- Felhő alapú adattárolás (Dropbox, stb.)
- Facebook és Messenger
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Gmail
- Synology NAS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Bitcoin topic
- Árháborúra számít az Xpeng kínai EV-gyártó, újabb 6000 dolgozót keresnek
- Milyen routert?
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Keresgéltem az Opera oldalán de én csak 86 bitest találtam...Tudnátok segíteni 64 bites merre van?
thx!
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
-
törölt tag
Valamilyen szinten biztos szerintem, hogy belenyulnak, nyilván nem azért adnak pénzt, hogy ne turhassanak bele. Kérdés szerintem az hogy a teljes irányitást átveszik vagy tényleg csak amolyan társulás, hogy mi adunk pénzt és pl legyen valami fészbuk cuccc vagy mittomén az operába.
-
törölt tag
Az opera sem cáfolja , hogy képbe került a Facebook partnerség, azért kiwiáncsi leszek a Facebook-najk lesz e annyi esze hogy nem alakítgatja át az operát, hisz pont a felhasználói táborra röppennének rá, gondolom ha fészbukosítva átalakítanák a cuccot elmenne a nép.
-
rt06
veterán
válasz Sk8erPeter #16692 üzenetére
kosz, ez a link hasznos volt
az en userjs-em elvileg egy greasemonkey script lett volna, csak nem tudtam, hogy kotott a filenevPolitikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
dqdb
nagyúr
Már régen foglalkoztam user JS-ekkel alaposabban, de arra emlékszem, nem mindegy, hogy valami.js vagy valami.user.js néven hozod létre a scriptedet, az egyik kicsit máskor fut le (csak az nem ugrik be már, hogy melyik mikor).
Én az összes scriptemben ezt az addEventListener-es megoldást használom valami.js fájlnevekkel, olyanokban is, amelyek több böngésző alatt működőképesek, nem csak Operában.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Sk8erPeter
nagyúr
Röviden: nem.
Bővebben: http://www.opera.com/docs/userjs/examples/
Ez azért is jó, mert még a dokumentum teljes betöltődése előtti eventekre is fel tudsz iratkozni.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
-
dqdb
nagyúr
Így próbáld meg:
window.addEventListener(
"DOMContentLoaded",
function()
{
alert(document.getElementsByTagName("a").length);
});Valószínűleg a script már akkor elindul, amikor az oldal parse-olása még nem ért véget.
[ Szerkesztve ]
-
rt06
veterán
adott egy vegtelenul egyszeru userjs
(function(){
alert( document.getElementsByTagName( "a" ).length );
})();a kerdesem az lenne, hogy ha az oldal kodjaban talalhatoak a tag-ek, miert kapok minden egyes oldalon (barhol az interneten) 0-t eredmenyul?
ugyanigy a getElementById es a getElementsByClassName fuggvenyek sem akarnak mukodni
[ Szerkesztve ]
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
törölt tag
válasz Sk8erPeter #16685 üzenetére
És az téged mit zavar , állítólag ez a közösséget nem érdekli.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Namelesske #16683 üzenetére
Na, ez fasza.
Kár, hogy ez nem változtat azon, hogy ettől még sokan továbbra is azzal fognak trollkodni, hogy "az Opera szar".Sk8erPeter
-
MODERÁTOR
-
Namelesske
addikt
Gyorshír: Az Opera továbbra is biztonságos!
"Pár nappal ezelőtt mi is hírt adtunk róla, hogy több böngésző között az Operát is készülnek feltörni a Moszkvában megrendezendő Positive Hack Days keretén belül. Az esemény megtörtént és örömmel jelenthetem, hogy nem sikerült az Operát feltörni."
Ha érdekel amiket csinálok: shorturl.at/inoxV
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hát ez esetben előbb írtam, mit csinálhatsz alternatívaként.
Egyébként nem menti le a videókat, durva is lenne, ha minden egyes megnézett videó ott terpeszkedne a háttértáron, csak puffereli a videókat a lejátszó (valamennyit előre betölt), így nincs akadás, miközben lejátszod (jó esetben).Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Dluinet #16678 üzenetére
Vagy ha nem akarsz letölteni hozzá bármilyen asztali alkalmazást, akkor elég jól bevált módszer pl. Youtube-videóknál, hogy a cím elé írod, hogy "pwn":
[link]
Jópofa, működik, igazából online videóletöltőket kínál: http://deturl.com/
Nemcsak Youtube-videókkal működik.Sk8erPeter
-
ludla
őstag
Sziasztok! Hol találom a rendszerben a videó állományokat amit online nézek? Valahova lementi az opera is nem? Vagy nagy hülyeséget kérdeztem?
https://www.facebook.com/groups/blackPantherOS/
-
darvak
senior tag
Nekem is bírja a 10-20 tabos netezést, pontosan ezért meglepő, h néha elszáll 6-7 tab mellett.
Pláne úgy, h a lehető leggyorsabb, teljesítmény-orientált opera beállításokat használom.Nem kell magyaráznod az opera jóságát, pár éve már használom , már csak azért is maradok mellette, mert az évek során sikerült egy teljesen magamra szabott profilt kreálnom, ami túl kényelmes ahhoz, h más browser felé kacsingassak.
NADE, sokal jobban érdekelne a korábbi mozilla plugin-pathos kérdésem.
cs
-
dqdb
nagyúr
Azóta a helyzet változott, a bétától egészen a múlt heti snapshotokig változó intenzitással, de folyamatosan összeomlott az Opera, azóta ismét stabil végre (a changelogokban megoldottként nem kevés olyan szituáció szerepelt, amikor magába roskadt nálam). Szóval nálam volt, amikor külső komponenshez volt köze (= Flash), volt, amikor nem, a probléma létezett, de szerencsére úgy tűnik, hogy sikerült megoldani (a 11.6x vonalról nem tudok nyilatkozni).
-
brd
nagyúr
válasz darvak #16663 üzenetére
Ezeket a "CPU használat 100%-ra ugrik" problémákat nem tudom hová tenni. Igazán nem vagyok elvakult Opera fan, de nekem erősen misztikusak ezek a hibák, és az Operán kívüli forrásra gondolok. Nálam szinte állandóan fut az Opera, több tíz tab-bal, és egy-egy bénán/leszaromul elkészített weboldalon kívül
soha
nem csinált még ilyet. Szívesen megnézném egyszer, hogy mitől van...
The only real valuable thing is intuition.
-
darvak
senior tag
Mért van az, h nem tudom a firefox plugin path-ját kitörölni a user pref-ből? Mindig visszaírja magát
-
darvak
senior tag
Haaj!
Hosszabb utat leírva:
Tools/Preferences/search/edit/detail----->ott address-nél illeszd be ezt a linket:
http://www.google.com/search?q=%s&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8&channel=suggest
Aztán ezen az ablakon beállíthatod,h speed dial-nál is kinn legyen a kereső + alapértelmezett keresőként legyen beállítva.
-
ludla
őstag
Sziasztok! Olyan problémám lenne a keresőt átállítottam google-ra és azóta hiába írok bele bármit nem keres az enter és nagyítóra kattintva se, ez mitől lehet?
https://www.facebook.com/groups/blackPantherOS/
-
darvak
senior tag
válasz fatal` #16662 üzenetére
Aham, különben persze, h a mai nap semmi problémát sem tapasztalok vele.
Bajom az szokott lenni, h cpu használat el szokott szállni (gyakorlatilag 100%-ra), teljesen indokolatlanul. Miközben a memória is min 4-500Mb-ra ugrik.
MOD:
Mondom azt,h indokolatlanul, mert korábbi verziók több weboldal nézése melett jól működtek, agyon frissített állapotban (9.80 volt az alapja). Jött a 11.64, elromlott az egész, ezért letöröltem mindent, újraraktam, mindent konfiguráltam, és maradt ugyanolyan rossz.
A neten olvasható általános gyorsításokat szoktam beállítani, plugin, content, network,cache, user pref stb..
[ Szerkesztve ]
-
darvak
senior tag
SzeVasztok!
Jelenleg 11.64-et "használnám", de kalap.. Már legalább 9-es verziótól felfele operás vagyok, de a mostani verziók között elég sok hibással találkoztam (mindig szoktam frissíteni). Talán az előző 11.xx-es jó volt, már nem emlékszem melyik lehetett
Ezért keresném hibátlanul működő opera verziókat a következő feltételekkel:
- melyik a leggyorsabb, egyben tökéletesen működő verzió? 10.5x? 11.51? stb...
- melyik a leggyorsabb verziónál kicsit lassabb, de cserében jelentősen kisebb gépigényű változat?
Régi egymagos procihoz szánnám.
Kösz előre is, üdv!
-
Schanyee
senior tag
Helo!
Olyan problémám van, hogy ment minden rendesen, a mai napig, aztán facebookon akartam írni egy üzenetet, az üzenetek mappába még belépett, de utána hiába kattintottam bárkire, csak betöltötte az oldalt, de az üzenetek helyén a töltés logó mozgott. Mondom jólvan, törlöm a cache-t az oldalról, aztán miután megláttam, hogy már vagy 2-3 éve nem volt 1 se törövel, gondoltam nem baj ha törlöm mindet. De baj volt. Azóta nem jön be a honlapok fele rendesen. Például a gmail, vagy a prohardver fóruma se (csak a fórum főlapja, azon belül véletlenszerűen betölti az oldal negyedét/felét). De a facebook se megy. Meg a legtöbb honlapon ha valami másik oldalra mutat már nem megy, ez elég zavaró, mert a képek igen nagy része ilyen. Sőt letölteni sem tudok (például le akartam tölteni az opera.com-ról az operát )Tűzfalon megnéztem, továbbra is át van engedve az opera. Letöröltem, újratettem az se javított a dolgon. Teljes letörlést meg nem szeretnék, mert csomó mindent beállítottam már, amit sokáig tartana újra rendezni.
Nem tudja véletlenül valaki a megoldást, vagy pár ötletet miket nézzek még meg?Előre is köszi!
szerk.: ha rendszergazdai jogokkal indítom az se változtatott a dolgon és még annyi, hogy pl a képekből véletlenszerűen letölti néha a 10%-ukat, de az nem sok, meg legtöbbször még annyit se. Ez pl időképnél elég zavaró, ráadásul az nem is kép. Meg még annyi, hogy azzal is összefüggésben lehet, hogy kivettem egy merevlemezt a gépemből, amin viszont elvileg nem volt semmi sem csak a windows-nak 3 üres mappája.
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
Arra figyeljetek, hogy win7 / vista alatt bekapcsolt uac mellett ne telepítsétek a program filesba a hordozható operát különben (ha nem rendszergazda módban van indítva) nem lesz joga írni a profil mappát.
-
dqdb
nagyúr
válasz zoli62 #16653 üzenetére
A hordozható Opera a megadott telepítési mappa profile könyvtárában tárolja a profilt. Ha átmásolod a teljes telepítési mappát, akkor megy vele a profil is. Ha vadonatúj profilt szeretnél egy már használt hordozható Opera példányban, akkor egyszerűen letörlöd a profile könyvtár tartalmát, és az Opera a legközelebbi indításakor létrehoz magának egy új profilt.
Amikor egy hordozható Operát telepítesz, akkor ugyan a profile mappa nem lesz üres, de maga a profil az lesz, ugyanis az alapértelmezett fájlokat másolja csak be a telepítő (gyári könyvjelzők, gyorsindító, beállítások).
-
M_AND_Ms
veterán
-
M_AND_Ms
veterán
-
steve24
aktív tag
sziasztok szép napot mindenkinek!
Szeretnék kérdezni valamit, mégpedig hogy lehet az opera beállitásokat ill könyvjelzőket stb elmenteni??
Rendszer telepités előtt állok és, elég macerés lene ha mindent újra be kellene irni...
esetleg van lehetőség rá?
köszönöm az épitő jellegü hozzászólásokat...----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-
Sk8erPeter
nagyúr
Jaja.
Egyébként még valami: amikor mondjuk egy új ablakban (!) nyitott fület rá akarok húzni egy másik ablakra, a többi fül mellé, akkor egyszerűen nem értem, mi a francnak akar itt tab stackinget, miért nem lehet egyszerűen külön fülként rádobni az ablakra.Még egy eszembe jutott: szerintem az Operás kiegészítő-fejlesztés botrányosan macerás a Chrome-hoz képest. Chrome-ban logikus a felépítés, az Opera meg a userJS-es baromságokra épít.
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Penge_4 #16638 üzenetére
A Chrome forráskód-nézegetőjében valóban nem lehet szerkeszteni a tartalmat, de szerintem az nem is arra való. Arra a fejlesztői panel való. Ízlések és pofonok, de én nem külön oldalon akarom szerkeszteni a tartalmat, hanem ott, ahol látom is, hogy mit csinálok (nem most kezdem a dolgot, tehát tudom, hova kell nyúlni, de ha realtime is láthatom a változtatást, akkor azt fogom választani).
"Mármint ha az oldal tartalma változik."
Nem, nem csak akkor tudok rámenni a frissítésre, ha az oldal tartalma változik.
Ja, ha nem változott, akkor ugyanazt látom, mint korábban, de attól még tudom frissíteni -ezáltal pl. csekkolni a forráskódban, hogy az változott-e. Operában ezt sem lehet megtenni.És akkor még egyszer felhoznám, hogy szintaktika-kiemelés nincs. Ezen az sem változtat, hogy húdekirály, hogy bele tudsz írogatni az oldal tartalmába egy új lapon is, amikor ugyanazt megtehetnéd ott, ahol annak helye van, vagyis a fejlesztőpanelnél.
"Ha meg valaki a Dragonfly-hoz szokott, az Chrome-on kap infarktust, hogy hiába kattint egy elemre az oldalon, a debugger nem fog odaugrani."
Nagy tévedés. Ezek szerint eddig elkerülte a figyelmedet egy plusz funkció a Chrome-ban, lásd a képet:Most tudom, hogy az lesz az első, hogy azt hozod fel, hogy az Operában márpedig úgy is marad, nem kell mindig újból belekattintani a nagyítóikonba.
Ettől még nem változtat a tényen, hogy úgy tényleg szar a fejlesztőpanel, hogy csak egyetlen példány "futhat" belőle egyszerre. Nem egy különösebben extra igény, hogy ugyan hadd vizsgálgassak már egyszerre több megnyitott oldalt is.
Hát könyörgöm, ez még az IE8 (!!!) fejlesztőpaneljénél is megoldott kérdés!![ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
brd
nagyúr
válasz Penge_4 #16638 üzenetére
Az szerintem nem bug. Mondjuk lehetne egyértelműbb jelzés is, de onnantól, hogy egy külső script injektálódott a biztonságos oldal forráskódjába, az már nem mondható teljesen biztonságosnak. Maximum ha megbízol a script/kiegészítő fejlesztőjében.
Nekem nagyon úgy néz ki, hogy az. Ugyanis ha egyszer "bebugzott", akkor onnantól már csak az Opera újraindításával lesz lakatom. Ha nem bug lenne, akkor mindig ez történne az adott oldalon, ahol lefut a script, nem csak valami történés után. Szerk.: Azonkívül, ha tényleg csak ez a baj, akkor azt is írhatná, hogy a külső script/extension miatt van csak hiba, minden más rendben van, mert így nehéz eldönteni biztonsággal, hogy mi a problémája...
A Tab Stacking is.
Mondom, hogy félreérthetően írtam. Az első kettő a fixed-position scroll bug, és a kiegészítő/userjs bug a https oldalakon lenne. Tudom, én is kihekkeltem. Amúgy én a funkciónak sem igazán látom értelmét (kinek mire jó?), inkább valami olyasminek lenne értelme, mint az IE-ben, hogy ellátja azonos színnel az egy tabról nyitott tabokat, és akkor látni, hogy melyik honnan származik.
[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
válasz Sk8erPeter #16630 üzenetére
"(lásd Chrome forráskód-nézegetője, ami ugye frissítgethető is)."
Mármint ha az oldal tartalma változik. De te nem tudod kliensoldalon módosítani az oldal tartalmát azon keresztül, mint Operában, ahol szerkeszthető a forráskód és újratöltés után az oldal is változik, aminek a forráskódját szerkesztetted.
"Ha valaki hozzászokott a Chrome beépítettjéhez vagy a Firebughoz, akkor az tuti ezt nem fogja használni."
Ha meg valaki a Dragonfly-hoz szokott, az Chrome-on kap infarktust, hogy hiába kattint egy elemre az oldalon, a debugger nem fog odaugrani.
(#16635) brd: "ha fut ilyen, https-es oldalon, akkor sokszor bebugzik, és eltűnik a zöld/sárga lakat"
Az szerintem nem bug. Mondjuk lehetne egyértelműbb jelzés is, de onnantól, hogy egy külső script injektálódott a biztonságos oldal forráskódjába, az már nem mondható teljesen biztonságosnak. Maximum ha megbízol a script/kiegészítő fejlesztőjében.
"a https userjs warning, és az url szürkítés, a beépülőre való kötelező kattintás (ill. ez nem bug, de idegesítő)"
Utolsó már csak idő kérdése, hogy kivegyék, mivel az Eolass-nak annyi, a többire meg van patch.
"Mondjuk ezek az első kettő kivételével kipatchelhetőek szerencsére"
A Tab Stacking is. [link]
-
brd
nagyúr
válasz Sk8erPeter #16630 üzenetére
Ezek engem is nagyon zavarnak, meg fixed-position scroll bug, meg a kiegészítő/userjs bug a https oldalakon (ha fut ilyen, https-es oldalon, akkor sokszor bebugzik, és eltűnik a zöld/sárga lakat, ill. odakattintva azt írja, hogy valami ...trying, but failed, ha jól emléksz'), és a fülek egymásra húzásakor életbe lépő tab stacking, és a https userjs warning, és az url szürkítés, a beépülőre való kötelező kattintás (ill. ez nem bug, de idegesítő), röviden ennyi. Mondjuk ezek az első kettő kivételével kipatchelhetőek szerencsére, de ezt minden verziócserekor el kell játszani, ill. ha átírják az Operát ezek tekintetében, akkor valakinek megint meg kell keresnie, hogy hogyan lehet megoldani őket...
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
válasz Namelesske #16633 üzenetére
Az engem nem nagyon zavar.
Most nézem, hogy erőből a hardveres gyorsítás a 12-es verzióban sokat segít a fixed-position bugon, persze nem tökéletes de sokkal jobb lett.
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
válasz Namelesske #16631 üzenetére
Én még így sem, de ha azt kijavítanák, akkor tényleg 0 gond lenne vele. Illetve még a néha-néha eltűnő faviconok idegesítenek a könyvjelzősávon, de azért azt túl lehet élni.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ha már Opera-fikázás, két dolog eszembe jutott, ami engem rohadtul idegesít Operában:
1.) Forráskódnéző iszonyatosan nyomorék, a linkek (pl. behúzott stylesheetek, scriptek, képek, stb.) nem kattinthatók (vajh' miért tudták már megoldani a többi böngészőben?), plusz szintaktika-kiemelés sincs (az, hogy a script tageknél piros szín van, még nem az).
A Source nevű kiegészítőt kellett felraknom, hogy valami normális szintaktika-kiemelés legyen már, plusz a behúzott fájlokhoz tartozó linkek is kattinthatók legyenek. Azért elég vicces, hogy ilyen célra kiegészítőt kell használni (lásd Chrome forráskód-nézegetője, ami ugye frissítgethető is).
2.) Az Opera Dragonfly még mindig nem nyitható több példányban, így egyszerre több különböző weboldalnál nem tudok fejlesztéshez megnyitni belőle több példányt, ez pedig egyszerűen nevetséges. Ha valaki hozzászokott a Chrome beépítettjéhez vagy a Firebughoz, akkor az tuti ezt nem fogja használni. Pedig reménykedtem, hogy ez is fasza lesz idővel, de a fejlesztőpanel csiszolgatása ezek szerint kevésbé jelentős dolgokra korlátozódik (legalábbis ez szerintem prioritást élvezhetne).Ezekről lehet tudni valamit? Lesz végre valami javulás ezen a téren?
Jó lenne webfejlesztéshez is használni az Operát, de egyelőre ebben a formájában szart sem ér erre a célra.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Penge_4
veterán
válasz fatal` #16599 üzenetére
"Egy szakmai fórumon a böngészőt okolni azért, mert nem jelenik meg jól egy gányult megírt weboldal, minimum röhejes."
Főleg, hogy megint (jó szokásához híven) trollkodik. Mert ő is tudja nagyon jól, hogy aki annyira sötét (a trollokon kívül), hogy a böngészőt okolja ahelyett, hogy rájönne, hogy talán olyasmit blokkolt, amit nem kellett volna, az nem blokkol tartalmat. Sem manuálisan, UserJS-sel, sem Adblock-kal, sem Ghostery-vel, sem semmivel. Nem csinál semmit, használja a böngészőt úgy, ahogy az feltelepült. Innentől maximum a röfögő, zenélő bannerek idegesítik (amik minden más böngészőben is idegesítik), de minden ilyen szar fog menni benne. Ami Firefoxban és Chrome-ban is csak azért megy Adblock mellett, mert azokban van fehérlista támogatás. Ezentúl Operában is lesz ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz zileut #16613 üzenetére
Szerintem a legjobb megoldás az, ha létrehozol erre egy külön menüpontot (nálam legalábbis ez van, és én szeretem így használni):
Erre a megfelelő módszer:1.) Az Opera telepítési könyvtárában keresd meg a standard_menu.ini fájlt.
Például ha a default Program Files (x86) könyvtárba telepítetted, akkor itt található:
c:\Program Files (x86)\Opera\ui\standard_menu.ini
2.) Ezután ezt a fájlt MÁSOLD át egy általad értelmesnek talált, könnyen megtalálható helyre, ahonnan nem fogod átmozgatni vagy törölni (ha igen, akkor a megfelelő módosításokat el kell majd végezned az Opera beállításaiban).
3.) Írd az Opera címsorába:
opera:config#UserPrefs|MenuConfiguration
Itt a "Choose..." gombbal keresd meg az előzőleg átmásolt fájlt.
Mentsd az új beállításokat (Save).
4.) Zárd be az Operát.
5.) Nyisd meg az előbb átmásolt új fájlt egy általad kedvelt szövegszerkesztőben.
6.) Most ki kell szedni a felesleges részeket ebből az ini-fájlból. Csak a módosítandó részt kell bennehagyni a user által létrehozott konfigfájlban!Nálam most az eleje így néz ki:
Opera Preferences version 2.0
; Menu specification file for Opera 7.0
; This file is stored in UTF-8 encoding
[Version]
File Version=2
[Info]
Name=Opera Standard
Description=Opera Standard menu setup
Author=Opera Software ASA
Version=1
....A ... résznél folytatódik a többi beállítással.
Igazából az egészet törölheted, mert úgyis elég, ha azt hagyod benne, amit módosítani akarsz - meg az elején egy-két metaadatot. Mindjárt írom is, mit rakj bele.
A jobbklikkes menüt szeretnénk most módosítani, úgyhogy mutatom, mit tegyél a konfigfájlba, hogy legyen egy "Keresés új fülön Google-lel" és egy "Fordítás új fülön Google Translate-tel" menüpontod:Opera Preferences version 2.0
; Menu specification file for Opera 7.0
; This file is stored in UTF-8 encoding
[Info]
Name=Tok mindegy
Description=This is my custom Opera Standard menu setup config file
Author=XYZ User
Version=1
[Hotclick Popup Menu]
Item, MI_IDM_DOCCOPY=Copy
--------------------1
Item, Keresés új fülön Google-lel=Copy & New Page & Go to page, "http://www.google.hu/search?client=opera&rls=hu&q=%c&sourceid=opera", , , google
Item, Fordítás új fülön Google Translate-tel=Copy & New Page & Go to page, "http://translate.google.hu/#auto|hu|%c"
Item, MI_IDM_SELSEARCH="Hotclick search, 200,,, "Search Web""
Submenu, MI_IDM_SEARCH_DUMMY_PARENT, Internal Search With
--------------------2
Item, M_COPY_TO_NOTE=Copy to note
Platform Win2000-Unix-Mac-QNX, Feature Voice, Item, M_HOTCLICK_MENU_ITEM_SPEAK=Speak selection
--------------------3
Item, MI_IDM_SELDICTIONARY=Hotclick search, 50
Item, MI_IDM_SELENCYCLOPED=Hotclick search, 51
--------------------4
Submenu, MI_IDM_SELTRANSLATE_EN_FR_PARENT, Translate menu
--------------------5
Item, Go to Web Address in New Tab=Copy & New Page & Go to page, "%c"
Item, Go to Web Address in Background Tab=Copy & New page & Go to page, "%c" & Minimize page
Item, M_HOTCLICK_POPUP_MENU_GOTO_URL="Go to page, "%t""
Item, MI_IDM_SELMAIL=Send text in mail
--------------------6
GhostItem, M_INSPECT_ELEMENT=Inspect element6.) Mentsd el a fájlt.
7.) Indítsd el az Operát.A végeredménynek ilyennek kell lennie (lásd 2., 3. menüpont):
Remélem sikerül!
[ Módosította: mobal ]
Sk8erPeter
-
zileut
tag
köszönöm a válaszokat
-
M_AND_Ms
veterán
válasz zileut #16613 üzenetére
A kattintás közben nyomod a SHIFT-et.
Ez általánosan működik, tehát pl. az "Ugrás a webcímre" menüpontnál, vagy csak egy sima linkre kattintáskor is. Ugyanez CTRL-lal pedig pont ugyanezt fogja csinálni, csak az új ablak nem lesz aktív, hanem a háttérbe nyílik meg.
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
zileut
tag
Sziasztok!
Az Operában, ha kijelölök egy szót és jobb klikk/keresésre kattintok, akkor azt hogy lehet megcsinálni, hogy ne az adott lapon hozza be a keresési eredményeket, hanem egy új lapon?
-
fatal`
titán
válasz #27441408 #16609 üzenetére
A szürke logo a next ikonja vagy egy éve... Benne van a véglegesben is az ikon, kb 3 kattintás lecserélni.
Én meg egyet kattintok oldalt és ott az összes levelem. Vagy ctrl+b.
A többi böngésző nem tárolja le a jelszavak mellett az űrlapelemeket és csomót kell kattintani, hogy belépjek (már ha meg akarom jegyeztetni a beállításokat), itt meg egy billentyű / kattintás. De ezért nem szidom a többi böngészőt, ellentétben veled.
Amúgy meg kb leszarom, hogy neked mi tetszik meg mi nem Ha nem tetszik használsz mást.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Egész aranyos, szerencsétek van tetszik.
a szürke logó külön jó ötlet. , már ha marad persze.
Frissül a beta is magától? Régen emlékeim szerint manuálisan kellett frissíteni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Na felteszem a bétát, ha nem tetszik a ti hibátok lesz
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz Sk8erPeter #16604 üzenetére
Azt is ismerd el nyugottan, hogy az átlag ezzel sem szórakozik, hogy újra tegye a cuccot, ha nem jó szintén másra vált. amúgy az operát eddig se tartottam ama fenekedből származó cuccnak, hisz akkor nem térnék mindig vissza rá.... csak nem bírom elviselni hogy akik imádják 1 külön életérzésnek érzik, és közbe vannak komoly gondjai, bár tény a mobilos az 1ik legjobb.
-
Namelesske
addikt
válasz Sk8erPeter #16601 üzenetére
Hagyjad, úgysem érti.
Ha érdekel amiket csinálok: shorturl.at/inoxV
-
törölt tag
válasz Sk8erPeter #16601 üzenetére
Beidegesedtem, újra tettem rápróbáltam, a tv2-n elsőre indította a videót.
azt meg szerintem haggyuk ki mit szeret nézni
Régebben olvasgattam ezt is meg a két betűs fórumot is és akkor még a hypolása ment az operának 1-2 hiba leírással
[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz #27441408 #16597 üzenetére
Igazából hunfatal lényegében előttem leírta azt, ami nekem is eszembe jutott a hozzászólásod olvasása közben.
A Jóban-Rosszban videó nálam sem megy.
Mondjuk őszintén szólva ez valahogy nem is izgat, meg nem is túlzottan próbálkoztam, rámentem kettőre, nem ment (nálam klattyogás után sem), azt' kész (nem sok a valószínűsége, hogy Jóban-Rosszbant szeretnék nézni ). De azért megnéztem a fejlesztői panelen (Ctrl+Shift+I), hogy nem kevés exceptiont dobál az oldal, valami oka annak is van (fejlesztői bénázás). Lehet, hogy inkább az oldalt kéne okolni. Mondjuk abban igazad van, ha egy oldal viszont más böngészőben jól működik, akkor az átlagfelhasználó csak azt fogja nézni, és leszarja, ha az oldal a háttérben össze van gányolva, a lényeg, hogy valahol menjen.Egyébként ez a fórum nem "fanboyokkal" van tele, aki "elélvez az opera sokszínűségétől" - hogy idézzem kedves szavaidat -, hanem olyanokkal, akik szeretik, hogy az Opera jól testreszabható, de ha visszaolvasnál egy kicsit, és nem csak nevetségesen ironikus hangnemben próbálnád oltogatni az Operát kedvelőket, láthatnád, hogy az aktív felhasználók is TUDJÁK, hogy az Operának vannak bőven hibái, és kritizálják is miatta a böngésző fejlesztőit. Olvasod is a fórumot, vagy csak write-only módban fórumozol?
Ami miatt az aktív felhasználók többek közt szeretik az Operát, tehát hogy sokkal több beállítási lehetőség van, mint más böngészőknél, az nem hype-olás, hanem tény. Ettől még senki nem mondta, hogy az Opera tökéletes böngésző lenne, sőt, ennek épp az ellenkezőjét lehet olvasni számtalanszor a topicban a sok-sok "fanboy-tól"...
Kicsit az arcodból visszavehetnél, ha fórumozol, nem muszáj ám megpróbálni különlegesnek tűnni azzal, hogy köpködsz. Ha negatív véleményed van, azt normális stílusban is elmondhatnád, másokat gúnyoló hangnem nélkül is, hidd el, úgy is felfogjuk.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
Új hozzászólás Aktív témák
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
- Anime filmek és sorozatok
- Felhő alapú adattárolás (Dropbox, stb.)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- LEGO klub
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Facebook és Messenger
- Path of Exile 2
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Újévi kedvező ár!
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- EREDETI JÁTÉK KULCSOK - STEAM, EA, UBISOFT, EPIC GAMES - LEGJOBB ÁRON
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest