- Linux Mint
- Synology NAS
- Facebook és Messenger
- Felhő alapú adattárolás (Dropbox, stb.)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Gmail
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Bitcoin topic
- Árháborúra számít az Xpeng kínai EV-gyártó, újabb 6000 dolgozót keresnek
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
Ha érdekel valakit, összeraktam egy kis csomagot, ami a következő patch-ek applikálását csinálja meg egy lépésben, de egyenként könnyedén kikapcsolhatóan (az első kivételével, mert annak nem látom értelmét nem végrehajtatni):
- extra click eliminálása beépülők aktiválásához;
- tab stacking kikapcsolása;
- a https oldalakon javascript futtatásához megjelenő megerősítő kérdés eltüntetése (és a futtatás engedélyezése);
- a címsorban, az URL domain részének kiemlésének kikapcsolása (vagy inkább a nem domain rész halványításának kikapcsolása);
- valami Mp3 patch a gstreamerhez, gondolom, mp3-at is le lehet így játszatni html5-tel, de ezt majd a webfejlesztő/Penge_4/dqdb urak (bocs' ha valakit kihagytam, aki szokott a topicba írni, és ért ehhez ) kifejtik/korrigálják (ha van kedvük ).Minimális felhasználói ismeret szükséges a használatához, címszavakban: .rar kitömörítés, filemásolás, .bat elindítás, filemásolás. Kb. másfél MB a cucc'. 64 bites Opera nem játszik, arra nem találtam még patcheket. Saját felelősségre használandó, mert az összes patch, és nem én fejtettem vissza őket, szal' ha gondot okoznak, nálam felesleges panaszkodni.
[ Szerkesztve ]
The only real valuable thing is intuition.
-
dqdb
nagyúr
válasz M3nyus #16975 üzenetére
Ctrl+F12 > Haladó > Tartalom > Letiltott tartalmak > Hozzáadás > http://www.robogoalkatresz.eu/lightbox/js/jquery.lightbox.js > Enter > Bezárás > Ok
Az oldal forrása tömény borzalom, ritkán látni ilyen szintű gányolást, pedig sokan képesek horrorba illő HTML forrást gyártani
brd: Azon kívül is van valami trükköd, hogy egy környezetben tudsz definiálni egy ugyanolyan nevű, de helyi változót, mint egy globális környezeti változó? Ha igen, csak röviden írd már le kérlek, hogyan!
Röviden nem tudom, de leírom még ma valamikor. A "trükk" alapvetően az, hogy olyasmi, mint felhasználói vagy globális környezeti változó, csak környezeti változó van.[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
poirot
őstag
válasz M3nyus #16975 üzenetére
Megnéztem a http://www.robogoalkatresz.eu-t.
A javaszkriptet le kell tiltani erről az oldalról. Mikor meghívod, jobb egérgomb egy üres felületen,majd legalul Webhely beállításának szerkesztése... A Szkriptek fülnél a a java szkript elöl a pipát kivenni.
Közben tovább néztem ez tele van ilyen szkriptes dolgokkal, szóval nem ilyen egyszerű az eset. Az a baj, ha letiltod akkor esetleg olyan dolgot is letiltasz, ami az oldal müködéséhez kell. De vannak itt hozzáértő kollégák, ők biztos tudják a megoldást.
[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
Nálam a 12.00-ssal eddig nem volt különösebben para, legalábbis nem vettem észre gondokat, bár az is igaz, hogy nem mondanám magam egy Opera power usernek. Amúgy ja, a major verzióváltások valóban nem mindig sikerülnek jól, vagy magukkal vonhatnak újabb hibákat (újabb fícsörök következtében, vagy a régi dolgok javítása, és ezzel együtt véletlen, még ki nem derült hibák elhelyezése révén), ettől függetlenül itt még nem éreztem se előnyét, se hátrányát annak, hogy váltottam a 12.00-sra. De a lényeg, hogy egyelőre nem bántam meg a váltást, igazából mintha mi sem történt volna.
Egyébként azért kötöttem bele abba, amit írtál, mert elég erősnek éreztem a mondandódat abban a kontextusban: épp egy gányolt szar honlapot mutatott a kolléga, erre fel mondtad neki, hogy még váltson is vissza a régi Opera-verzióra, miközben a honlap fos kódját egy korábbi verzió sem fogja jobban tolerálni.Sk8erPeter
-
M_AND_Ms
veterán
válasz andy83 #16991 üzenetére
A Mini a legkisebb erőforrás igényű. Mindent az Opera szerverein keresztül tölt, ahol mindent tömörítenek, stb. (ezt hívják Opera Turbo-nak) Ennek eredménye a lehető legkisebb adatforgalom, ami mobil internethez nagyon jól jön.
A Mobile kicsit nagyobb erőforrás igényű, van benne flash és egyéb és az Opera Turbo konfigurálható (pl.: wifi esetén automatikusan kikapcsol, amúgy meg be) - én ezt ajánlom
A Next szócska megegyezik a beta jelzéssel, tehát a hivatalosan még ki nem adott verziót jelzi. (A Mini-ből is van nem Next, vagyis aktuális stabil verzió)
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
brd
nagyúr
válasz Sk8erPeter #16989 üzenetére
Nem az oldal miatt, hanem főleg azért, mert főverzió, és mert 12.00-ának hívják (meg mert gyakrabban elfárad nálam is, több gépen). Az ilyenek mindig nyűgösek. Nem csak az Opera, szinte minden programnál így van. Egyetlen olyan programot nem tudok mondani, amiből a xx.00-ás verziót hosszútávon kényelmesebb használni, mint a xx-1.xx verzióját.
Sok újat meg nem nyújt a 11.64-hez képest egy átlagos felhasználónak.andy83: Ha tudja a telefonod futtatni, akkor a Mobile, mert az jóval bővebb funkcionalitással bír. (Egyesek még azt is szokták mondani, hogy teljes értékű, de ez azért erős csúsztatás, mert rengeteg dolgot nem tudsz benne állítani, amit pl. a Desktop verzióban igen.)
-
andy83
aktív tag
Sziasztok!
Mobilra melyiket javasoljátok, Opera Mini Next vagy Opera Mobile?
Egyáltalán mi a különbség köztük?
Előre is köszi!facebook.com/SzeretekMozizni
-
Sk8erPeter
nagyúr
"De ha rám hallgatsz, picit hanyagolod még a 12-es Operát, mert még izzadságszagú (számomra legalábbis)..."
Most ez komoly? Egy JS-exceptionöket dobáló fos gányolt oldal miatt azt javasolod valakinek, hogy hanyagolja a 12-es Operát? Sok minden felróható az Operának, de azért az nem, hogy ezt a szar oldalt azért jelenítené meg rosszul, mert az Opera fejlesztői gyökerek. Annyiról van szó, hogy az oldal webfejlesztői b@sztak ügyelni arra, hogy az oldaluk normálisan működjön. Ha belenézel a forráskódba, egyéb csodálatos dolgokat is találhatsz:
"<b>Warning</b>: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in <b>/home/nardih01/public_html/robogoalkatresz.eu/index.php</b> on line <b>1187</b><br />"
Congrats nekik, már azt is tudom, hogy az index.php 1187. sorában van egy hibás MySQL-lekérdezés. A hackelgetések alapja meg az információszerzés. Minél több információ birtokába kerülsz, annál beljebb vagy. Most ez csak egy példa volt.Miből gondolod, hogy egy korábbi Opera-verzióval ugyanez az oldal hibátlanul menne? Nem próbáltam, de szerintem elég rossz tipp volt.
=========
(#16987) M3nyus :
érdemes lenne inkább az oldal fejlesztőinek jelezned a hibát, ahelyett, hogy böngészőt váltasz egy szarul megírt oldal miatt.Sk8erPeter
-
dqdb
nagyúr
Konkrétan nem neked ment a válasz, csak a látszólag mellékesnek tűnő megjegyzésed a fla*.tmp fájlnévre volt az oka a hozzászólásom megírásának A témában annyi volt a találgatás, hogy gondoltam, inkább leírom pontosan.
Nem ezeket is átírja, hanem konkrétan itt vannak tárolva ezek a változók, ahogy a topictárs is írja (ezért írtam az előbb zárójelbe azt, amit).
Röviden: igen, így van Hosszabban: lusta vagyok az előző után újabb kisregényt írni a környezeti változók pontos működéséről, mert speciális esetekben elképzelhető, hogy mégsem az egy változónak az értéke, mint ami ezalatt a kulcs alatt vanA rendszerszintű értékek amúgy itt találhatóak: HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Environment
[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
Én ezeket tudom, köszi, bár azt nem értem, hogy miért vetted a fáradtságot, hogy ilyen részletesen leírd nekem (vagy nem nekem?), mert a linkelt leírásokból is egyértelmű, hogy ezek a környezeti változók alapján dolgoznak.
hunfatal: De lehet, hogy a TMP változó szerkesztése ezeknél is átírja és rosszul tudom, igazából még nem próbáltam, valakinek ki kéne próbálni.
Nem ezeket is átírja, hanem konkrétan itt vannak tárolva ezek a változók, ahogy a topictárs is írja (ezért írtam az előbb zárójelbe azt, amit).
-
dqdb
nagyúr
A FlashPlayer nekem bizony a %temp%-be dolgozza le a stream-et fla*.tmp néven
Windowsban kétféle temp mappa létezik: felhasználónként egy a felhasználói profil egyik mappájában (C:\Users\dqdb\AppData\Local\Temp, pontosítva %USERPROFILE%\AppData\Local\Temp) és egy rendszerszintű (C:\Windows\Temp, pontosítva %SystemRoot%\Temp).A rendszer nevében futó alkalmazások (például a LOCAL_SYSTEM és LOCAL_SERVICE szolgáltatások, driverek, stb.) a rendszerszintű mappába szemetelnek. Ennek a mappának a jogosultsága nem is teszi lehetővé, hogy normál felhasználói program ott bármit kezdjen, a felhasználó nevében futó alkalmazások a felhasználó saját temp mappáját használják.
Windows alatt a temp mappa helyét többféleképpen lehet megállapítani:
1. a %TEMP% vagy %TMP% környezeti változó lekérdezésével, ez batch fájlból/scriptből kényelmes megoldás, C/C++ kódból nem szokták alkalmazni, mert bár nem bonyolult, a második megoldás egyszerűbb onnan használni
2. a GetTempPath függvénnyel vagy .NET alatt a Path.GetTempPath metódussal lehet lekérdezni a mappa helyét (a Remarks részben látható a működés pontos sorrendje, fontos, hogy a %TMP% az első választás)Gyakori eset, hogy az alkalmazásnak nem maga a temp mappa helye kell, hanem egy fájlnév, amit használhat ideiglenes mentésre és garantáltan nem ütközik egy már létező fájllal, akkor a GetTempFileName függvényt használja (a .NET megfelelője a Path.GetTempFileName, bár itt a prefix nem állítható, fixen tmp). Ez a függvény fla prefixszel meghívva az általad említett flaXXXX.tmp néven hoz létre fájlokat, azaz ez alapján eléggé nagy bizonyossággal ki lehet jelenteni, hogy a Flash a GetTempPath függvény által visszaadott mappában a GetTempFileName függvény segítségével gyárt ideiglenes fájlokat magának, így a %TMP% átállítása a Flash ideiglenes fájljainak helyét is mozgatja.
hunfatal: a HKEY_CURRENT_USER\Environment kulcs alatt az éppen belépett felhasználó környezeti változói szerepelnek, a korábban linkelt ablakban ezeket tudod módosítani. A HKEY_USERS\S-xxx\Environment kulcsok alatt az adott SID-del rendeélező windowsos felhasználó környezeti változói szerepelnek, a HKCU az egyik HKU alatti fára mutat mindig (szóval önmagadat a HKCU mellett a HKU-ben is meg fogod találni). Bár elképzelhető, hogy valaki képes innen kiolvasni és használni a környezeti változókat, de az a programozó igen hülye és szereti elbonyolítani a saját életét, akár Win32, akár .NET felületet használva fejleszt.
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
HKEY_CURRENT_USER\Environment
HKEY_USERS\S-1-5-18\Environment
HKEY_USERS\S-1-5-19\Environment
HKEY_USERS\S-1-5-20\EnvironmentDe lehet, hogy a TMP változó szerkesztése ezeknél is átírja és rosszul tudom, igazából még nem próbáltam, valakinek ki kéne próbálni.
". A FlashPlayer nekem bizony a %temp%-be dolgozza le a stream-et"
A flash player oda, az Opera meg korábban a cachebe is letöltötte, nem tudom azóta mi a helyzet, nem nézegetem.
[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
válasz fatal` #16970 üzenetére
Az melyik is lenne? Én nem tudok registry kulcsról, ami a usertemp helyét határozná meg (és az nem a változók helye), de ha van ilyen, arról szeretnék tudni.
#16972: Hiba van a mátrixban. A FlashPlayer nekem bizony a %temp%-be dolgozza le a stream-et (ha úgy van beállítva a player, hogy letöltse) fla*.tmp néven (amúgy most nézem, sikerült kijavítani a 12-es verzióra a bekapcsolt disk cache használatakor a %temp%-be és a session könyvtárba egyszerre letöltés problémáját, bámulatos - legalábbis USB módban jól működik), nem tudom, te mit csinálsz, vagy mit nézel.
Egyébként te melyik Opera verzióról beszélsz, mert a régebbiek a cache-be, és a %temp%-be is eltárolták a stream-et (ill. előbbi helyre a böngésző, utóbbi helyre a flash).M3nyus: Kikapcsolt javascripttel működik, de gondolom, úgy az áruház nem fog menni, mert azt ugye "baromi nehéz" anélkül megoldani. De ha rám hallgatsz, picit hanyagolod még a 12-es Operát, mert még izzadságszagú (számomra legalábbis)...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Sk8erPeter #16969 üzenetére
Megmondom őszintén nem tudom hol olvastam ezért is írtam, hogy állítólag, és majd egy év távlatából gondolom nem várható el, hogy pontosan tudjam, de most akkor a fórum SSD-s topicjából linkelek ezzel kapcsolatos hozzászólásokat. Feltételezem, akik átakarják helyezni SSD-t használnak, egyébként nem lenne értelme....
és ami még fontosabb, hogy a Átfogó elemzés az SSD-k természetéről című PH!-s cikkben sincs róla szó.
-
M3nyus
aktív tag
Sziasztok!
Régóta operát használok, most viszont a legutóbbi frissítést (12.00) követően nehézségeim akadtak.
Fontos lenne ezt az oldalt megnyitnom, de sajnos beugrik egy kép és nem tölti be az oldalt.
Firefoxal tökéletesen működik, illetve régebbi operával is. Több gépen is próbáltam, de sajnos 12.00 val mind ezt produkálja.Én vagyok M3nyus!
-
kovsol
titán
válasz Sk8erPeter #16969 üzenetére
én átraktam a D:/Temp be ezt a környezeti változót és újraindítás után szépen elkezdték oda írni a dolgokat a programok, persze youtube letöltés az továbbra is szépen megy a C -re, de megleltem úgy fest a helyét: C:\Users\KovsoL\AppData\Local\Opera\Opera\cache
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz #41133696 #16966 üzenetére
Mihez ragaszkodnak makacsul? Legfeljebb azt tudom elképzelni, hogy konkrétan a %USERPROFILE%/AppData/Local/Temp elérési út van "bedrótozva" a programba (eleve gáz megoldás), és ha valamilyen okból nincs jogosultságod írni ezt a könyvtárat (pl. explicite megtagadták az oda való írást, aminek kicsi az esélye), akkor lehet para.
De normális esetben a %TEMP% környezeti változót felhasználva írogatnak az átmeneti könyvtárba.
Azt nem írtad, hol jöhet ez elő ezzel probléma (és milyen), érdekelne.Szerk.: most látom, brd is említette, hogy jogosultsági para lehet, ha a "bedrótozott" elérési út nem működik.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
brd
nagyúr
válasz Namelesske #16965 üzenetére
Miért ne venné figyelembe? Minden program (GoodSpeed, figyelj te is!), ami a temp-et használja, ezt a változót használja. Hogyan ne vehetné figyelembe...? Ahol gondot okoz, ott valószínűleg az átirányított helyen (nem) létező jogosultsággal van a baj.
-
LLKobe
veterán
válasz #41133696 #16966 üzenetére
Nálunk a cégnél az összes gépen át vannak helyezve a temp mappák a d:\ meghajtókra, és semmi gond nem volt belőle az elmúlt pár évben. Emlékeim szerint csak az abevjava szarozik vele, de az is könnyen megoldható.
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
törölt tag
válasz Namelesske #16965 üzenetére
Ennek nem szokták javasolni az áthelyezését, én is azért nem helyeztem át, mert vannak olyan programok melyek makacsul ragaszkodnak állítólag hozzá, és képtelenek feltelepülni ha máshova kerülne a telepítéskor keletkező adatkupac. MOst nem tudom hol olvastam, azt hiszen a winportalon volt róla szó.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Sk8erPeter #16625 üzenetére
Korrigálnám magam:
A Google-lel történő, új fülön való keresésnél Windows alatt legalábbis nem jó, ha megadjuk, hogy UTF-8 legyen a kódolás, ezt írtam korábban:
Item, Keresés új fülön Google-lel=Copy & New Page & Go to page, "http://www.google.hu/search?client=opera&rls=hu&q=%c&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8"
HELYETTE a következő jó, ha nem akarjuk, hogy az új fülön való keresésnél az ékezetek ne legyenek rosszak (majd javíttatom egy modival):
Item, Keresés új fülön Google-lel=Copy & New Page & Go to page, "http://www.google.hu/search?q=%c&client=opera&rls=hu&sourceid=opera"A lényeg annyi, hogy
q=%c&ie=utf-8&oe=utf-8
query string helyett simán:
q=%c
elég, az UTF-8-ra vonatkozó részek feleslegesek. Feltételezem, ANSI-karakterkódolás miatt (nem jó, ha keveredik a két karakterkódolás).Sk8erPeter
-
brd
nagyúr
válasz Namelesske #16959 üzenetére
Ha úgy van beállítva a YouTube, akkor hiába rakod akárhová az Operát, a FlashPlayer, mint különálló program töltögeti a %temp%-be a stream-et.
-
törölt tag
Amúgy nekem ez nem tűnt fel, majd megnézem, eddig nem néztem, hogy a Flash-re nem vonatkozna a Cache átpakolása.
-
Namelesske
addikt
válasz kovsol #16956 üzenetére
A leg atom-biztosabb megoldás, ha az egész operádat átköltözteted egy portable telepítésre és feltolod ramdiskre (Persze biztonsági másolatot mindig csinálj ha balul sülnek ki a dolgok)
Amugy opera:config alatt.
[ Szerkesztve ]
Ha érdekel amiket csinálok: shorturl.at/inoxV
-
brd
nagyúr
válasz kovsol #16956 üzenetére
Sehogy (köszi adobe a felhasználóbarát megoldásaidat!), ill. a %temp% környezeti változót kell máshová állítani, de ez a rendszer (ill. az adott felhasználó) általános temp könyvtára egyben.
Ill. ha arra gondolsz, hogy az Opera saját könyvtáraiba is elhelyezi a stream-et, akkor arra majd más, aki használja a disk cache-et, mert én nem.The only real valuable thing is intuition.
-
kovsol
titán
azt hogy tudom beállítani, hogy pl amikor nézek valami youtubon akkor azt ne a C meghajtóra töltse le ?
May the Force be with you!
-
feket663
tag
válasz Sk8erPeter #16951 üzenetére
igen. kikapcsolom a megjelenés/panelek menüben, aztán a következő indítás után belépve a levelezőbe, újra megjelenik.
-
feket663
tag
Szia! nekem a levelezővel van hasonló problémám, végignéztem a beállításokat, de ki van pipálva a "Show Notification For New Messages" sor, mégsem ugrik fel az ablak, ha üzenetem jön, és ez csak a 12 telepítése óta van így, azelőtt még ha másik böngésző volt aktív, akkor is feljött az ablak bal oldalon, és már úgy megszoktam.
Másik visszatérő problémám, hogy a képernyő bal oldaláról nem tudom eltüntetni a paneleket semmiképpen. egy újraindítás után, ha bemegyek a levelezőbe, máris ott vannak ismételten, és semmi szükségem nincs rájuk, hogy lehetne véglegesen eltüntetni, hogy még írmagja se maradjon. win7 ultimate 32 bit oprendszert használok. Előre is köszönöm a segítséget! -
h33t
csendes tag
válasz scott_free #16945 üzenetére
Nálam megy rendesen
-
Penge_4
veterán
válasz Namelesske #16939 üzenetére
A könyvjelző független tőle, ha sok könyvjelző van a gyökérkönyvtárban, akkor lassan töltődik be.
(#16941) dqdb: Szerintem meg valami script időzítés, vagy hasonló. Az ikonok késleltetve jelennek meg, de a kiegészítők scriptjei attól még oldalbetöltés előtt (az event listenernek megfelelően) lefutnak. Ha jól vettem ki az egyik Ghostery fejlesztő kommentjéből (ami 3 hónapja volt) ellenőrzi a tracker listát és gondolom addig betöltődnek az oldalak, amiken így nem fut le a scanner.js
A Facebook blocker (az URL Filter API-t használó változat) viszont azonnal lefut, meg még egy csomó más is, szóval nem Opera hiba szerintem. Az Adblock-ban ha jól emlékszem van egy olyan checkbox, hogy késleltesse-e a betöltést, ezáltal gyorsabbá téve az Opera indítási idejét.
-
Laybee
őstag
válasz scott_free #16945 üzenetére
Nekem ki is fagyott azonnal.
-
scott_free
senior tag
az nso.hu nálatok is villódzva, meg fehéren jelenik meg?
-
dqdb
nagyúr
válasz Sk8erPeter #16938 üzenetére
Opera 12 x64, Ghostery és Adblock telepítve (Ghosteryben nem tiltom az FB moduljait), most léptem be az IMDB-re FB accounttal.
Penge_4: úgy vettem észre, hogy az Opera kicsit később indítja el a bővítményeket, mint ahogyan elkezdi a füleket betölteni, így elő szokott fordulni, hogy az Adblock lassabban indul el, és megjelennek a reklámok. Gondolom, a Ghosteryvel hasonló történt meg.
Egy másik gépemen több profilban is (11.5 környékén létrehozottakról van szó) gyakran elszáll az Opera 12 maximális CPU használattal. Ott a Ghostery letiltása javított a helyzeten, de nem oldotta meg teljesen. Más is találkozott ilyennel?
-
h33t
csendes tag
válasz Sk8erPeter #16938 üzenetére
És mi lenne az én gépemben a hiba, ha mint írtam minden más böngészővel megy rendesen?
Firefox (Waterfox 64 bit miatt), Chrome, Dragon.
Nincs másik gép amin megnézhetném.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Arra nem gondolsz, hogy ez egy "őrületes hiba" a TE gépeden?
Ki kéne próbálnod USB-s változattal, meg arról is meg kéne győződnöd, hogy nem tűzfalad/más védelmi szoftvered vagy mondjuk hosts-fájlbeli módosítások blokkolják-e.
Meg kipróbálhatnád ugyanezt a változatot másik gépen.
Hányas változatot is használod? Szerk.: ja, most látom, 12-es x64 Opera.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
h33t
csendes tag
válasz fatal` #16936 üzenetére
Arra nem gondolsz, hogy lehet ez valami őrületes bug?
Most direkt letöröltem Comodo Program Manager-el az Operát (minden reg file-al együtt) visszaraktam és voala ismét ez a hiba áll fenn. Link profilomat sem használtam még adblockot sem és mégis.
Ezek szerint nem bennem hanem az Operában van ez a hiba.
-
h33t
csendes tag
64 bites 12-es Operán próbáljátok?
-
h33t
csendes tag
válasz Penge_4 #16930 üzenetére
Igen van ilyen hiba az összes böngészőnél jelen van, én már írtam supportnak is miatta. Mondjuk van amikor az Adblock sem hajlandó betölteni egyből tipikusan akkor ha az index alap tabnak van beállítva. A fehér listásat nem olvastam, akkor ez lesz majd a gond nem a Ghostery meg a többi dolog.. Azaz mégiscsak az opera "hibája" ez a tiltás.
(#16923) Sk8erPeter: Képzeld el kikapcsoltam és épp azért írtam amit, de sebaj.
[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
Egyébként ha már Ghostery: Másnál is az van, hogy mikor elindítja a böngészőt a Ghostery késleltetve töltődik be, ezért a már megnyitott lapokon lefutnak azok a scriptek, amiket blokkolnia kéne?
(#16928) Laybee: A profilodban az operaprefs.ini fájlt megnyitod és ott ugyanezeket a beállításokat tudod módosítani.
-
Laybee
őstag
Sziasztok! Lehet-e az Opera indítása nélkül megváltoztatni annak tulajdonságait? Bekapcsoltam a hardveres gyorsítást vagy az OpenGl-t és most krisszkrassz az Opera. Nem tudok eljutni a settingsbe., hogy alapra állítsam.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz Sk8erPeter #16923 üzenetére
Ennél többet én sem tudok neki segíteni (példákkal és a megoldással) és ezért kár kérdezősködni, ha közben csak a saját álláspontját hangoztatja.
Tanácsot lehet adni, de eszet hozzá azt már nem.
[ Szerkesztve ]
-
M_AND_Ms
veterán
válasz M_AND_Ms #16919 üzenetére
Na és ép most futottam bele egy másik példába:
http://www.rehau.com/cms/servlet/segment/group_en
Ezen az oldalon, jobb alul kiválasztottam a Hungary-t.
Erre ezt a linket akarta megnyitni:
http://www.etracker.de/lnkcnt.php?et=QemoLs&url=http://www.rehau.hu&lnkname=Group_EN_www.rehau.huJól látszik, hogy nem közvetlenül a www.rehau.hu-t nyitja meg, hanem a www.etracker.de-t, aminek átadja, hogy melyik oldalra kell majd átraknia, de közben természetesen elvégzi a nyomkövetést. És ezt blokkolja a Ghostery! (Megoldás az iménti hozzászólásomban, illetve a trackernek átadott paraméterekből közvetlenül kiollózható a megcélzott oldal)
-
Sk8erPeter
nagyúr
Könyörgöm, mibe kerülne átmenetileg kikapcsolni azt a két extensiont (legfőképp a Ghostery-t), és kipróbálni nélkülük is, plusz figyelni arra is, amit tanácsolnak neked, mielőtt csak és kizárólag az Operát okolnád az egészért?
Ctrl+Shift+E >> Disable >> sikerült?
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
h33t
csendes tag
Ehh, Adblock van fenn meg Ghostery. És azért érdekes mert pl Chrome ugyan ezekkel a pluginokkal nem blokkolja pl az IMDB fb loginját ezért gondolom hogy nem a plugin hanem az opera blokkol, mert fel is dobja a jobb klikkes megoldást csak ott meg üres a mező, mintha nem is blokkolt volna az égvilágon semmit.
Itt a kép amúgy:
De mondjuk a Ghostery a Share-t nem blokkolja Youtube-on és HVG-n is enged loginolni FB-vel azaz mégiscsak valami Opera dolog lesz itt
[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
Pedig ezek szerint valamit használsz. Adblockot vagy hasonlót, mert anélkül nincs letiltott webcím, manuálisan pedig elmondásod szerint semmit nem raktál az urlfilter.ini-be.
A Ghostery pedig rendesen blokkol, tehát ha olyan oldalt akarsz elérni, ami például trackerről irányít át (vagy egy videót, ami a tracker-t tartalmazó URL-ről hívná be az FLV/MP4 fájlt), akkor bukta van. 12.10-ben talán megoldódni látszik végre a helyzet, mert kiegészül pár fehérlistás szabállyal. De jelenleg vagy blokkolod az adott trackert és akkor nem használod az oldalt/nézed a videót, vagy nem blokkolod és akkor nézheted az oldalt/videót. Amíg 1-1 ilyen eset van, addig nem vészes privacy szempontból, csak kényelmetlen, mert azt látja a tracker, hogy meglátogattad az oldalt (böngésző, felbontás, OS, IP, etc.), de mást már nem, mivel csak azon az oldalon engedélyezted ideiglenesen, amíg megnézted az oldalt/videót, utána ki is kapcsoltad, vagyis ott egy cookie a böngészőben, amit ha nem is törölsz ki se tud már a script visszaolvasni, mivel újra elvágtad az elérési utat.
-
M_AND_Ms
veterán
Meg néhány oldalt. Pontosabban linket
Pl. az eBay hírleveleiben így ad meg hivatkozásokat:
http://rover.ebay.com/rover/......Ezt a Ghostery lendületből blokkolja.
Megoldás: amikor az Opera kidobja, hogy ez egy letiltott oldal, akkor ott jobb klikk, Webhely beállításainak szerkesztése. Majd ott a Tartalom fül, amin a Tartalom letiltásának engedélyezése pontból kiszeded a pipát. Újratöltve az oldalt jó lesz.
A másik megoldás, hogy átmenetileg kikapcsolod a Ghostery-t.Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
cousin333
addikt
Globálisan itt tudod letiltani:
opera:config#Network|EnableContentBlocker
(Beírod a címsorba, Enter, pipa kivesz, majd alul a Mentés gomb.)
Egyébként pontosan azt tiltja le, amit te megadtál neki. Ha saját listád van, akkor valami olyat állítottál be, amit nem kellett volna. Ha meg hozott listát használsz, akkor így jártál, megintcsak nem az Operát kell szidni.
"We spared no expense"
-
h33t
csendes tag
Hogyan tudom ezt a letiltott webhely mókát kikapcsolni?
Vicc amiket letilt.. IMDB-n az Fb logint, blog.hu-n a profilkép feltöltést néha stb
-
ludla
őstag
Nálam is hasonlóak a gondok 11verziónál is és a 12v nél is hogy egy idő után annyira belassul a görgetés hogy idegtépő
Pedig én szeretem az Operát, és szeretném használni is de így sajnos mellőzöm, csak bankolásra használom.https://www.facebook.com/groups/blackPantherOS/
-
kispx
addikt
Helló,
Linux Mint 13 64 Bit
Opera 12.00 (az előzővel is ugyanez volt, a 12-nél tiszta profil)
Pluginok: Translator, Wot, Ghostreya Google Readernél, amikor görgetek lefele annyira szaggat, hogy az egész rendszer használhatatlan jó pár másodpercig. A cache törlés ideiglenes megoldja a problémát, de újra előjön. Valakinek megoldás rá?
Válaszokat előre is köszönöm.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hát én beírtam egy saját kitalált stringet, nem pampogott érte.
Amúgy azért is kérdeztem vissza, mert nem vagyok benne biztos, hogyan működik - gondolom ha törlöd ezt a részt, akkor az Opera generál hozzá valami egyedi nevet/azonosítót, ha pedig megadsz egy sajátot, akkor eleve azt rendeli hozzá az adott skinhez, legalábbis számomra így lenne a logikus. De aztán lehet, hogy másképp van megoldva, ha valaki tud valamit erről, ne tartsa magában, nem különösebben néztem utána.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
dqdb
nagyúr
válasz Sk8erPeter #16905 üzenetére
Vagy, az a lényeg, hogy ne maradjon a mostani értékén. Nem voltam benne biztos, hogy itt az Opera elfogad-e egy tetszőleges stringet, vagy kizárólag konstanst vár, ezért javasoltam a törlést.
-
dqdb
nagyúr
válasz #41133696 #16902 üzenetére
Nálam is így volt, gondolom valamit patcheltek a háttérben.
Ayg0: készítesz másolatot az Opera 12 gyári skinjéről (a C:\Program Files (x86)\Opera\skin\standard_skin.zip útvonalon van, 32 bites Windows vagy 64 bites Opera esetén az x86-os rész hiányzik), és lecseréled a zip fájlban a window_buttons\undelete.png fájlt a korábbi Operában lévőre és átírod a skin.ini-ben a skin nevét (a Info/Name sort módosítsd és az Info/Name String Code-ot töröld), bemásolod a gyári skin mellé, és Shift+F12-vel átváltasz az új skin használatára.
[ Szerkesztve ]
-
h33t
csendes tag
Sehogyan sem lehet lekorlátozni akkor azt, hogy az Opera mennyi ramot használjon fel gyorsítótárnak? Akármire állítom be mindig úgy használja ahogy őneki kedve tartja.. Ha 200Mb on van akkor is 450 megát eszik ha ki van kapcsolva akkor is
Egyébként az Opera Link szolgáltatást be lehet úgy állítani, ahogy chrome-ban is van ? Úgy értem, hogy ne kilépéskor szinkronizáljon, hanem böngészés közben zavartalanul mint a Chrome
Új hozzászólás Aktív témák
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
- Ukrajnai háború
- Linux Mint
- NBA és kosárlabda topic
- Synology NAS
- Assetto Corsa Competizione
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Facebook és Messenger
- Anime filmek és sorozatok
- Felhő alapú adattárolás (Dropbox, stb.)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest