Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
renatto
őstag
válasz johnwillow #34998 üzenetére
Egy ilyet találtam, nem tudom lecsekkolni, hogy jó-e: Settings -> Energy Saving ->Turn off Screen
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
johnwillow
tag
Tudna valaki segíteni, hogyan kapcsolhatom ki a képernyőt Spotify lejátszás, internetes rádió hallgatás... közben? Köszi! Bocsi: C9
[ Szerkesztve ]
-
athomi
veterán
válasz Calogero #34985 üzenetére
Debrecenibe például a C9-et azzal a megjegyzéssel értékesítették az egyik vevőnek, hogy jobbat nem választhatott volna. :) És az elejétől dicsérték a készüléket. Nyíregyházán viszont tényleg a pocskondiázás megy, főleg a Panasonicokról. Ott egy ratyi lcd volt a legjobb.
[ Szerkesztve ]
-
renatto
őstag
válasz Szatura #34991 üzenetére
Sosem használtam. Ha látnál valami visszamaradást, várd meg hogy a "4 óránkénti alap frissítő" (összeadódik) lefusson, ami 5-7 perc, kikapcsolás után, és ha utána is látszik valami, akkor használd szerintem az 1 órást.
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
powerup2
addikt
válasz rothfb #34990 üzenetére
Nemtudom de most nagyon vadászok rá . A hónapba a házimozi egészül ki plusz 2 hangfallal és remélem karacsony előtt meg is kapom külföldről.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
janos666
nagyúr
válasz powerup2 #34973 üzenetére
Az nem optikai szálas HDMI, hanem két aktív eszköz, amik "tunneling" jelleggel átviszik a HDMI jelet valamilyen tetszőleges formátumba csomagolva, optikai kábelen utaztatva, majd vissza kicsomagolják HDMI jellé a kábel másik végén.
Erre akkor van szükség, ha messzebb van a két pont, mint amit megbízhatóan át tudsz hidalni rézkábellel. Ez a táv pedig egyre csökken, ahogy nő a sávszélesség.
De alapvetően nem lesz semmi képhiba egy jó minőségű rézkábellel több méteren sem, és ebben a külsős optikás megoldásban sokkal több a hibalehetőség ahhoz képest, mint ha lenne szabványos optikai verziója a HDMI-nek.[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
powerup2
addikt
válasz rothfb #34984 üzenetére
650 ezer illetve alatta
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
powerup2
addikt
válasz rothfb #34981 üzenetére
Nekem nincs bajom szuper a kép most azt várom legyen nagyobb akció lg c9 65" aztán cserélem is.
-
veterán
válasz powerup2 #34979 üzenetére
Egyébként ahogy nekem lejött, ha volt hiba a panellel kapcsolatban valaha is, az nem igazán beégéssel kapcsolatos volt. Inkább a túlzott tinting, banding, halott pixelek, téglalapok, formák a képernyőn voltak inkább a csereokok.
Kezdem azt hinni, hogy ez a beégés egy kicsit túl lett tolva.[ Szerkesztve ]
-
renatto
őstag
válasz rothfb #34978 üzenetére
Miért ha elkezded nézni a "zEszmeraldát" abbahagyod?! A kérdés arra irányult mit tanácsolok, így ennek megfelelően írtam, hogy én ezt tenném/tettem az elején. Nem is égett be a készülék 2 év alatt, pedig rengeteget játszottam. Nem hiszem hogy nagy áldozat az első pár héten. Bár lehet sokkal többet is kibír a tévé, de nekem ez bejött.
Felőlem lehet nyélgázon tolni napi 10-20 órában is az első perctől, egy percig sem fog zavarni!
Amúgy bele tudok tolni egy AC-ba 30-40 órát egy hétvégén, ha ez a kérdés.
[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
válasz rothfb #34978 üzenetére
Én nekem B7 oled van és semmi beégés nincs pedig egy ideig pc-vel volt összekötve ugy gameltem és néztem filmet sőt bőngészőt is sokat használtam ezen tulmenően volt még xbox is és volt hogy zsinorba 8 órát is ment a tv
-
powerup2
addikt
válasz Celtis #34975 üzenetére
Elvileg van, ugye függ a kábel hosszától meg a szigeteléstől illetve attól is hogy van e a közelébe tápkábel.
[ Szerkesztve ]
-
renatto
őstag
válasz Szatura #34971 üzenetére
Nincs mit. Nem sokat tudok javasolni, csak néhány apróság. Az elején lehetőleg teljes képernyős műsor menjen, mint TV, játék, demó videók, viszont ~60 percenként azért én váltanék játékot, csatornát. Játék menüben (XboX/Ps), dashboard-on, játékban nem AFK-znék 5-10 percnél tovább, inkább kikapcsolnám a tévét. Valamint ha filmet néznék, ami alul-felül csíkos vagy játszanék egy órát, esetleg többet, mielőtt kikapcsolnám amikor végeztem, pár percre átraknám tévére, hogy "átmozgassa" a teljes képet... Én anno így csináltam és a következőnél is így fogom. Ez csak az első 2-4 hét, utána egyre hanyagabb lettem. A végén már 4-6 órát is játszottam egyhuzamban.
-
powerup2
addikt
válasz renatto #34972 üzenetére
elvileg az optikai szálas hdmi kábeleké a jővő mert nincs jelveszteség majd én is beszerzek olyan kábelt és csinálok tesztet
-
renatto
őstag
Elvileg sima HDMI with Ethernet is jó lehet hozzá. Ha van olyanod, azzal próbáld ki mielőtt vennél. Kétlem, hogy adnának HDMI kábelt tévéhez.
-
powerup2
addikt
elvileg ami mellett fel van tüntetve hogy tudja a hdmi 2.1illetve ez 48GBps akkor az tuti jó lesz.
-
Zebu
addikt
Skacok, EARC használatához milyen hdmi kábel kell? az oled55c9pla-hoz adnak valami ilyesmit?
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz rothfb #34963 üzenetére
Nem, nem nem...
Amelyik leesik és visszapattan, az megy a japán gyártóknak (annak függvényében, hogy milyen magasra pattan, de a sorrend titkos), amelyik nem áll fel három másodpercen belül, az pedig az LG szervizeké.
Remélem, hogy most már tiszta, és nem kell ezt újra megvitatni minden nap.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Plebi
senior tag
válasz szuszinho #34913 üzenetére
Én nem a minőségre térnék ki, mert az nem tudom, mivel a madvr + MPC-t nem próbáltam, de ami biztos, hogy kényelmesebb akármelyik alkalmazás + PC szerver kombót használni.
Filmek és főleg sorozatok esetén látod, hogy mit néztél meg, hol tartasz, kapsz egy szép felületet. Én eddig Plexet használtam Emby helyett, de ami biztos, hogy az Emby kevésbé érzékeny és kevésbé gépigényes ha nem a helyi hálón használva néznél tartalmat.
A Plex eddig nekem több sorozatot filmet talált meg, egy kicsit talán kiforrottabb és használhatóbb a felületet, de egyre több mindenért kér pénzt, de ne legyen kétséget a felől, hogy az emby nem áll be a sorba. Nekem kiverte a biztosítékot, hogy egy film elindítása előtt már ajánlgatja, vegyem meg az emby premiert, a plex ilyet nem tesz, de a plexben nincs alapból több felhasználó és ahogy írtam a transzkódolás is sokkal erőforrás igényesebb.
A kép és hang mindkét alkalmazás esetén tökéletes.
Gigabyte B450 Aorus Pro; Ryzen 5 3600; 16GB DDR4 3200 HyperX Predator, Sapphire Pulse 6600, SSD-k+HDD; NZXT H510 Elite; CM Silent Pro M2 620W; NZXT X62 Kraken; Dell 2311H; XSX; PS5
-
renatto
őstag
válasz Pro Koryak #34959 üzenetére
Azokat a válogatott paneleket nem a Pana kapja végül?!
-
Pro Koryak
addikt
-
janos666
nagyúr
válasz Pro Koryak #34953 üzenetére
A téglalap hiba nem firmware miatt van, hanem a(z évjárattól és márkától függően 1500-2000 óránkénti) "hosszú" (~1 órás) kompenzáció után jön elő.
Igen, ilyenkor LG panelt kell cserélni, de abban a Sony/Pana/Philips TV-ben is LG panel van, amelyik hibátlan.(#34950) chros - De nem kerülne sokba kipróbálni a képkockánkéntit. Aztán ha nem jó, a saját HDR->SDR tone mapping algójához is kellett valami hasonló villódzásgátló cucc, amit valószínűleg akár 1:1 át lehetne ültetni (de csak ha muszáj).
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
renatto
őstag
válasz rothfb #34940 üzenetére
Nekem nem ilyen jött az tuti és a szervizes sem említett ilyesmit. Viszont máshol már olvastam, hogy a cserepanelek között van már módosított (B7 v C7), ami jobb, strapabíróbb, de nem tudom ez konkrétan mit jelent/het.
Azt viszont tudom, az enyémre egyik sem volt igaz.KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
Zolom89
senior tag
-
chros
őstag
válasz Pro Koryak #34944 üzenetére
> Attól más a Pana, hogy nem kell panelt cserélni. ... a topikban eddig 1 hibás Pana volt
-
chros
őstag
válasz janos666 #34947 üzenetére
Ertem, hogy mire gondoltam, de nem hiszem, hogy ilyen trivialis lenne a problema:
- frame-enkent: ahogy mondtad is, lehet, tul gyors lenne a valtas
- scene-enkent: madvr nem tudja elore, hogy mi is egy scene, es milyen adata lesz annak vegul (legalabbis a measurement fajlok nelkul, ami most nem is muxik HSTM-el) -
janos666
nagyúr
Nem kell hozzá HDR10+ , ez épp azt váltaná ki egyszerűbben.
Szerintem nem lenne nagy munka az alap implementáció, csak ha tuningolni kell.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
daneel_hu
addikt
válasz pinnacle #34943 üzenetére
Lehetséges.
De szerintem azért nem büntethetnek mert beég...Azt olvastam (lehet itt is), hogy Ausztráliában nem engedik meg, hogy olyén tévékészüléket hozz forgalomba amelyre beégés esetén nem adsz garanciát, vagy statikus elem kizáró ok stb... ott van erre törvény.
Ettől függetlenül biztos ott is nyomulnak oled-del csak garit kell rá adni. -
Pro Koryak
addikt
válasz Zolom89 #34937 üzenetére
"Attól szarabb az LG mint a Pana mert ha meghibásodik akkor nem g*ciznek hanem cserélik a panelt otthon nálad el sem kell vinni a tv-t stb? ugyan már
Nem is akartam reagálni ezekre az idióta és felesleges hozzászólásokra de mivel nekem is lett egy panelcserém így megosztom a tapasztalatomat."Attól más a Pana, hogy nem kell panelt cserélni. Nálam sem, 2x rothfb-nél sem + eddig másoknál sem.
Itt a topikban eddig 1 hibás Pana volt(2017-es széria!), az is fw frissítés után lett "középen téglalapos" a kijelző. Ha jól emlékszem. Vagyis az is panelhiba volt.
Ennyi.Lehet a köv. nekem is LG lesz, meglátjuk.
-
pinnacle
nagyúr
válasz powerup2 #34909 üzenetére
SONY márkaboltban azt mondták, hogy Olednél a beégés is garanciális hiba. Azért érdemes rákéredzeni. Mondjuk lehet a SONY garanciakezelése is ügyfélbarát, nincs is olyan más cég, ahol a vásárlástól számított 1 éven belül, vehetsz +3 év gyári garancia kiterjesztést.
daneel_hu videóban láttam, hogy Ausztráliában megbüntették az LG-t valami Oled beégés miatt. Nekem megvan ez a cikk?
[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
Hát ez érdekes, de ha a NYÁK lap csavarhelyek megegyeznek, akkor lehet hogy gyakorlatilag lett egy B8 v., B9 TV-d (talp, hátlap, hangszórók és a tápegység kivételével).
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
chros
őstag
válasz janos666 #34901 üzenetére
Koszi a visszaigazolast, Vincent is erre jutott (ha meg nem lattad a videot, akkor nezd meg). De az eredmeny nekem egyertelmuen olyannak tunt, mikor mi fixen 700-nit-et allitunk be madvr-ben: majdnem hard-clip.
> meg kéne kérni madshi-t
Eloszor a HDR10+-ot kene implementalnia, de arra sem sok az esely mostanaban Nagyon el lehet havazva Envy-vel, mert a madvr fejlesztest sem igy kepzeltem el, mikor foallasban kezdett dolgozni ezen ...
De kerdezd meg tole, hatha ... -
veterán
"Ami mások számára kicsi infó, érdekesség hogy nem 2 éves saját panelját rakják már bele, hanem újabbat nem csak a panelt cserélték hanem ami rácsatlakozik elekronia, hogy az új panelt rá lehessen kötni. Azt mondta a szervízes hogy eggyel jobb újabb panel mert a b7 eredeti panelja már nincs."
Ez mondjuk érdekes, ezt még nem hallottam így ebben a formában. Daneel, renatto mi a véleményetek erről?
-
veterán
Nem mondtam, hogy szarabb az LG. Sőt ilyet senki sem mondott, de pont az volt a célom, hogy kerüljem a gyors, lassú, ultragyors, 1-2-3 panelcserét. (Bocs Fisha) Nem azért fizettem ki másfél milkát annó, hogy paneleket cserélgessek. Nevetséges is lenne, legalábbis addig, amíg nem velem történik. Ha én ezért idióta vagyok, vállalom, neked meg meghagyom a gyors panelcseréket... .
Az idő engem igazol, ahogy telik múlik, egyre jobban. Aztán ha nálam is beüt a krach és a Pana szarakszik, többet nem veszek Panát és áttérek a Sonyra, vagy a Philipsre. Vagy ha lesz Samu oled, akkor arra. Addig viszont... -
Drakk
tag
Ma felhívtam az LG ügyfélszolgálatot, ahol azt mondták, hogy a tavalyi OLED TV (55C8 van nekem) használható a Google Assistens, ha UK-ra állítom a régiót. Próbálta már valaki, hogy ez tényleg működik? Korábban az év elején csináltam egy próbát ezzel, de akkor még le volt tíltva a hazánkban forgalmazott modelleknél az Assistens funkció.
Amit most gondolsz, holnapi életedet formálja.
-
Zolom89
senior tag
Attól szarabb az LG mint a Pana mert ha meghibásodik akkor nem g*ciznek hanem cserélik a panelt otthon nálad el sem kell vinni a tv-t stb? ugyan már
Nem is akartam reagálni ezekre az idióta és felesleges hozzászólásokra de mivel nekem is lett egy panelcserém így megosztom a tapasztalatomat.
Oldalról belenézve a tv felső ívébe észrevettem hogy egy picit hullámos a tv éle lehet nem is a hullámos a jó szó inkább hogy van benne egy pici törés. Ami igazából 2 éve nem zavart mert észre sem vettem. Viszont zavart a gondolat hogy nem egyenes és leadtam hibajegynek az LG honlapján úgy voltam vele nem veszítek vele semmit max küldenek egy emailt hogy ez van ez nem hiba.
Leadtam a hibajegyet péntek de. 9kor délután 14kor hívtak, hogy érdeklődjenek és hogy sajnálják hogy hibát találtam benne.
Hétfőn a szervízessel beszéltem aki képeket kért a hibáról meg a számláról.
Ma egy héttel később jöttek cserélni a panelt. Úgy gondolom ez a prémium garancia, nem kellett bizonygatni semmit, látják hogy nem egyenes, kész.Ami mások számára kicsi infó, érdekesség hogy nem 2 éves saját panelját rakják már bele, hanem újabbat nem csak a panelt cserélték hanem ami rácsatlakozik elekronia, hogy az új panelt rá lehessen kötni. Azt mondta a szervízes hogy eggyel jobb, újabb panel mert a b7 eredeti panelja már nincs.
Szóval akkor lett egy 55B7_ésfelemViszont az lehet hogy már csak placebó de mintha tényleg szebb élénkebb színek lennének.
[ Szerkesztve ]
“LG C2 + Samsung Q990B” Asus Rog Strix G17
-
renatto
őstag
válasz daneel_hu #34933 üzenetére
Az itteni MM-ben a Sony kitúrta a Samsung-ot a "szobából". Egy külön sarok(szoba) van ahol egy gyártó termékei vannak, ahol évekig LG volt, de kb egy éve átépítették Samu-ra, majd pár hónapja Sony-ra.... Megy a harc.
-
renatto
őstag
válasz Szatura #34928 üzenetére
Igen, ami nem HDR vagy DolbyVison, azoknál mind alacsonyabb beállítás javasolt. De ahogy írták, este, sötétben úgyis zavaró lehet már 50 körül is. Bár sötétben néha a HDR is az lesz, hacsak pillanatokra is (elemlámpa, villámlás...).
65E9 - 770k lesz MM újság szerint.
-
Gigicuci
senior tag
válasz rothfb #34930 üzenetére
engem se csak egy kicsit azért elbizonytalanítanak, meg elképeszt, hogy ilyen hittérítés megy. Euronicsban: LG OLED-et ne vegyél, 2/3-kat visszahozzák aki ilyet vesz az megérdemli, gyere nézd a szuper QLED-et inkább. Nagyon erőszakosan tolják már. Nem sok babér fog teremni így a Panának.
-
-
Gigicuci
senior tag
válasz rothfb #34924 üzenetére
Nincs rendesen képviselve itthon, az MM-ben is minden eladó le akart beszélni a Panáról, a fele a készülékeknek ki volt kapcsolva amikor ott jártam, a Philips komolyabb standot kapott mint a szerencsétlen Pana. Erre még rádobják ezt az akció visszavonást is. A szervizről is vegyes vélemények vannak...szerencséjük, hogy jó árban és minőségben adják az alap tévéjüket, de már én is haragszom rájuk. Pedig nagy fan vagyok.
-
daneel_hu
addikt
válasz renatto #34919 üzenetére
Szerintem ezekre a készülékekre blődség 5 éves garit adni.
Egyszerűen nincs még azon a szinten ez a technológia. (sajnos)
Beégésre meg ugye hivatalosan egyik sem ad.
Nyílván jó lenne nekünk usereknek ha tisztázva lenne ez a dolog, de úgy tűnik csak Ausztráliában van ez feketén-fehéren kimondva/megoldva.Addig pedig marad a méltányosság. (vagy nem...)
-
renatto
őstag
válasz rothfb #34910 üzenetére
Persze nincs velük semmi, de ha most lenne 2 OLED, azonos áron és az egyik +3 év GYÁRI garanciát ad, az igen komoly érv... szerintem. Így többen fordulhattak ebbe az irányba. Ami mint kiderült zsákutca.
-
veterán
válasz daneel_hu #34911 üzenetére
Nem tudom pontosan, de ha minden igaz, volt egy 3 hónapos promóció (ami most is tartana), ami alatt, ha vettél tv-t és regisztráltál, 2 év helyett 5 év garanciát kaptál. Volna... Két magyarországi bolt volt benne a promócióban és gondolom páran azért vettek Panát, mert az 5 év hallatán felcsillant a szemük. Aztán hoppon maradtak, amikor regisztrálni kellett volna, mert Magyarországot ki sem lehetett választani.
Érdekes mert most még pár nyelven elérhető a regisztrációs oldal, pl románul, a román zászló is kiválasztható, de hogy valóban működik e ott ez a promóció, nem tudom. -
szuszinho
őstag
Melyik jobb megoldás tartalmak lejátszására minőség szempontjából? Van egyáltalán különbség?
Lg Emby alkalmazással, vagy PC-ről madvr + MPC?
Amint időm engedi, kalibrálni fogom a készüléket. -
Freddy76
addikt
válasz daneel_hu #34903 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, a többieknek is. Ahogy nézegettem teszteket, egy olyan terület van, ahol az LG mérföldeket ver a Sony-ra, az a játék. Ez nálunk nem releváns, nem játszunk, nem is fogunk. A Sony-nak valamivel jobban tetszett a hangja a boltban. A kép annyiban nem volt ott mérvadó, hogy az én szememnek mindkettő tökéletes volt...
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
powerup2
addikt
válasz rothfb #34908 üzenetére
Panel csere kérdéses LG-nél cserélik simán pana meg a sony nem hiszem hogy olyan lazán.
-
veterán
válasz powerup2 #34907 üzenetére
Ha én most Panát vettem volna, nem az 5 év miatt vettem volna... Amikor 1 éve a 2 tv-t vettem, akkor is csak 2 év járt rájuk. Ha az LG-re 5 év járt volna, akkor is Panákat vettem volna. Már sokszor leírtam, miért. És egyelőre lekopogom, jól is tettem.
Ettől függetlenül, igen, ez nem volt valami vevőcsalogató lépés a Panától. A marketingosztályt egy az egyben kipenderíteném onnan úgy ahogy van. -
powerup2
addikt
válasz renatto #34906 üzenetére
Azokat átverték majd vesznek az emberek LG-it ennyi.
-
renatto
őstag
Tényleg lelőtték a Pana 5 év promóciót. Ez érthetetlen. Nem tudom mi történhetett, illetve mi van azokkal a vásárlókkal, akik mondjuk emiatt választották a Panasonic-ot.
-
daneel_hu
addikt
válasz Freddy76 #34898 üzenetére
"Megnéztem több modellt, és hajlok a Sony felé. Kinéztem egy Sony kd 65ag8baep tévét, a Media Markt-ban ez most 699e 3 év garanciával.
Kérdéseim a témához értőkhöz: ez jó vétel? Van jobb ebben a kategóriában? A 65 col nem létfontosságú, a 45 után elég lenne az 55 is. Kérdés, hogy érdemes keresnem ebben a méretben és árkategóriában mást, vagy 55 colban keressek jobbat, vagy olcsóbbat."LG C9 jobb vétel a paramétereit tekintve (HDMI 2.1, G-Sync, VRR, sokkal jobb input lag!, stb...) ráadásul jóval magasabb a fényereje is.
Panasonic GZ950 van még ebben az árkategóriában, annak pedig mindkettőnél jobb a hangja. (ezt mondják)Ha csak a szimpla paramétereket nézed akkor ebben az árfekvésben a C9 a legjobb.
Ha játszol is a tévén akkor szerintem C9, de amúgy olyan nagyon nem tudsz mellélőni ha mást veszel.Ja és mégvalami, MINDEKÉPPEN 65-öst vegyél.
SEMMI de SEMMI nem tudja helyettesíteni a képátlót![ Szerkesztve ]
-
renatto
őstag
válasz Szatura #34900 üzenetére
SDR-nél nincs külön vezérelve a kép minden része, ergó 100-as OLED fényen, mindenhol ennyit fog (próbál) produkálni, folyamatosan.
HDR-nél vezérelve van, tehát a 100-as OLED fény, azt adja meg, hogy a kép legfényesebb pontja elérheti a maximumot (tévé képességének maximumát), de ez csak nagyon kis területet érint és ritkán (nem folyamatosan, mint SDR-nél). Így ez távolról sem annyira megterhelő a tévére nézve. Tehát egy 100-as HDR film, kevésbé megterhelő, mint egy 50-es EZO TV. És az EZO tele van rikító statikus elemekkel is.KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
janos666
nagyúr
Úgy tűnik, hogy HDR Játék képmódban (csak ebben választható ez a beállítás a felhasználói menüben) a 2019-es új Dinamikus Tónus: HGHI opció gyakorlatilag egy 700 nit hard-clip mód.
Más abból is gyanítottam, hogy egy Frostbite3-as játékban ~700 nit-re (ez így számszerűleg a developer console-al olvasható ki) kellett beállítani a játékmenüs kalibrációs csúszkát (ahol a bal és jobb téglalapok már épp egybeolvadnak). A másik indikátor pedig, hogy nagyon hasonlít a kép így HGIG-vel arra (ezt most nem fényképeztem, csak szemre léptettem a képmódok közt), amit Cinema módban is látok az után, hogy CalMAN-el átállítottam a normál tone mapping paramétereket úgy, hogy soha ne legyen roll-off (1000, 4000 és 10000 nit pontokhoz is feltoltam 100%-ra a roll-off kezdőpontokat).
Ezzel kapcsolatban érdekesség, hogy a Technicolor módot választottam ki, mikor a CalMAN-el feltöltöttem a tone map paramétereket, de a Cinema mód is ugyan úgy néz most ki, mint a Technicolor, szóval úgy tűnik ez minden rokon képmódra egyformán alkalmazva lesz (nem lehet képmódonként egyedi), ugyanakkor a Játék mód HGIG nélkül mégis a gyári állapotban maradt. Szóval valószínűleg gyárilag más a Játék mód paraméterezése, mint a Cinema és rokon Szakértő módoké (azt még nem próbáltam, hogy CalMAN-ben a Játék módot választom ki és úgy is alkalmazom az egyedi tone-map paramétereket).
Ez amúgy jó dolog, mert játékoknál szinte mindig fix 10000 nit a metadata, van viszont az a kalibrálás, ahol be lehet állítani, hogy milyen csúcsértékre működjön a játék saját tone mapping feldolgozása. Csak ugye hard-clip mód nélkül az a kalibrálás sohasem lesz igazán helyes, mert eltorzítja a tesztábrát a TV roll-off módú tone mapping-je... Tehát HGIG be, játékcsúszka szemre behúz (vagy developer console-ban pontos 700-at megad az ember) és akkor (elvileg) minden optimális a HDR játékhoz.
Alternatíva valami olyasmi lehetne HGIG nélkül, hogy a játék a TV-re küldött metaadatot is átállítja a csúszkával iterált értékre (valós időben), akkor is meg lehet találni pár ide-oda tologatás után a ~700 nit állást, de ezt valamiért nem csinálja a Frostbite, és szerintem más játékmotor sem (talán azért, mert nem minden HDR10 kompatibilis készülék kezeli jól, ha változik a metaadat, vagy a játékfejlesztők veszik túl komolyan, hogy a HDR10 metadata az konstans és nem dinamikus, szóval nem "szabad" csak úgy változtatni teljesen kijelzőmód újra-inicializálás nélkül - ami LG esetén nem igaz, de más gyártóknál talán igen).@chros -> Erről jut eszembe, meg kéne kérni madshi-t, hogy csináljon egy "fake HDR10+" módot a madVR-hoz, ahol minden képkocka mellé a madVR által a képkockán mért peak white értéket küldi ki a TV-re. Szerintem ez viszonylag jól működhetne LG-nél, és szinte csak ennél a gyártónál nincs (még, és legalább is hivatalos) HDR10+ támogatás. Na meg sima HDR10 anyagoknál amúgy sincs benne a videóban sem a képkocka/jelent sűrűségű maxCCL, így más gyártóknál is jó lehet (ha tudja kezelni a TV a sűrű változásokat az elvileg statikus paraméterben). Lehet, hogy le kéne ezt butítani képkockák helyett "jelenet" sűrűségűre, mert nem tudom mennyi késéssel reagálja le a TV a változást (és "meghülyül", pl. villódzik-e, ha túl sűrűn változik túl sokat), szóval lehetne benne valami hiszterézis és átlagolás (talán a Dolby-nak van is erre valami javaslata a tartalomkészítők felé, és nem, vagy nem csak a saját algójuk limitálja ezt a CMU chip-ben, ha van egyáltalán erre bármi limitjük).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest