Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz gbors #14729 üzenetére

    Szerintem nem. De mindegy. :)

    Majd kiderül milyen lesz az új cucc és akkor okosabbak leszünk, hogy döntött az NV és mi a fontosabb (meg persze az AMD is).

    Épp ha a sávszélesség fontos lenne, akkor kéne hogy felmossa a Fury meg a 390X az összes NV megoldást alapból... ehelyett (a driver inkopempetencia mellett) pont a compute számít, és az AMD abban gyenge hogy a compute részt annyira nem tudja kiaknázni a driveren keresztül, mint amire potenciálisan képes lenne.
    A DX12 szerintem pont azt is megmutatja, hogy compute területen mennyire maradt még az AMD cuccokban.
    Az NV compute oldalon sokkal inkább kihozta a maxot a GPU-iból, ezért szépen a cudacore számának növelésével vagy csökkentésével arányosan változik a teljesítményük is. És most async-et félretéve, valószínűleg ezért nem is fogunk látni nagy sebességnövekedést a DX12 alatt.

    Ha az NV is előre gondolkodik úgy mint az AMD (ami azért a történelem folyamán mindig megtörtént előbb-utóbb), akkor a legnagyobb előrelépés ugyis a compute felé/oldalán lesz az új GPU-kban is (AMD irányba kvázi).
    Persze az NV abban volt mindig jó, hogy a GPU többi részét sem hagyta figyelmen kívül általában és növelte ahol kell arányosan, vagy optimálisabban.

    Szóval én még mindig azt vallom az NV compute oldalon van limitációban jelenleg főleg.
    Szinte biztos vagyok benne, ha lenne egy 256bites Ti, akkor az ugyanúgy ott lenne a másik két GM200 nyakán ma is.

    [ Szerkesztve ]

    Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

Új hozzászólás Aktív témák