Új hozzászólás Aktív témák

  • NightGT

    senior tag

    válasz b. #20028 üzenetére

    Az igazság egyik oldalából néhány centi azért akad benne...de a bigger pikcsör az valóban csak annyi, hogy sanszosan az nvidiánál fejlesztettek többet/jobbat. És kész. Majd aki tudja, megmondja, hogy ez igaz-e, vagy csak nekik jött be, de tény hogy jobbat tettek le az asztalra. Hogy miért, better management, jobb agyak, whatever...majd biztos (?) erről is lesz hosszabb írás. Már ha vki megírja, why not. Talán még úgy is, hogy az tényeg igaz legyen, és ne csak egy morcos félgonzo/lapátolási beszéd Rubyért, mint az enyém.

    De a morcim oka pusztán annyi, hogy - idézem a szót, írták már itt - a monopóliumot mind szívni fogjuk. Az is, aki Ati-s, meg az is, aki Nvidiás. Majd találgathatunk arról hogy mennyire, illetve már tesszük - mondjuk abból kiindulva, ami a cpu-k terén történt egy év alatt. Amióta van valódi verseny.

    Hogy mennyivel lennének a VGA-ink (és maybe a játékaink is?) előrébb, ha ott is lenne verseny, arról is találgathatunk...és perverz, de ha már arról beszélünk, hogy mi igaz, meg mi a bigger pikcsör: ha elegen megveszik mégis a crap atit, és rövidtávon ők vállalják a bukót ezzel...hosszú távon mind többet nyerünk vele, ha életben tartják a (jelenleg nem) vetélytársat ezáltal. Szóval tessék azért halkan, naplemente után, és szigorúan zárt ajtók mögött mondani egy köszönetet is annak szánva, aki mégis megvesz egy vegát...

    Ezt viszont nem a kisujjamból szívtam, csak nem professzionálisan űzöm a makroökonómiát / közgázt / játékelméletet, így nem tudom neked a vonatkozó Nash-ekvilibriumot, meg egyéb valid gondolati/tudományos alapokat elmagyarázni konkrétan. Illetve a Nash-ekvilibriumot de (a filmből), ami pont erről szól: ha mindenki a legjobb csajra (legnagyobb haszonra) hajt, akkor végül senki se kapja meg, és mindenki bukik. De ha mellőzik a legjobb nőt, és táncra hívják közösen megegyezve a barátnőit...akkor mind nyernek. A szívás itt csak az, hogy az ember olyan, hogy mégis inkább az elméleti maxra hajt, akkor is, ha TUDJA hogy nem kapja meg - neki a garantált kisebb nyereség nem elég.

    Miért van ez így? Megvan a logikus evolúciós oka, csak annyi a lényeg, hogy ma már nem működik. Pofon egyszerű az egész, ha egyszer megérted...de ez már nagyon OFF :D (v nem)

    Pusztán csak az igazság. Ja, életem legjobb gépeiben a "két vár" dolgozott szinkronban, amíg még volt annak értelme...best of both worlds.

    Amúgy ami a kompetíciót illeti, wtf-ról beszéltek? RX580 perfekt vetélytársa (volt) a GTX 1060-nak, több rammal, és jobb dx12 teljesítménnyel. És (ahogy a shopokban néztem) sokszor olcsóbban. Csak itt lett pénz 1070Ti-re...de előtte se voltam erről képben igazából, és vsz. én is az 1060at vittem volna. Minden újtagos-zöldfülűs tiszteletem, még általatok sincs ez a tény említve. Pedig ez is igaz...javítsatok ki ha nem így van, én állom, de minden egyes teszt, és szakfórum tanács szerint így van. És nem új, hogy jaj-tudna-az-annyit-csak-nvidiara-van-fejlesztve, hanem valid fps-ekben vannak egálban. DX12ben meg RX580 vezet. Ki akarjuk találni, h miért nem viszik mégse? Releváns? Én egyelőre nem akarok ennél jobb kártyát most...
    Ami van, az vsz. elég lesz az old but gold gaméimhez maxon, szvsz 4k-n is...illetve ha dobok egy cserét 8400ról 8350k/8600k-ra, akkor maybe xd.

    Mert bakker a Crysis de rettenetesen fogas 1080p 27 colon...bár elvileg pont erre lesz jó az új RTX-es élsimítás, HA működni fog régi gémeken is...edit: nem tune-oltam az élsimítását még control panel-ből override-al, de akkor is...

    [ Szerkesztve ]

    Speed is the only truly modern sensation

Új hozzászólás Aktív témák