Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
kutga
nagyúr
válasz Shade45 #20737 üzenetére
Mielőtt eltávolítasz egy tárolót, előbb el kell távolítani az összes megosztott mappát, ami arra mutat, ha szolgáltatások is meghívják, akkor azokat is ki kell kapcsolni, majd ezután lehet eltávolítani a gui alól.
Nálam is volt ilyen, végül úgy emlékszem az
/etc/openmediavault/config.xml
alól kellett kivenni a tárolóra vonatkozó bejegyzést.'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
kutga
nagyúr
Nálam i5 6500T, aztán 7600T volt, nemrég cseréltem i7 7700T-re de szerintem arra amit írtál az előbbi is elegendő. Én sem használok sokkal több szolgáltatást, de ez volt a legnagyobb ami belemegy az alaplapba.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
kutga
nagyúr
válasz szpeti40 #20634 üzenetére
Egyetértek, nemrég vettem egy kis minipécét, innen az apróról használtan, 32GB ssd, 4 giga ram, sata, gigabit lan, passzív hűtés. Előtte járt nálam rpi4, az mindennel együtt 30k körül kezdődött.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
kutga
nagyúr
válasz bpmcwap #20625 üzenetére
Jól tetted, hétvégén én is gondoltam egyet és proxmoxra mentem. Egyelőre csak egy vm és egy konténer fut rajta, de majd lesz több is. Valamit elrontok, csak csinálok egy újat.
-
-
kutga
nagyúr
A pihole network-wide, vagyis minden eszközön szűr, ami az adott hálózathoz kapcsolódik, nem kell külön telepíteni az alkalmazásokat az egyes eszközökre. A YT reklámokat nem szűri, sajnos, arra más kell.
-
-
kutga
nagyúr
válasz stefi1969 #20542 üzenetére
Pedig annál egyszerűbb megoldás nem nagyon van. Én Dbtech videói alapján állítottam be a docker/portainer párost (bár ő is angolul beszél), az alá tettem fel a szolgáltatásokat.
-
kutga
nagyúr
-
kutga
nagyúr
válasz J0shu4M1ll3r #20468 üzenetére
Mielőtt szerkeszted a beállításokat, le szoktad állítani a transmissiont? Egyébként nem menti a változtatásokat.
-
kutga
nagyúr
válasz Dr.Adonisz #20409 üzenetére
Igen, szerintem nagyon hasznos, most is azt használom.
-
kutga
nagyúr
6-os alatt máshogy működik, mint korábban. Ebben a menüben engedélyezd a docker repot, majd a bővítmények közül telepítsd a compose-t, és az alól tudod engedélyezni a dockert.
[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
Portainer alatt milyen puid és pgid azonosítót adtál meg? Annak a felhasználónak/csoportnak kell jogosultságot adni, ami alól a szolgáltatás fut, ha admin, akkor neki, ha a saját felhasználód, akkor neki.
[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
Kilépek a megosztott mappáktól és vissza lépek akkor viszont már nincs a pipa a rekurzívannál. Ez így jó?
Igen, jó így. Mi a hibaüzenet qbittorrent alatt? Nálam szinte mindig jogosultság probléma volt, amikor nem indult el a letöltés. Melyik felhasználó alatt fut a qbittorrent?
-
kutga
nagyúr
válasz bozsokiandra #20233 üzenetére
Uefi alól nekem sem sikerült még omv-t telepíteni.
-
-
kutga
nagyúr
válasz kardos1993 #20098 üzenetére
Hozzáférési ellenőrző lista asszem a neve magyarul.
-
kutga
nagyúr
válasz kardos1993 #20096 üzenetére
Jogosultságok be vannak állítva? Nálam szinte mindig ez volt a probléma. Annak a usernek kell olvasás/írási jog, aki alól a torrent kliens fut. A webes felületről az acl résznél tudod megadni a jogokat a mappákhoz.
[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
válasz jézusom #20074 üzenetére
Igazából ha ráérzel az ízére, dockerben egy csomó mindent meg lehet csinálni. Ehhez persze kell egy megfelelően beállított alap oprendszer, ami lehet az OMV, de mivel az tulajdonképpen Debian és egy gui, kb bármilyen Linux disztróra rá lehet húzni, én most épp coreelec alól dockerezek.
Sokat kellett olvasni hozzá, de szerencsére tele van az internet hasznos leírásokkal és videókkal, aztán mindenki döntse el mi válik be otthon.
-
kutga
nagyúr
válasz stigma #20065 üzenetére
Igen, én is erre jutottam, amíg igazából csak a tévét kell kiszolgálni, nem kell ennél komolyabb. Majd ha nagyobbak lesznek a gyerekek, esetleg a feleségem is elkezdi mondjuk plexről nézni a filmeket, akkor majd össze fogok rakni egy komolyabban.
-
kutga
nagyúr
válasz stigma #20037 üzenetére
Igaz nem OMV, de a qbit logos infóért köszönet, én sem tudtam, hogy a logból kell kiszedni. Én most egyébként a javaslatodra amlogic boxon futtatok coreelec oprendszert, az alá tettem fel a szükséges csomagokat szintén docker-portainer párossal.
-
kutga
nagyúr
válasz jézusom #19997 üzenetére
Igen, de ugyanúgy a compose plugint használja mint a korábbi OMV alatt, a portainer csak egy grafikus felület, ami alól vezérelni lehet.
Milyen hibát dob?
-
kutga
nagyúr
válasz Multibit #19899 üzenetére
Az alap szolgáltatásokat (smb, dlna) én is natívan futtatom, minden mást dockerben. Nekem így könnyebb kezelni, beállítani a jogokat, megosztásokat, de persze a natívval se lenne semmi gond.
-
kutga
nagyúr
válasz J0shu4M1ll3r #19896 üzenetére
Az omv ACL alatt adj a pi usernek és csoportnak írási/olvasási jogokat a mappához, rekurzívan. Egyébként így működik a transmission?
-
kutga
nagyúr
válasz J0shu4M1ll3r #19894 üzenetére
A transmissiont milyen PUID/PGID alól futtatod a dockerben, az melyik felhasználóhoz tartozik? A pi user alapból asszem 1000/1000.
-
kutga
nagyúr
válasz MrZick #19879 üzenetére
Ez lesz az igen, írd be ezt a végére:
WebUI\Password_PBKDF2="@ByteArray(ARQ77eY1NUZaQsuDHbIMCA==:0WMRkYTUWVT9wVvdDtHAjU9b3b7uB8NR1Gur2hmQCvCDpm39Q+PsJRJPaCU51dEiz+dTzh8qbPsL8WkFljQYFQ==)"
Mentsd el, és indítsd újra a qbittorrentet, ezután admin/adminadmin párossal be kell, hogy engedjen, javasolt ezt követően új jelszót beállítani a webes felületen.
[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
válasz MrZick #19875 üzenetére
A múltkor én is ezzel szívtam, próbáld meg ez alapján újra beállítani a default jelszót.
Annyi a különbség, hogy a .conf file-ban nekem nem volt WebUI\Password_PBKDF2 kezdetű sor, nekem kellett beírni, és mögé a jelszót.
-
kutga
nagyúr
válasz djherby #19787 üzenetére
Érdemes lenne megfontolni, hogy docker alá telepítsd ezeket az alkalmazásokat, külön az os-től.
OMV5-re vannak hozzá leírások, onnan pedig, hogy a fut a docker/portainer, igazából kb mindent fel lehet tenni így.
-
kutga
nagyúr
válasz misimagaki #19764 üzenetére
Ugyanez volt nálam is, mikor a gparteddel újra partícionáltam a rendszer lemezt. Úgy emlékszem, az volt a baj, hogy a gparted olyan fájlrendszert hozott létre az új partíción, aminek bizonyos funkcióit az omv kernel nem tudta kezelni, így a javító konzol alól ezeket el kellett távolítani, utána már működött.
Legutoljára viszont már nem partícionáltam újra, mindenre vannak megosztott mappák, a docker is el van választva, nem láttam értelmét. Nyilván, ha nagyobb lenne a rendszerlemez, akkor igen, de inkább külön meghajtót használok erre.
-
kutga
nagyúr
válasz szpeti40 #19754 üzenetére
Én úgy értettem, hogy magát az OMV-t szeretné frissíteni, és mivel változott a docker kezelése gui alól, arra kíváncsi, hogy a meglévő beállításait, konténereket, mindenfélét át tud-e vinni az új rendszerre.
-
-
kutga
nagyúr
válasz Toninho13 #19698 üzenetére
Én hétfőn tettem fel iso fájlból, ilyen hibával nem találkoztam. A telepítési média rendben van?
MOD
Én először uefi módban telepítettem, de úgy nem indult el újraindítást követően, nem találta a frissen telepített rendszert, úgyhogy egy másik linux live install alól töröltem mindent a rendszer meghajtóról és legacy módban telepítettem ismét.[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Összeraktam otthon egy kis média szervert OMV-vel, 128 GB-os ssd van benne, amiből kb 6 gigát használok operációs rendszerrel, szolgáltatásokkal, konténerekkel, a többi csak ott van kihasználatlanul. A kérdésem, hogy ha csinálok rá egy külön fájlrendszert, akkor azt mire lehetne hasznosítani? Adatokat külső vinyón tárolok, biztonsági mentés is arra megy, csak érdekelne mit lehetne rátenni.
-
kutga
nagyúr
válasz Pista0001 #19655 üzenetére
Mivel készítetted a telepítő adathordozót (Rufus, Etcher)? Internet elérés ugye működik a telepítés közben? Próbáltad esetleg kihúzni, majd visszatenni a meghajtót telepítés közben, és utána nyomni az Entert?
-
kutga
nagyúr
válasz sztanozs #19642 üzenetére
HP ProDesk 400 G2 Mini PC, innen az apróról. Úgy látom, ebben egy sata és egy m2 csatlakozó van.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Összeraknék egy új gépet, de csak 1 darab belső sata csatlakozó van rajta. Van annak bármi hátránya, hogy az adatlemezként használt 1 terás 5400rpm-es vinyóból csípjek le helyet a rendszernek?
Van itthon 2,5" sata meghajtóm, ebben az esetben a hdd külső usb3 házban lógna rajta.
-
kutga
nagyúr
válasz wd.taz #19624 üzenetére
Amit Horvi írt, vagy ha törlöd az összes megosztást, kikapcsolod a szolgáltatásokat ami használja a régi fájlrendszert, onnantól a webes felületen is tudod törölni.
-
kutga
nagyúr
válasz misimagaki #19614 üzenetére
Nálam is így van, igen, csak ha probléma van, akkor kötöm monitorra.
-
kutga
nagyúr
válasz misimagaki #19612 üzenetére
Nekem tv-re kötve lóg le a kép, monitoron jól működött. Klónozás nálam nem volt, csak átméretezés, és a gparted meg is csinálta. A probléma az volt, hogy az új fájlrendszert nem tudtam csatolni valami kompatibilitási probléma miatt, így mókolni kellett vele még, de aztán sikerült.
-
kutga
nagyúr
válasz misimagaki #19610 üzenetére
A gparted mit mutat? Miután megcsináltad az átméretezést, kiadtad a parancsot a lemezre írásra ugye?
-
kutga
nagyúr
válasz nagyfejü #19600 üzenetére
Nem az OMV állítja át. Vagy foglald le a routered dhcp szerverében azt a címet amiről el akarod érni, vagy az OMV alatt a hálózati interfész beállításoknál adj meg statikus ip címet.
-
kutga
nagyúr
Úgy látom az extras bővítmény telepítve van, de azon belül csak a docker repot tudod bekapcsolni.
Ha a dockert akarod használni, akkor azt a Compose beállításai alól tudod telepíteni,
Szolgáltatások-Compose-Beállítás-Reinstall docker.
Ha portainer is kell, azt meg cli alól tudod telepíteni az alábbi két paranccsal.
docker volume create portainer_data
docker run -d -p 8000:8000 -p 9443:9443 --name portainer --restart=always -v /var/run/docker.sock:/var/run/docker.sock -v portainer_data:/data portainer/portainer-ce:latest
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/urak!
Ismét szeretnék összerakni egy mini pc alapú szervert, vettem is még egy HP T520-at, amiben viszont hibás a belső SSD, és sajnos alig találok M2-ben megfelelő méretűt. Van otthon mindenesetre egy asztali gépbe való SSD meghajtóm usb3 külső házban, erre nem mehetne esetleg az os? Az adat lemez ezen felül szintén külső házban üldögél.
-
-
kutga
nagyúr
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Az összefoglalóban szereplő leírás alapján telepítettem omv-t egy hp vékonykliensre, beállítottam amit kellett, és feltettem a qbittorrentet is. Ezt korábban rss letöltésre használtam, de az omv webes verzióban nincs rss letöltő, meg lehet azt valahogy oldani, hogy a trackerből hozzáadott torrenteket átadjam a qbittorrentnek?
Nem kell, hogy automatikus legyen, korábban is én választottam ki egyenként a torrent fájlokat.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Ha úgy sejtem valamikor újraindult a rendszer, azt miként látom a logban?
[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
A qbittorrent klienst a webes felületen hogy kell beállítani, hogy ne a megfigyelt mappába mentse a torrenteket, hanem az alapértelmezett mentési helyre?
Transmission alatt a watchdirbe húztam a torrent fájlokat, amikor elkészült a letöltés, akkor pedig áthelyezte az alapértelmezett mentési helyre.
-
kutga
nagyúr
válasz agent_k #17539 üzenetére
Valószínű a hardver nem elég erős alá. A dlna lassabb, mint a minidlna omv alatt, a cast része érdekelt még, de amikor egy fullhd videót küldtem chromecast2-re, akadozva játszotta le.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/urak!
Ez alapján feltettem a Plexet az otthoni szerverre, de nem vált be. Hogy tudnám törölni, kikapcsolni?
-
kutga
nagyúr
válasz stigma #17485 üzenetére
Hasonló kérdésem lenne nekem is, ntfs usb vinyót szeretnék omv alatt használni. Omv alól meg tudom formázni ext4-re? A rajta lévő adatokat előtte lementem.
Új hozzászólás Aktív témák
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Eredeti játékkulcsok Steamre, Xbox-ra és Playstationre!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest