Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tim82

félisten

válasz G@bi90MR #4954 üzenetére

Akkor vegyük sorra.

- Celeron M 380 -> Pentium M 780

- ajánlott egy BIOS-frissítés. Ami a hűtést illeti, én írnék a helyedben az Asus Magyarország ügyfélszolgálatánal egy emailt, miszerint meg tudják-e mondani, hogy az adott Asus noteszt csak egyféle, vagy többféle hűtéssel szerelték, a kiszerelés függvényében. Ha egyfélével, akkor nyert ügyed van.

- viszont a Pentium M 780 qrvadrága cucc. Nekem is volt, még Thinkpad T43p-ben használtam (véletlenül sikerült viszonylag olcsón rátenyerelnem és amikor eladtam a procit, jó felárral gyakorlatilag pár napon belül elvitték). Ne lepődj meg, ha 10k alatt nem találsz belőle.

- 512MB SO-DDR333 -> 2x1GB DDR400MHz

- fog menni a 2*1 GB is, csak valószínűleg visszaveszi a RAM-ok sebességét (nem DDR400-ként, hanem DDR333-ként fognak futni). De ha újonnan veszel, 1 GB-os CSX márkájú DDR333 modulok jelenleg valamivel 7k alatt kaphatóak.

"Hard Drive 60 / 80 /100 GB supported" olvasható, tehát csak max 100GB háttértár pakolható be?

- nincsen semmilyen limitje a chipset-nek (ilyesféle gond utoljára a Tualatin előtti Pentium III generációnál volt valós), pusztán annyi a gond, hogy IDE notivinyót kezel. Ár/érték arányban a Samsung HM160HC a legcélszerűbb. A legnagyobb IDE notivinyó a Western Digital WD3200BEVE, amelyik egyben a leggyorsabb is, de itt is heroinárra számíthatsz, mint a Pentium M 780 CPU-nál.

- integrált audió -> PCMCIA hangkártya

- bármilyen PCMCIA-s hangkártyát gond nélkül le fog tudni kezelni a Windows. :) Viszont a mobilitást (már amennyire egy ilyen méretű/súlyú noti esetén beszélhetünk mobilitásról) korlátozni fogja persze.

Probléma nélkül felhúzható erre a gépre a Win 7, vagy van ami a benne levő dolgok közül nem támogatott?

- a SiS chipset okozhat gondokat, de egy próbát érdemes vele tenni. A hasonló korú Intel vagy AMD chipset-es notebook-okkal nincsen semmilyen probléma (bár az akkori Intel integrált megoldásokat nem igazán csípi a Win 7 (Intel Extreme Graphics 2 ill. GMA900), így generic vga driver-rel fut rajtuk. Ami annyit tesz, hogy nincsen Aero, na bumm.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

• eketomy

senior tag

válasz G@bi90MR #4954 üzenetére

Elméletileg a proci belerakható bios frissítés nélkül, csak úgy mint a memória! HDD-ből is sztem vinnie kell a 160GB-osat, (max ahhoz kellene a bios frissítés)

annyi hogy memóriából azt kellene megnézni, hogy viszi-e az egybe 1gb-ot vagy csak a 2x512mb-ot (sztem csak az utóbbit kezeli)

ezt most csak úgy mondom, hogy még nem néztem utánna pontosan a laptopod tipusának, de ezek olyan dolgok amiket alapból lehet bővíteni, persze bizonyos keretek között! üdv

Peace! - !!!PC/PNA/NOTEBOOK SZERVÍZ!!!

Új hozzászólás Aktív témák