Új hozzászólás Aktív témák

  • Penge_4

    veterán

    válasz Sk8erPeter #18241 üzenetére

    Az elején, mikor megjelent valóban hülyeségnek tartottam, de csak mert rosszul marketingelték be és (jó szokásuk szerint) nagyobb volt a füstje, mint a lángja ezzel a "reinvent the web"-es várakozással. Utána egyre több volt benne a potenciál, majd végül egyre inkább elhanyagolták a komolyabb fejlesztéseket (pl. Gridnite) és végül mire célba érhetett volna (amikorra már egyáltalán nem marketingelték, akárcsak a userJS-eket vagy a régebbi, komplexebb témákat, amik nem csak ilyen Personas-szintű gagyi háttérképek) bejelentették, hogy megszűnik.

    A widgeteket tartottam baromságnak. Az elején azért, mert olyan jelentéktelen izék voltak, utána (külön processz) meg azért, mert minek túlbonyolítani. Aztán mire ott is lett volna pár hasznos app (OOrganizer, YouTube Player, eBook reader) azt is kicsinálták. Úgy, hogy az Extensions API még most is nevetségesen egyszerű, se FileSystem API, se IndexedDB, miközben Chrome-ban már régóta ott a Native Client). Az új whitelistet pedig ha jól veszem ki csak kiegészítővel lehet használni.

    (#18248) sunahunter: Ha erős géped van (CPU) és nem zavar, ha betöltés közben látod, ahogy kirajzolódik az oldal, ezáltal villog, mialatt helyükre kerülnek az elemek nyugodtan teheted azonnalira. De opera:config-ból jobban jársz, mert ott több beállítási lehetőséged van:
    opera:config#UserPrefs|FirstUpdateDelay - ez azt jelenti, hogy mikor rajzolódjon ki először az oldal, azaz hány millisecundumot várjon vele. 0 az, hogy semennyit se várjon, azonnal rajzolja ki. A Ctrl+F12-es beállításban beállított "Újrarajzolás: azonnal" itt 200-at állít be alapértelmezésben. Kevesebb szerintem felesleges is, nem igen látsz különbséget.
    opera:config#UserPrefs|UpdateDelay - ez azt jelenti, hogy hány millisecundumos ciklusonként ismételje az újrarajzolást. Ezáltal gyorsabbnak hat az újrarajzolódás, szinte azonnal "darálja" az oldalt. Szintén 0 az, hogy semennyit se vár, betöltődésig folyamatosan újrarajzol millisecundumonként ezáltal megizzasztva a CPU-t (de ezt majd úgyis látod a sajátodon. Egy Core i7 Extreme-nél fel se tűnik).
    opera:config#UserPrefs|StyledFirstUpdateTimeout - Ez pedig a CSS-hez tartozik. Ha azonnalira állítod a másik kettőt, akkor ez is legyen 0, máskülönben arra jó, hogy nem a nyers HTML villan be elsőre, hanem a háttérben helyrerakja a DIV-eket, megformázza a szöveget, stb. a CSS-ben definiáltaknak megfelelően, így kellemesebb látvány, hogy a fehérség után már a kész oldal villan be.

Új hozzászólás Aktív témák