Új hozzászólás Aktív témák
-
kgyvisk
friss újonc
Egy megtörtént dolog amit ha nem velem történik nehezen hinnék el.
Két évvel ezelőtt vettem egy laptopot,amiről használat közben kiderült hogy nem helyesen működik ,/a ventilátor nem eleget hűtött s emiatt a processzor nagyon lelassult/ emiatt visszzaküldtem reklamációra. Pár hét múlva visszaküldték hogy megjavították.Sajnos ez a probléma újra és újra jelentkezett. Meguntam a cirkuszt az állandó reklamálásokkal és közben arra is fény derült hogy nekem mint vállalkozónak csak egy év jótállást adnak Szlovákiában. Odaadtam a lányomnak,aki külföldön tanul. Egy idő elteltével persze ő is beleúnt a javíttatási tortúrákba.Még a második év eltelte előtt ő is odaadta egy német barátjának aki úgy gondolta hogy meg tudja javíttatni és használja majd. Nem egy olcsó gépről lévén szó ,inkább felsőkategóriásnak mondható HP Spectre x360 gépről,a legnagyobb meglepetése a németek hozzáállása volt.Tisztességesen bevallották hogy ez a gép javíthatatlan és felajánlották hogy vagy visszaadják a pénzt /2000eurót/ vagy abban az értékben választhat egy új gépet.Mennyivel tisztességesebb hozzáállás mint nálunk.
A történet kapcsán elgondolkodtam azon hogy ugyanaz a gyártó más más országokban az únión belül eltérő feltételekkel árusítja a gyártmányait? Vagy esetleg arról van szó hogy a szegényebbeket jobban ki lehet fosztani mert úgy sem tudnak semmit tenni a nagy amerikai világcég ellenében? A mi környezetünkben ugyanis ez az ár negyedéves átlagkeresettel ér fel.A fiú honában pedig hét vagy nyolc napos átlagkeresetéből tudta volna ezt a gépet megvásárolni.Nem tudom mit gondoljak igazában erről? Szóljatok hozzá ha van hasonló tapasztalatotok.Vagy netán ez csak egy véletlen játéka velem a sorsnak?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest