://www.google.hu/search?client=opera&rls=hu&q=%c&sourceid=opera", , , google
Item, Fordítás új fülön Google Translate-tel=Copy & New Page & Go to page, "http://translate.google.hu/#auto|hu|%c"
Item, MI_IDM_SELSEARCH="Hotclick search, 200,,, "Search Web""
Submenu, MI_IDM_SEARCH_DUMMY_PARENT, Internal Search With
--------------------2
Item, M_COPY_TO_NOTE=Copy to note
Platform Win2000-Unix-Mac-QNX, Feature Voice, Item, M_HOTCLICK_MENU_ITEM_SPEAK=Speak selection
--------------------3
Item, MI_IDM_SELDICTIONARY=Hotclick search, 50
Item, MI_IDM_SELENCYCLOPED=Hotclick search, 51
--------------------4
Submenu, MI_IDM_SELTRANSLATE_EN_FR_PARENT, Translate menu
--------------------5
Item, Go to Web Address in New Tab=Copy & New Page & Go to page, "%c"
Item, Go to Web Address in Background Tab=Copy & New page & Go to page, "%c" & Minimize page
Item, M_HOTCLICK_POPUP_MENU_GOTO_URL="Go to page, "%t""
Item, MI_IDM_SELMAIL=Send text in mail
--------------------6
GhostItem, M_INSPECT_ELEMENT=Inspect element
[Link Popup Menu]
Item, MI_IDM_MENU_PAGEBAR_LINK_IN_NEW_PAGE="Open link in new page, -2, "urlinfo""
--------------------1
Item, MI_IDM_POPUP_LINK_ADDRESS="Copy link, -2, "urlinfo""
Item, MI_IDM_SAVELINKDOCAS="Save link, -2, "urlinfo""
--------------------2
Item, Open with Google Docs=Copy link & New page & Insert,"gv " & Paste and go
--------------------3
Item, M_BOOKM_ITEM_POPUP_MENU_OPEN="Open link, -2, "urlinfo""
Item, MI_IDM_MENU_PAGEBAR_LINK_IN_BG_PAGE="Open link in background page, -2, "urlinfo""
--------------------4
Item, MI_IDM_HLITEM_GET_IN_NEW_WINDOW="Open link in new window, -2, "urlinfo""
Item, M_OPEN_BACKGROUND_WINDOW="Open link in background window, -2, "urlinfo""
--------------------5
Item, M_SAVE_LINK_TO_DOWNLOAD_FOLDER="Download url, -2, "urlinfo""
Item, M_LINKS_PANEL_BOOKMARK_LINK="Add link to bookmarks, -2, "urlinfo""
--------------------6
GhostItem, M_INSPECT_ELEMENT=Inspect elementFeltöltöttem neked, letöltheted innen: http://www.sendspace.com/file/vioey3
4.) Ha máshova szeretnéd tenni ezt a fájlt, akkor az
opera:config#UserPrefs|MenuConfiguration
címen beállíthatod a fájl elérési útját. Ezt OK-zd le, majd pedig indítsd újra az Operát.5.) Eredmény:
=================
Ezt most egy 64 bites, 12.11-es Opera USB-változattal próbáltam ki, és ezzel is működött (ugyanúgy, ahogy a korábbi változatokkal is).
-
Predator2
addikt
fogtam és átkonvertáltam de sajnos nem működött
megcsináltam az egészet az elejétől és úgy sem működik (abszolút el is tűnt/vissza állt alapra)nem tudod felölteni valahova majd belinkelni ide a fórumba?
-
Predator2
addikt
válasz
Sk8erPeter #18258 üzenetére
csak simán átálítottam
akkor az lehet a gond -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Predator2 #18257 üzenetére
Kicsit részletezd már légy szíves..... most ennyi infóból hogyan segítsek? Azt sem írtad, mit csináltál, milyen karakterkódolásokkal próbálkoztál, stb... bár nekem végül is nem fontos a dolog...
Ja, és most jut eszembe, az sem mindegy, hogy csak átkapcsolgatod a karakterkódolást egyikről a másikra, vagy KONVERTÁLOD a karakterkódolást - utóbbi kell, ahhoz, hogy jó legyen. -
Predator2
addikt
válasz
Sk8erPeter #18254 üzenetére
sajnos nem jó
úgy meg el sem indul az opera folyamatosan kifagy -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Penge_4 #18251 üzenetére
Az Extensions API Operában tényleg nagyon gáz. Még régebben próbálkoztam bővítmény fejlesztésével, és akkor anyáztam, hogy miért kellett ilyen UserJS-szerű fejlesztést erőltetni az extensionöknél is, miért nem lehetett normális szemlélettel kialakítani ezt, ahogy a Chrome-nál van. Egy tákolmánynak tartom az extension API-t az Operában.
Ezek engem nagyon zavarnak, mert szerintem egy böngésző használatát az is nagyban befolyásolhatja, hogy mennyi kedvet csinálnak a fejlesztőknek a böngésző buzerálásához, mivel minél több kedve van a fejlesztőknek hozzá, annál több hasznos bővítményt kreálnak, annál inkább meghozhatják a kedvét a júzereknek, stb...Az meg egyszerűen elképesztően amatőr az Operánál, hogy még a mai napig csak egyetlen példányban nyitható a developer toolbar... Firebugnál, Chrome developer tools-nál, de még IE8-nál is ezer éve annyi példányban nyitható, amennyi oldalad meg van nyitva.... Botrány, hogy Operánál a stable változatoknál ezt még mindig nem oldották meg.
Erről lehet valamit tudni, hogy terveznek-e fejlesztést? -
Predator2
addikt
sry letelt a szerkesztésre szánt idő
most így néz ki:
Opera Preferences version 2.0
; Menu specification file for Opera 7.0
; This file is stored in UTF-8 encoding
[Info]
Name=Tok mindegy
Description=This is my custom Opera Standard menu setup config file
Author=XYZ User
Version=1[Hotclick Popup Menu]
Item, MI_IDM_DOCCOPY=Copy
--------------------1
Item, Keresés új fülön Google-lel=Copy & New Page & Go to page, "http://www.google.hu/search?q=%c&client=opera&rls=hu&sourceid=opera"
Item, Fordítás új fülön Google Translate-tel=Copy & New Page & Go to page, "http://translate.google.hu/#auto|hu|%c"
Item, MI_IDM_SELSEARCH="Hotclick search, 200,,, "Search Web""
Submenu, MI_IDM_SEARCH_DUMMY_PARENT, Internal Search With
--------------------2
Item, M_COPY_TO_NOTE=Copy to note
Platform Win2000-Unix-Mac-QNX, Feature Voice, Item, M_HOTCLICK_MENU_ITEM_SPEAK=Speak selection
--------------------3
Item, MI_IDM_SELDICTIONARY=Hotclick search, 50
Item, MI_IDM_SELENCYCLOPED=Hotclick search, 51
--------------------4
Submenu, MI_IDM_SELTRANSLATE_EN_FR_PARENT, Translate menu
--------------------5
Item, Go to Web Address in New Tab=Copy & New Page & Go to page, "%c"
Item, Go to Web Address in Background Tab=Copy & New page & Go to page, "%c" & Minimize page
Item, M_HOTCLICK_POPUP_MENU_GOTO_URL="Go to page, "%t""
Item, MI_IDM_SELMAIL=Send text in mail
--------------------6
GhostItem, M_INSPECT_ELEMENT=Inspect element -
Predator2
addikt
válasz
Sk8erPeter #18250 üzenetére
valamiért nálam nem megy rendesen pedig a javítás is benne van:[link]
-
Penge_4
veterán
válasz
Sk8erPeter #18241 üzenetére
Az elején, mikor megjelent valóban hülyeségnek tartottam, de csak mert rosszul marketingelték be és (jó szokásuk szerint) nagyobb volt a füstje, mint a lángja ezzel a "reinvent the web"-es várakozással. Utána egyre több volt benne a potenciál, majd végül egyre inkább elhanyagolták a komolyabb fejlesztéseket (pl. Gridnite) és végül mire célba érhetett volna (amikorra már egyáltalán nem marketingelték, akárcsak a userJS-eket vagy a régebbi, komplexebb témákat, amik nem csak ilyen Personas-szintű gagyi háttérképek) bejelentették, hogy megszűnik.
A widgeteket tartottam baromságnak. Az elején azért, mert olyan jelentéktelen izék voltak, utána (külön processz) meg azért, mert minek túlbonyolítani. Aztán mire ott is lett volna pár hasznos app (OOrganizer, YouTube Player, eBook reader) azt is kicsinálták. Úgy, hogy az Extensions API még most is nevetségesen egyszerű, se FileSystem API, se IndexedDB, miközben Chrome-ban már régóta ott a Native Client). Az új whitelistet pedig ha jól veszem ki csak kiegészítővel lehet használni.
(#18248) sunahunter: Ha erős géped van (CPU) és nem zavar, ha betöltés közben látod, ahogy kirajzolódik az oldal, ezáltal villog, mialatt helyükre kerülnek az elemek nyugodtan teheted azonnalira. De opera:config-ból jobban jársz, mert ott több beállítási lehetőséged van:
opera:config#UserPrefs|FirstUpdateDelay - ez azt jelenti, hogy mikor rajzolódjon ki először az oldal, azaz hány millisecundumot várjon vele. 0 az, hogy semennyit se várjon, azonnal rajzolja ki. A Ctrl+F12-es beállításban beállított "Újrarajzolás: azonnal" itt 200-at állít be alapértelmezésben. Kevesebb szerintem felesleges is, nem igen látsz különbséget.
opera:config#UserPrefs|UpdateDelay - ez azt jelenti, hogy hány millisecundumos ciklusonként ismételje az újrarajzolást. Ezáltal gyorsabbnak hat az újrarajzolódás, szinte azonnal "darálja" az oldalt. Szintén 0 az, hogy semennyit se vár, betöltődésig folyamatosan újrarajzol millisecundumonként ezáltal megizzasztva a CPU-t (de ezt majd úgyis látod a sajátodon. Egy Core i7 Extreme-nél fel se tűnik).
opera:config#UserPrefs|StyledFirstUpdateTimeout - Ez pedig a CSS-hez tartozik. Ha azonnalira állítod a másik kettőt, akkor ez is legyen 0, máskülönben arra jó, hogy nem a nyers HTML villan be elsőre, hanem a háttérben helyrerakja a DIV-eket, megformázza a szöveget, stb. a CSS-ben definiáltaknak megfelelően, így kellemesebb látvány, hogy a fehérség után már a kész oldal villan be. -
Predator2
addikt
Helló
Be lehet azt valahol állítani h amikor kijelölök valami és jobb klikkel keresni próbálok akkor új ablakban nyissa meg?
THX
-
sunahunter
senior tag
Ki mit használ itt?
Újrarajzolás...1mp, 2mp, stb, betöltéskor, azonnal...
Illetve melyik a javasolt? Én semmi különbséget nem látok
-
kiss.a
tag
valaki?
gmailben miert nem tudok kijelölni másolásra a leveleim közül semmit? feladatkezelőbe miért használ pár perces indulás után 400-500 megát a memóriából? -
kiss.a
tag
nos akkor senki nem tudja hogyan tudnám vissza állítani operát normál nézetbe, ne foglalja el teljes nézetet a képernyőből?
-
gerolka
tag
válasz
Sk8erPeter #18241 üzenetére
Próbáltam az USB-st is, de azzal is ugyan az a helyzet, és a totális újratelepítés sem segített!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
gerolka #18240 üzenetére
Kíváncsiságból megpróbálhatnád az Opera USB-változatát: http://www.opera-usb.com/operausben.htm, hogy azzal is jelentkezik-e a probléma, ha nem, akkor egy teljesen szűz telepítést kéne végrehajtani (előző uninstall, esetleges maradékait kitakarít).
=======
(#18239) Penge_4 :
ja értem. Pedig az azelőttiből úgy tűnt, a Unite-ot úgy, ahogy van, hülyeségnek tartod. -
gerolka
tag
Tudnátok segíteni? Édesanyám gépét egy ideje baromira fogja a gmail, nem egy erőmű (2,4 GHz, 2GB RAM, win xp sp3), de pár hónapja még nem volt vele gond. Mostanában ha csak egy levelet akar megnyitni az is 10-20 másodpercig tart, a CPU meg 100%-on meg akar halni!
Opera 12.11-el más oldalon is döcögős, így visszaraktam neki a 11.50-et, azzal legalább a többi oldal jól megy, ellenben a gmail ezzel is baromi lassú!
Firefox-al és a Chrome-mal viszont gond nélkül használható a gmail!
Annak idején én beszéltem rá az Operára és már meg is szerette, nem szívesen váltana. Van megoldás a problémára? -
Penge_4
veterán
válasz
Sk8erPeter #18234 üzenetére
A Lounge egy gyári Unite alkalmazás volt, a Unite-tal együtt szűnt meg.
-
Dictator^
veterán
válasz
Sk8erPeter #18233 üzenetére
Mondhatni user error (általába ha valamire megtalálom a választ csak szerkesztve X-elek, egyet.
)
Igazából felment a Flash, nem volt kép. Újrainditottam semmi, következő indításnál akadt, hardwares gyorsítás ki be (radeon 6870) , majd újraindít és ment..
Érdekes, ilyen herce-hurca még eddig nem kellett, de végre megy.. viszont a 12.11-et még mindig nem merem felrakni, az 12.10 volt ami alapból kiakasztotta az egészet, félek a 12.11-et is ugyanez lenne. -
kiss.a
tag
valaki tudna segiteni? operát használok és valahogy teljes képernyős lett alul nem jelenik meg a tálca sor, elég idegesítő h csak alt+tab al tudok váltogatni. xp-m van
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Penge_4 #18224 üzenetére
Ja, hát a MegaUpload tényleg jó volt, de mondjuk tényleg az egyik legnépszerűbb oldal volt a warez-cuccokra. Szerinted miért ismertem olyan jól?
"Akkor meg szórakozzon a halál ilyen pár gigás nevetséges retkekkel, ahol olyan privacy van, hogy még az életemet is rájuk ruházom és sosem tudhatom, hogy mikor törlik az adataimat, akár előzetes bejelentés nélkül."
Most a Dropboxról, Google Drive-ról, SkyDrive-ról beszélsz, amiket említettem alternatív feltölthetőségre, ha meg akarsz osztani - akár csak átmenetileg - valamit?
Ezek a "pár gigás nevetséges retkek" elég jók a célra...Meg ezek a "retkek" elég jó és kényelmes felületet is kínálnak. Persze nyilván rá lehet húzni erre is a szokásos Nagy Testvér-parádat, de úgy egy kicsit nehéz az élet.
A Lounge-ot amúgy nem ismertem. Az miért szűnt meg?
-
fasirTTT
őstag
az mitől lehet, hogy (w7 64 bit) mikor megfogom felül egérrel és neki akarom húzni a monitor szélének, nem akarja fél képernyőre tenni, meg a méretét nem tudom módosítani, csak ablak módba, de az ki van terjesztve teljes képernyőre, és a teljes képernyős megjelenítés van.
-
Dictator^
veterán
Ismént alkotott az Opera.. sztem a 11 es verziónál fele ennyi hiba nem volt vele.
Flashplayer frissítés, többé nincs flash lejtásztás 12.02..
X , megoldottam, de akkor is.. -
törölt tag
Az operablog az mennyíre hivatalos? Vagy csak 1 túlbuzgó rajongó, mondjuk Penge
bolgja? Vagy tud róla az opera software is?
-
Penge_4
veterán
válasz
Sk8erPeter #18222 üzenetére
Megosztásra mindig is volt. Például a Megaupload, ami mindentől jobb volt, mert több megabites sebességgel tudtak húzni free userek is. Akkor meg szórakozzon a halál ilyen pár gigás nevetséges retkekkel, ahol olyan privacy van, hogy még az életemet is rájuk ruházom és sosem tudhatom, hogy mikor törlik az adataimat, akár előzetes bejelentés nélkül.
De a Lounge-ra a mai napig nincs alternatíva. Még az is csak minimálisan enyhíti a fájdalmamat, hogy végre az MSN megszűnik (egy hulladékkal kevesebb), marad a Skype toolbarosított változata, a Google Talk meg a Facebook (amire akkor se fogok regisztrálni, ha nem tudom mi történik).
A Lounge pont jó volt arra, hogy az 1 bites usereket képes voltam egy karámba terelni egy sima HTTP linkkel, amit akár céges IE6-tal képes volt betölteni, ezáltal még ha mikrofon és webkamera nem is játszott, de legalább szöveges módban kapcsolatba lépni velem és akár még több másik userrel, akiket bevontam a beszélgetésbe. Majd ezt követően az URL megszűnt létezni. Biznisz lezavarva, a jövőben csak a tényleg fontos ügyfelekkel tartva a kapcsolat. Azok is külön kategorizálva többféleképpen a "nagyon hülye, de fontos ügyfél"-től a "technikailag hozzáértő (tehát nem küld körleveleket és egyéb baromságokat), de nem fontos)-on át egészen a "kiemelt kör"-ig.
-
Nem sűrűn jársz akkor a fórumon, mert már több, mint egy éve ilyen.
Használd a részletes keresést, vagy a gyorskeresőben tedd idézőjelbe a keresett szót. Esetleg szó elejére is kereshetsz, de minden szépen össze van szedve a PH abszolút kezdőknek topik első hozzászólásában. -
Sk8erPeter
nagyúr
Van alternatíva bőven.
Dropbox, Google Drive, SkyDrive, ilyesmik. Mondjuk annyi különbséggel, hogy akkor nem a saját gépedből csinálsz szervert, ami sokkal jobb is...
Amúgy én őszintén szólva az előbb említett szolgáltatások megléte miatt soha nem használtam.
(#18221) AtHoS :
nálam is rengeteg füllel indít, és nem pofozgatja a CPU-használatot, ahogy például a Firefox teszi. Memóriát zabál rendesen, attól tényleg nem kell félteni. -
AtHoS
nagyúr
válasz
kiskaktusz #18215 üzenetére
Nálam is ugrabugrált a tekergető sáv, de az extend tube kiegben belőttem, hogy mutassa állandóan
Mod:
Más:
A soklapos böngészgetéshez annyi hozzáfűzni valóm lenne, hogy nálam 30...60 lappal indít az Opera és nem vettem észre problémát ennyi megnyitott füllel böngészés közben -
Ayg0
senior tag
válasz
Sk8erPeter #18219 üzenetére
Ez de sz...
Én meg voltam elégedve vele és korábban sokat használtam. Kár érte.
Kösz az infót!
Egy kis off:
A PH keresőmotorjával is történt valami. Az utóbbi időben a keresett szó első 2 vagy 3 betűjével egyező összes találatot kiadja, csak magát a keresett kifejezést nem... Erről valami?
-
Sk8erPeter
nagyúr
http://hu.wikipedia.org/wiki/Opera_%28webb%C3%B6ng%C3%A9sz%C5%91%29#Opera_Unite
"A Unite sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ezért az Opera 12.00 verziótól kezdve le alapértelmezésben le lettek tiltva és 2012 végén várhatóan a szolgáltatást is leállítják."
szerk.: szó szerint idéztem, kicsit hibás a mondat (le alapértelmezésben le lettek tiltva), de érthető.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Jaja, mondjuk az a baj, hogy sok ilyen szoftver nagyon alattomosan tud feltelepülni, ugye alapból azzal kezdesz egy telepítést, hogy rendszergazdai jogokat adsz, aztán mehet minden... rengeteg programnál (nagyon nagy csalódás számomra például a uTorrent!) csinálják azt, hogy alapértelmezetten bepipálják, hogy igen, beleegyezel, hogy felmenjen két böngésződhöz egy toolbar, meg át is állítódjon a default kereső az XYZnagyonkúlkereső.com-ra, meg még valami háttérben futó szart is felraksz vele, ha nem figyelsz oda. Ha odafigyelsz, mert többet tudsz annál, hogy van a nagy bekapcsológomb, a vindóz meg a zzinternet (kék E betű), akkor kiszeded a pipát, de sok júzert beugratnak ezzel, szerintem ez a legaljasabb módszer.
Ja, a Google Chrome szépen bekúszik mindenhová, de szerintem már az ő módszereik is iszonyat aljasak, és ez már óriási túlzás, hogy akárhányszor használok másik böngészőt a Google Drive-val, egyéb Google-termékekkel, akkor a pofámba kapom, hogy használjak már egy gyorsabb, modernebb, kúlabb böngészőt, nesze, itt a letöltés link. Ahogy írtad is, persze, hogy "lecsapnak rá, mint tyúk a takonyra". -
Ayg0
senior tag
Üdv!
Most vettem észre, hogy nincs Unit a 12.11-ben. Tudja valaki mi történt vele? Vagy csak nálam tűnt el?
-
Sk8erPeter
nagyúr
Igazából kettőnk közül csak Te játszod a véresszájút, én vitatkozni próbáltam veled érdemben, és nincs is azzal semmi baj, ha nem értünk egyet, többek közt arra is való ez a fórum, hogy megvitassunk különböző álláspontokat. Csak Te valami ismeretlen okból játszod a besértődöttet, mintha mondtam volna neked bármi olyat, amivel a lelkedbe gázoltam volna.
-
Nobuo
tag
válasz
kiskaktusz #18213 üzenetére
Youtubera nagyon nem tökéletes a chrome. Sokszor ütközik az integrált flash lejátszó az adobeval és állítgatni kell.
-
kiskaktusz
addikt
válasz
br.rak #18205 üzenetére
Áhh, hagyom a francba, úgysem yt-ozom sokat, akkor meg már ott van a chrome, mint másodböngető, azzal úgy is jobban megy a yt, mint operával bármikor. Bár, ha jól emlékszem, akkor 10.10-ig nem volt gondja az operának sem.
Mindegy, opera marad, a szolgáltatásaihoz már hozzászoktam az évek alatt, inkább más böngészőből yt-ozom.
-
Nobuo
tag
válasz
Sk8erPeter #18210 üzenetére
Csak nem tudsz egyszerűen te is kiszállni. Tudod mit? Mindenben igazad van. Remélem így megnyugszik a lelked és helyreáll a békéd. Attól, hogy valamit te mondasz még nem lesz minden igaz.
És lehet a firefox nem első, de a Chrome, firefox, opera hármasból így is az opera az utolsó. Természetesen azért, mert az a legjobb mindhárom közül. És mindenkinek van ideje, kedve utánanézni, hogy egy weboldalt miért nem jelenít meg. -
brd
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #18207 üzenetére
Nem mintha ez igazolná, hogy egyik vagy másik böngésző jobb. Annyit igazol, hogy valamelyik böngésző például agresszívabb reklámkampánnyal "büszkélkedhet", és/vagy valamilyen egyéb okból népszerűbb, esetle az van a felhasználó arcába tolva (lásd IE-használat sok vállalatnál), és ezért azt használja, ami van.
Egyszerű a képlet: a legtöbb felhasználónak olyan a Next és a Download now gomb/felirat, mintha drog lenne, lecsapnak rá agyatlanul, mint tyúk a takonyra. A Chrome pedig ugye ügyesen be van pipálva. Amikor a McAffe szara volt ott bepipálva, akkor 100 flashplayeres gépből 99-en ott figyelt az is, most a Chrome figyel.
Ha az Opera mondjuk a Java-val együtt települne, akkor sokkal több helyen lenne az is... -
Nobuo
tag
válasz
Sk8erPeter #18208 üzenetére
Bocsi a népszerűséget benéztem, mert 2010-es adatot néztem. De a vitát lezártam így is.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #18207 üzenetére
egyébként az előbbi (még mielőtt valaki kérdezné) ez alapján készít statisztikát:
"Country meta data collected from English Wikipedia"
szóval ezért mondtam, hogy nagyon nem mindegy, milyen szerveren készítik a statisztikát. -
Sk8erPeter
nagyúr
1.) senki nem mondta, hogy a Firefox-felhasználók hülyék
Egyrészt azt mondtam, hogy személyes tapasztalatom alapján nem bejövős, teljesen szubjektív véleményre hagyatkoztam (a sajátomra); megindokoltam, miért: én úgy tapasztaltam, hogy túlzott erőforrás-igénye van (durva CPU-használat még akkor is, ha nem mennek youtube-os és egyéb Flash-videók, már régen leálltak, vagy pausézva vannak, akkor nem kéne ugrálnia a CPU-használatnak 10% környékére; plusz memóriát is csak úgy zabálja, nem mintha sok esetben Operáról ez ne lenne elmondható, de láthattad is, hogy ezt is már írtam itt másnak), plusz nem tetszik a GUI, és a sebességével is vannak gondjaim.
2.) Milyen statisztikára alapozod azt az állításodat, hogy a hazai felhasználók többsége még mindig Firefoxot használ?
Csak úgy kíváncsiságból, mert nem mindegy, kik és milyen körülmények alapján tesztelték! Ez eltérhet, oldalak látogatottságától, azok alapján készült riportoktól, bejelentésektől és egyebektől függően.Meg azért, mert az alábbi statisztika nem igazán ezt mutatja:
http://stats.wikimedia.org/archive/squid_reports/2012-10/SquidReportCountryBrowser.htm
kis segítség: eme statisztika alapján a Chrome jelentősen vezet. Persze lehet, hogy más statisztika mást mutat, ahogy írtam, ez körülményfüggő.Nem mintha ez igazolná, hogy egyik vagy másik böngésző jobb. Annyit igazol, hogy valamelyik böngésző például agresszívabb reklámkampánnyal "büszkélkedhet", és/vagy valamilyen egyéb okból népszerűbb, esetle az van a felhasználó arcába tolva (lásd IE-használat sok vállalatnál), és ezért azt használja, ami van.
Az egyéni preferencia dönti el, kinek melyik böngésző miért tetszik. Amit persze nagyban befolyásol az is, hogy egy böngésző milyen szolgáltatásokat kínál, mivel teszi kényelmesebbé a felhasználónak az adott böngészőt.
Neked a fájörfox jött be, másnak nem, ízlések és pofonok különböznek. -
Nobuo
tag
válasz
Sk8erPeter #18198 üzenetére
daninet felismerte az úgynevezett : humort
Van, amikor én is 13-14 lapot tartok megnyitva egyszerre, én sem a levegőbe beszélek. Nálam pl. az opera volt használhatatlan, ha már egy 10. lapot nyitottam, ha pedig egyiken futott egy videó, akkor biztos halál.
Lényegtelen, benyögtem egy egy pofátlanságot poénból, te rákaptál, de nem folytatom.
Azért annyit még hozzáteszek, hogy itthon még mindig a Firefox vezeti a népszerűségi listát, biztosan azért mert mindenki hülye, aki használja, mint én.Minden jót.
-
br.rak
őstag
válasz
kiskaktusz #18199 üzenetére
Kapcsold ki a hardveres gyorsítást Flash-ben, nálam két gépen is megoldotta a problémát youtube-nál (ez nemcsak opera alatt fordul elő)
Br
-
Penge_4
veterán
válasz
daninet #18193 üzenetére
"többnyire az oldal hibája, nem az Operáé. A lassulás nálam is előfordul, de csak tumblr-nél ha már 15 perce görgetek lefelé (1200 kép, 1/5-e gif egy oldalon. Mondjuk ilyenkor már használhatatlan"
Most nem specifikusan a Tumblr-re értem, egyre több oldalon ilyen ajaxos módon van megoldva, ahol az alapötlet jó, csak nagyon gányul van megoldva. Facebook (amit én nem használok, de kaptam visszajelzéseket) vagy YouTube videók alatti több száz vagy 1000+ komment és hasonló.
Ez valóban nem kizárólag az Opera hibája, de az már a marginális részesedésnek köszönhető, hogy a userscripts.org-on is ha a többihez (Firefox, Chrome) van is userJS, az Operához nincs vagy nem kompatibilis vele a többi, ami például permalinkekkel orvosolja a problémát. Az AutoPatchWork-höz vagy az AutoPager-hez hasonlóan, hogy rányomsz mondjuk a 30-as linkre, majd az adott oldal 31. oldalától folytatja tovább, ezzel több száz mega RAM-ot felszabadítva.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hát a 2 GB elég durva.
Ja, sajnos az Opera is tele van hibákkal, ezt én is hangoztattam sokszor a topicban."Elvileg mostanában került be az FF-be olyan megoldás, hogy programindításkor nem az összes fület egyszerre tölti be, hanem csak az aktívat, és ahogyan váltogatsz, úgy kerül betöltésre egyre több fül, szóval ott az indulásnak elvileg javulnia kellett (nem teszteltem, csak olvastam róla)."
Na ez lehet, én nem teszteltem sok füllel való indulással, csak egyetemen múltkor ültem egy srác mögött, és azt néztem, mennyit szenved, míg betölt a nyomorék Fájörfox, szokásos "Not responding", kis megerősítést láttam abban, amit korábban is gondoltam, hogy vannak gondok vele bőven.Simán lehet, hogy ez azóta javulgatott.
Én meg épp azon csodálkoztam, h volt, hogy egy fülre váltottam, és mintha újratöltött volna."Ezek és a topikban szidott egyéb problémák ellenére ellenére még mindig az Opera magasan a legjobbnak minősülő böngésző számomra."
Mostanában nagyon váltogatom a böngészőket, nem találom meg az igazit. A Chrome sok szempontból jobban tetszik, mint az Opera."Ami a az elvileg dúló konkurenciaharcot elnézve szomorú, hogy egy ennyire ezer sebből vérző valamit nem tudok leváltani, mert a többiek ugyanúgy ezer sebből véreznek, maximum náluk a sebek máshol vannak."
Igen, ez egy jó összefoglalás. -
dqdb
nagyúr
válasz
kiskaktusz #18199 üzenetére
Nálam ebben a pillanatban probléma nélkül megy Opera 12.11-en (build 1661), YouTube nem HTML5, hanem Flash módban van. De egész délelőtt a YouTube eléggé érdekesen működik, az ajánlott videók néha hiányoznak, néha 3-4 darab jelenik csak meg, valami az oldalon nem korrekt.
daninet: ne használj FB-t, vagy más böngészőből használd, más ötletem nincsen sajnos. A legrosszabb hiba a reprodukálhatatlan hiba
Sk8erPeter: az Opera nálam nagyon szépen eszi a memóriát, 20 füllel 2 GB alá nemigen szokott menni, és nálam ennyi fül mellett induláskor használhatatlanul lassú a felülete. Elvileg mostanában került be az FF-be olyan megoldás, hogy programindításkor nem az összes fület egyszerre tölti be, hanem csak az aktívat, és ahogyan váltogatsz, úgy kerül betöltésre egyre több fül, szóval ott az indulásnak elvileg javulnia kellett (nem teszteltem, csak olvastam róla).
Ezek és a topikban szidott egyéb problémák ellenére ellenére még mindig az Opera magasan a legjobbnak minősülő böngésző számomra. Ami a az elvileg dúló konkurenciaharcot elnézve szomorú, hogy egy ennyire ezer sebből vérző valamit nem tudok leváltani, mert a többiek ugyanúgy ezer sebből véreznek, maximum náluk a sebek máshol vannak.
daninet #18200: hangosan gondolkozom: nem lehet, hogy valami Flash alapú komponens szívatott, ami oda mentegetett egy félig jó, félig rossz állapotot
Néha programtelepítéskor tud a temp mappák ürítése megváltás lenni, és az eddig hibával elszálló install hirtelen meggyógyul ...
-
daninet
veterán
-
kiskaktusz
addikt
Ez az új youtube csak nálam fos, ha teljes képernyőn akarom nézni az adott videót, vagy másnál is összeszarja magát az opera?
-
Sk8erPeter
nagyúr
Az már önmagában trollkodás, hogy X böngésző topicjában egy specifikus kérdésre mindenféle gondolkodás nélkül azt a nem túl értelmes javaslatot kapod elő, hogy valaki használja "megoldásként" inkább Y böngészőt. És akkor teljesen mindegy, milyen böngésző topicjáról beszélünk, ha itt bárki az általad favorizált Fájörfox topicjába pofátlankodna bele, hogy "hát figyelj, ha ez a dolog nem megy, használj Operát, mert szerintem az jobb", az ugyanolyan baromság lenne, megérdemelné az illető a virtuális sallert.
Egyébként éppen most Firefoxot kaptam elő, és azt használom épp tegnapelőtt este óta, mert adtam neki egy próbát, és mostanság többször is kipróbálgattam, hogy senki ne vádolhasson elfogultsággal (minden böngészőnek adok egy esélyt!), plusz a többi böngészőben kicsit sok engem érdeklő fül van egyszerre megnyitva, úgyhogy azok épp zárva
, és most legegyszerűbb ez volt session manager használata helyett, ha már úgyis ki akartam próbálni a Firefoxot.
Úgy, hogy már SSD-n fut a rendszerem, így már nem egy lassú ócska rakás szar, mint amilyen volt előtte, de zabálja a memóriát, mint az állat. Most épp egy Youtube-os fül van megnyitva, de a videó már nagyon régóta nem megy (OK, pufferelt videó, egy részét még memóriában tartja); ezenkívül egy PH!-s, 2 Google Docs-os, 3 Wolfram Alpha-s, egy 9gages, egy Gmailes és két másik fül van megnyitva, ahol full statikus HTML van, semmi kliensoldali dinamizmus (JavaScriptes dolgok, Flash, ilyesmik nincsenek, csak sima egyetemi tárgyhonlapok), ez nálam egyáltalán nem is sok egyszerre. DE azért szerintem ez a memóriakajálás egy kicsit túl soknak tűnik, főleg, hogy valamiért a CPU-t is zabálja keményen, a screenshot készítésekor épp 13%-on állt (de 10-20% között ugrál!!!), és egyáltalán nem értem, mi ennek az oka:Firefox 17.0.1 van fent.
Erről beszéltem, nem csak a számat jártattam, bizonyítékok nélkül. Én most is próbálgatom, régen is próbálgattam, aktuális oprendszer-változattól függetlenül is, és valahogy sosem vált be. Ha épp nem a GUI akadozós-vánszorgós tulajdonsága nem tetszett, akkor a felhasználói felület elnagyoltsága, amit aztán az Operáról lemásolva összenyomtak kicsit (szerencsére); vagy épp a rendkívüli erőforrás-használata, lásd fentebb. Amúgy az is vicc a Firefoxnál, hogy ha egyszerre mondjuk 20 korábban megnyitott füllel indítod a böngészőt, akkor a GUI addig teljesen használhatatlan, amíg ezek a fülek be nem töltenek majdnem teljesen. Operánál jelenleg már ezt nem tapasztalom, Chrome-nál sem igazán (bár itt a topicban asszem Chrome-mal kapcsolatban elhangzott ilyen panasz még egy korábbi verzióról). Manapság nem túl nagy elvárás, hogy sok-sok füllel megnyitva is majdnem egyből használható legyen a böngésző (elfogadható türelmi időn belül). -
Nobuo
tag
válasz
daninet #18193 üzenetére
Tudni véltem többször, hogy nem az Opera hibája, de az átlag usert nem érdekli kinek a hibája, csak az érdekli, hogy nem tudja betölteni az oldalt, amit akar. Sokaknak már ennyi elegendő a váltásra. Én nem húzom le az operát, csak annyit mondtam, hogy nekem eddig a Firefox vált be tartósan és, amikor váltottam megbántam.
Mindenki azt használ, amit szeretne, ami neki tetszik, amit jobbnak tart.Sk8erPeter: Nem trollkodni jövök. Attól, hogy én firefoxot használok nem várom el mástól, hogy ős is azt használja.
-
brd
nagyúr
Valami olyasmi lehet, amit szürkén írtál, mert pl. az Opera mobile is pont azóta rossz (a 12.04 még jól működik, az összes utána következő rossz), amióta ez a hiba is megjelent Operáéknál. Van egy weboldalam, amit RapidSSL cert-tel üzemeltetek, és az Opera mobile belefagy (a már megnyitott oldalakra nem tudok átváltani, újat sem tudok nyitni, ill. kilépni sem lehet belőle), ha ott be akarok jelentkezni. (HTTP-vel simán működik.) Ha az opera:config#SecurityPrefs|Certificaterevocationlistsforssl beállítást kikapcsolom, akkor viszont működik jól. Úgy csinál, mintha várna valamire, és addig sehova-semerre nem mozdul.
-
Nobuo
tag
válasz
Sk8erPeter #18187 üzenetére
Nem tudom teljesen cáfolni ezt, de nálam minden másik böngészőnél kevesebbet eszik. Nyilatkozni csak az én gépemről tudok. Chrome-mal nem tudok rendesen videót nézni, ha rájön, mert akadozik a hang és/vagy kép (nem net), IE10-ről csak jókat hallottam eddig, de xp-m van, Operával egyes lapokat nem tudok megjeleníteni sem és nálam például ő lassult a legjobban, Maxthon először jól ment, majd ellomhult és nem mindig alkalmazta a beállításaim, eredetileg integrált alkalmazásai nem működtek.
Firefoxnál nincs semmi problémám. Manapság csak rosszat hallani róla, de nekem semmi bajom vele. Na jó egy van, a privát böngészési opciót nem lehet használni a sima böngészéssel egy időben.Szóval sokszor elindultam felfedezni a többi böngészőt, de mindig megbántam, mikor több, mikor kevesebb idő elteltével.
-
brd
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #18184 üzenetére
Nem hiszem, hogy szándékosan tiltanák az Operát, JS-szel pillanatok alatt ki lehetne deríteni, merre hány méter (milyen böngésző), így maszkolva sem működne. Inkább csak nem foglalkoznak az alacsony részesedésű böngészőkkel. Szerintem is inkább a fehérlistás megoldás működhet. Amire úgy gondolják érdemes, arra letesztelik, megoldják, hogy működjön, a többivel nem foglalkoznak.
Nekem csak a "zerg rush" találatát eszik meg az Opera logók. Nyilvánvalóan teljesen másról van szó.
-
törölt tag
Szia minden ember. Androidos operához nem tudtok szövegkiemelőt, vagy mit, ami könnyebben olvashatóvá teszi a weboldalt? PC-s operába ezt a cleanpages nálam megoldja de pl az androidos firefoxba van kiemelő és a kisképernyőn sokkal kényelmesebb olvasni. köszi.
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Kb. annyira hasonlítanak, mint az itelefon, és a nyamnyug galaxis: lehet őket tapizni, telefonálni velük, és a sarkaik nem vágják/szúrják szét a ruhád, egyébiránt teljesen mások."
Hát azé' nem egészen ennyire tök más.
Amúgy haverom kezdte el elemezgetni, hogy ha függőleges tengelyt húzol az "o" közepére, akkor az eredeti, Google-ös "o" betű valamennyire mintha picit döntve lenne:
a zerg rush-os "o" betű pedig egyenes, és emiatt jobban hasonlít az Opera logójáraA paranoiás Opera-júzerben meg könnyen merülhet fel ez a gondolat, vagy azokban, akik mondjuk megvetik az Operát, mert szerintük egy szar.
Amúgy meg már itt a topicban többször volt szó róla, hogy bizonyos szolgáltatásokat kifejezetten tiltanak, még ha nem is konkrétan Operára, de a marginális böngészőkre vonatkozóan, visszakeresve dqdb is pont erről beszélt korábban: [link]: "a Google-nek annyira marginális az Opera, hogy még olyan feature-öket is képes letiltani, amik maszkolással kíválóan működnek". Szóval vagy kifejezetten blacklistre raknak bizonyos böngészőket, VAGY inkább épp whitelistet készítenek azokról a böngészőkről, ahol adott szolgáltatás működik, aztán lehet arra maszkolni, és kész. Ha meg nincs maszkolás, akkor anyázzon csak a júzer, és "válasszon gyorsabb, jobb, csillivillibb, tökéletes, csodafasza böngészőt" (hát mi más is lehetne, mint a Chrome), csak hogy kábéra idézzem a Google marketingdumáját.
Persze ettől még nyilván egyáltalán nem biztos, hogy az lett volna az üzenet, hogy a webet és kvázi a Google-t meg kéne védeni bizonyos böngészőktől, mint például az Opera, de akkor is felmerülhet a gondolat az emberben, és ahogy rákerestem "zerg rush opera logo" kulcsszavakra, nem csak nekem jutott eszembe, meg haveromnak, még ha hülyeség is.Persze biztos belemagyarázás, de akkor is félreérthető első ránézésre, másodikra felmerül, hogy talán erőltetett. Na, de akkor is kifejtettem!
-
daninet
veterán
Teljesen tanácstalan vagyok lassan egy hete küzdök a "Belső kommunikációs hiba" gonddal, nem akarom kukázni az Operát ez miatt
Volt:
-összes addon törlése
-összes temp törlése
-teljes reinstall profil nélkül majd profil mentésselMinden más böngészőben működik a Facebook, csak Operában nem. Ami az érdekes, hogy ha újraindítom a böngészőt pár óráig jó, aztán megkattan, és ismét nem jön be. Proxy nincs. http és https linken is rossz. Ha törlöm a sütiket a főképernyő bejön, majd ha bejelentkeztem ismét Belső kommunikációs hiba.
SegítsetekMOD: Ami még érdekes, akárhányszor bezárom az Operát rendesen, a nyitott gmail ablakra hivatkozva bug reporterrel áll le.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Dictator^ #18178 üzenetére
Némileg javult a helyzet, bár még mindig csúnyán szivárog el a memória, de ezt a 11.0 óta hordozott profilomra fogom. Készíts biztonsági mentést a profilodról, upgrade, aztán ha nagyon nem jön be, akkor downgrade és profil visszamásolása.
hunfatal: Ezekszerint mégsem az Opera volt a ludas?
Jelen esetben a Netlock sértett szabványt a CRL-ek létrehozása során, de az Opera sem ártatlan az esetek egy részében. A Netlocknál jelenleg két CA infrastruktúra fut:
1. A régi SHA1 alapú, ahol minden területnek saját root CA-ja van, ezeknél csak CRL DP van a tanúsítványokban, OCSP responder nincsen (ékezet nélküli tanúsítványnevek).
2. Az új SHA256 alapú, ahol egyetlen root CA alá szervezték be a területek saját intermediate CA-ját, itt CRL DP és OCSP responder is van a tanúsítványokban (ékezetes tanúsítványnevek).Az Opera ezen hiba miatt az 1. pontban szereplő CA-k által kiadott tanúsítványokat jogosan utasította el. Azonban a második esetben ott volt az OCSP (lásd az ÁNTSZ-es példámat), mégis elutasította a tanúsítványokat. Ez utóbbi annak fényében mókás, hogy az esetet taglaló leírást készítő Yngve Nysæter Pettersen kommentjében pont ezt javasolja egyik lehetséges megoldásként:
or they can reissue the certificates so that they also use the OCSP method
Csakhogy ez nem működött az Operában, mert a T-Home Webshop, az ÁNTSZ és még pár a topikban említett problémás oldal már az SHA256-ös infrastruktúrában kiadott tanúsítványt használ, benne az OCSP responder címével ... Az ezt követő zárójeles részt (there have been issues with Netlock's OCSP responder that have now been fixed) nem tudom hová tenni: a Netlock OCSP respondere tökéletesen működött a korábbi tesztem során
Arra tudok gondolni esetleg, hogy az Opera egy nagyon amatőr hibát elkövetve nem a saját hálózati rétegét használta az OCSP lekérdezésre (és az OpenSSL-t csak a kriptográfiai feladatokra), hanem kényelemből az OpenSSL BIO rétegére bízta teljesen. Ekkor tényleg volt mit javítani (az Operának), mert a BIO réteg csak HTTP 1.0-t támogat, míg a Netlock ezen oldala virtual host-on fut, azaz HTTP 1.1 kell neki. Most nincsen rá több időm erre, de vizsgálódok még később egy kört ez ügyben hálózati monitorozással
-
Dictator^
veterán
ezt alapján nem mertem felrakni a 12.10-et, merjem updatelni 12.11-re vagy megmaradt a hiba?
Jelenleg 12.02 van fent. -
AtHoS
nagyúr
Belefutottam egy böngészőhasonlítgatós blogbejegyzésbe: 10 Web Browsers Tested for RAM and CPU Usage
-
dqdb
nagyúr
Jó hír: a Netlock módosított a CRL kiadásán, így megszűnt a 1578-as hiba, vissza lehet (és érdemes) kapcsolni az opera:config#SecurityPrefs|Certificaterevocationlistsforssl beállítást. Várhattak volna vele kicsit, ha már az Operával karöltve hónapokon keresztül szívatták a népet, most akartam alaposabban megnézni
Szerencsére találtam magamnál régebben elmentett Netlock CRL-t, így van összehasonlítási alapom.
Az Opera leírása szerint, ezt linkelte AtHoS, az volt a probléma kiváltója, hogy az Operánál a 12.10-ben újabb OpenSSL használatára tértek át (időben, alig 2,5 évvel az 1.0.0 kiadása után ...), amiben a CRL ellenőrzése szigorúbbá vált. Korábban csak megkereste és feldolgozta a kód az extensionöket, most már azt is ellenőrzi, hogy a specifikációnak megfelelően látják-e el ezeket a critical flaggel. A specifikáció szerint a reasonCode non-critical, azonban a Netlock olyan CRL-eket gyártott, ahol ez a az extension critical értékre volt állítva. Ezt anno benézte a Netlock, és benézte az őket minősítő cég is, de a hiba súlyosságát jelzi, hogy több, mint 13 éven át sehol sem bukott ki (a BC C# változata például garantáltan nem volt érzékeny erre, mert azt használtam netlockos tanúsítványok CRL alapú ellenőrzésére). Kész szerencse, hogy csak ennyi volt a gond, így a Netlocknál a hivatalos CRL kiadási protokoll és a forráskód módosítása elegendő volt, mert nem a tanúsítványok voltak érintettek.
Így néz ki egy CRL extension ASN.1 objektum:
Extension ::= SEQUENCE {
extnID OBJECT IDENTIFIER,
critical BOOLEAN DEFAULT FALSE,
extnValue OCTET STRING
-- contains the DER encoding of an ASN.1 value
-- corresponding to the extension type identified
-- by extnID
}Így nézett ki a bőnös reasonCode extension a NetLock Uzleti (Class B) Tanusitvanykiado CA egyik CRL-jében korábban (2012-10-22 12:00:00Z):
239:d=5 hl=2 l= 13 cons: SEQUENCE
241:d=6 hl=2 l= 3 prim: OBJECT :X509v3 CRL Reason Code
246:d=6 hl=2 l= 1 prim: BOOLEAN :255
249:d=6 hl=2 l= 3 prim: OCTET STRING [HEX DUMP]:0A0100És így néz ki most (2012-12-08 12:00:00Z):
239:d=5 hl=2 l= 10 cons: SEQUENCE
241:d=6 hl=2 l= 3 prim: OBJECT :X509v3 CRL Reason Code
246:d=6 hl=2 l= 3 prim: OCTET STRING [HEX DUMP]:0A0100Szóval bár mindenki happy lehetne (bár nekem a miért most jött előhivatalos indoklását illetően vannak kétségeim), a következő költőinek szánt kérdéseket azért fel kell tennem:
1. Miért nem került bele az Operába ideiglenesen workaround a Netlock CRL-jeire? Sokkal kisebb munka lett volna, mint amennyi felhasználót veszthettek ezzel.
2. Miért nincsen dokumentálva az Opera oldalán, hogy melyik SSL hibakód ténylegesen milyen hibát takar? Az X509_V_ERR_UNHANDLED_CRITICAL_CRL_EXTENSION OpenSSL visszatérési érték kódja 36, ebből keletkezett 1578.
3. Miért nincsen egy Oké, megértettem, hogy hiba van, de én mégis szeretné továbbmenni gomb az üzenet mellett?
4. Miért nem jeleníti meg az Opera a hibát okozó tanúsítványt, miért kell másik böngészőt használni annak letöltésére? -
-
Lui04
aktív tag
Van arra valamilyen megoldás, hogy a google readerben egy elemet meg tudjak jelölni olvasottnak anélkül, hogy ki kéne azt nyitnom? Listanézetről beszélek. Kiterjesztést kerestem, de nem találtam. Esetleg valami script, ami varázsol nekem egy ilyen gombot?
-
brd
nagyúr
válasz
Wolfskin #18163 üzenetére
Lemerevedés: nálam nincs ilyen hiba.
Eddig nekem csak ott nem jelenített meg kapcsát, ahol az external js-ek le voltak tiltva (de ezt ugye alapból az Opera nem csinálja, bővítmény, vagy js kell hozzá).
A logoutra nem szoktam bejelentkezni (én a gamepodot használom, még annak a színvilága van a legkevésbé elrontva), de szerintem az összes PH!-s aloldal ugyanúgy jelentkeztet be, és ilyen hibát sem találtam még soha.
Vírusod nincs? Mostanában találkoztam egy olyannal, ami az acpi.sys nevű rendszerfilet cseréli le, és ilyesmi hibákat okoz (pl. a freemail-re nem lehetett bejelentkezni, megállt a betöltésnél, gmail címet nem tudtunk regisztrálni, mert a kapcsa hiányzott), és ez minden böngészőből így működött.
-
fatal`
titán
És tényleg, ott is piros az o. Jogos
Furcsálltam is, hogyha Opera logok potyognak, akkor miért van köztük sárga is.
(#18167) brd: Ha jól emlékszem, akkor a régi Opera logo ugyanolyan széles "átlátszó" résszel rendelkezett, mint a Google o betűje.
Egyébként nem hiszem, hogy a Google utálná az Operát, inkább csak az alacsony piaci részesedése miatt nem foglalkozik vele.
-
brd
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #18165 üzenetére
Mindkettő piros, nagy o, és átlátszó a közepe. Kb. annyira hasonlítanak, mint az itelefon, és a nyamnyug galaxis: lehet őket tapizni, telefonálni velük, és a sarkaik nem vágják/szúrják szét a ruhád, egyébiránt teljesen mások.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Akkor félreértettem, amikor azt írtad, hogy "nálam működik".
Azt hittem, arra írod, hogy nálad normálisan megjelenik, ahogy szokás. Egyébként nálam Opera alatt egyáltalán nem működött, 12.02, x86. JS-kivétel sem volt a konzolon.
Ebben végül is van valami, hogy a Google saját "o" betűje van a logóban, de mintha feltűnő lenne a hasonlóság az Opera "O" betűjével.Mindenesetre kíváncsiságból kinagyítottam:
Na, most ebből döntse el valaki, mi volt a cél, volt-e benne rejtett gonosz szándék, vagy sem.
-
Wolfskin
őstag
heló,
mostanában egyre gyakrabban használom az IE-t. és nem a vicces reklámja miatt.
pl. amikor gmailben valamit gyorsan kell küldeni, az opera meg épp tisztelet-perceit tölti. ilyenkor kimerevedik a gmail, meg sem mozdul, kurzor egy helyben villog, de sem az egérre, sem a nyilakra nem reagál. ez kb 2-3 perc. az ezalatt bevitt karakterek, törlések a végén egyszerre jelennek meg, ált nagy káoszt okozva az addig beírt szövegben. ha nincs idő kivárni az opera tiszteletperceket,---> explorer
ha az opera egy új oldalon nem jeleníti meg a chaptát. régen fel lehetett venni az oldal a usj-ek közé, mint kivételt, akkor megjelenítette, de mára már ez ugye megszűnt---> explorer
a logout fórumra való bejelentkezéskor, a "regisztráció sikerül, rögtön továbbítunk". vagy mi jelenik meg. nem tudom pontosan, pedig lenne időm megfigyelni, hisz órákig is mutatja. hiába kattintok a linkre, semmi. egy új tabon megnyitom, majd megkeresem a kívánt oldalt, akkor bent vagyok, vagy...--> explorer...
van a fenti problémákra az operának saját megoldása?
-
fatal`
titán
válasz
Sk8erPeter #18159 üzenetére
Nekem működött.
Bár lehet, hogy maszkolva van a google, már nem emlékszem.
De ez kb. olyan, mintha az Opera tönkretenné a webet.
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
válasz
Sk8erPeter #18156 üzenetére
Nálam működik.
-
Sk8erPeter
nagyúr
A Google tényleg ennyire gyűlöli az Operát?
zerg rush -
daninet
veterán
Üdv!
Facebook-ra nem tudok belépni, Belső kommunikációs hiba oldal fogad a belépés után rögtön. Chrome jó. Proxy nem használok, addonokat letiltottam, sütiket töröltem.
Valami ötlet? -
daninet
veterán
Üdv!
Van rá lehetőség, hogy a keresősáv végébe, ahol az appok gombjai vannak, odarakjak egy könyvjelzőknél levő mappát? Egy mappa miatt nem szeretném az egész könyvjelző sávot megjeleníteni, de sajnos egyelőre akárhogy okoskodok oda nem tudtam tenni. Talán valami kiterjesztést tudtok ajánlani -
Sk8erPeter
nagyúr
Szerintem nem érdemes, nekem legalábbis nem jött be, én maradtam a utorrentnél. Meg végül is használjunk mindent arra, amire való. Nem is értem, minek erőltették bele Operába ezt a fícsört, szerintem totálisan felesleges, sokkal értelmesebb lett volna, ha ilyen baromságok helyett inkább sokkal jobban fókuszálnak a kritikus problémákra, amikről itt a fórumban is tépjük a szánkat már mióta.
(és nem vagyunk vele egyedül)
-
Nobuo
tag
Mennyire érdemes használni az operát torrent letöltésre?
-
bocsika
aktív tag
Köszönöm ezt a módszert. Bár p7b be kellett menteni a tanúsítványt majd átírni p7 a nevét. Így már tudta telepíteni a böngésző.
Bár nem lett volna az egész ha a nod nem szemeteli össze a tanúsítványokat illetve ha én nem nyomok rá az SSL bizgerélésere a szülői felügyelet lapon. :S -
dqdb
nagyúr
12.11 már szigorúbb a tanúsítványokkal, így pár biztonságos oldalnál hibaüzibe futunk, míg Netlock-éknál le nem frissítik a tanúsítvány(oka)t.
Ez nagyon nem igaz ebben a formában, ehhez a Netlocknak körülbelül semmi köze nincsen, teljes mértékben az Opera sara. Pár hete egy konkrét példát végignéztem (a topikban dokumentáltam a teljes folyamatot), és ott annak ellenére dobta a 1578-as biztonsági hibát, hogy a tanúsítványt mind OCSP, mind CRL segítségével lehetett ellenőrizni és érvényes volt.Olyan esetben még talán, de inkább csak nagyon-nagyon talán elfogadhatónak tartanám az Opera problémázását, ha nem lenne lehetőség egy tanúsítvány OCSP-n keresztüli ellenőrzésére, de CRL-en keresztül igen (de ekkor is csak egy figyelmeztetés lenne jogos a teljes tiltás helyett). Ebben az esetben pár nagyon régi, a Netlocknál már új tanúsítványok kibocsátásra nem használt (de a magyar nyilvántartás szerint még minősítettnek számító, ezért nemcsak gyakorlatilag, hanem jogilag is megbízhatónak számító) CA által kiadott és jelenleg is érvényes tanúsítvány esne bele ebbe a kategóriába. Azonban ekkor is elvárnám, hogy épkézláb, használható hibaüzenetet jelenítsen meg, és legyen lehetőség a felülbírálására. Mert most csak egy homályos szöveget kapunk egy hibakóddal, és kész. A lehetséges hibakódok és azok részletes kifejtése nincsen jelenleg nyilvánosan elérhető módon dokumentálva az Opera oldalán. Ha egy weboldalon fennakadsz 1578-as hibával, akkor másik böngésző nélkül esélyed sincsen kideríteni, mi történt, mert még az SSL tanúsítványt sem jeleníti meg az Opera.
Szóval én nem szigorúbbnak nevezném ezt a megvalósítást, hanem rendkívül idiótának, amit már 12.10 snapshot korában javítani kellett volna (a Desktop Team Blogon többször futottam bele a kommentek között a probléma jelentésébe hetekkel-hónapokkal a 12.10 kiadása előtt, mégsem történt semmi). Ha mindenképpen a biztonságot akarják növelni, akkor kerüljön a böngészőbe kriptohardver támogatás, mert ma már mindenki képes chipkártyán/tokenen tárolt tanúsítványok használatára az Operát kivéve. Az nekem mindegy, hogy ez CSP-n keresztül (Internet Explorer), PKCS11-en keresztül (Firefox) vagy a kettő kombinációjával (Chrome) valósul meg, de legyen, mert az nem úgy megy, hogy egyik oldalról feleslegesen keménykedünk (1578-as probléma), míg másik oldalról csak szoftveres tanúsítványokat kezelünk
Az Internet Explorer a 3.0 óta tudja ezt, a Firefox a kezdetektől fogva (az előd Netscape-be is valamikor a múlt évezredben került bele), a Chrome-ról nem tudom, pontosan mióta támogatja, de legalább 1 éve.
Egy észrevétel a végére: az nem egészen úgy megy, hogy a Netlock hipp-hopp frissíti a tanúsítványokat ...
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Szerko #18141 üzenetére
12.02 amiben még lazább a tanúsítványkezelés és nem problémázik a Mo.-on széles körben használt Netlock tanúsítványokkal.
12.11 már szigorúbb a tanúsítványokkal, így pár biztonságos oldalnál hibaüzibe futunk, míg Netlock-éknál le nem frissítik a tanúsítvány(oka)t.
Én használom a levelezőt, de nem volt problémám egyik verzióval sem, bár apróbb hibákról lehetett olvasni. pl. 12.11-re javították a levelezőből nyomtatáskori Opera fagyást/crasht
Én jelenleg a 12.11-et használom
-
Szerko
csendes tag
Sziasztok!
Melyik verziószámú operát érdemes használni? Láttam, hogy itt inkább a 9-est mondta valaki. Régen használtam, most visszatérnék rá, és szeretném használni az e-mail kliensét is.
-
-
ludla
őstag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, felraktam az Adblock Plus 1.3.4 verziót és szeretném ha nem blokkolna bizonyos oldalakat, Pl: [link] ezt hogyan tehetem meg?
Az Adblock Plus le van tiltva az alább felsorolt területeken. Egy domaint megadhatsz az Adblock Plus ikonra kattintva a címsorban ide mit kell írnom?már sok mindent próbáltam de nem sikerül.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Akkor jól emlékeztem. És mennyivel jobb volt az...
Tényleg nem akarom visszasírni a múltat, meg ilyesmi, de ez tényleg ésszerűen volt régen kialakítva, ez a mostani meg szembemegy a józan ész logikájával, mert pont, hogy rossz helyre került manapság, a széles képernyők időszakában.
-
válasz
Sk8erPeter #18132 üzenetére
True, true...
Egyébként volt egy gomb, amivel el lehetett rejteni a panelt balra.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ez jó ötlet volt, valamiért nem jutott eszembe, az Autocomplete-ben a script/background.js tartalmazza ezt a részt:
if(!storage.getItem('hostPath') || storage.getItem('hostPath') === location.protocol+"//"+location.host+"/autocompletehost.html")
{
opera.extension.tabs.create({url:"options.html#Behavior",focused:true});
storage.setItem('hostPath',"https://auth.opera.com/service/oauth/grants/");
}De mi a büdös francnak?
Egyébként disabled-re raktam az Autocomplete-et, és ettől még mindig rohadt lassú az ipon, de azért mintha javult volna, de lehet, hogy már azt is csak bebeszélem magamnak. Lehet, hogy el kell fogadnom, hogy az ipon annyira tele van k×rva, hogy egyszerűen ilyen lassú.
Habár mondom, Chrome-ban sokkal jobb a helyzet, jóval gyorsabban használható a felület.
===============
(#18115) Penge_4 :
OK, köszi, akkor majd bepróbálkozom valamelyikkel. -
Sk8erPeter
nagyúr
Ez az átalakítás mondjuk szerintem elképesztő idegesítő, semmi haszna, mivel széles képernyőknél tök jól elvolt ott bal oldalt. Korábban nem volt ilyen panelszerűen "kikapcsolható" (ilyen toggle-effekttel), mint az Opera panelja? Lehet, hogy nem, de nekem mintha ez rémlene, ezerszer értelmesebb lett volna ennél, ha a korábbi marad, és a panel kikapcsolható, ha valaki a több keresési találatra szeretne inkább koncentrálni...
Ismét kissé idegesítő egyoldalú húzás, ami a felhasználói élményt csak rontja, nem növeli.
Mondjuk ennek semmi köze az Opera topichoz. -
válasz
sunahunter #18130 üzenetére
-
sunahunter
senior tag
Sziasztok.
Az a bajom, hogy eltűnt a gogle keresési oldalról (explorer alatt is), hogy a találatoknál ki tudjam választani ezt: keresés magyar nyelvű találatok között.
Míg mobilról böngészve a teljes html verzióra váltás után még ott az opció.
PC-n nem találom.
Ötlet? -
dqdb
nagyúr
válasz
Penge_4 #18126 üzenetére
Kihagytad még a klasszikusnak számító position: fixed bugot
Ja, és a havi rendszerességgel a changelogokban szerepelő, újra és újra mostmáraztánténylegvéglegesenkijavított jelzővel emlegetett NSL bugot
Apropó, ha már szóba jött a Chrome: van annak valami különleges oka, hogy a maszkolásnál a Chrome, mint opció nem került be az IE és FF mellé? Tudom, van Antibrowsniffer, de a piaci részesedés némileg indokolná, és nekik mégiscsak egyetlen plusz elem lenne az amúgy is létező combo boxba.
-
Penge_4
veterán
válasz
Luminary #18124 üzenetére
"Az Opera különbséget tesz az ékezetes és ékezet nélküli karakterek között, a kis és nagy betűk között ill. teljes szavakra is lehet vele keresni. A kettőt kéne összegyúrni."
Nekem meg az (is) hiányzik Chrome-ból. Mármint jó, hogy az Opera különbséget tesz, de lehetne egy kapcsoló, amivel opcionálisan át lehetne állítani, hogy az ékezeteket ne vegye figyelembe, mert néha időt spórolna.
Mindenesetre most, hogy végre megoldották a forráskódban/szövegdobozokban a szövegkiemelést már csak ez, az autofill (ami engem nem érint, de attól jó lenne) és az oldalspecifikus zoom maradt amire égető szükség lenne akár már a következő verzióban.
Utána lehetne gyúrni a HWA-t, az OOPP-t, implementálni a HTML5-öt gőzerővel, Extension API-t fejleszteni, de a fenti 3 "fícsör" hiánya már lassan a kritikus bug kategóriába sorolható.
-
Luminary
csendes tag
Köszönöm a válaszokat!
Jó lesz a Chrome egyenlőre -erre az esetre-, aztán csak belekerül az Operába is ez a funkció. Az Opera különbséget tesz az ékezetes és ékezet nélküli karakterek között, a kis és nagy betűk között ill. teljes szavakra is lehet vele keresni. A kettőt kéne összegyúrni. Az Operában minden ott van, igazából csak egy gondolat hiányzik.
Hosszú szövegben kell (5MB) használnom, és a szövegkörnyezet felderítésén kívül érdekes lenne még a találatok száma is.
Sajnos a search.ini inkább csak a keresőmotorok beállításához enged hozzáférést, ami nekem kéne az szerintem a .dll-ben van, az meg felejtős... -
sing1ep1ayer
őstag
válasz
Luminary #18119 üzenetére
Sajnos a Chrome keresési funkcióiról többet nem tudok neked mondani, mert nem használom aktívan. Privát böngészés szempontjából katasztrofálisan el van cseszve, ráadásul szerintem javíthatatlanul.
Opera keresési beállításait egyébként a search.ini tartalmazza és szerkeszthető. Itt egy pici segítség hozzá. Az oldalon keresés valószínűleg belevarázsolható, de az általad óhajtott funkció nem hiszem.
Amit még tudok, hogy a search_field_history.dat tartalmazza a korábbi kereséseket. Ha ebből Opera alól (vagy manuálisan) töröljük a bejegyzéset, aztán szépen írásvédetté tesszük, akkor nem fogja többé megmutatni mire keresett rá korábban a user. Persze téged ez se visz előrébb, de ez eleve olyan dolog, amit például a Chrome sehogy nem tud megoldani. Abból mindig elővarázsolható ez az infó, hacsak nem privát böngészési módban használja valaki addonok nélkül, de úgy csak egy csupasz és buta browserrel dolgozol, ami semmit nem tud. -
Penge_4
veterán
válasz
Luminary #18120 üzenetére
Ultimate Search Highlighter nevű UserJS létezik már évek óta, de Hello World-től hosszabb terjedelmű oldalon a sok RegExp miatt nem ajánlom a használatát, mert olyasmit fogsz tapasztalni, mint például itt.
-
spanyoll
addikt
Üdv!
Elvileg up to date oparám olyat játszik, hogy youtuben ha megnyitok egy videót, akkor betölti az oldalt (128kbit/s-re lassított mobilnet mellett ez némi időbe tellik), majd amikor még a videót a legelejénél leállítanám, akkor hiába nyomom a pause-t, megy tovább a videó, bár azt jelzi, hogy le van állítva. Nyomkodhatom én a playt is meg a pauset is, folyamatosan megy, ami nem a legjobb, mivel a lassú netem miatt meg kell várni míg betölt előre.
Van ötletetek, hogy ezt miért csinálja? -
Luminary
csendes tag
Nem létezik Operához valamilyen bővítmény, ami képessé teszi erre?
Esetleg valaki tudja, hogy hol van az Operában az a fájl, ami a weboldalakon való keresés beállításait tartalmazza, és hogy az szerkeszthető-e?
Vagy az IE-nél hogyan lehetne átállítani a százat mondjuk ezerre? -
Luminary
csendes tag
válasz
sing1ep1ayer #18118 üzenetére
Köszönöm a választ! Véletlenül nem tudod, hogy be lehet-e állítani a teljes szavakra keressen ill. a kis és nagybetű különböző funkciókat ebben a böngészőben?
-
-
br.rak
őstag
Sziasztok!
Aki ért egy kicsit jobban j2me-es jad alkalmazások "buherálásához" attól egy kis segítséget kérnék:
Hogy lehet megoldani, hogy Opera Mini (next) ne sima numpad (*,#,számok) hanem rendes qwerty-s billentyűzethez (OT-806-hoz) tudjak funkciókat rendelni (pl gyorsindítók megnyitás háttérben, bezárás,stb stb),
az előretelepített operánál ez ment, szóval megoldható ,de az régi 4.0, a mostani 7.1 meg egész jó.
Alternatívaként ott van még az UC browser, ami egész jó és tud qwerty-s telefonokkal is együttműködni, csak az meg az angol google-t használja állandóan és azt nem tudom beállítani magyarnak.Ha valaki tudna segíteni, nagyon hálás lennék,
Br
-
Luminary
csendes tag
Olyan problémám van, hogy ha egy adott weboldalon keresek (ctrl+f), szükségem lenne a találatok számának megjelenítésére. Az IE kijelzi őket százig, de korlátlanra volna szükségem, és Operában leginkább, de ha nincs rá lehetőség, más megoldás is érdekel természetesen. Tudna valaki ebben segíteni?
-
Penge_4
veterán
válasz
Sk8erPeter #18113 üzenetére
"Esetleg az, amelyik a source nézetet képes emberi szemmel is láthatóan normálisan highlightolni, amiről korábban beszéltünk, az melyik is?"
12.10-től felfelé.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #18113 üzenetére
Melyik az a verzió, amelyik mostanában nem egy bugos rakás szar?
9.0?Csomagold ki a bővítményeket tartalmazó .oex fájlokat (ez egy zip fájl valójában), és keress rá a forrásaikban az OAuth-ra.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Penge_4 #18112 üzenetére
Ezek a kiegészítők vannak fent, pár közülük majd törlésre kerül:
AutoComplete,
ClipConverter,
Close tabs right of current,
Download Media Bar,
Flash Video Downloader (disabled),
Ghostery,
Gmail on speed dial,
Google Docs List,
ImgTip,
Quick Lipsum,
Source,
YSlow,
YouTube AdsFreeEzek közül tudtommal egyiknek sem kellene csatlakozni az Opera OAuth-hoz.
Lehet, hogy nyomatni kéne egy szűz telepítést, mert ezt az Operát hurcolom, update-elgetem már egy ideje... Melyik az a verzió, amelyik mostanában nem egy bugos rakás szar? (Esetleg az, amelyik a source nézetet képes emberi szemmel is láthatóan normálisan highlightolni, amiről korábban beszéltünk, az melyik is?)
-
Penge_4
veterán
válasz
Sk8erPeter #18110 üzenetére
Biztos, hogy nincs semmi olyan kiegészítőd, aminek az első telepítéskor megadtad a My Opera belépési adatokat (Opera Link Auth) vagy ha nem adtad meg, de kérte volna? Weboldal ellenőrzőknél (Site Advisor és társai) gyakori. Mert lehet, hogy az fogja az oldalt, amíg az OAuth által hozzá nem fér egy nagy adatbázishoz, ahol leellenőrzi az ipon.hu-t, majd csak utána engedi tovább töltődni az oldalt.
-
S-eye
senior tag
Sziasztok! Kis gondom akadt az új felületű Google keresővel, aminél a bővebb opciók most már felül vannak. Ha rákattintok a keresőeszközökre akkor újratölti az oldalt, 20-ból egyszer bejön aminek kell, a dátum szerinti keresés és hasonlóak. Nálatok jelentkezik ez a probléma? Chrome-ban minden oké.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fatal` #18108 üzenetére
Nálam sincs Linkifier, csak Autocomplete meg Ghostery, ami beleszólhat az oldal működésébe. De mondom, az említett https://auth.opera.com/service/oauth/grants/ címnél akad meg, és már azt sem értem, egyáltalán azt mi a francnak akarja betölteni, amikor én az ipon.hu-t nézegetem. De ez nem csak ennél az oldalnál jellemző, ha jól emlékszem.
-
rammstein99
csendes tag
válasz
sing1ep1ayer #18105 üzenetére
Hali, neeem nem ilyen volt, felülről eltűnt a kis opera menügomb(balfelső sarok) jobb felülről az ablak kezelő gombok, tálca elé került az egész ablak, megoldottam.
Roaming mappából átneveztem az opera mappám, generált egy újat, alap beállításokkal, felülírtam a régivel és most megy. -
fatal`
titán
válasz
Sk8erPeter #18107 üzenetére
Nálam semmi gond az ipon oldalával. Nem valamelyik gagyi reklám akasztja?
Igaz, nekem sincs linkifier userjs-em.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #18106 üzenetére
Na, még csak most néztem az ipon.hu-t úgy, hogy a Network fül meg volt nyitva, és van egy számomra rejtélyes jelenség: egy ponton megakad a betöltés, a görgetés nem megy, a formok mezőibe nem lehet belekattintani, stb., tehát mintha kifagyna egy darabig az oldal, addig használhatatlan. Szerencsére ez nem jelenti azt, hogy a teljes GUI-t beakasztaná, mert fület váltani, új fület nyitni tudok, tehát mást addig tudok böngészni. De van egy több, közel 15 másodperces szakadék a betöltésben: nálam konkrétan a modal-gloss.css fájl után van egy jó sokáig tartó szarakodás, amíg a
https://auth.opera.com/service/oauth/grants/
címet meg nem próbálja betölteni, ahogy az alábbi képen is látható:Miután sikerült neki, máris használhatóvá válik az oldal... Úgy látszik, a korábbi bajom is ebből származott.
Ez miért van, és miért akarja betölteni? És ha már be akarja, miért szarakodik vele ennyit? -
Sk8erPeter
nagyúr
"Sokáig szívtam azzal, hogy az Ipon és az Aqua oldala állandóan bedöntötte nálam az Operát, mire leesett, hogy kivételesen nem maga a böngésző a bűnös, azóta már csak szimplán lassúak ezek az oldalak"
Ez nálam is jellemző, korábban kérdeztem is róla itt a topicban: [link]. Akkor bezzeg nem írtad.
Egyébként szerintem nem általánosítható, hogy lassú az oldal, legalábbis Chrome-ban egyáltalán nem vészes. Operában viszont katasztrófa.
Ahogy a Gmail is az Operában.Ha már Gmailnél tartunk...
Maszkoltam Firefoxra, meg próbáltam maszkolni IE-re, gondolván, hogy a Google-nél amúgy is szeretnek kib@szni az Opera-felhasználókkal. Egy ideig ment is így, most viszont új jelenség:Firefoxra maszkolás esetén feltétlenül upgrade-eltetni szeretne velem:
Ha a No, thanks-re megyek, megjelenik az okádék csupaszított JS-mentes, amatőr HTML-es felület:
Ha az IE-re maszkolom, akkor az ActiveX-et követeli, bár lehet, hogy ez eddig is így volt:
Elég idegesítő, hogy b@szogat, hogy a hűdesokkalezerszerfaszább Chrome-ra váltsak, meg hogy cseszeget az upgrade miatt. Hadd döntse már el a júzer, hogy tud-e együtt élni esetleg bugosan viselkedő oldallal, legyen neki esetleges figyelmeztetés max. havonta egyszer, aztán kussoljanak el.
====================================
(#18104) rammstein99 :
ha megoldottad, illik megírni a megoldást is, ha már fórumozol, hátha más is találkozik ezzel a problémával... -
sing1ep1ayer
őstag
válasz
rammstein99 #18103 üzenetére
F11?
Vagy alul a tálcán jobb klikk az Operára -> Mozgatás -> aztán a lefele mutató kurzorgombra tenyerelj rá.
mod:
Elkéstem. -
rammstein99
csendes tag
válasz
rammstein99 #18103 üzenetére
+oldva!
-
rammstein99
csendes tag
Hejhó, olyan segítség kellene nekem, legújabb 64bites Operával kapcsolatosan, hogy teljesképernyőben jelenik meg, nem látom a felső sávot, nem tudom úgymond vonszolni az Opera ablakát, ha valaki tapasztalt ilyesmit, hálás lennék a segítségéért!
-
Nincs ilyenem. User.js-t csak a PH-hoz használok (balra igazít), Snap Links és MakeLinks kiegészítőket használom, ami a linkekhez hozzányúl.
hosts fájl van még megbuherálva, amivel letiltom a facebook összes létező formáját, de visszatettem az eredetit, akkor is csinálta.Most volt az oldalukon egy kis karbantartás, azóta megjavult.
-
-
Ha ennek az oldalnak az aljára görgetek, akkor kifagy az Opera. (12.11 x64, HWA és WebGL bekapcsolva)
Meg úgy az egész aprod lefagyasztja... Másnál is ilyen?Na nem mintha annyira érdekelne az oldal, csak ha valaki belinkel egy hirdetést és megnyitom, akkor oda az egész...
-
Predator2
addikt
Nos így első végigfutásra:
A Gmail levélírás hiba (kicsik lesznek a betűk ha levelet akarsz írni) sajna megvan benne
A megoldás: [link] és amit be kell másolni a txt-be: [link]Illetve a Biztonságos kapcsolat: súlyos hiba is megvan még amire itt van a megoldás:[link]
Nem tudom mit kell még megnézni hiba h javították e már? őszintén szólva az egész opera egy hiba
-
rt06
veterán
válasz
atillaahun #18093 üzenetére
a hiba nalam is fennal (opera next 12.11)
-
atillaahun
veterán
Üdv. Nektek behozza az Opera az Erste Netbankjának bejelentkező oldalát, meg pl. a Tré mobilkészüléklistáját? Nálam mindkettőre "Hiba a biztonságos kapcsolat során"-t dob. Chrome-val pl. megy hibátlanul. Mi baja van? Pár frissítés óta csinálja ezt. Muszáj visszaraknom egy régebbit, vagy van erre valami egyszerű beállítás, hogy ki/be-kapcsoljam ezt a hitelesítést vagy mit - ?
Új hozzászólás Aktív témák
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest