Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzlobiG
félisten
Sziasztok.
LGB9. Létezik, hogy a lejátszója nem támogatja a külső feliratokat? (srt kiterjesztésre gondolok)
Mert hiába van ott a videó mellett, egyszerűen nem jelenik meg a felirat. :(
-
-
SzlobiG
félisten
Pedig ez egy komoly darabnak tűnik az enyémhez képest. (RT-AC1200G+)
Nekem így már megvan a 100 felett, hogy beállítgattam. A telefon meg tud 300 felett.
Tágla társasház... -
SzlobiG
félisten
Kipróbáltam a 100-as lant, hát kevés, nem is kicsit speedtest szerint így is csak max 90-et tud, de film közbe tudta a 100-at viszont a 80gigás anyaghoz kevés akadozott a film.
Szóval marad továbbra is az 5G wifi, mert sikerült az antennák beállíásával extra sávszélt kicsikarni, így tud 100 felett is akár tartósan. Kéne egy jobb router valszeg, de remélem most így jó lesz egy darabig.
-
SzlobiG
félisten
válasz EasyLife #38596 üzenetére
Jó lett a 32-es csatornára leraktam most 80mbit-el tud, mennek is a filmek, de ettől a 100-as kábel még mindig jobb szóval átfogok térni arra, mert gyanítom ez többet nem fog tudni wifin keresztül. Néztem rohadt sok ssid van körülötte.
Mod: Ez a twonky jónak tűnik, sokkal jobb mint az lg elavult progija.
[ Szerkesztve ]
-
SzlobiG
félisten
válasz rothfb #38593 üzenetére
Tegnap megvolt a router restart.
Annyit sikerült kideríteni, hogy valszeg valami leárnyékolja, mert ha oda teszem a mobilt a tv-hez akkor a 300 helyett az is már csak 80-at tud. Pedig a tv szerint a jelerősség megfelelő.Ebből valszeg kábel lesz csak az meg ugye 100mbit, szóval média player lesz a végső megoldás... :(
-
-
SzlobiG
félisten
-
SzlobiG
félisten
válasz Vincent-Vega #38563 üzenetére
Köszi, kipróbálom.
-
SzlobiG
félisten
Használja itt valaki az LG SmartShare-t? Valamiért teljesen megdöglött nálam alig indítja el a filmeket, meg akadozik össze vissza.
Létezik helyette valami alternatíva, mert eléggé hitvány egy program pláne hogy 2008 óta nem is frissül. Plex, vagy servio megy a tv-vel? B9.
-
SzlobiG
félisten
Ez a Gemini tényleg érdekes a 60fps-el elsőre nagyon fura, de kis idő után szokható, ha az összes film ilyen lenne hozzá lehetne azért szokni.
-
SzlobiG
félisten
válasz sebgutkopf #37487 üzenetére
Nah jólvan, akkor nem vagyok ezzel egyedül, tény hogy profilokkal lehet játszani, na de kérem, én nem akarok ezzel bajlódni állandóan, teszem azt nappali fényviszonyok esetén egy világos profilt töltök be, este meg egy sötétebbet, ahogy írod is. Pont erre való elvileg az autómata fény vezérlés amit ki fogok próbálni én is, hogyan viselkedik.
HDR esetén 100-as az oled fény és mi a legtöbb filmet HDR-be nézzük, akkor ne nézzünk HDR anyagot mert nem tesz jót neki?
-
SzlobiG
félisten
Oled fény: Miért kell 50 alatt tartani? Nekem 40-en van, de kicsit sötétnek érzem a Tv adásokat, mi lesz ha feljebb emelem, előbb eléhasználódnak a "ledek"? Vagy inkább a brightnessel világosítsak?
[ Szerkesztve ]
-
SzlobiG
félisten
válasz szente80 #37466 üzenetére
Sokaknak jobban tetszik a hideg szín világ, nem véletlen az "eredeti" profil hidegsége sem, de ez köszönő viszonyba sincs a valós színhűséghez. Nekem a Tv adások erdetein vannak a saját preferenciámmal beállítva, a HD,SDR már a színhűségre.
HDR esetén az Rtings szerint nem kell bántani az oled fényt meg a többit, csak a képjavítókat kapcsold ki, így elrontani nem tudod és színhű maradsz.
-
SzlobiG
félisten
válasz szente80 #37447 üzenetére
HDR esetén olyan sok opció nincs mert felismeri magától a TV az anyagot és átkapcsol HDR módba, szóval annak állejtősnek kéne lennie alapból is. Nézd meg pl a Joker-t DV-vel az állejtős minőség pl, de mi tegnap a Martian-t is elkezdtük és az is vmi brutál szép.
Vagy a már sokat forszírozott Planet Earth 2-t HDR verzióba nézz bele, hidd el az állejtős lesz.
[ Szerkesztve ]
-
SzlobiG
félisten
Nem bizony sima DD-t ír optikán is, de legalább 5.1, arc-on keresztül meg felkeveri csak. Ez miatt nem fogom cserélni az erősítőt pláne, hogy lehet egy másik típussal is ezt csinálná. Valamelyik megoldással megbarátkozok, csak az arc olyan kényelmes magától vált a tv hangot, nem kell manuálisan.
-
SzlobiG
félisten
-
SzlobiG
félisten
válasz renatto #37324 üzenetére
Megtudnád nézni, hogy a Netflix 5.1-es hangja pontosan mit küld ki? Bitráta, Hz is érdekelne.
Ma volt időm szórakozni vele, sajna nekem nem szólal meg a Netflix 5.1-es hangja bármit indítok el, csak a sima 2.1-et hajlandó(HDMI-ARC).
Viszont érdekes, hogyha indítok egy filmet a tv média lejátszójával ott simán megy a DD hang 5.1-el sőt még a DTS is 1500kb/s-el is. Valszeg a netflix olyan tartományt küldhet ki amit az erősítő nem szeret, vagy nem tudom, mert optikán meg jó.
-
SzlobiG
félisten
Netflix+hdmi arc használoktól kérdezném.
Witcher alatt, ha a hangot 5.1-el választom ki, akkor nem szól az erősítő, de ha átrakom simára, akkor szól. Az infó szerint dolby D, és 5.1, de sztem csak felkeveri mivel nem az 5.1-es hangot választom ki.
Nálatok hogyan megy?
[ Szerkesztve ]
-
-
SzlobiG
félisten
HDMI ARC.
Kellene egy kis segítség össze kötöttem az erősítőmmel a TV-n a 2-es HDMI portba.
A TV fel is ismeri az erősítőmet tudom is a távirányítóval kezelni a hangnál átállítottam ARC-ra és átengedés és nincs hang. Pedig ha ki/be kapcsolom az erősítőt autómatán átvált a TV saját hangszóróra, de valamiért nem szólal meg az erősítő, hiába megyek végig az inputjain.Szerintetek mi lehet gond? Próbáltam több portba is másik kábellel is, viszont a kábelek verziószámát nem tudom.
-
SzlobiG
félisten
Megnéztem a korábban írt problémát a Planet Earth 2-be és nálam is "szaggat" a kép bizonyos jeleneteknél ha állítok neki Trumotion-t akkor ugyan jó lesz, de ahogy a többieknél itt is megfigyelhető artifact.
-
SzlobiG
félisten
válasz junior19 #37013 üzenetére
Kicsit félre érted a dolgot úgy látom. Tisztába vagyok vele, hogy egy másik kalibrált kijelző értékei nem feltétlen lesznek jók egy ugyanolyan típushoz mivel ezek többnyire egyedi értékek. A monitorom kalibrálva van saját színprofillal. Én nem bizonygatom, csak leírtam hogy a legtöbb szemnek általában a nem színhelyes megjelenítési mód jön be, ennyi. Szóval én nem akarok senkit se meggyőzni kár is volt ennyi betűt pazarolnod erre.
[ Szerkesztve ]
-
SzlobiG
félisten
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de számomra a HDR anyagok jönnek be a legjobban, sima 4K-t már már nincs is kedvem nézni.
Mutattam már több szemnek is a képet, hogy az Eredeti, vagy a szakértői bekalibrált a jobb, egyöntetűen az eredetire szavaztak.
-
SzlobiG
félisten
-
SzlobiG
félisten
Azt nem lehet B9 esetén beállítani, hogy a TV adások magán a Tv-n szóljanak, de pl az egyéb filmek optikán keresztül? Mindig át kell állítgatnom optikára, majd vissza a tv-re, kicsit körülményes.
Amúgy optika helyett érdemesebb lenne HDMI-n átvinni a hangot, vagy nem lényeges?
-
SzlobiG
félisten
Ránéztem én is és hát állejtős. Asszem megvan az anyag amivel lehet "demózni" a TV-t.
Kikapcsolgattam mindenféle képjavítót HDR esetén, tök feleslegesnek érzem még az AI fényerő is be volt kapcsolva. True Motion élénken van, így számomra megfelelőnek tűnik nem lesz túl gyors vele de viszont sima a kép.
-
SzlobiG
félisten
Tegnap este néztünk egy majd 100 gigás uhd hdr filmet és gond nélkül ment wifin keresztül, ránéztem olyan 100-150 mb/s-el ment szóval tényleg kevés lett volna a 100-as lan. Kevés volt a sötét részlet a film alatt, de a világos részek is tűélesek voltak. HDR alatt normáli, hogy 100-asra veszi az OLED fényt ugye?
-
SzlobiG
félisten
Érdekesek ezek a beállítások asszonynak megmutattam melyik a valósághűbb beállítás és melyik az eredeti egyértelműen az eredetire szavazott, hogy sokkal szebb meg sztem 10 emberből 8 azt mondaná.
krx: Igen VA paneles sonyról, de én ott is egy bekalibrált eredetihez közeli beállítást használtam.
Na mind1, majd elszórakozok még vele.
-
SzlobiG
félisten
-
SzlobiG
félisten
Igen ez jobb szó rá, hol használod filmeknél, vagy Tv adások? Filmek esetén így a 24p nem érvényes?
Beállítottam a PH által kalibrált értékeket és hát szó szerint pocsék lett a kép, mosott xar az egész, szóval már vissza is állítottam a saját beállításaimra. Asszem maradok a szemem által preferált képhez.
-
SzlobiG
félisten
válasz renatto #36854 üzenetére
Régebbi darab szóval ha esetleg kell, akkor veszek egy másikat ami tudja rendesen a HDR-t, de remélem nem lesz rá szükség, sokkal kényelmesebb így, hogy a tv-n megy minden a megosztás is pofon egyszerű volt.
Még mielőtt felraktam a falra a tv-t gyorsan átnéztem van-e pixel hiba, de nem találtam, a tinting, banding témával nem is foglalkoztam, ha megy rajta tartalom nem venni észre semmilyen hibát nekem ez a fontos.
Írtátok korábban, hogy be kell járatni a TV-t ez hány óra után lehet befejezettnek tekintetni?
(#36855) Borisz76 Van normális hangcuccom külön erősítővel, de mi csak szinkronos filmeket nézünk és ott ahogy említetted is, nem hogy HD de még DTS hang se szokott lenni, nem beszélve arról, hogy manapság már egyre több a 2 csatornás magyar hang sajna. Mivel DB-t nem tudják a média boxok a TV meg igen, így számomra fontosabb.
[ Szerkesztve ]
-
SzlobiG
félisten
Végre megjött a B9 nekem is.
Be is üzemeltem meg még tegnap meg is néztünk egy filmet (50gigás verzió) hát tényleg állejtős a kép amire számítottam. A kép mellett a tv hangzása is egy szintet lépett a sonyhoz képest, sokkal szebb és végre vannak mély hangok is. A gyári lejátszó wifin keresztül lazán vitte az 50 gigás anyagot, szóval a média boxot meg is szüntettem így nem lesz rá szükség a hang meg optikán átmegy az erősítőbe.
Még nem nagyon állítgattam a PH-s kalibrált beállításokat használja valaki, bevált?
-
SzlobiG
félisten
válasz daneel_hu #36659 üzenetére
Jött az sms csüt, vagy pénteken hozzák az én B9-met is, már előre félek, nem szeretném megbánni a dolgot, sokat agyaltam rajta mi legyen a Sony után. Mondjuk 1-2 pixel hiba nem fog érdekelni ha a kanapéról nem látom, majd ha közeleg a gari lejárta, akkor cseréltetem.
(#36670) ginola
Szerintem az LG B9 370-ért még az Emagon, vagy Alzán.[ Szerkesztve ]
-
SzlobiG
félisten
Csüt, vagy pénteken jön a B9, már alig bírom kivárni.
-
SzlobiG
félisten
válasz Borisz76 #36420 üzenetére
Jó hogy beírtad ide ezt a házimozis témát, mert így szembesültem vele, hogy az erősítőm tudja a 4K-t továbbítani, de a HDR már nincs az adatlapján ergo, hiába veszek egy jobb médiaboxot, nem fogja tudni átküldeni az erősítőn, így nálam marad a TV beépített lejátszója majd optikával át az erősítőbe a hang. Most csak ezért nem fogok erősítőt is cserélni.
-
SzlobiG
félisten
válasz daneel_hu #36061 üzenetére
Szerintem nagyon sok hibás panel lehet az otthonokban, csak ugye az átlag user meg se nézi közelről, kibontja beüzemeli az adásokat és használja, nem nézegetik nagyítóval. Szóval valszeg úgy vannak vele az LG-nél, hogy ekkora szórás belefér, hogy panelt kell cserélni néhány esetben.
-
SzlobiG
félisten
válasz daneel_hu #36011 üzenetére
Hát ezt nem gondoltam volna, hogy 100-ast használnak.
@Fisha: Akkor nem is szórakozok a kábellel, pedig oda van vezetve, marad az 5GHz-es Wifi, van egy elég jó routerem nem messze, szóval remélem jó lesz. Na meg ha visz mindent a beépített lejátszó, akkor a médiabox sem kell ez külön öröm, pedig a Kodit imádom.
Már csak ki kell várnom, hogy hozzák a TV-t.
-
SzlobiG
félisten
B9 tulajoktól kérdezném, hogy a hálózaton lévő megosztás működik rendesen? Tehát egy pc-ről szeretném majd a filmeket lejátszani hálón keresztül mint most a média box-al. A másik kérdés, hogy a gyári LG videó lejátszóval mik a tapasztalatok? Megeszi az akár 70gigás UHD, HDR tratalmakat is, vagy oda már kevés, és inkább medialejátszó kodival?
-
SzlobiG
félisten
Kalibráltatni ti elvittétek a TV-t, van értelme szerintetek? Ha igen hova? Az Rtings oldalán lévő kalibrációs értékeket esetleg próbáltátok?
-
SzlobiG
félisten
válasz Darth_Revan #35879 üzenetére
Teteje pirosas, de gondololom ez film közbe nem érzékelhető..
-
SzlobiG
félisten
Olvasgatom a topicot egy ideje, de komolyan ennyi hibát ezzel az oleddel... egyre jobban elveszi a kedvem tőle, hogy vegyek. Oké van rá gar, de Darth Revan példájából kiindúlva egy nyűg ez a gariztatás is (tudom hely függő). Döglenek a pixelek, tinging, van itt minden.
Persze ára van a "tökéletesnek" szóval agyalok tovább, csak ennyi pénzt sajnálok érte. -
SzlobiG
félisten
válasz Skorpio.59.j #35046 üzenetére
Néztem én is az Alza akcióját, van amikor adják, van amikor nem.
-
SzlobiG
félisten
Sziasztok!
Egy B7-es Oled tv-től miben lenne jobb egy B9-es idei típus? Nagy szavakba valaki le tudná írni, hogy miktől esek el egy 3éves modell esetén egy ideihez képest, van-e egyáltalán értelme megvenni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox tulajok OFF topicja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Jövedelem
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- CPU léghűtés kibeszélő
- Nintendo Switch
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Szólánc.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest