-
IT café
One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gduck
addikt
-
Lackooo84
nagyúr
Hogy van ez most, csak 1 box/CI+ modul ingyenes? Ha igen a többiért mennyit kell fizetni?
-
garga01
őstag
"Az egy izgalmas kérdés, hogy a rögzített kódolt adást csak az adott set-top boxon játszhatod-e le vagy bármelyik másik eszközön is."
Ez már korábban ki volt tárgyalva, alapból tiltott más eszközön, ami a legtöbb cuccnál így is működik. Ez alól egy biztos kivétel van, a linuxos boxok, ott azt csinálsz a felvétellel amit akarsz, a kódoltakról felvéve is
. Persze lehet van olyan gyártó aki szintén figyelmen kívül hagyja ezt, de szerintem akkor nem kaphatja meg a CI+ tanúsítást.
-
garga01
őstag
válasz
Ferenc874 #7421 üzenetére
Koaxra is lehet rendes végponti aljzatot rakni, pl. ilyet. Tökéletesen teszi dolgát. Van kombi aljzat is, de annak már 4 dB-es a csillapítása, az lehet sok lesz ennyi osztásnál.
A kérdező látom Legrandot keres, annak is van véglezárója (figyelni kell mert több csillapítású is van, a legkisebbet érdemes venni), meg kombinált is. Annyi, hogy ez a kombinált F kimenetes, egy F csatlakozós - koax dugó végű kábel kell az aljzat és a tv közé, szerelő is tud csinálni de lehet készen is venni antennás, de OBI és hasonló boltokban is van.
Koax osztóból F csatlakosót kell venni az ONT-hez, NE az arany színű matricás legyen, hanem valami minőségibb, pl. : [link] , [link] , [link] , [link] . Arra figyelj, ne SAT-os osztó legyen, az is teszi a dolgát, de jobb a "simát" rakni a kábletv-hez. -
pjen
félisten
válasz
Avayasoft #7431 üzenetére
Tulajdonképpen a Yeti megoldotta. A ONE is meg tudná oldani, ha akarná. Példaul lehetne 4 végpont. Bármilyen felállásban. Példaul 2 box vagy 2 kártya és 2 mobil. Vagy akár 4 mobil vagy 3 mobil 1 kártya stb. 4 végpontért fizetnék. Ha elég csak egy akkor egyért. Ha azt az egyet nézném Tv n, nem menne a mobil.
-
cocka
veterán
válasz
breezer88 #7396 üzenetére
külön rögzítésre alkalmas eszközt csatlakoztatni
Megtennéd, hogy a konkrét (köz)nevét írod le?
Mert én is írhatnék olyat, hogy tévéadás vételére alkalmas eszköz és nem biztos, hogy televíziót értek alatta.
szerintem a sport cuccok amikre nekem első sorban kéne azok kódoltak,
Ha esetleg M4-es műsorokról van szó, exvoda területen a közmédia csatornái kódolatlanok.
Ha eleve nem tud a TV-d rögzíteni, akkor vagy a One TV médiabox marad vagy kérsz egy CI+ kártyát, amit betehetsz egy DVB-C jelet támogató set-top boxba, arra rákötsz egy vinyót (vagy ha beépített, az még jobb) és akkor a kódoltat is felveheted. Az egy izgalmas kérdés, hogy a rögzített kódolt adást csak az adott set-top boxon játszhatod-e le vagy bármelyik másik eszközön is. Mondjuk az nem derül ki a hozzászólásodból, hogy akarod-e archiválni is a felvételeket vagy csak visszanézni korlátlan ideig.
-
Avayasoft
aktív tag
válasz
breezer88 #7393 üzenetére
"Az nem teljesen világos, hogy magát az appot miért nem lehetséges a tvre is telepíteni? Ennek mégis milyen technikai akadálya lehet, ha csak nem direkt kib*szás?"
Szerintem akkor senki sem fizetne plusz havidíjat a 2-3. szolgáltatói boxokért, ha ingyen letölthet egy appot.
-
cocka
veterán
válasz
breezer88 #7393 üzenetére
akkor ezzel az erővel a már nem használt laptopommal is fixen összeköthetném a tvmet és ott meg böngészőből simán visszanézhetném a tv-t mint megjelenítőt használva, nem?
De tudtommal ez is le van tiltva. Laptopoknál tudtommal a HDMI kimenet, mint opció létezik, nem egy nélkülözhetetlen elem a kép megjelenítéséhez, mint mondjuk PC-n a DVI vagy a HDMI port.
-
tmp0124
tag
Ismerősnél elég sok időm ráment, mire kiderítettem, hogy a FiberHome HG6544C nem enged forgalmazni az ethernet portok között, így már nem tudtam tovább nyomozni, hogy mi a gond a port forward-dal... viszont itt nem látok panaszt rá, van aki meg tudja erősíteni, hogy nála jól működik? Elképzelhető, hogy a DHCP tartományon kívülre konfigurált statikus IP címekkel van gondja? És ha tartományba eső címre állítanám, akkor működne?
-
pontyos
senior tag
válasz
próbakocka #7419 üzenetére
Nem, minden visszajött
-
RiddleR
aktív tag
Sziasztok.
Nincs valakinek ötlete, hogy új One-os előfizu esetén mi változhatott a régi Digi-hez képest abban a felállásban, hogy PPPoE csatlakozást nem tudok csinálni.
Van egy Merlin szoftveres Asus AX68U routerem ami hibátlanul ment gigás Digi-s neten. Aztán városon belül elköltöztünk és most egy új One-os gigás optikai netre került és nem tud csatlakozni. Ha simán laptoppal próbálok pppoe-t akkor az megy, szóval valami a router beállításainál lehet, de már millió dolgot kikapcsoltam, alapba raktam és mindig ugyanaz az üzenet: invalid username or password.
A szolgáltató meg nem is látja, hogy eljutna hozzá az auth request. A laptopról csatlakozás meg ment azonnal és látták is.Köszi
Üdv Gábor -
pergabb
senior tag
válasz
próbakocka #7424 üzenetére
nekem most jött vissza 10 perce kb. Kihúztam 5 percre, aztán vissza.
-
pergabb
senior tag
válasz
jobb ha újra indítod..
-
Ferenc874
csendes tag
Hello, átvezetékelés lesz, a TV-khez a falban szeretnék vitetni koaxot és UTP-t, ezek kellenek neki igaz? Volt Digi optika.
A bejáratnál futna össze a 3 TV koax valamint 5 UTP, a koaxoknak splitter kellene?
Ezek megfelelnek?
https://kabelvilag.hu/Amiko-RG6-koax-kabel-100m-rez-RG6W100BC65
https://kabelvilag.hu/Gembird-UTP-fali-dobozos-kabel-100m-CAT6
Legrand ajzatokba gondoltam kivezettetni őket. -
hobizoli
nagyúr
válasz
en meg delutan 2x ujraindittam a Digi routerét meg a sajatot is, de attol nem javult meg
az IP cimek latszodtak, szoval vhova volt is kapcsolata, csak vhol azon tul nem volt meg tovabb... -
hobizoli
nagyúr
nalunk most mar van TV es internet
Digi/One, 18ker -
pergabb
senior tag
válasz
próbakocka #7413 üzenetére
nekem marha fontos lett volna, le kellett volna küldenem pár anyagot. Mobilt ráraktam a gépre, de lakáson belül irgalamtlan rossz a térerő, azóta sem töltötte fel amit rendes nettel letudtam volna 10 perc alatt. Igazából most már kezdek anyázni, mert nonszensz, hogy még mindig nem csinálták meg.
-
Lackooo84
nagyúr
Nálunk Tatabányán délelőtt volt egy órás tv és net kimaradás.
-
gulyasa
őstag
válasz
tobias88888 #7407 üzenetére
-
pergabb
senior tag
Vkinek 18 ker fele már megy? 4 órája döglött felém minden.
-
tobias88888
őstag
Szülők még digisek, de elgondolkodtam hogy onera át kellene allniuk, főleg hogy most drágul a mobil. A jelelnegi one-os árakat hol lehet megtalálni? (vezetékes tv+internet, hozzá mobil, stb) Vagy csak telefonon mondanak árakat?
-
garga01
őstag
válasz
tejbedara #7405 üzenetére
Más is írta itt pár napja, h nem megy az app v böngészős modem/router váltás.
Ha pár órán belül nem áll át (esetleg húzd ki- dugd vissza a konnektorból), akkor hívd újra őket. Amíg router módban nem adja a hibát, nem hajlandók elismerni h náluk van a gond.
Ha van reset gomb az ONT-n, megpróbálhatod azt is, általában gemkapoccsal v hasonlóval lehet benyomni, nyomva kell tartani amíg minden led fel nem villan egyszerre. Utána kell neki is kis idő amíg újraindul, ilyenkor leszedi a központól a beállításokat. -
tejbedara
újonc
Napok óta (régi digi 1000 ftth) felére lassul olyan 400-600 környékére az internet és addig úgy is marad amíg nem restartolom a modemet, kb fél napig működik is aztán kezdődik elölről, ehhez társul packet loss, szakadozás is, ügyfélszolgálat nem akar segíteni mert ugye saját routerem van, de router restart nem oldja meg csak a modem. És nem is tudom az ONT-t átrakni router módba (mert akkor ők is látnák h rossz) mert hibaüzenettel kidob, az app is telón. Valakinek valami ötlete? Most kértem meg őket rakják át router módba de még mindig semmi...
-
pontyos
senior tag
Köszönöm szépen!
-
pergabb
senior tag
18 kerben sehol sincs, lassan 2 és fél órája. Azt mondták a szerződésben ott van, hogy 72 órán belül rendezik hiba esetén a dolgokat..
-
pontyos
senior tag
Sziasztok! XVIII. kerületben teljes kimaradást tapasztal más is jelenleg?Lakatos telepen tv és net sincs jelenleg. Köszi
-
zichie
senior tag
válasz
MadMancs #7387 üzenetére
Én is RT-AX55 -öt használok, rendben működik az asuscomm.com DDNS, megy IPv4-en és IPv6-on is. Általában IPv6-on csatlakozom az otthoni hálózatomhoz OpenVPN-en keresztül távolról mobilnetről az asuscomm.com DDNS címemen keresztül. Ma is használtam. Szinte soha semmilyen problémám nem volt vele, talán átlagban évente egyszer van pár perc kimaradás, amit észleltem.
-
Adams84
aktív tag
válasz
breezer88 #7396 üzenetére
Ha mindenfajta barkácsmegoldás nélkül szeretnéd cast-olni, tehát átküldeni (nem tükrözni!) a tartalmat a mobilodról a TV-re, akkor Google Cast képes eszközt kell csatlakoztatni a TV-hez (pl. Google Chromecast, NVIDIA Shield TV, Xiaomi Mi Box S.).
Vannak barkácsmegoldások is, a többiek biztosan adnak majd tippeket
Fontos még kiemelni, hogy a mobil applikációból történő cast-olás egyelőre csak Android mobil eszközökről működik (iPhone, iPad nem tudja jelenleg).
A legegyszerűbb megoldás pedig az, ha kérsz egy One interaktív mediabox-ot és azon “minden” menni fog 😀 -
breezer88
tag
válasz
gulyasa #7391 üzenetére
sajnos rögzítést nem tud a tvm, bár az sem feltétlen lenne megoldás, mert szerintem a sport cuccok amikre nekem első sorban kéne azok kódoltak, ennek már korábban utánajártam, mert akartam külön rögzítésre alkalmas eszközt csatlakoztatni a tvhez, de emiatt nem láttam értelmét
-
-
breezer88
tag
Köszönöm a válaszokat!
Az nem teljesen világos, hogy magát az appot miért nem lehetséges a tvre is telepíteni? Ennek mégis milyen technikai akadálya lehet, ha csak nem direkt kib*szás?
A másik meg, hogy a chrome cast meglepően drága, azt hittem kb. fele ennyi lehet, végülis beleférhet, de akkor ezzel az erővel a már nem használt laptopommal is fixen összeköthetném a tvmet és ott meg böngészőből simán visszanézhetném a tv-t mint megjelenítőt használva, nem?
Már csak azt kéne megoldani, hogy legyen valami távirányító féleség, mert mindig fel kell állni a laptopon áttekerni a reklámokat vagy bármit állítani. -
MadMancs
veterán
válasz
breezer88 #7390 üzenetére
Igen. Ha ChromeCast ot támogatja TV-d akkor át tudod küldeni.
Erre katt.Többi technológiáról többiek tájékoztathatnak (ki mit használ).
-
gulyasa
őstag
válasz
breezer88 #7390 üzenetére
Ilyet a szolgabox tud. Vagy ha a tévéd tud PVR-t akkor azzal felveszed, amit akarsz. Persze ez csak úgy működik, hogy ha van CI+ kártyád. Igaz, nem mindegyik csatornához kell, mert nagy részük "kódolatlan" DVB-C.
Viszont IPTV területen természetesen csak beltérivel lehetséges. -
breezer88
tag
Sziasztok!
A One alkalmazással, vagy a one-tv.hu-n lehetőség van visszanézni akár PC-n akár telefonon/tableten a korábban tvben leadott tartalmakat, többnyire megállítással, ide-oda tekeréssel, napokkal később is, persze vannak tartalmak amiknél vannak korlátozások, meg van néhány amit egyáltalán nem lehet.
Abban tudnátok segíteni, hogy TV-re van lehetőség ugyanezeket a funkciókat megvalósítani valamilyen formában?
Kicsit unom már, hogy a batár tvm helyett a gép előtt ülve nézem vissza az engem érdeklő sport eseményeket...
Nagyon köszönöm! -
MadMancs
veterán
válasz
Dragon3000 #7388 üzenetére
Igen, random számokat, betűket is. Egyszerűen nem történik semmi az alkalmaz gombra kattintva.
Azóta használom DynDNS.
-
MadMancs
veterán
válasz
Dragon3000 #7385 üzenetére
Igen.
Legalábbis RT-AX55 esetében.Alkalmaz gombra nem történik semmi. Kb 1 évvel ezelőttig használtam, egyszer csak megszűnt létezni a domain, azóta kakukk. Pedig SW frissítés is jött azóta többször is.
-
Lacccca87
addikt
válasz
dombila #7376 üzenetére
Igen, több márka is tudja, de ettől még érdemes felhívni a figyelmet, nehogy úgy járjon, hogy nem állította be aztán csak nézhet mint "süket és vak a moziba".
exDigi területen nekem szinte naponta változik/zott amikor néztem. Kamerarendszerhez és egyebekhez van egy kis intel NUC én azon állítottam be egy ingyenes DYNDNS szolgáltatáshoz progit ami percenként nézi és frissíti az IP-t a domain mögött. Ha neki a router nem is tudja ez megoldás is lehet.
-
Valamivagyok
tag
válasz
MadMancs #7381 üzenetére
Köszi.
Ezen "parázok" mert valamiért 8300Ft lett a CsaládiTv+netL (ez nekem jó) . Az appban 2450 az HBO Pak+max ez 10750. A kiemelt ajánlat hűséggel 13500.Ez annyira nem bejövős
Felhívom őket, ha nem járható akkor veszek max-ot 2790-ért minden hűség nélkül inkább.Csak bejött a kódolatlan hétvége, de 5000-ret azért nem érne.
-
MadMancs
veterán
válasz
Valamivagyok #7380 üzenetére
Voda érában ezek a szolgáltatások (és árak) 1 év hűséggel voltak elérhetőek. Hűség nélkül jóval drágábbak voltak.
Biztosra szeretnél menni hívd fel 1401.És mivel a régi Vodás TV csomagok már lezárt csomagok, jó eséllyel azt is módosítani kellene.
-
Valamivagyok
tag
Sziasztok!
Van egy régi Családi HD TV (voda) csomagom, még régi áron. Ha most szeretnék HBO-t (+max) akkor csak elkattintom az appban az aktiválást és megy? Vagy bevisz az erdőbe és megújul a csomag új árakon?
Mert ilyen hűséget se a kábelre se az HBO-ra nem szetetnék? Van ezzel valakinek tapasztalata, infója. -
kezo0
addikt
válasz
YellowFlash #7378 üzenetére
Hát ja, a karbantartások általában szolgáltatás-kimaradással járnak, viszont nem minden szolgáltatás-kimaradás van karbantartás miatt...
-
YellowFlash
aktív tag
Nagyon komoly, hogy teljesen behalt a netem a 9. kerületben, amikor a 11-ben kéne, hogy karbantartás legyen...
-
dombila
őstag
válasz
Lacccca87 #7375 üzenetére
Az Asus routerek kb 8-10 DDNS szerver megoldást támogatnak (saját Asus, Dyndns, no-ip,...). Ha beállít egy DDNS-t, akkor az IP váltás is csak a DNS név frissítés idejére (pár perc) okoz gondot.
De exVoda (UPC) koax területen az IP cím váltás nagyon ritka. Nekem a jelenlegi IP címem kb 2 éve (!) ugyanaz.
Még áramszünet után is simán visszakapom egyanazt.Digi PPPOE esetén van heti IP cím váltás... Olyanom is van, na ott pörög a DDNS update
Szerencsére meg tudom oldani, hogy mindig hétfő hajnalban legyen, így az sem zavar.
-
EmThor
addikt
válasz
kabelmania27 #7264 üzenetére
Köszönöm még egyszer, most értem rá (folyamatos munkarendben dolgozok), szal felhívtam a 1270et, ipv6ot kikapcsolták, modem modem módba raktam, újraindítottam, azonnal jó volt a plex, köszi!
-
garga01
őstag
-
dombila
őstag
Sziasztok!
Egy előfizetésen két címen (két lakásban) van TV Family szolgáltatásom, 2-2 Cl+ kártyával.
Vajon a kártyák a lakások között mozgathatóak? Az egyik címre kiadott kártya működik a másik címen is, vagy ezek pl. sorozatszám alapján helyhez kötöttek?
(Az egyik lakásban lévő kártya valamennyi időre kikerül a TV-ből és áthoznám magamhoz, hogy időnként betegyem itt egy TV--be néhány órára, hogy ne inaktiválódjon.) -
MadMancs
veterán
Sziasztok.
Hogy ne csak panaszkodjunk. Ma volt technikus DIGI --> One migráció miatt. Minden flottul ment. TV hez 1 eszközt kértem, az maradt még a régen Digitől kapott CI+ modul (Irdeto, modulban nincs kártya). FiberHome ONT ot cserélte egy Huawei OptiXstar HG8147X6-10 ONT ra. Hogy mit tud passz, mert egyből Bridge módban indult, nekem így is kell. Minden szolgáltatás rendben működik. Net (NMHH mérőbox szerint is) stabilabb mint az elmúlt időszakban. Ma 9 kor jött, 10perc alatt megvolt. RTL+ Premium, TV2 Play Premium és Net4 kódok még nem jöttek meg, 1270 azt mondta 0-2 nap általában mire legenerálódik, emailben fogják küldeni. Szóval összességében minden pipa. -
Lassan jó lenne visszakanyarodni a topik eredeti témájához!
-
Bubaaa
aktív tag
Apple hivatalos oldala:
-
MadMancs
veterán
Azért azzal már szép sebesség hozható össze. Laposom 120Mhz, teló (asszem) 100Mhz. Előbbi 1201/1201 utóbbi 960/960 as linksebesseggel kommunikál. Mindkettővel lazán átmegy gigabit. AX.
Engem is csábított már Wifi7, de mindig rájövök hogy felesleges. Wifi6 bőven kiszolgál, nem mellesleg Egyedül S24U ismeri BE szabványt a háztartásban
-
gulyasa
őstag
Hagyd, ő már eldöntötte, mit akar venni. Innen csak pozitív megerősítést akar, de nem jött még rá, hogy tőlünk nem fog kapni, mert "szakmailag" egyáltalán nem indokolt a döntése. Csak ez őt mem érdekli.
Ilyen helyzetben nincs mit tenni. Az ember legjobban a saját hibáiból tanul. -
Bubaaa
aktív tag
válasz
tibbike01 #7356 üzenetére
Azt azért remélem tudod,hogy a 16pro csak papíron tudja a wifi 7-et! Apple féle hülyének nézzük a felhasználót,mert ugyan van benne,de szoftveresen le van korlátozva. 320Mhz helyett csak 160Mhz a maximum sávszélesség. Tehát ugyan annyi mint a wifi 6. Csak gondoltam szólók,hogy nem árt ha erről tudsz!
-
-
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
MadMancs #7354 üzenetére
Hát nemtom én GSMarénán szoktam nézegetni az újabb telókat, vagy hibásak az ottani adatok vagy nemtom, de a középkat telókig ac-van csak. A laptopokról nem tudok nyilatkozni, de az én 2021-es laposomban is elég bivaly ax kártya van. Lényeg a lényeg, wifi 7 még nem nagyon van csúcskategória alatt. De biztos megéri 8 kilót elkölteni, hogy wifi 7 legyen vkinek (~fél millió a teló 200k a router).
-
pjen
félisten
válasz
tibbike01 #7350 üzenetére
Különösebben nem értek hozzá és nem is érdekel igazán, de nekem a DIGI mult évben cserélte az ONT ot ingyen WIFI6 rá, hogy majd milyen jó lesz. Gyorsabb lett, de a lefedettség rosszabb. Lehet WIFI 7.még rosszabb lenne. A voda fekete modemrouterével a kert végében tudom nézni a VTV t.
-
tibbike01
őstag
válasz
gulyasa #7334 üzenetére
Annyi, hogy a jelölt helyen egyébként magasan lesz a router, nem a plafonon, hanem kb 210cm magasan, de gondolom ez nem sokat segít a helyzetemen. Máshová egyszerűen nincs lehetőségem tenni. Akkor engedjem el a wifi 7-et?
A "milyen routert vegyek" topicban meg leszóltak, hogy manapság wifi 7-es routert illik venni....
Azért akarnám ezt a routert (Tp-link BE550) mert most jó áron meg tudnám venni és így nem lenne sokkal drágább, mint a 2 sávos jóféle routerek.
Mesht nem szeretnék. Így is sok kütyü lesz a lakásban. Gyereszobába tudnám tenni, de oda nem akarom.
Johnzy: nagyon köszönöm! Ez akkor így 100% biztos?Ezek szerint ugyanolyan netem lesz, mint most és valszeg ugyanazt a szürke CB-t fogják adni.
-
Borisz76
nagyúr
Mert a fórumtárs felvetette, hogy váltana ONE-ra a sz@ar Telekom miatt.....de igazából nincs jól beállítva nála a hálózat.
Ezért folyik a segítségadás...illetve kértem , hogy a Telekom topikba folytassa a kérdezést.
Azt nem követem napi szinten.....bár van előfizetésm T optikára is ( lakás ) és Digi optikára is ( családi ház ).Mod :
A box-ról megy a torrent ?
Hát....akkor lehet az is a gond.
torrentezéshez - főleg nagyobb letöltési sebességhez - azért nem árt egy erősebb NAS , PC , Laptop....na de box ? -
Borisz76
nagyúr
válasz
kertelek #7342 üzenetére
Az IP fixálása, annyit tesz, hogy ugyanazt az IP címet kapja az eszköz a routertől....minden bekapcsoláskor.
Nekem Synology NAS-om van.
Tudok neki FIX IP-t adni a routerben.
Valamint a kezelőfelületen be lehet állítani, hogy milyen IP-t "kérjen" a routertől.....tehát ez esetben 2 lehetőség is van fixálásra.
Ugye a port forward miatt is kell a fix IP mert oda van irányítva a bejövő kérés. -
Borisz76
nagyúr
válasz
kertelek #7340 üzenetére
Mivel Telekom előfizetésed van jelenleg....
Ezért ott kérdezz rá erre : [link]
A szolgáltatói eszköz pontos tipusát is add meg mert , akkor hamarább kapsz választ , hogy hogyan is kellene beállítani a port forward-ot.
Amúgy a DHT-t kapcsold ki a kliensben.
A 192.168.1.40 gondolom a "céleszköz" aminek az IP-je fixált a routerben ?! -
Borisz76
nagyúr
válasz
kertelek #7337 üzenetére
Amikor a kliens működik, akkor nézz rá a port-ra, hogy tényleg nyitva van e ? [https://portchecker.co/]
Ha zöld színű OPEN feliratot látsz, akkor jó vagy.
Ha CLOSE a felirat, akkor nem jó a port forward.
Persze a kliens portját meg kell nézni és beírni a weboldalon.Esetleg véletlenül nem vagy NAT mögött ?
Az is szokott gondot okozni.Router felületén , a WAN résznél nézd meg az IPv4 címedet.
Majd ellenőrizd a weben is : [https://whatismyipaddress.com/]
Ha a kettő eggyezik, akkor jó vagy.
Ha eltérő , akkor NAT-olva vagy.
Telefonálni kell a szolgáltatónak, hogy vegyenek ki NAT-ból és adjanak PUBLIKUS címet.....nem keverendő össze a FIX ip címmel ! -
gulyasa
őstag
válasz
tibbike01 #7326 üzenetére
Pedig egyszerű. Minél nagyobb a frekvencia, a vezetéknélküli kapcsolat annál érzékenyebb a közbeiktatott tereptárgyakra (méret, vastagság, anyag, stb. függő). Kb. mintha egy fénysugarat eltakarsz egy egyre átlátszatlanabb árnyékolóval.
A Wifi 7 triband routereknél már 6GHz is van, ahol növekszik a hasonlóság az előbb említett árnyékolás jelenséghez.
És a testeddel takarás sem vicc, nagyon jó árnyékolók vagyunk mi magunk, emberek is.Úgy nagyjából sejthető, mi fog történni az általad kinézett és ragaszkodott egyetlen routered használata során.
A 6GHz-es sávot csont nélkül csak abban a szobában fogod tudni használni problémamentesen, ahol a routert el akarod helyezni. Sanszos, hogy a tőle - a rajzod szerint "északra" lévő szobában már akadozni fog a jel a fal miatt - hacsaknem fából van az a fal, vagy fakeretre rögzített gipszkartonnal, de ez az amerikai stílus itt nem annyira divat még...
Az 5GHz-es sávon talán nem lesz gond a távolabbi, "keletre" lévő szobákban, de 2.4GHz-en már jobban stabilabb lesz. Ott ki sem használható a wifi 7 router 6GHz-e.Viszont külön fogja még tetézni a hibákat, hogy a router közvetlenül a szoba sarkában lesz. Ez még egy klasszikus hiba a router elhelyezéseknél. A közvetlenül a falhoz rakás mellett. Ezek interferencia gyűjtő helyek, ami szintén zavarja és ezzel tovább lassítja az adatáramlást.
Amúgy ha jártál már olyan szállodákban, ahol van wifi és nagyon jó a térerő a szobákban, megfigyelheted, hogy legtöbbször ott kint a folyosók plafonján van elhelyezve a router.
Nem véletlenül... -
kertelek
kezdő
válasz
kabelmania27 #7325 üzenetére
Köszi de már lényegtelen, kaptam választ az One-tól, torrentet korlátozzák.
Nevetségesek.. -
Lacccca87
addikt
válasz
tibbike01 #7326 üzenetére
Ahol nincs akadály ott nincs gond az 5ghz-val sem lefed többet is mint 4 méter, de ahol már van amibe ütközzön és a környezeti viszonyok sem kedvezőek (tagolt terek, több másik wifi is a közelben, zavaró frekvencián üzemelő gépek). Minél magasabb a hullámhossz annál nehezebben tud áthatolni az akadályokon és terjedni.(ugye ezzel szívott anno a Digi mobil is mert nem volt elég alacsony frekis sávjuk így kis túlzással de minden sarokra állíthattak egy tornyot adóval)
Ezért írtam hogy a 2.4ghz-n lehet elfogadható lesz a jelerősség, de az is lehet hogy nem.Tesztelni tudod egyébként már most is, kapd a hónod alá a CB-t üzemeld be(feltéve hogy van ott áram) ahol leraknád és nézd meg telóval a jelerősségeket a szobákban. Ha már bent van a konyhabútor és a gépek is akkor reális képet kaphatsz a mögötte lévő szoba lefedettségéről, ha nincs akkor nyugodtad felezd meg a kapott eredményt.
-
MadMancs
veterán
válasz
kabelmania27 #7325 üzenetére
FTTH
Egy ideje az épp nem működik.
Legalábbis nalam azt irja 1 hete web és app is hogy nincs nálam ONT. -
tibbike01
őstag
válasz
Lacccca87 #7323 üzenetére
Igyekszem elhinni és megérteni. Most egy 3-ik emeleti 54nm-es lakásban az 5Ghz mindenhol jó a lakás legtávolabbi wc-jében is és még lent a kukatárolónál is tudok rendesen netezni, igaz gyenge a jel, de az kb 25 méterre van légvonalban.
Azt mondjátok, hogy az 5Ghz átlagosan (falak-készülékek környezetében) max 3-4 métert képes lefedni? És ha még hátat fordítasz neki, akkor le is árnyékolod?Több, mint 10 éve használok routereket kisebb nagyobb lakásokban, albérletekben is, wifiről ment a laptop, teló mindig, volt hogy CS1.6-ot toltunk a haverokkal, soha semmi gond nem volt a wifivel. Tudom többnyire 2.4Ghz volt akkoriban, de amióta 5Ghz van sem volt még soha hiányérzetem. Ezért nehéz befogadnom, amit mondtok. Álmomban sem gondoltam volna, hogy 2025-ben ide jut a technológia, hogy ha hátat fordítasz a routernek a konyhában, akkor 0 jelerősséged lesz. Emésztenem kell.
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz
kertelek #7324 üzenetére
Koaxos (ex Vodafone terület) bekötésnél 1270-es számon kikapcsoltatod az ipv6-ot, majd compal modem esetén a modem oldalán át tudod állítani, Arris modem esetén ügyfélszolgálat tudja átállítani az eszközt modem üzemmódra, FTTH területen az korábban ügyfélkapu oldalon tudod az ont-t bridge módba átállítani, ha nem sikerül fel kell hívni a 1270-et.
-
kertelek
kezdő
válasz
kabelmania27 #7322 üzenetére
Azt hogy lehet?
-
Lacccca87
addikt
válasz
tibbike01 #7316 üzenetére
Csak itt többen nem értjük hogy akkor minek kérdezted? Főleg ha már magadba eldöntötted hogy neked 1 router kell, ilyen mód a CB is ugyanazt az élményt (már ha lehet annak nevezni) fogja nyújtani, de még egy 10-20e közötti router is. El lett mondva többször is hogy nem fogja lefedni, pláne úgy nem ahogy a rajzon felvázoltad. A konyha mögötti szoba talán a 2.4ghz-s sávból fog látni valamit a wifi6/7 szerintem csak álom ott. Tehát nem fele térerő lesz a szoba távolabbi sarkában hanem a közelebbiben is jóesetben csak fele.
Csak szemléltetés miatt, korábban panleba laktunk, a piros pötty helyén volt a router amerre mutat a nyil ott volt a konyha gépesítve beépített szekrény körbe, sarkon a hűtő (srága). Az egész táv amit a nyíl lefed nem több mint 3M de 5 ghz-n wifi 6nál gondok voltak a vétellel pedig 30e-es Asus router volt amivel simán kimértem wifi-n 600mbitet telefonon. Arról nem is beszélek ha hátat fordítottam a routernek akkor konkrétan 0 jelerőséget mutatott. Igaz a fal az tartófal és vasbeton, ami eléggé le tudja fogni.
-
kertelek
kezdő
Szép napot!
OneHungary 1000-es netel szemezgetek, kérdésem korlátozzák a peer-to-peer (bittorrent) fájlmegosztást??
Telekom durván lassítja, megszabadulnék tőlük..
Köszi! -
tibbike01
őstag
válasz
Dragon3000 #7314 üzenetére
Oke, akkor megveszem a routert, beállítom és tesztelem, ha nem jönne be, akkor majd eladom és veszek helyette mesh rendszert.
-
Astery
senior tag
Sziasztok! Egy kollégámnak próbálok segíteni de nem ismerem a volt Vodafone eszközeit. Van egy ONT-ja ami jelenleg csak 5G-s wifi-t szór (állítólag). A klímája viszont csak 2,4-es wifi-t kezel. Van lehetőség ezeket az eszközöket átállítani 2,4-re? Technikailag gondolom tudja a kérdés inkább arra vonatkozik, hogy be lehet-e lépni valamilyen felhasználónév/jelszó kombinációval? Vagy ilyen esetben csak egy saját router segít?
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
tibbike01 #7311 üzenetére
Ott kezdődik az egész, hogy a 90nm csak egy tényező, környezeti változók is közbeszólhatnak, hogy mennyire lesz jó a wifi 1 eszközzel, zavarja e valami, esetleg jobban lefogja egy fal... Nem egyszer lehetett találkozni a milyen router topikban azzal, hogy két kb azonos méretű lakást nézve ugyanaz a router egyikben lefedte az egész lakást és hiba nélkül ment, míg a másikban meg a felét sem és gondok voltak a wifivel...
-
tibbike01
őstag
válasz
gulyasa #7304 üzenetére
Iphone 16 pro és Galaxy s25 van a családban. Ezeknél ki fogom tudni használni. Laptopcsere is várható a jövőben, illetve a céges laptopom habár csak wifi 6-ig jó, de támogatja a 3 sávot. Szóval ki tudnám használni. Köszi az ajánlatokat a mesh rendszerre, de maradok az egy-routeres megoldásnál.
Elképzelhetetlen számomra, hogy egy router ne látna el egy vizsonylag kis lakást, úgy, hogy a cél nem az, hogy mindenhol full lefedettség legyen.
"de nem lesz gond a wifivel az egész lakásban."
Milyen gondjaim lehetnek, ha egy routert használok? -
Benhill
senior tag
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
tibbike01 #7302 üzenetére
A leírtak alapján a szolgáltatói eszközöd 2,4GHz-es wifivel van szerelve, ami könnyebben átmegy a falakon a csoda 100e-res routered is max a 2,4GHz-es részével lesz ott elérhető és kérdéses mennyire fog szakadozni... Ha nincs semmi eszközöd, amivel ki is használnád a router wifi képességeit, akkor jobban jársz a mesh megoldással.
-
gulyasa
őstag
válasz
tibbike01 #7291 üzenetére
És mivel fogod tudni kihasználni a WiFi 7-et? Van egyáltalán olyan eszközöd, ami kezelni tudná és nem csak azért működne vele wifi 5 vagy 6 szinten, mert visszafelé kompatibilis?
Én is inkább mesh hálózatot ajánlanám neked, mondjuk egy 3 db-os pakkot. Igaz ajánlott mindhárom tagot vezetékkel ellátni, de nem lesz gond a wifivel az egész lakásban.
A kinézett TP-Link árából bőven kijönne.
Egy routerrel valószínűleg csalódni fogsz. -
Új hozzászólás Aktív témák
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● One mobilszolgáltatások ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
- Lexus, Toyota topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen routert?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Nők, nőügyek (18+)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Milyen videókártyát?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- ZBook Power 15 G9 15.6" 4K IPS i7-12700H RTX A1000 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- DELL PowerEdge R620 10xSFF 128GB ECC RAM
- XPS 15 9530 15.6" FHD+ IPS i9-13900H RTX 4070 32GB 1TB NVMe ujjolv IR kam gar
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Samsung Z Flip 6 - Silver Shadow - Használt, szép állapot
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest