Hirdetés
- Mesterséges intelligencia topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AliExpress tapasztalatok
- Synology NAS
- Milyen NAS-t vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Crypto Trade
- Mikrotik routerek
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiati
veterán
Jól gondolom, hogy Egyiptomba charterrel / utazási irodával jobban megéri menni?
Tudtok megbízható super last minute utakat kínáló irodákat? Osztrák és német is jó.
-
Xarina
aktív tag
válasz attiati #5498 üzenetére
Én egy fél literes fém bögrét és egy kis merülőforralót szoktam magammal vinni, az mindenhova jó. De a legtöbb országban iható a víz attól függetlenül, hogy sok helyen nem ajánlják. Ott ahol a helyiek megisszák, ott kevés a valószínűsége, hogy bármi bajod lesz tőle.
De az ebayen lehet venni olcsón pici csapra szerelhető szűrőt, azon akár önmagában is át tudod folyatni pl. a patakvizet is. -
attiati
veterán
Van valamelyikőtöknek tapasztalata vízszűrős kulaccsal?
(ahol nem javasolt a csapvíz fogyasztása) -
Xarina
aktív tag
válasz envagyok #5495 üzenetére
Szerintem nincs ilyen. Értelemszerűen minnél délebbre mész, annál melegebb van. Azt te is meg tudod nézni, hová megy ezek közül olyan áron repülő, ami még megéri neked és befér a megadott időtartamba. De olyan hely nincs, ahová én egy 4 éves gyereket bevinnék a vízbe, felnőtteknek is elég necces már olyankor. Ami meg még viszonylag olcsón elérhető és még meleg a tenger (Egyiptom, Jordánia, Emirátusok), oda nem elég a személyi. De indulás előtt pár nappal olcsón repjegyet találni bármely időszakban qrva nehéz, kiemelt időszakban (őszi szünet) meg szinte lehetetlen.
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
Per fő ennyi a keret?
Szerintem ez így együtt nehéz.
Kiemelt időszak, drága a jegy a tényleg strandolós helyekre. Amiből szerintem egyébként is alig van már ilyenkor Európán belül.Nézzetek Ciprusra jegyet, ha kijön csomaggal együtt 40e/fő oda vissza, akkor jó eséllyel belefértek a 450e keretbe 7 napra kocsibérléssel. Visszafelé horror árakat láttam nov 1 előtti napokra.
[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
Sziasztok
Most Szombattól jövő vasárnapig szabin az asszony, valahol a 2 időpont között szeretnénk elmenni 4-7 napra 4 éves kisgyerekkel repülővel olyan helyre, ahol meleg van, fürödni lehet a tengerben, és elég a személyi, meg jó lenne 100-150k-ból megállítani. Minket oltottak még Áprilisban-Májusban modernával, a gyerek nincs.
Van ötletetek, hogy hova menjünk, és hol lehetne megvenni a repjegyet, szállást?
Komplett csomag is jó, de ha külön lehet repjegyet, és szállást rendelni, az is jó.
Kaja nem fontos, Airbnb vagy más apartman, fapados repcsi is jöhet.
Eddig vki ciprust javasolta.
Várom a javaslatokat -
-
attiati
veterán
booking lefoglalt szállást szeretném rövidíteni egy nappal:
Foglalások / dátumok módosítása / átírom 1 nappal rövidebbre / "lássam mi szabad" gomb
"Sorry, your change could not be completed - this booking cannot be changed to these dates."A szálláson már teltház van. Ilyenkor már a meglévő foglalást sem lehet rövidíteni, mert helyette egy másik szabad szobát akar befoglalni?
-
Xarina
aktív tag
válasz attiati #5487 üzenetére
Az osztrákoknál semmi baj nincs (nem is lesz), tranzitba jöhetsz akár oltatlanul is. Elég egy buszjegy vagy vonatjegyről foglalást bemutatni, de sokszor azt sem kérik csak ki kell tölteni egy papírt, hogy elhagyod az országot.
Poggyászt nem tudom, annak sincs fix árazása és azokra is vannak akciók. Ha 31 eurot írt ki, akkor az annyi volt.[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
Maradt a bécsi megoldás (Ryan még egész baráti).
Azon gondolkodok, hogy beüthet valami október 21-ig az osztrák szigorításban?
Ciprus már most is csillagos náluk (de oltással szabad a pálya egyelőre).Még egy kérdés: wizz most 31EUR-ért pazarolja irányonként a plusz kézipogyót, vagy
valamit elnéztem? -
attiati
veterán
Másik reptér is drága már, plusz Bécs is ugyanennyi.
Azért nem vettem meg, mert nem tudtam, hogy pontosan melyik nap jövök haza. Mire kitaláltam 2 nappal később, addigra háromszoros volt az ár. Azóta persze egyre feljebb megy. Ez van.
+Bandus: kösz az infókat.az volt az igazán erős, hogy okt24-re egy héten át 150k volt a jegy...
[ Szerkesztve ]
-
Xarina
aktív tag
válasz attiati #5483 üzenetére
2 hettel utazas elott mar nem szokott csokkenni ( ryannal nagyobb az esely, de ott sem jellemzo) es neha elszallnak akar 100ezer kore is. Viszont mar ennyiert sem vennek, inkabb jonnek barmilyen atszallassal, de en csomagot sem viszek mar. Extra poggyaszt termeszetesen utankent kell fizetni, gondolom a jegyet sem egyben veszed. Ilyen csak a nagy tarsasagoknal van, meg a ryannak is van ilyesmi opcioja. De azt sem ertem, hogy 6-ert miert nem vetted meg. Az a kerdes az idod vagy a penzed er tobbet. Lehet olcsobbra jon ki, ha maradsz meg par napot es akkor jossz, amikor van olcso jegy. Meg nezd meg pl Becset is, oda is sokszor olcsobb, nyaron volt Belgradba is. Meg a masik ciprusi repterrol is van par opcio.
-
attiati
veterán
Repjegy árazási policy-val képben vagytok?
2 hete voltak extra akciós jegyek Lárnaka-Bp vonalon (wizz) 6e ft-ért (egyirány)
Azóta 2 naponta egyre feljebb megy és most már 42e.Mindenképpen vennem kell, mert nincs meg a visszafelé jegy.
Érdemes várni, vagy ilyen árdinamika arról árulkodik, hogy fogynak a jegyek?Bekavar, hogy őszi szünet előtti népszerű időszak, de azt gondoltam, hogy ez inkább kifelé kavar be, nem hazafelé....
Bónusz kérdés: 1 átszállásos történetnél az extra kézipogyó felárát mind a két járaton meg kell fizetni?
[ Szerkesztve ]
-
Xarina
aktív tag
válasz AMD Power #5480 üzenetére
Miért ne lehetne menni? Tavaly is csak az nem ment, aki nem akart. Szinte bárhová lehetett utazni, max. ki kellett tölteni egy nyomtatványt, hogy üzleti útra mész. Egy lakás vagy kocsivásárlás is annak számít és nem volt feltétele, hogy meg is vedd. Másrészt a lezárást meg nem nagyon fogják merni meglépni, mert azzal csak azt ismernék be, hogy hatástalan az oltásuk. Ahová nem akarják, hogy menj (pl. Izrael) ott is nyitnak, csak hoznak pár idióta, betarthatatlan szabályt nehezítésnek (pl. 5 főnek kell min. együtt utazni és kötelező helyi kisérőt rendelni a csoporthoz).
[ Szerkesztve ]
-
Xarina
aktív tag
válasz Mercutio_ #5478 üzenetére
Az ország biztosan nem fog bezárni, sehol sem fogják beismerni, hogy nem sokat ér az oltás. Sok helyen már most is pirosban vagyunk, de attól még az oltottaknak lehet utazni, legfeljebb egy pcr teszt kell hozzá. Ahová meg eddig sem lehetett, oda ezután sem lesz olyan könnyű még egy ideig.
Egyrészt oda menj, ahová szeretnél, másrészt ahová épp el tudsz jutni. 5 lefixált nap nagyon kevés. A legtöbb helyre csak heti 1-2 járat megy, így elég nehezen lehet kitölteni a keretet, vagy nem megy akkor gép vagy csak pár napot tudsz maradni, ha nincs lehetőség több napra. Rövidebb időre meg nem biztos, hogy megér 20-30 ezret egy út, jobb lenne pár nap szabit hozzácsapni (vagy beteget jelenteni).
Legolcsóbb talán Szófia lenne, 5ezer a returjegy, de ezzel csak másfél napot maradhatsz az adott intervallumban [kép]
Athén sem rossz 20ezerből megvan, mész a ryanairrel délután (bár egy kicsit hamarabb le kellene hozzá lépni a melóból) haza meg akár a wizzel [kép] [kép] 2 nap Athén utána meg szétnézel a környékén vagy kihajózol valamelyik szigetre.
Bari sem rossz, a környékén sok látnivaló van. [kép]
Vagy ha beteget tudsz jelenteni, akkor Grúzia is remek, de 2 napra nem ér meg 25-30 ezret [kép]
De mehetsz bárhová, ahová találsz olcsón jegyet, azt te is tudsz böngészni. Legjobban akkor jössz ki, ha egyik társasággal mész, a másikkal meg jössz, jóval nagyobb rugalmasságot jelent.
De én akár elmennék vonattal is pl Ukrajnába, ha épp nincs oda olcsón repülő. Munka után elmész Záhonyig, ott átgyalogolsz a határon, valamelyik seftessel elviteted magad Ungvárra, reggel elmész Lvovba, nappal szétnézel, éjszakai hálókocsis vonattal Kiev (platzkart nagyon olcsó) 2 nap múlva éjszakai vonattal Odessza, ott 1 nap és még haza tudsz vonatozni, ha nincs repülő.[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Ha nem zár be az ország és minket se tesznek pirosba, akkor október 29 délután/30 és november 3 este közötti időben hová lenne érdemes kiruccanni fapadossal?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Xarina
aktív tag
válasz attiati #5476 üzenetére
Láttam, de jó drága. Csak heti 1x megy, gondolom az utazási irodák befoglalják a fél repülőt és charteresítik a gépet. Csak február közepére láttam jegyet 10ezerért. A legtöbb esetben még az Egypt is olcsóbbra jön ki, pedig nem egy kategória. És ha a Sínaira akarsz menni, akkor még Hurghadáról vár egy 16-18 órás buszút is. (De Luxor és Kairó viszonylag közel van onnan).
-
attiati
veterán
Egyiptom Sínai-félsziget részére hogy lehet most a legolcsóbban eljutni?
Eilat járat megszűnt Bp-ről.
Ammán és Tel-Aviv messze van. -
attiati
veterán
Booking.com-on hozzáadtam 1 szállást a "kosárhoz" és most a második lépésnél tart ("az Ön adatai)"
Hogyan lehet törölni a "kosárból"?
Folyamatosan felhozza, hogy "fejezze be a foglalását". -
AMD Power
titán
Nagyon jó árban találtunk Sousse-ban júniusban utat/szállást. Szerintem rá fogunk csapni.
-
attiati
veterán
csak kitört La Palma (Kanári) szigeten a vulkán
-
M3aN
senior tag
Úgy néz ki az marad Csak azért lett volna szimpatikusabb, mert "bukunk" fél napot az esti érkezéssel Pegasus-al. Sebaj, ez legyen a legnagyobb gond!
Apropó: turistaként este mennyire biztonságos és ajánlható a város?
Megérkezünk 9 körül, nem akarnék csak a szálláson maradni szerintem. -
Xarina
aktív tag
Én eleve nem mennék Turkish-el. Egyrészt a Pegasus sem rossz ilyen rövid távra, másrészt meg jóval olcsóbb, ami azt jelenti, hogy az utazni vágyók nagyobb része azzal megy, így oda nagyobb a foglalási arány (és ez csak a Turkish rovására mehet), így a Pegasus járatai sokkal nagyobb biztonsággal fognak indulni. A Turkish-t ezen a távon csak a ráhordó járatai tartották fent, de mivel nem nagyon lehet utazni ezért most azok is életképtelenek.
-
-
Xarina
aktív tag
A Visahoz és a Mastercardhoz képest eléggé, meg úgy általában is. Alig van pár ország, ahol igazán elterjedt. De pénzt biztosan tudsz vele felvenni és pár helyen fizetni is, de elég kevés helyen láttam kint a logóját, de mivel a Mastercardhoz tartozik, így előfordulhat, hogy mindenhol elfogadják bolti fizetésnél is. Autóbérlésnél biztosan nem, hacsak nem kötsz rá külön biztosítást.
[ Szerkesztve ]
-
Cicero
őstag
Spanyolországban a maestro kártya mennyire hátrány?...
-
kacsyx
aktív tag
válasz Rodzser Mór #5460 üzenetére
Ahogy attiati írta, értékelések legyenek, lehetőleg minél több. Egyébként megbízható az airbnb, már többször nyaraltunk így foglalva és minden rendben volt. COVID-os időszak alatt volt több lemondásom, olyan is amikor már ott kellett volna lenni de Geri pont előtte nap jelentette be a zárást és nagyon korrektek voltak, visszakaptam az utolsó forintig mindent.
Egyébként sok szállás bookingon is fent van, tehát az airbnb is ma már inkább csak egy szálláskereső felület. -
attiati
veterán
válasz Rodzser Mór #5460 üzenetére
Érdemes ráírni foglalás előtt.
Illetve megnézni a referenciát / értékelését.
Ha sok, friss és pozitív értékelései vannak és válaszol rövid időn belül, akkor jó esélyed van.
Persze mindig ott van a maradék 1%.[ Szerkesztve ]
-
Rodzser Mór
senior tag
Sziasztok! Az AirBnB weboldalon lévő magyar szállás árak megfelelnek a valóságnak? Ha ott megveszem az adott időszakra, akkor valóban enyém a szállás? Van pár érdekesen olcsó az árban következőhöz (másik szállásadó) képest kb féláron. De egyébként is olcsónak tűnik nekem. Nem örülnék neki 150 km autózás után, hogy nincs meg a szállás.
Még nem vette/foglaltam szállást így (airbnb), nincs semmi tapasztalatom.[ Szerkesztve ]
-
Cicero
őstag
Továbbképzési célból utazok szeptember 20-án Barcelonába. Mikor kezdjek el foglalni szállást szerintetek? Értelemszerűen már most megvenném a repjegyet, lefoglalnám a szobát, ha nem lenne ez a nyavalya, de azt nem szeretném, hogy hoppon maradjak...
-
attiati
veterán
Igazad van, most tényleg drága jegyek vannak csak. Június végén néztem, csak akkor sajnos közbejött valami.
Akkor (lehet, hogy a green card bizonytalanság miatt?) 1-2 hétre előre találtam 31EUR-os jegyet a német vasútnál (ugy, hogy a svájci vasútnál csak drága jegyek voltak akkor is).Az is lehet, hogy valami megváltozott, mert minap néztem egy Bp-Zurich MAV jegyet és hetven euro, ami július elején még negyven pár volt.
[ Szerkesztve ]
-
Xarina
aktív tag
válasz attiati #5453 üzenetére
Végignéztem az egészet. Maga a Bernina Express csak a Tirano - Chur vonalon közlekedik, onnan/oda kell eljutni Milanóból/Zürichbe (meg onnan Baselba, ha nem ugyanarra akar az ember visszajönni). Tök mindegy, hol veszed a jegyet, mivel dinamikus árazás van, így csak pár jegy kerül 30 euróba, ha elfogy, akkor van megint pár jegy 40-ért, majd 50-ért, ha azok is elfogynak, jönnek a 87 eurós normál jegyek. A német oldalon akkor érdemes foglalni, ha elfogy a 30 eurós, mert a Freiburg-Tirano jegy gyakrabban van 40 euróért, ami még mindig jobb, mint a teljes árú, illetve a Chur-Zürich útvonal is jóval olcsóbb a DB vonataival, mint a svájci vonatokkal. Megnéztem novemberig, most már csak teljesárú jegyek vannak, így elég macerás olcsó jegyet foglalni. A seat61-en is azt írják, hogy 2-6 hónappal előtte foglani kell, különben nem marad olcsó jegy.
Amúgy a 30 eurós jeggyel megérné kb. október végéig (utána már sötétben lenne a vége). Fényképezni is lehet minden kocsi csomagtartós ablaka mellől.
Viszont a jegyfoglalás miatt marha macerás, ha előre hónapokkal lefoglalja az ember a vonatjegyet, akkor még a repjegyek időtartamával is szenvedni kell. -
Xarina
aktív tag
válasz attiati #5453 üzenetére
Most hol megy pontosan ez a vonat? Zürich és Tirano között? Mert én ezt a térképet néztem, azt írják a sárga vonal az: [link] , de jobban megnézve van átfedés a színek között, engem az zavart meg. Én eleve a 29 eurós jeggyel számoltam, csak azt néztem, hogy Sargansból még el kellene jutni Zürichbe, onnan meg tovább, így vagy 100 euró köré tippeltem a jegyet. De ha a 29 eurós jegy Zürich-ig megy, akkor tudok egy még olcsóbbat tovább. Zürichből nem Baselbe kell menni, hanem 8 euróért busszal Lörrachba, Németországba, onnan akár gyalog sincs messze Basel.
Megnéztem a kocsibérlést is, Olaszból nem engednek át vele Svájcba csak jó nagy felárral, de az EuroAirport francia oldalán már kevesebb, mint 50 euró a kocsi 3 napra és azzal bárhová lehet menni. -
attiati
veterán
Van egy trükk, hogy a német vasúttársaságnál érdemes jegyet venni a Bernina Expresszre (német határtól-olasz határig és csak a svájci szakaszra felülni) és így 30EUR + panorámajegy, ha előre megveszi az ember a jegyet. Így ~70 EUR a teljes olasz/svájci vonatjegy. Az olasz oldalon lehet, hogy érdemes kocsit bérelni a nagyobb szabadság miatt. Nem tudom mennyire macerás az, sosem béreltem.
Elvileg a Bernina Expresszen van egy fotóskocsi és oda át lehet menni ablakot nyitni, fényképezni. Az olasz végállomása Tirano és az Bergamo reptérhez van közelebb, emiatt néztem ezt a vonalat.
A szállás a drága (vasút közelében főleg) és a kaja.
Vonat+repjegy kb 45e (egy nagyobb fedélzeti csomaggal együtt).
Kaja+szállás ~150-200e egy hétre. -
Xarina
aktív tag
válasz attiati #5450 üzenetére
Biztos jó buli, de a legnagyobb gond vele, hogy a svájci közlekedés rohadt drága lesz. Kell hozzá 2-3 vonatjegy legalább, (vagy busz, de sokszor azok nem is keresztezik egymást). Egy ilyen út olcsóbb kocsival itthonról majdnem 1 személy esetén is, 2 főtől meg mindenképp. Illetve Svájc felé indulva érdemesebb Miláno Malpensára repülni, oda a Comói tó is közelebb van. MPX-en meg 60 euroért lehet 3 napra kocsit bérelni, azzal ott állsz meg ahol akarsz (bár azzal lehet nem engednek Svájcba átlépni). A mostani vonatok meg szinte mind légkondisak és a svájci panorámavonatokból még ha jobb is a kilátás, nem lehet az ablakot kinyitni, így csak előre lehet fényképezni, ami nekem jócskán ront az élményen.
-
KisTücsök
addikt
Köszi a válaszokat!
-
attiati
veterán
bocs, Bázelre gondoltam, kösz a tippeket
Bernina Express vonatozást is néztem Svájcban. Bergamo - Comói-tó - Tirano - Zürich - Bázel iránnyal, jó buli lehet.
-
-
Xarina
aktív tag
válasz attiati #5446 üzenetére
Nem csak most nyáron volt annyi. Még a covid előtt is rendszeresen 10 euro volt a jegy Svájcba, mert azt a EasyJet is repüli, így folyamatos árverseny volt a társaságok között.
KisTücsök amúgy meg Bázelba vett jegyet, ahonnan nem kötelező Svájcba menni, beléphet rögtön Franciaországba is, ami jóval olcsóbb, de pár km-re van a német határ is, ami meg annál is olcsóbb.
Bázelbe meg simán be lehet gyalogolni a határtól, kaját meg érdemes még Saint Louisba venni, így a városnézést meg lehet úszni olcsón is.AMD Power: A Covid4 után majd jön a Covid5 meg 10, nem lesz egyhamar vége. HA van 2 oltásod, titeket nem fognak korlátozni.
[ Szerkesztve ]
-
AMD Power
titán
válasz KisTücsök #5441 üzenetére
Teljesen jó!! Amúgy Ryanair-nél most nagyon sok brutál olcsó jegy van. Mi is majdnem foglaltunk Milánóba.
-
bandus
veterán
válasz KisTücsök #5437 üzenetére
pedig van, a gomb alatt egy felirat hogy go with random seats vagy i choose seat later, vagy ilyesmi. Szoval maradhatsz a randomnal, minket egyebkent ennek ellenere egymas melle ultetett a rendszer becsekkolaskor ket hete.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
KisTücsök
addikt
Ok, megvan. Szóval lehet ülőhelyet foglalni, meg lehet nem, és akkor majd random. Az előbb az odaútra foglaltam, mert az a fül volt alapból nyitva. Ha oda meg a vissza is foglalok, akkor úgy 22k, ha sehova, akkor csak 7721,85 Ft.
Nem tudtam, hogy ez így működik. De jó olcsó ez a 7-8k.
szerk: Megnézem a sajátjukon is, köszi! Wizzair amúgy.
[ Szerkesztve ]
-
bandus
veterán
válasz KisTücsök #5434 üzenetére
persze. en parizsba vettem most ket fore returjegyet ugyanennyiert. cserebe parizs is de hat foleg bazel bazidraga, arra keszulj fel
szerk: en a legitarsasagnal kozvetlenul szeretek. google flightson megnezed ki mennyiert visz bazelbenaztan a sajat oldalan megveszed a jegyet (gondolom wizzair vagy ryanair lesz).
[ Szerkesztve ]
-
KisTücsök
addikt
Sziasztok!
Svájcba szeretnék menni egy hétvégére repülővel jövő hónapban (BP-Bázel). Kiwi.com-on tudnék foglalni oda-visszaútra 13 513,24 Ft-ért. Ez létezik? Hogy ilyen olcsó?
Most repülnék először jómagam, hol érdemes egyáltalán foglalni?
-
-
kacsyx
aktív tag
Sziasztok!
Szlovéniában, főleg Kranjska Gora környékén túrázáshoz mely applikációk ajánlottak? Bergfexet, Természetjárót szoktam használni. Előny, ha képben van a Dolomitokkal is. -
Xarina
aktív tag
válasz attiati #5428 üzenetére
Mindkét helyen elég sok helyre el lehet jutni tömegközlekedéssel (de elég időrabló is), de nagyon sok jó helyre meg abszolút nem. Szerintem mindkettő helyen érdemes kocsit bérelni vagy később menni, amikor már olcsón van a bérlés. (Bár belátható időn belül már nem lesz olyan, mint régen, mert sok kölcsönző megszabadult egy rakás autótól, de a vírus előtt a késő őszi/kora tavaszi szezonba a spanyol szigeteken gyakran volt 10 euro alatt a kölcsönzés).
Ha időből kifutja, akkor meg érdemes ilyenkor megnézni a nyaralóhelyek környékét tömegközlekedve és később meg visszamenni autót bérelve a természeti látnivalók miatt, olyankor a repjegyek is nagyon olcsók voltak.
Jóformán okt. végéig jó az összes felsorolt hely, a legtöbb helyen még fürdeni is lehet.[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
Tenerife és Ciprus mennyire járható be kocsi nélkül? (=tömegközlekedéssel)
vagy más jó ötlet?
- szep-nov között
- nyári éghajlat
- Európa közelében
- max 1-2 nap lenne strandolós, a többi városnézős, túra... stb
- magyar ár kb. másfélszereséig (összességében)
- repülővel
- szállásváltás nem gond 1-2xLeginkább az érdekelne, ahol jó volt az össz élményetek.
Néztem elég sok célpontot: (Dél)-Spanyol, Portugália (és ezek szigetei: Azori, Madeira, Tenerife), Szicília, Ciprus. Esetleg Jordánia. Görögo mennyire él ősszel? + elvesztem a szigetek bőséges kínálatában.Horváto-t kilőném.
Málta, Korzia, Szardínia semlegesnek tűnik.
Mallorca és Ibiza drága.[ Szerkesztve ]
-
Xarina
aktív tag
Nincs abba semmi turistacsalogató, az csak egy sima átverés, de csodálom, hogy működik.
Az Eminömü rész jó, mert közel van szinte bármihez, meg maga az a környék is qrva jó.
Istanbulban érdemes gyalogolni, meg elveszni a kisebb sikátorokban is, max ha nagyon messzire jutottál, akkor visszamenni busszal vagy villamossal, de ha lehet akkor a komppal.Egyiptom búvárkodni azért nem olyan jó dec-márc. közepéig, persze messze jobb az idő mint nálunk, de azért akkor már elég hideg a víz még délen is (22-23 fok). Tél az ott is tél, nappal jó idő van, de gyakran felhős, így piramisokat fényképezni sem a legjobb a szürke felhőkkel. Este meg ott is hűvös van. Ősz/tavasz sokkal jobb szerintem.
Jordánia is megér egy külön utazást, de ha a búvárkodás a cél, akkor Jordániában csak a Japanise garden van a szaudi határnál.
[ Szerkesztve ]
-
M3aN
senior tag
Hú, ez igazán részletes volt, köszönöm!
Ha meg egy cipőpucoló elhagyja a keféjét, rúgd el jó messzire. -> Gondolom turistacsalogató lehúzás lenne a vége, jól sejtem?
Az Eminönü részen foglaltam szállást, de jó olvasni hogy mind gyalog mind pedig tömegközlekedéssel könnyen megközelíthető minden. Szeretnénk barangolni és megnézni az érdekes dolgokat, ezért is köszönöm az általad adott javaslatokatNéhány kérdés, ha van rá kapacitásod:
Milyen valutát javasolsz vinni és átlagos kikapcsolódáshoz mennyit?
Mennyire fogadják el a kártyákat általánosságban? (ezt használnám amikor csak lehet)
Van-e étel amit európai gyomorral kerülni kellene?
Van-e olyan európai szokás amiért ott csúnyán néznek?#5422 AMD Power:
Na akkor üdv a klubban, nekünk a jövő év van úgy tervezve hogy tavasszal Törökország, ősszel pedig Egyiptom, bár én búvárkodni szeretnék a kirándulás mellett még, szóval direkt jó időben akarunk menni, ami már nem 64°C árnyékban, hanem azért európai ember konform...[ Szerkesztve ]
-
Xarina
aktív tag
Szinte minden évben megyek, de tavaly és valószínűleg idén is kimarad, amíg tesztet kérnek. De én legtöbbször vonat/busz vagy kocsival megyek, repülővel ritkán.
A fakultativokat eleve egy nagy átverésnek gondom, ha legombolnak 100ezret naponta, akkor azért már mutathatnának valamit, főleg hogy a saját programjuk egy nagy nulla. A második napi program 3 épülete csak párszáz méterre van egymástól, a délutáni fűszerbazár is csak 1,5km (vagy pár villamosmegálló)
Ha feltétlen ezekre vágysz, akkor meg befizetheted ott helyben bárhol vagy elintézed magad.
Keringő dervisek: sok helyen hirdetnek ilyet a városban, a vasútállomáson is (Sirkeci) minden második nap van, de ha érdekel, akkor olyan helyre érdemes menni, ahol a többi török táncokat is bemutatják. Ha olyat látsz, ahol van olyan tánc is, hogy Loved & Beloved, azt feltétlenül érdemes megnézni, az egy speciális férfi hastánc, de sajnos évek óta nem nagyon láttam ilyet hirdetni már.
Hajókirándulások: turistáson soha nem voltam, de egy helyijeggyel keresztbe-kasul hajózhatsz bárhol, még a távolabbi szigetekre is ki lehet menni velük. Ha meg feltétlen turistahajó kell, akkor az Eminömü híd környéken rengeteg ilyet árulnak többféle célponttal, kajával is.
A Dolmabache palotában soha nem voltam (nem érdekelt), de az Eminömü-ről vagy a Taksim tér környékéről könnyen megközelíthető, elég, ha odamész és megveszed magadnak a jegyet. Camlica kilátó viszont tényleg jó, de az megkérdezheted a szálloda portását is, hogy mivel jutsz oda vagy a nagyobb helyi buszmegállók környékén.
A legolcsóbb szállások a Taksim tér környékén vannak, de az nekem túl zajos környék éjszakára, jobb az Aksaray környéke vagy a Kék mecset mögötti rész a tenger felé.
Amit feltétlen megnéznék: 1453 Panorama múzeum (közelében van az eredeti városfal egy része is), római vízvezeték ( a tetején van egy gyalogút is, bár mintha azt hallottam volna, hogy egy ideje lezárták) és környéke (Sehzade dzsámi), végigsétálni a Sultanahmettől az Aksarayig (útközben van a Nagy Bazár, egy jó kis sírkert, Lalilei dzsámi, közelben az egyetem, Nuruosmanie dzsámi, stb). Az Aksaray környékén már jóval olcsóbban is lehet várásolni bármit, mint a bazárok környékén. A Yerebatan ciszterna is megér egy látogatást, de nekem az mostanában csalódás, mert régebben mutatták ott, hogyan moziztak a szultánok 5-600 éve. (Színes festett lampionokat gyertyával melegítettek, ami méretüktől függően más más sebességgel forgott és a rajtuk lévő festmény képét a falra vetítették vele. A rengeteg különféle festett forgó lampion egymás mellé helyezve meg egymásra vetítve különféle történeteket adott ki. Na, ezt sajnos évek óta megszüntették, így ott nekem erős hiányérzetem van)
A Galata toronyba is érdemes lehet felmenni, a környékére meg elsétálni mindenképp, onnan tovább a Taksim térig, onnan meg már gyalog sincs túl messze a Boszporusz egyik hídja (Temnuz 15), de ha gyalog mész, a Taksimtól már a tengerparton érdemes haladni, útközben van a Dolmabache palota is. Érdemes keresztül hajózgatni a Boszporuszon is, főleg a helyi komppal, meg kimenni valamelyik szigetre. Az Ázsiai oldalon érdemes megnézni a régi vaútállomás környékét (Haydarpasa) meg felmenni a Camlica hegyre.
A bazárokban ne vásárolj (az egyiptomiban sem, de kint a környékén már érdemes). Ne fizess be turistás utakra helyben sem, max ha úgy látod, ha magad semmiképp nem tudod megoldani. Én nem ennék olyan helyen, ahol turisták vannak, csak ott, ahol a helyiek esznek. Ha meg egy cipőpucoló elhagyja a keféjét, rúgd el jó messzire.[ Szerkesztve ]
-
M3aN
senior tag
4 napos a szervezett út: [link]
A feltüntetett áron kívül van benne +1 fakultatív program és vacsora opció.Egyébként egyéni szervezésben is 4 napot szervezünk amit szerintem el is ütünk a városon belül, főleg hogy pl. délután érkezünk és hazafele pedig délben indul a gép, ahova reggeli után el is kell indulni. Ténylegesen van 3 napnyi idő.
Ha te voltál a közelmúltban, tudsz tapasztalatokat megosztani kérlek? Akár itt, akár üzenetben is jöhet, a lényeg, hogy ne teljes zöldfülűként legyek ott balek.
-
Xarina
aktív tag
Isztambul nagyon jó hely (ahogy egész Törökország is). Persze, hogy ajánlható. TR nagyon olcsó, a fővárosban azért drágábbak az árak, de messze a hazai árak alatt vannak. Korlátlan időt el lehet ott tölteni. Nem tudom, hány napra 400e, de az nagyon sok. Persze igényszinttől is függ, de nagyon kevésből ki lehet hozni egy ilyen utat, főleg, ha máshová nem mentek az országban. Persze, ha időtök engedi, akkor simán érdemes lenne, a török közlekedés szuper, bárhová el lehet jutni gyorsan és viszonylag olcsón.
-
M3aN
senior tag
Időben tovább tart, illetve Pegasus délután indul, este ér oda, Turkish pedig reggel indul és délben ér oda
Egyébként talán egy fontos kérdés: ajánlható Isztambul városnézős egyéni szervezős kikapcsolódásnak? Sosem jártunk még Törökországban, de érdekelne a kultúra és a történelme.
Az ötlet a Vista által szervezett utazásból jött, de 2 főre 400e lenne egy gyenge közepes szállodában, egyénileg szervezve normális szállással és ellátással, repjeggyel és taxival 220e-nél tartunk[ Szerkesztve ]
-
M3aN
senior tag
Pont ezt a biztosítót néztem előzőleg, és itt van az ÁFSZ:
18. Útlemondás biztosítási csomag
18.1. Jelen feltételek szempontjából a Biztosított utazásképtelen, ha a tervezett utazáson a biztosítási kötvényen megjelölt kezdeti dátumot megelőzően bekövetkező, orvosi ellátást igénylő betegsége vagy balesete miatt nem tud részt venni. Egyéb okok miatt történő útlemondás nem minősül biztosítási eseménynek.Egyébként nem saját, hanem utastárs balesete/halála is biztosítási esemény, erre utaltam. Persze ha én halok meg, legkisebb gondos is nagyobb mint az utazás lemondása
[ Szerkesztve ]
-
bandus
veterán
akkor nézd meg jobban ennek pont az a lényege, hogy ha valamiért le kell mondanod az utat (ha már meghaltál, akkor nem tudod lemondani), akkor erre fizessen még valamit a biztosító. nem kötöttem még ilyet soha, nem ismerem a részletes feltételeit, valószínűleg itt sem elég indok, ha meggondolod magad, valamivel bizonyítanod kell miért hiúsul meg az utazásod. pl. [link]
-
M3aN
senior tag
Néhány sztornó biztosítást néztem, de elterjedten csak baleset és/vagy halál esetén érvényesek.
Turkish-nél kb. 200€ lenne a flexibilis foglalás, míg vannak közvetítő cégek akik ennek töredékéért vállalják a módosítást igény esetén. Ezek működni szoktak? Gondolok itt akár a repjegy.hu-n foglalt elvileg módosítható jegyekre, vagy a mytrip.com szolgáltatására, stb.[ Szerkesztve ]
-
bandus
veterán
itt nem úszod meg, hogy megnézd a turkish üzletszabályzatát, a kártérítési feltételeit, hogy mely esetekben lehetsz esetlegesen a pénzednél. lemondani nem nagyon fogod tudni és azért pl. biztosan nem jár visszatérítés, ha te nem ítéled meg biztonságosnak a helyzetet és inkább nem mennél. lehet ilyesmire biztosítást is kötni, keress rá, hogy sztornó biztosítás.
-
M3aN
senior tag
Sziasztok!
Nem nyaralás, hanem inkább tavaszolás van tervben Törökországba várost nézni. Szállás megvan, lefoglaltam (ingyenesen lemondható), viszont a repülőjegy tekintetében nincs tapasztalatom. Időpont és járat kinézve, Turkish Airlines, viszont mi van ha berobban az újabb covid, milyen lemondási lehetőségek vannak, esetleg erre vonatkozó külön biztosítás, bármi?
Tudtok ebben segíteni kérlek? Nem repültem még, és nem egy nagy kavarral akarom ezt az élményt elkezdeni -
bandus
veterán
válasz Mercutio_ #5392 üzenetére
Valencia mult hetvegen kimentunk madridba harom ejszakara, szuper volt, de a vizpart hianyzott. Barcelona nagyontele van, valencia egy jo megoldas lehet hamegy oda valami korrekt repulo. Vafy barcelona/madrid es meg kis vonatozas.
[ Szerkesztve ]
-
Valty
aktív tag
Szputnyikkal nem, de augusztus valahányadikától a GreenPass-t kérik szinte minden beltéri attrakcióhoz, étteremben, kávézóban, stb...
Én úgy tudom, hogy az Ag/PCR teszteredmény automatikusan feltöltődik az applikációba, de ez persze országonként változhat, szóval inkább nézz utána -
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest