Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elektrosokk
veterán
válasz Skorpio.59.j #36494 üzenetére
Bizony. Akár holnap bármi megtörténhet... nem lehet félelemben élni.
Az èlet sport vagy szórakozás! :)
-
nitro16
senior tag
válasz Skorpio.59.j #36496 üzenetére
Hali
Igen minden tökéletesen müködik, amit elvártam azt meg is kaptam. Én teljesen meg vagyok vele elégedve. Új értelmet nyert a film illetve sorozat nézés, ilyen minőségben újra nézem az összes régebbi filmet amit szeretek illetve a sorozatokat is. Mellette megy ps-n játék is napi 6-8 óra , azért próbálok oda figyelni itt a statikus tartalomra, de eddig nincs gond, és remélem nem is lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Skorpio.59.j
tag
Mit értesz” kontroll nélkül-“ön.
A Qled eddig nem lopta be magát a szívembe .
Valahogy nem tudom elképzelni,hogy senki nem néz tv műsort ezen a tévén.Hiszen aki családban él,és van feleség ,gyerekek stb.ott van ez irányú igény is.Ahol nagyobb gyerek is van,ott pedig felmerül a játék lehetősége is....Elképzelem ,hogy apa mérgesen odaszól a gyereknek: a tv nem azért van,hogy tévezzünk rajta ,úgyhogy ne kapcsold be...tudom,kicsit kisarkítom,de ez lenne a valóság ? (Ugyan már)[ Szerkesztve ]
-
renatto
őstag
Engem sem zavar, hogy nincs a B8-ban. És az sem hoz lázba, hogy az enyémben van. Külső lejátszót használok és mivel konzolon játszok, a többi extra sem igazán hoz a konyhára.
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
totar
csendes tag
válasz renatto #36490 üzenetére
A következő széria out of the box tudja majd a teljes HDMI 2.1-et, legyen az LG, vagy más gyártó terméke.
Ami jelenleg LG fronton van csupán szép gesztus HDMI 2.1 néven.Engem nem zavar, hogy B8-ban nincs 2.1, nem kell egyből ezt a fajta védekező mechanizmust elővenned, csupán furcsának tartottam, hogy akik megvásárolják a 9-es szériájú modelleket akkor döbbennek rá, hogy csak kell az a fránya médialejátszó.
Ha valaki vásárolni szeretne itt rá tud keresni, hogy valójában a válasz árnyaltabb, mint ahogy az a termék
dobozan esetenként olvasható![ Szerkesztve ]
-
renatto
őstag
válasz rothfb #36482 üzenetére
Minden új technológiánál ez van az elején. 4K/HDR tévé mióta van érdemben? 5+ éve? Dolby Atmos (home theather)? Az is 5+ év. Akkor öt éve ezen is mehetett volna a sírás, hogy jaj, így nincs rá tartalom, meg úgy... minek ez?!
Nekem több mint 4 éve van Dolby Atmos rendszerem, ehhez képest kb 2-3 éve jelentek meg csak az Atmos filmek és a 4k HDR tartalmak is... Akkor az is kamu marketing volt 5 éve. Magyar szinkronos Atmos-t meg nem is hallottam itthon....Jaja, lesz majd másnál is, de addigra LG már 1-2 éve nem a HDMI 2.1-re fog koncentrálni, hanem a következő újításra. De nektek, akkor a HDMI 2.1 lesz a "nagy szám".
Mondjuk, ha az én tévémben nem lenne valami, én is azt mondanám, hogy nem is kell az, nem is jó az semmire.. meg különben is.
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
totar
csendes tag
Tisztában vagy vele milyen hardver kell 4K 60p-hez?
Tudja majd igen, a 4K 120Hz-et, de ez kinek probléma? Nekem nem... PC master race ki tudja majd használni megfelelő videókártyák megjelenését követően, de azért egy konzol 4K 120 fps-t nem fog magából kipréselni.
Ugye azt állítottam, hogy 4K 120Hz KONZOLon értelmetlen, nem lesz ott budget áron annyi kraft...
Meg ez a 8K konzol elnevezés elég faramuci, amin jót nevettem korábban. Elsőnek legyen már minden játék konzolon 4K-ban, stabil feltételek között. De ha azt szeretnéd, hogy a 8K-ra felskálázós konzolt 8K konzolnak nevezzem, ne haragudj, de nem.
A felbontás növelésével mellesleg nem tud olyan lépést tartani a hardverek számítási kapacitásának növekedése, többek között ezért érdekes a 8K konzol elnevezést hallani.
Ezt a 8K dolgot engedjük el, 4K 120 fps-ről volt szó, ami nem lesz.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz EasyLife #36483 üzenetére
Persze idővel. Tudom. Netflixet én is használok. Láttam egy tesztet egyébként erről és ha egymás mellé van téve hdr10 és dv, akkor sem könnyű észrevenni a különbséget. Amúgy ki lett már itt vesézve, miért jobb a dv, János már elmagyarázta nekem és megértettem, de nem vágok eret magamon, hogy nekem még nincs.
-
EasyLife
aktív tag
-
veterán
válasz renatto #36476 üzenetére
Tök mindegy ki a hibás, totar leírta a lényeget. Jelenleg a hdmi 2.1 csak egy marketingfogás. Mint amikor régebben a kicsi pc-s aktív hangfalakra ráírták, hogy 100W rms. Az valójában tudott vagy 5 wattot kiadni magából. Aztán a tudatlan vásárló jött be a boltba, hogy ááá, kérném azt a 100W-os hangfalat, monitor mellett jól fog szólni. Jaaa, mint egy Sokol rádió...
Ha igaz, hogy az LG korlátozza a hdmi 2.1-et, akkor meg minek? Azért, hogy a sok tudatlan megvegye és otthon meg élvezze a placebo-t. Elmondja a szomszédnak, hogy már hdmi 2.1-en nézi a sorozatokat. A szomszéd meg rácsodálkozik, hogy oled és még hdmi 2.1 iiis. Aztaaaaa.
Hát ezért vettél eldzsít, mer ez mán tudja.
Na erről van szó. Benne van, lekorlátozva, de ha nem is lenne, akkor sem tudná semmire használni, mert nincs semmi, ami támogassa.
Amire meg lesz, addigra más gyártók is támogatni fogják...
Szó se róla, jól kimossák az agyakat. -
totar
csendes tag
válasz renatto #36476 üzenetére
Látsz valahol kettőspontot a “számára” szó után?
Nem az első bekezdéshez kapcsolódó felsorolások azok, szimplán gondolatjelekkel vezettem fel egy-két fontosabb dolgot.
Nyilván nem a HDMI 2.1-es videókártyákkal kapcsolatos megjelenéseket meg hasonlókat korlátozta, nem tette még lehetővé, hanem egyéb dolgokat, amiket angol nyelven idézet szerűen már párszor megosztottam itt.
Nem kell szívedre venned a markát, csak a jelen helyzetet átfogó tényeket írtam le, egy-egy saját gondolatommal karöltve!
Egyébként nyugodtan írj te annak, akinek akarsz, szíved joga :smilesmilesmile
8K konzol? XD - max YouTube video lejátszás[ Szerkesztve ]
-
renatto
őstag
válasz rothfb #36478 üzenetére
Pont azt az egyet nem láttam.
(#36477) krx21 Az Xbox is tud 1440p@120Hz-t, bár ahogy néztem ha elindítok egí játékot átvált 2160p@60Hz-re. És ott van a VRR is, ami szintén működik és az ALLM is.
-
veterán
válasz Skorpio.59.j #36467 üzenetére
Hát pedig a logókra oda kell figyelni. Itt főleg a színes logókról van szó. A fehér nem vészes, meg azok többnyire átlátszóak.
-
renatto
őstag
"Jelen pillanatban az LG a HDMI 2.1-ben rejlő lehetőségek többségét nem teszi elérhetővé, kihasználhatóvá a felhasználók számára.
- PC esetén a 4K 120Hz megfelelő videokártya csatlakozás hiányában sajnos még nem tud működni
- Konzol esetén a 4K 120Hz alapjában véve értelmetlen..."Tehát LG a hibás, hisz túl hamar kidobta a HDMI 2.1-es tévét?! Azért mert nincs még HDMI 2.1-es videókártya? Lehet várnia kellett volna addig, amíg lesz... vagy gyárthatott volna hozzá azt is... Tényleg elég szemét tőle... Remélem írsz Radeon-nak, Nvidia-nak ez ügyben.
Ősszel jönnek a 8K konzolok, így a 4k@120Hz is menni fog... így inkább a kommented tűnik értelmetlennek.
Nem igazán értem mit is korlátoz(hat)?!
Ám az eARC tényleg értelmetlen, mivel ha valakinek van egy normális házimozi rendszere (300-500k), akkor legyen már még 30k egy médialejátszóra, már ha tényleg normális képet és hangot akar.. Ha pedig egy soundbar vagy a tévé hangszórója adja ki a hangot, oda nem hogy nem kell veszteségmentes - Atmos - hang, de még a veszteséges is túlzás....[ Szerkesztve ]
-
totar
csendes tag
válasz rothfb #36439 üzenetére
Jelen pillanatban az LG a HDMI 2.1-ben rejlő lehetőségek többségét nem teszi elérhetővé, kihasználhatóvá a felhasználók számára.
- PC esetén a 4K 120Hz megfelelő videokártya csatlakozás hiányában sajnos még nem tud működni
- Konzol esetén a 4K 120Hz alapjában véve értelmetlen...
- Ameddig belső forrásból - legyen az belső médialejátszó, Plex vagy Emby netán - nem lehet a veszteségmentes hangsávokat visszavezetni, megint nincs létjogosultsága
A 9. széria már elég régóta piacon van, ha az LG a CES-en nem fog valamit lépni egy esetleges firmware update keretén belül a HDMI 2.1 korlátozásainak feloldása végett, akkor már a marketingfogás is végképp ki lesz merítve... Tudva, hogy az ember arcába tolják, hogy micsoda feature ez az új szabvány és elmondható, hogy a 9-es széria eladásaihoz nagyban hozzátett az az impulzus, hogy a készülék mikre képes/mikre lesz képes, ami valójában hónapok óta csak egy ígéret, semmi több. A széria típusainak adatlapján megtalálható, hogy egyik-másik funkció év végén kerül feloldásra firmware frissítés formájában, ezért gondolom azt, ha a CES-en sem fog történni előrelépés ezzel kapcsolatban, akkor máskor sem fog.
Meg tudlak érteni @rothfb, szerintem is eddig ez egy elcsépelt marketingfogás. -
renatto
őstag
válasz daneel_hu #36472 üzenetére
Vanom.
Saving Private Ryan; The Last Jedi; Jumanji Welcome to the Jungle; MI: Fallout; Jack Reacher; Black Panther; Ready Playe One; Matrix; Jurassic World Fallen Kingdom; Hannibal; TMNT. Asszem ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
Attól függ milyen csatornákat néznek.
TLC, CNN, Eurosport (LIVE!), Sport 1-2, Natgeo, AXN, RTL II... ezek így életveszélyesek oledre.
Ha a teniszt szeretik (ezt írták), akkor DIGI Sport 1-3-ason mennek kizárólag az 1000-es Mastersek, ezeknél pl sárga a scoreboard ,és ezek már nívós versenyek.
500-asokon (szürke?) és a 250-eseken kék a score. Érted... pont az 1000-esen sárga.Azt viszont senki nem tudja, hogy 20-as oled-fénnyel mennyi idő alatt égne be egy vörös statikus elem. Magas fénnyel nagyon hamar... ezt eddig is tudtuk.
[ Szerkesztve ]
-
renatto
őstag
válasz lionshamlet #36444 üzenetére
Természetesen van különbség bőven, rengeteg "plusz infó" van a hangban, hallható és érezhető is (a bőrödön, kanapén.). És igen, kell bizony. De egy normálisabb szetten jól szólnak a sima 5.1/7.1 hangok is.
(#36439) rothfb HDMI 2.1 marketingfogás? Haha. A 4k@120Hz azért jól jöhet még sima tévénél is. Meg lehet lenni ezek nélkül, ahogy HDR vagy 4k nélkül is....és az Atmos-ról nem is beszéltem. Viszont hogy jobb lesz tőle (ezektől) az nem kérdés.(#36450) rothfb Ma játszottam vagy 6-7 órát az AC: Odyssey-vel, ami gyönyörű OLED-en, nem kellene QLED. Semmit nem láttam, amikor kapcsoltam ki a tévét. TV-nél jobban tartok a logóktól...de arra is OLED-et vennék.
(#36465) rothfb Már a múltkor is írtam, hogy van fent bőven DolbyVision film.
-
krx21
nagyúr
válasz Skorpio.59.j #36467 üzenetére
Ha a kontroll nélküli TV-zés a 80%, akkor én lehet inkább a Qledet venném.
-
Skorpio.59.j
tag
Tudom,hogy most sokan meg fogtok szólni,de nálunk,(főleg a nejem az aki többet tévézik ezért )az oled tv valóban tévenézésre lesz használva.
Magyarul: T-s Iptv HD adásokkal főleg.Ez legalább 80%.10% film és 10% játék.Sok sport.Tenisz...Foci ,mert rajong a sportért és ahogy említettem,nálunk ez is csak egy tv. -
veterán
válasz lionshamlet #36464 üzenetére
Itt valami tévedés van szerintem. A HDR10+-t nagyon kevesen használják, én még nem találkoztam ilyennel. Mondom ezt Pana tulajként. Tehát semmi értelme, hogy van. Amit hdr-ben nézek, mind hdr10-es. Nem 10+-os. A másik pedig, hogy letöltött (virágboltból letöltött) anyagon nem lesz DV. Egyiken sem. Nincs olyan anyag fent. Youtube-n van.
De bárki megcáfolhat bármiben, én sem vagyok ezekben biztos, csak a tapasztalatom írtam le. -
renziNNN
tag
válasz Skorpio.59.j #36431 üzenetére
Ebben a dilemmában vagyok én is, szintén jelenlegi Pana plasmával, de minél többet olvasok ezzel kapcsolatban, arra jutok, hogy mindkettő jó választás.
LG-t mondják better-all-aroundernek , a távirányító, webos és elméletileg jobb HDR miatt, valamint ha játszol rajta akkor "future proofabb" a 2.1es hdmi miatt és az alacsonyabb input lag sem elhanyagolható.
GZ950nél pedig a HDR10+ lehet előny, valamint az is sokaknál szempont lehet, hogy gyárilag szép képe van, nem kell nagyon állítgatni. Ha mindkettőt kalibráltatja az ember, akkor persze megint más kérdés, de gyári állapotban elvileg a Pana ebben erős. A tv adások upscalingje is kiemelten jól működik a panánál, de a megjegyzések alapján az LG-é sem rossz. Mozgás megjelenítésben szintén jó a Pana, de van itt olyan fórumtárs, aki sok focit néz az LG-n és erre még nem panaszkodott.Ezekhez még vedd figyelembe, hogy külső eszközt fogsz-e használni, mert akkor nyilván kevesebbet nyomogatod a tv saját rendszerét.
Én ha nem néznék tv adást valamint jelenleg nem Panám lenne , akkor biztos , hogy az LG-t választanám, a távirányító, webos, design miatt még úgyis, hogy a gaming hidegen hagy. Így viszont egyelőre a Pana fele húzok, aztán majd demo anyagokkal bekészülve elmegyek mm-be tesztelni.
Tökéletes TV nincs, innentől egyéni preferencia, kinek mi a fontosabb. Bármelyiket választod ezek közül, nem fogsz mellé nyúlni az LG is erősen ajánlott kategória, a Pana is.
-
veterán
válasz Skorpio.59.j #36457 üzenetére
Kemény. És ezért nem érdemes egy amúgy egyáltalán nem nélkülözhetetlen funkciót (hdmi 2.1 előtt is játszottak az oleddel azok, akik akartak) hasonlítani a villanyhoz, netán a vízhez. Egyáltalán nem tartom fairnek. Nem egy súlycsoport. Aki persze nem élt ilyen körülmények között, az nem lehet vele tisztában (én sem, de ismerek olyat aki igen), de el tudom képzelni...
De jó, hogy most már tudsz ezzel viccelni is.
Válasszátok a szimpatikusabb tv-t. Én csak azt tudom mondani, hogy a Panával nem jártok rosszul. -
veterán
válasz Skorpio.59.j #36456 üzenetére
Nekünk is van Plazmánk, igaz Samu. De az még ennyire sem való játékra. Ott tényleg ott maradnak a statikus tartalmak. Az lcd más tészta, az oké.
-
Skorpio.59.j
tag
...ha már tanya...koromnál fogva,.bizony én éltem ,nem is kevest és nem csak ,hogy villany nem volt,de folyóvíz sem.Illetve folyóvíz az volt ,mikor kifolyt a vizesvödörből a lavórba.Drága kislányom mikor megkérdezte annó 5 -6 évesen:..de apa,ha nem volt villany hogyan néztetek tévét? A válaszom a következő volt: gyertyafénynél drágám ...😉
[ Szerkesztve ]
-
Skorpio.59.j
tag
válasz rothfb #36450 üzenetére
Jatékra ott lenne a Pana plazma,egy Pana LCD és egy Samu LCD ...nadehát nahhh..azért már játszanék az Oleden is...(meg mondom őszintén,hogy nem értem azokat a hozzászólókat akik kifejezetten kijelölik,hogy egy tv mire való..mi az,hogy csak filmet nézhetek rajta,vagy csak netflix sorozatot ..vagy mit tudom én...és hogy tv adás nézésére ez nem való...hagyjuk már.Ez egy HASZNÁLATI tárgy ,konkrétan egy Tv.Arra való amire használom ,vagyis arra ami a nevében is benne van “television”. ..persze mivel ezt én látom így ,ezért ez csak az én vélményem.)
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Skorpio.59.j #36442 üzenetére
Nekem a mozgással semmi bajom nincs, pedig aztán az oledek egyik achilles sarka a mozgásmegjelenítés. Én maxra állítottam, így szoktuk meg. Tegnap még kipróbáltam az egyéni módot, ott van két állítási lehetőség, csúszka, az is jónak tűnt, de azokat is maxra tettem, úgy nekünk jó.
-
mp54
senior tag
válasz Skorpio.59.j #36448 üzenetére
Először a képet néztem, nem volt rossz...utána a talpat és már nem is kellett...
-
krx21
nagyúr
válasz rothfb #36439 üzenetére
“Egy kicsit marketingfogásnak is gondolom.”
A HDMI 2.1-nek semmilyen túlmarketingelt funkciója nincsen. Teljesen egzakt a műszaki tartalom. Játéknál pont úgy kell, mint tanyára a villany...
Kérdezzük meg János666-ot, neki már van konkrét tapasztalata is...[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Skorpio.59.j #36441 üzenetére
Én ha mindenképpen nagytv-n szeretnék játszani, ott valószínűleg qledet választanék. Egyszerűen azért, mert a statikus tartalmaktól egyáltalán nem kell tartani. Ez az egyetlen felhasználási mód, amikor a kúled szóba jöhetne.
-
Skorpio.59.j
tag
Nyílván nagyon fontos a talp...egy fétis..mint első látásra a női kéz.
Magyarul mindenki mást néz meg először egy nőn is...DE..a lényeg az,hogy : jót mutasson úgy en bloc. .Megnéztem jó párat a hétvégén is,de esküszöm meg nem tudnám mondani,hogy melyiknek milyen talpa volt.Minden tiszteletem a tiéd...😄[ Szerkesztve ]
-
mp54
senior tag
Nézegettem OLED tv-ket boltban és meglepődtem, hogy van olyan talp is, ami miatt nem venném meg a tv-t, akármilyen jó is...(nem falra megy).
-
spae
aktív tag
Halihó Mindenkinek!
TV vásárlás előtt vagyunk, elsőre 2 TV-t néztünk ki, Philips 55OLED754/12 és LG OLED55B9PLA, az Ambilight-ot régóta ki szeretném próbálni, emiatt a Philips felé húzok, de...
Ha van valakinek ötlete, tanácsa, esetleg más tv tipp, azt is szívesen veszem, de a 400k ft-os határt már nem igazán szeretném átlépni..
-
Skorpio.59.j
tag
válasz rothfb #36437 üzenetére
Lehet ,hogy picit elfogult vagyok,mivel Pana plazmát nézek teljes megelégedéssel .Bár mindíg objektíve próbálom a dolgokat nézni,úgyhogy nem vagyok elfogult:a Pana jobb ....😛. Mindent egybevetve,viszont az LG az ésszerűbb.Ebből fog majd valami alakulni..
A panasonicnál a mozgás struktúrája is természetesebb volt.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Skorpio.59.j #36435 üzenetére
De ez csak szélsőséges esetben fog hiányozni a jövőben. Olyan konzol is kell hozzá. Ráadásul annélkül is tökéletes játékélményt nyújthat a Pana is. Egy szóval nem létfontosságú. Egy kicsit marketingfogásnak is gondolom. Mondjuk nekem eszem ágában nem volt játszani rajtuk, biztos szép a kép, de én még megmaradtam az erre kimondottan való monitoroknál.
-
daneel_hu
addikt
Ja és mindenekfelett KÉPÁTLÓ!
Semmi nem írja felül... tehát minél nagyobbat vegyél.
Ha teheted akkor 77 col.
Mert semmilyen 65-ös oled nem lesz egyenlő egy 77-es oleddel.
(szerintem)Amennyiben 65 col lesz a befutó, akkor tudsz válogatni.
Ha 77" akkor sajnos csak SONY és LG a váleszték. Bár ez a "sajnos" inkább irigység részemről. -
veterán
Ha olvasod a fórumot, tudod, hogy én Panás vagyok, két tv-vel két méretben. El is vagyok kicsit vakulva a Pana irányában (a macska meg fel van mászva a fára). Pontosan azért is, amit leírtál.
De (és itt most nem lebeszélni akarlak a Panáról, Isten ments, sőt) azért nincs kizárva, hogy az LG-ket be kellene állítani. A túlszaturált színek pl lehetnek azért, mert valami kiemelt módra voltak állítva, ami ezt eredményezi. A képbeállításokat kellene mustrázni egy kicsit, mielőtt döntötök. Egy valamit viszont nem valószínű, hogy el lehet tüntetni, az a zöld gyep sárgulása, ami ugye a tinting nevű jelenség. Olyan tv-t ne vegyetek, amin máris látszik ez. Szerintem elsődleges a képminőség.
Ha a Pana mellett döntötök, tudnotok kell, hogy egy Panás hibáról (2017-es modellel) tudunk, ami azért nagyjából megoldódott gariban (kapott egy új idei tv-t az illető). Többről nem. Nagyon valószínű, hogy több Panás is olvassa a fórumot, ha lenne gondjuk, beírnának. Képhibáról többről nem tudunk. Ami még ide tartozik, pár feature-t nem kaptok a Panával, amit LG-vel igen. HDMI 2.1, ami játéknál jöhet később jól, majd egyszer konzolok esetében. Szebb menüt (nem tudom, azt néztétek e a boltban). Szebb távirányítót. Ezek nem feltétlen fontosak, nálam is kiderült, igaz nálam a tavalyi verziók vannak, amikben még DV sem volt, viszont pl az 65FZ950-hez 2 db távirányítót kaptam, egy tapizós kicsit, meg egy full fém nagyot, meg Technics soundbart. De ezek nélkül is meglennék, megvagyok, ha kép és a hang tökéletes. Márpedig az az.
Egy szóval hajrá. A Panában nem fogtok csalódni, de az LG-k képénél azért vegyétek figyelembe a képbeállítás lehetőségét. Az elszíneződést viszont nem fogjátok tudni eltüntetni egyik tv esetében sem, így ha egy mód van rá, olyat ne vegyetek, aminél normál tartalomnál látható. A helyszínen próbáljátok ki az adott tv focival, fehérrel, alapszínekkel (pixelhiba miatt). Én online rendeletem a tv-ket, de szerencsére nem volt hibás egyik sem, de ha lehetőségem lett volna helyszínen kipróbálni, megtettem volna. -
krx21
nagyúr
Vedd amelyik szimpatikus. Egy ilyen áruházban csak a beállítások közötti különbségeket látod, az tuti. Bár ha lehet inkább 77” felé menj.
-
daneel_hu
addikt
Szerintem válaszd azt amelyik jobban tetszik.
Panát jelenleg nem kapsz 77 colos méretben, LG-ben van W8, W9 és C9 77-esben. Ebből a C9 ami viszonylag értelmes árban van. (van Sonyban is, de ha az nem opció számodra...)Panának jobbak, jobbnak mondják a gyári színprofiljait. Azért ha utánamész kb 10 perc alatt rittyentesz egy nagyon jó profilt LG-re is RTING cikkei alapján. Ha nem akarsz akkor kalibráltatsz. Panasonic is LG-oled panelt használ, ha rendesen leprofilozod az LG-t akkor nem fogsz egetrengető különbséget látni.
De szerintem nem lősz mellé egyikkel sem. LG készülékei kivétel nélkül HDMI 2.1-esek ami viszont a többiekéről nem mondható el.Szerk.: Garanicia is az LG-nél a legjobb.
Ha 77-est akarsz akkor kénytelen vagy LG-t venni, ha 65 akkor van választásod.[ Szerkesztve ]
-
Fisha
őstag
Mennyire nyomogattátok meg őket? Azért ez eléggé lehet beállításoktól függő dolog is. Jó dolog egymás mellett látni több készüléket, de nem biztos, hogy könnyű jó következtetést levonni. Én pl egész biztosan qledet vettem volna, ha csak az euronicsban látottak alapján döntök. Persze valszeg a pana is nagyszerű választás, szóval ha arra húz a szívetek, akkor bátran vegyétek azt. Szerintem jó beállítások esetén képminőségben akkora különbség nem lesz, hogy egy áruházban ennyire szembeötlő legyen. Sajnos az elszíneződés is inkább egyedi panel probléma, ami csak azért baj, mert bármelyiket is veszed, tutira nem mehetsz vele, hogy otthon mi lesz, ha kibontod.
[ Szerkesztve ]
-
Skorpio.59.j
tag
Tegnap voltam a Euronics-ban és meglátogattam a MediaMarkt -ot is.
Kifejezetten Oled tv-k voltak a terítéken .A lényeg,hogy a közeljövőben szeretnék venni 65”-77” méretben Oledet .Tul.képpen csak az elhatározás kérdése az ami még hátra van.65” alá semmiképpen nem akarok menni,mert viszonylag nagy a nappali és az sem teljesen zárt helyiség,tehát egybefüggő terek vannak.Megnéztem szinte mindet,ami persze lehetséges volt.Sony,Philips,Panasonic,LG. Ami kiábrándító volt,az az Lg w8 panelja volt,egy nagyon csúnya beégéssel.Tulajdonképpen egy szörfös pasi felső teste volt beégve 2db szörfdeszkával.Természetesen nem a tv hibája,hogy állandóan ugyanaz a promó videó megy rajta,ráadásul igazából regenerációra sincs lehetőségük a paneloknak az eladó szerint...Mindegy,a lényeg a lényeg és az az,hogy a MM-ban egymás mellet lehetett őket látni (oled) ,sőt még a Qled -ek is képben voltak.Egyöntetű véleményünk alapján(és nem beszéltünk össze a nejemmel) ami a legjobb volt számunkra,az a Panasonic GZ950.Magasan ez hozta a legtermészetesebb képet.Mind tv adásban,(m4 sport..éppen foci volt) mind demo alapján.Számunkra az LG túlszaturált színekkel (promo)és picit fakó tv adással rendelkezett.A nagy különbség főleg a tv adásban volt látható.Az Lg-nél látható volt némi elszineződés a zöld gyepnél a tv széleinél.A panánál ez nem látszódott,pedig igencsak erőlködtem,hátha felfedezem.Felreértés ne essék,még nem döntöttem.Az Lg is szimpatikus,főleg ahogy a garanciát kezelik:Szuper és bizony ez nagyon sokat nyom a latban.A Philips számomra nem opció.A Sony szintúgy nem.Marad a Panasonic és az Lg,ahol most a Pana vezet 1-0-ra.Tudni kell,hogy ez a mi SzVSz -i megállapítás.(ami annyiban változik,hogy még volt ott egy házaspár akikkel beszélgetve ők is erre a véleményre jutottak ugyan ebben a témában ,ráadásul ők demo anyagot is hoztak és a különbség így is megvolt.Mind a képben,mind színekben)[ Szerkesztve ]
-
SzlobiG
félisten
válasz Borisz76 #36420 üzenetére
Jó hogy beírtad ide ezt a házimozis témát, mert így szembesültem vele, hogy az erősítőm tudja a 4K-t továbbítani, de a HDR már nincs az adatlapján ergo, hiába veszek egy jobb médiaboxot, nem fogja tudni átküldeni az erősítőn, így nálam marad a TV beépített lejátszója majd optikával át az erősítőbe a hang. Most csak ezért nem fogok erősítőt is cserélni.
-
-
Doller
tag
Sziasztok!
LG B9 és C9 között van szemmel látható és/vagy felhasználói különbség?
-
Calogero
addikt
Én is csak onnan tudtam meg hogy az enyémben 2.0b van, hogy a web oldal tesztelte a készüléket.
Mondjuk a Yahama manualban legalább leírja hogy
" 4K UltraHD Video (include 4K/60, 50Hz 10/12bit), 3D Video, ARC (Audio Return Channel), HDMIControl (CEC), Auto Lip Sync, Deep Color, “x.v.Color”, HD audio playback, Selectable HDMIinput in HDMI standby mode, 21:9 Aspect Ratio, BT.2020 Colorimetry, HDR Compatible(HDR10, Dolby Vision, HLG)"
Emlékszem anno, amikor fater hazahozta az nagy Orion tornyot (SE260, ST240, SM250, HS280 hangafalakkal) még belső kapcsolási rajz is volt mellékelve hozzájuk.Ui.: A magnó kivételével még üzemel mind.
-
Fisha
őstag
válasz renatto #36423 üzenetére
Igen, erről értekeztünk egy-két hete. A TV kiküldi, de valamiért csak kattogás lesz belőle az erősítő oldalán, pedig amúgy az erősítő kezeli "egyenes" irányból, sőt még a HD cuccokat is. Szóval elvileg kimegy a DD+, gyakorlatilag nálam (és ezzel nem vagyok itt egyedül) sajnos nem érkezik meg, így ezekben az esetekben marad a toslink, amit szerencsére a tv lekonvertál magától sima DD-vé. Így legalább van hang, mégha kicsit hallatszik is a különbség.
-
Fisha
őstag
válasz Calogero #36421 üzenetére
Ez az amit jól tiktolnak. A manualból és a hivatalos specificationből se derül ki explicite. Sejthetően 1.4a. Ez amúgy csatlakozóban is eltér a 2.0-tól? Mármint azt tudom, hogy mindent mindenhova be lehet dugni , de esetleg több láb van? Csak ezt látnám logikus indoknak a passthrough inkompatibilitásoknál. De akkor meg szerintem korrektebb lenne egyszerűen más véget csinálni, hogy egyértelmű legyen a helyzet.
-
-
Borisz76
veterán
A pontos műszaki hátterét nem tudom én sem....nem vagyok szakértője a témának.
Sajnos tény, hogy a régi , pár éves erősítők nem viszik át a 4K-t és a HDR-t sem.
Olyat kell venni ami ezt is tudja. Már ha van a HD hangra és a HDR-re igény.Ha valaki beéri HD hangok és HDR nélkül , akkor mehet a lejátszó a TV-be.....hang onnan vissza a régebbi erősítőbe...általában optikán.
Ezt sajnos sokan nem tudják és a TV megvétele után szembesülnek ezekkel a dolgokkal.Ezért is jók ezek a PH-s fórumok !
Lehet tájékozódni, olvasni a felmerülő problémákról.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Fisha
őstag
válasz Calogero #36418 üzenetére
De ha gyakorlatilag fémes kötéssel továbbengedi a jelet, akkor mit nem tud fogadni rajta? Csak arra akarok rákérdezni és/vagy rávilágítani, hogy ez a továbbengedés azért nem ennyire egyértelmű. Engem marhára érdekelne, hogy pontosan mi történik az erősítőben a HDMI jellel, de nem nagyon találtam erről leírást. Elég kellemetlenül érintett, mikor megvettem az oledet, és kiderült, hogy a normál bekötéshez vehetnék egy vagyonért egy új erősítőt (igazából teljesen feleslegesen).
[ Szerkesztve ]
-
Pickle Rick
senior tag
Sziasztok!
Meg 1 kerdes. Van valakinek LG SL4Y 2.1 soundbarja B9 tv elott? Magassagat nezve talan pont elferne elotte ugy h nem log bele a kepbe de jo lenne egy kepet latni rola mielott beszerzem.
• XBL: Uborka Rick • PSN: Uborka_Rick • Steam: Pickle Rick • Battle.net: UborkaRick
-
Borisz76
veterán
Használható megoldás : ( DLNA )
Forrás : NAS
Lejátszó eszköz : TV-be épített lejátszó, szoftver.
Hang : házimozi erősítő.....ha van.Jó megoldás :
Forrás : NAS
Lejátszó eszköz : Asztali dedikált lejátszó, PC , HTPC stb...
Hang : Házimozi erősítőJó hanghoz kell egy házimozi erősítő.
A TV-ből visszaküldött hang nem lesz megfelelő....mert átmegy a TV elektronikáján. Lebutítja, átkonvertálja vagy rosszabb esetben ki sem küldi.Dedikált lejátszóból küldött kép és hang megy az erősítőbe érintetlenül.
Ebből az erősítő szépen "leveszi" magának a hangot , dekódolja ...legyen az akármilyen is. Kép érintetlenül megy tovább a TV-be.Tehát akinek telik egy jó OLED TV-re....az áldozzon a hang oltárán is valamennyit.
Bár nem vagyunk egyformák és van akinek egy soundbar hangja is jó....
Tény, hogy jobban szól mint a TV saját hangsugárzói.Ja és ha már 4K-s OLED , akkor az erősítőnek is támogatnia kell a 4K-t valamint a HDR-t is....
Ha valakinek van lejátszója, erősítője és TV-je is, akkor a "bekötési" sorrendre is figyeljen.
Lejátszó -> TV -> Házimozi erősítő......nem jó sorrend.
Lejátszó -> Házimozi erősítő -> TV....a jó sorrend.Van egy jó kis fórum is ezekkel kapcsolatban :
[1] - Házimozi belépő szinten.
[2] - Házimozi haladó szinten.Mindkét fórumnak van Összefoglalója.
Tessék elolvasni !Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
renatto
őstag
válasz EasyLife #36409 üzenetére
Ha a webOS-sel van a baj, szerintem sehogy nem működne. De csak a belső lejátszó + MKV nem megy.
Igen azt írtam, külső lejátszót nincs értelme rákötni, mert úgy is gondolom. De nem azért mert nem működik. Hanem mert - ahogy írtam - nincs értelme. Azoknak az AVR-be kellene mennie. Minek vezeted át a tévén? Erre értettem, hogy nincs értelme.
Pláne, hogy a fenti vizsgálódásom alapján a TrueHD ból, akkor is DD+ lesz. (bár van rá esély, hogy az én erősítőm a ludas.)KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
EasyLife
aktív tag
válasz renatto #36404 üzenetére
Nem az mkv-val van a baj, hanem a webos-el! Írtad, hogy külső lejátszót nincs értelme rákötni, erre hoztam fel példának hogy BD lejátszón átküldi rendesen az atmost, de mondhatnám példának a shield-et azon keresztül is lejátsza az MKV-ból az atmost. Így már érted, hogy miről beszélünk?
-
renatto
őstag
A belső lejátszó lenne - szerintem - a legfontosabb (tehát MKV-ból) mivel így lehetne spórolni egy külső médialejátszót.
1. működik nálam
2. XboxOneX-el átmegy az Atmos, bár itt is DolbyTrueHD Atmos a jel, az erősítőnél ez is DD+ Atmos lesz (veszteséges)
3. Ezt nem tudom kipróbálni.
4. Ez nálam 2.0 lesz mindig, forrástól függetlenül, bár szól.(#36406) Szatura Az szerintem más hiba lesz. Nekem csak ISO-ra írt ki ismeretlent még a B7 és sosem fagyott ki, nem hullott szét, mindent lejátszott. Még Az 5. elem film is ment ami 100Mbit/s.
[ Szerkesztve ]
-
Szatura
aktív tag
Több film esetében ez a helyzet.
Ezek közt volt ami elindult majd széthullott, most arra is azt írja ismeretlen formátum...vagy csak próbálja betölteni.
Sajna a laptopom öreg, nem tudom vinné e, semmi program nincs rajta amivel lejátszhatnám. -
totar
csendes tag
válasz renatto #36395 üzenetére
Érdekes stratégia, hogy a HDMI 2.1 által lehetséges funkciók 3/4-ét kellene pótolni firmware update formájában.
Kiváncsi leszek, hogy a termék megjelenéshez képest mekkora idő távlatában fog bekövetkezni mindez!
Majd kiderül, bízzunk benne!
“...main benefits of eARC as opposed to ARC:
1. Pass through HD codecs from external sources (Blu-rays etc)
2. Pass through uncompressed LPCM from external sources (Apple TV, game consoles)
3. Play HD codecs from internal sources (Plex/Emby/etc where AVR can decode)
4. Play uncompressed LPCM audio from internal sources (Plex/Emby etc where the player needs to decode, e.g. multichannel AAC).
At the moment LG only implements 1 and not 2–4, so as far as I'm concerned it's only implemented 25% of eARC.” -
renatto
őstag
válasz EasyLife #36401 üzenetére
Mit tudok rosszul?!
Értetted amit írtam?!
"Szerintem simán az MKV konténerrel van baj, azt nem kezeli rendesen."
Nem értem hogy jön ide a BD? Szó nem volt róla...
-
renziNNN
tag
Ha már a media lejátszók szóba kerültek, korábban írták azt hiszem többen is, hogy nvidia shield-et használnak. Az, az ára miatt nem lett eddig ajánlva? Igaz az eddig említett lejátszóknál jóval többe kerül, de én azt néztem ki, hogy az esetleges jövendőbeli gz950-et megtámogassa.
-
Pickle Rick
senior tag
Sziasztok.
Ma megjott vegre az uj tv (LG Oled55b9). Par kerdesem lenne mielott nagyon elkezdenem nyustolni.
1. Kepbeallitas: Milyen beallitast hasznaltok TV csatornakra? Erdemes veszodni vele vagy van valami elore beallitott ami megfelelo lehet?2. Kepbeallitas PS4/Xbox: Itt gondolom a Jatek a legjobb beallitas. Ezen kivul kell valami manual settings vagy maradhat minden alap beallitason?
3. Kepbeallitas HTPC: Elsosorban filmezesre hasznalom, neha keves netezes. Van erre a felhasznalasra valami best setup? Vagy csak
menjek vegig rtings oldalon leirt beallitson?4. Bejaratas: Osszefoglaloban olvastam h 100-200 oran at meg bejaratos a tv es kerulni kell a magas fenyerot +esetenkent HDR tartalmat. Ez utobbi azt jelenti ne is nezzek rajta semmi ilyen contentet vagy lehet csak ne 12 orat/nap?
5. Teszt videok: van valami olyan yt vagy letoltheto video amit vegiporgetve lathatoak lesznek az esetleges panel hibak? Par 4k kepet megneztem azokon nem latok semmi problemat.
Bocsi a sok kerdesert. Elore is koszonom a valaszokat!
• XBL: Uborka Rick • PSN: Uborka_Rick • Steam: Pickle Rick • Battle.net: UborkaRick
Új hozzászólás Aktív témák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...