Hirdetés
- Száguld a robotika, AI-modellekkel száll be a Google
- Jól reagáltak a befektetők az Intel új vezérigazgatójának hírére
- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Gazdasági parazitizmus: a franciák is perelik a Metát az AI-tréningezés miatt
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
st3v3np3t3r #21294 üzenetére
Mindenképpen kuka igen. Sajnos ez alapvetően is hulladék volt, sok volt a burkolat törött, me a chip hibák. Szerencséd volt.
-
kreten67
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #21292 üzenetére
NEM!
Új chip és profi bga-állomás + hozzáértő szakember, és akkor van esély a 3-4 évre, de mindez értelmetlen lenne, tekintve a Tk81 jelen értékét. -
tserrof77
őstag
válasz
st3v3np3t3r #21290 üzenetére
Tipikus TK81 hiba, az a vision "csoda" chip és a forrasztása már 3-4 éves korában időzített bombává tette azt a szériát
-
Öcsielvtárs
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #21288 üzenetére
Egy kérdést megér náluk:
[link] -
válasz
st3v3np3t3r #21137 üzenetére
Samsung pm9a1-re cserélték a wd sn810-et
-
válasz
st3v3np3t3r #21131 üzenetére
Reméljük számla nélkül jön.... Van káosz a HP háza táján
gar ügyben...
-
kreten67
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #21113 üzenetére
Hp-kat gariztam évekig , de azt már csak adott üzleti partnereknél tudom javítani, jelenleg csak Dell és Lenovo összes verzióját javítom gariba. Nos mivel nincs a Hp notikban garancia matrica (mint az Asus és Acer notikban) így nyugodtan hívhatod az Entegro Kft-t, és ne beszélj nekik semmiféle burkolatmegbontásról. Elég ha annyit mondasz, hogy szar a gép és kész.
Én a Németországból kukázott hibás, hiányos Hp elitebook 840 G7-es gépet is bejelentettem nemrégiben, és jött a tetkós 25-év körüli vidám csávó, és alaplapot cserélt nálunk a mi műhelyünkben. NEM KELL SZÁMLA a garizáshoz. A gép ne legyen ázott és rommá-törött. -
válasz
st3v3np3t3r #21115 üzenetére
Hp topikban volt ez már téma. Sajnos a bontás ezzel jár.
-
válasz
st3v3np3t3r #21113 üzenetére
-
válasz
st3v3np3t3r #21108 üzenetére
Értem, akkor gar. A többire no comment
-
válasz
st3v3np3t3r #21105 üzenetére
Fw nincs hozzá?
Ha nincs, akkor mentés ami kell, majd gar.Mindegy hogy fogalmazol, a mentés a te reszortod, nem egy hatalmas mennyiségről beszélünk
-
teptep
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #21102 üzenetére
Reddit: "Ez azt jelenti, hogy az SSD többé nem tud megbízhatóan olvasni vagy írni az adatokat. Ez az SSD élettartamának bármely pontján előfordulhat. A „Kritikus figyelmeztetés” értékének 2. bitje (04h) van beállítva, amely az SSD-k adatlapjai alapján a következőket mondja: ...az NVM alrendszer megbízhatósága leromlott jelentős adathordozóval kapcsolatos hibák vagy bármely olyan belső hiba miatt, amely rontja az NVM alrendszer megbízhatóságát. Készítsen biztonsági másolatot minden fontos adatról, és fontolja meg az SSD cseréjét."
Microsoft ... -
válasz
st3v3np3t3r #21102 üzenetére
1.) A hp ki fog nevetni, nem is reagál rá.
2.) Az hogy nincs mentésed az meg elég vicces, mikor egy 2TB külső HDD már nem olyan drága, főleg egy fél millás gép mellett elenyésző. /ugye a 3-2-1, vagy a 3-2-1-1 adatmentés sem hátrány/
3.) a WD progija mit mutat? Esetleg fw frissítés? Persze előtte menteni kellene. -
kreten67
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #21016 üzenetére
Nem.
-
kreten67
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #21012 üzenetére
Ragaszt rá egy másik gari-matricát, és hozhatja javításra ( Ebay, vagy Ali tele van ilyen matrica összes verziójával).
-
tserrof77
őstag
válasz
st3v3np3t3r #20980 üzenetére
Nem jársz messze az igazságtól, az otthoni játszogatós gépemben egy x4 860 (igaz, ez már FM2) van 8GB ram mellett. Amire kell, nekem elég.
-
tserrof77
őstag
válasz
st3v3np3t3r #20978 üzenetére
Nem volt gyakori, de 2 kupakhibás AM2/3 prociba már futottam bele. Csak ugye ezeket szinte lehetetlen (illetve már nem éri meg) delidelni. Ezek a procik lassan már a csoki/sör kategóriák
-
válasz
st3v3np3t3r #20954 üzenetére
Napost...Eljutottam végre odáig, hogy legyen időm tesztelgetni ezt a félresikerült procit... hát, 1 ddr2es ramom kinyiffant tőle, 2) üresjáratban 40Cfok körül dolgozik, terhelés alatt a belső magok 125Cfokig futnak ki
A szuper szervizes ügyes volt
-
Pityu.
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #20973 üzenetére
Hát a napokban meglátjuk ismerősöm majd ránéz.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #20971 üzenetére
Lehetne de van itthon 5db ram abból három biztos,hogy működik de azokkal se járok előbb.Tegnap egy videót néztem ami kapcsolódott a kis kockákhoz ott a fickónak zárlatos lett a processzor a laptopban,most csak azért imádkozok a procinak ne legyen baja.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #20969 üzenetére
És ha mondjuk az a hiba az súlyos pénzekbe is kerülhet?Akkor majd holnap vagy holnap után beviszem egy haveromhoz ő rá tud nézni az ilyenekre meg akár javítani is.Egyébként a gép annyira elindul,hogy a hdd működik meg egy idő után a melegedésre bekapcsol a hűtő ventilátor.
-
válasz
st3v3np3t3r #20963 üzenetére
60ezer pl. I7-4770,8gb ddr3,256ssd
pont a napokban volt erről szó
I5-6500/8GB/240GB SSD 36k körül van, de
i5-8400T/8Gb - 16Gb DDR4/ 256 Gb SSD 68kAz aki 60-ért megveszi a 4. gen-t annak gratula. Persze a 25k gépért is grat aki megveszi.
-
válasz
st3v3np3t3r #20958 üzenetére
Hiába forgatod a szemed….
Attól még régiek. De nyilván aki szereti ezt a vonalat annak ez kánaán. Na én megszabadult ezektől. Régebben még én is foglalkoztam hasonlóakkal. Ez már elmúlt.
-
zsolti75
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #20958 üzenetére
Hozzám is jöhetsz ha ilyen régi cuccok érdekelnek
-
válasz
st3v3np3t3r #20956 üzenetére
Ezeket már lehet vinni az elektronikai hulladékba.
Nagyon régiek, még ha működnek is.CPU lábak: Hát ha simán belement, bár vannak kétségeim, akkor lehet tényleg nem vette észre.... Én az ilyet üres rotringgal szoktam visszahajtani.
Pont belefér.
-
baly81
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #20954 üzenetére
Az ilyet szeretem én is a legjobban! Már mindent átnézel, majdnem kib*szod a francba, aztán az utolsó dolognál ami szóba jöhet "már" meg is találod a hibát!
Talán a szervizes védelmére írható, hogy lehet gyárilag volt hajlott a tű, a kevesebb memó modul miatt meg nem jött elő nála sem a hiba. Persze ő is lehetett... -
kreten67
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #20873 üzenetére
"úgy érzékeli a gép, hogy le van csukva a fedél és tiltja a kijelzőt"
Ez esetben nem tudnád bekapcsolni a gépet, így ez itt nem jöhet szóba. (a lid swith on állásban, letiltja a power-gombot). -
csiles
csendes tag
válasz
st3v3np3t3r #20794 üzenetére
Üdv, tegnap belefutottam én is egy ilyenbe.. 2018-as HP 255 G5 gyári töltőjével (45W-os, de létezik hozzá 65W-os is). Az aksija nem a legjobb már, de még bírja (kb 1,5 órát). Töltőjével a 4 szál 0.99 Ghz-en ment max, nem mozdult sehova. A bázis órajele 2.2 Ghz, ami turbóval 2.5 GHz.. Mikor lehúztam a töltőt, egyből magához tért, 2.48 Ghz volt amit láttam maxnak.
A BIOS-ban sok lehetőség nincs, egyet láttam, ami a töltéshez lehet köze, ezt elnevezték: "Battery Remaining Time" és "Disabled"-re volt állítva.
A súgója ezt írja róla: "This item enables or disables the reporting of battery remaining time from the bios to the operating system. If disabled, the operating system displays battery life in a percentage only."
Átállítottam a kapcsolóját "Enabled"-re, mentés után restart. Felállt a rendszer, majd indítottam valamit, hogy lássam a proci kilengéseket. Rádugtam a töltőjét (gyári 45W-os), s a korlát nem jött vissza..
Proci korláttal még SSD-vel is baszott lassú volt a gép (HDD-vel és 4 GB Rammal hozták hozzám a gépet), kiselejtezték, mert nem tudtak mit kezdeni vele.. Mondjuk én is csak most találkoztam ilyennel először.. A gép meg 2018.02.12-én született.. Merthogy a BIOS-ában ez (is) benne van.. LooL.
Kapott egy új SSD-t, +4 GB Ramot (= 8 GB), meg egy frissen telepített Win10-et, most jól működik, megvan a sebessége is. -
válasz
st3v3np3t3r #20794 üzenetére
Úgyvélem megvan a hiba... ki volt kapcsolva a töltő figyelmeztetés, ismeretlen töltőnek detektálja a laptop az univerzális töltőt... gyári 90W-os spec töltőt kell majd hozzá intéznem, ez valami 1wire adatbuszos töltővel hajlandó csak működni és mivel nem ismeri fel a töltőt, gyanúm szerint korlátozza a teljesítményt
Ilyen foshulladék megoldást.... -
misu
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #20713 üzenetére
Hy!
Áttettem UEFI-re de semmi.
EDDIG.
ÁÁÁÁÁÁÁÁááááá, a #@#@@>&#**** az UBUNTU telepítő meg elindul!
Na ilyenkor mi van???
Tudom, az van, hogy szétvet az idegSzép napot!
Bye!
-
Top cat
addikt
válasz
st3v3np3t3r #20696 üzenetére
22H1 nincs. Valószínűleg hamarabb abba hagyták a frissítését, minthogy a 22H2 megjelent volna.
-
válasz
st3v3np3t3r #20696 üzenetére
Bele lehet tenni, akár kézzel is, vagy letölteni a legújabb verziót, abban már biztos benne van. Nekem így is jó.
B.Gábor 76: ez érdekes akkor -
misu
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #20681 üzenetére
Hy!
Köszönöm előre is, délután megpróbálom így feltelepíteni!
Este írok!
Szép napot!
Bye!
-
válasz
st3v3np3t3r #20677 üzenetére
Csak mint tanács, mert én már szívtam ezzel meg. Igam még 1x de nem esett jól
RAM tszt lefutott nekem is 3 gépbe is gépenként 4-5 órát is ment. És nem futott hibára.
Viszont gépbe téve window inuládnál mindig. Ramot cseréltem és a probléma megszünt.
Esetleg próbát megér.
Amúgy mi a pontos típusa? -
jimmy399
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #20528 üzenetére
A gép látja az akkut. Letöltöttem pont a Batteryinfoview alkalmazást, és ott néztem, hogy nem vesz töltést az akku.
-
jimmy399
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #20526 üzenetére
Kb. olyan 1 hónap. A másik notebookba (2530p) kb évente egyszer van benne jó esetben és az tölti is az akksit.
-
Norbi46
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #20266 üzenetére
Ok!
-
Norbi46
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #20262 üzenetére
Ami benne volt az a 4030 mah és 30wh. A kissebbet küldte a bolt!
Ki vett akksival hálózatról kellene menni a gépnek nem?!
Meg mérném de 2 piros és 2 fekete vezeték van, mind a kettőt mérjem?
Azt nem értem hogy most másodszorra miért nem indul?
-
Norbi46
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #20260 üzenetére
Szia!
Gyári! Annyi van viszont hogy a réginek a típusa: L16C2PB2.
Amit a webshop küldött az meg L16M2PB1.
Fesz-be 0.1 volt a különbség kapacitásba meg 30mah. Egyeztettem a bolt-al azt mondták nyugodtan beszerelhetem. A fura az hogy kiszedtem az akkut hogy ne sípoljon utánna amikor visszaraktam már nem indul a gép. -
válasz
st3v3np3t3r #20178 üzenetére
Én nem ismerem, eddig megvoltam a gyári appokkal, vagy az aida. 😀
-
szzimo53
tag
válasz
st3v3np3t3r #20174 üzenetére
Egyáltalán nem játszok, de gondolom ugyan ezt csinálná. Csak office job, youtube , böngészés.
-
válasz
st3v3np3t3r #19948 üzenetére
Van ahol erőteljesebb. Pedig néha tudok süket lenni. 😂
-
válasz
st3v3np3t3r #19914 üzenetére
A fránya kv nem ért még le. 😂
-
válasz
st3v3np3t3r #19912 üzenetére
pontosan tudom mit jelent, köszönöm a fordítást.
Mintha írtam volna, hogy akku nélkül próbálja, vajon miért.Az írásból én 2 hibára következtetek, hogy az akksi okozta-e az most mindegy. Az akksi hiba egyértelmű, azt nem kell szerintem magyarázni a kérdezőnek sem. A boot hiba lehet háttértár hiba, vagy hogy nem tudod végigmenni az update, ez lehet user hiba, de láttam, már hogy a win nem boldogult vele vagy régi build miatt, vagy csak valami más miatt... itt jöhet be az akksi max.
-
törölt tag
válasz
st3v3np3t3r #19883 üzenetére
rákeresel a pontos kártyára a neten és megnézed h mennyit irnak nála maximum müködési hőmérsékletnek. ha azalatt tartod mondjuk 10-15 fokkal akkor semmi baja nem lesz.
-
tserrof77
őstag
válasz
st3v3np3t3r #19883 üzenetére
80 fok fölött szerintem már nem egészséges.
-
meckintos
csendes tag
válasz
st3v3np3t3r #19874 üzenetére
Már megtörtént, volt már akku nélkül, újjal, régivel, régi ssd, új ssd. Semmi.
Gondoltam arra, hogy azért csinálhatja mert az SSD üres, de ha üres akkor is el kellene indulnia a gépnek. -
meckintos
csendes tag
válasz
st3v3np3t3r #19869 üzenetére
Szia!
Ezeket már megpróbáltam, de sajnos nem segített. A gép látszólag felveszi az áramot Akkuról és kábelról is ( visszajelző ledek bekapcsoláskor világítanak), de azon túl nem csinál semmit. Hűtés nem indul el, képernyő nem kapcsol be.
Kicsit bosszantó, hogy egy működő gépből elektronikai hulladékot csináltam úgy, hogy 45E-t költöttem is rá. -
tata93
tag
válasz
st3v3np3t3r #19782 üzenetére
Szia. Köszi az infót de sajnos ez sem vezetett eredményre.
-
válasz
st3v3np3t3r #19776 üzenetére
Nah akkor mehet bele, az L-es ram.
-
válasz
st3v3np3t3r #19774 üzenetére
-
Tim82
félisten
válasz
st3v3np3t3r #19771 üzenetére
Tudsz pontos modellszámot írni? Segítene a pontos válaszban.
De így elsőre, ha ez Ivy Bridge (3. generációs Core i) procis noti, akkor mind 1,5 V-os, mind 1,35 V-os modulok jók lehetnek benne. A legtöbb 1,35 V-os modul amúgy tud 1,5 V-on is üzemelni.
A további DDR3-at használó generációk (4. és 5. generáció - Haswell, Broadwell) már mindenképpen 1,35 V-os modulokat (DDR3L) esznek meg, 1,5 V-os modulokat nem.
-
válasz
st3v3np3t3r #19771 üzenetére
Mert ez a ram tudja mindkettőt.
töltsd le a speccyt és nézd meg, hogy mi a jelenlegi freki.
plusz snid szerint nézd meg mi kell bele -
realpopek
tag
válasz
st3v3np3t3r #19768 üzenetére
A hiba a telepítés végén jön elő mindig. végigcsinálja a folyamatot, és a befejezésnél kiírja, hogy nem sikerült konfigurálni a windowst a gép hardveréhez. és mikor újra indítom, a bcd fájlok hibás működésére vagy hiányára hivatkozik. 0xc0000034 hibakóddal. Több különböző windowst próbáltam, mindnél ugyanez a gond. Parancssorban próbáltam úragenerálni bootfileokat de érdemi előrelépés nem történt. Pedig gyárilag windowssal jött ki a gép, ezért furcsa, hogy nem akar futni rajta.
-
MostaPista
tag
válasz
st3v3np3t3r #19759 üzenetére
Koszonom mindenkinek, nincs benne SSD, es ezek szerint nem is erdemes beletenni.
-
kreten67
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #19757 üzenetére
De igen adtak ki ilyen gépet ssd-vel, bár én a vevő helyében az erre a típusra jellemző, zsanér kiszakadása a palmrestből, és az akku felpúposodása probléma miatt aggódnék. A hűtése egy katasztrófa, ebből a típusból a dedikált vgá-val szerelt típus kerülendő (van belőle csak igp-s változat). Ezekben a vackokban, volt akinek évente cseréltem alaplapot garanciálisan (3 év alatt, háromszor).
-
MostaPista
tag
válasz
st3v3np3t3r #19755 üzenetére
Koszonom, ugy tunik, ez az.
Mar csak egy arbecsles kene ra, hogy mennyit erhet SSD nelkul, es mennyibe kerulne egy SSD bele.
(128 vagy 256 - ahogy weben nezelodtem, ugy tunik, mindketto nagyon keresett, de nagy arkulonbsegek is vannak azonos meretuek kozott is.)Valamint egy kis segitseget kernek, hogyan talalok leiras Dell bios kezelesre (pl. win10 helyreallitasa bios-bol) illetve win10-re, mert ugy tunik, egy ideig rendszeresen en leszek megtalalva a win10 beallitasi es kezelesi gondokkal.
-
MostaPista
tag
válasz
st3v3np3t3r #19753 üzenetére
Koszonom mindenkinek, kezd felszallani a fust, de meg vannak gondok, az eladonak gyorsan zarnia kellett valamiert, holnapra marad a vegso dontes, igy par gyors kerdes:
A gep P75F001 - dell weboldal szerint inspiron 5570-es.
Ami biztos:
CPU i7-8550U, 1TB HDD, ebbol kb. 55GB foglalt,kepernyo 1920x1080-at tud, ami nekem mozizasra valonak tunik, nem normalis hasznalatra valo.
win10home van rajta, aktivalni kell, de az elado szerint az automatikus, mert a dell biosban van a kod, es minden adat a weben van az azonositashoz, van benne office 2016 is, de csak weben hasznalhato.Ami bizonytalan:
Az elado szerint 6GB RAM es 256GB SSD van benne, a win10 viszont 16GB RAM-ot mutatott (ebbol 15,9GB hasznalva) es nem volt SSD, de az elado szerint a lista azt mutatja, hogy van a C drive OS neven, es van 4 masik particio Drive0 sorban, az az SSD.
Az elado szerint Radeon 620 grafikus kartya van benne (radeon matrica van a laptopon), de a dell weboldalan az szerepel, hogy vagy Radeon 530 van benne, vagy Intel 620.
A lenyeg:
szerintetek mennyit er ez a laptop?Hogyan lehet kideriteni, hogy van-e benne SSD vagy nincs?
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #19616 üzenetére
Sziasztok!
Esetleg tudtok valakit/szervizt ajánlani Pesten (11. kerület lenne a legjobb), aki notebook töltőcsatlakozóját cserélni tudná? Forrasztva van, Samsung gép. A gép jelenleg csak akkor tölt, ha benyomom erővel a töltőt és a töltő biztosan jó! Köszi!
-
törölt tag
válasz
st3v3np3t3r #19600 üzenetére
Köszönöm szépen
A chipset hiba az alaplap hiba?
Valahogy lehet ellenőrizni az alaplapot? -
törölt tag
válasz
st3v3np3t3r #19598 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen
Ha a billentyűzet nagy része nem működik és a touchpad sem reagál mindig az lehet alaplap hiba? -
kreten67
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #19590 üzenetére
Igen sajnos előfordul az eseted, de nem gyakori.
Nekem az elmúlt 3 hónapban, 31 kínai vásárlásból mind probléma mentes volt. Amiket én rendelek, nagyrészt csak kínai eladóknál elérhető.
Miközben irkálunk, közben is vásároltam egy Asus FX505 gamer fostalicskába egy ventit. Ez az asus fosadék 2019-es (AMD Ryzen 5 3550H, NVIDIA GeForce GTX 1660, 120hz IPS) és a CPU venti már teljesen halott. Ezt a gépet most nem másnak javítom, hanem így hibásan hagyta egy fura-figura 55.000ft-ért a szervízünkbe, (valamire nagyon kellet neki a lecsó, és ő mondta az árat) így nekem ráér heteket is az alkatrészre várakozás.
-
kreten67
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #19588 üzenetére
Az egyik NEGATIV annak a "csigazabálónak" az értékeléséből :
Magyarország és Franciaország is az EU országa, Miért kell két hónap a termék beszerzése?
" Hungary also EU country as France. Why takes two month to get the item
(Private listing)
Buyer: e***e (49)
Past year "Nos azért, mert Kínából rendeli a te címedre, és te fizeted az áfát.
Pont ezzel az eladóval jártam így, egy HP venti rendelésnél az idén, és ezt még sok EU-s eladó csinálja sajnos.
Én inkább az ALI-ról vásárolnám standard ship-el, aminél az áfát előre kifizeted, és minden macera nélkül hozza a postás (nincs kezelési se), csak jön mint régebben. Nekem most érkezett így egy EDP kábel az Aliról, és csak 17 napot vártam (mostanában többnyire 2-3 hét a várakozás). -
válasz
st3v3np3t3r #19512 üzenetére
Nem annak írtam. Ezért kell a pontos lap típus.
-
lacaj85
csendes tag
válasz
st3v3np3t3r #19504 üzenetére
szia.
tegnap töltöttem le microsoft.com rol. próbáltam rufussal, és mct vel is.
csak azt nem
ertem h bebootol pendrive öl a telepito és a particio választásnál áll meg…furaa pci ssd foglalat nem lehet gond? [kép]
ha mégis újabb telepito kell, honnan tudom beszerezni ?
-
tsiga18
tag
válasz
st3v3np3t3r #19507 üzenetére
Teljesen ugyanaz minden, az alaplap típusa, BIOS (white list nélküli), a foglalat rànézésre nem sérült. Az egyik gépben mind2 kàrtya megy, a màsikban csak a gyengébb atheros, az Intel 7260ac nem.
-
Lakacsan
újonc
válasz
st3v3np3t3r #19493 üzenetére
Hogy tudom megnézni az intel vga meghajtót? illetve a kérdésedre a válasz hogy sima windows lejátszót használom, de próbáltam a vlc media playert is és ott is akadozott.
-
zolesz78
csendes tag
válasz
st3v3np3t3r #19476 üzenetére
Köszi! Úgy látszik csak néztem, de nem láttam.
Windows 10 Pro Verzió: 21H1 Buildszám: 19043.1110 -
zolesz78
csendes tag
válasz
st3v3np3t3r #19474 üzenetére
Nem találtam információt, hogy milyen verziót kérnek. Nem annyira új eszközök. Egy JBL E50Bt, JBL T500BT, meg egy Samsung H450.
-
kreten67
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #19442 üzenetére
Nincs ott semmilyen folyadék! Az egy gyárilag hanyagul odab@szott underfill. Az összes 330 és 320 ilyen.
Egyébként, én a BIOS és EC-t újra-írnám. -
válasz
st3v3np3t3r #19407 üzenetére
Igen erre gondoltam én is. így ha a progival tudja vezérelni, akkor sok minden kiderül szerintem.
-
Tim82
félisten
válasz
st3v3np3t3r #19341 üzenetére
Nem tudtad, hogy van rá módszer? Amúgy te hogy gondoltad mint alapcserét? Mert ebből olyan létezik amibe csak 1 modult lehet tenni illetve integrált+foglalat.
De, tisztában vagyok azzal, hogy forrasztással meg lehet oldani és remélhetőleg hozzáértő ember végzi majd el. De tegyük fel, hogy valóban profi végzi el és sikeres lesz a művelet, csak épp ugrani fog a garancia - de nyilván ennek felelősségét te bevállalod majd a kérdezőnek
, mert a TMX (amelyiknél az IdeaPad garanciáját lehet itthon érvényesíteni) egyrészt ilyen aftermarket upgrade-t biztosan nem vállal, másrészt meg kb. el is hajtják ilyen után, bármi egyéb problémával is fogja bevinni.
Ezt valóban kifejthettem volna bővebben: alaplapcserét meg általánosságban említettem ilyen esetekre, mert még mindig biztonságosabb, mint a fenti opció. Azt látom, hogy ez a két opció van az adott modell esetében: vagy 1 db foglalat, vagy 4 GB RAM forrasztva + 1 db foglalat.
Nem azzal van a gond önmagában, hogy ez az opció ajánlva van, hanem azzal, hogy a nagyon is valós lehetséges hátrányok, kockázatok meg sincsenek említve...
35-40ezerért kicserélik 16gb-ra számlával jótállással alaplapcsere nélkül.
A fentieket figyelembe véve tegyük fel, hogy nem kókler végzi ezt. Mindezt a Huawei márkaszerviz csinálja? Biztos vagy abban, hogy nem fog egy ilyen, biztosan nem gyártó által jóváhagyott "upgrade" után úszni a garanciád?
-
válasz
st3v3np3t3r #19341 üzenetére
Szia.
A Használt ddr4 06gb 2400-as ram kb 17-22 közt mozog.
A forrasztott ramot igen lehet cserélni az általad írt árban kba Dual módban nincs igazad, csak 2 egyforma méretű ramnál van meg teljesen, amúgy úgy van ahogy Tim82 írta.
-
Tim82
félisten
válasz
st3v3np3t3r #19338 üzenetére
Én úgy tudom, hogy a Dual Channel(DCH) csak akkor érvényesül, ha kettő egyforma specifikációs RAM van a gépben. azaz 2x4GB,2x8 vagy 2x16GB. 1x4+"1x16GB"1x8GB csak Single Channel-ben fog menne szerintem.
Akkor rosszul tudod, létezik olyan, hogy aszinkron dual channel (hívják még aszimmetrikusnak vagy Intel esetében "flex mode"-ként hivatkoznak rá). Itt egy példa, saját notiról, 8 GB + 16 GB-os modulokkal. A gyakorlatban a kisebbik modul "kapacitásának" erejéig (az enyém esetében: 8 GB RAM használatig) DC-ként működik.
akkor célszerű lenne az integrált 4GB-ot lecseréltetni 8GB-ra
Mivel alaplapra forrasztott RAM-ról van szó, ezt alaplapcserével gondoltad? Nem hiszem, hogy árban ugyanannyira jönne ki...
-
Papooo
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #19332 üzenetére
Aktiválatlan Win10 pro volt rajta.
Volt már pár géppel dolgom, de egy mezei ram és háttértár bővítés még egyikkel sem cseszett ki.
A HP support assistant nem talált hozzá újabb biost, majd megpróbálok keresgélni. -
ricsi99
addikt
válasz
st3v3np3t3r #19318 üzenetére
compatible... telefonról (s)nem gépelek hibátlan
-
ricsi99
addikt
válasz
st3v3np3t3r #19282 üzenetére
Ja ja... Sony , probook, msi ...azért csinál érdekes kábeleket ,hogy véletlen se lehessen mezei kilyelzőt bepakolni...
-
válasz
st3v3np3t3r #19282 üzenetére
-
válasz
st3v3np3t3r #19280 üzenetére
Igen sokszor nincs ezekben logika. Ezért nem lehet kijelenteni ebben a témában, hogy a logika ezt diktálja..... 😀
lcd-vel majdnem megszívtam, de pont résen voltam. 60hz, 144hz. Beszállítói katalógus szerint nem létezett amit rendelni akartam, sőt beírva az lcd típusszámot sem hozta a megfelelőt, hanem még utána kellett írni még vmi számot, és akkor hozta ki... azóta csak ha nálam a hibás lcd, vagy fotó a típusszámról csak úgy rendelek. -
válasz
st3v3np3t3r #19278 üzenetére
Sata device mode néven van benne.
Emlékeim szerint:
[kép] -
75kokoko75
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #19268 üzenetére
Ez már nekem is eszembe jutott, de 3 hdd-vel sem sikerült telepíteni, amit másik gépeken tudtam.
Sőt, az egyik itthoni hp-ban a telepített win10-es hdd-m beletettem, és simán elindult. A másik gépemből, ami szintén hp, áttettem az ssd-t, azt meg nem vitte. -
75kokoko75
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #19266 üzenetére
Köszönöm szépen.
Ingyenes próbaverzió esetleg nincs ebből, vagy valami hasonló?Nem használnám rendszeresen
-
válasz
st3v3np3t3r #19243 üzenetére
-
válasz
st3v3np3t3r #19243 üzenetére
Csak meg kell szokni...
-
válasz
st3v3np3t3r #19241 üzenetére
"Én sosem láttam bios frissítést még windows update-n"
Asus notiknál jellemzően van a bios frissítés winnel jön dolog pl, végig is néztem már párszor, no persze, azért ezt így leht nem kéne, de ha már van, nézzük.
"az sem törvényszerű, hogy akku vagy elem lemerüléskor felejt a bios..."
pedig de, most volt nálam egy x553s noti, ki kellett vennem az akksit és, de felejt. akkor nem felejt, ha pl van olyan (ezt delleknél láttam már azt hiszem, hogy amit beállítasz, azt el tudod menteni, hogy ezek legyenek a default beállítások), vagy nyilván akkor sem veszed észre, hogy felejt, ha a deafult van beállítva. -
ricsi99
addikt
válasz
st3v3np3t3r #19236 üzenetére
Mit írtam ne vitassuk itt a témát mivel nem vagyunk egy szinten ,maradjunk a fórum témájánál és segítsünk a kérdezőknek ,több szem többet lát alapon.
-
ricsi99
addikt
válasz
st3v3np3t3r #19234 üzenetére
Drága barátom ez csak úgy lehet , hogy a te kizárólag lexikális tudással rendelkezel... itt ezennel én le is zárom a további párbeszédet.
-
ricsi99
addikt
válasz
st3v3np3t3r #19232 üzenetére
Lemerült cmos elem/windows frissités... soroljam még azokat a hibákat amiket már megtapasztaltam ami megváltoztathatja az indítási sorrendet ...
"kizárható lenne mint hiba" ..akkor szerinted???? -
Sixkiller6
őstag
válasz
st3v3np3t3r #19229 üzenetére
Asszony küldte a képet, hazaérek ezzel kezdem. Thx
-
kreten67
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #19222 üzenetére
Ez nem barkács megoldás, hanem kényszer volt a közös-hőcsöves C2D + ati vagy NV vgás gépeknél. Én is rendszeresen raktam be bizonyos típusoknál a vga gap pad helyére, vízsugaras vágóval vágott vörösréz lemezeket. Bár egymásra többet még soha! Volt készleten 0,5 - 0,8 - 1 és 1,5mm vastagságban. A vörösréz 400w/k VS gap padok 10-27w/k hőátadó képességgel rendelkeznek. Amikor BGA javítást végeztem a 2006 - 2009 környéki notebookokon, akkor általában ezt a megoldást alkalmaztam a gap pad helyett, és átlag további 3-4 évet működtek a javított gépek hibamentesen. Fontos volt pontosan hézagolni, mert a túl vastag rézlemez erős nyomása lesarkazta a chipeket. A maga idejében, normális és mindennapos volt ez a megoldás. A rézlemez hézagolás és legjobb Extreme gap pad mérhető hőmérséklet különbségei jelentősek voltak, a réz javára.
-
válasz
st3v3np3t3r #19213 üzenetére
+1
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #19213 üzenetére
Igen, nem ajánlott (azért is nem engedi) de a felülbírálás segíthet (nálam bevált)!
Persze ha (nála) gyakran összeomlik a Chrome vele, akkor nem kell használnia.
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #19211 üzenetére
Pont hogy be kell kapcsolni nem kikapcsolni!
De a régi GPU-t addig nem használja, amig nem "hackeled"
Pl:
"How to Turn Hardware Acceleration On and Off in Chrome"
"What to Know
In Chrome, go to Chrome Menu > Settings > Advanced. Under System, enable Use hardware acceleration when available.
To force acceleration, enter chrome://flags in the search bar. Under Override software rendering list, set to Enabled, then select Relaunch.
You can check whether hardware acceleration is turned on in Chrome by typing chrome://gpu into the address bar at the top of the browser."
Ui:
Sajnos saját tapasztalat is igazolja:
"Graphics Feature Status
Canvas: Software only, hardware acceleration unavailable
Compositing: Software only. Hardware acceleration disabled
Multiple Raster Threads: Enabled
Out-of-process Rasterization: Disabled
OpenGL: Disabled
Rasterization: Software only. Hardware acceleration disabled
Skia Renderer: Enabled
Video Decode: Software only. Hardware acceleration disabled
Vulkan: Disabled
WebGL: Software only, hardware acceleration unavailable
WebGL2: Software only, hardware acceleration unavailable"Még Hd 6970 esetén is igy van!
Ezért használom a Firefoxot inkább.
-
ricsi99
addikt
válasz
st3v3np3t3r #19206 üzenetére
Egy alap win10 +1 bönngésző bele kell férjen 3Gb ram-ba . Mondjuk a vga is levesz de swappolás nélkül el kell vinni egy videót az tuti.
Persze agyon lehet csicsázni mindenféle induló/futó progival is.Lejjebb viszont már volt egy hasonlo poszt... kis emlékeztető: ez egy core2-es gép ...ergó ddr2-es ram ,amiből lehet meg se eszik 8-at ,azon felül horror árban van 2*4Gb ram.
Gyanítom nem volt a kezedben rég óta ilyen gép amin csak a webcam és a youtube megy.
Ilyen gépen a terhelést kell csökkenteni (win7) és mivel intel bátyó eléggé szivat vga driver téren ,azérrt is jó a win7 mert ahhoz tuti van működö driver.
Saját példám... csak egy szutyok haswell procim van ,de win7 alá elég ,és az összes hirtelen megnyitott program ,amivel indul a gép (van bőven) + böngésző és igy járok 3gb-nélHa elég erős a proci akkor a 720p sem akadály....
-
válasz
st3v3np3t3r #19177 üzenetére
-
ricsi99
addikt
válasz
st3v3np3t3r #19175 üzenetére
Az összes létező drivermizeráló programot... mind1 majd a gazdája szopik vele
gregory91 : Ha csak megemlíted ,hogy nem win az userek 99% kitér a hitéből
st3v3np3t3r : már le volt gyalulva a hdd... az adatmentő programjaim sem tudtak mit kezdeni vele
-
törölt tag
válasz
st3v3np3t3r #19111 üzenetére
És azt is sikerült elolvasnod hogy a gyári Lenovo recovery-t javasoltam a hozzáértés hiánya miatt, mert az tartalmazza az ÖSSZES szükséges drivert?
-
törölt tag
válasz
st3v3np3t3r #19108 üzenetére
Figyelmesen olvass vissza!
Én befejeztem... -
gregory91
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #19048 üzenetére
Pedig az elemek képesek rá nem bírják a hőt és eldurran vagy akár fel is robbanhat.A töltéssel is képesek hőt generálni ezért nem érdemes túltölteni sem(a jó minőségű(!) töltésvezérlőkkel ezt a problémát kiküszöbölhetjük).Ha mégis forrasztani kell akkor TILOS felmelegíteni vele az elemet!
-
ricsi99
addikt
válasz
st3v3np3t3r #19048 üzenetére
Ha sokáig forrasztod hidd el szétpukkad
Új hozzászólás Aktív témák
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Apple MacBook
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Kés topik
- Kingdom Come: Deliverance I-II.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Politika
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Több darab! MacBook Pro 16" M1 32GB RAM 27%-os áfás számla
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 Gen2 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga L390 - i7-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i7-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ASUS TUF 15 3050TI
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest