Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xarina
aktív tag
Szinte minden évben megyek, de tavaly és valószínűleg idén is kimarad, amíg tesztet kérnek. De én legtöbbször vonat/busz vagy kocsival megyek, repülővel ritkán.
A fakultativokat eleve egy nagy átverésnek gondom, ha legombolnak 100ezret naponta, akkor azért már mutathatnának valamit, főleg hogy a saját programjuk egy nagy nulla. A második napi program 3 épülete csak párszáz méterre van egymástól, a délutáni fűszerbazár is csak 1,5km (vagy pár villamosmegálló)
Ha feltétlen ezekre vágysz, akkor meg befizetheted ott helyben bárhol vagy elintézed magad.
Keringő dervisek: sok helyen hirdetnek ilyet a városban, a vasútállomáson is (Sirkeci) minden második nap van, de ha érdekel, akkor olyan helyre érdemes menni, ahol a többi török táncokat is bemutatják. Ha olyat látsz, ahol van olyan tánc is, hogy Loved & Beloved, azt feltétlenül érdemes megnézni, az egy speciális férfi hastánc, de sajnos évek óta nem nagyon láttam ilyet hirdetni már.
Hajókirándulások: turistáson soha nem voltam, de egy helyijeggyel keresztbe-kasul hajózhatsz bárhol, még a távolabbi szigetekre is ki lehet menni velük. Ha meg feltétlen turistahajó kell, akkor az Eminömü híd környéken rengeteg ilyet árulnak többféle célponttal, kajával is.
A Dolmabache palotában soha nem voltam (nem érdekelt), de az Eminömü-ről vagy a Taksim tér környékéről könnyen megközelíthető, elég, ha odamész és megveszed magadnak a jegyet. Camlica kilátó viszont tényleg jó, de az megkérdezheted a szálloda portását is, hogy mivel jutsz oda vagy a nagyobb helyi buszmegállók környékén.
A legolcsóbb szállások a Taksim tér környékén vannak, de az nekem túl zajos környék éjszakára, jobb az Aksaray környéke vagy a Kék mecset mögötti rész a tenger felé.
Amit feltétlen megnéznék: 1453 Panorama múzeum (közelében van az eredeti városfal egy része is), római vízvezeték ( a tetején van egy gyalogút is, bár mintha azt hallottam volna, hogy egy ideje lezárták) és környéke (Sehzade dzsámi), végigsétálni a Sultanahmettől az Aksarayig (útközben van a Nagy Bazár, egy jó kis sírkert, Lalilei dzsámi, közelben az egyetem, Nuruosmanie dzsámi, stb). Az Aksaray környékén már jóval olcsóbban is lehet várásolni bármit, mint a bazárok környékén. A Yerebatan ciszterna is megér egy látogatást, de nekem az mostanában csalódás, mert régebben mutatták ott, hogyan moziztak a szultánok 5-600 éve. (Színes festett lampionokat gyertyával melegítettek, ami méretüktől függően más más sebességgel forgott és a rajtuk lévő festmény képét a falra vetítették vele. A rengeteg különféle festett forgó lampion egymás mellé helyezve meg egymásra vetítve különféle történeteket adott ki. Na, ezt sajnos évek óta megszüntették, így ott nekem erős hiányérzetem van)
A Galata toronyba is érdemes lehet felmenni, a környékére meg elsétálni mindenképp, onnan tovább a Taksim térig, onnan meg már gyalog sincs túl messze a Boszporusz egyik hídja (Temnuz 15), de ha gyalog mész, a Taksimtól már a tengerparton érdemes haladni, útközben van a Dolmabache palota is. Érdemes keresztül hajózgatni a Boszporuszon is, főleg a helyi komppal, meg kimenni valamelyik szigetre. Az Ázsiai oldalon érdemes megnézni a régi vaútállomás környékét (Haydarpasa) meg felmenni a Camlica hegyre.
A bazárokban ne vásárolj (az egyiptomiban sem, de kint a környékén már érdemes). Ne fizess be turistás utakra helyben sem, max ha úgy látod, ha magad semmiképp nem tudod megoldani. Én nem ennék olyan helyen, ahol turisták vannak, csak ott, ahol a helyiek esznek. Ha meg egy cipőpucoló elhagyja a keféjét, rúgd el jó messzire.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Gyúrósok ide!
- PlayStation 4
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mit tudunk a Pitaka márkáról, és milyenek a kiegészítőik?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest