Új hozzászólás Aktív témák

  • Dyingsoul

    veterán

    Ha igazak a pletykák, akkor ugye ott tartunk, hogy a jelenlegi csúcstól, csak a következő xx80Ti lesz jelentősen gyorsabb... a 2080 is gyorsabb, de csak hajszálnyival, az a 8%-os pletyka legalább is hajszányi. Tehát ha azt nézzük, hogy ha valaki a jelenlegi elérhető csúcsról szeretne váltani, akkor csak egy racionális választása van: a 2080Ti. Nincs más. majd 2.5 év után ez szerintem szánalmas, hozzáteszem: ha igazak a pletykák. Miért vegyen az ember 2080-at, ha az 1080Ti kb ugyanaz? Persze, így valamivel olcsóbb lesz, de gyakorlatilag a teljesítményben szinte nem megyünk feljebb, csak alig, inkább olcsóbb lesz minden ami eddig a piacon volt. Ennyit jelent a kövi gen.

    Amikor persze pénzügyi évekről és negyedévekről beszélünk, ott a profitnak mindenképp növekvő tendenciát kell mutatnia. Az elmúlt 2.5 évben hatalmas profit növekedésre tett szert az NV, így ettől szerintem sokkal nagyobb teljesítményugrást lehetett volna várni: ha a Maxwell-Pascal váltáskor az 1070 kb 980 Ti szintet hozott és most a 2070 "csak" egy 1080-as szintet hoz, az szerintem kiábrándító.
    Ezt lehet fogni bármire, de most nem a kifogásokról van szó hanem arról, hogy ha ezek a teljesítmények igazak akkor a fejlődés igencsak csökkenő tendenciát mutat, összességében magasabb ár mellett. Ha viszont a next gen kártyák alacsonyabb launch price-al indítanának, mint a Pascal egy szavam sem lenne (ez persze esélytelen).

    Azért kíváncsi lennék rá, hogy a topikban közületek ki látja ezt hasonlóan vagy ha nem értetek egyet azzal, hogy objektíven szemlélve a teljesítménybeli növekedés csökkenő trendet mutat, akkor kérlek indokoljátok meg én miért látom rosszul a helyzetet.

    Persze nyilván az áment a bejelentésen kapjuk meg, de a pletykák azért már elég jól körvonalazódtak így a bejelentés előtti egy-két napra.

    - Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

Új hozzászólás Aktív témák