- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topik
- Milyen egeret válasszak?
- Apple MacBook
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
pity-putty #17449 üzenetére
Én pl ezt néztem ki hírtelen. Beírtam, hogy ac 7265 a keresőbe. amire figyelj a típus és foglalt. A bios-ba nincs esetleg letíltva? Vagy nincs kapcsoló és ki van kapcsolva?
-
-
válasz
pity-putty #17445 üzenetére
Szia! drivereket feltetted szériszám alapján a gyártó oldaláról? Amúgy ez miért lenne gazdaságtalan? Hardveraprón 4+ foxpostért találtm kapásból. A cseréje pedig nem bonyolult, pár csavart kicsavarsz az alján, óvatosan lepanttintod az alsó burkolatot és cserélheted is.
-
pity-putty
tag
válasz
st3v3np3t3r #17446 üzenetére
Ott sem tudom beazonisítani a wifihez tartozó eszközt. Szerintem nincs a listában.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
pity-putty #17445 üzenetére
Szia, az eszközkezelő mit mutat?
-
pity-putty
tag
Sziasztok!
Adott egy harmadik generációs Lenovo X1 Carbon.
Konkrétan ez: [link]Az utóbbi napokban eltűnt a Hálózati kapcsolatok közül a WIFI.
Teljes Windows újra telepítés után is ugyanez a helyzet.
Gondolom ez hardverhiba lesz így az lenne a kérdés, hogy vajon ebben a notiban ezt a hibás "WIFImodul"-t lehet-e, illetve mennyire egyszerű javítani?
Van egyáltalán értelme javíatani, vagy ez már "gazdasági totálkár"? -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
raczger #17442 üzenetére
köszi... nagy kár, többet segített volna... így,hogy semmilyen módszerrel nem akar indulni, vagy alaplapot cserélsz, vagy megpróbálod javítattni, ha szeretnéd életre kelteni...
mondjuk nem tudom, hogy ebbe a laptopba lehet cserélni procit forrasztás nélkül,mert akár még az is ludas lehet
-
raczger
őstag
válasz
st3v3np3t3r #17440 üzenetére
Nem saját gép, nem tudom hogy jött elő ez a hiba annál, aki használta.
-
Thomas1
addikt
Sziasztok!
Adott egy Thinkpad T400.
A hiba a következő:
Egy ideje elkezdett bevillanni a kijelző, és 1x már az alsó 1/4-1/5-öd része vibrált is, miközben a felső része tökéletes volt.
2 éve cseréltem benne kijelzőt, akkor törés miatt...Most azonban olyan, mintha nem kapcsolódna be a háttérvilágítás.
Képet ad, mert halványan látok mindent, de fényerő az nincs. Bárhogy mozgatom, nem áll helyre.Mi okozhat ilyen hibát?
Szalagkábel, inverter vagy kijelző hiba lesz?
Köszönöm előre is a válaszokat!
Üdv.
Thomas -
raczger
őstag
válasz
st3v3np3t3r #17436 üzenetére
Igen, több kombinációban is: nemcsak az akkut, de még alaplapról az elemet is kihúztam, úgy is próbáltam.
-
raczger
őstag
Vaio pcg 51112m vpcs11m1e laptop nem kapcsol be: felvillan a power led kb 5 másodpercenként.
Hasonló hibákra találtam, hogy kell neki egy cmos reset, nos ezt elvégeztem (sokféle módon, még az elemet is kihúztam az alaplapról), de változatlan a helyzet.
Van esetleg ötletetek arra, hogy még mit lenne érdemes megnéznem, kipróbálnom?
Vagy esetleg a cmos reset máshogyan van ennél a gépnél, mint az átlag vaioknál? -
válasz
Radioactive #17429 üzenetére
Szia. Kidobni kár nézesd meg egy szakival, kérj egy hibafeltárást, ennyit megér simán. Lehet csak alapos takarítás kell neki. Meg persze telepítés stb. A wifi kártya nem drága, az odd úgyszintén, meg az nem is kellhet. Ha esetleg Debrecen környékén vagy írj privátot.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Radioactive #17429 üzenetére
szia,szerintem a dvd író és a wifi kártya nem alaplap hiba miatt szállt el, lehet selejtes alkatrész van mind2ben...
mivel hardveresen elég jó, vétek lenne "kukázni"... a lassúság lehet hűtési gond is, de akár a hdd számlájára is írható. nem tudom mennyiért jutottál hozzá, de hasonló kaliberű gép 80-150ezer között mozog használtan
-
Radioactive
tag
Sziasztok!
Mit csinálnátok egy ASUS N550JK géppel ( https://www.asus.com/hu/Laptops/N550JK/specifications/ ), amiben i5-4200H proci, 1TB régi HDD (5400), 4GB RAM és GeForce GTX850M-es grafikus kártya van, ha a gépben elszállt a wifi és a DVD író (valószínű alaplaphiba miatt? Tudja a fene), eltömődött a jack dugó, és piszok lassú (ez meg gondolom a HDD öregsége miatt)? Szerintetek érdemes ezt javíttatni, plusz SSD-t rakatni bele? Amire kéne, az Linux VM futtatás és programok fordítása, debug, ilyesmi, bár erre ritkábban, ezen felül Civ5-tel és WoT-tal játszani, meg videók.
A fő dilemmám, hogy kiadjak-e több tízezret ennek javítására, tisztíttatására, vagy vegyek egy újat. Sajnálnám, mert a jack-en kívül amúgy semmi külsérelmi nyoma nincs...
Se egy kopás, se egy törés, semmi.
Köszönöm a segítségetek előre is!
-
madmike
őstag
válasz
st3v3np3t3r #17426 üzenetére
Köszönöm, a python scriptes működött
Jövök egy sörrel -
madmike
őstag
válasz
st3v3np3t3r #17424 üzenetére
Szia!
Igen. Ezek egyike se ír ki semmilyen eredményt. -
madmike
őstag
Sziasztok!
Vettem ma egy Fujitsu e734-es notit. Nem tudom a BIOS jelszót.
0270-0599-6152-2265-1950-3730
Tudtok működö kódgenerátort ami ez alapján generál egy master jelszót? -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Pyttawrx #17421 üzenetére
ja,nem... semmi gond... amúgy én a cpu-z cpu bench-ét szoktam használni cpu tesztre.járatom 1-2órát ha nem akad ki meg nem megy T"Junction"(-10) által meghatározott °C fok fölé(azaz pl. a i5-460m-nek a T"Junction" foka 105°C-10=95°C), és stabil a rendszer,akkor ok...
-
válasz
st3v3np3t3r #17420 üzenetére
ráengednék egy prime 95-öt
Most ne értsd félr enem kötekszem, csak jobb ha normális paszta van rajtuk.
-
dugo_
veterán
válasz
st3v3np3t3r #17414 üzenetére
Igazából minden fémet tartalmazó / elektromosan vezető pasztát messzire kerülni kell ilyen helyeken...
A notik processzorain nincs kupak, így a flipchip mellett kinyomódó felesleg simán rövidre zárhatja a nyákon lévő egyéb felületszerelt alkatrészeket.
Az a három, amit írtam kb. a normál felhasználásra elérhető legjobb ár/értékű darabok, egyik sem kifejezetten drága.
-
válasz
st3v3np3t3r #17414 üzenetére
terhelésnél érezhető a különbség
-
válasz
st3v3np3t3r #17410 üzenetére
Szia! Csak tanácsként mondom, de azt a fogkrémet cseréld le gyorsan! Tapasztalatból mondom. Nem csak a gamer gépekhez kell normális paszta.
-
válasz
NorbertoEco #17411 üzenetére
Szia.
Azt az olcsó vackot meg ne vedd, MX-4 minimum. Vagy bármelyik, amit dugo_ fórumtárs is írt -
NorbertoEco
tag
Rendben. Remélem ma este tudok venne és ki is próbálom. Remélem csak ez a gondjuk.
Köszönöm a tippet.
Majd írok, hogy bevált-e. -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
NorbertoEco #17408 üzenetére
nekem a sima mezei fehér paszta bevált
link 170ft+áfa(220ft bruttó), én ezt használom,elég egy bors méretű pötty a cpu mag közepére
felesleges hiperszuper gamer cpu/gpu-hoz való paszta,azt csak gamer gépekhez kell -
dugo_
veterán
válasz
NorbertoEco #17408 üzenetére
Arctic MX-4, Noctua NT-H1, Thermal Grizzly Kryonaut
-
NorbertoEco
tag
válasz
st3v3np3t3r #17407 üzenetére
Nagyon, nagyon régen. Ha már pasztázás akkor milyen pasztát érdemes vennem? Nagy sok tímus van... Vapami olyan érdekelne ami nem horror áron kapható, de azért pár évig kitart.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
NorbertoEco #17406 üzenetére
szia, elképzelhető,hogy hűtés... mikor volt kitisztítva és újrapaaztázva a hűtő?
-
NorbertoEco
tag
Sziasztok!
Van 2 DELL laptopom (DELL Vostro 3300 és DELL Latitude E6420) ami érdekes hibát generál.
Bekapcsolom, betölt a rendszer tudok rajtuk dolgozni majd mindenféle előjel nélkül leáll. Leállás után egyből nem tudom visszakapcsolni. Várok kb 5-10 percet és újból be lehet kapcsolni, de a jelenség ugyan az... kis munka után (ha csak áll a gép akkor is) kikapcsol.
Aksiról és tápról is ugyan ez a jelenség.
Van elképzelésetek, hogy mi lehet ennek az oka? -
madmike
őstag
válasz
st3v3np3t3r #17403 üzenetére
6470m van benne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Robot fűnyírók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AliExpress tapasztalatok
- iPhone topik
- Politika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- BOMBA ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 640 G9 Laptop! / i5-1235U 16GB 256GB 14"col garancia/
- Akciós áron eladó HP Elitebook 850 G7 / I7 10610U/16 GB/512 SSD/15"/FHD/IPS/MX 250
- Szuper áron eladó új ACER SWIFT EDGE 16 /R7-7735U/16GB/512SSD/ 4K OLED
- DELL G15 5515 Gamer Laptop /Ryzen 7- 5800H/16GB 512 SSD/ Nvidia RTX 3060 6GB/120Hz/
- Szuper áron dobozos új Asus Vivobook Pro /i5-11300H/16 GB/512SSD/3K OLED
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Vadiúj SSD-k!
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest