Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bolykys

csendes tag

válasz kisspall #4345 üzenetére

A 4326-os kezdő hozzászólásomban leírtam, hogy többféle rom-al kipróbáltam.
    A többféle azt jeleni, hogy az akkor és most elerhető romokat lementettem.
    Csak fejben összeszámolva min. 5 féle rom-om van.
    Így kipróbáltam a 4,9-es és az 5,58-as script-et is.
    Annak idején még elérhető volt az op3n dott FB-os fiókjában a flash-es verzió is, de akkor még nem leltem rá a flashelés helyes "működtetésére".
    Miután itt a fórumban leírták azt a módszert ahogy a flash jól működik kipróbáltam azokat is.
    A youtube-ról is mentettem egy egyedi rom-ot.
    Nem segített egyik sem.

• bolykys

csendes tag

válasz kanyi51 #4343 üzenetére

Igen.....
    Ezt már csak az tudta volna fokozni ha megoldásra lelek. :)
    Ha sikerül pozitív irányba tovább jutnom megírom.
    Bár nem biztos hogy valakit még érdekel ennek az őskövületnek a sorsa.
    Rajtam kívül.....

• bolykys

csendes tag

válasz kanyi51 #4340 üzenetére

Pedig bíztam abban hogy akad valakinek egy olyan ötlete amit még ki lehetne próbálni.
    Ettől függetlenül amióta ezzel a tabbal foglalkozom és olvasgatom ezt a fórumot nagyon megtetszett a tagok segítőkészsége. :R
    Le a kalappal.....

• bolykys

csendes tag

válasz kanyi51 #4337 üzenetére

A csatlakozóval nincs gond.
    A telóm gyári kábelével töltöttem ami stabilan csatlakozott.
    Mivel szét van szedve ezért töltés közben tudom az akku feszültségét mérni.
    Mint ahogy azt már korábban írtam, a mérések bizonyítjak hogy tölti az akkut.
    Sőt, ha újraindítom a tabot akkor felismeri az akku állapotát és teljesen feltöltött állapotban kiírja hogy "Feltöltve".
    Viszont mivel elég sok fagyással és a launcher újraindulásával találkozok így már csak a hardveres hiba marad, sajnos.

[ Szerkesztve ]

• bolykys

csendes tag

válasz DraXoN #4333 üzenetére

Nekünk még a többi egyelőre jól működik.
    Én még mindig használom netezésre is.
    A legújabb opera is működik rajtuk, online rádió, stb....
    A régebbi appokat amiket fontosnak ítéltem meg lementettem, így újra tudom telepíteni ha szükséges.
    Mivel nem vagyok híve az appok automatikus frissítésének így azokat addig használom amíg jól működnek és szolgálnak.
    Persze néha ránézek a frissítések tartalmára és a véleményekre.
    Volt olyan is, hogy azt írta a play nem kompatibilis az eszközömmel és nem lehetett letölteni.
    Letöltöttem a telómmal és átküldtem a tabra egy fáljmegosztóval.
    Több ilyen is volt és mind működik.
    Persze csak addig amíg a "nagyhatalmú" play bele nem köp majd a levesembe.
    A sebességéhez valóban kell egy kis türelem, főleg ahogy az idő telik és egyre jobban belakja az ember.
    Ilyenkor egy factory reset és újra "gyors" lesz....
    Annak idején 2014 decemberében a két ünnep között vettünk kettőt a gyerekeknek leárazva 15-ért darabját.
    Az egy egész elfogadható ár volt.
    30 volt a teljes ára. Annyit biztos nem adtam volna érte.
    K.b. ennyi.

• bolykys

csendes tag

válasz Aryes #4331 üzenetére

A telepítési hibákkal kapcsolatban viszont az az érdekes, hogy még 4db ilyen tab van otthon és mindegyiken ugyanaz a 4.4.2.-es android van de azok nem produkáltak/-nak ilyen hibákat.
    Ezért is volt számomra meglepő hogy ilyen hibák léteznek.
    A play azokon is a legújabb.
    Valószinüleg majd átmelegítem kicsit, sok veszteni valóm ezek után nem nagyon van.
    Kössz a hozzászólást. :)
    Még pár kérdés felmerült amikre szeretnék választ kapni.
    Ha megtennéd hogy megválaszolod azt megköszönném.

1. Jól gondolom, hogy ha CWM-ből csinálok egy "format system"-et az nem csak a rendszert és adatokat törli, hanem a partíciókat is mintha egy hdd-t leformáznék?

2. Ha az egyik nem eredeti rom-al és nem eredeti partícióval rendelkező tab-ra szeretném felrakni az eredeti mentéseimet, akkor jól gondolom, hogy először format system majd a mentett partíciókat ADB shell-el felrakom, utána a CWM-el lementett rendszert és adatokat szintén CWM-el visszarakom?

Ha nem jó az elképzelésem légyszi javítsd.
    Köszönöm.

[ Szerkesztve ]

• bolykys

csendes tag

válasz Aryes #4329 üzenetére

Igen, újraindítás után ha teljesen fel van töltve kiírja hogy "Feltöltve".
    Kikapcsolt állapotban ha felteszem tölteni és nincs teljesen feltöltve úgy mint a jól működő taboknál megjelenik az op3n dott logo, majd pár mp. után átvált az akku nagy ikonjára de azon belül a töltötségi szintnek megfelelő méretű fehér rész nem ugrál fel-le.
    Majd k.b. 2 mp. után el is tűnik.
    Ha ezután megnyomom a bekapcsoló gombot nem jelenik meg újra, csak ha leveszem a töltőről majd újracsatlakoztatom.
    A saját img mentésemet már visszaraktam párszor.
    Egyre többször gondolok arra, hogy hiába jó a töltés vezérlője mégiscsak van valamilyen hardver gondja.
    Erre enged következtetni az is, hogy előfordult jópárszor miután ráraktam egy másik romot és elkezdtem az appok telepítését, közben lefagyott fekete képernyővel és csak a bekapcsoló gomb hosszú nyomvatartásával tudtam kikapcsolni.
    De emlékeim szerint (már lassan több mint 1 hete napi pár órát ezzel foglalkozok) ez a jelenség inkább csak az új rom belakása elejére jellemző.
    A play-ről telepítés közben hibák is jelentkeztek amivel még nem találkoztam.
    Volt olyan, hogy "Az alkalmazás nincs megfelelően aláírva", aztán a telepítés leállt 610, 620 vagy hasonló hibákkal.
    Most azon gondolkodom, hogy a hibát a hardverben vagy a softverben keressem.

[ Szerkesztve ]

• bolykys

csendes tag

válasz Aryes #4327 üzenetére

Úgy értem a merülés jelzését hogy használat közben csökken a kijelzett százalék.
    Viszont ha felteszem tölteni akkor nem jelenik meg a kis villám alak az akku ikonjában és ha közben belépek a beállításokon belül az akkuhoz ott azt írja hogy "nincs töltés".
    Ha huzamosabb ideig hagyom a töltőn akkor a kijelzett százalék nem emelkedik.
    De ha az akkut megmérem akkor látom hogy tölt.

• bolykys

csendes tag

Üdvözletem mindenkinek!

Egy kis segítséget szeretnék kérni.
    Van egy ilyen tab-om aminek akadt egy kis gondja.
    Már így került hozzám így az előéletét nem ismerem csak annyit tudtam róla, hogy már valaki frissítette mert 4,9GB-os volt a tárhely.
    Először nem volt hang és az akkut nem ismerte fel azaz 0%-ot mutatott és egy felkiáltó jelet az akku ikonjában.
    Elkezdtem olvasgatni eme szuper fórumot és miután sikerült megtanulnom a CWM és az ADB shell használatát, sikerült feltenni a tab-ra azt a két file-t amitől ez a két hiba megjavult. :)
    Egy hibával viszont nem bírok.
    Ha felteszem tölteni nem jelzi azt.
    Mivel szét van szedve mérésekkel kiderült, hogy a töltés vezérlő hardver rész jó, mert 4,2V-ig szépen feltölti az akkut.
    Az akku merülését követi a tab de a töltést nem követi a kiírt százalék.
    Már többféle rommal kipróbáltam de nincs változás.
    Több ilyen tab is van a családnak de az egyiken még az eredeti rom van 2,04GB tárhellyel és nincs root-olva.
    Csináltam rajta egy factory reset-et majd miután újraindítottam és a nyelvválasztást kérte kikapcsoltam és CWM-el sd-re lementettem a rendszert.
    (backup and restore/backup to external sdcard)

Utána ADB shell-el lementettem a partíciókat (ha jól tudom) valahogy így :

mount /external_sd
    dd if=/dev/block/mmcblk0p1 of=/external_sd/mmcblk0p1.img
    dd if=/dev/block/mmcblk0p2 of=/external_sd/mmcblk0p2.img
    dd if=/dev/block/mmcblk0p3 of=/external_sd/mmcblk0p3.img
    dd if=/dev/block/mmcblk0p4 of=/external_sd/mmcblk0p4.img
    dd if=/dev/block/mmcblk0p5 of=/external_sd/mmcblk0p5.img
    dd if=/dev/block/mmcblk0boot0 of=/external_sd/mmcblk0boot0.img
    dd if=/dev/block/mmcblk0boot1 of=/external_sd/mmcblk0boot1.img
    mount /system
    tar czvf /external_sd/system.tar.gz /system
    tar czvf /external_sd/cache.tar.gz /cache
    tar czvf /external_sd/logs.tar.gz /logs

Gondoltam hogy ezeket a mentéseket felhasználom a rossz tab-on, de nem igazán tudom hogy milyen sorrendben csináljam.
    Viszont miután már több rom-ot is kipróbáltam rajta és a hiba még fenn áll így attól tartok, hogy ezek a mentések sem oldanák meg a problémát.
    Két másik tab-ra az 5,58GB-os rom-ot raktam még évekkel ezelőtt azóta is szépen működnek.
    Az utóbbi napokban már oldalról oldalra haladva olvastam a fórumot hátha találok megoldást a hibára, majd a keresőbe különböző kulcsszavak beírásával (töltés, akku, stb...) próbálkoztam de semmi.

Ha volna valakinek ötlete kérem segítsen.
    Köszönöm.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák