-
IT café
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Byk01
őstag
-
törölt tag
Szerintem sem nagyon van a feltételeknek megfelelő obi DX-re. A 24-70-ek alul kevesek (azaz túl sokak) DX-en, pont a legértékesebb nagylátó tartomány legjobb részét bukja azzal, hogy 36mm ekvivalensen indul.
- A Tami 17-50-t el kell fogadni és azt is, hogy nincs olyan, ami 85mm körül megáll, vagy erős kompromisszumos
- tehát két obival kell lefedni a tartományt
- vagy 18-105 és a fix fényerőt feladni
- vagy venni Tami 17-50 mellé egy Sigma 50-150mm f/2.8 DC OS-t és tágítani a határokat madárfotózással, egyéb hasonlóval.. -
Byk01
őstag
válasz #40935168 #20002 üzenetére
A 24-70-et azért írtam, mert a kérdező tette fel úgy a kérdést, hogy az induló gyújtótáv 17/24.
Még a Sigma 18-70/2.8-4 is szóba jöhet, ami viszonylag fényerős, bár nem fix.
Azért sok madarat nem fogsz lőni a 150-nel Bár itatóval nem elképzelhetetlen.
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Byk01
őstag
válasz #40935168 #20004 üzenetére
Azért nem is olyan sok az az ekv. 225.
Nekem a 300 (ekv 450) is kevés az igazán közeliekhez, pedig a szomszéd erkélyen van az etető, ahova járnak."Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Byk01
őstag
válasz schawo #20006 üzenetére
Valami ikeás szék, amire dohányozni szokott kiülni
Egyébként csak az erkély sarka látszik tőlünk. Ja, és az egész nincs messzebb 3 méternél."Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
jaffa 2843
Ármester
Sziasztok!
A birtokomba jutott nemrégiben egy TAIR-3 Grand Prix Brussels 1958 4.5/300mm objektív és az lenne a kérdésem, hogy ezzel lehet valamit kezdeni egy Nikon D5100-el? Úgyértem létezik hozzá valami adapter, amivel ráapplikálhatom és használhatom mint egy manuál obit?
A másik kérdés, hogy manapság mennyit ér egy ilyen?#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####
-
mrmarkus
aktív tag
válasz jaffa 2843 #20008 üzenetére
Ha jól sejtem, akkor M42 bajonettes objektív, tehát a te vázadon egy M42 Nikon adapterrel tudod használni majd.
Az ebay árait itt nézheted meg, de itthon nem biztos, hogy ennyit megkapsz érte...
Ilyen fotókat lőhetsz majd vele...
A gugli jóbarát!
Freedom of Information
-
titán
válasz jaffa 2843 #20011 üzenetére
Sajnos a Nikonnak nagyobb a bázistávolsága (az érzékelő és a bajonett peremének távolsága), mint az M42-é. És mivel az átalakító is szükséges, az még messzebb tolja az objektívet kifelé, mint ahol az eredetileg lenni szeretne. Az egész egy állandó makró közgyűrűként üzemel. Minden más rendszeren használható, ez csak Nikon sajátosság.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
kilozsul
aktív tag
válasz Alx.Mercer #19999 üzenetére
Igen azt sejtettem, hogy DX-en fehér holló lesz a fix fényerős obi, ezért is írtam, hogy "ha lehet"... A 16-85 mennyire penge obi? Mondjuk úgy, hogy ha nem lesz más, akkor 18-105, de ha van ennél optikailag jobb, karcosabb obi, akkor inkább vesszen a tele tartomány egy része. Aztán lehet Tami lesz belőle, ha egyáltalán találok ilyet. Tamiból a stabis verzió tényleg annyival gyengébb? Próbálta már élesben valaki mindkettőt, vagy ez csak úgy elterjedt?
-
veterán
nem tudom, mennyire értékes maga az objektív, de akár át is lehet alakíttatni.
istálló? gazemberség? hupákolás?
-
BigBlackDog
veterán
válasz qnadam #20014 üzenetére
M42 > Nikon átalakítás témában némi infó. Személyes tapasztalat ugyan nincs, de hátha valakinek hasznos lesz mégis.
-
Clemi
veterán
Sziasztok, nagy fényerős ha lehet fix obi beszerzésén töröm a fejem, amit portréra is tudok használni. Ami eddig felmerült, a Canon EF-S 60/2,8 illetve a az EF 80/1,4 ti mit javasolnátok, egy 60D-re?
Ami lényeges lenne, a penge rajzolat, és a nagy fényerő az elérhető kis DOF miatt. -
Clemi
veterán
válasz zserbox #20018 üzenetére
Nos az összeg, az azért korlátozott A teteje valahol 100e körül mozog. Az 50/1,8-at meg nemrég adtam el, olyat soha többé.
Na igen és fentebb elírtam, az a 85 az valójában a Canon EF 85/1,8, csak annyi rosszat hallottam már róla és APSC-n nem tudom hogy rajzolna, mert ezen az oldalon brutál rossz a teszt szerinti rajza egy 60D gépen, így tartok tőle kicsit.
[ Szerkesztve ]
-
torzo
őstag
Dehogy kuka! Igen jó hírű obi! Van fórumtárs, aki profi módon ért az átalakításhoz, lesz tehát végtelened is. Keresd rascalyjo-t! Nekem pentás obit adaptált Nikonra, azóta is hibátlan.
Az említett telével is volt már dolga, biztosan tudom.[ Szerkesztve ]
-
zserbox
őstag
-
kilozsul
aktív tag
Sziasztok!
Erről a Nikon 18-140 kitobiról van valakinek tapasztalata? Kenrockwell-len nincsenek tőle elragadtatva. 18-105-höz képest milyen lehet?
-
Throme
veterán
válasz kilozsul #20032 üzenetére
Szerintem itt sok tapasztalat nem lesz, mert kitben se olcsó, külön meg végképp drága.
Olyan 600€ ~ 180k huf körül kezdett (egyszer MM-ben rákérdeztem kíváncsiságból 219k huf volt, de nem kapható ) aztán volt egy minimum olyan 140k körül, de még így is 2x 18-105 áron volt. Most kb 160-170k.Elméletileg élesebb mint a 18-105. Itt nézegettem többekközt. Ha rákeresel a 18-105-re akkor láthatod a különbséget.
Még slrgear-t szoktam felkeresni, de valahogy nem mozdultak rá még és nincs teszt róla.
A digitalrev tv-s Kai (ha jól tudom a nevét) csinált róla bemutatót, de végig ökörködi a videót és a végén asszem csak annyit mond róla talán, hogy jó obi de unalmas.Ha egyszer a nikon optimalizálja az árát, akkor jó vétel lesz. Újabb szenzorokra fejlesztették, szóval a nagy mp-es szenzor kirajzolás fétis is teljesül(het). Elképzelhető ezért is kérnek érte rakat zsét.
-
Clemi
veterán
válasz forceberg #20030 üzenetére
Ha ár érték arányban nézzük, használtan most pl 60e-ért kínálnak egy 60/2,8-at, viszont a Tami 60/2-t sehol nem láttam, csak üzletben, ott meg 130e körül mozog az ára, bár a Canon obi is ott mozog ha üzletben vesszük. Tényleg ennyire jó, a Tami, hogy senki nem adja el, vagy senkinek nincs, azért nem megy a használt piacon?
De persze dönteni még most se tudtam, hogy 100e alatti használt árakat nézve melyik obival bővítsem a készletem, ami nagy fényerejű és portréra is tuti. -
Monya78
veterán
Canon 60mm 2,8-on nincs limiter kapcsoló ezért lassabb a fókusz. ekkora gyújtótávon F2,8 sem az az igazi nagyon fényerős tulajdonság, nem lehet nagyon szétmosni a hátteret stb... ezt az obit akkor ha főként makrózni szeretnél és csak néha portrézni.
Portréra ott a canon kínálatában: még elérhető áron a C85mm F1,8, C100mm F2,0
ha gyújtótávban lefelé tudsz engedni akkor a C50mm F1,4 ,C50mm F1,8,
ha a gyújtótávban felfelé engedsz akkor a C135mm F2,8 soft.Vagy ezek megfelelői sigma, tamron, tokina kínálatában.
-
Clemi
veterán
FF vázra egyetértek, de 60D-re szerintem már túl szűk a 105 (ekv 170). Olyan messzire kellene mennem, hogy kiabálni kellene annak, akit fotózok Na viccet félretéve, a 85 max ami szerintem nekem jó lenne, csak kár hogy nem Macro a Canon 85/1,8 viszont mivel FF obi jól működhet a macro közgyűrűkkel, mint ahogy a Tamron 70-300-am is.
-
bedzsik
újonc
Sziasztok!
Cannon eos 600d-re szeretnék teleobit,Samyang 500mm / f8 Preset IF MC, és egy Sigma 150-500mm (3ÉV) f/5-6.3 APO DG OS HSM - Canon néztem ki, Samyang 50e ft, a Sigma 250e ft.Használható egyeltalán a gépemhez? Samyang nekem gyanúsan olcsó, érdemes rá költeni? Amatőr szinten kell, és nem akkarok vagyonokat költeni.
-
.DLL
veterán
Tamron 90mm f/2.8 és még Macro is. Az a +5mm felfelé az semmi már ezen a tartományon.
(#20039) bedzsik: Mire szeretnéd használni? Van elég erős állványod ami Megtarcsa? Mert hogy ezek nagyon gyenge fényerejű optikák, hosszú záridő és statikus témák kellenek hozzá, napsütéses idő, különben bemozdul a kép... Az olcsóbbik azért 50k, mert nincs AF, és csak néhány lencséből áll az egész, inkább távcső DSLR-re alakítva, a másik viszont AF-es, Zoom obi, nagyobb fényerővel, ezért drágább. A Sigma 50-500 ("Bigma") elvileg jobb minőségű.
Kezdetnek lehet hogy elég lenne neked egy Tamron 70-300 VC, olcsóbb is, stabilizátoros is, ugyan nem olyan hosszú, de emiatt könnyebb megtartani, nagyobb a sikerélmény esélye.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
.DLL
veterán
-
Arki
tag
Üdv! Hobbi szinten szeretnék nagyon jó felbontású közelképeket készíteni bogarakról, virágokról és termésekről Nikon D70 fényképezőgéppel. Ehhez milyen tartozékokat érdemes keresnem? Válaszotokat előre is köszönöm!
ArkiComodo:http://comodo.freegamespalace.org, blog: http://geza.freegamespalace.org, olcsó tár: http://secure.hostgator.com/cgi-bin/affiliates/clickthru.cgi?id=gabrielg
-
Real_Necro
veterán
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
imyourfriend
őstag
válasz bedzsik #20039 üzenetére
Keríts egy 150-500 OS HSM-et vagy 120-400 OS HSM-et használtan (nekem utóbbi darab volt meg vagy 3/4 évig, kár hogy el kellett adjam pedig szívesen használnám még ma is). Stabilizátor nélkülit, meg pl Samyangot nem ajánlom egyáltalán, mire MF-el beállítod a dolgokat addigra kezdheted keresni a következő célpontot mert amire fókuszáltál már elmozdult kb.. mondjuk Én hanyagoltam az állványt is, amit nem lehetett kézből megoldani azt nem lőttem meg kész.
-
titán
válasz imyourfriend #20045 üzenetére
Makrónál manuális objektíveket nem a fókuszgyűrű tekergetésével fókuszáljuk, hanem a tárgytávolság változtatásával. És nem szalad el a célpont. Sőt általában a nagyobb AF üvegeket is érdemes így fókuszálni, pontosabb, mint az AF.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
BigBlackDog
veterán
Szeretnék kérni egy kis segítséget az alábbi problémában. Szóval kéne valami alacsonyabb árú üveg 20-35 mm körüli tartományra. Lehet akár zoom, akár fix obi is, lényeg, hogy a fent írt tartományban legyen (többek között). Stabilizátor nem szükséges. Fényerő és képélesség viszont kéne (már amennyire az ár engedi). További feltétel még a Nikon F bajonettes vég, viszont fókuszmotor nem feltétlenül kell, van a vázban is. 10-15 mpixel környéki érzékelőre rajzolna. Első körben nézegettem a Nikon AF-S DX 35mm f/1.8 G fixét, de sajnos ez használtan sem nagyon fér bele a célszemély árkeretébe. Gondoltam, hogy van valami régebbi, fókuszmotor és stabi nélküli, éles képű, fényerősebb (f2.8, vagy kisebb minimális rekeszértékű) obi, de egyedül nem túlzottan igazodtam még el. Merrefelé lenne érdemes elindulnom? Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz BigBlackDog #20049 üzenetére
Én a célszemély helyében kicsit várnék, gyűjtögetnék. Inkább egy drágább, jó obi mint egy olcsó, amivel csak küszködni kell...
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest