Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
bnorci71
addikt
válasz Pola-Roid #78166 üzenetére
ha neked jó az a lényeg csak én furcsálom mint ahogy az 50" tévét monitornak egy íróasztalon
tehát az ajánlás szerint ha 3,7m-re ülök a tévétől akkor földtől plafonig kel érnie a képnek az 2,5m magas az mennyi átmérőben 200""If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
bnorci71
addikt
válasz Pola-Roid #78156 üzenetére
a pixel számolás vicc akart lenni csak lemaradt
most kíváncsiságból betoltam az arcomba a monitort 1,5 képmagasság távolságra. Jujj fogalmam nincs mi van a kép szélén és fejmozgás nélkül csak szemmozgással nem is tudok kinézni szinte a sarokba. A Mandalóri 3.évad előzetesét nem bírtam így végig nézni
De kinek a pap, kinek a ministráns fiú
Alaves
Ha nem látod élesen a tévét akkor szemüveg kel nem a távolságot növelni csökkenteni.
Multis szemüveget hordok, de monitorhoz cégnés fix dioptriást használok otthon tévézéshez hol ezt hol azt. Ennél a problémánál pl ha túl közel ülsz egy multifokális szemüveggel a készülékhez folyamatosan mozgatnod kel a fejed mert a szemüveg távol látó terébe nem fér be a tévé magassága. Fekve is csak fix dioptriával lehet tévézni."If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
Yodamest
veterán
válasz Pola-Roid #78155 üzenetére
Én az ismerősi körömben nagy kijelző mániásnak számítok, mivel 2 évig 48"-os tv-t használtam monitornak, ezen kb mindenki kiakadt. De arra, hogy 1,2 méterről 65" még én is azt mondom, hogy too much. A filmezős tv nálunk 65"-ös és eggészen biztos, hogy pláne mozgásoknál, akciójeleneteknél egyszerűen zavaróan szétesik a kép a szemed előtt ekkora méretben ilyen közelről.
Nem tudom mit szívtak a Panánál, de ez biztosan nem jó támpont ami az oldalukon van. Én sem azt mondom, mint ennek szöges ellenkezőjét állítók, hogy 65"-t 6 méterről kellene nézni meg ilyenek, de oda szerintem egy 2 - 2,5m minimum kell.
-
alaves
addikt
válasz Pola-Roid #78155 üzenetére
Egyébként egyéntől függ (pl. szem élesség) az optimális nézési távolság. A Panasonic ajánlása korrekt. Csak egy példa: többen azért vesznek pöttöm OLED-et monitornak, mert pl. az 55"-esnél átlagos monitor nézési távolság mellett látják a 'pixelsűrűséget'. ~75 cm-ről a 65"-77"-nél már talán látnám, de nem valószínű.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
bnorci71
addikt
válasz Pola-Roid #78150 üzenetére
a pixeleket számolod?
De most komolyan hogy lehet 1m-ről 50" tv-t nézni? A régi 40" felkerült a Lego-s asztalomra 70cm-re talán, Legózás közbe stílusosan a SW ment rajta néha odanéztem hát mint amikor a moziba az első sorba ült az ember"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Pola-Roid #78073 üzenetére
A formátum támogatásban egyetértünk mind videó, mind pedig audio fronton.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
alaves
addikt
válasz Pola-Roid #78073 üzenetére
Halkan megjegyzem, hogy pl. még a Medion és Nordmende OLED TV-k ben is van DTS... elég égő azoknak a nagy gyártóknak, amelyek megszűntették...
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Pola-Roid #78068 üzenetére
Formátum háború kb, hdr10 plus lényegében samsung sajátja és a dolby visoon ellenfele.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Gabor970
addikt
válasz Pola-Roid #77294 üzenetére
úgy a zenehallgatási hobbim szenvedne csorbát, nappali kinézetét még ha félre is tenném :)
Zenehallgatás nálam elsődlegesebb. Azér megleszünk valahogy, még jóhogy :)[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
alaves
addikt
válasz Pola-Roid #76909 üzenetére
A 'color banding'-on nem fog segíteni a pixelfrissítő, azt csak akkor futtasd, ha szükséges és indokolt (extrém napi üzemóra 12+, nagy fényerő SDR-ben, sok statikus elem megjelenítése).
A PS5 játékok grafikáját esetleg a grading monitorok képesek minimális bit kihagyása (eldobása) nélkül megjeleníteni, de a többi kijelzőn bizony 'color banding' lesz kisebb- nagyobb mértékben. Hiába készítik 32 bitesre a játékgrafikát, amikor a TV csak 10-12 bit színmélységre képes, a hiányzó adat helyén lesz a 'color banding'.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
alaves
addikt
válasz Pola-Roid #76904 üzenetére
A 'color banding' -ot LG-ken a 'sima gradáció' opció bekapcsolása csökkenti (kis képrészletvesztést okoz). Panasonic-on nincs (OLED754-en sem), ezért a két zajcsökkentő opció 'minimum' bekapcsolása segíthet és persze minden képjavító opció kikapcsolása. Ne nagyon foglalkoztasson a dolog, mert sok videóanyagon tapasztalható a helytelen kódolási paraméterek, alacsony bitráta, stb. miatt. Beállítás kiindulási alapnak: [link] (a 'luminance level'-t én 30-40-re venném SDR-ben)
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Pola-Roid #76904 üzenetére
Color banding.
Milyen képmódban használod? (Professzionális1 és 2 egész jó)
Nem kellene enek annyira szembetünőnek lennie.[ Szerkesztve ]
-
Gabor970
addikt
-
Gabor970
addikt
válasz Pola-Roid #76486 üzenetére
köszönöm!
Épp próbálom kibogozni, hogy a JZ1000 miben különbözik a JZ980-tól. (NETFLIX kalibrált üzemmódban csupán?) Nekem kimondottan fontos a természeteshez közelebbi képi világ. Emiatt volt plazmám is. Nem szeretem a túlzó kontrasztot, szaturációt. A valóság szerintem nem olyan.
EMAG-on feltűnt, hogy az 1500-as pana 650e, de aztán látom, hogy nincs. Ami nincs, azt én még 300ezerér is odaadnám :)[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
-
veterán
-
alaves
addikt
válasz Pola-Roid #75812 üzenetére
HDR/DV-ben gyakorlatilag minimális. SDR-ben jelentősen degradálja az OLED kristályokat. Bizonytalanabbá válik, hogy a kompenzáció és a pixelfrissítő képes kiegyenlíteni, egymáshoz igazítani a pixelek működését.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Filmvilág
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Óra topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest