Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
wwwolfman
tag
Sziasztok!
Tök új nekem az OLED TV-k világa, és az előző vásárlásommal úgy ráfaragtam, hogy azóta is bánom, mint a kutya, úgyhogy még egyszer nem merek nekiindulni kérdések nélkül a vásárlásnak (sikerült vennem egy Samu JU6800-ast, amiben az volt a barbatrükk, hogy korábban a Samsung a 6-os szériát szánta felsőközépnek, és nem a kategória szolgáltatásain emelt, hanem inkább lentebbre pozícionálta, én meg szinte vakon vettem meg - se HDR, se 100Hz, se semmi)
Szóval otthoni használatra szánnánk, inkább este, gyengébb fényviszonyok közé (ezért esett ki a QLED), és hát ahogy nézem, a 4K és a HDR elég fontos két opció, amit nem lehet kihagyni, erre jön még a képfrissítés gyakorisága, ami még fontos.
A fentiek alapján az LG GX szériája tetszett meg nagyon, az árban is az elfogadható sávban van. Alternatívaként a G1, esetleg a CX jöhetne számításba, de azok árban valamiért jóval magasabban vannak (illetve a CX nem is kapható 50-55 körüli méretben).A kérdésem az volna, hogy mi lehet az oka az eltérésnek? RTINGS-en nézegettem teszteket, ott a GX-hez képest a másik kettőnek talán valamivel magasabb volna a fénykibocsátása, de nem kategóriákkal, hanem éppenhogy (a 80-as érték a teszt szerint már észre vehető, de 100-nál sehol nem nagyobb az eltérés)
A másik, ahol még számottevő eltérést látok (a CX és a G1 ebben jobb), az a VRR (variable refresh rate), ami úgy látom, játékoknál lehet szempont, és ahol a G1 és CX le tud menni egészen 20 fps alá, szemben a GX-szel, amelyik 40 alá nem megy be. Ez jelentős eltérés volna, vagy csak PC-monitorként történő használatnál van jelentősége? Nálam konzol játszik, nem valószínű, hogy gaming monitornékt valaha is használva lesz...
Köszönöm a segítséget előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest