Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz Ren Hoek #18316 üzenetére

    Nem. A Turing az létezik, már februárban megírtam, csak elfelejti: [link]. Nem írtam volna meg, ha nem létezne. De a többi pletyka az hülyeség volt, azt nem írtam meg, hogy bányász GPU lesz stb, mert nem lett az.

    Most, hogy az NV bejelentette lehet beszélni róla, hogy ha megnézitek a Turingot, akkor annak van egy RT mag nevű fejlesztése. Na most az nem igazán egy mag, persze a parancsmotorban az egy viszonylag combos vezérlő, de a TPC-ken belül skálázódó rendszerről van szó. Egy GPC-n belülre két multiprocesszorral is többet lehet építeni, ha nincs az RT mag tranzisztorköltsége, és ez egy olyan hardverelem, amire reálisan nem lehet várni consumer szoftvert. Egy fizetett cím van csak bejelentve, geometriailag az is jól le lett butítva. [link]
    Ergo a Turing az leginkább professzionális szinten hasznos, mert ott tervezhetsz 700+ mm^2-es GPU-t, amiben benne van az a teljesítmény, ami erre kell. Mert az RT mag vezérlője igazán tranzisztorzabáló, miközben az csak annyi, hogy a TPC-k áramköreit működtesse megfelelő elosztással. És a teljesítmény végeredményben innen a TPC-kből jön, de ha kevés a TPC, akkor kevés lesz a ray-triangle intersection teljesítmény a valós idejű leképezéshez, miközben a vezérlőt ugyanúgy beépíted. Egy középkategóriás GPU-ba közel 400 CUDA maggal többet rakhatsz az RT mag hiányában, annak az RT magnak a hiányában, amely nagyjából 2000 CUDA mag alatt amúgy sem ér semmit a túl gyenge teljesítménye miatt. Csak ezt egy átlag muki nem nagyon érti, mert ő csak kódnevet néz, és hát biztos a Turing lesz mindenhova, csak az NV-nél a mérnökök nem olyan hülyék, mint egy átlag muki. Ők is utánaszámolnak, hogy 300 mm2-en az a 400 mag többet ér, mint egy címben az RT mag, ahol ez a középkategóriás GPU amúgy sem adna ki magából 30 fps-t sem.

    Persze 7 nm-en ez az egész már teljesen realitás, ott annyival több a tranzisztorbüdzsé, hogy elkölthetsz egy rakás tranyót olyan területre, ami szökőévente számít.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák