Új hozzászólás Aktív témák

  • Dyingsoul

    veterán

    válasz b. #18965 üzenetére

    Abu vagy valaki akinek van hozzáférése igazán kitehette volna a jobb felsőbe.

    (#18966) b.: Volt már dolgod olyan kártyákkal, ami a memóriahibás volt és desktopon semmi baja nem volt, de 3D alkalmazásban "csíkozott"? De lehetne említeni az olyan GPU-kat is amik egyik napról a másikra fekete képernyővel ajándékozták meg a usert.
    Röviden: amikor az RoHS direktívának megfelelő forrasztóanyaggal kezdtek el dolgozni, tilos volt az ólmot tartalmazó forrasztóanyagot használni a BGA forrasztásokhoz. Az ólom azért volt jó, mert adott némi rugalmasságot a forrasztóanyagnak és a hőingadozást jobban tűrte. Ahogy ezt kivezették a következő történt:
    Játszol mondjuk a GTX 8800-addal, OC-zod, felmegy 90fokra a memória, aztán az megy egy-két óráig, szól a mutter, hogy menni kell át a kovácsékhoz mert disznót vágtak és kell a segítség, kikapcsolod a gépet és az a 90 fokról elkezd lehűlni. Bekapcsolás-gamingelés kezdete szintén. Ezt az állandó hőingadozást a mai forrasztóanyagok nem bírják sokáig, a BGA forrasztásokon mikro repedések jelennek meg, nem vezetnek olyan jól a forrasztások: a kártya hibázik.
    Ugyanez a GPU-ban "fekete kép"-hez vezet.

    [ Szerkesztve ]

    - Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

Új hozzászólás Aktív témák