-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
-
félisten
válasz Remus389 #19953 üzenetére
"Én játékosokra haragszom, hogy amikor lehetett és egyforma tudású és árú AMD karesz volt, akkor is mindenki az Nvidiát vette, inkább vettek 1060-ast mint RX 580-ast, vagy régebbről is voltak versenyképes kártyái az AMD-nek, de nem, mindenki bevette az Nvidia marketinget."
Elég sokmindent elfelejtesz . Azt hogy az Rx 480 ról van szó, nem az 580 ról, mivel az volt jelen az 1060 jövetelekor. amit kidobtak egy pascal launch közepén, amikor megjött a GTX 1070 és 1080 ami kb szarrá alázta a mezőnyt és mindenki várta a GTX 1060 megjövetelét.
Kijött egy RX 480 ami Dx 11 alatt éppen csak pariban volt a GTX 970 kártyával, sok játékban inkább alulmaradt, lásd GTA ,de még jó hogy volt pár dx 12 cím amiben tudott összekaparni a 970 kártyához képest kisebb, és így összesítve kb 5-6 % előnyt.
Tehát nem hogy az új gen de az előző gen tetején lévő kártyáitól is el volt maradva ,.[link]meg hát közben jött egy Fury ami szerintem az évszázad bukása volt és még az sem bírt a 9xx sorozat erőseb tagjával horror áron ezzel méginkáb megrendült jó pár jövőt váró emberke hite a vörösökben.
És te haragszol a játékosokra ?Kicsit érthetetlen nekem ez a logika és ezzel még mindíg azt mondom, hogy az RX sorozat tagjai jók voltak ,de nem eléggé.Még az 580 se volt érezhetően gyorsabb , mint az 1060. Nem voltak gyorsabbak a konkurenciánál,max pár hónapig úgy ahogy olcsóbbak, miközben ott volt még felettük a másik oldalon 2-3 elérhetetlen teljesítményű kártya amik megemelték a pascal széria nevét és hírét, remek reklám értékkel bírtak.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz FollowTheORI #19960 üzenetére
EZ jóval többről szól mint marketingről és egy menő CEO ról. Nincs elég jó versenyképes terméke,. Adott kategóriában jó, de nem jobb, és nem a legjobb, nem is olcsóbb( főleg nem lényegesen) innentől lehet jönni CEO val meg marketinggal ,de ez csak önámítás.
Remusz911 : Monópolium? egek ura. KI tartja vissza hogy hozzanak ugyan ilyen gyors csúcskártyát 1000 dollárért?
mert annyi az MSRP ára , az más hogy most mennyiért van. Könnyű elfelejteni a 260 K-s fury-t ami rá egy évre a középkategóriában kapált, hogy mennyibe került az első hónapokban.
Ez már kezd átcsapni szánalmasba. A másik a hibás természetesen az AMD helyzetéért.
És olvasgasd el a topik címét és folytasd ezt a témát az AMD vs Nvidia topikban, ez nem erről szól, mielőtt moderáció jönne.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
Kíváncsian várom Én is Guru és Tom's hardver azért nem akkora kamu oldal,de persze félek tőle hogy ez megint ilyen összehasonlítás, amit kitalált NV a mérőszámokra.
Itt van a cikk ,[link]hátha ebből ki tudsz hámozni valamit mit takar ez a core dolog.
(Turing core / Pascal core )[ Szerkesztve ]
-
félisten
Alul kis betűkkel ott van , hogy szeptember 14. től jönnek a konkrét számok és adatok,addig van korlátozás.Az is jól látszik a címeken, hogy ráléptek AMD pályájára, Turingnak jól fog feküdni DX12 és Vulkan.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz 13 sanyika #19777 üzenetére
Hát ha logikusan számolunk akkor
- 2080TI = 78 RTX-OPS = 18,6 milliárd tranyó
- 2080= 60 RTX-OPS=14,3 milliárd
- 2070 = 45 RTX-OPS- =10,7 milliárdDe nem világos, hogy az egész GPU ra írták tensor magokkal meg mindennel, vagy pedig csak az RT magra.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz 13 sanyika #19775 üzenetére
Én valami 18 milliárd tranyót olvastam tegnap, de lehet az csak az RT mag ...
-
félisten
válasz lezso6 #19543 üzenetére
Időközben Abu írt a főoldalra és ott írja, hogy a TDP keret azért magas mert a VirtuaLink miatt 60 watt szükséges tartalék. Szóval nem az Nv link miatt.Csak az előző hsz ben valamelyikben ez téma volt nálad azt hiszem.
-
félisten
válasz Alvin_ti4200 #19505 üzenetére
Én biztos kivétel vagyok, de évek óta arra vágyok, hogy történjen végre előrelépés grafikai szinten, mert manapság csak a felbontás és a képfrissítés generál gépigényt. Engem BF5 videó nagyon meggyőzött.
És nem véletlenül történt ez a visszafejlődés. A konzolokhoz képest nincs jelentős grafikai eltérés a játékokban.( FPS és felbontás van) Éppen ezért kellenek ezek a fejlesztések PC re, hogy az a bizonyos grafikára igényes réteg talán újra kialakuljon.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz -Solt- #19469 üzenetére
sajnos hozzáteszem.
DE 2020 ban jön elméletileg Intel is desktop vonalra, ami adhat reményt az árversenyre, mert szerintem nekik a gamer szegmens sokadlagos,a fő fejlesztési irányt nem ez jelenti a GPU piacon.
Addig meg ha lesz jó áras 2070 akkor lesz az, ha nem akkor marad a Pascal.Legalább is nálam.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Alvin_ti4200 #19464 üzenetére
ha jól tudom ott is jön új konzol 2 éven belül.
-
félisten
-
félisten
válasz Dyingsoul #19424 üzenetére
Ember te nagyon el vagy szállva magadtól ki a tököm értetlenkedik? egyszerűen nekem nem ír árat sehol, alig tudok belépni is.
Ott a kép látod mit ír.
vegyél vissza a lendületedből mára hanyagolj engem és ignoráld a hozzászólásaimat.TTomax : ki van kapcsolva az adblocker, sőt a tűzfalat is inaktiváltam.
időközben a mobilomról rá tudtam lépni és ott jó lett az UK oldal is. sajnos az árak..khmm...[ Szerkesztve ]
-
-
félisten
Az árakra még korai asszociálni . hónapok kérdése, mire optimalizálódnak.
lezso6: Az szinte mindenhol az NV link TDP keretével változott csak.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Gyönyörűek ezek a kártyák. Ez a kinézete miatt kell nekem, rég voltam így karival. Akkor 2070 preorder indít
-
félisten
700 dodó a 2080
-
félisten
2070 8 GB és RT mag
Mi van 500 dodó preorderben szept 20[ Szerkesztve ]
-
félisten
lol 20 játékban jön az RTX
hahah lesz a geforcban RT mag
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz westlake #19219 üzenetére
Nem az árnyékok , hanem a fejlődés. BF alatt is nagyon jól néz ki. A robbanás után a füst kitakarja a fényeket, és árnyékolja az egész utcát, Bődületesen jól néz ki. Az autók fényezésén és az ablak üvegen visszaverődő lángcsóvák satöbbi.Ne legyél már ennyire csökönyös és egysíkú gondolkodású.. Az előadáséban sor fog kerülni az új GPU ra is a és a teljesítményérre is.
Mindenki fanyalog, hogy minek ez meg ki nézi, amikor meg nem fejlődik a grafika akkor azért megy a sírás.[ Szerkesztve ]
-
-
félisten
Tomb Raiderben is lesz TR.
Állatul néznek ki az árnyékok vele.
Így kell egy játékhoz igazítani a Új gent. EZt a konkurenciának[ Szerkesztve ]
-
félisten
Egyébként eszméletlenül jól néz ki a RT . Ezt már észrevenném egy játékon belül,ezt már tudom nevezni grafikai előrelépésnek.
[ Szerkesztve ]
-
-
félisten
1 turing gyorsabb RT eljárás alatt mint a 4 Volta.
Egyébként 210 ezer néző
[ Szerkesztve ]
-
félisten
hahahha 1180
-
félisten
75 ezer néző wtf... lesz ez 1000 dolcsi
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Crytek #19018 üzenetére
Hát valószínűleg RT bekapcsolt állapotában vissza kell venni a minőségéből, ahogy ezt írta is már feljebb Abu. persze ahogy fejlődnek a hardverek, egyre kevésbé.
Itt [link]egy kis videó a metró demóról, mit jelent/ mutat ebben a RT eljárás.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Crytek #19014 üzenetére
Egyetértek veled. Talán a legjobb élsimítás a felbontás növelése.
NewHope880: itt azért ennél többről lesz szó, ha működni fog, hisz nem előre letárolt rendert fogsz látni, hanem valós idejű, a fényekhez- a pálya objektumaihoz-aktuális cselekedethez real time kiszámolt grafikát.
Persze majd ha elérjük hardverileg is azt a szintet.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Crytek #19010 üzenetére
BF5 ben is lesz.
lekötni a felesleges/ malmozó erőforrásokat elméletileg.Gyakorlatilag meg remélhetőleg egy elég fontos lépés lesz a valós idejű effektek szimulációjához . Ezek még a kezdeti lépések. Szerintem sokan emlékszünk még , anno mi volt az élsimítás felbukkanásakor. Még a leggyorsabb kártyák is megfeküdtek tőle.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Dyingsoul #18977 üzenetére
Én nem láttam ott kérdőjelet.Mindenkinek a saját véleményére/ megítélésére bíztam a dolgot. Én nem kívánok és kívántam állást foglalni a dologban, ennek szólt az a mondtat. Nem vagyok bányász és nem vagyok szervizes.De hiszek neked, csak nem kívánom elvinni ebbe a témába a topikot.
Egyébként a Giga 1060 kártyák már újan is nagyon gyakran ventisek voltak, ciceregtek, amit nem cseréltek garanciában.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Dyingsoul #18967 üzenetére
Fogalmam sincs ezt minek / miért írtad le nekem. Igen tisztában vagyok vele, már ezelőtt 15 éve is javíttattam kártyát ezzel a hibával, csak úgy mint xbox 360 - at is...
syberia : Álj. Én leírtam mit írnak mások a topikokban. Mindenki úgy dönt ahogy akar és azt vesz amit akar- Én sem vennék bányászkártyát, mint ahogy általában használt kártyát is csak végső esetben veszek....leírtam egy reakciót ahogy reagálni szoktak sokan arra amit GAI leírt.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Legtöbben egyébként pont azt magyarázzák a VGA topikokban, hogy a bányászkártya jobb, mert állandó teljesítményen,hőingadozás nélkül, nyitott és jól szellőző helyen általában alulfeszelve mentek. Maximum ha beszarik a venti akkor kell gariban cserélni. Nem tudom ennek mi a valóságalapja.
Dyingsoul( #18967 ) :ha megnézed még a címlapon sem jelent meg erről semmiféle cikk. feleslegesnek tartja a mester. Majd a a Vega 20! Vörösbe borul az ég is
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Motion_Blur #18955 üzenetére
várjuk meg a végét, mind a teljesítménnyel, mind az árral.
A másik fele, hogy aki most 1080 Ti t tudott venni, valószínűleg a 2080 ára sem veri a földhöz, de legtöbbünknek 1080 Ti nél lényegesen gyengébb kártyája van és ha előre akarunk lépni Új VGa terén, akkor nem a pascalból fog már választani, ha nem muszály.Nem feltétlenül az 1080 TI tulajoknak szól a 2080.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Valóban, elírtam bocs. Enyhe másnap uralkodik a ma reggelemen .
Ez az összeállítás így ahogy a képen látszik jelenleg nálam üti az összes SC kártyát.Keldor Papa:
Ja értem. Nehéz ezt előre megmondani és igazad is lehet valóban, van rá sansz.
Anno Augusztusban már mindenhol ott volt mondjuk, ( igaz az a launchra 3 hónap volt) én akkor vettem az Armor GTX 1060 kártyát 98 K ért. ( Még most is drágább )
Mondjuk utána lecseréltem 1070 re akkor volt a legolcsóbb szerintem, azt hittük többen, hogy beesik akár 120K környékére is.( az már erősen MSRP ár volt ) Én 125 K ért vettem akkor újan boltba az 1070 kártyát. Aztán mi lett belőle...[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
-
-
félisten
válasz Dyingsoul #18834 üzenetére
Mert most is volt rengeteg pletyka arról, hogy NV nem adja ki ezt a szériát az idén, hanem kitolja és a 12nm-t ( ez csak egy fél, átmeneti NOD) kihagyva egyből 7 nm -re ugrik.
Gondolom az volt a probléma, hogy TSMC nek nem NV az elsődleges megrendelője, ezért sorba állással, több pénzért, vagy egyáltalán nem tudta volna megoldani és ez nem is tökéletes 7 nm gyártás még ráadásul. Gondolom az ár is meghatározó lett volna.
Jövőre TSMC 20 % javulást hoz a 7nm gyártáson ( ez lesz a továbbfejlesztett gyártásuk ) amiben már valószínűleg kihozzák a maximumot és jó kihozatallal kedvezőbb árral fog működni. Nvidia hülye lenne kihagyni ezt, hisz akkor ugyan ekkora méretű GPU val jóval több tranyót tudna dobni,vagy ugyan ezt kisebb méreten kevesebb fogyasztással.Egyébként pont az RT eljárásnak tenne a legjobbat ez, hisz akkor a felszabaduló méret és kondi kapacitást fel tudnák használni RT magnak ahogy ezt a Quadro szériánál teszik.
Tisztán látszik, hogy a RT a kisebb csíkszélességen készülő architektra van optimalizálva, nem tartom kizártnak hogy ez most egyfajta pénzügyi kényszerlépés , hogy kidobják 12 nm gyártáson.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz zed juron #18821 üzenetére
hát elég sok baromságot összehordtak abban a hírben. 3000 dollár a TI ért mikor a Quadro 5000 is olcsóbb, valamint ők már tudják, hogy jön a 2060 és 2050 GTX.
Szerintem érdemes lesz várni.[ Szerkesztve ]
-
-
félisten
válasz Dyingsoul #18774 üzenetére
Szerintem kár előre temetni vagy sopánkodni ez miatt , 26 óra múlva talán pontosabban látunk mindent. jelenleg úgy néz ki, ha lesz mondjuk xx60-xx80 kategóriától mondjuk 30-40 % ugrás az új Archban az egy jó dolog kezdésnek.
Anno a pascal ősfejlesztésénél, az FX átállásnál volt olyan váltás, hogy nem volt előrelépés, mert NV bevállalta azt, hogy zsákutca amit csinált és elkezdett egy új Archot kidobni, amiből a mai napig Profitál a Pascal is.DE ha igazk is ezek a pletykák, Elméletileg ősszel egy 1070-1080 teljesítményű kártya 100 K alatt kapható lesz és az 6 GB 1060 teljesítménye bemegy a belépő kategóriába mondjuk 50-60 K körül. Jelenleg az 1060 simán alkalmas FHD játékokra sok helyen kompromisszumok nélkül is. EZ már egyfajta fejlődés és előrelépés.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Raymond #18773 üzenetére
Az nagyon szuper ár
Pitralon : Szia ! 2050 ről még pletyka szinten sem tudunk semmit. ha igaz lesz azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy a 2050 pascal alapú kártya marad meglévő készletekkel gyártva és árulva.
Crytek : használt árat felesleges hasonlítani szerintem új garis kártyákhoz.Lehet egyébként én is azt venném, mint az Iponnál a 175 K-s 1080 karit.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
EVGA elkezdte a kiárusítást.
Kb 15 -20 % kedvezmény van jelenleg a Pascal Kártyákra , pl 1070 re [link]Kosárba rakás után írja ki az akciós árat.( Nálam 389 €)
1080 például 460 € ami az Iponba található legolcsóbb 1080 kártyához nézve is nagyon jó ár .[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz sakal83 #18747 üzenetére
én már jártam így Ipon-nál régebben, igaz ott az általad említett RAM nem volt kevesebb, de az új genből adtak egy hasonló kártyát. ( 750TI helyett GTX 950 kártyát adtak)
-
félisten
Igazából én még mindig azt mondom, hogy lehet, hogy holnap nagy pofára esés lesz és ebből semmi nem igaz.Nvidia nagyon keményen figyel a kiszivárogtatásokra, lehet, hogy meglepődünk mind itt a fórumban holnap
-
félisten
Bizony, jó cuccok NV nél azok.
mobal(#18715): Sajnos Szerintem 400 dodó felejtős lesz, épp tegnap tette be valaki ide a véletlenül megjelent RTX árakat. Ha a 2080 800 $ lesz akkor nehéz elhinni, hogy a 2070 400$ áron jön. Ezen infó szerint az 10xx széria+ 100$ az RTX ára. akkor kb 500-550 $ lesz az ára.Szerintem nem fogják hétfőn azt bejelenteni,ha ezek az infók igazak,mert sehol nincs belistázva, render képek sincsenek róla. de ne legyen igazam.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
félisten
Ugyan ezt már leírtad feljebb is, akkor is megértettem már miről vizionálsz. De nem lesz ilyen. Ez mint írtam a te látásmódod, nem a gyártóké szerintem.
AMD nek nincs megfelelő GPU -ja sem, hogy erőltesse ezt a dolgot, mert mire mész a részletesebb textúra felbontással, ha 20-30 FPS sel játszol?Vagy melyik konzolra fejlesztett játék fogja meg egy 1080 TI teljesítményű VGA erejét hogymajd jól kicseszünk NV vel nyomjatok bele részletes textúrát és reklámozzuk egy vega 64 gyel ami Nvidiánál kb a középkategória alja,de inkább a belépő teteje lesz? igaz nekünk sincs hozzá kártyánk meg az Xbox One X is elhasal de légyszi toljátok már ki ezeket a 8 K textúrákat?Vagy hogy képzeled ezt el?
Nem fogja egy stúdió sem leszarni a konzolokat ,amik még minimum 2 évig maradnak, sem a mostani Pascal generációt, amik még évekig meghatározók lesznek a PC piacon. 1-2 éven belül meg bármikor kitolhatja Nv a továbbfejlesztett Volta -Turing gent. hisz már az is elég előrelépés nekik, ha leviszik a csíkszélességet 7 vagy akár 5 nm re. vagy rádobnak pár Giga ramot.
Ez az architektúra majd 7 nm-n több rammal fog kicsiszolódni, ahogy anno gbors is írta a cikkében, hogy minden kezdet nehéz egy új arch bemutatásakor most itt a körülmények nem voltak ideálisak, de még így is többet tesznek mint a vörösök tettek az utóbbi 5 évben a VGA fronton.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Szerintem ez egy átmeneti generáció lesz. Nem mondom kétszer, hogy 2019 ben ismét dob egy továbbfejlesztett GPU-t, (Talán 7nm nanotechnológiával) nv emelt ramokkal.
vagy pedig csak a ram mennyiségen emel, mint ahogy tette ezt most is."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
Ez semmi más, csak spekuláció. Legalább ebben a topikban hagyd lógva ezt a témát mert ez már több mint szánalmas- valószínűleg AMD azt fogja erőltetni, hogy vigyék a 8K textúrákat, mert hát GPU power nem is kell csak Ram és HBCC a mindenre joker megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Ez pontosan így van ráadásul szerintem 144 HZ nek jelentősége a vesenyjátékoknál és a kompetitív online FPS nél van. ÉN is egy nem Gsync 144 Hz-s monitort használok, egy GTX 1070 mellett és ésszerű kompromisszumokkal a grafika terén már ezzel is elérhető a 144 FPS elég sok játékban.
-
félisten
válasz carl18 #18583 üzenetére
Ha már 2060 akkor ez is kering a neten a mai nap óta.
AMi azt jelenti , hogy a 2060 5GB nem éri el az 1080 teljesítményét- , már persze ha ez igaz. ( remélem nem) mert ez kb az 1070 teljesítménye.Joshi : Hát nekem ez[link] semmi másnak nem tűnt, csak kötekledésnek azután hogy ugyan innen tettél be képet te is .Kötekedés= válaszreakciót kapsz?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz #72042496 #18571 üzenetére
Írják is, hogy render képek, de a memória adatok valószínűleg pontosak rajt, az volt a lényege mondandómnak.
Hát elég nagy batár lesz az biztos, de nekem a 2060 is elég lesz, az lehetséges hogy kisebb verzió lesz azért.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Én is leírom mit gondolok erről és ennyi.
Abu85 :
Az a gond, hogy a tegnapi cikkednél is és most is állandóan a Volta van előtérbe, pedig a Volta egy átlag usernek elérhetetlen félprofesszionális kártya, teljesen másra kihegyezve, mint a most bejelentett jövevény.
A fórumok nagy részében az emberek nem a Voltához nézik a most bejelentett kártyát, hanem a Pascalhoz., elég visszaolvasnod pár kommentet és az 1080 TI hez mért teljesítményére kíváncsi mindenki ,a Titan V-t te említed folyamatosan és hasonlítod ehhez. Hiába tudja a Volta ezeket a dolgokat az egyetlen gamer célra is alkalmas VGA ból álló GPU architektúra ami ráadásul megmarad ez mellet.,
Tehát az egy DP technológiára kifejlesztett cél hardver a Turing meg egy RT technológiára kifejlesztett célhardver. Minden mástól különbözik a célpiaca is és a tudása is. Aki RT re veszi a kártyát nem fog Voltát venni és valószínűleg DP re se fog Turingot. Legtöbb külföldi oldal azért látja izgalmasnak és ajnározza pozitívan az érkező új jövevényt mert a lehetőségeket vázolja fel benne nem a negatívumokat.[ Szerkesztve ]
-
félisten
és akkor szerinted nvidia miért hozta ezt ki, ha így látod itt te a helyzetet?
És mi az amiben látsz egyáltalán pozitívumot a 2080 ban, azon kívül hogy szinte megállás nélkül tolod a negatív marketinget tegnap óta?bezzeg amikor AMD van / volt tele ( azóta sem)nem hasznosított fiúcsőrökre előkészített effektekkel telepakolva akkor arról szól a fáma, hogy bezzeg majd 3 év múlva is ez milyen jó lesz.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Dyingsoul #18392 üzenetére
teljesen igazad van abban amit leírtál a grafikában, én is pont így látom, szépen összefoglaltad.
7 nm elvileg már tavasz óta elérhető TSMC nél, jövőre már ennek a 7nm eljárásnak a javított verziója fog menni. Gyanítom NV jövőre dob ki 7 nm gyártott kártyákat , akár a most debütálóknak az újragondolását, amiben valószínűleg ki fog teljesedni az új generáció. 2020 ra már 5 nm gyártást tervez TSMC tehát elvileg már akár 2-3 generáción belül lemehet NV 12 ről 5 nm re, persze ehhez jó kihozatal kell , hogy a gyártás megérje.
ha NV követi a z eddigi trendjeit( Kétlem egyébként) akkor jövő év első felében kint lesz a TI, január környékén már lehet róla infókat kapni.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Crytek #18389 üzenetére
Mit hittél el majdnem? [link]
Amiket leírtál teljesen független dolgok a raytracing eljárástól. esetleg ez ügyben a fejlesztőket kellene megkeresni, akik az adott játékot készítik.Egyébként pont az élsimítás volt anno az a hardveres ficsőr ami kb annyi erőforrást zabált egy akkori kártyában, hogy azt mondták sokan, hogy ez soha nem lesz elérhető hétköznapi halandó ember számára. manapság meg már csak szinte a minőségén aggódunk, nem a teljesítményén.
Élsimításra egyébként a leghatékonyabb megoldás a 4K felbontás[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Crytek #18386 üzenetére
2008 ban 8800GT vel játszottál és a SP értéke 336 GFLOPS volt
Rá 5 évre a 780 3960 GFLOPS tudott ( 11 x érték , míg a Titan 8200 at ami több mint 20 szoros teljesítmény volt. majd rá 10 évre a GTX 1080 12 000 GFLOPS teljesítményre képes.
5 év múlva már általánosan elfogadott eljárás lesz."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
Na hát ez a redstone jöhetne már mert az helyreteszi a Window Gsyncet is.ha csak el nem szúrja
Egyébként meg csalódást okoztál a kártya híreddel a főoldalon, tele van csupa negatívummal. Pedig már azt hittem jó útra léptél...."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
7 nm re talán már lesz is értelme ennek, meg talán lesz egy két NV cím ami támogatni fogja. Egyébként TR új része nem ezek közé tartozik?
Ren Hoek : honnan jön ez az átnevezett Pascal dolog? Ki írt ilyet?
Srácok Légyszíves lépjetek le máshova bányászni.- Nem hiszem el.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
AMD is szinte ugyan annyi meghajtót ad ki.[link]
2018 ban : Nvidia 10 darab driver és 3 hotfix ebből egy display port driver.= 13 db
AMD : 7 Driver és 5 darab hotfix= 12 db[ Szerkesztve ]
-
félisten
Hát nem 2 % javulások vannak egy egy driver érkezésekor dx 12 alatt és vulkan alatt sem. Gondolom ezek nem natív kódok az miatt lehet.Meglátjuk mit hoznak ki belőle közösen, ha lesz ilyen egyáltalán..
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Hát igen ez jól látszik a Titan V Vulkan alatti teljesítményén, ahol még félkész driverekkel is szárnyalt .reménykedem benne, hogy találnak megfelelő megoldást Dx 12 alatt, eléggé jól jönne ide az X86
-
félisten
válasz Dtomka #18278 üzenetére
Most ez itt elég istenkármomlás, de AMD oldalon kell megnézni ezt az előrelépést és a CPU használatot . Volta már hasonlóan fog reagálni a Dx 12 kódokra , mint a Radeonok,bár azért most is lesznek megfeleltetésre való kényszerítések. Ott is gyorsulást fog hozni és talán kisebb CPU használatot.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Dtomka #18273 üzenetére
A BF messzemenően sokat köszönhet pont a dx 12 nek.
Egyébként az előző hozzászólássora reagálva, azért hozzátenném, hogy a DX 12 nek rengeteg előnye van a Dx 11 hez képest, csak úgy mint a VUlkan-nak.
Az hogy nem látsz látványos fejlődést az legfőképpen annak köszönhető, hogy a piac még a Win 10 rekord sebességű elterjedése ellenére sem képes megfelelő ütemben lereagálni a Dx 12 re való fejlesztést , de az asszincron compute vagy az újabb TIER bekötési modellek ( és azok limitációi) illetve a több magos CPU-k jobb kihasználtsága legfőképpen a dx 12 mérföldköveinek számítanak.
Tehát ez egy kissé egyedi Dx verzió. A másik pedig hogy sajnos időközben megváltozott erősen a piac és manapság már a konzolok diktálnak, nem pedig a legerősebb VGA-k, amik inkább már csak a felbontás- FPS terén tudnak előrelépést mutatni egy mai konzol grafikai szintjéhez. A másik nagy hátrány pedig az, hogy manapság egy egy új grafikus motor kifejlesztése, licencelése ,a human erőforrások átképzése rá felveszi anyagilag a versenyt egy egy Bollivóódi produkció költségvetésével. Én egyébként inkább Vulkan párti vagyok, számomra az jelenti/ jelentené a helyes fejlődési irányt.Dx 12 eléggé elkurvult, hogy alpárian és egyszerűen fejezzem ki magam.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz westlake #18266 üzenetére
Ezt a kettéosztottságot úgy tudom csak elképzelni, -már ha van valóságalapja- az ennyi féle pletykának -hogy 2 típusú kártyát is hoz NV .( Anno volt valami ilyesmiről szó, csak ott az xxx5 végű jelölést alkalmazták rájuk, félprofi felhasználásra szánt termékek , vagy ilyesmi. Egyre jobban furdal a kíváncsiság,.
-
félisten
válasz Petykemano #18259 üzenetére
lehetséges, hogy kidolgoztak valamilyen memóriamenedzsment megoldást, a ram helyzet miatt, mint az AMD, de én azt tartom valószínűnek, hogy az összes hír kacsa ellenére és meg fogunk lepődni a valós bejelentéskor egy -két dolgon.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest