Új hozzászólás Aktív témák

  • -Solt-

    veterán

    válasz gbors #19976 üzenetére

    A "monopólium" meg nem azért van, mert az NVIDIA kilobbizta magának

    Azért némi közük szerintem van hozzá! :) Igaz, hogy én csak a szimulátoros réteg viselt dolgaira látok rá, de ott például a 90%-nál fel sem merül az AMD mert a fejlesztők döntő többsége az NV-t valahogy jobban preferálta. Az IL2 CloD esetéen például megjelent három kék csík a tenger felett AMD kártyákon ami nagyon zavaró volt. Hónapokig ment sírás, a fejlesztő az AMD-re mutogatott, az AMD a fejlesztőre, a júzer megunta és váltott NV-re mert az "probléma mentes". Mondanom sem kell, hogy aztán AMD drivertől függetlenül egy játék frissítés oldotta meg a dolgot... ideiglenesen, hogy a következő frissítésnél újból visszakerüljenek a csíkok. Egy ilyen sztori azt eredményezi, hogy aki az adott topikban VGA cseréhez tanácsot kér, kórusban kapja a csak az NV választ!

    Szóval abban a fórumokat bejáró suttogó propagandában, hogy az NV driverek jobbak, az NV problémamentes azért vastagon benne van pár fejlesztő és az NV összekacsintása.

    Természetesen ez csak egy szelete a tortának, nem ezért van ekkora előnye az NV-nek, de azért ezeket sem szabad elfelejteni. Az is tény, hogy ha az AMD nem vesztette volna el a fonalat valahol a HD6950/70 után akkor most nem itt tartanánk. :)

    [ Szerkesztve ]

    www.smart-bus.hu

Új hozzászólás Aktív témák