- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Schuby
aktív tag
válasz forceberg #20400 üzenetére
Nem szó szerint értettem, arra kívántam utalni hogy fájdalmasan lassú az AF. Nagyon idegesítő amikor le akarsz valamit gyorsan képezni és csak az af küzdelmét látod a keresőben a kép tárgya meg már kiment a látómezöböl. természetesen ezt sem a holdra értettem.
Mindössze azt ajánlanám, hogy inkább várjon türelemmel és gyűjtsön pénzt egy jobb fajtára, mint első kirohanásból venni egy obit, aztán amikor a holdon kívül mást is fotózna, csak a szívás van vele. A hold meg fogja várni.Ennyi.x230, N53SN, D7200, BV6000S
-
A Zéé
addikt
válasz imyourfriend #20398 üzenetére
ha komolyan érdekli, akkor bizony dslr... És nem 300-as obi, hanem olyan teleszkóp, amire fel lehet pattintani a dslrt. Meg óramű, meg állvány, meg társai.
Just a simple Lineman...
-
*Ropi*
félisten
válasz masterful87 #20391 üzenetére
Holdat fotózni távcsővel és T2 adapterrel érdemes, ha képminőséget is szeretnél.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
grigo
őstag
Jó reggelt uraim. Tudom, hogy nem m42 topic, de talán többen ránéznek erre általános jellege miatt, ezért kérem elnézéseteket.
A kérdésem az lenne, hogy 135mm-re kell félni a 3.5 fényerőtől egy CZJ sonnar esetében? Vagy inkább egy penta javallott 2.8-al vagy bármi más ami jobb mint a 3.5
Előre is köszönöm. Szívesen olvasnám személyes tapasztalataitokat, vagy tippeket. Hogy mit érdemes ebben a kategóriában.https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
zgospel
őstag
a másikat nem ismerem, de a sonnarban az a jó, hogy nyitva is penge a képe és CA sem jellemző.
az enyémen sajnos be van ragadva a blende így nyitott álláson kívül máshogy nem is tudom használni, szóval nem tudom, hogy rekeszelve javul-e még a képminőség
https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
grigo
őstag
válasz zgospel #20407 üzenetére
Hát más esetben fenyerő alapján döntenék. De ez csak egy sonnar. Mindenhol azt olvasom hogy nyitva is penge és szépen mos nagyon. Kérdés hogy mást ne is keressek akkor? Felmerült még Jupiter, Takumar, Tair.
Illetve reális áron mire számítsak ami nem irányár hanem vételi.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
zgospel
őstag
nem ismerem a többit, illetve Jupiter volt a kezemben kb 2 percig, de gépen nem volt alkalmam összevetni. állítólag az is jó.
a sonnart én 15ért vettem anno, de akkor még működött a blende.
gombamentes, karcmentes, belül a por mennyisége is elfogadható.
ahogy nézegettem akkoriban ez reális ár volt érte, hogy mostanában hogy mennek azt nem tudom, de feltételezem nem nagyon változott a helyzethttps://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
Sage83
aktív tag
Sziasztok!
Tokina AT-X 12-28mm f/4 PRO DX-el van valakinek valami tapasztalata vagy valami velemenye?
Välaszokat elöre is köszönöm!!
[ Szerkesztve ]
-
ccs2929
senior tag
Szia!
A Pentacont messze kerüld el szerintem, elég takony képe van, 5,6 körül már elfogadható(bb). Tapasztalatom a Sonnar-al nincs, viszont a Jupiter 37A-m van, 3,5-ön is penge képe van, elvileg a Sonnar ennél csak jobb minőségű lehet A Jupiter jelenleg 10-12000ft körül mozog. Saját képek a Jupiterrel itt találhatóak.
Flickr: http://goo.gl/V53ntj Ha korrekt volt az üzlet,akkor várom az értékelést!
-
Telomanikus
senior tag
Hol érdemes szétnézni használt obi ügyben? Én kb 3 alapvető adok-veszek oldalt ismerek. Valaki linkelne nekem párat pm-be?
-
Sage83
aktív tag
Illetve egy mäsik lencse is erdekelne ,h milyen tapasztalatok vannak vele.. egy Tamron SP-AF 70-300 F/4-5.6 Di VC USD vagy inkäbb gyujtsek meg egy kicsit es vegyem meg a Tamron SP AF 70-200 mm F/2,8 Di LD IF MACRO??
Most egy Nikon D90-es väzam van,de hamarosan feljebb lepek ha minden jol megy egy D7100-re....
Bocsi az ekezetes betükert,de csak nemet bill van keznel!!
Välaszokat elöre is köszönöm!!
-
Colonel993
senior tag
válasz Sage83 #20414 üzenetére
70-200mm 2.8 portré üveg... fényerős, de nincs stabi...
DC motoros (vagy vázmotoros) meghajtás ami lassabb, zajosabb
70-300... amolyan Néptele tartomány, van stabi, Piezomotoros meghajtás, szép éles képe van gyútávhoz mért legtágabb blendén is, kontrasztja, színei kenterbe verik a Nikon 70-300 VR-jét... hát még ha az árcédulákat is megnézedNemigen lehet ezeket így döntőbe tenni... másra lett kitalálva mindkettő.
Ellenben mindkét üveg remek optikai tulajdonságokkal rendelkezik és árcédulái is roppant barátiak.
Jó volna tudni, mire akarod használni...[ Szerkesztve ]
||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
Sage83
aktív tag
válasz Colonel993 #20415 üzenetére
Hello
Horgäsz versenyeket kene fotoznom...meg neha ujsäg cikkekhez elöni pär kepet!!
Eddig egy kölcsön Nikon AF 80-200 f/2.8-al fotoztam ami bitang egy lencse,de most mär kene valami sajät szerzemeny...A Nikon horror ärban van,es meg a nagylätoszög tartomänyt is fejlesztenem kene,igy egy "olcsobb" tele-vel kell beernem... -
Colonel993
senior tag
válasz Sage83 #20417 üzenetére
Tami 70-300 VC USD...
Napfényed lesz... tehát fénnyel nem lesz bajod, Stabid is van, nem utolsó sorban nagyobb átfogásod és USD meghajtás is.
De ha valami miatt kiváltképp nagyon kell az F2.8 akkor a 70-200[ Szerkesztve ]
||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
Sage83
aktív tag
válasz Colonel993 #20418 üzenetére
Ertem,köszönöm!!
-
törölt tag
Sziasztok,
jóbarátom Canon EOS 7D-hez keres Tami 17-50 2.8-at, VC nélkülit. Gondoltam, beírom ide, ha tudtok, privi pls.
Köszi !
[ Szerkesztve ]
-
torzo
őstag
Természetfotózáshoz keresek megoldást.
Az egyik lehetőség, hogy valamelyik fényerőgyenge super telezoom-ot választom (Tami 150-600, Sigma 150-600 stb.).
A másik, hogy egy penge 70-200-at (leginkább Tami) konverterrel. Utóbbi megoldás egyelőre jobban tetszik, de nincs tapasztalatom a konverterezéssel. A tesztoldalakon azt látom, rendesen rontja a képszéleket, de a tesztábra elég steril dolog. Valaki, aki dolgozott már konverterrel megoszthatná néhány szóban a tapasztalatait.
Ja, dx vázól van szó természetesen, tehát a képszéli hibák egy részével nem kell foglalkozni. Remélem, legalábbis.[ Szerkesztve ]
-
torzo
őstag
válasz imyourfriend #20422 üzenetére
-
i-sti
senior tag
Sziasztok,
Gép vásárlása előtt állok.
Eddig egy Pentax K-50 mellett döntöttem de még nem végleges.
Hobbi szinten milyen obikat ajánlotok hozzá?
Az alap kit obi milyen? Elég éles képet és homogén hátteret tud készíteni?
Szeretnék egy portré obit is. Eddig valamilyen 50mm szeretnék. F1.8 jó árban van de az F1.4 2x annyiba kerül.
Valami zoom-obi is kellene.
Ezekből mit ajánltok.UI: Azt vettem észre hogy Pentax obik valamiért drágák. Ez csak nekem tűnt fel?
Novum Forum Siculorum
-
Tin_Shield
őstag
Szerintem inkább a Pentax topicban tedd fel a kérdéseidet, ott ismerik a legjobban rendszert.
18-55 kitobi, kb. ugyanazt tudja mint bármelyik rendszer kitobjektívje, korrekt kép olcsón, de semmi extra. A Pentax pozitívuma, hogy a WR kitobik időjárásállók, ilyet más rendszer nem kínál ennyiért.
Az 50-es (ekv 75) használható portéra csak kicsit "szellősebben" célszerű komponálni, Az 1.4-es fényerőnek minden rendszerben jelentős a felára.
A zoom obi alatt mire gondolsz (a kitobi is zoom objektív)? Valami nagy átfogású túristazoom? Telezoom?ui: A jó gyári objektívek minden rendszerhez drágák. Részben megoldást jelent az itthoni/külföldi használtpiac, valamint az un. 3rd party (Tamron, Sigma, Tokina) gyártók kínálata. A Pentax-nál továbbá elég egyszerű a régi manuális objektívek használata, frankó darabokat lehet találni az új objektívek árához képest akár "gombokért" is.
[ Szerkesztve ]
-
i-sti
senior tag
válasz Tin_Shield #20425 üzenetére
Zoom obi alatt 55-200 vagy 70-300 értem.
Hogy melyik ad jobb képminőséget, persze normális ár mellett.
Akkor felrakom a kérdést a Pentax-os topicbanNovum Forum Siculorum
-
uffneked
aktív tag
Tamron 70-300mm F4-5.6 AF Di LD Macro
Sigma 70-300mm F4-5.6 DG Macro
Sigma 70-300mm F4-5.6 APO DG Macro
Nekem utóbbi van, elég jól használható.
Pentaxból ezt ajánlanám:
SMC Pentax-DA 55-300mm F4-5.8 ED[ Szerkesztve ]
-
Colonel993
senior tag
válasz uffneked #20428 üzenetére
Sigma 70-300 -as APO nélkülit húzd ki a listából.. tekintve, hogy szerepel alatta és fölötte azon két társ...
Sigma is azért adta ki az APO verziót mert egy FAIL volt az első 70-300 -uk a Tamron 70-300 Di LD de még a sima LD-hez képest is.
-
polcsa
aktív tag
Sziasztok!
Beszereztem az első cserélhető obis gépemet, Oly E-PL3.
Tudnátok javasolni hozzá olcsó, nagy fényerejű fix alap obikat, amiket fel lehet rá tenni, akár közgyűrűvel is és szép a képe. Nem baj a kézi fókusz.
Láttam már pl helios-44-2 2/50-est, ezt kipróbálnám.
Ezt pl fel lehet tenni az én m4/3-os gépemre valamilyen közgyűrűvel és érdemes?Még egy kérdés. Olyan van, hogy a gyári kit obinál, nagyon közeli témák esetén, mintha a fókusz vonala egy vonalban lenne, hanem előre hátra változna?
[ Szerkesztve ]
-
Tin_Shield
őstag
válasz polcsa #20431 üzenetére
A manuális objektíves topikban tudnak segíteni [link]
Az elektronyos Canon objektívekhez egy jelátvivős adapter legalább annyiba kerül(ne) mint az egész cuccod. Akinek profi Canon EF objektívparkja van és egyéb vázakon is használná azoknak talán megéri, másnak nem. Ez az 50 f1.8II messze nem ér annyit, hogy foglalkozz az adapterezéssel, inkább a manuális objektívek között nézelődj, számtalan típus/bajonett létezik és gyakorlatilag mind adapterezhető az E-PL3-ra.
Nagyon közeli témákra a kitobi nem tud rendesen fókuszálni, a minimális fókusztáv (~25 cm) környékén könnyen előfordulhat fókuszprobléma. És akkor is problémás lehet a fókusz, ha a fókuszkeretben kontrasztosabb dolgot talál, mint amit te szeretnél hogy a fókuszban legyen. Valamennyit segít ha a fókuszkeretet a legkisebbre állítod, pl gyorsgombhoz rendeled a 10x vagy a 14x nagyításhoz tartozó keretet, vagy S-AF+MF módban a nagyított képen kézzel pontosítod a fókuszt. -
polcsa
aktív tag
válasz Tin_Shield #20435 üzenetére
Ok, átirányultam oda.
Amúgy igen, 25 cm körül lehetett a távolság, mert nagylátóban a lehető legközelebb nyomtam a témához.
Köszönöm a tippeket! -
uffneked
aktív tag
válasz Colonel993 #20430 üzenetére
Igazad van, de just-in-case bent tartottam, hátha a 35k is sok neki, amennyibe az APO szokott menni. Mondjuk akkor meg már inkább az 50-200 20k-ért.
-
Colonel993
senior tag
válasz uffneked #20437 üzenetére
Pentax-en én vettem már 70-300 Di LD -t 16 000 HUF-ért... de legdrágábban is 20-25e lenne a reális ár érte...
Ezeket az üvegeket közel 40e HUF-ért kapni 5 év garival újonnan.
Persze a SIGMA más, de abba az üvegbe már kinézete/felületi kezelése miatt se venném... pedig egy hangyányival jobb CA mennyiséget produkál mint a TamPon||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
i-sti
senior tag
A K-50 alap 18-55 mellé milyen portré és egésztestes obit érdemes venni?
"Még" egy 50mm fixet (1.8), vagy valami nagyobbat, mondjuk 75, 80,85mm.
Több lenne az egésztestes fotózás mint a portré.Novum Forum Siculorum
-
-
Real_Necro
veterán
válasz Colonel993 #20446 üzenetére
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Colonel993
senior tag
válasz Real_Necro #20448 üzenetére
Nagyon gyakori, már-már unalmas visszatérő kompó...
Nekem nem áll össze sehogy sem a kép témája, azon kívül, hogy szépek a fények meg az élesség/mélységélesség.
Még a Tini szelfi és fészbúk képes dolgokban is folytonos visszatérő elem...Páran már így szoktunk felkiáltani ha meglátunk egy hasonlót... aki meg érti az érti
[ Szerkesztve ]
-
i-sti
senior tag
válasz uffneked #20445 üzenetére
Az én pozicióm nem lényeges hogy közel vagy távol kell álljak.
A jó élességért és mélységért meg kell szenvedni
Arra vagyok kíváncsi hogy a háttérelmosást azt mi határozza meg?
Adott mm-en kicsire vagy nagyra kell állítani a blendét? vagy esetleg ennek semmiköze ahhoz?Novum Forum Siculorum
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Call of Duty: Black Ops 6
- Motoros topic
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest