Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xarina
aktív tag
Eliatbol csak a hatarra van. Ott atgyalogolsz es az egyiptomi oldalrol tovabbmesz Dahabba vagy Sharmba. Hurghada a legszarabb hely Sharm utan, kiveve ha az orosz turistakat akarod kerulgetni. Ha a buvarkodas erdekel gyere Dahabba. Ha a kultura akkor meg Cairo, Dashur, Luxor, Asswan, stb. Vagy menj a Siwa oazisba.
Busz szerencsetol fuggoen eleg jo vagy elmegy kategoria, de legalabb olcso. A Nilus mellett van vonat, az jobb. Dahabbol mar vannak jobb tarsasagok, mint pl. a Gobus. Hurghada amugy messze lenne kb 17 ora. Ha megis az kell feltetlen jobban jarsz ha Sharmbol elmesz Suezbe es ott atszallsz Hurgada fele egy Cairobol jovo buszra. -
Xarina
aktív tag
Ezek kozul Egyiptom a legolcsobb minden tekintetben. En most is eppen ott vagyok. Veszel egy Ryanair jegyet Eilatba, ott felulsz a buszra, ami kivisz a hatarra. Repjegy mar 4000 ft-tol van, kilepesi illetek az sajnos 7500 korul van Izraelbol. Egyiptomban meg minden olcso. Egy falafel kb 35 ft, narancs 60 ft/kg, szallasok meg komfortfokozattol fuggoen vannak 3-4 dollarert is.
Vagy johetsz Isztambulbol is 20-30 euro korul, de oda meg kb 50 euro a jegy.[ Szerkesztve ]
-
Xarina
aktív tag
Eloszor is azt talald ki, hogy hova mennel es kb. mennyit szansz az utra, ill. milyen komfortfokozat johet szamitasba neked. A nyarat nem nagyon ajanlom, mert akkor itthon is meleg van. De pl. a Norwegiannak juniusban van 160 euros jegye Bangkokba Koppenhagabol. Vissza meg az Eurowings 128 euro szokott lenni Kolnbe. Itt Europan belul meg fapadossal olcson eljutsz mindket helyre.
-
Xarina
aktív tag
Januar, februar annyibol jobb, hogy itthon azert meg kemeny tel van s szerintem jobban esik az ember lelkenek a telbol a nyarba dolog. Ill. eleg sok fesztival es unnepseg van olyankor bar ezekhez nemi szerencse is kell, hogy belefusson az ember. Masreszt akkor van ott foszezon igy nehez mar akkorra olcso jegyet kapni. Bar egy rakas tarsasag most akciozta decemberre Thaifoldet.
A rejtett latvanyossagok kicsit sem rejtettek csak a turizmus iparag raallt bizonyos futatott celpontokra es azokat nyomatjak ezerrel. Az internet koraban nem nehez utananezni valaminek, csak idot kell ra szanni. Mondjuk en szeretem magam felfedezni a dolgokat ezert szeretek olyan helyekre jarni, amirol nem tudok semmit. Eleg sok helyen megfordultam mar, de nem nagyon fordult elo, hogy az miatt kellett volna bankodnom, hogy valami kimaradt. A legjobb informacioforras a helyiek, erdemes veluk sokat beszelgetni igy egyreszt a kulturajukba is jobban bele lehet latni.
A Louvre meg sajnos tenyleg ilyen a valosagban is bar szerintem a Mona Lisa a legrondabb festmeny az egesz muzeumban.
Termeszetesen kereshetsz privatban meg akar itt a forumon is, sokan erdeklodnek a terseg irant. -
Valty
aktív tag
Ez attól is függ milyen a komfortzónátok, illetve mit részesítetek előnyben. Budapestről sokszor találni 360-400 euró körül Phuketre repülöjegyet Emirates, Qatar, Etihad légitársasággal, illetve épp ma néztem Ho Si Minh-be Turkish Arlines 450 euró áprilisban. Persze, ha kicsit flexibilisek vagytok, ennek töredékéből el lehet jutni (idén pl. 70k-ért repültünk Zanzibárra és nem low cost társasággal). 13-14 USD/éjszaka körül pedig már találsz olyan kétszemélyes szobát, amiben pezsgőfürdő is van
[ Szerkesztve ]
-
zeno70
tag
Én is utaznék szívesen többet is, de családdal, kisgyerek mellett már nem olyan egyszerű.
Nézegetem az akciós repjegyeket, keresem a jó lehetőséget, de márciustól már besűrűsödik a tennivalóm itthon, így előtte, jan-febr a kiszemelt hónap, amikor volna lehetőség elmenni valahova.
Utazási irodákat eddig is kerültem és nem is favorizálom őket.A rejtett, ismeretlen látványosságok előnyének említése helytálló lehet, de ha egy, a környéken ismerős beavatott nem világosít fel, mit keress meg, akkor gondolom én össze-vissza bóklászásnak az ott töltött időt. Ez akár izgalmas is lehet, csak sok idő kell hozzá (ami nekünk most nincs).
A turisták által hájpolt híres dologokban maximálisan egyetértek és a Louvre-ban lévő Mona Lisa esete jut eszembe (az ismert film kapcsán), miszerint egy teremőr beszélte, hogy a (főleg ázsiai turisták) végigszaladnak a múzeumon a festményig, azt megnézve, az orruk irányában elhagyják az épületet. Abban helységben pedig nem látod a képet a tömegtől.Ha összejön és találok valami jó uticélt napkelet felé, kereshetlek privátban, nem ismert helyekre tippeket kérni tőled?
[ Szerkesztve ]
Jegyezd meg: pótolhatatlan vagy. Éppúgy, mint bárki más!
-
Xarina
aktív tag
Az Air Chinat nem ismerem nem tudok rola velemenyt mondani, de sok masikat igen s alapvetoen egyikkel sem volt bajom. Persze a low cost tarsasagok egyertelmuen rosszabbak (ez mondjuk azsiara eppen nem igaz), viszont arban meg sokkal olcsobbak igy ar/ertek aranyban meg azok is nagyon jok. En meg egesz evben utazom, igy nekem az alacsony ar a legfontosabb. Nem erdekel, hogy fizetni kellene a kajaert, vagy fizetni kellene a filmekert ha igenyt tartanek ra, de cserebe 100 usdbol el tudok jutni Dk-Azsiaba. Meg figyelni kell az akciokat, repultem mar a Gulf Airrel 200 usd-ert Cairobol Bangkokba buisness classon ugy, hogy Bahreinben ingyen adtak melle a vizumot meg a Four Seasson szobajat, ami eleve 300 usd lett volna.
A turistalatvanyossagos elmeleted egyreszt helytallo masreszt meg teves. Persze mindenhol vannak olyan helyek, amit kotelezo megnezni ha mar ott vagy, de a szepseg es a jo hely fogalma erosen szubjektiv. Nem attol lesz valami jo, hogy mindenki azt megy el megnezni. Elmehetsz megnezni Phi-phin a Maya bayt, de regen a kutya nem ismerte pedig akkor is nagyon szep volt( vagyis csak akkor volt igazan szep). Miutan a Part cimu film ismertte tette, elkezdtek ozonleni a turistak. Mara eljutottak odaig, hogy ha elmesz, akkor joforman a partot sem latod csak a tobb ezer turistat akik nyomatjak magukrol a szelfiket. Lepni pedig kettot sem tudsz. Szepnek meg mindig szep lenne, de szerintem igy mar kozel sem az. Pedig most is van egy rakas ilyen hely meg csak azokat szerencsere nem sokan ismerik. Ugyanez igaz a templomokra. Gyonyoru a Kiralyi palota meg a What Po es erdemes is megnezni oket, de akar Bangkokban, akar kisebb falvakban is vannak olyanok, hogy racsodalkozol, hogy ezek miert nem hiresek, mert semmivel sem rosszabbak mint azok amik az utleirasokban szerepelnek. Mikor elmentem a Marvanypalotaba ahova belepo is van este kizavartak, hogy a szerzetesek imadkozni akarnak. Ha elmesz barmelyikbe, ami nincs benne valamelyik utikonyvben ott a szerzetesek orulni fognak neked es ok fognak hivni, hogy gyere es nezd meg oket imadsag kozben. Es tuti nem fognak erte penzt kerni.
Azokat a helyeket, amik benne vannak egy utazasi katalogusban en nagy ivben elkerulnem. Phuketen vagy Pattayan biztos lehetsz benne, hogy semennyire nem fogod megismerni Thaifoldet.
Ha meg jot akarsz magadnak, akkor az utazasi irodakat nagy ivben keruld el.[ Szerkesztve ]
-
mokus1
addikt
Olvasgatom itt az ázsiai utazással kapcsolatos hozzászólásokat. Én teljesen zöldfülű vagyok a témában viszont a párommal szívesen elutaznék oda.
2 személyre nyáron 10-14 napra ha jól sikerülne foglalni repjegyeket. Nagyságrendileg milyen összegből lehetne kihozni egy ilyen utat? Országból majdnem mindegy hova utaznék mivel sehol sem voltam még. -
zeno70
tag
Nem utaztam repülőn, csak turista osztályon (azért kipróbálnám a többit is ), de az Air China és társait én is elkerülném. Átszállni mindenképp kell, ha Ázsiába készülök, az már nem számítana, hogy Koppenhága, Frankfurt, vagy Doha. Nem utaztam még arrafelé, de a turista övezetek azt gondolnám, hogy a szép desztinációkra épültek. Lehet másfelé is járni, de talán azt nem véletlen nem találta meg a turizmus. Lehet, hogy totál nincs igazam és az igazi szépségeket nem fedezték még fel pl Thaiföldön.
Én csak naív módon abból indultam ki, ami itt Európában van (és pl USA-ban), hogy a "turistalátványosságokra" kíváncsiak a népek és oda mennek, nem máshova.
Bocs, hogy ki fogom sarkítani - nem bántásból: Utazz el Amerikába, de felejtsd el New Yorkot, Las Vegast, Miamit, Grand Canyont, stb, mert azok turista gócpontok és drágák. Menj Montanába, É-Dakotába, ott fillérekból el lehetsz, akár hónapokig.
Tényleg - lehet, Ázsia valóban másról szól és nem kell Phuketre menni, sok pénzért. Nem jártam, így nem tudom. Kezdőként és elsőre biztonsági játékosként amit be merek vállalni, azoknak a költségét láttam húzósabbaknak. Ha már ismerős leszek a környéken, talán megélek a jég hátán is (elvégre amcsiban évekig voltam olcsón).
Amúgy köszi az infót Izraelről és Dubairól (bevallom, ide csak utazási irodás ajánlatokat néztem, velük nagyon drága Dubai) És köszi a véleményt Ázsiáról is, megpróbálom lazábban és rugalmasabban nézni a lehetőségeket.Jegyezd meg: pótolhatatlan vagy. Éppúgy, mint bárki más!
-
-
Valty
aktív tag
Április elején készülnék Thaiföldre. Épp a minap néztem a Bécs-Bangkok repülőjegyet, most kb. 420 euró, de ezt még azért sokallom, 360 körül már ideális lenne, a maradékból kijönne a vízum és az út Kambodzsába. Persze néha van ennél olcsóbban is, de vagy nagyon last minute vagy China Southern Airlines, ezt azért hanyagolnám
-
albiosz
őstag
Sziasztok!
Titkos tipp valakinek húsvétra? Ami kellene:
- 3 éj félpanzióval
- jó wellness részleg
- jó konyha
- Bp-től max 2 óra autóút
- Mindez emberi áron... -
Xarina
aktív tag
Egyreszt nem irtad, hogy te luxusutra vagysz es buisness classon akarsz utazni. Dk-Azsia akkor is olcso ha nem nyomornegyedekben laksz es normalis ettermekben kajalsz. Csak el kell kerulni a turistaovezeteket, mert ott sokszorosaba kerul minden. Sokcsillagos szallodak is vannak nagysagrendekkel olcsobban, mint Mo-n. Kijutas sem draga, persze nem Magyarorszagrol, de nekem megeri pl egy Koppenhagai atszallas a160 euros Bangkoki jegyet.
Izraelbe meg csak a repjegy az olcso, a szallasok nagyon dragak meg a normalis ettermek is. Persze ott is lehet az utcan olcsobban kajalni, de pl. Dubaihoz kepest draga. Dubaiban olcsok a szallasok 4* szallodak vannak 25-40 dollarert. A taxi nagyon olcso, kaja szinten, foleg az ovarosban. 1 dollartol vannak etteremben kajak, de 3-4 dollarert mar jol lehet lakni egy jobb etteremben. De minden olcso egy fodrasz pl. 400 ft. Persze ha a Burj Khalifaban akarsz vacsorazni meg megszallni, akkor az jocskan draga lesz. -
zeno70
tag
válasz sasa134 #4147 üzenetére
Bocs, hogy el tűntem!
sasa134 - USA most nem opció. Jövő ősszel megyünk New Yorkba vissza, addig már nem akarok arra felé menni. Ázsia a favorit most, egyre inkább mehetnékem van. A hajós utat dobtuk, mert tartok tőle, hogy a mediterrániumban még február nem az igazi időjárásilag.Xarina - Azt elég fapados opciónak képzelem, amikor hónapokig el lehetsz fél millióból. Ott lehet, hogy meg lehet élni belőle, ha már ott vagy és szinte ingyen laksz valami pecoban. Ez viszont nem a mi világunk. Nem nagyképűségből mondom és nem is akarok senkit megbántani, de bizonyos színvonal alá nem szeretünk menni, ha utazunk (szállás, pl tömegszállás: utazás, vagy ellátás tekintetében). Ázsiát valamilyen szinten megismerni szeretném, de nem feltétlen az ázsiai nyomornegyedekre vagyok kíváncsi (hogy minél több időt tölthessek ott a legolcsóbban).
Érdekes, hogy Dubait olcsónak írjátok, Izraelt meg drágának, mert pont fordítva jött le nekem a keresgélések után.
A belföldi szállodákhoz én is adok javaslatot. Mi is megfordulunk 4-5 szállodában évente. Idén nekünk kiemelkedő élményt a MenDan hozta Zalakaroson. Az ellátás is, a wellness is és az összképet adó színvonal is remeknek bizonyult. A Silver is hasonló ellátást és luxust nyújtott, de a wellness gyenge. Ott csak az Aqua-Palace menti meg a fürdőzési elvárást. A Gyulai Boutique Hotelbe nem javaslom a szállást, ha a kaja színvonala és sokszínűsége fontos. A többi hozta az átlagos elvárhatót (Hotel Nagyerdő Debrecen, Silvanus Visegrád, és még valami Lajosmizsei farmon is voltunk, de már nem tudom a nevét).
Ja, és ajánlottam a szállásgurut Black Friday-kor, de nem foglaltam semmit, nem voltak most jók az árak, ahova szerettem volna menni. Nektek sikerült megcsípni valamit?
Sasa134 - amúgy nyugodtan foglalhatsz náluk, teljesen megbízhatóak (a szállás.hu egyik aloldala). Tavaly 2 hotelt is foglaltam velük és minden rendben volt.
[ Szerkesztve ]
-
sasa134
addikt
ez a szallasguru.hu megbízható oldal? merjek itt foglalni? thx
Avanti Roma
-
AMD Power
titán
Megvan mar jovore ket celpont. Az elso januarban a CE Plaza Siofok szalloda. Juliusban egy het Fonyod ismeros hazaba bagoert. Majusra egy Szlovenia + Plitvice korutatt talaltam ki!
-
Xarina
aktív tag
A 10 euros jegy az pontosan 9,90 euro es az a Flixbus jegye, de nem egy jegy hanem ketto es osszesen ennyi. Es termeszetesen felnott. Azt hiaba nezed a belga vasuti menetrendben nem fogod megtalalni. Viszont datumonkent valtozik az ar es van olyan nap, amikor nincs mindket jaratra mar hely ezaltal nem is tudsz jegyet venni. Mivel nem adtal meg konkret idopontot en csak peldadatumot neztem, jelen esetben dec 11-et.
[ Szerkesztve ]
-
Xarina
aktív tag
Megis el tudsz jutni Flixbussal is Brusszelbol Bruges-be, csak akkor at kell szallni Franciaorszagban Lille-ben, s akkor 10 euroert is van jegy.
-
Xarina
aktív tag
Ahogy elnezem a 15 euro a legdragabb jegy, mas datumokra 7,40 tol vannak. Ha nincs meg lefoglalva a repjegy, probald ugy parositani, hogy mindketto jo arban legyen.
[ Szerkesztve ]
-
Xarina
aktív tag
Eredetileg a Belgiumon beluli utazasra irtam a Flixbust, mert nagyon sok helyre mennek olcson, de aztan lattam, hogy oda eppen nincs jarat.
Viszont a vonat nem tul draga, egy tetszoleges datumra rakeresve a goeuro.com-on 15 eurokat ad ki Brusszel- Brugges kozott dec 10 korul minden napra. -
k-adi
nagyúr
Á kizárt, én repülök, annyit nem tudok ülni. A terv az lenne hogy charleio-ról brüsszelbe, majd onnan tovább gent, brugge, de a 3 város közti vonatozás a belga társasággal nem olcsó sőt... A kérdésem arra irányul hogy belgiumon belüli vonatozás (brösszel > gent > brugge) hogyan lehetne minél olcsóbb.
-
k-adi
nagyúr
válasz sasa134 #4154 üzenetére
Hi.
Néztem Gentbe és Bruggebe vonatot brüsszelből és hát nem olcsó persze standard ticket-et állítottam be ami az "alapár" gondolom, de nincs valami jobb megoldás? Legszívesebben charleoi reptérről vonatoznék de brüsszelbe azért "beugornék pár órára" mégiscsak ha már arrafelé megyek...... ötlet ?? -
Xarina
aktív tag
válasz sasa134 #4156 üzenetére
Azsiaba (termeszetesen DK- Azsiaba) mar 100 ezer ft alatt nagyon gyakran el lehet jutni. Ill. ennek a toredekebol is, de azt ugyesen meg kell szervezni es lehetoleg sok szabadido kell hozza. Fel millabol mar 2-3 honapot ott lehet tolteni ket fonek. Persze ha valaki most megy eloszor, azt parszor jobban le fogjak huzni, de ha valaki tisztaban van az arakkal, akkor sokaig eleg az a penz.
Most telen a legjobb deal szerintem Izraelbol (szerencses esetben oda vissza van 7-8ezerert is) atmenni Egyiptomba vagy Jordaniaba.
Napfenysuti: Ugy latszik, hogy Brusszel csak nekem tetszett, de szerintem sem er tobbet 1-2 napnal. Es azt sem telen. Teny, hogy Brugges vagy Gent jobb valasztas nala.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz sasa134 #4156 üzenetére
A nyár az nagyon durva lehet ott, már áprilisban is elég sokan voltak. De nem bántuk meg hogy akkor mentünk.
Viszont az fix hogy jövő március végén megyünk Prágába egy hétre. Oda hétvégén lefoglaltam már a szállást is. Ez lesz a nászútunk még sose voltunk de jókat mondtak erről a városról.
Més que un club!
-
sasa134
addikt
válasz Napfénysüti #4155 üzenetére
Ez a legjobb
Ahogy most nézegettem, Pestről nincs nagyon jó deal a 2 ünnep között...Skyscanner szerint 30ezer Huf körül van a legolcsóbb repjegy, Spanyolország 50, Olaszország 60k...Barcelona jó, tényleg, nekem sok volt a turista, ezért jó lenne vmikor télen visszamenni.
[ Szerkesztve ]
Avanti Roma
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz sasa134 #4154 üzenetére
A nyárba én is szívesen elmenekülnék, utálom a telet.
Idén húsvétkor voltunk Barcelonában és kellemes 25 fok körüli hőmérséklet volt. Sőt a tengerparton még kicsit megálltunk napozni is. Erre mikor leszállt a gépünk Budapesten hóesés (!!) fogadott, alig hittem a szememnek.
Ide egyébként bármikor szívesen visszamenék, elképesztően jó hely. Mondjuk az is hozzájárul hogy legalább 15 éve Barca szurkoló vagyok, a nagyszobánk falán még egy csapat illetve egy katalán zászló is lóg.[ Szerkesztve ]
Més que un club!
-
sasa134
addikt
válasz Napfénysüti #4152 üzenetére
AMST q*rvajó!
De mint írtam, nem kell lemondani Belgiumról: Charleroi-bol vonattal brüsszeli átszállással Gent és Brügge is egyszerűen elérhető.
Nincs valami jó deal vmi tengerparti városba? Szerintem nincs jobb mint a télből elmenni a 15-18 fokba és csillezni a parton.
[ Szerkesztve ]
Avanti Roma
-
AMD Power
titán
válasz Napfénysüti #4152 üzenetére
Az már inkább.
-
Napfénysüti
nagyúr
Köszi az infókat, még meggondoljuk akkor ezt a dolgot. Nézegettünk amúgy egyéb városokat is (más országban is) de még Brüsszel volt aránylag jó áron elérhető.
Mondjuk én szívem szerint talán Amszterdamba mennék arra a pár napra.Més que un club!
-
AMD Power
titán
válasz Napfénysüti #4148 üzenetére
Egyik kollegam is volt. Nagy csalodas volt neki.
-
TheMarci
addikt
Szerintem is max egy napos város Brüsszel, azalatt rendesen végig tudod nézni a belvárost, van nála jobb célpont a közelben, ahogy előttem írták.
Do You Dream?
-
sasa134
addikt
Nem akarlak lebeszelni róla..de Brüsszel sajna nem jó hely. én itt elek 2 órányi autóútra voltam jópárszor de nincs sok látnivaló, elég veszélyes (nem terrorparával riogatok csak az általános közbiztonságra értem). Menjetek el vonattal Brugge-be , vagy Gentbe, ott gyönyörűen el lehet tölteni 2-3 napot és garantáltan tetszeni fog.
Árak tekintetében kb úgy számolj, hogy Németország +20% ( saccra - ez étel ital étterem stb ). Persze itt is meg lehet olcsóbban úszni a dolgot attól függ mik az igények. Tömegközlekedés kiváló és megfizethető.
[ Szerkesztve ]
Avanti Roma
-
Napfénysüti
nagyúr
Lehet a két ünnep között feleségemmel elrepülnénk néhány napra Brüsszelbe. Járt már ott valaki?
Érdekelne pár tipp hogy mit érdemes megnézni, milyen a tömegközlekedés, mennyire drága város, stb.Més que un club!
-
sasa134
addikt
Ázsiába azért a repjegy nagyon ügyeskedve is min 150k/Kopf, nem? Maradék 200bol kijön 10 nap ? Szállás, helyi utazás, kaja/pia stb?
Először beírtam Floridát sztem abbol1 hét megcsinálható ennyiért- most jó repjegy dealek vannak Németországból . De írtad hogy Usaban otthonosan mozogsz ergo akkor most nem opció.
[ Szerkesztve ]
Avanti Roma
-
Xarina
aktív tag
En is ugy tudom, hogy a hajos utak tartalmazzak az ellatast, de ennel a hajonal mikor megneztem, hogy mit tartalmaz az ar csak a kikotoi illeteket irtak, mast nem. Persze ez lehet hogy alap, de a tengerentuli utaknal fel szoktak tuntetni.
500 ezerbol meg barhova elmehetsz. Dubai olcso, Izrael viszonylag draga de oda meg olcson el lehet jutni. Thaifoldre en meg 2 hetre sem mennek, nem hogy 10 napra foleg ha a szomszedos orszagok is erdekelnek. Honapokat el lehet tolteni anelkul, hogy unalmas lenne. 4 eves gyerek mar nem kicsi en siman vinnem magammal. Thaifold tiszta, jol szervezett orszag, nem lenne semmi baja. Bangkok, Phuket vagy a szomszedban Kuala Lumpurba lehet olcson jegyet venni. Onnan meg konnyu eljutni barhova. Nem kell aggodni, szervezes nelkul is menni fog barmi.
-
zeno70
tag
Én úgy láttam, hogy a kaja benne van (a hajós utakban általában mindig benne van), de a vízen és teán-kávén kívül mást nem ihatsz ingyen. A megállók valóban igen rövidek, sok programot nem lehet rászervezni.
És igen, így van, ahogy mondod - vannak ettől jobb deal-ek is, csak ki kell fogni és időben foglalni. Itt már viszonylag közel az indulás és felfelé megy az ár. Utazómajom ajánlotta korábban, és megjött rá az ingerenciám, mert már 4 éve nem hajókáztam. De lassan kezd csökkenni a lelkesedés...A korábbi utunk viszont nagyon szuper volt. Galvestonból jöttünk Barcelonába a Royal Carribeannal, teljes ellátással, 15 nap, több szigettel benne. 1025 dolcsi volt biztosítással, balkonos szobában. Egy ilyesmire pályázok ismét.
A "B" terv szerinti ázsiai uticélnál viszont teljesen tanácstalan vagyok. Több országot is megnéznénk, de Thaiföld lenne a kiinduló alap (így elsőre). Sose voltunk még arra felé, nem tudom mivel lenne jó kezdeni.
A hasunkat süttetni pl Phuketen nem opció, azért nem utazunk odáig, de Bankokkal és több -akár más szomszéd országgal is 1-2 nap belefér.
Hosszú időre nem mennénk (max 8-10 nap), mert 4 éves gyerkőcöt hagyunk itthon nagymamira. 500 ezer a plafon rá, tokkal-vonóval (2 személynek).
Utazási irodákkal nem szoktam utazni, mert drágák, de egyesek oda jó kis körutakat kínálnak, igaz ebből a keretből nem jönne ki. Saját szervezésben meg tartok tőle, hogy nem sikerülne elsőre túl jól a program, csak kódorognánk ide-oda. Amerikában otthonosan mozgok, de ez más világ.C terv: Dubai...esetleg Izraeli körút.
[ Szerkesztve ]
-
Xarina
aktív tag
Egyebkent szerintem nem eri meg. 150ezerert lenyegeben 6,5 napot kapsz es ha jol lattam semmilyen ellatast nem tartalmaz az ar. Hiaba all meg tobb helyen egy varosra kb. 8 ora jut, ami nagyon keves. Ennyiert mar lehet talalni 14-16 napos all-inclusive hajoutakat Europabol Kozep vagy Del-Amerikaba is. Igaz, ott meg a hazajutas koltsege draga.
-
zeno70
tag
Köszi az infót!
Nem fürödni tervezek a Földközi-tengeren, csak a hajón és a partok mentén lévő időjárási viszonyokra kérdeztem rá.
Még mindig nem döntöttük el (lehet, valami ázsiai kiruccanás lesz végül).Más: csak jelzem, hogy aki főleg 2-3 napos belföldi wellnest tervez tavaszig, az péntek reggel nézzen rá a Szállásgurura. Semmi érdekem, hogy ott foglaljon bárki, de tavaly 2 két éjszakás 4*-os szállást is begyüjtöttem, majdnem féláron.
Remélem idén is jó kínálataik lesznek.
[ Szerkesztve ]
-
Xarina
aktív tag
Teljesen lutri. Ha szerencsed van sutni fog a nap, de szakadhat az eso is. Viszont minden helyszinen nem fog esni az szinte biztos. Azert osszessegeben szep napos ido varhato kb. 20 fok korul. Ha a tengert meg furdesre ertetted, akkor az meg nagyon hideg olyankor meg az Egyiptomi felen is, nem hogy Europaban.
-
zeno70
tag
Ezen a hajókiránduláson gondolkodom ezerrel, csak 1 héttel később.
Szerintetek milyen idő van február végén a Földközi-tenger mentén? Gondolok a tengerre is és a megállós helyekre is.Jegyezd meg: pótolhatatlan vagy. Éppúgy, mint bárki más!
-
AMD Power
titán
Sajnos úgy néz ki,hogy jövőre kimarad a Zakynthos. Ennek persze nem csak "hátránya" van. Fonyódon intéztem egy házat. Bagó pénzét egy hétre. Illetve igy eloszlik majd a pénz több útra. Januárban egy kis Siófok, ha minden jól megy akkor egy kis Szlovénia/Horvátország és nyáron a Fonyód egy hét.
-
Xarina
aktív tag
En meg olyannal nem talalkoztam, ahol a depozitot nem tuntettek volna fel. Igaz, az Avisnal sem bereltem soha. Szemely szerint nem is berelnek olyan helyen, ahol ezt nem kozlik elore. Fizettem mar 400 eurot is, meg 2800-at is. Nagyon nem mindegy mennyit zarolnak az ember szamlajarol. Foleg, hogy a feloldast hajlamosak hetekre is elhuzni.
-
_ATi_1
senior tag
Sziasztok!
Autóbérléssel kapcsolatban kérnék segítséget. Izraelben szeretnénk 3 napra autót bérelni, de elég káosz számomra az egész. Kalkuláltam egyet az avis.com-on, és ugyanígy a rent.avis.co.il/en oldalon is, ami elvileg az izraeli avis oldala. Mindkettőn ugyanazokat a paramétereket adtam meg ennek ellenére az avis.com jóval kedvezőbb árat adott, pedig ott nincs km korlát sem, a másiknál 250km/nap.
Elnézhetek valamit? -
Xarina
aktív tag
Utazott már valaki a Pegasus légitársasággal? Tényleg nincs náluk on-line check-in vagy csak én nem találom sehol?
-
AMD Power
titán
Ma ezt meglátogatjuk. Hotel Bassiana, Sárvár.
Ebben az évben ő lesz a 4-ik és egyben az utolsó szálloda ahova elmegyünk.
-
AMD Power
titán
Tesómék nem rég jöttek haza Sartiból. Tavaly Pargan voltak. Ami híresen nem olcsó. Ez mi is tapasztaltuk. Sajnos Sarti sem az. Sőt eléggé hasonló árak voltak mint Pargan. Görögország is kezd egy kicsit elszaladni ami az árakat tekinti.
-
Xarina
aktív tag
Most nézem, hogy 5.-én csütörtökön is van 129 euroért Dublinból Bostonba. Reggel elmész Pestről Eindhovenbe a wizzel, majd 2 óra múlva onnan Dublinba a Ryanairrel. És marad 3 órád átszállni a Bostoni gépre. Ez így 195 euroból megvan és ott vagy 18 óra alatt.
[ Szerkesztve ]
-
Xarina
aktív tag
válasz #81556480 #4127 üzenetére
Túl közeli a dátum, így túl olcsó már nem lesz. Az odaút mennyire rugalmas?
Mert a legolcsóbb jegy most a norwegiannak van Dublinból Bostonba 129 euroért 10.-e után. Oda meg olcsón eljutsz fapadossal. Vissza meg Cork-ba 90 euró. Ennél olcsóbb nem lesz, viszont ez sem 10 óra.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
hali
usa repjegyben van aki járatos??
oda jövőhét csütörtök, vissza 2-3 hét múlva kellene jegy ( teljesen rugalmas) . 160 körül néztem de az mind LOT, warsói átszállással. Mit szóltok hozzá? a többi ennyiért mind 20-30 óra
Jólenne minél olcsóbban menni,
-
dellfanboy
őstag
max annyit tennék hozzá hogy bizonyos társaságok pl. easyjet még abba is beleköt hogy az alap jegy mellé ált. 1 táskát vihetsz fel. pl. nekem a hátitáska, meg laptop(12) válltáskáért kötözködtek hiába fért bele a rekeszbe a kettő egybe. a megoldás az lett hogy a laptoptáskát belegyömöszöltem a hátitáskámba... és szidtam őket mint a bokrot, és ahogy átjutottam a check-in en vettem is ki mindent.
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
m3tr0
őstag
Köszi.
Még egy kérdése,kézi poggyász méretnek a következő van megadva: 50 x 40 x 20 cm.
Az én táskám 43 x 25 x 25 -ös, kis sporttáska, ergo a 25 mélységből tudok 20-as csinálni ha összelapítom.
Ezt így elfogadják? Gondolom van ott valami rekesz amibe bele kell férnie a táskáknak és belepróbálják.Nem lenne jó,ha ott derülne ki,hogy nem jó a kézipoggyászom mérete.
-
k-adi
nagyúr
Szia.
pl. kekszet,ropogtatni valót elvileg igen, gyakorlatilag ott derül ki. Nekem engedték a szendvicset odafelé, visszafelé a kekszet nem. Nem tudom miért. semmi logika nem volt benne
Nem tudom melyik társasággal utazol, de alaposan olvasd át az oldalukat (pl. wizzair), sok hasznos infót találsz ott, pl. kézipoggyász mérete, mit tehetsz bele, stb. -
m3tr0
őstag
Sziasztok,
repülőúttal kapcsolatos kérdésem lenne.
Mivel most fogok először repülni így maradtak kérdéseim.A kézipoggyászba folyadékot csak olyat vihetek fel amit már a reptéren vásárolok és ott műanyag tasakba rakják.
De pl. kekszet,ropogtatni valót azt vihetek fel a gépre sajátot?
-
AMD Power
titán
Sárvár környékén mit érdemes megnézni? Tó vagy kilátó, arborétum stb....
-
Xarina
aktív tag
Ezt néztem én is, de ez a autópályakezelő hivatalos térképe, azok meg ritkán szokták feltüntetni az ingyenes elkerülő szakaszokat. A legtöbb helyen a körgyűrű ingyenes szokott lenni, persze nem mindenhol. Valahol láttam már egy térképen, hogy van egy ingyenes Ljubljanát elkerülő éjszakai út, de nem mentettem le és azóta sem találom. Meg elég furcsának találom, hogy csak éjszaka lenne ingyenes.
Közben megtaláltam: [link] Itt az autópályák, autóutak listájában szerepel egy 3. számú főút, amit Ljubljana éjszakai elkerülőnek hívnak és ami lényegében az A1, A2 autópálya része. Viszont nem írják sehol sem, hogy mettől-meddig ingyenes és azt sem, hogy mit jelent pontosan, hogy csak éjszaka.
[ Szerkesztve ]
-
Xarina
aktív tag
Valaki meg tudná mondani, hogy Szlovéniában a Ljubljanát elkerülő autópályának (körgyűrűnek) van ingyenes szakasza vagy oda is kellene a matrica? A neten nem nagyon találtam róla semmit.
-
zeno70
tag
4 éve voltunk a körúton, akkor 4 személynek kerestünk mindig 2 szobás moteleket. Jellemzően 50 dollár körül válogattunk, de ha azon a vidéken (pl.California) annyiért lecsúszott helyeket láttunk, akkor felmentünk 80-ig.
Ez alól a Vegasi Stratosphere sem volt kivétel, mivel oda is kaptunk 80-ért szobát/nap. Igaz, az 2 személyes volt.Nyáron biztos, hogy drágább minden (autóbérlés, szállás, stb.), mert akkor megy a jónép a világból nyaralni. Mi Áprilisban voltunk és akkor tökéletesnek bizonyult az időjárás, a hőmérséklet, az árak szezon előtti, normálisak voltak. Repülőt is olcsóbban kaptok nyáron kívül.
Sőt azt is vegyétek figyelembe, hogy most nyáron is sok magyar turistát fordítottak vissza a reptérről New Yorkban, mivel idénymunkára igyekvőknek minősítették őket. Tavasszal a bejutásra is nagyobb az esély.New Yorkkal kapcsolatos tipp (3 évig laktam ott), hogy ne Manhattanban foglaljatok szállást, mert igen drága, inkább Brooklynban vagy Bronxban nézelődjetek (esetleg Queensben). Metróval bárhonnan könnyen el lehet jutni a nevezetességekhez és a peremen olcsóbban kaptok szobákat. Az meg már csak mese, hogy rettegett környékek vannak, ahol nem szabad megszállni. Lassan több a rendőr a Cityben, mint pl fekete.
[ Szerkesztve ]
-
-
Xarina
aktív tag
válasz AMD Power #4112 üzenetére
Szerintem a repülő+ autóbérlésnek akkor van értelme, ha messzire és/vagy rövid időre mész. Ha van saját kocsi, akkor a üzemanyag bőven olcsóbb, mint a repülő+ bérlés és akkor út közben is meg lehet nézni pár helyet. Meg egy nagyobb körútnál nincs is értelme. zeno70 is osztrák-svájci-francia-olasz-szlovén, és egy szlovák-cseh-német-dán-norvég körútban gondolkodik, ehhez meg itthonról célszerű indulni.
-
mokus1
addikt
Köszönöm a tippeket!
Esetleg arra emlékszel, hogy milyen áron adtak ki szobákat egy éjszakára? 5 főre én kb 70-100 dolláros árakat találtam / éjszaka. Ennél kedvezőbb?
Én az autóvásárlásba biztosan nem mennék bele, itthon is bele lehet nyúlni, nem hogy még kint és probléma lenne, ha valahol lerobbanék.
Az útvonal azért ez, mivel New Yorkot megszeretnénk nézni, de az eredeti terv a 66-os út végigautózása lenne. Ugye az Chicago-Los Angeles. Viszont akkor már beiktatnánk a Niagarat.
Fontos kérdés, több helyen olvastam, hogy a július-augusztust nem ajánlják a hőség és az árak szempontjából. Ezt megtudod esetleg erősíteni vagy cáfolni?
Xarina: Az útvonal az szinte fix. Szóval sajnos nekünk ez nem játszik.
-
AMD Power
titán
Én inkább kimegyek repülővel és kint bérlek autót!
-
keIdor
titán
Egy 2006-os VW Jetta-val, ami saját. Kedden léptem át vele a 200.000km-t, jövőre csere és azzal (is) folytatjuk.
2014-ben mentünk Olaszország, Franciaország, Spanyolország körutat, valami majdnem 7000km volt az egész, 4 autóval 12 ember. Jövőre is hasonló lesz, csak most Normandia, Párizs, Hollandia környéke.
Booking.com-on előre foglaltunk Cortina d'Ampezzoban, Triesztben, Chamonixban illetve Colmarban is. Bledben este kerestünk szállást, 10 perc se volt, amúgy szvsz bárhol lehet így is.Szeptember 8-10 Prága, oda is már foglaltunk.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Xarina
aktív tag
Ha nagyon rugalmas vagy időben és útvonalban, akkor van lehetőség ingyen lakóautóhoz jutni. Egyik ismerősöm Oiwa-ból leszállított egy lakókocsit Los Angelesbe, van rá adott idő és azzal fizetsz, hogy a gyárból elviszed boltig a kocsit. Az idő úgy van megadva, hogy kb. napi 4-5 órát kell vezetni.
Itt van bővebb info, de a neten sok ilyet találsz még: [link] -
Xarina
aktív tag
Neked kell tisztában lenni az autód állapotával, de attól, hogy egy kisgyerekkel többen utaztok benne, az független attól, hogy el fog-e romlani útközben vagy sem. A Focusok elég jó autók, 15 évesen meg nem is túl öreg. Persze tudom, hogy baromi kellemetlen, ha Nyugat-Európában robban le, nyilván jócskán megdobná egy kirándulás költségét az ottani javítás. De ha motorikusan jó az autó és nincs különösebb baja, túl nagy probléma nem érheti útközben sem. Ha meg bármi baja lenne, útközben is meg lehet javíttatni. Ha valami történne vele út közben, az itthon is megtörténne és itt se olyan olcsó már a szervíz. A különbözet meg szerintem megéri a rizikót, mint hogy csak ez miatt ne merjen elindulni az ember. Azt nem tudom, hogy van-e esetleg olyan biztosítás, ami mindenhova érvényes, de az is egy megoldás lehet.
Vagy esetleg el lehet menni repülővel és az ember a helyszínen bérelne autót, de az egy körútnál hülyeség. Meg itt Európában szerintem max. Spanyolországban és Portugáliában éri meg csak kocsit bérelni, de azt is csak maximum 2 hétre, azon túl már jobban megéri saját kocsival elmenni. Máshol meg túl drága a bérlés, ár/érték arányban szerintem nem éri meg. -
zeno70
tag
Autóbérléssel kapcsolatban sajnos nem tudok segíteni. Mi szerencsések voltunk, mert unokatesóm kint él Houstonban és mire mentünk, vett egy Toyota Camryt (amit aztán veszteség nélkül eladott), azzal jártuk be az útvonalunkat. Nem a már meglévő pickup-jával mentünk, mert túl nagy lett volna, sok fogyasztással. Így tehát nekünk nem kellett bérelni. Azt olvasom én is mindenhol, hogy drága kint a bérlés, főleg ha máshol adod le.
Az útvonal választás a ti döntésetek, biztos kíváncsiak vagytok arra a környékre. Személyes véleményem, hogy én nem mennék északra, mert nem tartom nagyon érdekesnek a környezetet. A Niagara szép lehet, Chichagot nem ismerem. A 66-os út élményfaktora elvárás és személy függő. Mi New Mexicoban Albuquerque-nál csatlakoztunk bele, majd letértünk Vegas felé és megint Californiában érintettük. Az út érdekesebb része szerintem New Mexicotól kezdődik, de lehet, előbb is megéri megnézni. Ezen az oldalon is szinte csak nyugati képeket posztolnak. Itt érdemes olvasgatni sok érdekes infó van fent, bár ez motoros túra volt.
Nekünk nagy élmény volt még a Death Valley, Sedona környéke, vagy az óceánparti 1-es út egy kis része.
Ha mégegyszer lesz lehetőségem ilyen hosszú utat lebonyolítani (valszeg megint Houstonból kiindulva) New Orleans - Tampa - Miami - Jacksonville - majd észak felé egészen New Yorkig, majd vissza Centuckyn, Tenesseen keresztül vissza. A másik vágyam még megnézni Utahban az Antelope Canyont és San Franciscoból végigmenni az 1-es úton.A szállásról: A rokonom már sokadjára járt be körutakat, szerinte teljesen biztonságos, egyszerű, de hangulatos az útszéli motel. Persze nem a lepukkant sivatagi csehókra kell gondolni, nem azokat választotta, hanem előre kinézte a számára megfelelőnek vélt (szintű) szállásokat a várhatóan estére elérendő területeken. Mi is úgy csináltuk, hogy haladtunk, estéhez közeledve a kocsiból felhívtunk egy motelt, van-e szabad helyük, mennyiért, stb. Ha kedvezőnek látszott, mondtuk, hogy megnézzük. Odaérve körbenéztünk (pl. a szobát) és vagy maradtunk, vagy tovább mentünk (hívtuk a következő jelöltet). Még olyan is volt, ahol működő úszómedence volt hátul. Ezek jellemzően városokban voltak, civilizált környezetben. Azért jó ez a módszer, mert nem szorít az idő, hogy meddig kell eljutnod aznap (ha tovább lennél valahol), vagy ha az adott területen nincs semmi érdekes, sokat lehet haladni, mivel nincs lefoglalva előre semmi.
Ha tudok, egyéb infóban is szívesen segítek.
Xarina: Köszi a bíztatást! Ketten annyira nem paráznék, de kisgyerekkel már kétszer is meggondolom az autót. Bár igaz, hogy az elmúlt héten jártunk be egy Eger-Baja-Zalakaros-Székesfehérvár-Szarvas-Eger utat és csak tankolni kellett (azt se sokat). 2002-es Focus totál megbízható, mégis fosok vele elmenni X ezer km-t külföldön. Egyenlőre jegelődik az autós túra, majd talán ha a gyerkőc nagyobb lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Xarina
aktív tag
Ha motorikusan nincs baja a kocsidnak, akkor szerintem ne parázz, nyugodtan indulj el vele. Én egy 24 éves Peugeot 405-el járok nyaralni az utóbbi pár évben és mindig lenyomok 4000-6000 km-t.
Ha viszont hosszabb távra tervezel és lehetőséged van évente min. 3-4 hetet utazni, akkor érdemes venni valami kisebb mikrobuszt vagy egyterűt és berendezni lakókocsinak. Évekig egy zárt Fiat Scudoval jártunk nyaralni, aminek a hátuljába be volt ágyazva, volt benne hűtő meg mobil wc és tusoló is vészhelyzet esetére. Általában 3-5 hetekre mentünk, bejártuk egész Európát és rengeteg pénzt megspóroltunk a szálláson. A kocsi ára meg 2 nyaralás alatt visszajött.mokus1: Én ugyan nem voltam még az Usában, de sok ismerősöm igen és ők azt csinálták, hogy 1500-3000 usd-ért vettek egy kocsit majd az út végén eladták valamivel olcsóbban, így minimális pénzből megvolt a út.
[ Szerkesztve ]
-
mokus1
addikt
Szia!
Esetleg az amerikai körutazásról tudnál pár infót tanácsot adni?
Jövőre tervezünk egy New York-Niagara-Chicago és innen 66-os keresztül Los Angelesig.
Nagyon sokan mondják, hogy szállást az út mellett ne foglaljunk, hanem térjünk be valahova. Ezek milyen árban mozognak?
Autóbérléssel kapcsolatban esetleg hasznos tanács? Ugye mi máshol vennénk fel és adnánk le. Nagy autót (5 fő) néztem kb 16-18 napra és 550000Ft volt a legolcsóbb lehetőség. Ez rengeteg. Nincs esetleg ennél kedvezőbb?
Tényleg bármilyen hasznos tanácsot szívesen veszek. -
zeno70
tag
Milyen autóval jártátok be az európai körutakat? Pár éve én is terveztem egy osztrák-svájci-francia-olasz-szlovén, és egy szlovák-cseh-német-dán-norvég körutat, de közbejött a gyerek, így ezek elmaradtak/tolódnak.
Azért kérdem az autót, mert az én nem gyerek focusom már nem alkalmas erre, hiába nincs semmi gond vele.Hogy csináltátok, sima személykocsi és előre lefoglalt szállások, vagy random alvások, ahol ért az este? Mi amcsiban lenyomtunk 6 ezer km-es körutat Houstonból Vegas-LA-Grand Canyon-Sedona...stb útvonalon és nem foglaltunk előre semmit. Ahol ért az este, útszéli motelekben álltunk meg. Haláli volt, mint a filmekben...sosem felejtem el.
A másik, ami megfordult a fejemben, hogy lakókocsi/busz bérlése és azzal járni be európát. Előnye, hátránya mindkettőnek van. Nem azzal mentetek véletlenül? Ha igen, milyen tapasztalatok vannak?
-
Xarina
aktív tag
A Ryannél 2 kézipoggyászt vihetsz fel, egy nagyot és egy kicsit függetlenül attól, hogy gyerekkel vagy-e.
A RyanAir-en keresztül szerintem nem érdemes kocsit bérelni, mert ők még rárakják a saját jutalékukat. A legtöbb szerződésben benne van, hogy csak hitelkártyával bérelhetsz, debittel nem, de az esetek 99%-ban elfogadják a dombornyomott betéti kártyát is. Nagyon kevés helyen ragaszkodnak a hitelkártyához, de hallottam már én is olyat, akitől nem fogadtak el mást, pl. Dubaiban. Itt Európában szinte biztos, hogy megfelel a normál kártya is, függetlenül attól, hogy mit ír a szabályzat.
-
AMD Power
titán
2 kollégám pont egymás után volt Korfun - Zakynthoson.
Mind a ketten egymástól függetlenül Zakynthost mondták.
-
_ATi_1
senior tag
Akadt egy kis szövegértelmezési problémám a ryanair honlapján a poggyászra vonatkozólag: [link]
Ez alapján a második kézipoggyász csak abban az esetben vihető fel, ha gyerekkel utazok, viszont a kinyomtatott beszállókártyán azt írja, hogy felvihető, nem jelez kritériumot.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest