Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
HELLAFLUSH
őstag
-
bmakszim
senior tag
Szerintem holnap elmegyek ide és kipróbálom.
FTP szerverként és torrent futtatására szeretném használni itthon. Nem fontos az SSD, de ha van rá lehetőség, arra tenném az op rendszert, bár én is tartok tőle, hogy nem fog bootolni róla. -
-
őstag
Köszi! Viszont ha szét kell bombázni az optikai meghajtót, az már enyémnél gondolom komolyabb szaktudást igényelne...
Vagy a másik lehetőség, hogy 250 gigás SSD-t veszek, és akkor búcsút intek a HDD-nek.
Memóriával kapcsolatban van valami ötlet? Ajánlott márka esetleg?[ Szerkesztve ]
-
w.miki
veterán
elvileg mindet viszi, amit linkeltem.
T8300, és T9300 800Mhz-es procikat írnak is más fórumokban, használták az Acer 5735z-t, elégedetten.
(Pedig úgy rémlik, a RAM benne DDR2, 667Mhz)
Remélem, hogy a 45nm cpu már jóval hűvősebb is, mint az eredeti 65nm-es.
A kérdés, hogy elmenjek e 2,5Ghzig (T9300), vagy egy újabb, de lassabb 2,2Ghzes T6670-et tegyek bele.
Mekkora lehet a hőmérséklet különbség 0,3GHz eltérésnél?
Ha alul fesz.elem, mennyi hőt nyerek?[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
ot93
senior tag
-
F4Zi
tag
Köszi a választ, mivel egy kínai 4Gb (Hynix márka..) van benne, ezért gondolkoztam, hogy "bővítés" helyett inkább kicserélem egy jobb kit-re. Akkor megérné nagyobb órajeleset venni például, csak nem találtam arra vonatkozó infót sehol, hogy bír-e egy picivel többet a lapom.
-
veterán
Igen, a processzornak van PGA változata is.
Nagyon nem kerestem rá, mivel az Acer ezekbe többnyire U betűre végződő BGA-s processzorokat forraszt, azt meg láttam, h a 2370M-ből is van BGA-s verzió, ebből, meg a kérdező által megadottakból gondoltam, h ez is forrasztott.
Akkor bővíthető.
Socket G2-es foglalat.
HM 77 chipset.
Ezek a 2nd. gen. Ivy Bridge processzorok. Ezek azok:
https://en.wikipedia.org/wiki/Ivy_Bridge_(microarchitecture)#Mobile_processors35W-os TDP-ig keress hozzá a listából.
Az Acer oldalán azt írják, szerelték ezt 4 magos 35W-os i7-essel is. (3632QM)
A négymagos processzorokhoz többfázisú tápellátó áramkör is szükséges, de lehetséges, h ez már benne van mindegyik ilyen modellben, (egy féle alaplappal szerelték őket), próbáld ki.
Ha nem visz négymagost, akkor csak kétmagossal fog menni.Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
csadi0011
őstag
Köszi. Ki fogom próbálni.
(#12815) Tim82: Ezt találtam olcsón: [ebay-link]
Ha ez jó lehet, akkor végül is tehetek vele egy próbát. -
Tim82
félisten
8GB RAM-ot nem kezel az a chipset
Kezel, de amúgy valóban nem éri meg a beruházás 2*4 GB RAM-ra.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Zola007
veterán
jobb szeretem előre tisztázni, nem próba-cseresznye alapon, aztán várni a pénzemre, de köszönöm a tippet
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
veterán
"Optikai meghajtóhoz tudsz venni 1k-ért USB kábelt, 3-4k-ért USB-s házat amivel tudod külső olvasóként használni."
Használt optikai meghajtó meg 1500-2000Ft az aprón.
A többivel egyetértek.
IKeve:
Még talán annyi, h a laptopok merevlemeze általában 5400RPM-es, az asztaliak viszont 7200RPM-esek, picit vissza fogja fogni a gép sebességét, ha a noti winchesterét használod.[ Szerkesztve ]
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
choco01
addikt
Akkor ez jó lenne?
Elég a tálcát kihúzni és az elejét megmérni?
Másik kérdés: Ugye ez egy Dell laptop, elég ramaty már az akksija, szeretnék újat, az ilyen utánagyártottak is megfelelnek?
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
pataslogeza
aktív tag
Koszonom!
A manual kiment a fejembol de most atneztem a wifi es kijelzo reszt benne. Valoban nem kell a kijelzobe vezetni de nem is az aljaban vannak, hanem a fedlap zsanerjaira csavarozva. A 42. oldalon latszik a rajzon, de a 43. oldalon irja is hogy ugyeljunk arra hogy az antennak parhuzamosan legyenek a zsanerokkal.
Sajnos amit en rendeltem nem fog oda beferni, talalnom kell nekik helyet valahol.Ujabb kerdes, hogy melyik a legerosebb processzor amit bele lehet rakni a mostani helyett?
A jelenlegi (gyarilag szerelt) egy Intel Celeron 1.20 GHz.
Amire en gondoltam pl. Pentium T3200 vagy Pentium T2130. Ezek valamelyike jo lehet bele?[ Szerkesztve ]
-
pataslogeza
aktív tag
Vettem egy olyan intel wifi kartyat es mukodik vele hibatlanul csak antenna hianyaban gyenge a terereje, de most rendeltem egy ilyen antennat is. Ezeket a be kene vezetnem a fedlapba es a kijelzo hatuljara ragasztani, vagy eleg az aljaba valahova?
-
pataslogeza
aktív tag
Szerintem nincs olyan a biosban, mert annak idején bővítettem a ram-ot egy 256mb-os modullal, ami nem ugyanaz a tipus volt mint a gyari, de jo lenne biztosra menni, mert a hdd-t is ki akarom cserélni egy 120gb-os msata ssd-re. Lehet ellenorizni valahogy ezt a whitelist dolgot?
Ja, az antennák kábeleit biztos be tudom rakni, csak azt nem tudom, hogy magának az antennáknak hol kell lenniük. Be kell vezetni a fedlapba és a kijelző hatuljára ragasztani, vagy jo lehet valahol az aljaban (a gépházban) is? -
flymi
addikt
Szuper! Csupa jó hír.
Eddig indítás után átlag 10 perccel a hűtőventi eszeveszett pörgésbe kezdett mindig és utána abba sem hagyta, hiába volt alatta a laptop hűtő. Most meg már megy vagy fél órája biztos, de meg se nyikkan, a hang kábé a nulla felé konvergál.
Pár kiegészítő programot kell még leszedni és újra teljes értékűen használható.
Remélem párom elégedett lesz a 15-16mp-es boot idővel./// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
margithid
veterán
Hát enm tudom, ha már annyira komoly masina azért akkor legyen kicsit vaskosabb, amúgy is régen a thinkpadek vastagok voltak, de elnyühetetlenek.
Nálam ma már elsőszámú szempont lenne a bővíthetőség. G570ben ráadásul pofonegyszerű midnen müvelet, Ram bővités, proci csere, hdd-ssd csere, szempillantás alatt megvan! Procicserénél még a hűtőt se kellett levenni! -
bazsy1981
tag
-
marec1122
senior tag
Ha jól értem ez a kombó szépen üzemelne együtt?
ráadásul nem értem hogy e 2 között mi a különbség főleg hogy az olcsóbbra van több gari. ha csak az nem hogy gyári de az ennyit jelent?
[ Szerkesztve ]
Csak megfontoltan :D "Öregember nem gyorsvonat!" John McClane
-
veterán
Ezek pedig igényelnek némi L2 tárat.
Hát igen, ilyenkor derül ki, h az Intel hiába pakolt a 9ezres széria processzoraiba 6MB L2 tárat, ha az egy szériával kisebb, 8ezres processzorokban levő 3MB L2 tár is képes kiszolgálni a processzor számítási kapacitásának igényeit.
cooi111:
A P8400/P8600 2-3ezer Ft-os ára egy jó alternatíva, de a T9ezres/P9ezres procik minimum kétszer (inkább háromszor) ennyibe kerülnek, viszont nem biztos, h kihasználjuk a bennük levő tudást.Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- iPhone topik
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
- ÁR ALATT Lenovo ThinkPad Pro dokkoló állomás (40AH) Töltővel együtt + Ajándékkal
- Lenovo T440 minden alkatrésze eladó!
- Lenovo ThinkPad Thunderbolt 3 Dock hibás
- Lenovo ThinkPad L14 Gen1 L14 Gen2 GYÁRI MAGYAR billentyűzet. ÚJ BONTATLAN!
- Lenovo ThinkPad L14 Gen1 L14 Gen2 GYÁRI angol billentyűzet. ÚJ BONTATLAN!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest